Gebruikers over webshop Conrad.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenProduct besteld, stond voor een mooie prijs hier op Tweakers. Wordt gewoon niet geleverd want "uitverkocht". Zet dat dan duidelijk op de pagina's van je producten en ga niet klanten lokken en laten betalen terwijl je weet dat je niet gaat leveren. Dit bedrijf staat vanaf nu op mijn zwarte lijst.
VerzendingProduct is nooit geleverd en dat was men ook niet van plan.
KlantenserviceGeen contactinformatie op de site, alleen bereikbaar via een chatbot.
AlgemeenWaardeloze service
Product wordt niet geleverd
Iedere week (nu al 4 keer) ontvang ik een mail met daarin de mededeling dat de levering weer met een week uitgesteld is
Als particulier kun je geen contact opnemen.
Per mail wordt niet gereageerd (4 mails verstuurd in 2 weken tijd)
Via de chat is nooit een medewerker beschikbaar (op verschillende tijdstippen en dagen geprobeerd)
Telefonisch wordt je doorverwezen naar mail of chat
Geef je dan aan dat je zakelijke klant bent, wordt je te woord gestaan door een norse man die alle antwoorden ontwijkt.
Nu kan ik dus schijnbaar fluiten naar mijn geld en naar het bestelde product
Als particulier kun je geen contact opnemen.
Per mail wordt niet gereageerd (4 mails verstuurd in 2 weken tijd)
Telefonisch wordt je doorverwezen naar mail of chat
Hartelijk dank voor uw review. Wilt u een e-mail sturen naar particulier@conrad.nl t.a.v. Stephanie? Zodra ik de e-mail heb ontvangen, ga ik kijken wat ik voor u kan betekenen
AlgemeenTja.. Al ruim 30 jaar klant bij Conrad, zowel prive als zakelijk veel besteld.
Maar wat ooit een klantgericht bedrijf was is qua service inmiddels waardeloos - men is simpelweg niet bereikbaar en verschuilt zich achter chatbots en e-mail.
Ik kreeg vandaag een deel van een order binnen, waarbij alle artikelen (op een na) een geschatte leverdatum hadden van gisteren tot en met vandaag. Helaas ontbreken de artikelen die ik het hardste nodig heb en die gewoon beschikbaar waren en volgens mijn orderbevestiging uiterlijk vandaag geleverd zouden worden.
Online zie ik dan dat er nog twee leveringen gepland zijn. Maar een verwachte verzenddatum is er niet. En een van die twee leveirngen die nog moet komen combineert een artikel dat pas in november beschikbaar is, met een artikel dat gewoon op voorraad is. Tijd dus om even te bellen om navraag te doen. Maar vergeet het maar, dat kan niet.
Dus ik heb geen idee wanneer ik de spullen kan verwachten die, volgens belofte van conrad, uiterlijk vandaag binnen hadden moeten komen, maar nog niet eens verzonden zijn. En op zich is 1 of 2 dagen vertraging ook geen enorme ramp, als ik maar weet waar ik aan toe ben. Even kunnen bellen om een navraag te kunnen doen zou ze deze navraag bespaard hebben.
Tot slot het onderscheid tussen "zakelijk" en "particuliere" klant is toch niet van deze tijd. Mijn orders zijn deels zakelijk, en deels prive. Maar ik ga niet telkens een andere account gebruiken. Doe gewoon zoals Amazon, en laat me een factuuradres kiezen bij elke order. Scheelt een hoop gedoe.
Tot slot ergeren we ons al jaren aan de onnodige verpakkingen bij Conrad. Hele grote dozen voor de kleinste artikelen. En het excuses dat "de robot" het niet kan, tja, dat betekent dus dat je een ontwerpfout hebt gemaakt. Ik zou zeggen, doe er wat aan!
Beloofde leverdata worden niet gehaald, zonder enig bericht en zonder inzicht in wanneer het dan wel geleverd gaat worden.
