Gebruikers over webshop bol
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenHet order-process gaat meestal soepel bij Bol. Bestellingen arriveren meestal op tijd en goed verpakt.
Vreemd is het echter wel, dat de mogelijkheid voor het plaatsen van een review, tijdsgebonden is. Zelfs als ik vanuit mijn bestelling op de knop ‘review plaatsen’ druk, krijg ik de melding dat ik het product eerste gekocht moet hebben.
En ik hèb het gekocht; Vandaag op de kop af 4 jaar geleden. En mijn review is relevant, want het product blijk sinds een paar weken defect.
Ondanks dat er op de doos groot ‘5 Jaar garantie’ gedrukt staat, weigert Bol deze te honoreren. In plaats daarvan proberen ze er onderuit te komen met een smoesje dat ik had moeten ‘registeren’ voor garantie.
Zelfs reparatie tegen betaling, op mijn verzoek, bleek niet mogelijk.
Mijn beroep op ‘Wettelijke Garantie’ wordt gewoon genegeerd. Terwijl ik van een product waarvan op de doos ‘5 Jaar garantie’ gedrukt staat toch mag verwachten dat het tenminste die tijd probleemloos werkt.
Ze antwoorden nog wel steeds de berichten die ik ze stuur: Steeds door een andere medewerker, maar kennelijk is dat goedkoper dan reparatie. En weegt het verschil op tegen de weerzin die het klanten teweeg brengt.
Algemeenbol.com weigert een usb-c oplaad poort te repareren onder garantie.
Dat op zich is al onacceptabel omdat de connector intern is afgebroken maar om dan vervolgens het lef te hebben mee te gaan in de scam van Asus die even 931 euro vragen voor het vervangen van de usb-c poort wat normaal 100~150 euro kost voor een Laptop van 700 euro is compleet idioot.
Bij bol.com is hun enige garantie die van hun winst maximalisatie.
Klanten moeten hun mond houden en maar blijven kopen want repareren is niet van deze tijd.
Bezorging was prima, het enige positieve wat waarschijnlijk komt omdat ze het outsourcen.
Klantenserviceklantenservice is zo waardeloos dat ik nog liever een AI agent had willen hebben.
Constant bellen op ongelegen momenten, nooit luisteren, elke keer weer een andere persoon en de paar telefoontjes die ik had waren gewoon pure corporate slob zonder enige nuttige informatie, oplossing of erkenning dat Asus letterlijk je klant aan het scammen is.
Als bol mij nog een keer belt stel ik een factuur op voor het verspillen van mijn tijd.
bol.com is zo ver weggezakt dat Amazon in verhouding vooruitstrevend is.
AlgemeenBol heeft een duidelijke en uitgebreide website met goede zoekfuncties. Veel gevarieerd aanbod met mogelijkheden van verschillende leveranciers. Niet de goedkoopste vaak maar wel een goede service.
Prijzen van derden zijn vaak aan de hoge kant, is letterlijk een product van Aliexpres of Temu alleen met een prijs die vele malen hoger ligt.
Meestal snelle levering via verschillende vervoerders, jammer genoeg geen keuze mogelijkheid om een vervoerder te kiezen. Dus worden er ook bestellingen geleverd via Post.Nl met alle gevolgen van dien, zelf afhalen vertraging etc.
Besteld voor 00.00 uur word gelijk verzonden.
Klantenservice is zeer vriendelijk en behulpzaam ook bij leveringen van andere leveranciers. Wel eerst de chatbot passeren dan gaat alles perfect.
AlgemeenBol levert uit eigen voorraad en via externe partijen. Mijn ervaring is dat leveringen uit eigen voorraad vaak snel, goed en accuraat gaan. Puntje van kritiek: soms krijg je bijvoorbeeld een schroevendraaier geleverd in een doos waar ook een heel koffiezetapparaat in past. Dat lijkt me een verbeterpunt voor revenue en milieu.
