Je bedoelt datzelfde Google play framework wat de Rabobank wallet en alle andere apps ook gebruiken? Waarom zou je die apps dan wel vertrouwen?
Er zit een groot verschil tussen data moeten extraheren uit een app en gestroomlijnd die data aanbieden in het proces wat ze al hebben.
En ook graag je feiten correct houden. Die 52 miljoen hebben ze wel naar buiten gebracht. De 500.000 bij de bug ervoor hadden ze wel geïnformeerd maar de bug wilden ze buiten publieke kennis houden. Bij een check van die eerdere bug kwamen ze achter een andere die mogelijk via de api gegevens kon lekken. Nergens staat dat er ook misbruik is gemaakt van die bug en er 52 miljoen accounts zijn gelekt.
Wat boeit mij het of die bug misbruikt is of niet? Ik gebruik Google+ niet eens. Het gaat mij er om dat ze deze dingen
stil houden tenzij het niet anders lukt. Gegeven het feit dat ze nagenoeg het internet runnen, is die grens best ver opgerekt.
Wat ik ook wel apart vind is dat je Tweakers in eerder commentaar wel geloofd over het uitzetten van de tracking cookies. Hoe weet je dat zo zeker? Heb je de broncode bekeken? Daarnaast heeft Tweakers genoeg data punten om een profiel van je op te bouwen (overigens doe je dat zelf ook doordat je naam in comments staat, je geboortedatum is ingevuld en je via je Nickname op meerdere andere profielen komt).
En nu twijfel ik toch wel aan je kennis hier, tracking cookies zijn namelijk lokaal. Ik moet de eerste website nog tegenkomen die iets op mijn systeem achterlaat zonder dat ik daar van af weet.

En ik ben erg benieuwd hoe jij denkt dat Google er achter kan komen welke producten jij koopt in de winkel en betaald via Google pay, via het Google play framework. Want als je nou wel zou lezen hoe de tokens werken, zou je ook weten dat de winkel dus geen data naar je telefoon stuurt. De telefoon stuurt alleen een token naar de betaalautomaat. Net zoals de Rabo Wallet zelf ook werkt via NFC.
Als je nog steeds niet kan denken in datapunten en individueel alle mechanismes gaat beoordelen, dan snap ik dat alle nuancering je hier ontgaat. Heb je uberhaubt ervaring met tracking en privacygerelateerde technieken?
Dus, nogmaals, woorden en feiten zonder bron zijn mij echt totaal niets waard.
Oftewel: iemand (misschien jij?) moet eerst tegen de lamp lopen én dat moet gedocumenteerd worden, voordat je aanneemt dat iets misschien geen goed idee is. Gelukkig zijn er nog mensen die privacy en informatiebeveiliging wél serieus nemen en snappen dat er gegevens zijn waarvan het uitlekken niet meer ongedaan gemaakt kan worden. Dan neem je dat soort papieren garanties van bijvoorbeeld Google ook niet serieus.
[Reactie gewijzigd door nst6ldr op 23 juli 2024 06:39]