Gebruikers over webshop Amazon.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenTerramaster NAS besteld met flinke korting. Deze werd netjes de volgende dag geleverd. Ik moest nu een beveiligingscode opgeven aan de chauffeur die ik alleen mondeling mocht geven (tegen diefstal) dat was nieuw voor mij maar wel vernuftig.
VerzendingNetjes aan de deur geleverd (moesten ook wel door het wachtwoord).
KlantenserviceGeen contact gehad met de klantenservice over dit product; dus ik geef hier een algemene beoordeling met betrekking tot alle andere ervaringen wanneer ik ze wel gesproken heb.
AlgemeenBij Amazon Nederland kocht ik een set USB hubs met korting.
Nergens anders te koop voor dit lage bedrag.
Snelle verzending gekregen met goede updates.
Gratis verzenden boven de 20 euro is ook altijd prettig.
Ik kreeg snelle en bovendien gratis verzending boven de 20e.
Goede updates met goede verpakking.
AlgemeenPrettig om hier te winkelen omdat het snel bezorgd wordt.
Grote keuze en goede service.
Tegenwoordig een minpuntje dat op de originele product doos het verzendetiket geplakt wordt. Is natuurlijk wel beter voor de afvalberg maar soms niet plezierig al je het cadeau doet.
Ook staat bij een product niet alle bijzonderheden en vaak verkeerd.
Wel een voordeel is dat je het binnen 30 dagen zonder kosten retour kan sturen.
Vaak ook goedkoper dan andere webshops
Snel en goed verzonden door eigen bezorgdienst.
Goede verpakking. De producten waren conform mijn wens.
AlgemeenBestellen is geen probleem. Levering is snel. Garantie claimen is dramatisch. Kastje naar muur en terug.
VerzendingLevering was niks mis mee. envelop om de doos. Netjes de volgende dag geleverd.
KlantenserviceToen het bestelde product stuk ging stond er bij dit product dat support via de fabrikant liep. Dat klopt, maar alleen als het apparaat niet stuk is. Daar kwam ik pas achter nadat ik de fabrikant had gesproken. Vervolgens, geen nieuw product, maar geld terug. Op zich niet erg, maar soms is het handig als men gewoon een vervangend product stuurt.
AlgemeenHet aanbod is groot, maar de productinformatie is slecht, incompleet en soms gaat het om een totaal ander product dan beschreven. Soms worden gebruikte spullen verkocht als nieuw. De zoekfunctie geeft vreemde, niet ter zake doende resultaten en omdat ze gebruik maken van gegroepeerde recensies, is het vaak niet duidelijk over welk product er wordt gesproken. Slechte beoordelingen worden vaak niet geplaatst of automatisch door hun A.I. verwijderd. De verpakking van de verzonden bestellingen laat vaak te wensen over.
VerzendingAmazon NL maakt tegenwoordig gebruik van de dieven van Dragonfly, waarbij het vaak de vraag is of je pakketje aankomt en zo ja, waar ze het afleveren of verstoppen. De laatste keer is mijn pakket ergens bezorgd in Nieuwegein, waar ik helemaal niet woon! Dragonfly heeft er met hun abominabele bezorging en klantenservice voor gezorgd dat ik bijna niets meer bestel bij Amazon. Jammer dat het tegenwoordig allemaal zo goedkoop mogelijk moet.
KlantenserviceIk heb tot nu toe geen negatieve ervaring met de klantenservice. Ze hebben me altijd vriendelijk te woord gestaan en ze deden totaal niet moeilijk met het terugstorten van geld als een zending niet was aangekomen of kwijtgeraakt. Amazon maakt het echter wel steeds lastiger om de klantenservice te vinden. Je moet meerdere schermen doorklikken en een A.I. chatbot antwoorden, voordat je eindelijk een echt persoon kan spreken.
AlgemeenIk had voor mijn dochter de cd One Assassination Under God - Chapter 2 van Marilyn Manson besteld. Deze had ik eerst elders besteld, maar kon daar niet geleverd worden. Gelukkig had Amazon hem nog voor een zeer mooie prijs en heb ik hem daar besteld.
VerzendingHet was een verrassing dat de cd samen met een andere bestelling in één doos geleverd werd, terwijl die andere bestelling een dag eerder al geplaatst was. Dit had ik nog niet eerder meegemaakt, maar ik ben hier wel erg over te spreken. Het bespaart niet alleen vervoerskosten, maar ook verpakkingsmateriaal.
Wel jammer dat er geen opvulling in de doos zat, waardoor er veel speling was en het risico bestond dat de cd-doosjes beschadigd zouden raken. Ook jammer dat de tracking niet helemaal duidelijk was.
