Reichelt

Gebruikers over webshop Reichelt

Bestelling geplaatst die direct leverbaar zou moeten zijn. Na 4 werkdagen nog geen verzendbevestiging gezien, hierop contact opgenomen met de klantenservice die reacties in het Duits terug stuurt.

Klantenservice telefonisch kort bereikbaar in de ochtend, mailreacties komen in het Duits.

RTX 5090 besteld bij Reichelt. Na een defect helaas terug gestuurd maar wat is het vanaf dan een waardeloos bedrijf om contact mee te krijgen. Weken wachten zonder enige duidelijkheid en ook worden mails naar hun """service""" adres gewoon genegeerd. Eenmaal gebeld, krijg je te horen met een chagrijnige toon dat als ze op alle status mails antwoord moesten geven, ze beter de service afdeling kunnen sluiten vanwege de hoeveelheid. Misschien is dat het signaal om de boel eens wat te verbeteren? Maar schijnbaar ziet Reichelt dit als de normaalste zaak van de wereld.

Bestellen en leveren gaat oke, maar als er wat fout gaat, heel veel succes. Ook al heb je duizenden euro's uitgegeven ben je niet meer dan een vervelend obstakel voor Reichelt wanneer je verhaalt op hun service afdeling.

Ik raad af om hier te bestellen.

Levering ging redelijk naar behoren en er werd netjes een tracking link gestuurd met DHL.

Goede communicatie is ver te zoeken bij Reichelt. Je mailtjes naar Service worden genegeerd (en dit wordt zelfs telefonisch toegegeven!!) omdat ze zogenaamd te veel statusverzoeken krijgen. Je weet totaal niet wat je kan verwachten.

Mijn advies, koop elders. Ongeacht het geld wat je ze hebt gebracht ben je maar een obstakel in de ogen van Reichelt indien je moet verhalen op hun "service".

UPS heeft de boel op een ander adres gedropt maar niet genoteerd WAAR. Dan begint de ellende. Niet bereikbaar (in de middagen dat ik werk). Reageren niet op Emails. "ik ga het meteen voor u regelen" en dan gebeurt er weer niets. Eindeloze ellende.

Random ander adres geleverd, maar niet opgeschreven waar het dan wel geleverd is.

Niet normaal bereikbaar (alleen 7:30 - 11:30).
Reageren niet op Emails.
Maken beloftes die ze niet nakomen.

Bij Reichelt een FRITZ!Box 6860 5G besteld omdat zij deze als goedkoopste (€ 40 minder) aanboden. Dit model is net nieuw op de markt gekomen en snel door Reichelt geleverd.
Kortom een tevreden klant.

Bij bestellen stond aangegeven op voorraad en levertijd 2-3 werkdagen. Woensdagavond besteld, donderdag bericht met verzendcode van DHL ontvangen. Zaterdag einde dag is modem door DHL geleverd.

Bestelling RTX 5070 TI Ruim op tijd geleverd tegen schappelijke prijs.

Heb via Reichelt video kaart besteld, levering was 2-3 werkdagen. Kaart ruim binnen 2 werkdagen ontvangen. Website is wat verouderd maar functioneel. Mailtjes waren in het nederlands.

Woensdag laat in de avond besteld, vrijdag er na in huis. Product was niet opvoorraad, maar levering vanuit warenhuis.

Producten konden gemakkelijk besteld en betaald worden. Assortiment van home automation producten is ook prima.

Verzending was op tijd en onbeschadigd. Verpakkingsmateriaal is ook prima.

Bestelling gedaan van 4 koelers en worden allemaal geannuleerd vanwege geen voorraad. Verder geen uitleg of dat er misschien wel 1 of 2 beschikbaar zijn.

Onduidelijke mail. Er wordt ook niet meegedacht. Ik heb dit eerder gelezen hier op tweakers. Trap niet in hun mooie prijzen.

Een aantal maanden geleden twee machine onderdelen besteld. Geen orderbevestiging ontvangen, geen verzendbericht ontvangen.