KlantenserviceKlantenservice? Totaal onbereikbaar. Geen telefoonnummer, alleen een chatbot waarin het onmogelijk is om een medewerker te spreken te krijgen. Uiteindelijk is de enige contactmogelijkheid een online formulier waarop je dan maar moet hopen binnen enige tijd antwoord te krijgen.
Conrad voldoet hiermee ook niet aan de wettelijke eis om een mogelijkheid te bieden tot direct contact en deze gegevens eenvoudig vindbaar op de website te melden.
Beste, hartelijk dank voor uw review. Spijtig om te lezen dat uw ervaring met ons verslechterd is. Mocht u nog vragen hebben, stuurt u dan gerust een e-mail t.a.v. Pascal. Ik zal u dan direct beantwoorden.
AlgemeenLogistiek en betaling ok alleen 2x teveel porto;
Wat in envelop past sturen ze als pakket
zie bij verzending hieronder!
Conrad verstuurt meervoudig in je nadeel, zie foto!
~ slecht voor milieu, onwijs grote doos
~ slecht voor je beurs, je betaalt 2x teveel porto
~ pakket past nooit door de brievenbus, hoe klein het artikel ook
~ Conrad dwingt je thuis te blijven om magneetjes, stekkertjes en ander klein spul in ontvangst te nemen wat makkelijk in een envelop past.
~ Post moet aanbellen en bij niet thuis nogmaals of afhalen postkantoor - allemaal voor joker!
Dit 5 jaar geleden ook gemeld maar Conrad heeft maling aan reviews.
Foto pakket beschikbaar (kan hier niet geplaatst worden)
Beste heer/mevrouw,,
Bedankt voor uw feedback. Wij hebben een geautomatiseerd magazijn waar de robot is ingeregeld op een bepaald aantal formaat dozen. Deze dozen en eventueel vulmateriaal zijn biologisch afbreekbaar. Doordat ons magazijnsysteem op bepaalde formaat dozen is afgestemd, kunnen wij geen enveloppen gebruiken. Wij zijn constant bezig om ons systeem te verbeteren en innoveren, zodat in de toekomst de pakketten beter naar maat van het artikel te kunnen verzenden.
AlgemeenEen tester voor krachtstroom besteld. Keurig ding, degelijk en voorzien van goede informatie. Informatie zowel op het apparaat als in het boekje beschikbaar.
Werking is perfect ! Goede prijs / kwaliteit verhouding.
Verzonden conform verwachting levertijd. Voorgangsinformatie was beschikbaar via mail. Nieuwe product is goed aangekomen en was goed verpakt.
Beste heer/mevrouw,
Bedankt voor de vijf sterren! Fijn dat het apparaat werkt zoals u verwacht had en dat de prijs/kwaliteitsverhouding goed is!
AlgemeenNa wat zoeken bij Conrad uitgekomen voor een setje geheugen.
Levering uit voorraad, en 2 dagen later geleverd gekregen.
Prima verpakt, geleverd via PostNL. TnT gekregen, en tussentijdse updates via mail en PostNL app.
Beste heer/mevrouw,
Bedankt voor de vijf sterren! Het doet ons altijd goed om te lezen dat de bestelling naar wens en vlot is geleverd.
AlgemeenBestelling makkelijk geplaatst. Levering daarna ook snel geweest.
Aangezien het uit Zuid Duitsland hierheen moet komen valt die levertijd alles mee.
per mail ben ik geinformeerd wanneer ik de bestelling kan verwachten.
dit alles klopte.
Bestelde batterijlader werkt als verwacht.
Diverse malen bij deze leverancier besteld , gelukkig tot op heden geen teleurstellingen!.
Prima hoor! Geen klachten.
Zoals al vermeld , diverse malen bij deze leverancier bestellingen gedaan en is het altijd goed gegaan , tot op heden geen teleurstellingen!
Beste Floor,
Bedankt voor de positieve review! Het doet ons altijd goed om te lezen dat klanten blij met ons zijn. Ik wens u een prettige dag en alvast een heel fijn weekend!
