Amazon.nl

99.342 producten en 110.432 uitvoeringen

Gebruikers over webshop Amazon.nl

Review toevoegen
Algemeen: Score: 4
Verzending: Score: 4
Klantenservice: Score: 5
Motivatie

Uit eigen beweging

Algemeen

Als klant vanaf dag 1 van de NL Amazon (en daarvoor en daarna ook bij de andere Europese takken besteld) toch maar eens tijd om een overall review te plaatsen.
Als ik iets wil kopen check ik eigenlijk altijd wel Amazon. Alhoewel ze niet altijd de laagste prijzen hebben is het assortiment zeer groot, aangevuld met aanbod van 3d party sellers. De site lijkt wat druk maar laat alle info bij het product zien incl levertijd. producten zijn goed te vinden via de search. Het bestelproces gaat in duidelijke stappen, en voorkeuren zoals betaalmethoden en leveradres worden onthouden. Klein minpunt is dat de details van producten onderaan de pagina staan, zodat je langs voorgestelde andere producten 'klanten die dit item hebben gekocht, kochten ook' etc moet scrollen. Commercieel natuurlijk wel begrijpelijk maar om te checken of je het juiste product voor je hebt onhandig.

Verzending

De verzendverpakkingen zijn in vrijwel alle gevallen meer dan voldoende. Incidenteel is er geen of onvoldoende opvulling van de lege ruimte, en komt de doos ietwat ingedeukt aan. Tot op heden geen producten ontvangen die schade als gevolg van transport hebben.
Verzending via DHL niets op aan te merken, geen problemen met de bezorgers, en ze hebben eindelijk een app om pakketten te volgen maar vooral om notificaties te ontvangen. En zeer flexibele opties om de levering aan te passen, zelfs als de bezorger al onderweg is (alhoewel dit een enkele keer niet goed doorkomt bij de bezorger).
Sinds enige tijd komen bestellingen met de eigen bezorgdienst. Tot op heden geen klachten daarover, maar dit ging voornamelijk om pakjes die in de brievenbus pasten, en een enkel groter pakje waarvoor ze netjes aanbelden.
Het grote nadeel van de eigen bezorgdienst van Amazon is dat de tracking weggestopt zit bij je besteloverzicht, en er überhaupt geen verwachte bezorgtijdsslot wordt aangegeven.
Een ander puntje is dat niet alle producten (om onduidelijke reden) op een pakketpunt kunnen worden bezorgd.
Ik heb zelf prime, levertijden worden netjes nagekomen.

Klantenservice

Klantenservice is uitstekend.
Het retourproces is verregaand geautomatiseerd, en dus zeer makkelijk te doorlopen.
Een keer contact gehad via chat. Men had 1 stuk i.p.v. 1 collo geleverd, men beloofde een terugstorting van het volle bedrag maar bleek dit administratief opgelost als retour aanmelding echter werkte dat dus niet (ik kan niet iets retourneren dat ik niet heb) waardoor ik weer contact moest opnemen. Toen is het wel in orde gemaakt.

Algemeen: Score: 5
Verzending: Score: 5
Klantenservice: Score: 5
Motivatie

Uit eigen beweging

Algemeen

Ik bestel hier vaak producten en dat gaat eigenlijk altijd goed. De verwachtte leverdatum wordt altijd gehaald. Eerder was er ook mogelijkheid tot zelfde dag levering, maar dat is er niet meer. Dat is gezien het milieu prima, maar mis ik soms wel als dienst voor mij als Prime member. Prime geeft ook toegang tot prime video, wat op zich een leuk aanbod heeft, dus mooie bonus.

Verzending

Verzending gaat vrijwel altijd goed. Doordat producten ook door andere bedrijven geleverd wordt is de wijze van inpakken wel eens verschillend, maar in het algemeen geen klachten.

Klantenservice

Een paar keer iets teruggestuurd en zodra het pakket geregistreerd is in de DC van amazon krijg je al je geld terug. Ook een paar keer gehad dat een product niet ontvangen is. Eenvoudig via chat met medewerker (als amazon zelf levert) geld terug ontvangen. Bij een levering door een andere partij was het via een paar berichten sturen ook snel geregeld en geld terug ontvangen.

Algemeen: Score: 4
Verzending: Score: 1
Klantenservice: Score: 1
Motivatie

Uit eigen beweging

Algemeen

Bestellen bij Amazon van de Western Digital 5tb externe HDD ging vlot. Het betalen liep soepel.

Verzending

Er wordt gewoon niets verzonden. Kreeg ruim van te voren te horen wanneer er bezorgd zou kunnen worden. Nimmer iets ontvangen.

Klantenservice

Er is een mogelijkheid dat je gebeld wordt. Dit vele malen verzocht. Tevergeefs. Beste mensen denk héél goed na voordat je hier wat koopt. De centjes niet ontvangen.

Algemeen: Score: 1
Verzending: Score: 0
Klantenservice: Score: 1
Motivatie

Uit eigen beweging

Algemeen

Ik kocht al een aantal jaren producten op amazon, maar ze hebben laatst mijn account afgesloten om de raarste reden. Dit wil ik graag met iedereen delen.

Ik woon in een appartement, waarbij iedereen behalve dpd natuurlijk netjes naar boven komt om pakketten af te leveren. Omdat ik minder mobiel ben (kost me een half uur om naar beneden te gaan) vraag ik altijd of ze naar boven komen.

De Amazon bezorgingsdienst had het pakket gewoon beneden neergegooid in de hal waar iedereen bij kon, hierover heb ik een klacht ingediend bij Amazon.
Het mooiste van het verhaal is, het pakket was gestolen waardoor ik niks meer had en Amazon had mij nieuwe producten toegestuurd.

2 weken later toen ik opnieuw iets wou bestellen kreeg ik een mail van Amazon OFM dat ze mijn account hebben gesloten (met rare spelfouten).

Zie hieronder:
We hebben dit account gesloten. We hebben deze actie ondernomen omdat je steeds voor een groot aantal van je bestellingen terugbetalingen hebt aangevraagd vanwege verloren bestellingen.

Hoewel we af en toe een probleem met een bestelling verwachten, kunnen we niet zoveel terugbetalingen blijven geven.

Als je een nieuw Amazon.nl-account probeert te openen, wordt het automatisch gesloten.

Als je openstaande bestellingen op dit account had, zijn deze bestellingen geannuleerd en terugbetaald toen we het account sloten.


Nadat 1 pakket van mij gestolen is, word mijn account afgesloten. Nu heb ik daar geen issue mee, als je als bedrijf geen klanten wilt moeten ze zo doorgaan.

Mijn probleem zit hem in het feit dat ik nog cadeaubonnen tegoed had en daar nu al 6 weken op aan het wachten ben voordat ik het terug krijg.

Nog een tip als je bij Amazon koopt, de facturen krijg je niet via de email maar alleen op je online account. Download deze als je kan naar je pc/laptop, want anders mag je dealen met de OFM afdeling van Amazon waar niet bepaald snuggere mensen werken.

Klantenservice

Hele slechte communicatie met de klantenservice, ze kunnen me niet helpen want alles verloopt via de OFM afdeling bij amazon.
Deze afdeling communiceert door middel van google translate voor hun emails, dus ik moet de helft van de tijd gaan raden wat ze bedoelen.

Algemeen: Score: 5
Verzending: Score: 5
Klantenservice: Score: 0
Motivatie

Uit eigen beweging

Algemeen

Ik kocht een typische prijsfout bij Amazon met ruim 1000 (1K) euro voordeel.
De prijsfout was snel verwijderd maar ze leveren toch gewoon, dat is sportief!

Verzending

Goed verpakt en snel verzenden. Milieubewust gecombineerd verzenden kennen ze niet bij deze club. Binnen 24 uur in huis.

Algemeen: Score: 5
Verzending: Score: 5
Klantenservice: Score: 5
Motivatie

Uit eigen beweging

Algemeen

Makkelijk winkelen en snelle verzending.
Tevens vaak zeer scherpe prijzen.

Bij eventuele problemen met je geleverde goederen zeer snelle en correcte afhandeling.

Geen idee hoe het komt dat mensen een slechte ervaring hebben met Amazon

Verzending

Verzending was zeer snel, bestelde onderdelen snel in huis. Dit was binnen 24 uur.

Klantenservice

Heb problemen ondervonden met een moederbord, deze functioneerde niet.

Alles werd zeer snel geregeld, de volgende dag had ik een vervanger in huis.
Retour ticket was makkelijk gegenereerd en oude bord moest binnen 31 dagen retour gestuurd worden.

Algemeen: Score: 5
Verzending: Score: 5
Klantenservice: Score: 4
Motivatie

Uit eigen beweging

Algemeen

Snelle levering (meestal), en vaak de goedkoopste, ook leuke warehouse (retourdeals) vaker te vinden. Handig is om ook de duitse/franse site in de gaten te houden (verzendkosten zijn niet heel hoog).

Verzending

DHL is in mijn huidige regio prima, echter was het in Amstelveen wel altijd een drama (YMMV).

Klantenservice

Alles wat er mis kon gaan werd vrijwel direct opgelost.

Algemeen: Score: 5
Verzending: Score: 5
Klantenservice: Score: 0
Motivatie

Uit eigen beweging

Algemeen

Weer meerdere keren goede zaken gedaan bij Amazon Nederland.
Scherpe aanbiedingen en snelle verzending.

Het nadeel is wel dat je weet dat hier kopen de Nederlandse middenstand op termijn zal ondermijnen. Zoals ook in andere landen...

Ik snap niet dat de meeste mensen hier slechte ervaringen hebben. ???

Verzending

Goed verpakt en snel verzenden. Milieubewust gecombineerd verzenden kennen ze niet bij deze club. Snel genoeg in huis.

Algemeen: Score: 1
Verzending: Score: 3
Klantenservice: Score: 1
Motivatie

Uit eigen beweging

Algemeen

Bestelling retour gestuurd, nu 45 dagen later nog niet mijn geld terug. 8x contact gehad met hun klantenservice. Telkens toezegging dat ik binnen 72 uur antwoord zou krijgen, maar nooit een reactie ontvangen. Oplichterij en nu melding bij Thuiswinkel waarborg. Dat zo'n waardeloos bedrijf mag opereren in Nederland is te bizar voor woorden.

Klantenservice

Loze beloftes, niet nakomen van afspraken en niet naleven van wetgeving.

Algemeen: Score: 3
Verzending: Score: 1
Klantenservice: Score: 0
Motivatie

Uit eigen beweging

Algemeen

Heel veel producten, vaak goedkoper ( maar soms zelfs duurder).
Alleen verzenden via DHL.....dat is een dramabedrijf. Zou voor mij reden genoeg zijn om niet meer bij Amazon te gaan bestellen.

Verzending

DHL...superslecht !!!!
Waarom niet optie om ook een ander de bezorging te laten doen.

Algemeen: Score: 1
Verzending: Score: 0
Klantenservice: Score: 1
Motivatie

Uit eigen beweging

Algemeen

Ze hebben mijn bestelling eenzijdig geannuleerd vanwege "een technische fout". Ik moet mijn bestelling opnieuw plaatsen en zodoende een hogere prijs betalen.

Klantenservice

Eerst was het een "technische fout", vervolgens een zou de prijs te laag zijn. Het gaat om een externe schijf van 4TB in de aanbieding voor 65 euro. Zeker geen prijsfout, gewoon een illegale eenzijdige annulering van Amazon.

Algemeen: Score: 4
Verzending: Score: 0
Klantenservice: Score: 0
Motivatie

Uit eigen beweging

Algemeen

Prima website, komt soms wat schreeuwerig omdat aanbieders nogal agressief proberen te adverteren termen zoals hoge korting, nergens goedkoper enz. Bij deze aankoop was dit ook zo. Ik heb de sub nergens goedkoper kunnen kopen.

---

Top kwaliteitsproduct van Bose. De geluidsbeleving is werkelijk fantastisch. Elke dag geniet ik ervan zo tv en radio te kunnen luisteren. Alle frequenties zijn aanwezig van laag tot hoog. De combinatie met de soundbar klinkt mooi gebalanceerd. Tevens de achterspeakers aangekocht. Dit maakt de set helemaal compleet.

Verzending

Top kwaliteitsproduct van Bose. De geluidsbeleving is werkelijk fantastisch. Elke dag geniet ik ervan zo tv en radio te kunnen luisteren. Alle frequenties zijn aanwezig van laag tot hoog. De combinatie met de soundbar klinkt mooi gebalanceerd. Tevens de achterspeakers aangekocht. Dit maakt de set helemaal compleet.

Algemeen: Score: 5
Verzending: Score: 5
Klantenservice: Score: 5
Motivatie

Uit eigen beweging

Algemeen

Bestel regelmatig dingen bij Amazon. En als iet kapot is wordt het zonder problemen vervangen of je krijgt je geld terug. Zaken doen vanuit je luie stoel.

Verzending

Bijna altijd (9 van de 10 keer) volgende dag in huis zelfs ook regelmatig op zondag. Tuurlijk precieze aflevertijd (als ze het zelf bezorgen) mag beter maar er valt niet over te klagen.

Klantenservice

Als het product niet werkt of kapot is (zelfs 6 maanden later) kun je via de chat binnen 5 minuten het even regelen, mijn ervaring je krijgt je geld terug of een nieuw apparaat wordt toegestuurd zonder extra kosten en het oude mag je houden/weggooien.
Kleine kanttekening, ik ben prime lid ik weet niet of dit extra effect heeft.

Algemeen: Score: 1
Verzending: Score: 0
Klantenservice: Score: 1
Motivatie

Uit eigen beweging

Algemeen

Wat een ongelofelijk slecht bedrijf. Had een duur apparaat gekocht en deze werd kapot geleverd, na contact krijg ik de algemene url naar de support site wat al geprobeerd was. Teruggeemaild, geen reactie Contact opgenomen met de chat; het werd opgelost. Week later nog steeds niet. Ik weer geemaild, niets terug. Ik weer contact opgenomen via de chat, en nu is het product te oud om te repareren (lees 4 weken). Ondertussen thuiswinkelkeurmerk erbij betrokken want dit slaat nergens op!

Klantenservice

Ze lezen half, houden zich puur aan het script ook al is dat niet van toepassing. Ik heb het gevoel dat het ze gewoon niets kan schelen.

Algemeen: Score: 3
Verzending: Score: 2
Klantenservice: Score: 0
Motivatie

Uit eigen beweging

Algemeen

Screenprotector besteld op amazon.nl. Nu moet ik ineens inklaringskosten betalen omdat het uit Engeland komt. Wordt niet duidelijk op de website aangegeven.

Verzending

Zie hierboven, inklaringskosten omdat het uit Engeland wordt geleverd. Dit mag wel beter gecommuniceerd worden.

LucW2 Karma 14,1K
Algemeen: Score: 5
Verzending: Score: 4
Klantenservice: Score: 4
Motivatie

Uit eigen beweging

Algemeen

Duidelijk website, veel is in Nederlands omschreven of heeft vertaling. Fijn is de combi met Prime video lidmaatschap, geen portokosten bij kleinere prijsstellingen als je ook Amazon Prime video abonnement neemt, die ook al de goedkoopste streamdienst is.

Verzending

Het magazijn voor Nederland zit net over de grens in Duitsland. 24 uur levering heb ik nog niet meegemaakt (koop al lang bij Amazon) en hoef je ook niet te verwachten. Doorgaans is het wel binnen 3 dagen. Bij aankoop informatie staat ook direct de leveringstermijn bij en dat komen ze na. Ze gebruiken Post.nl als DHL, net wie eerder kan bezorgen, dat is soms verwarrend als je meerdere zendingen hebt op die dag.
nb.: DHL app rammelt daarin (Android app geeft niets weer, terwijl de PC versie correct aangeeft, wil je DHL feedback over geven, werkt de feedback niet, dit is al jaren zo.

Klantenservice

Eigenlijk nog geen ervaring in gehad, omdat de merken die ze leveren gemiddeld goed zijn, nog nooit iets terug hoeven sturen.

Algemeen: Score: 5
Verzending: Score: 0
Klantenservice: Score: 0
Motivatie

Uit eigen beweging

Algemeen

Bestel altijd bij Amazon. Ook al zijn ze (zelden) niet de goedkoopste. Klantenservice is op niveau van coolblue.

Algemeen: Score: 5
Verzending: Score: 5
Klantenservice: Score: 5
Motivatie

Uit eigen beweging

Algemeen

Bestel met regelmaat bij Amazon. Altijd snel geleverd, vaak sneller dan de levertijd indicatie. Klantenservice altijd binnen een paar tellen op de chat. Altijd vriendelijk, altijd mee denken naar een oplossing, retourneren nooit geen enkel probleem. Zelfs de keus voor gratis retourneren via DHL of PostNL. Prijzen zijn redelijk tot goed. Verbaasd me werkelijk dat Amazon zo'n slechte review score heeft. Ken geen enkele webshop die zo relaxed en coulant is.

Verzending

Prima verpakt, snel verzonden, netjes geleverd via DHL. Wel in de avonduren. Amazon Prime is een goedkoop en prima optie voor gratis verzenden onder de 20 euro.

Klantenservice

Altijd bereikbaar, vriendelijk, snel, denken mee, nooit geen gedoe. Keer op keer positief verrast.

Algemeen: Score: 5
Verzending: Score: 0
Klantenservice: Score: 5
Motivatie

Uit eigen beweging

Algemeen

Na eerder een (positieve) review te hebben geschreven over het bestel- en verzendproces, nu voor het eerst in aanraking gekomen met de klantenservice. Spoileralert: ik ben fan geworden.

Klantenservice

Na ruim een half jaar is één van de twee RAM strips (Corsair Vengeance RGB Pro) in mijn PC kapot gegaan. Gekocht via Amazon dus in de avonduren telefonisch contact opgenomen met de klantenservice. De situatie uitgelegd en aangegeven hoe ik e.e.a. heb getest. Zonder gedoe hebben ze meteen een nieuwe set op de post gedaan die de volgende dag binnen kwam. Uitstekend.

Algemeen: Score: 2
Verzending: Score: 1
Klantenservice: Score: 4
Motivatie

Uit eigen beweging

Algemeen

Na mijn laatste bestelling van een par dagen terug vond ik het weer tijd voor een nieuwe review over Amazon. Een grote reden om bij Amazon te winkelen is de prijs. In veel gevallen ligt deze lager dan bij andere webshops. De website ziet er al jaren hetzelfde uit, maar het bestellen gaat wel zeer makkelijk. Er is een groot assortiment aan producten en daardoor moet je wel goed in de gaten houden dat je het juiste product en de goede producten eruit pikt. De producttitels en productinformatie ziet er ook vaak slordig uit. Voor mijn laatste bestelling had ik monitorisolatiepads gekocht, alleen zat daar bij het openmaken van de doos nog een verrassing bij. Wanneer je bestelt, geeft Amazon de snelste bezorgingsdatum aan. Je kan niet, zoals bij Bol.com, ervoor kiezen om een zending later te bezorgen, zodat bijvoorbeeld alle items op dezelfde dag aankomen.

Verzending

De bestellingen worden afhankelijk van de bezorgdatum en het aantal items dat je hebt besteld, zo snel mogelijk naar je toe gestuurd. Soms eerder dan de planning. Het kan voorkomen dat items in meerdere pakketten komen, vanwege de Amazon-locatie of de verzenddatum. De verzending wordt meestal door DHL geregeld en soms door een koerier van Amazon zelf.

Wat bij vrijwel alle bestellingen opvalt, is dat Amazon alleen de doos als bescherming gebruikt. Er zit nooit bubbeltjesplastic in de doos en heel soms zit er papier in de doos om de producten beter te beschermen. Wanneer je boeken besteld, zit hier geen krimpfolie omheen. Aan de ene kant goed voor het milieu, maar aan de andere kant is de kans op beschadigde boeken veel groter. Het liefst zie ik bij alle pakketten ook goede bescherming.

Voor mijn laatste pakket kocht ik een Auralex MoPad en twee Cordial XLR-stekker/stereo stekker. Deze kwamen samen in één pakket aan de deur. Bij het openmaken zag ik echter dat de doos van de MoPad al open was (geweest).

Klantenservice

Via de chat heb ik contact opgenomen met de klantenservice. Uitgelegd wat er aan de hand was en al heel snel kreeg ik restitutie voor het sturen van een retourproduct. Ik ben hiermee akkoord gegaan, aangezien het om een verder compleet en niet technisch of breekbaar item ging. Ook had ik geen zin om het weer retour te sturen.

Met dit voorval meegerekend is het gelukkig pas de tweede keer overkomen dat er een retourproduct is verzonden. De eerste keer was erger met een Wacom Tablet. Dat is toen wel retour gegaan en kreeg ik wel keurig een nieuwe opgestuurd. De afhandeling met de klantenservice gaat altijd wel goed, vriendelijk en snel.

Het blijft stom en slordig dat dit soort zendingen kunnen gebeuren.

1 2 3 ... 23

Scorekaart voor Amazon.nl

Algemeen Score: 3.5
Verzending Score: 3
Klantenservice Score: 3

Reviews ouder dan 1 jaar worden niet meegenomen in de scoreberekening.

Deze winkel is meer dan 2 jaar bekend bij Tweakers.

Review toevoegen Meld foutieve informatieNintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee