Gebruikers over webshop Informatique
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenProbeer hier een bureau stoel te bestellen. Leuk maar het gaat niet.
Wil met klarna betalen. Maar er schijnt een technisch probleem te zijn met de webshop. (zorg er dan voor dat het werkt)
Een probleem dat bij een vorige bestelling ook al voorkwam (kon het toen nog laten aanpassen). Maar deze nooit opgelost lijkt te zijn aan de kant van informatique.
Je kan de bestelling plaatsen als normaal. Maar als je klarna aan klikt en je bestelling wilt afronden gaat het niet door naar klarna zelf om te kunnen betalen. De bestelling word wel geplaatst, maar is niet betaald.
Contact per mail met ze opgenomen, en lijken niet te willen reageren..(ondertussen al weer 1 week geleden)
Heb ze kenbaar gemaakt of het alsnog via klarna te willen betalen en anders via de bank. Maar hier is geen reactie meer op gekomen.
Twijfel heel erg om de bestelling opnieuw te bestellen en dan via bank over te maken.
Alleen het helpt niet als je klant onvriendelijk doet om niet te willen reageren als er toch duidelijk een mail is gestuurd om voor een oplossing te zoeken.
Als je betrouwbaarheid zoek zou ik zelf niets meer bestellen hier.
Geen enkele response op me e-mail. Alsof ze je vergeten zijn.
AlgemeenHeb hier besteld omdat de duronaut thermal paste hier het goedkoopste was inclusief de verzendkosten. Verzending was maar €2.95 wat ik persoonlijk erg goedkoop vind. Mijn totale order bedrag inclusief de verzendkosten was maar €14, dus vond ik het wel zo eerlijk om een review over mijn positieve ervaring achter te laten.
VerzendingIk kreeg netjes een mailtje over de orderontvangst/bevestiging na plaatsing van de bestelling en de dag erop een factuur. Had zelf zondag een bestelling geplaatst en het pakketje was dus maandag op de post gegaan en was netjes dinsdag bezorgd.
AlgemeenNa zoveel jaren nog steeds betrouwbaar en scherp aan de prijs. Ook levering supersnel. Kortom, erg goed
VerzendingRazendsnelle levering. Sneller dan verwacht en keurig verpakt. Informatique is top
AlgemeenInformatique is een webshop die ik al jaren gebruik. Ze zijn niet altijd de goedkoopste, maar tot nu toe nog nooit een negatieve ervaring gehad. Ook deze keer ging alles weer zoals ik verwacht had. Product was snel te bestellen en betaling liep soepel.
VerzendingHet product was klein genoeg voor de brievenbus en was verstuurd in een beschermende envelop. Geen onnodig grote doos waar ik bang voor was.
AlgemeenOok ik maak kans op shoptegoed, maar dat is meer een leuke extra, en diende vooral als een reminder dat ik deze zaak best eens mag belonen met een review.
Ik kom al bijna 15 jaar in deze winkel, sinds ik mijn eerste pc gebouwd heb. In de fysieke winkel kan je ook goed advies krijgen, en ik word daar altijd naar tevredenheid geholpen. De online webwinkel is ook prima.
Levertijd werd geschat op 3-4 werkdagen, want het moest uit het magazijn komen. Uiteindelijk was het er toch al na 2 dagen.
AlgemeenIk schijn kans te maken op een shoptegoed, maar ik had deze beoordeling ook zonder dat gegeven. Ik had een prima ervaring bij dit bedrijf.
VerzendingBestelling was makkelijk, verzending was snel, was goed verpakt, ontvangst ook snel.
KlantenserviceIk had een probleem met een oud zakelijk account in combinatie met het nieuw ingestelde wachtwoord. E-mail terug gezonden, zelfde dag opgelost.
AlgemeenVerpakking was zwaar beschadigd bij levering, waarschijnlijk eerder schuld van DHL dan Informatique, maar toch. Het telefoon hoesje in de verpakking was wel nog helemaal in orde.
VerzendingVerpakking was beschadigd, volledig gedeukt, kleine scheur, wel snel geleverd.
Beste Furriousfox,
We vinden het erg vervelend om te horen dat de verpakking beschadigd bij u is aangekomen en bieden u daar namens de vervoerder onze excuses voor aan. Mocht er alsnog een probleem zijn met het product dan helpen we u graag via klantenservice@informatique.nl of 010-5191666.
Informatique klantenservice
AlgemeenSnel mijn ereader ontvangen tegen een goede prijs. Ik heb niet te maken gehad met de klantenservice dus hier kan ik niks over zeggen.
VerzendingHeel snel verzonden en ook snel binnen. Niks op aan te merken.
AlgemeenEcht een top zaak! Kom hier vaak en graag. 👍👌
Blijf zo door gaan!!
Personeel is erg vriendelijk, behulpzaam en heeft kennis wat ook erg fijn is. Kortom; Top 👍
AlgemeenGoede site, voldoende keus en informatie.
Na leverings probleem (koerier) goed opgelost door de klantenservice.
product zou op tijd geleverd zijn volgens de tracker, maar nooit ontvangen. (koerier!)
Nieuwe zending gewoon op tijd en goed afgeleverd.
Eerste levering was volgens de tracker afgeleverd, maar door mij nooit ontvangen. Na overleg met de klantenservice nieuwe gestuurd, die op tijd en goed is ontvangen.
AlgemeenIk bestel al jaren regelmatig bij Informatique en het is nog steeds verrassend wat er aan producten op de website te vinden is. Het zoeken gaat eenvoudig, de prijzen zijn scherp en concurrerend en het is duidelijk hoe snel je je bestelling kunt verwachten.
VerzendingNa de bestelling kreeg ik snel bericht dat de levering even moest wachten op een bepaald product wat nog bij een andere leverancier vandaan moest komen. Daarna snel en adequaat geleverd.
KlantenserviceEen van mijn producten bleek in de praktijk erg tegen te vallen. Retourneren verloopt dan prima via het online retourformulier. Het crediteren van het bedrag heeft wat tijd nodig.
Over een ander product heb ik opmerkingen kunnen maken over de kwaliteit van een bepaald onderdeel. Daar is vanuit Informatique goed op gereageerd.
AlgemeenIk had een toetsenbord besteld, maar na ontvangst mij bedacht. Retour regeling geeft wat onzekerheid omdat je het "gewoon" moet opsturen met een ingevuld retour-formulier bijgevoegd, maar heeft probleemloos gewerkt. Geld ook tijdig terug op de rekening ontvangen.
VerzendingVerzendkosten zijn normaal. Toetsenborddoos zat los in een verzenddoos zonder verdere opvulling met papier of luchtfolie. Dit was op zich prima maar kan potentieel beter.
AlgemeenOverzichtelijke website, keurige prijs, bestellen en betalen ging gewoon prima zoals het hoort. Zeer goede klantenservice met vlotte reacties op e-mails. Heel erg proactief.
VerzendingVerzending was vlot en levering was prima op tijd. Product (behuizing) was verpakt in de fabrieksverpakking en kwam zonder beschadigingen aan.
KlantenserviceIk werd heel netjes geholpen n.a.v. een probleem met een XPG behuizing.
Omdat de aftersales van XPG zo slecht was heeft men bij Informatique uiteindelijk de verpakking van een andere behuizing aangebroken om mij een vervangend intake filter te kunnen leveren.
Deze werd tevens ook snel verzonden en prima verpakt.
Hierdoor was mijn probleem opgelost en hoefde ik de behuizing niet volledig te fotograferen, het systeem niet uit te bouwen en de gehele behuizing retour te sturen.
Dat waren de eisen van XPG, i.p.v. mij gewoon een vervangend filter te leveren...
Zeer goede klantenservice met vlotte reacties op e-mails. Heel erg proactief.
AlgemeenInformatique altijd goed is mijn ervaring. Via Pricewatch toch weer bij Informatique terecht gekomen. Betalen via creditcard gaat makkelijk.
VerzendingVerpakking standaard door Philips verpakt. DHL via track en trace keurig in de gestelde aflevertijd geleverd.
AlgemeenEerste ervaring is niet positief. Ik las veel goede beoordelingen, dus op basis daarvan (plus de lage prijs) besteld. Maar tot nu toe gaat het nog niet lekker.
Toen ik bestelde, stond er dat het product op voorraad was en vandaag of morgen nog verzonden kon worden. Mooi zo, dacht ik! Maar drie dagen later was de order ineens aangepast, want het bleek toch níet op voorraad te zijn. Waarom pas na drie dagen, is mij een raadsel, maar goed. Dan zou het artikel gisteren terug op voorraad komen, maar dat is niet gebeurd en het is nu onbekend wanneer het weer op voorraad komt.
Op zich niet allemaal heel onbegrijpelijk, maar wat me vooral frustreert is het gebrek aan communicatie. Ik moet zélf de orderpagina in de gaten houden voor statusupdates. Niet even een mailtje of telefoontje, dat het even persoonlijk wordt verteld, al is het maar met een geautomatiseerd bericht. Ik hoop dat mijn bestelling er nog vóór dinsdag gaat zijn, want dan heb ik het bestelde item toch echt nodig. Anders morgen toch maar elders bestellen en de bestelling hier annuleren.
Al met al dus geen goede eerste ervaring met deze winkel.
Niet geleverd, ondanks de voorraadstatus, en inmiddels onbekend óf de levering nog gaat plaatsvinden.
KlantenserviceZoals ik al zei: totaal geen communicatie — alles verloopt via karige meldingen op de orderpagina.
AlgemeenLaptop gekocht voor mijn zoontje, glasheldere webshop, snelle verzending, betaling ging soepel, precies zoals het hoort.
VerzendingOp tijd geleverd, track en trace werkte, zoals het hoort.
KlantenserviceLaptop startte na 9 maanden niet meer op. Telefonisch uitstekende uitleg over het proces, zelf wat dingen geprobeerd, mocht 'em open maken mits ik geen schade zou maken uiteraard. Daarna laptop opgestuurd, en binnen een week weer teruggekregen. Duidelijke communicatie, snelle afhandeling, absoluut top.
AlgemeenEen wifi-netwerkkaart besteld. Kennelijk waren er problemen tijdens de verzending. Na melding 'niet ontvangen' kreeg ik een creditnota. Vervolgens ontving ik na enige tijd alsnog het artikel en wel op basis van een '0'-nota.
Waarvoor hartelijk dank.
AlgemeenInformatique komt haar beloftes na. Ik heb een NAS besteld, maar deze voldeed niet aan mijn verwachtingen. Ik heb het apparaat (binnen 14 dagen) netjes in de oorspronkelijke staat geretourneerd en ontving binnen twee dagen al mijn geld terug. Dat geeft vertrouwen. Ik bestel al decennialang bij Informatique.
VerzendingZoals beloofd heb ik het product dag erna ontvangen in een nette verpaking.
AlgemeenDe geleverde muizen hadden een andere vorm en waren korter dan de gewenste / bestelde muizen op het website plaatje.
Achteraf bleek dat fabrikanty Lenovo voor de geleverde muis hetzelfde part nr gebruikt als voor de muis op het plaatje.
Na een telefoontje kon ik de geleverde muizen tergug sturen. De aankoopkosten en retour porto kosten werden binnen enkele dagen op mijn bankrekening gestort.
Over de afhandeling ben ik zeer tevreden. Maar het kost me wel 3 uur tijd: klacht melden +documenteren, alles netjes in pakken en naar een Post NL punt brengen.
De goederen waren voldoende verpakt in een kleine bruine (neutrale) omdoos.
KlantenserviceAfhandeling klacht per telefoon ging vlot en met alle begrip.
AlgemeenFritz!Box 5690 XGS besteld en in de winkel afgehaald.
Bestelling liep zoals altijd vlot door en het afhaalbericht ook vrijwel direct in de mail. Prima winkel.
In de winkel deed de QR-scanner het niet. Zonder wachttijd direct aan de balie geholpen door de medewerker die met het order nummer direct de bestelling uit het magazijn liet halen.
Zoals altijd vriendelijk, snel en professioneel.