Levering door derden gaat regelmatig niet geheel volgens afspraak. ‘Voor 23:59 besteld, de volgende dag in huis’ gaat heel vaak niet op. Dat kan ook aan de transportdienst liggen, want zowel PostNL, DHL etc gaan wel heel makkelijk om met hun beloftes. Dus waar de schoen wringt is lastig te achterhalen.
De prijsstelling van Bol is redelijk tot goed. Net als het retourbeleid en het assortiment.
Ik bestel met enige regelmaat en zal dat blijven doen.
Zie bovenstaande uitleg. Het verschilt of een product uit ‘eigen voorraad’ of via derden wordt verzonden.
KlantenservicePrima responstijden en oplossingsgericht. Terugbetaling kan wat sneller, maar ach.
AlgemeenBol.com heeft een overzichtelijke site. Iets opzoeken en bestellen is zo gebeurd. Betaling en bij retour zending terugbetaling zijn allemaal prima geregeld.
Als je de klantenservice nodig hebt moet je eerst de chatbot passeren, dit gaat meestal vrij vlot en de echte mensen zijn altijd vriendelijk en denken met je mee.
Kortom : ik ben een tevreden klant.
Mijn beoordeling gaat over meerdere bestellingen die ik afgelopen jaar gedaan heb.
Alles wat ik bestel zit prima verpakt. Er is nog nooit iets beschadigd aangekomen.
KlantenserviceZodra je de chatbot voorbij bent en de echte mensen komen dan zijn de kleine probleempjes zo opgelost.
AlgemeenErg ruim aanbod met correcte tot iets duurdere prijzen. De laatste jaren meer en meer 3rd party resellers.
VerzendingAls je betaalt voor select wordt vaak levering op de volgende dag beloofd maar dit wordt niet altijd waar gemaakt.
KlantenserviceMeestal kan je redelijk snel een echt persoon bereiken via de chat.
Algemeenik had voor mijn vrouw de Canon EOS 2000D - Spiegelreflexcamera besteld, deze was samen met de 18-55mm f/3.5-5.6 IS II-lens als bundel bij bol.com te koop. Ik moest wel direct betalen, maar voor de rest ging de bestelling goed.
VerzendingOver de verzending ben ik minder te spreken, hoewel bol netjes via de mail me op de hoogte heeft gehouden, is hun inpak service niet om over naar huis te schrijven. Ze duwen letterlijk een camera van €409 in een doos waar 3 camera's inpassen, en vullen deze ook verder niet op. Dat betekend dat de camera gewoon door de doos blijft schuiven, en de camera uit de verpakking had kunnen vallen, zeker gezien er geen plakker op de camera verpakking zat die de flap tegen hield. Gelukkig is de camera onbeschadigd aangekomen.
De bezorging zelf was prima gegaan, bezorger van PostNL was erg vriendelijk.
Ik had een paar dagen daarvoor een andere camera besteld, echter was dat de verkeerde, en ook deze zat in een doos die veel te groot was, en ook niet opgevuld was. Daar was de doos van de camera wel beschadigd, camera zelf gelukkig niet.
Ik had hiervoor contact opgenomen met bol en hun gaven aan dat dit niet de bedoeling was, en dat ze dit intern gingen oppakken. Helaas was het deze keer weer niet goed gegaan. Wederom een melding bij bol gemaakt over dat ze wederom de boel slecht verpakt hadden.
AlgemeenHet gaat vlot om iets te vinden en bestellen, maar soms wordt bestelling geannuleerd en een meerprijs gevraagd wat niet wettelijk
VerzendingProduct zou aan huis geleverd worden, ik had speciaal een dag geselecteerd dat ik de ganse dag thuis was, maar leverancier is zelfs niet eens aan de duer komen aanbellen en heeft het zware pakket op eigen initiatief in een afleverpunt geleverd. Dit afleverpunt had dan nog een sluitingsdag zodanig dat ik het pakket pas 3 dagen later kon ophalen
KlantenserviceDe klantenservice verdedigt de interesses van hun partners en niet van de klanten! De partner weigerde te leveren aan de bestelde prijs en vroag een meerkost. Dit is niet wettelijk! Toch heeft de klantenservice mijn klacht afgelsoten zonder gevolg
Beste Janfo,
Bedankt voor je review. We willen je vragen om een e-mail te sturen naar klantenservice@bol.com met daarin de omschrijving van de klacht en een bestelnummer/klantnummer. Ook kan je ons telefonisch bereiken op NL: 030-3104999 / BE: 027- 885999. Zodra wij de mail van je hebben ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
Bol
AlgemeenBol.com is uitstekend als je iets besteld, maar ik heb via Bol bij NEYOO iets besteld maar bij deze firma koop ik nooit iets meer zeer slechte service!! zeker geen aanrader zal er zeker geen reclame voor maken. Maar voor Bol zeker zeer content over.
VerzendingAls het van Bol zelf komt uitstekende service, levering altijd correct op de tijd zoals ze zeggen. Zeer tevreden
KlantenserviceAls ik vroeger klachten had werden die vlug verholpen uitstekende dienst bij Bol, zeker een aanrader als er problemen zijn
AlgemeenBol is een marktplaats, en ze doen niks (en beweren niks te kunnen doen) als één van hun verkopers in de fout gaat. Er wordt een lulverhaal opgehangen en "retourneren kan je altijd", maar daarmee wordt niks van het probleem aangepakt.
VerzendingLeverdatum in de toekomst gekozen, die werd gerespecteerd. PostNL heeft wel hun lever-window moeten aanpassen naar 6 uur later, maar dat is dan wel goed gekomen.
KlantenserviceIk werd netjes te woord gestaan zonder enige nuttige respons.
Beste Sid3widr,
Bol
AlgemeenOp 27-07 een Manga box besteld voor een zeer aantrekkelijke prijs met levertijd voor 08-08. In de week na de bestelling zie ik dat de prijs weer omhoog is gegaan maar wel met levering volgende dag en op voorraad dus. Vandaag even contact gehad met klantenservice en die geven aan dat het voorlopig niet leverbaar is, huh hij was gewoon op voorraad in de week nadat ik de bestelling had gedaan (screenshot) maar KS geeft aan dat ik gewoon kan annuleren. Aha dat is dus de modus operandi, klant net zo lang laten wachten tot die zelf annuleert zodat ze niet hoeven te leveren tegen die lagere prijs.
Ik geef aan dat ik het product gewoon wil hebben tegen de geldende prijs waarvoor ik het besteld had en meteen een klacht wil indienen over deze werkwijze.
KS stuurde aan op annulering omdat ze mi niet willen leveren tegen de gereduceerde prijs.
Beste Gielie,
Bol
AlgemeenWij zijn al klant bij Bol sinds zij meer dan alleen boeken gingen verkopen. Tot nu toe altijd prettig gewinkeld en over het algemeen het bestelde op tijd ontvangen. Althans het is op tijd verzonden. De aflevering laat regelmatig te wensen over. Dit is geen schuld van Bol, maar de vervoerder.
VerzendingWellicht is het zinvol om eens goed naar de prestaties van de vervoerders te kijken. Met name de wat grotere pakketten, die niet door PostNL of DHL kunnen worden vervoerd komen bij DPD terecht. Dat is een rampvervoerder. Voor de deur zetten zonder aan te bellen, snel foto maken en wegwezen. Zo zijn wij al meerdere pakketten kwijtgeraakt.
KlantenserviceNiet aangekomen zendingen of retouren worden altijd keurig verwerkt, heb je er een vraag over krijg je ook snel antwoord.
AlgemeenBestel al jaren bij Bol altijd keurig op tijd nette ontvangst en ruime keuze in producten.Meestal vind je hier wel een koopje na efkes rond te neuzen.
Verzending9/10 toch wel zoals bij het artikel staat geschreven "voor 21.00u besteld morgen in huis" Het gebeurd wel is een dag later maar vind ik nu niet echt een probleem.
KlantenserviceVoor die enkele keer dat ik de klantenservice (na zoveel jaren klant te zijn) is nodig had was de klacht/retour product snel en proffesioneel opgelost.TOP voor de mensen van de klanten/klachtenservice
AlgemeenVeel aanbod tegen een goede prijs, snelle levering en goede en snelle afhandeling bij retours
Verzendingalles prima verlopen zoals verwacht en beloofd : prima !
Klantenservicegeen contact gehad met klanten/klachtenservice : bij een vorige retour wel en alles prima verlopen
Voor ieder wat wils kan je op ons platform terecht!
AlgemeenHet was gemakkelijk het artikel te vinden en te bestellen op de site en betalen
VerzendingDe snelle levering heeft plaats gevonden op de afgesproken levertijd
AlgemeenIk koop al jarenlang diverse producten bij Bol.
Ik kan niet anders stellen dat dat ik alleen maar goede ervaringen heb, zéker wanneer een product door Bol zelf verkocht (en bezorgd) werd.
Maar zelfs als het een andere verkoper betrof heb ik nagenoeg alleen maar positieve ervaringen.
En ging er eens een keer iets mis, dan is dat elke keer heel professioneel (en snel) opgelost. Ik ken heel wat bedrijven die veel kunnen leren van Bol's klantenservice.
De website functioneert top, én altijd, navigeren en zoeken gaat prima.
Ook het bestelproces is soepeltjes en vlot, en hetzelfde geldt voor de betaling.
Ik heb alleen maar fijne ervaringen.
De levering ging op zich prima, althans, aan de kant van Bol.
Dat DPD een beetje vaag en raar deed, daar kan Bol niets aan doen.
ALS ik de klantenservice al nodig heb gehad (ten opzicht van mijn aantal bestellingen is dat minimaal), is altijd alles tot tevredenheid opgelost.
Top hoor.
We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je zo tevreden blijft!
VerzendingKeurige producten met zeer snelle levering en zeer goed verpakt
KlantenserviceAltijd beleeft als je naar informatie vraagt.
Deskundige uitleg en altijd behulpzaam
AlgemeenWij zijn al jaren tevreden bol-klanten.
Ze doen wat ze beloven en als er al iets misgaat, is het zo weer opgelost.
Zoals beloofd
Alleen als er net voor het weekend besteld werd, duurde het logisch iets langer
Nooit problemen gehad met de klantenservice, altijd een vriendelijk en luisterend iemand aan de telefoon gehad.
AlgemeenWat is er toch met deze winkel gebeurd. Ja, ze leveren snel en de prijzen zijn vaak gemiddeld/niet verkeerd. Maar waar je vroeger service kreeg, is dat volledig verdwenen.
Wil je met iemand chatten, moet je eerst door een chatbot heen die echt 5 jaar geleden nog afgekeurd had moeten worden. Hij (zij?) helpt niet, vergeet zaken en stuurt je steeds de verkeerde kant op. Dan vraag je om een medewerker en... "Sorry is het is nu wat drukker dan verwacht".
Elke menselijke maat is verdwenen. Ik heb nu een kapotte Mova, maar hulp of support, ho maar.
Jammer voor ooit een mooie Nederlandse shop.
De klantenservice is vervangen voor een Temu chatbot die niks weet, niks kan en vooral heel veel tijd kost.
Beste PWM,
Bol
AlgemeenBol.com is altijd de eerste referentie om online aankopen te doen. En dankzij de extra korting van werk meestal ook de goedkoopste. Leveringen gebeuren altijd perfect en stipt met de nodige notificaties. Ook in de zelden gevallen van terug sturen wordt het altijd perfect afgehandeld. Bedankt voor de prima service.
VerzendingLevering volgende dag geleverd zoals aangegeven.
Lego doos in perfecte staat afgeleverd.
Klantenservice is prima en heeft altijd de juiste antwoorden. Altijd goed geholpen.