AlgemeenBestelling geplaatst, komt 4 dagen later binnen (en dus niet binnen 1 werkdag zoals beloofd) en dan blijkt ook nog dat er 2 kabels niet zijn meeverzonden.
En dan kijk je op de website en dan zie je daar gewoon dat er nog 405 stuks in voorraad zijn.
De chatbot werkt hier op Firefox niet, edge maar geopend.
Daar krijg je dan een magere chatbot die niet de antwoorden geft die je wil hebben.
Uitiendelijk maar voor de optie terugmailen gekozen maar ook dat kan 2-3 dagen duren voor ik bericht krijg.
Bellen kan niet.
Het was een supersimpele bestelling, artikelen zijn volgens de website op voorraad en toch moet ik nu blijkbaar wachten op mijn bestelling.
Bestelling is 4 dagen later dan beloofd en dan stoppen ze 1 klein kabeltje in een grote doos die niet door de brievenbus past.
Een simpele bubbetljes enveloppe was genoeg geweest, scheelt ook in verzenkosten.
Mijn bestelling was niet compleet maar ook met de andere 2 producten erbij had het makkelijk in een brievenbus pakket gekund,
Een chatbot die niet werkt in firefox.
Een chatbot die me niet de antwoorden geeft die ik zoek (een ccontactpersoon) en nu moet ik alsnog 2-3 werkdagen wachten tot ik een mail terug krijg.
Helaas geen telefoonnummer waar je gewoon met een echt persoon kan praten, iemand die in 2 seconden snapt waar je het over hebt en meteen antwoorden kan geven.
Beste meneer/mevrouw,
Hartelijk dank voor uw review.
Spijtig om te lezen dat uw bestelling later geleverd is dan er werd aangegeven en u hierover moeilijk in contact kon komen met ons.
Indien u hierover nog vragen heeft, stuurt u dan gerust een e-mail naar contact@conrad.nl, t.a.v. Pascal. Ik help u graag verder.
AlgemeenWil een videokaart kopen, staat er nog 2 op voorraad.
Verzending zou binnen 3 dagen plaatsvinden, 1 dag voor dat ik het artikel zou ontvangen krijg ik een bericht dat het niet meer op voorraad is.
Nu staat er in de info dat ik het pakketje in week 1/2199 geleverd krijg, nou makkelijk geld verdienen ja!
In de tussen tijd heb ik de hele tijd nog gekeken en stonden er nog steeds 2 op voorraad.
Zeer slecht dat de voorraad anno 2024 nog niet eens accuraat kan zijn!
Vervolgens wil ik contact opnemen, ik probeer altijd eerst telefonisch contact te krijgen want dan heb ik ook meteen een antwoord, dit is niet mogelijk alleen zakelijke klanten stellen ze te woord?
Uiteindelijk een mail gestuurd hier hebben ze ook minimaal 5 dagen voor nodig om te beantwoorden, wat een aanfluiting. Bestel nooit meer hier ook al is het soms goed koper dan bij andere shops.
1 dag voor verzending is het opeens niet meer leverbaar!
Had mij dan hier eerder van op de hoogte gesteld!
Kan alleen via de mail contact opnemen, telefonisch is alleen voor de zakelijke klant.
Een klant is een klant en je moet iedereen te woord kunnen staan.
Beste heer/mevrouw,
bedankt voor uw review. Spijtig om te vernemen dat het artikel niet meer op voorraad bleek te zijn. Dat onze particuliere klanten niet meer kunnen bellen is een bedrijfsmatige beslissing geweest.
AlgemeenGroot assortiment maar (parametrische) zoekfunctie zou echt nog wel wat beter kunnen. Contact gegevens lastig te vinden. Belachelijk hoog minimum orderbedrag voor gratis levering. Ik bestel al jaren bij ze maar ik heb het idee dat het vroeger allemaal wat beter bij ze was.
VerzendingMijn bestelling zou in delen bezorgd worden. Eerste deel ontvangen zoals beloofd door Conrad. Maar 2e deel had uiterlijk vorige week Maandag al binnen moeten zijn echter nu nog steeds niks. En je krijgt ook geen update van ze wanneer deze wel komt cq. bij de order in je profiel staat geen (geupdate) leverdatum.
KlantenserviceHeb ze eergisteren een mail gestuurd maar daarop krijg je een autoreply dat dat tot 5 werkdagen kan duren voordat je antwoord krijgt. Telefoonnummer is niet (meer?) te vinden op de website.
Beste Arnova,
Bedankt voor uw review. Spijtig dat de zoekmachine niet naar behoren werkt. Door de drukte kan het voorkomen dat u pas na vijf werkdagen antwoord kunt krijgen. Wij streven ernaar om dit sneller te doen.
AlgemeenDeze shop plaatst (naar mijn idee) bewust artikelen zoals Samsung SSD’s zeer goedkoop op hun site, maar zodra je klikt is er een onbekende levertijd en is er een groot venstervlak met andere duurdere modellen die ze je adviseren te bestellen.
Pas als je dit vlak weg klikt (wat niet meteen duidelijk is) komt de prijs + bestelknop tevoorschijn, die vervolgens 2x zo duur is.
Samsung 870 QVO 2TB staat op Tweakers voor €86,99 euro
Op dit site bij Conrad: €164,99
De 1TB versie op Tweakers €62,99 - Bij Conrad €124.99
Dit voelt als misleiding en 'Clickbait'
Edit: Netjes dat de klantenservice zo snel reageert (4 sterren) en hoop dat dit in de toekomst opgelost wordt en daardoor niet meer zal voorkomen.
Beste Gerard,
Hartelijk dank voor je review! Wij hebben zojuist een fout in onze feed ontdekt waardoor dit heeft kunnen gebeuren. Er wordt op dit moment hard gewerkt om dit probleem vandaag nog op te lossen.
Mijn excuses voor het ongemak!
AlgemeenBestelling met 5 items waarvan er 2 niet geleverd zijn en 1 verkeerd. Hoe moeilijk kan het zijn vraag je jezelf wel eens af.
VerzendingLevering na 6 dagen is prima. Moet wel het bestelde geleverd worden wat helaas dus niet het geval is.
KlantenserviceUiteraard weer een ontmoedigingsbeleid om maar zeker geen contact te kunnen leggen. Moeilijk te vinden en dan uiteraard een formulier wat ingevuld moet worden. Daarna een bericht dat het streven is binnen 5 dagen te reageren. Laatste keer dat ik hier iets besteld heb.
Eerlijk is eerlijk. Ik moet bovenstaande gedeeltelijk herzien. Na mijn klacht is er binnen 2 dagen een reactie van de service desk en zijn de ontbrekende items toegestuurd. Waardering dus van waardeloos naar goed.
Beste Ruud,
Hartelijk dank voor je review. Wil je een e-mail sturen naar particulier@conrad.nl? Dan gaan mijn collega's en ik kijken wat wij voor u kunnen betekenen.
Algemeenmooie produkten voor een Prima prijs! netjes in goede verpakking ontvangen (op tijd) goede service
Verzendingnetjes op tijd door mij fav leverancier ptt post. per mail ook netjes op de hoogte gehouden.
Beste paupau,
Hartelijk dank voor je positieve review. Wat goed om te lezen dat u tevreden bent over onze service!
Algemeen2x Renkforce 6-voudige master/slave-stekker gekocht. Levering en prijzen zijn prima, maar product is niet goed en garantie afhandeling is ondermaats. Klantenservice reageert snel en vriendelijk.
VerzendingPrima verpakt in een grote doos, incl dempingsmateriaal. Pakket was op tijd verzonden en geleverd.
KlantenserviceTwee stekkerdozen met elk 6 aansluitingen gekocht, met 1 grote schakelaar, en per aansluiting nog een aparte schakelaar. Beiden gaan binnen een aantal weken op meerdere onderdelen kapot: sommige schakelaars gaan niet meer aan, andere gaan niet meer uit, sommige lijken uit te staan (lichtje brandt niet meer) maar toch staat er nog spanning op.
