Door Redactie Tweakers

Laptop Best Buy Guide

Februari 2017

Gamelaptop - Specificaties en prijzen

Categorie Laptops
Merk Asus
Serie ROG GL502VM
Uitvoering Asus ROG GL502VM-FY022T
Afbeeldingen
Aantal aanbieders 15 winkels
Eerste prijsvermelding Zondag 30 oktober 2016
Beoordeling Score: 4 (1 review)
Cpu/soc Intel Core i7-6700HQ
Cpu-architectuur Intel Skylake
Klokfrequentie 2,6GHz
Maximale turboklokfrequentie 3,5GHz
Geheugentype Ddr4 (sodimm)
Geheugensnelheid (ddr) 2,133GHz
Geheugengrootte 8GB
Maximumgeheugengrootte 16GB
Opslagtype Solid state disk
Opslagcapaciteit 128GB
Tweede opslagtype 7200rpm-hdd
Tweede opslagcapaciteit 1TB
Totale opslagcapaciteit 1,128TB
Aantal hdd 1x
Aantal ssd 1x
Schermdiagonaal 15,6"
Resolutie 1920x1080
Dots per inch 141dpi
Backlight Edge-lit
Beeldschermcoating Mat
Beeldverhouding 16:9
Videochip GeForce GTX 1060 (1280 cores)
Video uit Hdmi, minidisplayport, wireless display (widi)
Verbinding (usb/fw) 3x usb 3.0, usb 3.0 (type-c)
Verbinding (ethernet) Ethernet 1Gbit/s
Verbinding (wlan) 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n
5GHz-ondersteuning Ja
Verbinding (bluetooth) Bluetooth 4.0
Numeriek toetsenblok Ja
Laptopextra's Cardreader, verlicht toetsenbord, webcam
Besturingssysteem Windows 10 Home
Accucapaciteit (Wh) 62Wh
Toetsenbordindeling Qwerty
Taal US internationaal
Hoogte 23,5mm
Breedte 389,8mm
Lengte 265,9mm
Gewicht 2,24kg
Kleuren Zwart

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (108)

Wijzig sortering
Ik snap de opzet heel goed. De community stelt op basis van de papieren specificaties een bepaalde laptop voor. Tweakers gaat die vervolgens testen. Tsja, dan kan blijken dat onder die papieren specificaties de nodige addertjes verscholen zijn. Dan kan zomaar blijken dat in de PRAKTIJK een eerder geteste laptop in die categorie de beste koop BLIJFT. Heel helder en prima. Alleen leidt de manier van presenteren blijkbaar tot verwarring. Volgens mij is het beter om bij de test van de door de community voorgestelde laptop uiteindelijk duidelijk (wellicht met een logo o.i.d.) aan te geven wat de beste koop is. Kan ook uitgelicht worden bij Alternatieven IMHO. In deze opzet kan het dus zijn dat, zolang er geen betere door de community (op basis van papieren specificaties!) voorgestelde laptop naar voren komt dan de eerdere beste koop, die beste koop dus meerdere LBBG's kan overleven. Ik zie dat wel zitten.
Een flink duurdere alternatief is natuurlijk dat een aantal mensen uit de community OOK de gelegenheid krijgt de voorgestelde laptop in de praktijk te testen. Dan is het eindresultaat weer wat meer community-driven. Maar dat zal denk ik wel teveel gevraagd zijn. Dan is de nu gekozen weg, mits duidelijker geredigeerd, het beste compromis.
Ik vind de nieuwe opzet ook niet heel duidelijk. Het is een best buy guide, verdeeld in 3 categorieën, maar voor 2 van die categorieën is een andere laptop de beste koop.

Ik zou de aparte beste koop-pagina weglaten en deze onder die noemer vermelden bij de alternatieven. Dat volgens de experts van het forum de behandelde laptop de best-buy is, maar dat tweakers van mening is dat een alternatief eigenlijk de beste koop is.

