Gebruikers over webshop Conrad.nl

Bestelling verliep prima maar product was waardeloos. Het ging om Quadrios 2011C397 Stootverbinder Met krimpkous. De opening waar de draadeinden in gaan is te wijd waardoor ze als je ze met deuiste tang dichtknijpt niet goed op de draadeinden klemmen.
Verkoper: Conrad Electronic

Prima verlopen, bestelling was er snel. Website ook makkelijk en eenvoudig.

Een bestelling plaatsen is geen enkel probleem. Ook het vervolgproces is niets mis mee. Alleen als je een beroep wilt doen op de Klantenservice heb je een probleem, die reageren namelijk nergens op. Ze maken nog wel een ticket aan. Vervolgens wordt die verwijderd omdat het te druk is. Tsjah doet me aan Guust Flater denken. Kortom bestel alleen iets als je er verder geen problemen mee verwacht 😉👋

Verzending en het proces is verder goed. Niet echt vlotjes maar het komt aan.

Zie de beschrijving in het eerdere gedeelte van deze review

De bestelling plaatsen ging gemakkelijk. Eigenlijk had ik geen problemen verwacht. Het gaat hier om de klanten service en
de manier hoe Conrad je probeert af te schepen door open deuren via AI te geven

Nauwelijks bereikbaar als er iets mis gaat met de verzending.
Het pakket bedrijf zegt vanwege privacy niet te kunnen helpen
met het traceren van mijn pakket en daarvoor contact moet
opnemen met Conrad. Maar deze geven niet thuis behalve
zinloze AI reacties

Zolang het alleen om 'dozen schuiven' gaat doet Conrad het niet slecht maar als er iets aan een zending ontbreekt en er wordt een beroep gedaan op de klantenservice zijn ze niet te bereiken en hoor je gewoon niets meer. Is het normaal dat een leverancier zich laat betalen voor een onderdeel zonder het te leveren? Dat heet diefstal.

De doos waarin de bestelling aankwam was te zwak en beschadigd. Na opening bleek een onderdeel incompleet. Ik heb een foto meegestuurd met mijn klachtmelding.

Netjes een ticket aangemaakt om het ontbreken van een onderdeel te melden. Niets meer op gehoord totdat er een mail kwam waarin stond dat vanwege onverwachte drukte alle openstaande tickets zouden worden verwijderd. Da's ook een manier om van je klachten af te komen... Opnieuw een ticket aangemaakt en diverse keren verzocht om afhandeling maar niets. Wel een uitnodiging om een recensie te schrijven. Dat doe ik dus bij dezen.

Televisie besteld met als doel het EK te kijken ging vrij makkelijk, via pricewatch van tweakers in een paar klikken

Na 3 dagen bericht, verstruurt via Trans-O-flex. Maar de lokatie van het product bleef maar in duitsland staan, na een week gemaild maar geen reactie, na 2 weken nog geen reactie.

Gebeld aangeven, "bedrijf" want anders word je geneens door verbonden. De mederwerker zij u was niet thuis, de zending gaat terug. Zelf nooit een e-mail, sms of telefoon gehad over wanneer ze zouden leveren, en was genoemde datum gewoon aanwezig.

Na een maand heb ik opnieuw gemaild met de vraag waar mijn geld bleef, omdat de televisie zou worden teruggestuurd. Na een paar dagen kreeg ik echter een reactie dat mijn e-mail was verwijderd omdat ze het te druk hadden.

Vervolgens heb ik weer contact opgenomen met de klantenservice. Daar kreeg ik te horen dat de televisie tijdens het transport beschadigd was geraakt, maar nog niet in hun magazijn was aangekomen. Mij werd verzekerd dat het goed zou komen.

Enkele weken later heb ik opnieuw gebeld. Toen kreeg ik te horen dat zij nog in overleg waren met de transporteur. Er werd beloofd dat ik zou worden teruggebeld, maar dat is uiteraard nooit gebeurd.

Daarna heb ik nogmaals gebeld, maar toen werd de verbinding gewoon verbroken. Vandaag heb ik opnieuw contact opgenomen en kreeg ik wederom hetzelfde verhaal te horen: ze zijn nog steeds in overleg met de transporteur. Ondertussen heb ik nog altijd mijn geld niet teruggekregen.

Ik probeer al maanden een bestelling die niet geleverd wordt te annuleren. Eerste ticket is zonder blikken of blozen afgesloten met: ja we hebben het druk dus om iedereen te helpen hebben we alle oude tickets gesloten. Wat??

Nog steeds geen bestelling. Nog steeds geen annulering. Maar vandaag wel een mail met. Sorry dat de bestelling nog niet geleverd kan worden want dr leverancier heeft hem nog niet op vooraad.... ik probeer het al maanden te annuleren.

Zeer slecht. Tot nu toe nog niks ontvangen. Als het product niet geleverdt kan worden, annulleer deze dan.

Nog steeds geen enkele klantenservice gesproken. Alleen maar automatische reacties en dan nog zonder reden een ticket te durven sluiten....

Wat een waardeloos product dat ik gekocht had. Kwam totaal niet overheen met wat er geadverteerd was / foto / wat er op de bon staat. Krijg dan blijkbaar alleen maar 1 zesde van het gene wat ik besteld had, leek wel een grap. Stond nergens iets over beschreven. Stond op de bon: Wielnaaftrekker, niet 1 zesde van een wielnaaftrekker

Verzending naar mij ging perfect. Terugzenden is een ander verhaal. Speciaal een verzendlabel uitgeprint / moeilijk voor gedaan. Wil ik het terugbrengen naar het postbedrijf. Staat op internet: open. Ben je daar: deze locatie is permanent gesloten, op een briefje. Verder kijken, zit er nog zo’n locatie ergens om in te leveren? Nee. Dan moet ik 50+km gaan reizen, met de kans dat het weer permanent gesloten is. Voor mij met mijn e-step onmogelijk om iets retour te doen.

Op de website stond iets dat ze niet verplicht zouden zijn om dingen retour te nemen, maar dat ze uit de bodem van hun hart dat toch maar ‘mogelijk’ gemaakt hebben oid. Volgens mij is het kunnen terugsturen per wet verplicht. Met zo’n insteek ga ik de klantenservice niet eens bellen. Ook ga ik er nooit meer bestellen. Geen geld terug voor deze grap, dan maar een review. Hahahahaha (sarcasme)

Ik was een trouwe klant van Conrad wegens het uitgebreide assortiment. Maar steeds vaker zijn er minimum aantallen bij het kopen van componenten. Ook de zoekfunctie/filters op de site werken niet altijd handig. Het is vaak handiger om m.b.v. google te zoeken naar een onderdeel of product.
Samen met de ervaring dat het de laatste tijd regelmatig mis gaat met de bestelling (onzorgvuldig verpakt waardoor een product uit de doos is gevallen, ook eens een totaal ander product dan het bestelde) én een niet functionerende klantenservice, ga ik steeds vaker naar andere aanbieders.

De verzending gaat prima. Levering op tijd. Wel eens gehad dat een zwaar voorwerp niet goed genoeg was verpakt en bij de transporteur uit de doos was gevallen.

Heel erg slecht. Als er iets niet goed gaat met de bestelling, dan heb ik daar alle begrip voor. Waar gehakt wordt vallen spaanders. Het gaat erom hoe het opgelost wordt. En daar gaat het nogmaals mis. Je krijgt tegenwoordig een standaard mail dat het heel druk is bij de klantenservice enz. enz. Vervolgens hoor je er niets meer van.

Product besteld bij Conrad (bedrijfsmatig, maar geen bedrijfs account aangemaakt). Product was elders goedkoper maar levertijd was 2 weken, bij Conrad direct op voorraad (verzonden door Conrad zelf), levertijd uit voorraad 2 dagen.

5 dagen later volgt een bericht dat het product toch niet meer op voorraad is en wat langer gaat duren. Nu 2 weken verder, geen contact, geen bericht, bestelling staat nog steeds open, en geen enkele optie in je dashboard om de status, of verwachte verzend datum te zien. Ook is het onmogelijk om vanuit het dashboard te annuleren of wijzigen.

Begin mij ondertussen af te vragen of Conrad uberhaubt nog bestaat! Een honderd haar oud en groot bedrijf met miljoenen orders per jaar (naar eigen zeggen) dat niet in staat is om bestellingen fatsoenlijk te kunnen afhandelen en geen klantenservice heeft lijkt me toch ten dode opgeschreven.

Er wordt niets verzonden, er wordt in een automatisch gegenereerde e-mail verwezen naar "onze vervoerder", maar er is geen link naar de vervoerder en weet ook niet wie het is en hoe die te bereiken is.

Klanten service is in het geheel onbereikbaar, het enige dat je krijgt zijn automatisch gegenereerde emails met daar in de standaard velden allemaal ingevuld met "nul". Geen chat, geen telefoon, geen persoonlijke afhandelings-emails. Ook over de status van je bestelling wordt er geen enkele moeite gedaan om contact op te nemen.

Een update: na een maand wachten wordt er een bericht gestuurd dat er vanwege een achterstand alle communicatie die al loopt is weg gegooid, je kunt dus weer achteraan sluiten in de rij. die ene ster ter waardering is eigenlijk al te veel.

Hierna gebeld met de "bedrijfs"-klanten service, maar die kunnen niet helpen en verbreken de verbinding.

Het zoeken ,bestellen en betalen van de benodigde artikelen is eenvoudig en snel uit te voeren. De website is overzichtelijk.

De bestelde artikelen zijn door GLS blijkbaar weer terug naar Duitsland gestuurd omdat het afleveradres onbereikbaar zou zijn. Na drie weken is ook alle communicatie omtrent de levering gestaakt en de AI-dame komt niet verder dan de mededeling dat het pakket verstuurd is.

Er is geen klantenservice en iets dat er niet is kun je volgens mij ook niet beoordelen.

Beste WillemR,

Hartelijk dank voor uw review. Wilt u een e-mail sturen naar particulier@conrad.nl en bij het onderwerp t.a.v. Sandra vermelden? Zodr aik uw e-mail heb ontvangen ga ik kijken wat er verkeerd is gegaan met de levering.

Conrad stuurde mij de uitnodiging.
Prima, hier is ie.

Ik had een paar meters gekocht. Ze meten lekker op. DC, capaciteit, weerstand,,esr etc.
De 9v batterijen erbij, dus je hoeft niet nog eens twee extra te kopen.

Voltcraft lcr 100. Fijne grijp klemmen die je onderdeel goed vastpakken. ff later krijg je de gegevens, elcootje fris, de andere 500 uF verloren en weer een ander 700 uF na 35 jaar werken.
De andere Voltcraft lijkt overbodig, maar toch ook nodig om vastzittende weerstanden ook te kunnen meten.

Conrad betekend GLS verzenden, dus geen rariteiten met de bekende verzenders die zeggen dat je niet thuis was, en je was dat wel, of sturen gelijk je naar een ophaalpunt terwijl ff een pakket bij de voordeur leggen teveel is gevraagd.

Ik ben al goude klant, lekker verzendkosten vrij.
Conrad, voor de liefhebber van electronica en klusspullen.

Eigenlijk had ik die boven al geschreven, al kan ik nog wel iets schrijven over hoe de zending verpakt was en hoe snel het op mijn deurmat lag.

Goed verpakt en het was op tijd binnen.

Beste Imad,

Hartelijk dank voor deze mooie review. U maakt mijn dag!

Het bestelde (op 01-08-2026) artikel is defect geleverd. Op 06-08-2026 een klacht ingediend bij Conrad. Alleen een automatisch antwoord: "In verband met onvoorziene drukte doen wij momenteel langer over het beantwoorden van uw vraag" Sindsdien niets meer vernomen van Conrad. Ik wil het aankoopbedrag terug. Het geleverde artikel is onbruikbaar. Het betreft een PROXXON Micromot MB 200 Boorstandaard.

Na een mail van Conrad met de orderbevestiging, heb ik van Conrad en van GLS (de bodedienst) 9 mails ontvangen. Met o.a. 3 mails dat mijn bestelling onderweg is en geleverd wordt: op 03-08, 04-08 en 05-08. Op 05-08 is mijn bestelling "geleverd" Dat leveren was niet meer dan dat mijn bestelling werd achtergelaten bij de voordeur. Geen bode te zien.

Klantenservice: alleen een automatisch gegenereerd mailtje, verder niets meer vernomen. Geen mail, geen belletje, helemaal niets.

Beste Kravat,

Hartelijk dank voor uw review. Ik ben blij dat u het pakket alsnog heeft ontvangen. Ik ga uw feedback opnemen met mijn collega's en GLS.

Conrad heeft veel, 4 ps/2 muizen besteld, prima kwaliteit, goede prijs, levering binnen 1 week.

Levering was snel genoeg voor mij en binnen 1 week

Betse Megapearl,

Hartelijk dank voor deze mooie review!

Bestelling gedaan en uiteindelijk na enkele weken een volledig lege doos ontvangen. Aangezien ik wist wat ik had besteld en een lege doos niets weegt heb ik hier zelfs een video van gemaakt. Vervolgens een support ticket aangemaakt waarop je standaard de reactie krijgt dat het onverwacht druk is en men niet snel kan reageren. Vervolgens heb ik al twee keer gehad dat alle tickets worden verwijderd omdat ze te ver achterlopen. Op mijn verzoek mij geld terug te ontvangen wordt uiteraard ook niet gereageerd.
Echt een waardeloos bedrijf wat weinig op heeft met het nemen van verantwoordelijkheid. ....

Duurde enkele weken voordat het werd verzonden. Vervolgens heb ik een lege doos (zonder bestelde goederen) ontvangen. Volledig ongehavend dus niets misgegaan tijdens verzending

Vanwege ontbreken goederen heb ik een support ticket aangemaakt waarop je standaard de reactie krijgt dat het onverwacht druk is en men niet snel kan reageren. Dat krijg je overigens standaard bij elke aanmelding of toevoeging.

Betse Dboynl,

Hartelijk dank voor uw review. Wilt u een e-mail sturen naar particulier@conrad.nl en bij het onderwerp t.a.v. Sandra vermelden? Zodra ik uw e-mail heb ontvangen ga ik kijken wat ik voor u kan betekenen.

Inmiddels reactie gekregen en men zou het geld terugstorten voor 19 augustus. Inmiddels verstrijkt de tijd, heb ik wederom niets ontvangen ondanks de toezeggingen en ontvang ik wederom niets op mijn mails. Heel bijzonder!

Het is fijn dat Conrad een groot assortiment heeft, maar daar zit soms wel flinke levertijd op. Soms kan je 3 week wachten op je artikel. rest is wel snel geleverd. Rest is wel snel geleverd.

Alles was wel netjes verpakt, 1x was een zakje tijdens transport open gegaan, beetje slordig, verder niet erg.

Ik had èèn klem besteld, vervolgens krijg ik er 18 binnen. Dus ik wil de klantenservice hier over bellen, krijg ik "de wachttijd is langer dan u van ons gewend bent"
Dan zet je toch meer personeel in om die wachttijd te verkorten?! je kan niet altijd lagere wachttijden dan gemiddeld hebben, zo werken gemiddeldes niet.

Vervolgens keuze tussen zakelijk en particulier, krijg je doodleuk te horen, wij zijn telefonisch niet bereikbaar[bij particulieren]. Stelletje sjappies. Erg knap om lange wachttijden te hebben als je mensen niet eens te woord wil staan.

Maar goed die klem die ik 18 keer geleverd heb ipv 1, staat op nalevering voor over ongeveer 3 week. En ik kan de overige niet retourneren want ik heb ze officieel nog niet binnen.
je kan wel via de site een contactformulier invullen, moet je eerst invullen of je een zakelijke klant ben, volgende pagina heeft de link naar het formulier, en bij het formulier weer dezelfde vraag of ik zakelijk of particulier klant ben. slordig webdesign. En als ik door zoveel hoepels heen moet springen om hun fout te herstellen, heb ik iets zo van... laat maar.

Als er geen problemen zijn is Conrad prima partij, maar zou niet graag met een probleem naar hun klantenservice willen gaan.

Beste MRC4NL,

Hartelijk dank voor uw review. Wilt u een e-mail stauren naar particulier@conrad.nl en bij het onderwerp t.a.v. Sandra vermelden? Zodra ik uw e-mail heb ontvangen ga ik kijken wat ik voor u kan betekenen.

Ondanks het gegeven dat ik een zelfbouwer ben, had ik behoefte aan een 'no-nonse' goede DAB richtantenne. Ik kwam uit bij de compacte Wittenberg antenne. De spec's en verdere info bekeken en het ding besteld. Bestellen en betallen was een geval van 'appeltje-eitje' en zo gepiept.

Na betaling had ik deze antenne al na twee dagen in huis.

Beste Ep Kat,

Hartelijk dank voor deze mooie review!

Conrad, ik bestel er iets wanneer het nodig is, vroeger ,jaja toen er nog een fysieke winkel was boven het Metro station beurs stond ik er wekelijks binnen. ook toen had je al postorder.
als je geen haast hebt en de prijs is scherp Conrad. Heb ik het snel nodig. Dan kijk ik ook verder.
In dit geval had ik geen haast en was Conrad een van de enige die het artikel voorradig had.

Betse Ijsbeer910,

Hartelijk dank voor deze mooie review! Hier worden wij erg blij van.

lang tevreden klant gaat weg.
Jarenlang was conrad mijn adres voor zakelijke bestellingen.
Altijd goede klantenservice, snel geholpen, fijne aftersales en snelle leveringen.
Helaas is dat het laatste jaar zo hard achteruit gegaan, Aliexpress levert sneller, heeft betere aftersales en een wel helpende helpdesk. Jammer Conrad. Zelfs business plus voor 100 Euro per jaar mocht niet baten voor beter contact met de klantenservice.
Dit is niet wat ik van een webshop verwacht. Ik wil graag bellen voor vragen over producten, samen sparren en dan flink spenderen. Nu lijkt het meer op een marktplaats die orders doorschuift. Jammer.

zelf met business plus wordt je niet geholpen, telefonisch niet bereikbaar en mailtjes worden vanwege grote drukte gedelete.
antwoorden van een chatbot. sorry

Beste goede klant,

Hartelijk dank voor uw review. Wat spijtig om te lezen dat u geen reactie heeft ontvangen terwij u een business plus heeft. U mag een e-mail sturen naar zakelijk@conrad.nl en bij het onderwerp t.a.v. Sandra vermelden. Zodr ik uw e-mail heb ontvangen ga ik kijken wat ik voor u kan betekenen.

Webshop werkt prima, van bestellen tot betalen. Verzenden duurt altijd iets langer, omdat het vanuit Duitsland komt.

Verzenden door de vervoerder gaat ook prima. Goed verpakt en daarop verder niets aan te merken. Behalve dat mijn zending incompleet was...

Maar dan, als je een probleem hebt... Mijn bestelling was incompleet. Direct een mail verzonden, maar had al ervaring van de trage reactie vanuit Conrad. Dus heb ik het missende maar opnieuw besteld. Krijg ik vandaag opeens een mail (3 weken later) met dit bericht "Door aanhoudende drukte hebben wij helaas een grote achterstand opgelopen in onze mailbox. Om u en andere klanten in de toekomst sneller te kunnen helpen, hebben we een moeilijke beslissing moeten nemen: we sluiten de oudere openstaande e-mails.".
Nou lekker dan... Dus weer gemaild moet weer 3 weken wachten?? Ik hoop het niet...

Beste DaniëlBo,

Hartelijk dank voor uw review. Wilt u een e-mail sturen naar particulier@conrad.nl en t.a.v. Sandra vermelden bij het onderwerp? Zodra ik uw e-mail heb ontvangen neem ik meteen contact met u op.

Nu heb ik Conrad dus op 10/8 gemaild, zoals gevraagd in de reactie. Daarna weer niets meer vernomen en gisteren weer de standaardmail "Door aanhoudende drukte hebben wij helaas een grote achterstand opgelopen in onze mailbox. Om u en andere klanten in de toekomst sneller te kunnen helpen, hebben we een moeilijke beslissing moeten nemen: we sluiten de oudere openstaande e-mails."...
Dus nu wat?!?

Op 10 juni een Meater BBQ thermometer besteld voor vaderdag,.
Krijg ik de dag erna een mailtje dat leveringstermijn onbekend is.

Dezelfde dag - 11 juni - via contactformulier een annuleringsverzoek ingediend en elders besteld.

Alleen een automatische reactie dat het wegens drukte langer kan duren voor ze reageren.

Op 30 juni wederom een verzoek ingediend onder verwijzing naar verzoek 11 juni. Nu op 6 juli nog steeds geen reactie. Klantenservice is niet telefonisch bereikbaar - alleen via online formulier.

Op 10 juli verlopen de 30 dagen wettelijke (EU) leveringstermijn en overweeg ik Conrad schriftelijk in gebreke te stellen en aan te melden bij rechtsbijstandsverzekering.

Daags na bestelling kreeg ik een automatische email dat de levertermijn onbekend was. Nu bijna een maand later nog steeds niet geleverd.

Alleen via online formulier bereikbaar waarop geen enkele reactie komt - ondanks meerdere pogingen.

Betse BJRNL,

Scorekaart voor Conrad.nl