EA 'herziet' ontwikkeling Battlefield-games en blijft aan 2042 werken

Electronic Arts-ceo Andrew Wilson zegt dat de ontwikkeling van Battlefield-games wordt 'herzien' en dat daarbij meer zal worden gewerkt zoals Respawn Entertainment. Hij benadrukt dat er nog aan 2042 wordt gewerkt en dat er pas nieuwe, extra content komt als de gameplay zelf goed is.

Wilson zegt bij EA's kwartaalcijfers dat het Battlefield-ontwikkelteam nu onder een 'geweldige leiding' staat, die de ontwikkeling van Battlefield-games herziet. Daarbij kijkt het team volgens Wilson meer naar de manier waarop Respawn Entertainment en Vince Zampella games maken, waarbij de focus zou liggen op het zo snel mogelijk leuk maken van een game.

"Het team heeft duizenden updates gemaakt voor de community, gewerkt aan de kwaliteit van de game en ervoor gezorgd dat het klopt." Wel denkt Wilson dat er nog meer werk te doen is. "Zodra we het idee hebben dat de ervaring van het spel juist is, kun je verwachten dat we het spel verder kunnen laten groeien."

De ceo zegt zich verder op de lange termijn te richten en dat Battlefield 'een van de grootste franchises in de sector is'. "Onze verwachting is dat we blijven groeien en dat Battlefield nog vele jaren een belangrijk onderdeel van onze portfolio blijft."

De release van Battlefield 2042 afgelopen november kon rekenen op negatieve gebruikersreviews. Vorige maand speelden geregeld tussen de 1000 en 2000 spelers tegelijk. De voorganger, Battlefield V, werd destijds door een veelvoud hiervan gespeeld. EA gaf eerder aan zijn jaarverwachtingen te verlagen vanwege de teleurstellende ontvangst van Battlefield 2042.

Kort na de release van de nieuwste Battlefield-game vertrok DICE-directeur Oskar Gabrielson. Daarna werd Vince Zampella eindverantwoordelijke van de Battlefield-franchise. Zampella is daarnaast ceo van Apex Legends-ontwikkelaar Respawn en medeoprichter van Call of Duty-bedenker Infinity Ward.

In de toelichting bij de kwartaalcijfers gaat Wilson ook in op Battlefield Mobile. Hij verwacht dat deze game rond de jaarwisseling uitgebracht kan worden, maar dat dit afhangt van hoe het spel in de gesloten bèta wordt ontvangen. Eerder zei EA dat de game dit jaar nog uitgebracht zou worden.

Door Hayte Hugo

Redacteur

11-05-2022 • 16:37

96 Linkedin

Lees meer

Reacties (96)

96
94
34
4
0
42
Wijzig sortering
Obligatory link naar de destijds erg positieve review van Tweakers zelf: reviews: Battlefield 2042 - Groter, mooier en met fijne uitsmijter

Weet je ook hoeveel waarde die hebben.
Dus omdat tweakers HQ het leuk vind om te spelen(misschien met zijn alle op kantoor met bier en nootjes). en geen performance problemen had met hun builds is het ineens een probleem?

Ik vond BV Anthem echt geweldig en speel het af en toe nog op de XB..... Terwijl de meeste het toch echt niets vonden.
Ik vind zijn plus en min punten best fair.

[Reactie gewijzigd door loki504 op 11 mei 2022 16:53]

Dus omdat tweakers HQ het leuk vind om te spelen(misschien met zijn alle op kantoor met bier en nootjes). en geen performance problemen had met hun builds is het ineens een probleem?
Ja. De review geeft de verkeerde indruk. Het maakt daarbij niet uit welke build de redactie heeft gespeeld als die niet representatief is voor wat het publiek ontvangt. Met zo'n afwijkende build moet je het geen review noemen, maar een preview. Dat kan natuurlijk ook retroactief.

Deze review geeft bijvoorbeeld de juiste indruk. Die jongens spelen ook 'op kantoor met bier en nootjes'.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 11 mei 2022 18:08]

Maar hoe kan de redactie weten dat de build zo erg afwijkt. Of zij geen problemen ervaren? Ik heb vaak genoeg geen stabiliteit problemen terwijl andere dat wel hebben. Ook heeft Tweakers netjes een update geplaatst en als min punt neer gezet.

En AJS... Ik vind zijn filmpjes toch zo zwaar overdreven en neem eigenlijk alles was het zegt met een badkuip met zout. Als ik het al tot het eind haal
Maar hoe kan de redactie weten dat de build zo erg afwijkt. Of zij geen problemen ervaren?
Misschien niet van te voren, maar post-launch moet duidelijk zijn dat zij geen review copy hadden, maar een preview copy. Oude reviews zouden daarop gecorrigeerd moeten worden (naar previews), en een nieuwe review zou geschreven moeten worden.

Verder moet T.net zich niet laten leiden door FOMO. Het is geen schande om iets te reviewen nadat het is uitgekomen. Zeker een schandaal zoals BF2042 zal voldoende clicks genereren nadat het spel is uitgekomen voor het grote publiek.
En AJS... Ik vind zijn filmpjes toch zo zwaar overdreven en neem eigenlijk alles was het zegt met een badkuip met zout. Als ik het al tot het eind haal
De verkoopcijfers zitten dichter bij de review van AJS dan bij die van T.net.