Daarbij voor de budgetlaptop heeft de keus die binnen het gestelde budget past een schijf van 128GB. Is dat in 2017 nog een acceptabele hoeveelheid opslagruimte? De gemiddelde huis-tuin-keukengebruiker heeft dat binnen no-time vol met een besturingssysteem, vakantiefoto's en -filmpjes en wat je verder nog opslaat. In mijn optiek geen realistische aanbieding.
Voor 400 euro moeten er nu eenmaal concessies gedaan worden. Naar ons idee is het beter om voor een apparaat te kiezen met een goed scherm en een kleine ssd, omdat de opslag makkelijk is uit te breiden met usb-apparatuur of desnoods intern door een upgrade uit te (laten) voeren. Als je binnen het budget prioriteit geeft aan meer opslag, krijg je bijvoorbeeld weer een scherm met een lagere resolutie. Daar kun je nooit meer iets aan veranderen.

Dank voor je feedback over de (on)duidelijkheid. We gaan hier nog aan sleutelen om te kijken hoe we het kunnen optimaliseren :)

[Reactie gewijzigd door Xtuv op 1 februari 2017 18:05]

Ik snap de redenatie achter de keuze voor het scherm, maar denk dat dat vanuit het verkeerde perspectief geredeneerd is.

Mensen die voor de budgetlaptop gaan, hebben in mijn optiek behoefte aan een out of the box oplossing die een paar jaar mee gaat. De kans dat zij zelf het geheugen uit gaan breiden is volgens mij klein. Dus denk ik dat ze meer behoefte hebben aan een ruim geheugen, dan aan een beter scherm.

Daarom lijkt 128gb me te weinig.
Ik denk niet dat de kans klein is dat mensen zelf een usb-stick, externe harde schijf of sd-kaart zullen gebruiken als de interne opslag vol is. Intern upgraden is niet noodzakelijk, er zijn tal van toegankelijke opties.

Maar er zullen altijd verschillende meningen zijn. Iedereen heeft andere prioriteiten. Een perfecte keus maken is dan ook een utopie. Om hier over te discussiëren hebben we de lbbg topics op het forum, meningen zijn daar van harte welkom :)
Hoe hebben jullie 60fps op ultra kunnen halen in the witcher 3? Dat soort scores zie ik nergens online
... omdat de opslag makkelijk is uit te breiden met usb-apparatuur of desnoods intern door een upgrade uit te (laten) voeren. ...
Absoluut mee eens, maar zijn de kopers van dit soort toestellen niet vooral mensen die denken dat gegevens 'in het programma' opgeslagen worden en die het al benauwd krijgen als ze horen dat dat eigenlijk in het bestandssysteem is en dat je dat ook met een ander programma kan openen?
Ik denk dat je veel mensen nu echt onderschat. Ik ken vele mensen die hun laptop gebruiken voor hun dagelijkse rondje facebook en marktplaats, de e-mail erop bijhouden en dat was het.

Echter begrijpen deze mensen heel goed dat wanneer ze veel foto's erop hebben staan je dit eens in de zoveel tijd naar een externe disk moet doen. Dat zijn ze vaak nog prima gewend vanuit het floppy tijdperk :).

Dan heb je ook nog een grote groep mensen die voor het werk thuis inloggen. Aangezien je eigen laptop tegenwoordig daarvoor niets voor hoeft te doen omdat je toch op de servers van je bedrijf werkt, voldoen dit soort oplossingen daar ook prima voor.

Je hebt buiten de grote groep die er niks mee kunnen ook een grote groep die er gewoon weinig mee doen.
Tegenwoordig staat heel veel gewoon in de cloud , of een externe harde schijf / netwerkschijf.
Ik heb liever een 128GB ssd dan een 1 TB langzame schijf die niet vooruit te branden is.

Had inderdaad wel een alternatief bij mogen staan.
Of toch iets meer uitgeven voor een 256 GB ssd of zelf upgrade.
Ook een valide punt, maar weer vanuit het perspectief geredeneerd van een ´ervaren/tech-savvy´ gebruiker. De huis-tuin-keuken gebruiker die voor dit budget een laptop koopt doet niet zoveel met de cloud gok ik. Want zijn Iphone doet dat misschien wel automatisch, maar hoe hij dat zelf instelt op z'n pc, geen idee..

