€ 91,90 bij NBB.com

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Ubiquiti UniFi U7 Lite

ruime week in gebruik ter vervanging van een Unify Express in AP mode. Eenvoudig op te hangen en naadloze integratie in bestaand systeem. Is wel zwakker dan de U6+ die vanaf zolder het bereik overklast van deze nieuwe AP op de begane grond. Tot nu toe alleen wifi 6 ervaring, vreemd genoeg nog geen wifi 7 of compatibel Iphone, nog uit te zoeken waarom

Pluspunten

• Eenvoud
  • Kwaliteit
  • Makkelijk op te hangen
  • Unifi management

Minpunten

• PoE adapter of switch nodig
  • bereik 115m2 ipv 140m2 bij meeste andere AP's

22 augustus 2025 Rapporteer

Ubiquiti UniFi U7 Lite

Ik gebruik hier de "Ubiquiti Cloud Gateway Max 512GB ssd" en ik had een Wifi 6 access point van TP-Link er achter hangen (had ik liggen). Nu overgestapt naar een andere provider met 2.5Gbit internet en de U7 aangeschaft.

Hij is heel snel online met mijn Ubiquiti Cloud Gateway. Voor de zekerheid ook de unifi DNS naam aangemaakt (is niet nodig, maar hij bleef er naar vragen). De gateway pakte 'm op, naam, sleutel, frequenties ingesteld, bandbreedte ingesteld en blazen maar.
(2.4 Ghz op 20 Mhz gezet, vinden de buren prettiger en een paar van mijn apparaten hebben het bovendien nodig)

Blijft indrukwekkend wanneer ik >1500 Mbit/sec bij Speedtest zie staan (ooit was 9k6 een super snelle modem, want ik had maar 2k4).

Pluspunten

• Past goed in het ecosysteem
  • Moeiteloos online
  • Werkt vlot met 2.5 Gbit poort
  • Mooi op te hangen (op een doos of met een kabel naar beneden)

Minpunten

• POE adapter/switch zelf aanschaffen
  • Hij klikt mooi vast, losklikken is een beetje lastig.
  • Mag minder energie gebruiken

Ubiquiti UniFi U7 Lite

U7 lite voldoet aan de verwachting. Prima range, goede bouwkwaliteit en gemakkelijk in te stellen mits je het in een bestaand Unifi netwerk integreert. In mijn ogen biedt het alles wat je nodig hebt voor een fijn wifi systeem dat gewoon stabiel werkt.

Met MLO kunnen ze in theorie nog een stuk sneller zijn, maar ten tijde van het schrijven van de review is MLO nog in beta en functioneert het matig. De snelheden zijn niet veel hoger en het signaal is vaak wat minder krachtig. Ook werkt het niet lekker met IoT apparaten. Hopelijk wordt dit in de toekomst beter, maar voor nu staat MLO bij mij nog uitgeschakeld.

Kortom een aanrader voor wie geen honderden euro's wil spenderen aan één enkele acces point, maar gewoon wil dat zijn of haar wifi werkt!

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Makkelijke ingebruikname
  • 2,5 gbit

Minpunten

• MLO functioneert matig
  • Geen 6ghz

24 juni 2025 Rapporteer

Ubiquiti UniFi U7 Lite

Dit was onderdeel van mijn netwerk upgrade. De U7 vervangt een Unifi AC AP Lite, best een oud beestje die wat kwalen begon te krijgen. De U7 past zelfs op de oude bracket op de muur. Nadeel is wel dat de U7 een PoE+ injector nodig heeft, dus dat was even een deceptie dat het niet werkte (vrij recent een U6+ bij mijn ouders geinstalleerd waar dat niet voor geldt).
Wifi 7 clients is nog een uitdaging - mijn laptop van begin '24 ondersteunt het niet, en voor mijn AMD PC is er nog niet echt betaalbaar een PCIx kaart beschikbaar. Dit komt vast in de komende tijd wel goed, maar houd er even rekening mee dat Wifi 7 nog niet zo gangbaar is.

Pluspunten

• Simpel in te stellen
  • PoE
  • Veel groter bereik dan vorige AP

Minpunten

• Wifi 7 is nog best een uitdaging
  • PoE+ injector nodig

10 april 2025 Rapporteer

Ubiquiti UniFi U7 Lite

Product werkt fijn. Goede range tov TP-Link router AXE75e. Met WiFi 7 weer bij de tijd. Hele unifi verhaal is natuurlijk een grote pro qua software en inrichting van netwerk en vlans etc.

Pluspunten

• Goede range
  • Eenvoud (qua instellingen / updates)
  • PoE

Minpunten

• PoE switch nodig (of adapter)

Heb jij ook een Ubiquiti UniFi U7 Lite?