AlgemeenIk had voor mijn dochter wat items besteld, waaronder 2 cosplay-items, 2 cd's en een dvd. Via een actie van Amazon kregen we € 10,00 korting als je voor minimaal € 50,00 bestelde. Aangezien we toch wat spullen nodig hadden, kwam dit goed uit.
Het is wel typisch zo'n Amazon-dingetje dat je heel goed moet kijken welke producten onder de actie vallen en welke niet. Maar ook uit welk land een bepaald product komt. Vooral bij een cd en dvd moet je goed naar de plaatjes en omschrijving kijken; het kan zomaar zijn dat je een buitenlands doosje krijgt, en bij een dvd kan daardoor Nederlandse ondertiteling ontbreken.
De verzending was prima, zelfs een dag eerder dan eerder aangegeven, alleen was de track & trace niet aanwezig. In een mail van Amazon stond "we komen vandaag", en het zou met DragonFly geleverd worden. Echter was er verder geen informatie beschikbaar: geen mail van DragonFly gekregen en ook geen werkende track & trace.
Ook jammer was dat er geen opvulling in de doos zat, waardoor er veel speling was en de kans bij cd-doosjes dus aanwezig was dat deze beschadigd konden raken.
AlgemeenTLDR: Opgelicht met een 5080, troep in de doos. Duurde anderhalve maand tot ik mijn geld terug kreeg, slechtste klant ervaring die ik OOIT bij een bedrijf heb gehad.
Goeie deal gezien voor een 5080. Verkoop en bezorging door Amazon zelf, geen derde partij.
Na bezorging de opening gefilmd vanwege veel fraude met deze bedragen en items al had ik zelf die ervaring nog nooit gehad.
Tot mijn grote angst bleek het inderdaad fraude, de buitenste doos was met plastic folie gesloten en het pakket was relatief zwaar. Maar na opening zat er in de binnenste doos oude elektronica maar geen 5080.
Dit meteen bij Amazon gemeld, vonden het erg vervelend en maakten een retour aan met een retour barcode voor PostNL. Na even gegeten te hebben ging ik met de retour aan de slag maar de Retour bleek geannuleerd. Er was een onderzoek gestart omdat de verzending op bezorgd stond. Weer de klanten service gecontacteerd en het onderzoek werd gestopt en retour herstart. Dag erna naar een postNL punt om de retour in te leveren. Welgeteld 1 dag tussen ontvangst en retour.
Wat in de volgende anderhalve maand volgde was een pakket dat niet geaccepteerd werd bij het retour center, een verplichte maand wacht tijd om het pakket te retourneren en een lawine aan onbehulpzame klanten service medewerkers en managers die beloftes maakten maar geen enkele die na kwam.
Het probleem zelf was 1 ding maar de manier waarop er mee om werd gesprongen en de totale onwilligheid om het probleem op te lossen voor mij als klant door het bedrijf maakt het echt de allerslechtste ervaring die ik ooit heb gehad.
Bizar genoeg was de bezorging het enige wat goed ging, op tijd en zonder schade.
KlantenserviceIk heb nog nooit een bedrijf mee gemaakt waar het lijkt alsof de klanten service is getraind om je NIET te helpen.
Een eindeloze opvolging van loze beloftes, en met 1 persoon zelfs leugens. Managers die nooit op de voorgrond treden om iemand te woord te staan en zich verbergen achter "policies" en service medewerkers die machteloos staan.
Echt de meest treurige situatie. Ik wist dat Amazon slecht stond in Amerika met klanten service maar om dit in Nederland mee te maken met alle EU regelgeving daar sloeg mijn hart echt van over.
Droevig en op het allerlaagste niveau die je kan mee maken in Nederland is mijn omschrijving van de Amazon klantenservice.
AlgemeenGoede producten, met een prima prijs kwaliteit verhouding. Gebruiksvriendelijk en uitstekende service. De website is ook erg uitgebreid en over het algemeen een snelle levering.
VerzendingPrima levering en goed beschermd verpakt. De verpakking zelf is ook makkelijk om te openen, wat niet geheel onbelangrijk is.
KlantenserviceSoms een retourzending gedaan omdat er iets niet paste of uiteindelijk toch overbodig was. En dat verliep erg soepel.
AlgemeenRuime keus. Acceptabele prijzen. Duidelijke informatie. Makkelijk retourneer beleid. Een betrouwbaar platform. Producten worden door Amazon zelf of derden geleverd.
VerzendingOver het algemeen gaat levering goed. De bezorging met DHL was ook nu ok.
N.B. Ze zouden alleen geen gebruik moeten maken van Dragonfly. Die presteren het om pakjes, die niet in de brievenbus passen, gewoon een beetje buiten de brievenbus te laten bungelen zodat iedereen ze mee kan nemen.
Gelukkig heb ik de klantenservice service niet direct nodig. De website helpt je voldoende op weg.
AlgemeenIk had de vrouw een camera gekocht, en ze wilde er graag nog ringen erbij hebben, voor haar na wat onderzoek de AF autofocus tussenringen (compatibel met Canon EOS camera's metaal MK-C-AF1A) besteld, deze doen het goed op haar Canon EOS 2000D camera. Bestellen ging makkelijk en is vrij snel bezorgd worden
VerzendingDe verzending ging goed, tenminste vanuit Amazon zijn kant. Via de mail netjes op de hoogte gehouden worden en kreeg uiteindelijk van Dragonfly bericht dat hun het kwamen leveren. Echter de levering zelf ging niet helemaal zoals het moest, stonden bij de buren aan de achterkant, en pakketje was terwijl het regent achter een container gelegd. Gelukkig dat ik een melding kreeg van aflevering en dat ik ze op tijd gevonden had.
AlgemeenSnelle afhandeling van bestellingen.
Reeds diverse keren gebruik gemaakt van hun site en iedere keer naar volle tevredenheid afgehandeld.
Goede toeleveranciers in hun organisatie.
Goede voorwaarden en prijzen.
Sneller bezorgd dan aangegeven datum.
Ook tussentijds contact over tracking blijft via Amazon en Dragonfly binnenkomen.
Super
Men blijft de klant erop wijzen dat bij een teleurstelling in de vorm van bezorging, uitvoering of verwachting, altijd reclame mogelijk is.
De juiste kanalen daarvoor zijn eenvoudig aangegeven en te volgen.
AlgemeenProduct prima en zoals verwacht, Dit heeft Amazon goed op orde, in tegenstelling tot de bezorging met Dragonfly. Dat is meermalen niet volgens afspraak 'overhandigd', maar gewoon op het erf gedumpt.
VerzendingDie Dragonfly bezorging blijft werkelijk matig en ongrijpbaar, die bellen echt nooit aan lijkt het. Ik had expliciet aangegeven het pakket niet bij het huis achter te laten dus dan verwacht je een deurbel.
Toch ineens een bericht dat het was bezorgd. Bleek dat ze het onder de openstaande garageklep hadden gedropt. Snelle levering is fijn, maar het stelselmatig negeren van mijn opdracht om het NIET zomaar ergens neer te leggen is echt onacceptabel.
Eerdere keren lag het pakketje buiten achter een plant of een muurtje waar iedereen zo bij kan en het kwetsbaar is voor weersomstandigheden.
En het erge is dat ik ook niet een klacht in kan dienen bij Amazon of Dragonfly omdat de processcripts dat simpelweg niet toelaten als ik wat wil melden over de levering. Daarom maar even hier een melding in de hoop dat het iets oplevert.
AlgemeenIk bestel vrijwel alles bij Amazon. Heel veel goede producten en veel keus. Wel even opletten op de levertijden,want er zitten tegenwoordig ook Chinese leveranciers tussen.
VerzendingZe hebben een eigen bezorgdienst tegenwoordig. Dat werkt prima. Alles is tot nu toe heel aangekomen.
KlantenserviceDaar heb ik ooit een keer mee te maken gehad en alles werd prima opgelost. Daar heb ik vertrouwen in.
AlgemeenIk ben Amazon klant geworden toen ik immobiel werd. En wat een verademing
Mn eerste bestelling was een kattenbak poepschepje van €1,99. Keurig thuis
Binnen 24 uur
Ik was verkocht. Wat een gemak.
In al die jaren, inmiddels al 5 jaar, 3x iets niet of fout bezorgd
Wordt perfect opgelost. Je word binnen 2 minuten terug gebeld. Door echte MENSEN!! Die ook tijd hebben.
Ik betaal maandelijks achteraf. Goed overzicht wat uitstaat
Prime uiteraard. Dus ook nog goede streamingsdienst. Nog meer faciliteiten maar daar maak ik geen gebruik van
Ik 5 Sterren geef
Zeer betrouwbaar. Meestal binnen de beloofde levertijd.
Wel opletten met Dropbox verkopers
Vriendelijk
Snel terugbellen
Tijd voor de klant
Oplossings gericht
Ze mogen ook zelf veel beslissen heb ik t idee
Dus geen antwoorden als : dat ga ik doorgeven
Of u kunt nog 5 dagen wachten
AlgemeenOp 3 augustus via de pricewatch een
Integral 32 GB (2x 16 GB) DDR4 RAM 2666 MHz SODIMM Laptop Notebook MacBook Geheugenmodule Kit besteld. Dit ging allemaal vlot en ook kreeg ik spoedig een track en tracecode.
Op 5 augustus kreeg ik een brievenbuspakketje (met verzendlabel gesloten). Na openen bleek er een andere envelop met sticker van Integral op te zitten die overeenkwam met hetgene ik besteld had. In deze envelop zaten echter alleen kartonnen snippers waarvan twee met stickers van andere geheugenmodules (die ik niet besteld had). De geheugenmodules zaten er dus niet in.
KlantenserviceIk heb op 5 augustus direct contact gezocht met de klantenservice, die gaven aan dat alles in orde ging komen en dat er binnen 72 uur contact opgenomen zou worden. Dit gebeurde niet. Wel heb ik op 8 augustus een e-mail ontvangen waarin wordt gesuggereerd dat ik de geheugenmodules zelf heb ontvreemd. Te belachelijk voor woorden. Ik heb nu bezwaar aangetekend tegen hun beslissing (om niets te doen) en wacht hun response af. Mocht dit niet tot een oplossing leiden ga ik de juridische weg bewandelen. Update 13-8: de jurist is nu aangehaakt.
AlgemeenBij de bestelling zelf heb ik geen problemen/opmerkingen, dit gaat zoals te verwachten is ...
VerzendingDe amazon leveringsdienst is zeer onbetrouwbaar; van de laatste 5 (deel- of her)bestellingen zijn er slechts 2 bij ons aangekomen.
Eenzelfde bestelling is 2x niet/foutief geleverd, ook na het toevoegen van afleveringsinstructies, en contact met de klantendienst om dit aan te kaarten / uitdrukkelijk te vragen om het adres na te kijken. Na 2x niet leveren gingen ze een onderzoek laten doen door de leveringsdienst waarom dit misgaat en om bij te sturen(en we hebben dus nog een week gewacht om zeker te zijn dat de informatie door is gekomen).
Daarna is het 1x gelukt om een pakje te ontvangen.
Twee dagen later echter (deel 2 van de bestelling) ging het weer mis en zegt de track&trace 'handed to the resident' terwijl ze niet aan ons adres geweest zijn.
Andere leveringsdiensten hebben zich hier ook ooit vergist, maar amazon is echt de enige die het na meerdere malen op het probleem wijzen niet in staat is om een pakje op het juiste adres te bezorgen...
Nadat het duidelijk is dat een pakje verkeerd bezorgd is, is het nodig om minimaal 2 dagen te wachten vooraleer er actie ondernomen wordt. De eerstelijns klantendienst beperkt zich ertoe de bestelling opnieuw te verzenden of terug te betalen zonder de onderliggende problemen aan te pakken.
Zelfs na escalatie (lees hierboven) raken de problemen nog niet opgelost en is het praktisch onmogelijk voor ons om dingen op amazon te bestellen...
AlgemeenArtikelen vrijwel altijd snel verzonden en als geadverteerd. Enkele keer staan details niet juist aangegeven.
VerzendingAltijd snel verzonden, soms worden artikelen zelfs eerder geleverd dan de aangegeven verwachtte datum.
KlantenserviceDe keren dat ik de klantenservice nodig heb gehad waren ze behulpzaam en zijn de problemen goed opgelost.
Algemeenbestelling snel geplaatst, was op vrijdag en zou 's woendags erna geleverd worden maar het werd al 's maandags dus 2 dagen vroeger.
Ik heb zeer zoals vermeld goede ervaringen met Amazon.nl of Amanzon.de
zoals eerder vermeld was de levering 2 dagen eerder. En werd uitstekend op hoogte gehouden, via DHL.
KlantenserviceZie voorgaande artikelen, en heb hier niets aan toe te voegen
AlgemeenIk had een Devolo powerline kit besteld bij Amazon en kreeg deze binnen in de retail verpakking direct met alle adres labels er zo op geplakt. Nu is de set niet toereikend voor mijn doel, en stuur ik hem dus terug. Zelfde doos dicht met duckttape en weer een nieuw verzendlabel er op. Ik krijg straks gewoon mijn geld terug, maar die set is toch totaal onverkoopbaar zonder er echt een heleboel korting er op te geven en dus verlies te maken? Met een omdoos was dat allemaal niet gebeurd.
Ik snap dat echt niet hoor ![]()
Lees hierboven wat er aan de hand is naar mijn inzicht