Verder is de ervaring van de massa belangrijk voor een spel dat afhankelijk is van de massa. Dat een paar spelers een leuke tijd hebben houdt niet in dat de meesten dat hebben. Nu is het grote publiek weggelopen, en zal het ook niet zo leuk zijn voor de mensen die geen problemen hadden.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 11 mei 2022 18:59]

Zeker een schandaal zoals BF2042 zal voldoende clicks genereren nadat het spel is uitgekomen voor het grote publiek.
Sterker nog, als Tweakers.net reviews betrouwbaar maakt. Door ze b.v. achteraf aan te passen als blijkt dat men micro-transacties toevoegt, beloftes niet nakomt of er gewoon een algehele puinzooi van maakt. Geef je mensen meteen een goede reden om een review meerdere keren te lezen/bekijken, is toch super goed voor de views lijkt me?

Dan zal dat zeer waarschijnlijk een stuk meer clicks opleveren. Zo veel reviews schrijft Tweakers.net niet en die paar game-reviews die wel gemaakt worden, zijn altijd positief en naar mening leuk leesvoer, maar niet betrouwbaar.
Een review is suggestief en reflecteert nooit de échte waarheid omdat dit niet bestaat. De reviewer geeft een interpretatie mee vanuit zijn kant, niet een garantie wat jij gaat ervaren.
Verwachtingen vs realiteit. Dezelfde reden dat Cyberpunk initieel zeer verkeerd viel bij velen, No Mans Sky, Outriders, initeel New World, terwijl andere games met aanzienlijk lagere verwachtingen enorm meevallen, of zelfs populair worden.

Anthem had een geweldige basis, veel irritaties, maar ik deel je mening, ik heb er behoorlijk van genoten. Maar zet ik daar de hele 'buildup' van hype, nieuws, dev-tijd, 'influencers' tegenover.. dan zit je best in een moeilijk gebied qua game, en wat ze later ook toegaven.. het was een in elkaar geflanst zaakje puur door mismanagement.
Daar zal je vast een punt hebben. Ik probeer ook zoveel mogelijk van de pré-release hypetrain te negeren en pas te kijken/oordelen als of released is of ik vlak daarvoor. Om zo clean mogelijk er in te stappen.
Dat is ook vaak het probleem met bv streamers/youtubers/influencers, het gros krijgt het spel gratis en zakje geld om de game zo goed mogelijk te promoten (anders krijg je natuurlijk nooit meer zulke goodies), dus zijn al snel biased positief.

Er zijn nog wel steeds een paar 'core' reviewers, die duidelijk hun mening geven (en het ook niet boeien of ze wel of niet nog iets gaan krijgen, JayTwoC had daar recent nog een heel stuk over). Zo heb ik er altijd een paar die ik bij bepaalde games volg omdat zij in hetzelfde straatje voorkeur/verwachting zitten, dat als zij op/aanmerkingen hebben, dit 10x eerder zal aannemen dan een review door een gameblad of andere 'gesponsorde' review.
Anoniem: 421923
@Arfman11 mei 2022 17:08
ik speel de game wekelijks met meestal veel plezier.
Ik begrijp diverse kritiek wel maar kan me er niet druk om maken.

Heb er alweer flink wat uren in zitten en prima game verder.
Niet iedereen vindt het leuk maar over smaak valt niet te twisten.

Bugs zijn nooit leuk.

Maar inhoudelijk, tja je kunt je druk maken om een dansje aan het eind van de ronde maar ik heb geen zin om m'n bloeddruk te laten ontploffen om iets pietluttigs.
De grootste kritiek die ik zie gaat meestal om randzaken.
'Je HOEFT het niet te spelen'.

Te grote maps voor infanterie? Tja, in vorige BF's werd misschien geklaagd dat ze minder geschikt waren voor voertuigen, want minder open vlaktes en teveel ambushmogelijkheden.
Nu is er dus een game met wat grote open vlaktes.

Running Simulator? Ja soms wel, als je niet op tijd een voertuig hebt aangeklikt moet je lopen inderdaad. Big surprise.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Ik kan me er niet meer druk om maken. Andere mensen wel. Intussen speel ik lekker :)
Men kan een mening geven en hopelijk neemt de dev dat mee voor een volgende release (of aanpassingen in de huidige release) maar sommige mensen lijken te denken dat ze ergens 'recht' op hebben (ze kochten zelf de game zoals de dev die uitbracht... als het niet bevalt, dan moet men stoppen met spelen en niet blijven klagen dat het de grootste scam ooit is en praktisch erger dan de holocaust, zoveel commentaar is er. En waarom eigenlijk? waar gaat het over? Bijna alsof er mensenrechten zijn geschonden, nog net geen kamervragen of verzoeken aan de VN veiligheidsraad, maar soms lijken mensen het wel bijna zo erg te vinden.

Het is maar een spel.
Niet wat men verwacht had? Dan speelt men het niet, maar laat men niet doen alsof ze ergens 'recht' op hadden. Ze zijn niet de spelmakers. En hebben geen aandelen in het bedrijf of macht om iets te eisen.

Zo, hebben we dat ook weer gezegd O-)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 421923 op 11 mei 2022 17:09]

Te grote maps voor infanterie? Tja, in vorige BF's werd misschien geklaagd dat ze minder geschikt waren voor voertuigen, want minder open vlaktes en teveel ambushmogelijkheden.
Nu is er dus een game met wat grote open vlaktes.
Leuk zulke grote open maps voor all-out oorlogsvoering met voertuigen.

Maar pak een map als Golmud uit BF4. 5 tanks per kant, een Anti-air, 2 LAV's. 2 LAV's op objectives een gunship op objective.
Een attack en scout heli per kant, een scout heli op objective. 2 jets per kant.

28 oorlogsvoertuigen en 9 vliegende gevaartes op 1map. Dan die 1000 jeeps nog overal en nergens.

Bekijk een BF2042 map... 3-4 "tanks" per kant, 2-3 vliegende shits en 6 jeeps/hovercraft.

Nou wauw, map 3 keer zo groot en met 2 keer zo veel spelers, maar wel met 4!?!?!?! keer minder voertuigen.
Running Simulator? Ja soms wel, als je niet op tijd een voertuig hebt aangeklikt moet je lopen inderdaad. Big surprise.
Waardoor je diezelfde shit krijgt als in het verleden, maar dan nogal wat tikkeltjes erger. Dat je 30 lui in je team hebt die zitten te wachten op het spawnen van een voertuig. Terwijl het enemy team wel spawned. Je krijgt dan zo gigantisch het gevoel alsof je "alleen" bent, want je wordt overal compleet overlopen. Of als het andersom is, alsof je als een stel rambos door een level heen banjert.

Door het vele gewandeld zit bijna iedereen maar rond dezelfde 2-3 objectives op elke map en is de rest gewoon mapdecoratie. Sommige objectives zijn vrijwel altijd helemaal uitgestorven.

Wat heb je dan in godsnaam aan het grotere slagveld?

Ik zit in 2042 meer naar het hoofd menu en loading screens te kijken, dan dat ik echt een potje aan het knallen ben. De tickets zijn laag en door bovenstaande is er 9 van de 10 keer een team smerig hard aan het verliezen dat het potje ook binnen 10min weer voorbij is.

[Reactie gewijzigd door batjes op 12 mei 2022 08:58]

Tja, je hebt mensen die nergens een mening over hebben he.
Ik bedoel een game kan objectief gezien gewoon goed zijn, maar toch niet aanslaan bij de gebruikers vanwege reden x, y of z; dat zien we de laatste tijd steeds meer gebeuren, met objectief goede, hoog-budget, mooi uitziende AAA games die toch niet echt groots aanslaan bij de gebruikers omdat er gewoon games zijn die leuker zijn of gevonden worden.

Ik bedoel, een game als Roblox zal echt geen 10/10 in reviews krijgen (en niet gereviewed worden) maar toch is het mateloos populair bij miljoenen gebruikers.
Hoe kan een game objectief goed zijn? Is een game objectief goed wanneer deze van een AAA developer komt, een beetje graphics heeft, een leuke setting en een mooie flashy trailer, zonder naar de daadwerkelijke gameplay en user experience te kijken? Wanneer je als reviewer een AAA titel geweldig vindt terwijl de gehele community het spel uitkotst dan heb je je taak als reviewer niet goed volbracht en ben je niet kritisch genoeg geweest, of heb je je niet kunnen inleven in de doelgroep. Of het was een advertorial in plaats van een review.
Maar met welk 'objectief' principe moet je dan naar zo'n game kijken?

Moet je de legacy van bijna 10 jaar battlefield buiten spel gooien? De reputatie en omvang van het bedrijf negeren, alsof het een indiegame is? Mag je andere, of voorgaande, games als referentiekader gebruiken?

Wat definieer je als 'mooi' anno 2022? Artistiek? Next-gen? 4k 144fps? RT en HDR?

Maar dan gaan we een stap verder, bijna alle game-reviews van de grote jongens, hoge cijfers, mooie graphics, vette bla bla, allemaal laaiend positief. Echter als die bedrijven/websites juist de objectieve mening moeten vormen voor HUN 'klanten', diezelfde doelgroep die de game inmiddels niet hoger dan een 2 geven, heb jij dan niet een gigantische kloof tussen jouw 'mening' en jouw 'doelgroep'? Wat voor absolute waarde heeft zo'n review, heeft T.net, heeft DPG, dan in zijn geheel voor 'hun' doelgroep? Diezelfde doelgroep die de game net zo hard hebben laten vallen?

En laten we eerlijk zijn, er bestaat geen 'objectieve' mening, er is altijd een bias. Een bias juist als fan zijnde, of juist als 'het andere kamp' zijnde (COD vs BF, Fifa vs PES, WoW vs de rest etc etc).
Objectief is/was BF2042 slecht.

- Map design slecht
- Combat slecht
- Class > Specialist overgang was slecht (meta te groot)
- Bugs everywhere
Goed is een waardeoordeel. Een waardeoordeel is inherent subjectief. Dus "objectief goed" bestaat niet.

Je kunt hooguit objectief stellen dat een game voldoet aan vooraf vastgestelde vereisten voor een game binnen een bepaald genre. Dat is echter niet goed of slecht. Het voldoet, of het voldoet niet. B.v.: Als jouw lijst vereisten voor een shooter multiplayer bevat, dan kan een singleplayer shooter daar niet aan voldoen en alsnog voor jou een geweldige game (subjectief waardeoordeel) zijn voor wat het is.
Een "objectief goede game" lijkt mij een 'one game to rule them all', dat is er gewoonweg niet. Daarvoor zijn de smaken te verschillend, de meningen zullen altijd onderling verschillend zijn.
Als je als preofessioneel review medium dit soort "grote" titels niet ophemelt, krijg je vervolgens geen review samples meer.
Beter om "eerlijke" reviews op YouTube e.d te zoeken van mensen die het spel zelf kopen, waar ook negatieve aspecten echt in belicht worden, ipv toegedekt met de mantel der marketing.
Positief of negatief is subjectief. Ik vind de specialists geweldig door de vrijheid.
Ik vind de constante crashes dan weer bloedirritant.

Iedereen wil wat anders en de luidste groep heeft niet perse gelijk!
Die review sloeg ook nergens op. De graphics zijn nog slechter dan Battlefield 3. De gameplay en bugs weten we allemaal al.
Heb je de game daadwerkelijk gespeeld? Ik heb een week na de release gekocht en ben geen enkele game breaking bug tegen gekomen na ~75 uur playtime. Wat betreft de graphics, start Battlefield 3 maar eens op en kijk eens goed ;)
BF3 was sowieso beter dan BF2042.
Beiden hadden ook bugs, maar BF2042, en 75 uur gespeeld en geen bugs tegen gekomen ?
Daar geloof ik echt niks van, heb hem ook zeker 200 uur gespeeld en kwam geregeld veel bugs tegen...
Ik schreef niet voor niets ‘game breaking bugs’ hè. Eigenlijk ben ik alleen het volgende tegen gekomen:

- Team mates die ik niet kon reviven (~ 10 keer)
- Dat er reload staat terwijl ik een volle mag heb (~30 keer)
- Tijdelijk niet kunnen swappen naar primary wapen (~10 keer)
- Een aantal achievements die niet goed unlockten

Natuurlijk is dat jammer, maar zeker niet erg storend, laat staan onspeelbaar. En zeg nou eerlijk, welke game komt er tegenwoordig nog uit zonder wat kleine bugs? Verder liep het spel ook ten alle tijden soepel op ultra graphics zonder Ray tracing. Maar ik heb dan ook een vrij nieuwe pc.

Welke game breaking bugs ben jij dan tegen gekomen? Ik ben oprecht benieuwd hoe jouw ervaring met de game zo verschillend is van de mijne.
Er zit een crash bug in als je wapens aanpast in een menu. Iedereen had er last van. Is toch wel game breaking...
Vast zitten in vaste objecten, stuiteren tegen gebouwen (????), hits die niet geregistreerd worden, et c...

[Reactie gewijzigd door Power2All op 11 mei 2022 21:41]

Ik heb serieus van alles wat je noemt nog nooit last gehad... Maar dat klinkt wel vervelend inderdaad. Opmerkelijk dat die bugs zo verschillen per persoon.
https://www.reddit.com/r/...sh_when_trying_to_change/
Dit probleem, was herhaalbaar voor een lange tijd.
Maar als ik het zo lees, zit het er nog steeds in...

[Reactie gewijzigd door Power2All op 12 mei 2022 10:53]

Anoniem: 421923
@paulbenard11 mei 2022 17:10
want je speelt shooters voornamelijk voor de mooie graphics, dat is ook zo }>
Wat een onzin. BF3 ziet er echt gedateerd uit. Je kan echt niet serieus genomen worden als je dat soort uitspraken doet.
En bijna alle bugs zijn al weg. Ik heb alleen nog last van de DirectX errors dat zijn dan ook meteen de meest ernstige bugs die de game heeft.
Je zit hier dan ook op een DPG corporate media site.

The battle is won when the average American regards a corporate journalist exactly as they regard a tobacco executive.
-Michael Malice

[Reactie gewijzigd door thibaultvdb op 11 mei 2022 16:50]

Weet je ook hoeveel waarde die hebben.
Dat is gewoon een feit dat geldt voor alle reviews overal. Een reviewer kan geen oordeel geven vanuit het perspectief van een gewone speler. Zelfs al kopen ze het spel zelf, is het de gewone productiebuild en is het tijdens/na launch, dan nog kijkt een reviewer anders naar een spel dan een gewone speler.

Dus of het nou Tweakers is of een andere website, reviews zijn alleen relevant als je er een hele hoop leest en ook kijkt naar hoe positief de gewone speler is. Een review van een enkele partij voor launch is compleet waardeloos.
Ik ben al vanaf kleins af aan fan van DICE en de BF Series.
Ik ben er mee opgegroeid, groot geworden en heb zelf mogen bijdragen aan de serie.
En dan bedoel ik niet zo maar ideetje maar echt een impact maken waar men tot de dag van vandaag nog de verschillen opmerkt.

Luister DICE naar het publiek, Ja!...hoewel "the inner circle" nogal een diepe indruk achter laat.
Ik heb persoonlijk het merendeel van de tijd de mening van het volk dat ik kende, door gespeeld.
(Ik was deel van een van de inner circle' s en heb zodoende enige impact gehad)
Zoals te verwachten waneer je niet 1 game maar een deel van de serie Plús een nieuwe game en een totaal veranderende factor toe voegt...
Dat heeft nogal een impact!, en ik vind het erg jammer dat sommige dingen samen tot stand zijn gekomen.
Wat en waarom?, een groot deel moet zijn opgegaan in en aan de re-release van de serie.

Zoals daar in het verleden alle liefde en tijd is in gestopt hebben ze tevens dit keer hetzelfde gedaan met de release van Portal...een lang gewenste droom van vele BF spelers en vanuit die wens en alle verhalen en ideeën ook zeker een droom al dan niet wens van mijzelf persoonlijk.
Ik hoop, (en voorzichtig zeg ik...deels vermoed) dat Portal wel eens een dingetje kan gaan worden.
Stel je voor dat in de toekomst je de oudere titels die langs zijn geweest opnieuw uitgebracht worden na (vele) jaren van verval of zelfs niet meer beschikbaar te zijn geweest...
Dat diezelfde titels de kop op steken en weer speelbaar worden voor de fans die er vroeger zichzelf in vonden, verloren.......ach dat geweldige gevoel, die ervaring, dat stukje dat het voor sommige zo onvergetelijk maakt waardoor zei het nog in volle glorie kunnen herbeleven en delen vanuit hun herinneringen.

Ach ik laat me afleiden door mijn eigen ervaringen en herinneringen.

Het deel naast portal zijn de vanuit natuur voortkomende fenomenen.
De storm, doordat de storm in feite een benchmark in en tijdens een game is die op datzelfde moment gespeeld wordt...
Mede daardoor het het vanaf de grond af aan ontwikkelen hiervan vreet bronnen.
Zowel op gebied van de vele berekeningen alsmede de manuren die er in zijn gestopt.
Bij de Battlefield Series draait het alsmede om grafisch (bijna) onhaalbare hordes.
Ik bedoel het is niemand ontgaan dat er onmogelijke hordes zijn geïmplementeerd toch?
Nagenoeg iedereen heeft de problematiek met prestaties opgemerkt...?

Speel eens een spelletje terwijl er op een secundair scherm een (grafische) benchmark draait.
Wat veel mensen niet opmerken is dat exact dit is wat ze verwezenlijkt hebben...te vroeg?
Niet te ideale timing om samen te laten gaan met Portal?

Hierover oordeel ik niet...Dat oordeel hoor en lees ik liever, ik ben het weliswaar eens met de mensen die balen/baalde van de prestaties die onder de maat zijn.
Maar dit neemt voor mij in de persoonlijke zin en optiek niet weg dat wat mijn betreft "they dit it again".....
Want kijk eens terug in de serie...alles wat zich voor doet in de game komt of terug, of neemt eerst (deels) een andere vorm aan.
Storm hebben we al gehad maar op deze schaal ook samen met de nieuwe effecten in en van de storm?...Ik betwijfel het. (Over mijn geheugen valt overigens te twisten hoor)
Daar naast denk je eens in, dat al die "particles" van de games uit de serie ooit weer samen kunnen komen in een volgende game.
Al die fijne features, succesvolle elementen en dan niet enkel met betrekking tot het weer.
Nee, met betrekking tot de onderdelen van de games.
Ik ga hierbij niets noemen want ik vind dat een opinie van het publiek, een die gehoord dient te worden.

Terzijde: //Sharing is caring// ((Ik ben niet van de hasht*g, ben vele malen meer van de commands van de IT (geweest))

Waar ik naar heb gezocht in de nieuwe titel we hebben mogen ontvangen...hoe was het ook al weer vroeger?...Battlefield.

En heb tot nog toe genoten van de retournerende schouwspelen.

-Al moet ik toe geven dat als de kneus die ik tevens kan zijn ik mijn eigen systeem onklaar heb weten te maken en nu gebonden ben aan GeForce NOW.

Een variabele die ze (bij mijn weten) hebben weg gelaten...iets van aan me knaagt.
Waarom juist omdat het nu een multi-platform game in de serie betreft.
Ik hoop dus van harte dat we de mobiele platformen in de toekomst mogen verwelkomen.
In mijn optiek en vanuit mijn keuze-kennis vanwege het weglaten van variabelen.

Het kent vele kanten, haken en ogen...de ene zijde laat men hiermee een hoop variabele vallen of anders verwoord terzijde liggen terwijl nVidia Geforce NOW ook vele voordelen kent op vele vlakken.

Ik ben niet teleurgesteld, noch neergeslagen en heb vrij weinig vanuit een negatief perspectief te vermelden met betrekking tot 2042 over het algemeen genomen.

Ben ik een //fanboy// van de Battlefield Series en nVidia JA!...Klopt helemaal.

Ook ik heb in mijn speeltijd gemist wat vele is opgevallen.

Ook ik mis het vloeiende spelen van sommige titels uit de serie.

Maar bedenk wel dat de meeste titels hebben geleden onder de stress die nieuwe implementaties in de Battlefield Series met zich mee brengt. ((Het geheugen (van de mens) is immers tot op zekere zin selectief))

Ik hoop dat men steevast blijft door ontwikkelen.
Steevast de opties, potentie en risico's blijft overwegen...
Om op een dag nogmaals te komen met materiaal dat niet alleen zeer speelbaar is maar een genot...voor iedere speler, ieder platform, iedere gamer in zekere vorm diens plezier er uit kan halen en er hierdoor diens uren in stopt.

Ben niet ontevreden maar voorzichtig optimistisch.


Jimmy ;-D (hier een fractie van mijn totale optiek)

[Reactie gewijzigd door JimDijkstra nr2 op 18 mei 2022 00:39]

Gaan ze operators verwijderen uit BF2042 en vervangen voor het veel betere class systeem?
Ik hoop het niet. Ik heb meer als 150 uur besteed aan het levelen van boris enz. Daarnaast vind ik de vrijheid van specialists geweldig. Ik kan spelen wat ik wil met welke character ik wil. Als mensen zich willen limiteren houd dit systeem ze niet tegen. Maak gewoon een gelimiteerde specialist aan en klaar. Ik heb dit spel gekocht omdat juist de vrijheid van keuze zo geweldig is.
Het is niet zo zeer om jezelf te limiteren.

Het class systeem zorgde voor een goed steen-papier-schaar balans. De classes en voertuigen balanceerde elkaar een beetje uit. Die verhoudingen zijn nu compleet aan gort.
Mwa als je meer balans wil zijn er betere zaken om te fixen. Denk aan die glider die gewoon 300 meter vlak boven de grond kan gliden of van een container af kan springen im 100 meter verderop op een dak te landen. Simpelweg overpowered. Of een grapling die he eerst moet deployen ipv een instant deploy als je op de knop drukt. Of de absurde splash damage van bijna alle tank en heli's waardoor je niet echt hoeft te mikken maar gewoon kan sprayen. Of reviven terwijl je 180 graden de andere kant op kijkt.

Dat zijn zaken die meer mijn wenkbrauwen doen fronsen als een specialist die niet gelimiteerd is aan keuzes. Wat overigens nog realistischer is ook. Er is geen reden dat een medic geen lmg kan bedienen.
Er is geen echte reden waarom een medic gelimiteerd is aan wapens. Maar wat je nu wel eens ziet dat je ergens een squadje medics/supports ziet campen met snipers.

Met de classes moest je echt afwegingen maken wie welke class en wat meenam. Waarom moest het per sé MOBA-achtig worden met heroes?Vernieuwen om te vernieuwen.

De specialists balanceren elkaar niet echt uit. Het is niet meer van "Even die tank uitschakelen > hup Engineer met RPG of support met C4" Oh veel infantry combat waarbij mijn team vaak dood gaat, need a medic! Supports en snipers voor de supressive fire.

Je kan naar mijn mening ook heel slecht zien welke enemy wat bij zich heeft. Het is gewoon niet herkenbaar. Oh het is een engineer, niet dicht bij muren of objecten staan waar die rpg op kan schieten. Oh een sniper? Flank die mofo. Oh een medic? Die is na een paar hits zo weer full health als die even cover neemt.

Nu wordt je kapot geRPG'd door 'snipers', lopen medics rond met snipers. 1 grote complete random kutfeest. Het is geen lekker semi-balanced chaos meer, het is een puinhoop geworden.

De tanks zijn IMO behoorlijk generfed ten opzichte van een BF3 of BF4, rotation is traag als stront en de splash damage valt reuze mee, ik krijg 9/10 keer niet eens een hitmarker als ik een halve meter naast iemand op de grond schiet. Je danst met je c4 of rpg gewoon rondjes om tanks heen, totaal kansloos tenzij je ergens op een afstandje gaat zitten tanksnipen.
Mwa campen is van alle tijden, medics heb je trouwens niet eens nodig het is de ammo die je limiteert nu je health op blijft lopen. Dat mag van mij wel weg. Gewoon weer 1 health pack en daarna moet je naar een medic of een supply drop.


Persoonlijk heb ik nul problemen met campers. Easy targets :)

En zien wat je tegenstander bij zich heeft was al niet makkelijk omdat er veel en veel meer characters waren doordat je die kon komen of unlocken.

Wat me wel een goed idee lijkt is de specialist los te koppelen van de characters en dat je zelf kan unlocken en dus een 'skin' speelt. Maar dat dat niet het geval is hebben mensen zelf veroorzaakt door te klaren over het kopen van skins terwijl deze gewoon te unlocken waren. Daardoor is nu alles fixed.

Gekilled worden door snipers vind ik juist minder tenzij je stil staat. Snipen is aanzienlijk moeilijker als in BF 1 en 5 door het ontbreken van de scope opties van 75, 150 en 300 meter. Als de optie voor 150, 400 en 800 meter er in zou zitten zou ik alleen sniper spelen. Het is nu door de afstand en het zelf moeten gokken veel lastiger.

En bij tanks is de main cannon niet heel op nee maar die pods bijvoorbeeld weer wel die hebben enorme splash radius en bijna een instant turn.
Vanaf de beta ook mijn favoriete character! Het is standaard mijn first pick zowel offence als defence!
Dit is de enige kans om mij weer terug te brengen. zo land die specialists er in zitten kom ik niet meer terug.
Als EA slim is houden ze de eer aan zichzelf met deze game. Biedt mensen die BF2042 in de eerste twee maanden na release hebben gekocht een fikse korting voor de opvolger en begin daar direct aan te werken.
is het niet zo dat een battlefield game pas interresant wordt na 12maanden? prijs technisch goedkoper, en de koppijn/bugs zijn dan meestal wel gefixed; goed speelbare game?