En de gemiddelde budgetlaptopkoper (dubbele woordwaarde :P) heeft echt geen idee wat een SSD is. Het duurt echt nog wel even voordat dat gemeengoed is. Voor veel mensen is een harde schijf gewoon nog een harde schijf. SSD, SATA etc. zegt ze helemaal niks.
Ik ontbreek in deze test één categorie en dat is het mobile workstation.

Zelf maak ik dag dagelijks gebruik van een toestel met volgende specs als ik bij mijn klanten onsite ben.
  • Intel Core i7 6700HQ 2.6Ghz
  • Skylake
  • 32Gb RAM
  • GeForce GTX 970M
  • 15" 4K Scherm (Res had lager mogen zijn maja... .)[/il]
  • 1Tb NVMe SSD
  • 2Tb SATA HDD
  • Gigabit Ethernet
  • Wifi
  • USB 3.0
Waarom deze specs. Ik heb soms 4 tot 5 VM's lokaal draaien voor tests/ontwikkeling. Met minstens 1 tot 2 DB servers waarvan meestal ook eentje om reports op te testen met grote hoeveelheden data.

Zodoende zijn 4HT Cores met een gezonde hoeveelheid RAM en dito snelle SSD en builtin classic HDD geen overbodige luxe. Waar incl. het scherm van de laptop nog minstens 2 externe schermen kan op aansluiten met behulp van Mini-DP en/of HDMI en het toestel weegt minder dan 2Kg en geen 3cm dik.

[Reactie gewijzigd door BitJager op 1 februari 2017 14:00]

Dit lijkt mij een dusdanig nicheproduct dat het i.m.o. niet de moeite waard is om hier een best-buy aan te wijden.
Nicheproduct? Kom op, dit zijn veel verkochte producten in de zakelijke markt.
Ik zie niet in waarom Tweakers enkel en alleen de consument zou moeten bedienen, zeker niet met de hoeveelheid ZZP-ers in de IT industrie die hier duidelijk wat aan hebben en geen 100 laptops bij DELL afnemen.

Ik kan me zelfs niet eens voorstellen dat een Tweaker die actief is in de IT wereld überhaupt 1 van deze laptops overweegt om professioneel te gebruiken.

Ik heb werkelijk nooit wat aan de laptop BBG. Ja, misschien als ik een laptop voor m'n moeder of oma zoek. Maar is dat de doelgroep van Tweakers.net? Volgens mij niet.

Als Tweaker zit je vaak al veel specifieker en meer veeleisend dan al deze "budget" keuzes.

In mijn optiek heb je 4 duidelijke hoofdgroepen, die evt. op te delen zijn in subcategorien:
- Budget laptop (prijs / kwaliteit netjes, voor de meeste consumenten).
- Mobiele laptop (voor onderweg, compact, surfen, Word/Excel werk e.d.)
- Game laptop (Puur gericht op game prestaties)
- Workstation (Krachtig voor zwaardere berekeningen)

De budget en mainstream laptop zijn wat dat aangaat 1 categorie, alleen een andere prijs. Het doel is gewoon hetzelfde: ermee doen wat je kunt binnen een bepaalde prijs. En dus eigenlijk behoorlijk nutteloos.

Natuurlijk kun je allerlei 'subcategorien maken die ook interessant zijn. Hierbij is wel of niet mobiel (gewicht & grootte) eigenlijk leidend:
- Mobiel workstation (Bijv XPS 13 of MBP 13)
- Workstation (Bijv. XPS 15 of BTO custom)

Dit kun je dus ook toepassen op gaming en dus op basis van budget.

[Reactie gewijzigd door xs4me op 1 februari 2017 16:01]

De joke is dat tweakers wél op de doorsnee coonsument mikt met dit soort reviews, dit is al meermaals uitgelegd! Wij zijn tweakers? Ja, en we hebben geen gids nodig, wij zoeken zelf en indien nodig overleggen we op het forum.