Bij informeren kwam - na ruim twee maanden en een herinnering - dan eindelijk een ordernummer om de hoek, via een automatische mail met een PDF met de status van de bestelling. Status: bezorgd. Na verzoek om voorstel tot oplossing kwam alleen de mededeling: u heeft de verzending ontvangen. Niet dus, daar begon dit mee, dus dat heb ik wederom aangegeven. Daarop volgde een DHL formulier waarop ik moest invullen dat ik geen product ontvangen had, welke getekend en gescand moest worden.

Twee weken later, wederom zonder enige communicatie, stond de DHL bezorger voor de deur met de bestelde producten. Uiteindelijk dus naar tevredenheid opgelost, maar na vier maanden kunnen de verjaardagscadeaus zo door naar volgend jaar.

Geen verzendbevestiging, Track and Trace of enige andere vorm van communicatie. Prima verpakking.

Geautomatiseerde antwoorden, reacties duren lang en hebben herinneringen nodig, dezelfde informatie wordt meermaals gevraagd.

Ik heb me weer eens laten verleiden door lage prijzen, want die heb je wel bij Reichelt. Lijkt er echt op dat iemand bij deze firma met het geniale idee kwam om in de Nederlandse markt te stappen, maar met zo min mogelijk moeite. Grote kans dat de klantenservice je in het Duits contacteert. Beheerpaneel redelijk slecht. Zending traceren werkt niet en je kan niet eens je facturen inzien. Wilde 1 ster achterlaten, maar toch 2 sterren voor lage prijzen en groot assortiment.

Normaal neem ik niet zo veel moeite om een bedrijf te bekritiseren, maar ik hoop dat ze de boel hier verbeteren, want deze zaak heeft echt potentie. Gigantisch assortiment en lage prijzen. Reichelt, please do better.

Een boel artikelen besteld, waarvan één niet op vooraad was (levertijd was geloof ik 3-4 werkdagen). Besteling wordt op een gegeven moment gewoon op de post gezet zonder notificatie noch een tracking nummer in klantenpaneel op website. Koerier gemist en gaat na enkele dagen retour naar Reichelt. Waarom zo muisstijl over een zending? Waarom geen notificatie? Waarom geen tracking nummer in het beheerpaneel terwijl er wel een veld voor gemaakt is?

Na 3 weken toch eens polshoogte genomen. Klanten service antwoordt binnen redelijk termijn. Case wordt aangemaakt bij andere afdeling om het pakket opnieuw te zenden. Andere afdeling contacteert mij in het Duits. Vervolgens komt het pakket terug en wordt er gevraagd of ik de bestelling nog wil hebben. Vreemd verzoek natuurlijk, nadat ik al 2 andere collega's verteld heb dat ik het pakket terug wil. Ik heb met hoofdletters en vetgedrukt geschreven SVP TRACKING LINK TOEZENDEN.

.. En ja hoor, ze hebben hem verzonden zonder tracking link wederom. Gelukkig was ik toevallig aanwezig om het pakket aan te nemen anders ging hij weer retour.

Maand zitten wachten op een bestelling en nu blijkt het niet meer leverbaar.

Dat had mij vooraf ook al gemeld kunnen worden!!

Nu blijkt het moederbord nergens anders meer leverbaar en zit ik zonder product. Wordt mij ook geen vervangend product of compensatie aangeboden.

Totaal waardeloos!!!

Site heeft een enorm assortiment. Aanbod is goed gecategoriseerd, maar zoeken en filteren werkt niet altijd even goed, waardoor het goed doorzoeken en filteren van aanbod soms een uitdaging is. Veel automatische vertalingen. Als je weet wat je nodig hebt, is dit geen obstakel.

Heb meerdere bestellingen geplaatst en deze zijn altijd naar tevredenheid afgehandeld.

Verzending vindt plaats vanuit Duitsland, dus levertijd voor artikelen op voorraad is meestal 2-3 werkdagen.

DHL track & trace wordt keurig op tijd aangeleverd.

Heb één keer een verkeerd adres opgegeven tijdens een bestelling, heb telefonisch contact opgenomen en ben toen op de juiste manier geholpen.

Makkelijk te bestellen, prima assortiment , puike prijzen en vlotte levering. 2e keer dat ik hier bestel en kom graag weer terug.

Verzenden gebeurt vanuit Duitsland, toch vlot de bestelling kunnen ontvangen!

Ik schrijf zelden negatieve reviews, maar in dit geval maak ik graag een uitzondering. Twee weken geleden bestelde ik een set Bowers & Wilkins Pi5 S2 oordoppen bij Reichelt. Ze waren in de aanbieding en veruit de goedkoopste, dus besloot ik ze daar te kopen. Zoals op de website vermeld, werden de oordoppen na drie werkdagen geleverd. Tot zover ging alles prima.

Bij het openen van het pakketje viel echter meteen iets op: de doos van de oordoppen was smerig, alsof die over de grond was gesleept. Toch gaf ik het een kans, want het gaat tenslotte om de inhoud. Tot mijn verbazing bleek de verpakking niet verzegeld; er zat geen seal, sticker of folie omheen. Dat vond ik al vreemd. Toen ik de oordoppen uit de doos haalde, zag ik direct vette vegen op de case en de oordoppen. Tot mijn afschuw vond ik een zwarte haar op de linker oordop en een stukje oorsmeer op de rechter oordop. Walgelijk!

Ik vroeg me meteen af: "Heb ik een tweedehands of een refurbished exemplaar gekocht?" Ik controleerde de website opnieuw, maar nergens stond vermeld dat het om gebruikte of refurbished oordoppen ging. Je mag er dus vanuit gaan dat het om een nieuw product gaat. Het is onacceptabel dat zulke producten, die om hygiënische redenen niet eens geretourneerd zouden mogen worden, opnieuw verkocht worden.

Ik heb direct een klacht met foto’s gestuurd naar de klantenservice. Helaas bleef een reactie uit. Na zes dagen stuurde ik opnieuw een mail, maar ook daarop kreeg ik geen antwoord. Inmiddels zijn we twee weken verder en heb ik nog steeds geen enkele reactie ontvangen. Dit is echt waardeloos. Ik durf de oordoppen niet eens terug te sturen, want als ze al niet reageren op een klacht, hoe groot is dan de kans dat ik mijn geld terugkrijg?

Hoe aantrekkelijk de prijzen ook lijken, Reichelt is niet te vertrouwen. Van service is geen sprake. Mijn advies: NIET KOPEN.

Na het bestellen bij Reichelt, met een beloofde levering van "op voorraad, levering binnen 2 - 3 werkdagen," ontving ik een zeer vreemde e-mail met de tekst "im Zulauf." Ik, als Nederlander die Engels begrijpt, heb geen idee wat "im Zulauf" betekent. De vertaling geeft "in de instroom" aan. Ik heb Reichelt gemaild, maar na dagelijks aandringen duurde het bijna een week voordat ik een nog onduidelijke mail maar met vertaalbare informatie ontving "kein Termin bekannt" Reichelt communiceert ondermaats, nu mijn bestelling geannuleerd en daarop kreeg ik het bericht dat ik bij hoge uitzondering mijn geld terug zou krijgen?! na enkele dagen stond het wel netjes op mijn rekening.

Slecht, communicatief ondermaats en arrogant. het duurt dagen voodat je iemand spreekt en die communiceert kortaf, onvriendelijk en onduidelijk.

Reichelt bood een product aan (een AMD Ryzen 7950x3d boxed) met een flinke korting van ongeveer 120 euro op een totaalbedrag van ca. 590. Na bestelling en betaling weigert Reichelt te leveren omdat het product zogenaamd niet leverbaar is. Dat kan niet waar zijn, want concurrerende webshops hebben hem nog in overvloed, en Reichelt zelf biedt ook nog steeds de tray-versie van dezelfde processor aan. Reichelt weigert ook de wel-beschikbare tray-versie te leveren tegen de overeengekomen prijs.

Misleidende aanbieding dus, en geen enkele klantgerichtheid om e.e.a. conform afspraak op te lossen.

Niet bestellen hier.

Zie hierboven. Ook na herhaalderlijk emailcontact weigert Reichtelt om de issue naar tevredenheid op te lossen.

Heb hier een extra NVMe aangekocht die ik al vele jaren in gebruik had omdat ik zeer tevreden was met de goede kwaliteit ervan. En deze shop gaf een extra mooie korting bij het afrekenen en kwam hierdoor dus als goedkoopste uit.

Snel geleverd in een stevige witte doos verpakt, zeer tevreden.

Zeer slechte ervaring opgedaan met een medewerker. Totaal geen medewerking om een probleem met de factuur op te lossen. Eerste en gelijk laatste bestelling die ik bij Reichelt geplaatst heb.

Zelfde dag verzonden, echter pas 6 dagen er na gleverd.

Er kwam totaal geen mederwerking om een probleem op te lossen.

Bestelling gedaan bij Reichelt
1x cm4 module
1x cm4io board

Helaas heb ik alleen een wifi antenne ontvangen met daarop een sticker dat dit de cm4 module had moeten zijn, vreemd... Verder zou het cm4io board comaptible moeten zijn, maar helaas is deze compleet anders en past deze niet in een cm4io behuizing.
Een poging gedaan om contact te krijgen met de klantenservice,
helaas na een week geen enkele reactie.

Zeer slechte zaak!

Hoewel ze volgens de website erg veel artikelen hebben,
lijkt het erop dat ze de boel belazeren en maarzo wat uitsturen
en service ho maar.

Verzending was redelijk, met 3 a 4 dagen had ik het pakketje ontvangen.
Houd er rekening mee dat ze in het weekend niks doen en deze dagen niet mee tellen.

Klantenservice reageert gewoon niet, geen enkele reactie gekregen.
We zijn inmiddels een week verder.
Ik heb verschillende ingangen geprobeerd, retour zendingen via formulier, support, info en zelf een reply op de bestellingsbevestiging.
Gewoon geen reactie, service is dus slechter dan slecht.

Mocht men na nog een week proberen niet reageren, dan zal ik aangifte doen van oplichting, ben er helemaal klaar mee.

Breed aanbod in de webshop. Ondanks dat het een duitse site is hebben ze de website redelijk goed vertaalt naar het NL.

Bij de levering ontbrak een product welke waarschijnlijk wel in de doos had moeten zitten. Na wat contact met de klantenservice is het artikel alsnog verzonden. Heel fijn.

Op 23 november 2023 een NVIDIA RTX 4090 GPU besteld en ondanks het forse (aankomende) tekort aan die specifieke kaarten, de GPU netjes binnen de aangegeven levertijd van een paar dagen mogen ontvangen.

GPU net verpakt in een stevige omdoos met vulmateriaal goed op tijd mogen ontvangen.

Retourzending geschiedde in dezelfde doos met een retourlabel wat ik van hun servicedesk heb mogen ontvangen. De retourkosten waren dan wel voor eigen rekening, maar dat bedroeg slechts € 8,- tegenover een veelvoud van dat bedrag als ik het via PostNL of DHL had moeten versturen.

Ondanks dat ik de GPU op tijd had ontvangen en deze uitstekend werkte, zo stom geweest om deze retour te sturen omdat een andere webwinkel dit exacte model voor 5% goedkoper had staan met maar een paar werkdagen levertijd.
Het aanvragen van een retourlabel bij Reichelt was een fluitje van een cent en na hun ontvangst van de GPU is dezelfde dag alles nog in orde bevonden en het geld teruggeboekt.
(Inmiddels wacht ik, een maand later, nog steeds op de betreffende GPU van die andere leverancier, dus goedkoop is niet altijd beter)

Scorekaart voor Reichelt