Vervangende exemplaren gekregen, hierbij hetzelfde verhaal.
Ik wil de koop dus ontbinden en mijn geld terug. Die stekkerdozen zijn van slechte kwaliteit en gevaarlijk dus ik wil op zoek naar een degelijk alternatief.
Conrad geeft niet thuis. Zij claimen dat ik mijn geld niet terug kan krijgen 'omdat de retourtermijn van 14 dagen (correctie: 30 dagen) al voorbij is' en ze 'bij garantie geen geld teruggeven maar een vervangend product'. Ik heb er geen vertrouwen in dat de 5e en 6e stekkerdoos opeens wel goed zullen zijn. Een link met uitleg van de ACM dat je als consument onder zulke omstandigheden een koop kan ontbinden en geen vervangend product hoeft te accepteren had geen effect.
Bete LM,
Hartelijk dank voor uw review. Wilt u een e-mail sturen naar zakelijk@conrad.nl t.a.v Sandra? Dan ga ik kijken wat ik voor u kan betekenen.
Update 1
De belofte gekregen dat het geld teruggestort gaat worden. Echter wordt er niet gecommuniceerd binnen het bedrijf, en krijg wederom een pakket opgestuurd in plaats van geld terug.
Update 2:
Uiteindelijk vriendelijk geholpen en geld retour gekregen.
AlgemeenConrad is een groot bedrijf waarvan je mag verwachten dat ze hun processen op orde hebben. En dat is voor een groot deel gelukkig ook het geval. Totdat er iets misgaat en je b.v. aanspraak moet doen op je garantie.
Dat laatste moest ik, want ik heb een instrument, noodzakelijk voor mijn werk, wat defect was geraakt. Product naar Conrad retour gestuurd waar het vervolgens 3,5 week zoek was. En dat terwijl de reparatietijd 2-4 weken maximaal zou zijn.,,, En dan begint het proces dus pas......
Dan rest me niets anders dan gaan bellen. Aan de telefoon zijn de medewerkers uiterst vriendelijk en beleefd, maar op één uitzondering na doen ze niet wat je vraagt of afspreekt. Ik voel me als klant in de kou gezet. Natuurlijk koop hier geen producten meer die belangrijk zijn voor mijn werkzaamheden. Simpele gebruiksartikelen, geen probleem. Maar als service belangrijk is, zoek verder !!!
Echt heel jammer...
De retourzending van mij via Conrad naar hun logistieke centrum heeft er ruim 3 weken over gedaan, terwijl al die tijd mijn product zoek was. Echt heel slecht !!
En nog steeds geen zicht op een datum wanneer ik weer over mijn product kan beschikken.....
Aan de telefoon zijn de medewerkers uiterst vriendelijk en beleefd, maar op één uitzondering na doen ze niet wat je vraagt of afspreekt. Ik voel me als klant in de kou gezet. Waardeloos !!!!!!
Beste Hans,
Hartelijk dank voor uw review. Ik kan u adviseren om het reparatie rapport van ons magazijn af te wachten.
Inmiddels 4 weken verder. Het "gewoon even afwachten" is een ander woord voor "zoek het maar uit".
Aan de telefoon wordt opnieuw vanalles beloofd, maar een reactie, een mail, een update blijft uit. En als je dan pissig wordt aan de telefoon wordt de haak er op gegooid. Wat een onvoorstelbaar slecht bedrijf !!!!
AlgemeenVeel te laat geleverd… beloven snelle verzending en levering, klantenservice beloofd oplossing… nah inderdaad is niets geworden!
Niet hier bestellen als je spullen nodig hebt, want levering duurt erg lang…
Veel te laat geleverd dus bestelling had geen zin meer, beloven binnen 1-2 dagen te leveren!
KlantenserviceBeloofd gouden bergen levert niets ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Beste heer/mevrouw,
Bedankt voor uw review. Onze excuses dat de levering langer heeft geduurd dan aanvankelijk werd aangegeven. Wij doen ons uiterste best om de verwachte levertijd na te komen. In enkele gevallen lukt dit helaas niet.
AlgemeenBestellen en leveren gaat prima, garantieafwikkeling is een ramp.
Artikel i.v.m. defect geretourneerd. Gaat eerst naar een adres in Nederland, daar aangekomen krijg je een bericht dat het naar Duitsland wordt doorgestuurd en dit (maximaal) 14 dagen kan duren.
Na 3 à 4 weken niets gehoord te hebben, maar eens geïnformeerd. Zou gecrediteerd worden, maar ze hadden m'n Iban nummer niet. Email adres hebben ze wel echter was waarschijnlijk te veel moeite om me op de hoogte te stellen.
Iban doorgegeven en kreeg antwoord dat binnen 5 werkdag het geld overgeboekt zou worden. Na bijna 10 dagen zit ik er nog op te wachten. Nieuw mailtje aan gewaagd... Binnen 5 dagen wordt het overgeboekt.
Beloftes maken is erg makkelijk nakomen is een stuk lastiger.
Als medewerker 1 me belooft dat het geld binnen 5 werkdagen wordt overgemaakt en ik na 10 dagen informeer waarna ik een zelfde belofte krijg, klinkt dat niet erg geloofwaardig.
Beste heer/mevrouw,
Bedankt voor uw review. Het spijt ons te vernemen dat het proces traag is verlopen. Wij nemen uw feedback mee in ons proces.
AlgemeenConrad communiceert heel goed .. er was wat vertraging en ik werd heel goed op de hoogte gehouden
Verzendingalles helemaal oke ..
Beste heer/mevrouw,
Bedankt voor uw positieve review! Onze excuses voor de vertraging. Het doet ons echter goed om te lezen dat u tevreden bent over uw bestelling en dat u op de hoogte werd gehouden hiervan.
AlgemeenWij bestellen vaak iets bij Conrad, ofwel voor de inrichting van onze vip bussen https://www.vipbus.nl/ of wel voor kantoor of werkplaats. Gewoonweg omdat de prijs scherp is en levering altijd correct is. Soms duurt levering wel een dagje langer maar het complete assortiment maakt dat meer dan goed.
VerzendingCorrect en snel geleverd, gewoon zo doorgaan, dan bestellen we gewoon weer bij Conrad
KlantenserviceNooit problemen mee gehad, als er eens iets was is het opgelost naar tevredenheid.
Beste Limobob,
Hartelijk dank voor uw review. Wat fijn om te lezen dat alles naar volle tevredenheid is verlopen!
AlgemeenHad een schijf besteld, gaf na enige tijd volledig de geest. Retourlabel aangemaakt, opgestuurd en een andere schijf toegestuurd gekregen.
Nieuwe schijf van meet af stuk ...
Kapotte schijf ingestuurd (4GB Seagate Barracuda) , kreeg een nieuwe terug, zonder moppes. Hartstikke goed. Ook geen kosten aan verbonden, blij mee.
MAAR
Blijkt ook de nieuwe stuk te zijn.
Gaat lekker zo...
Net weer een retourlabel aangemaakt, we gaan voor poging 2
Dacht trouwens dat webshops tegenwoordig de wettelijke verplichting hebben om een telefoonnummer op de site te hebben staan zodat je ze kunt bellen.
Rotgezocht, maar ik kan het niet vinden...
Beste,
Onze excuses dat u tot twee maal een kapotte schijf heeft ontvangen. Dit lijkt me niet de bedoeling. Ik ga ervanuit dat de derde schijf wel goed zal zijn.
Er is een bedrijfsmatige beslissing genomen voor particulieren. Zij kunnen bij ons alleen nog per e-mail of per chat contact met ons opnemen.
Mocht u verder vragen hebben, dan kunt u terecht op onderstaande pagina:
Ik en mijn collega's zorgen zo snel mogelijk voor een passende oplossing.