Mensen die surfen op hln.be krijgen de laatste maanden ook zo nu en dan een artikel vanuit tweakers voorgeschoteld (iHLN) en die hebben er wél baat bij, gezien die mensen géén tweakers zijn.

ps je voorbeelden van mobiel en workstation vind ik uitstekend :)
Snap ik. Mijn punt is meer dat ik geen reden zie om niet beide groepen te bedienen.
Ik vind de categorie bijzonder suggestief en eigenlijk ook niet zoveel doelen dienen als mogelijk zijn.

Het is op prijs gericht en te weinig op functie en doel.

En ook Tweakers hebben er natuurlijk wat aan. Ook die willen weleens horen wat de tweaker community vind van laptops die wel hout snijden. (en nee, ik verwacht niet dat die daadwerkelijk hout moet kunnen snijden)

Veel meer is 't namelijk niet. Het is geen koopadvies die echt goed onderbouwt is. Gewoon gebaseerd op meningen en populariteit van Tweakers. Maar bepaalde argumenten kunnen nu juist ook die pro laptop in een ander daglicht zetten.

[Reactie gewijzigd door xs4me op 1 februari 2017 23:47]

bij een workstation kom je alleen tegen een groot probleem aan, iedereen is anders.
Gamelaptop - GPU -> RAM -> SSD -> leuk scherm voor iedereen hetzelfde
budgetlaptop - duidelijk zo goedkoop mogelijk zo leuk mogelijk meedraaien
mobiele laptop - ook duidelijk mobiel, licht maar zo min mogelijk concessies
workstation - ok maar wat voor?
jij draait VM's, ik draai ook VM's maar mijn collega doet autocad, en een ander doet niets anders dan video's editen.
het nadeel is dat er bij workstations geen duidelijke doelgroep is, iedereen heeft weer wat anders nodig voor hun specs
juist daarom kan het interessant zijn oom een BBG te maken met mobiele workstations. misschien wel een special edition met alleen mobiele workstations, met categorieën zoals VM's, 2Dcad, 3Dcad, en foto/video editing.

Er is relatief weinig informatie over het aanschaffen van een workstation. en ik heb meerdere mensen gezien die een te zwakke workstation of juist een veel te dure workstation hebben aangeschaft....
Absoluut hier kan ik me een stuk meer in vinden.
Je ziet geregeld dat mensen geld investeren in onderdelen die gewoon geen meerwaarde bieden voor hun vakgebied, en zeker de bedrijven die workstations aanbieden geven opties om hem zelf samen te stellen (met grenzen uiteraard)
Jammer dat ik je geen +1 kan geven omdat we op elkaar reageren
Juist, maar we zijn toch Tweakers voor iets en dan zou je bij de Best Buy PC de High End Game PC ook kunnen schrappen.
Ziet er interessant uit. Welke merk/type?
MSI - GS60 6QE-281
En als je wat draagbaarder wilt:

MSI GS40 6QE,

Gebruik 'm zelf ook voor VM's, gamen en regelmatig voor mobiele officetoepassingen (met de juiste energieinstellingen haal ik ong 6u aan batterijduur)
Arme jongen. Wat moet je developen met dit soort specs ? Doet me denken aan mijn SharePoint ontwikkeltijd. Veel machine voor weinig functionaliteit.

Zullen wel geen lightweight micro services zijn :)
Dit is de vaagste BBG die ik gelezen heb. Er worden twee laptops aangeprezen en gereviewed die eigenlijk niet de best buy zijn. Nou moe?!

Ik vind dit vrij slecht en elke willekeurige tweaker had dit beter gedaan, vrees ik. Als een laptop geen goede koop is, ga je die toch niet met naam en toenaam in de BBG zetten? Of spelen hier andere belangen, krijgen jullie hier misschien veel geld voor?

[Reactie gewijzigd door ABD op 1 februari 2017 13:59]

Volgens mij staat op pagina twee duidelijk uitgelegd waarom we voor deze opzet gekozen hebben. En nee, we krijgen hier geen geld voor. Sterker nog, deze laptops staan erin omdat ze door de community voorgedragen zijn.
Ik ben het er helemaal dat als een laptop uit een eerdere BB guide beter is, dat deze dan ook de Best Buy blijft, terwijl je toch reviews schrijft van de geteste. Dat is voor iedereen beter, want dan is er ook een eerlijk oordeel over de nieuwe modellen. Echter het is jammer dat bij de alternatieven dan niet de echte Best Buy staat. Dus als jullie de Medion echt beter als budgetlaptop vinden, dan zou deze bij de alternatieven moeten staan.

Datzelfde geldt bij de review van de mainstream laptop, waar de echte best buy niet genoemd is in de eerste alinea. Daar zou deze wel genoemd moeten worden, anders wordt het een zoekplaatje voor de lezer.

[Reactie gewijzigd door Raindeer op 1 februari 2017 14:31]

Als ik hardware uitzoek, kijk ik ook vaak in de Pricewatch wat er populair is. Wat dat betreft vind ik het nu dan ook echt wat toevoegen dat er even wat dieper wordt gekeken naar de populairste (meest aangedragen door community) hardware. Dat het dan toch niet de beste keuze blijkt, is juist toegevoegde waarde met deze aanpak. Wel blijf je als potentieel koper van een laptop nu zonder antwoord achter: welke laptop raadt men dan wel aan?
Het antwoord op die vraag vind je op pagina twee 'Best Buys'
reviews: Laptop Best Buy Guide - Februari 2017
Daar wordt een 2e-hands aangedragen, wat ik dan ook weer bijzonder vind. Nieuw valt hij nl buiten budget met €949,-.
Pest is een beetje dat de mid-range aanrader maar in 2 winkels leverbaar is. Nou ja, leverbaar. Een winkel met 2 sterren review en levertijden en Coolblue die 75 euro duurder is en de prijs uit het 900 euro bracket gooit. Verder geen winkels.

De laptopmarkt is erg wispelturig en modellen zijn vaak maar een paar maanden daadwerkelijk beschikbaar voordat ze weer vervangen worden. Het is in ieder geval vrij frustrerend om iets 'voor later' te bewaren.
Ik heb het gelezen, maar ik blijf het heel apart en verwarrend vinden. Dit kan echt veel beter. Ik zou zeggen review alle gangbare modellen of i.i.g. een greep daaruit. Je zouden als invloedrijke website het voor elkaar moeten kunnen krijgen om via fabrikanten, importeurs of webwinkels een laptop te lenen om te reviewen. En anders kopen jullie deze en sturen jullie ze terug binnen de wettelijke termijn. En als dat niet kan zet je ze weer in de verkoop.

Of een ander idee waar ik langer dan 10 secondes over nagedacht heb, zoals reviews van betrouwbare reviewers zoals Foritain. Want deze opzet kan echt niet.

[Reactie gewijzigd door ABD op 1 februari 2017 14:25]

En anders kopen jullie deze en sturen jullie ze terug binnen de wettelijke termijn. En als dat niet kan zet je ze weer in de verkoop.
Serieus!? Het lijkt erop alsof je echt geen idee hebt wat de WKoA precies betekent..
Dat houdt in dat je een product kunt gebruiken en terugsturen omdat het niet aan je verwachtingen voldoet, is het niet ;)

Na een review lijkt het mij vrij duidelijk welke gebreken een product heeft, wat een reden zou kunnen zijn om het product terug te sturen. Alleen als het cijfer een tien is, dan kan je het niet maken het product terug te sturen.

[Reactie gewijzigd door ABD op 1 februari 2017 15:14]

Deze wet is niet van toepassing voor bedrijven, alleen op consumentenkoop.
Daar kan je ook weer onderuit door het product door een consument te laten reviewen.

Maar we dwalen gigantisch af. je kan je als een autist gaan focussen op een detail, maar het gaat niet om miereneukerij. het gaat mij erom dat er een review wordt geplaatst van de beste koop, wat een pagina later niet de beste koop blijkt te zijn. Een tweeslachtig artikel is niet goed voor de consument en niet goed voor tweakers.

[Reactie gewijzigd door ABD op 1 februari 2017 16:27]

Ik zou in de kopjes (die ook in de index staan) ook nog eens aangeven dat de beschreven laptops niet de best buy's zijn. In plaats van 'Budgetlaptop - Acer Aspire ES1-533' liever "Voordracht Budgetlaptop - Acer....". Ook ik vond het een uitermate verwarrende opzet zo.

Verder staan de daadwerkelijke Best Buy's niet bij de genoemde alternatieven.
Ik geef je groot gelijk.. Ik dacht ik ga even na waarom dit de 'best buy' laptops zijn c.q. gekozen. Normaliter lees ik dit op de volgende pagina's die hierin uitleg geven.. Maar wacht, nu niet? Nee nu krijg je opeens een review van een andere laptop? Maar waarom dan? En de 'best' buy dan? :X :X
Waarom zien gamelaptops er altijd zo kitscherig en lelijk uit?
Waarom zien gamelaptops er altijd zo kitscherig en lelijk uit?
Omdat gamers vermoedelijk in hun hart kinderen zijn. En in die categorie is het uiterlijk van de spullen in hun ogen stoer, Zo ook de debiele vormgeving van veel budget-audio.
De zogeheten kinderkamerstereo.
Helaas zijn game laptops qua specs veel waar voor hun geld. Heb zelf een HP Omen gekocht, deze ziet er voor een game laptop nog gewoon netjes uit
De HP Omen ziet er inderdaad mooi strak uit, zeker voor een gaming laptop.
Vind persoonlijk de hp omen ook een "better buy" dan de mainstream laptop à €900 in deze lijst.. daar zit nota bene een gtx 960m bij in ipv zo'n net niet GPU van een 950m
Bedoel je dat binnen de categorie laptops of als computer algemeen? Gaming laptops zijn tegenover deskstops namelijk pijnlijk duur voor wat ze waarmaken
Dat is niet het geval. Laptops komen namelijk inclusief toetsenbord, scherm, etc.
laptop schermen zijn max 17 inch en meestal 60hz. dat is een goeie 100 euro waard. laptop toetsenborden zijn nog geen 40 euro waard meestal.
een laptop met een 1070 en al kost 2200 euro. daar kan ik ruim onder komen met desktop componenten
Nee, dat kun je niet. Mijn gamelaptop kost ook 2200 euro, maar de specificaties zijn beter dan de high-end gamesysteem van de desktop BBG van november 2016 en die is al 1600 euro **zonder** scherm, toetsenbord, muis, etc.

[Reactie gewijzigd door Comp_Lex op 2 februari 2017 16:25]

alsof de bbg's de goedkoopste optie's zijn. Sta er wel bij stil dat een laptop grade 1070 geen desktop grade 1070 is en een 6700hq of 7700hq gelijk staat aan een desktop i5 qua performance....
Een laptop 1070 is 95 procent desktop 1070. Qua performance zijn ze nagenoeg gelijk en daarom heeft nVidia de M ook laten vallen voor de 1000 serie. Afhankelijk van de benchmark is de laptop i7 maar 10 procent trager dan de desktop i7. Jouw laptop killer is nog steeds op een paar vlakken inferieur. Mijn laptop bevat namelijk een grotere SSD en het dubbele aan RAM. Kijk, de gaminglaptops zijn niet **pijnlijk** duur en je kunt geen PC in elkaar zetten met een prijs die **ruim** onder de prijs van een gaminglaptop zit. Dat heb je nu ook niet gedaan.
er zit een dure headset bij, een muismat en een 4K monitor die ik makkelijk voor 1080 p had kunnen vervangen en 100 euro had kunnen besparen. van dat geld kan ik een grotere snellere ssd erin doen waardoor jouw laptop inferieur is. evenals meer ram

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 3 februari 2017 16:48]

laptop killer:
gallery: youridv1

wat kan ik niet?

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 2 februari 2017 20:52]

Is die Budget laptop van Acer geschikt om 1080p (of hogere) opnames te maken?

Ik wil graag een build video maken van mijn systeem. Het systeem waar ik normaal de opnames mee maak. Maar goed, opnames is lastig als juist die PC dan uit elkaar ligt. :)
Je bedoelt met maken het bewerken/monteren van de video?

Mocht de Acer langzamer zijn dat jouw PC, dan zal het renderen van het filmpje gewoonweg langer duren.

Mocht je het scherm v/d Acer niet natuurgetrouw vinden, kan je altijd het scherm van je PC aansluiten. (Of allebei voor meer coverage).
Het gaat niet eens om bewerken, dat hoeft niet eens. Het is puur om op te nemen van video. Het editen kan ik vervolgens weer doen als de desktop in elkaar zit. Daar zit een i5-6600K in, dus dat gaat wel goed. :)

Maar in sommige gevallen is die desktop niet mogelijk (als hij bijvoorbeeld uit elkaar ligt) of je bent op een andere locatie, dan is een laptop wel makkelijk. Maar ik gebruik laptops zo sporadisch, dat ik het zonde vind om er ook maar een euro teveel aan uit te geven.
Ik zou toch graag eens een categorie voor mobiel gebruik willen zien waarbij gekeken wordt naar accu duur, gewicht / fomaat en dat icm vermogen. In die categorie zouden dan bijvoorbeeld een Lenovo X1 Carbon, Dell XPS13 en de Macbook voor kunnen komen.
En natuurlijk de Dell XPS 15! Dat is in mijn ogen de concurrent voor de MBP..... Of misschien komt er nog een review O-) ?
Hm ik was wel in een markt voor een laptop. Maar 400 is te laag en 900 vindt ik weer te veel :)
Zit nogal een groot gat tussen naar mijn mening.

Gelukkig zijn er nog user reviews en de pricewatch. En andere sites.

Verder is de nieuwe opzet wel interessant!
We testen afwisselend in verschillende categorieën, maar die komen niet iedere editie aan bod. Zo hebben we ook de categorie basislaptop, met een budget tot 600 euro. Die kwam in december aan bod: reviews: Laptop Best Buy Guide - December 2016
Ah, duidelijk :)
Bedankt voor de link.
Mooie review van de game laptop. Maar toch hè, die game laptops zijn wel een partij lelijk altijd hoor. Ik snap dat er dankzij dit soort styling een niche markt gecreëerd wordt en dat er op deze manier een markt blijft voor business laptops... Maar dan kul beschrijven als "Asus heeft de wasd-toetsen van een likje verf voorzien, zodat gamers snel de weg kunnen vinden naar de knoppen die in veel games worden gebruikt om te lopen." Kom op, juist de gamers weten de wasd-toetsen blind te vinden haha. De enige redenen voor dit soort poespas zijn marketing en portfolio spreiding.
Ben het met je eens dat het een vrij onzinnige beschrijving is, was ook niet al te serieus bedoeld. Ik haal 'm weg :)
Ik vind dit een geslaagde nieuwe opzet van de LBBG.
Ik had het bij de vorige LBBG ook een beetje, een noteboek best buy benoemen terwijl eigenlijk blijkt dat ie dat niet is. Natuurlijk had je toen de alternatieven, maar dit keer staat het goed uitgelegd op pagina twee. (al blijkt niet iedereen dit goed te lezen....)

Al is het misschien een idee om te daadwerkelijke best buys ook nog te plaatsen onder de geteste laptop. Dan hoef je wat minder te klikken tussen de pagina's. En heb je als voordeel dat iedereen die de 2e pagina overslaat het ook nog ziet ;) Gewoon een apart kopje met 'Best Buy' en 'Alternatieven', iets in die richting

Verder is het jammer dat de prijzen voor de mainstream laptops zijn gestegen... Daardoor zijn ze eigenlijk niet direct interessant meer aangezien je al een Kaby lake + 1050 kunt oppikken voor net wat meer geld.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee