Reichelt

Gebruikers over webshop Reichelt

Geen enkele communicatie waarom betaalde artikelen 4 maanden later pas geleverd zullen worden.

Sterk vermoeden dat ze bestellingen onderhands doorverkopen of verkochte artikelen helemaal niet (op voorraad) hebben.

Wacht nog steeds op levering. Is ondertussen van 4 maanden teruggebracht naar 2 maanden. Alleen door zelf veel mails te sturen.

Pas na meerdere keren mailen het antwoord gehad dat artikelen uitverkocht zouden zijn.

Volstrekt ongeloofwaardig.

Snel binne geen problemen netjes verpakr niets van de zeggen harde schijf netjes extra omdoos.

Op tijd sneller binnen dan op de site werd aangegeven. Netjes verpakt. Alles werkt naar behoren geen ervaring met kcc

Simpele non rgb grafisch kaart houder gezocht en bij Reichelt voor een paar euro gevonden. Nog metaal ook nog.

Reichelt neemt een redelijke slag om de arm voor de verzendsnelheid maar menig bedrijf kan hier nog wat leren. 25-10-2023 besteld.. 26-10-2023 in huis en dat vanuit Duitsland.

Zoals vermeld zocht ik een simpele houder voor mijn grafische kaart zonder RGB (want kermis tijd is wel voorbij). De IT88885547 houder voor grafische kaarten voldoet aan alle eisen en is met zijn prijs (op tijdstip van schrijven) met 5,07 euro lekker goedkoop. Uitgevoerd in metaal met plakkertjes om hem ook stevig vast te zetten in je kast. Mijn RX 6950 XT hangt er nu goed gesteund bij.

Artikel kwam netjes verpakt aan in een niet al te grote over doos. Dus er wordt goed gekeken naar wat nodig is kwa verzenden.

Ondertussen 3 bestellingen bij gedaan, voornamelijk netwerk en stroom voorzieningen.

Ze hebben een grote aanbod voor een goedkope prijs. Filters zijn bij sommige categorieën wat chaotisch/onbruikbaar maar dan werkt de zoekfunctie gelukkig goed.

Pakketjes worden netjes ingepakt. Ze zeggen standaard meestal 3 a 4 werkdagen levertijd en dat klopt ook redelijk. Dag 1 besteld, dag 2 verzendbewijs, dag 3 of 4 aangekomen.

Voor een van de bestellingen had ik een verkeerde stroomkabel besteld en wou die netjes retourneren. Kreeg paar dagen later antwoord dat ik hem mocht houden omdat de verzendkosten meer zouden zijn dan de waarde van de kabel en paar dagen later aankoopbedrag teruggestort gekregen. Niet het snelste antwoord maar fijne oplossing.

Hier Cherry MX Silent Red swithes (CHERRY MX3A-L1NN) besteld.

Het is een makkelijk te navigeren website. Al ziet het er enigzins verouderd uit, werkt de site perfect. Kon prima mijn product bestellen en de order werd snel verwerkt. Tijdens het bestellen is netjes aangegeven dat het zo'n 2-4 werkdagen zou duren voordat de bestelling zou worden bezorg, dat is prima gehaald met 3 werkdagen. Het was niet duidelijk dat het product uit Duitsland zelf kwam, daar kwam ik achter nadat de track en trace informatie was geüpdatet van DPD.

Met de klantenservice heb ik geen contact op hoeven nemen, dus dat kan ik niet beoordelen. Mocht daaronder het mailverkeer worden geschaald waarmee je op de hoogte wordt gehouden van de bestelling, dan is dat prima. Van sommige mails was het onderwerp wel in het Duits, de inhoud zelf is in het Nederlands en overzichtelijk.

Het product was zoals omschreven, ik heb zelfs een switch extra gekregen. De switches waren keurig verpakt en zijn in goed staat bezorgd.

Makkelijk te bestellen, overzichtelijke site. Gekocht vanwege korting op produkt. Verzending was binnen 2 werkdagen ter plekke.

Helaas werd mijn verzoek om alles te verpakken zodat het door een standaard brievenbus past niet gehonoreerd: nog meer papier, nog meer karton, weer een bestelbusje door je straat en weer een buurman/-vrouw die paraat moet staan. De adapters waren zelf al voldoende verpakt. Volgende keer graag beter naar de klant luisteren.

Ubiquiti product besteld. Deze was op voorraad en zou binnen een dag verzonden worden.
2 weken nog nog geen product ontvangen.Blijkt toch niet leverbaar.

Spoedige reactie op annulerings e-mail. Nog in afwachting van het geld. Kan hier nog geen oordeel over geven.

Bestellen ging makkelijk en betaling ging goed met Ideal. Assortiment is groot. Wel is het jammer dat het niet erg duidelijk is dat de producten vanuit Duitsland geleverd worden via DPD. Dat betekent een slechte tracking en geen indicatie wanneer je thuis moet zijn: je ziet alleen op welke dag het product wordt afgeleverd.

Levering gebeurde met DPD. Nogal vage website (ziet er leuk uit), maar tracking is zoals ook door anderen al aangegeven slecht. Dat is echt niet wat je tegenwoordig verwacht. Door een defect moest ik het apparaat terug sturen. Ik kreeg netjes een retour label maar zonder enige toelichting. Het vinden van een retourpunt van DPD was al niet simpel op hun website. Uiteindelijk bleek het retourpunt in Ridderkerk niet meer actief. Dat werkte allemaal zo moeizaam. Tracking van de retourzending bleek niet te werken. Uiteindelijk bleek de retour na 3 dagen afgeleverd.

Apparaat (Mikrotik Chateau LTE12) bleek defect: SIM card werd niet herkend. Reichelt wil dan geen vervanging sturen: je mag defecte apparaat terug sturen waarna je je geld terug krijgt. Ik kreeg inderdaad op de dag dat het apparaat bij hen binnenkwam de melding dat mijn geld was teruggestort. Uiteindelijk kostte het 1 week met een paar keer navragen voordat het geld werkelijk terug was.

Paar harddrives gekocht, alles was heel netjes ingepakt met speciaal verpakkingsmateriaal, als extra kreeg ik de vuistdikke catalogus meegestuurd.
Op tijd geleverd. Prima in orde.

Ik lees veel over een twijfelachtige voorraad-status, maar de bestel UNVR was er keurig 3 dagen later, zoals de website ook aangaf. Duidelijk dat het een boel Duits is, maar de communicatie is duidelijk genoeg.

Snel verzonden en degelijk verpakt, al komt dat voornamelijk omdat Ubiquiti de UNVR degelijk verpakt heeft want Reichelt stuurt de originele verpakking. Wel met wat extra karton op de hoeken, maar toch. Persoonlijk zou ik liever er nog een doos om heen hebben, al was het maar omdat niemand dan in 1 oogopslag weet wat er besteld is.

Contact gezocht via de mail over de levertijd van dit product, ook omdat ik een aantal weken geleden hem ook op voorraad zag staan maar toen bleek na contact dat deze levertijd onbekend was. Snel een reactie op mijn 2e contact gekregen en daaruit bleek dat hij dit maal daadwerkelijk op voorraad was (al was het de laatste)

De producten die ik gekocht had, hadden een competitieve prijs, waren op voorraad volgens de website met een korte levertijd voor iets wat uit Duitsland moet komen (2-4 werk dagen). Echter de eerst volgende werkdag na het bestellen van een van mijn producten was het niet meer op voorraad en moest ik dus langer wachten. Van webshops mag tegenwoordig verwacht worden dat ze hun voorraad beheer op orde hebben naar mijn mening.

De bestelling werd verzonden met DPD, de standaard verzender bij Reichelt. Er is een mooie portal en daarop kun je zien waar je pakket is. Maar ze zijn niet in staat een inschatting te maken wanneer het pakket bezorgd wordt. Pas op de dag zelf konden ze melden dat het vandaag bezorgd werd, ook nog eens zonder tijds indicatie.

Beveiligingscamera gekocht. Geadverteerd als Foscam R4 .. blijkt het wel een met Fish Eye te zijn .. ook al niet handig..

Ik krijg dus de camera niet teruggestuurd.

De camera gaat kapot na 1 jaar. Ik meld dit bij Reichelt, en ze zeggen dat ik het ook meteen naar Foscam kan opsturen. Mooi niet dus. Ik heb het bij hun gekocht, dus zij regelen het maar. Opgestuurd, gewacht en gewacht en 2 weken later zie ik de registratie op de PostNL website dat het pakket is afgeleverd op 23 mei 2022.

Het product is nu 16 werkdagen geleden aangekomen (aldus de bevestiging van PostNL). Reichelt zegt van niets te weten en met mij contact op te nemen zodra zij het pakket ontvangen.

Waardeloos dit wachten!

Aantal fans gekocht voor bijna de helft van de prijs in NL, Ik zou er zo weer bestellen.

Binnen 24 uur verzonden en binnen 48 uur ontvangen, en keurig verpakt.

De prijzen zijn goed en levering gaat prima. Met een paar dagen had ik de spullen binnen.

het zoeken en bestellen gaat snel en simpel. er zijn ook voldoende betaal opties.
Ze bestaan al al en op het oog ziet het er professioneel uit.
De voorraad wordt aangegeven maar klopt niet altijd. Je moet via email navragen.

Dit is echt super slecht en reden dat ik hier niet meer zal bestellen. ik betaal extra voor UPS zodat het binnen 2 dagen bezorgd wordt. ik heb gecontroleerd dat het artikel op voorraad is via een email.
maar pas bij het eind van de betaling melden ze dat ze het druk hebben. Dit zouden ze veel eerder moeten melden.
Bij navraag zeggen ze dat ze er mee bezig zijn en dat ik later die dag een track nr. via email krijg. Nou niet dus !
Het komt allemaal wat amateuristisch over. Als ik wat in de US bestel is het nog sneller. En dat via de douane.

Ze maken niet waar wat ze beloven. Ik vroeg om mijn order te annuleren als ze niet zouden verzenden maar ze waren er zogenaamd mee bezig.
Je krijgt wel antwoord binnen 1 dag maar daar heb je niets aan als het antwoord niets waard is.

Uitstekende lage aanbiedingsprijzen met een iets langzamer vervoer.
Wel zat er een enorm gat in de doos. Gelukkig was er niets zoek.

Iets langzamer vervoer door de afstand.
Wel zat er een enorm gat in de doos. Gelukkig was er niets zoek.

Het mooie van Reichtelt vindt ik het assortiment, omdat dit een Duitse shop is, zijn er veel dingen die je in Nederland niet of anders geconfigureerd kunt krijgen, dus uitbreiding van keuze voor de consument.
Verder hebben ze een prima assortiment op electronica en prijs is redelijk.

levertijd is iets langer dan de meeste NL webshops, ook ben ik geen DPD fan, omdat je daar wel precies weet waar het pakket is, maar je weet pas op de dag van leveren dat je het vandaag krijgt. Liefst heb ik dat ze dat een dag eerder aangeven, dan kun je plannen.

Reageerden alert en snel op aanpassing.

Prima winkel, groot assortiment (met name electronica). Levering OK.
Heb hier al vaker besteld en nog nooit problemen gehad.

Verzending meestal de volgende werkdag. Ontvangst dan 1 of 2 dagen later. Ze zijn iets langzamer omdat de producten veelal uit Duitsland komen.

Wat een slechte service! kvm switch besteld voor 175 euro, blijkt dat de werkgever de USB C poort niet ondersteund (policy zet deze zicht, na 3,5 werd dit bekend). Aan de telefoon wordt aangegeven dat, omdat ik de verpakking niet meer heb, dit in mindering wordt gebracht, echter, Reichelt bedenkt zich en zegt niks meer voor me te kunnen te betekenen, helaas. Dus 175 euro weg, valse belofte aan de telefoon en klantbeleving hebben ze niks mee. Advies: Koop daar NOOIT iets

Ik plaats een bestelling, verschillende onderdelen, het wordt met DPD verstuurd. Er gaat even overheen voordat het pakket verstuurd wordt. Daar is het traceer nummer. En het is afgeleverd? Waar dan? Op het dichtsbij zijnde depot gevraagd, nee daar is het niet. Geen papiertje in de bus, pakket is ook niet ergens om het huis gezet. Dat heb ik ook laten weten aan Reichelt. Ik heb een verklaring ondertekend dat ik het echt niet ontvangen heb. Er wordt van hun kant beloofd dat het pakket opnieuw verstuurd zal worden. Ik krijg alleen een backorder van een potmeter, ik heb ook een foto gestuurd dat er alleen een potmeter in zat, en er wordt gewoon gezegd dat alle pakketten aangekomen zijn? Ik heb €67 betaald voor een negen euro potmeter.

Je kan op de website niet aangeven dat je het op een depot wilt laten bezorgen. Ik werk overdag dus ik ben overdag niet thuis.

Mijn pakket is zoek geraakt, ik moest een formulier ondertekenen dat ik het pakket echt niet ontvangen had, en ik heb de belofte gekregen dat het pakket opnieuw gestuurd zou worden. Dat pakket heb ik nooit gehad.

Scorekaart voor Reichelt