(ik heb de afgelopen series battlefield overgeslagen vanwege gpu prijzen)
Ja maar, brengen ze niet elk jaar een nieuwe Battlefield uit? Of is het eerder elke twee of drie jaar tegenwoordig?
Gemiddeld tussen 2 -3 jaar als ik de wiki bekijkt.
COD is de money printen machine die jaarlijks een release krijgt.
Volgens mij hebben ze nog nooit binnen een jaar een nieuwe Battlefield uitgebracht. Zelfs BF4 (welke eigenlijk niet zo heel nieuw was) kwam twee jaar na BF3..
Denk dat ze juist beter deze basis kunnen fixen dan dat ze het hele gezeik overnieuw beginnen. Kan me niet herinneren dat een Battlefield game ooit goed was bij release.

Bugs fixen, een paar goede map packs en we hebben het over een hele andere game.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 11 mei 2022 18:12]

Precies, bij BF5 was iedereen aan het huilen bij de launch maar paar jaar later kwam 2042 uit en was BF5 ineens de beste game...
Het probleem van BF2042 is niet eenvoudig op te lossen, de core gameplay zit gewoonweg niet goed genoeg in elkaar. Na BF1 hebben ze ook gekozen voor een andere grafische stijl (weet niet hoe ik het anders moet omschrijven), die sprak mij in BFV al niet aan en in BF2042 al helemaal niet. Ik vind BF1 er nog steeds beter uitzien dan beide. Maar dat laatste is voor iedereen persoonlijk natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door Rickpm1 op 12 mei 2022 00:40]

was ook meteen de laatste preorder of any kind voor mij.... Je word als hondstrouwe fan gewoon keihard gen**id. Ben wel sinds release blijven spelen onder meer omdat ik het de franchise zo gun. Ik zou het verschrikkelijk vinden als het dood bloedt... De laatste update heeft voor mij best veel oplossingen gebracht die ook broodnodig waren!
Jup, al komt er morgen een patch die alles oplost en het op het niveau van oude BF games brengt, dit spel is verziekt. Geef dat ewerlijk toe, beloof beterschap, werk aan een nieuwe BF en release die pas als het echt goed is, zonder DLC of andere ingame aankopen.
Dingen proberen is prima maar toch geen garantie dat het goed valt omdat het anders is, het moet een verbetering zijn, geen verslechtering!

En alsof het gevoel wat je bij een game krijgt en enkel rationeel mag zijn. Iets kan op papier geweldig zijn maar dat zegt niks over/in de praktijk.
misschien hebben ze ook geprobeerd om jongere generaties te lokken, met hun heroes etc.
Dat valt dan misschien verkeerd bij ons oudere garde.
Dat BF2042 slecht is ligt niet alleen maar aan de gameplay.
Het voelt
A rushed
B onaf
C op ps4 loopt het als dikke stroop.
D buggy

Allemaal niet gameplay maar verziekt de game experience.
E smooth 60fps. Nou op ps4 iig verre van dat.
Lijkt wel alsof de hit registratie niet 100% laggy .
En dat bij gameplay mechanics dat niet bij slowpace shooter past.

Nou ben ik Cod gewent dat loopt stik beter en nu ipv BF2042 spelen we GT7. Nou wat groot verschil. A B C niet van toepassing blijft D over.

Al hebben we ondanks al die tekortkomingen toch fun in BF2042.
Anoniem: 421923
@SG12 mei 2022 08:02
wie speelt er dan ook op een console }>

Het voelt wel rushed ja in die zin dat er inderdaad tal van zaken in zitten die eigenlijk default zouden moeten zijn. Bijv. een degelijk scoreboard.
En waar zijn alle medals en ribbons en badges gebleven?
Ik mis de tijd van bf2stats.

Buggy... heb ik lange tijd geen last van gehad. Pas later een paar keer wat issues gehad maar geen man overboord.
Sommige mensen hebben pech met veel bugs, anderen hebben geluk met weinig tot geen bugs blijkbaar.
Ach wat de een slechter vind vind de ander beter. Ik vind de specialists geweldig. Enige wat ik er aan veranderd zou willen zien is specialists loskoppelen van characters zodat ze meer characters toe kunnen voegen voor variatie en rocket launcher ipv sidearm. Nu is het of med kit of ammo crate en dus gebruiken de meest het niet omdat ze liever eindeloos health of ammo hebben. Verder vind ik get een beter systeem als BF1/5 waar je geforceerd een smg of crappy rifle moet gebruiken als je wil healen en reviven.
Ik denk dat ze een soort "re-release" achtige patch uit moeten brengen om spelers weer terug te lokken naar deze game.

Echt veel werk aan de winkel dus! Ik liet laatst bugs en gameplay zien aan mijn neefje van 13 en hij geloofde niet dat dit de nieuwe battlefield was. Veel te leeg en "ouderwets" ogend qua graphics.
Ik gaf 'm helemaal gelijk. Battlefield 3 met caspian border leefde veel meer. Die titels toen waren gaaf!
Eens! Mijn god wat was die trailer van caspian border gameplay rete vet! Ik moest en zou dat spel spelen kan ik me nog wel herinneren.
Anoniem: 421923
@FeareX11 mei 2022 17:34
Caspian Border! Grijs gespeeld!
Ik “kreeg” battlefield 2048 bij mijn xbox one series X als verplichte extra van de mediamarkt. Ik heb vooral bf1 en bf3 helemaal grijs gespeeld. Met caspian border als bf3 favoriet en monte grappa bij bf1.

2048 was echt en dikke teleurstellng, wat een kale levels en op de series X matige graphics. Ik heb het een aantal keren geprobeerd, maar ik vond het uitermate sfeerloos spelen. Maar goed dat ik ook Halo infinite had ge-pre orderd, toch met de kerst een fijn spel om te spelen.

2048:is inmiddels ingeruld voor nintendo sports. En op de xbox weer naar online bf5 of bf1.
waarbij de focus zou liggen op het zo snel mogelijk leuk maken van een game.

waarbij de focus zou hebben gelegen op het zo snel mogelijk geld maken uit een game.

EA vs de rest :P
Ze blijven doorwerken aan BF2042 mag ik hopen ja dat ze ergens aan werken BF5 hebben ze zo'n beetje verlaten daar gebeurd niks mee een compleet cheaters paradise.
Waarom ook niet wat nieuwe content voor bf4 of bfv uitbrengen. Verzacht het leed een beetje en de community kan het misschien wel waarderen. Zullen ongetwijfeld wel her en der wat onafgemaakte maps zijn. Tenminste ik zou er blij mee zijn 😃
Had pas BF5 maar eens opgestart, kreeg meteen last van een loop bug als je vooruit loopt sta je na een paar seconde stil. Bleek door een file te komen in Origin waar meer spelers last van hebben. Met NFS ook wel eens een probleem met de controller gehad.

Met Steam dit nooit mee gemaakt. EA is echt bagger.
Ze zijn echt toon doof he? Ze willen het maar niet onder ogen zien. Aandeelhouders krijgen voorrang natuurlijk.

- Een fatsoenlijke singeplayer zoals in Battlefield 3 en bad company reeks
- Her en der voertuigen ( tanks, helikopters, straaljagers etc. ) spawn locaties in maps zoals in Battlefield 4
- Map sector A, B. C, D etc. omheiningen weg
- Sprekende en betere characters toevoegen
- Veel meer wapens toevoegen

En wat nog meer? Daarna spreken we pas weer van een goede Battlefield
Ik wil gewoon mijn geld weer!
Laatste keer ever dat ik nog iets pre-order en dan nog zeker de duurste versie.
Dit moet toch de grootste scam van 2021 zijn.
Sowieso snap ik pre-orderen niet in dit digitale tijdperk. Wat waren de bonussen voor pre-orderen? Een skin? Twee dagen eerder testen uhh spelen?
je geld werd iets eerder afgetroggeld. en je kon nog eerder bekocht voelen.
toch geschoten, en ook mis. altijd prijs
10% korting via EA play, scheelt je toch weer wat euro's.

Maar de disccusie over pre-order staat er los van, in dit geval is het geen simpele 'pre-order = slecht', het probleem was groter, meer hadden schuld, dat zoiets stellen iets te kort door de bocht is.
Anoniem: 486069
@SinergyX11 mei 2022 17:21
Denk eens aan alle euro's die je had kunnen besparen door te wachten op de release en dan te beslissen dat je het niet wil kopen
Ik heb m'n geld gewoon terug gekregen hoor :P

In de EA play zit namelijk ook 10 uur 'gratis' spelen, was gelukkig genoeg om daarna voor het volledige spel (zonder spel uren) m'n geld terug te krijgen.
Anoniem: 421923
@Fraaank11 mei 2022 17:00
dat is toch meestal zo met preorders? Of heb je voorbeelden van games die iets nuttigers hadden dan dat?
Laatste pre-order van mij was Battlefront Star Wars voor €120, doe ik ook nooit weer. Veels te duur voor een spel, hoe leuk ook...
Boo hoo. Ik heb hem paar maanden na release gekocht, dus wist waar ik aan begon. En het is jammer dat bf2042 zoveel beter had kunnen zijn, tegelijk vermaak ik mij er wel mee, en geen enkele spijt van.

Uiteraard is dit een persoonlijke mening, maar "grootste scam van 2022"? Had dan gewoon niet gepreordered. Sterker nog, je hebt de beta kunnen proberen, en die was al één grote puinhoop. (En de reden dat ik hem niet bij release had gekocht)
Je kon na de release alsnog een refund aanvragen als je dit binnen 24 uur doet. Zelf ook een pre-order van de meest uitgebreide versie. Na een paar uur van de release refund aangevraagd en niet meer overwogen om BF2042 ooit weer te kopen.
Ze hebben het voor mij ook verpest inderdaad. Zal niet snel meer Enthousiast kunnen worden m.b.t. game.
Victim blaming is treurig. Helaas beseffen veel mensen niet dat ze het actief doen.
Zelfde vibe: "Opgelicht op marktplaats? Had je het maar nieuw moeten kopen. Eigen schuld"
Victim blaming? Mensen die pre orderen en deluxe edities kopen, zorgen er juist voor dat bijna elke triple A game niet af is of uitgebracht wordt als Alpha. Waarom zou je iemand 100eu geven voor iets wat je niet meteen in bezit zult hebben en op de launch dat gewoon kunt kopen? Er is geen enkel valide reden om deze praktijken te ondersteunen. Zeker niet EA, Ubisoft, Bethesda en ga zo maar door. Gelukkig zijn er Indi studios die tegenwoordig prachtige dingen kunnen maken.
Mja en elke store kon nog na een paar uur spelen je geld terug geven. Als je dan alsnog door gaat, ben je niet slim bezig.
Tegenwoordig is er altijd iets mis met een game bij launch. Ik snap niet dat mensen studios belonen als de game niet eens uit of zelfs af is. We moeten juist druk zetten en niks pre orderen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee