Gebruikers over webshop Azerty
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenHeel simpel te bestellen en het producten die ik hier wel vaker heb besteld zijn uitstekend.
VerzendingEr stond dat het de volgende dag geleverd zou worden, maar werd dat de dag daar op.
AlgemeenNet even gecontroleerd, maar ik bestel al sinds 2009 bij Azerty en heb meerdere bestellingen gedaan over de jaren. Verschillende zelfbouw systemen of losse componenten komen er vandaan.
Ik werd getriggered om een review te schrijven, maar Azerty is serieus de enige webwinkel waar ik altijd kijk en veelal de beste prijs kan vinden voor de componenten waar ik naar op zoek ben.
Niets te klagen over de verpakking, dit was zorgvuldig gedaan.
De levering was zoals beloofd, volgende werkdag,
AlgemeenAltijd ruime keus op de site. goede prijzen ( niet altijd de goedkoopste maar wel snelle levering.
Verzendingvandaag besteld morgen in huis ( of binnen een paar minuten op te halen) ik woon redelijk dichtbij en ook die mogelijkheden zijn altijd netjes om tijdens openingstijden binnen te lopen.
AlgemeenNormaal ben ik niet zo van de reviews schrijven, maar ik kreeg een mailtje van Azerty na een bestelling met de vraag om een review achter te laten op tweakers. Mogelijkheid om €250 shoptegoed te winnen. Als het geld mijn enige motivatie was, dan had ik deze review ook niet geschreven. Nee, het triggerde mij dat ik al meer dan 6 jaar bij azerty bestel (niet heel vaak, maar ondertussen toch al 6 PCs en de nodige onderdelen en randapparatuur) en hier altijd tevreden over geweest ben. Azerty is niet altijd de goedkoopste, maar wel altijd een redelijke en eerlijke prijs en goede service.
VerzendingDe verzending is altijd snel. Als een artikel op voorraad is, dan staat er meestal dat het de volgende werkdag wordt geleverd. En dit klopt ook bijna altijd. Als het niet de volgende werkdag is, dan wel de dag daarna. Ik woon in België, dus dan is dat nog steeds snel. Andere leveranciers is het vaak nog maar de vraag of je het binnen een week krijgt, ook al staat er volgende werkdag in huis op hun site.
Een keer heeft de levering langer geduurd dan voorzien. Dat was met de hardware gekte tijdens corona. Maar daar werdt toen netjes over gecommuniceerd.
Ook als er een andere levertijd bij een product staat dan klopt deze in mijn ervaring.
Ik heb enkele keren contact gehad met de klantenservice over een defect product en dit werd elke keer netjes afgehandeld.
AlgemeenIk koop al jaren bij Azerty. Niet heel veel, wel al heel lang. In dit geval was de prijs bijzonder scherp (Tweede Kans Product, ca. 70% voordeel) en werd de order snel bezorgd. Eenmaal binnen (b)leek het product inderdaad een keer open geweest te zijn, maar verder als nieuw. Topstaat!
Dus... wat zou er kunnen zijn om niet tevreden over te zijn..?
Snel verzonden (volgende dag in huis). Goed verpakt. What else to say?
AlgemeenIk heb recent een Gigabyte Eagle GeForce RTX 5070 Ti OC Ice SFF besteld via Azerty. Het vinden van de videokaart op de website zelf verliep makkelijk, je kunt makkelijk sorteren naar welke soort kaart (5060, 5080) en dan sorteren van laag naar hoog. De prijs van de videokaart was duidelijk en het betaalproces via IDeal verliep goed.
Het enige minpunt is dat het niet duidelijk is aangegeven wat er gebeurt met de code van Pragmata die inbegrepen is bij de videokaart, ik heb hier na 5 dagen nog niks over gehoord.
Ik had in de avond de order geplaatst, en mijn pakket was al snel aangemeld bij PostNL, het pakketje kon ik de volgende dag al ophalen.
Verder ben ik ook tevreden met de verpakking, er was voldoende bescherming en de doos van de grafische kaart zelf had geen deuken.
AlgemeenNa mijn eerdere review de full force kit van mijn simrig besteld, jammer dat het verschil tussen de 2 simrigs niet duidelijk op de website staat aangegeven en met misleidende foto's de goedkopere variant wordt aangeboden als verstevigde variant.
Hierdoor een 2e bestelling moeten plaatsen en daardoor een aantal tientjes duurder uit was, had niet gehoeven.
Had na mijn vorige review ook wel verwacht dat er contact opgenomen zou worden vanuit Azerty voor opheldering, dit is tot op heden ook nog niet gebeurd.
5 mei de bestelling geplaatst en 7 mei was het bezorgd terwijl het product nog bij de leverancier vandaan moest komen.
AlgemeenAantal componenten besteld voor een PC die ik ga bouwen. Dag later alles netjes geleverd, niks op aan te merken, heel blij mee!
VerzendingMijn bestelling op vrijdag middag geplaatst, zaterdag middag al bezorgd, top!
AlgemeenHet is super fijn dat producten kunnen worden afgehaald in Raalte. Ik had een nieuwe cooler nodig voor mijn pc en kon deze lokaal afhalen zonder het risico te lopen dat ik de pakketdienst mis. Super fijn!
---
Product was afgehaald bij het bedrijf en dit was top.
Aardige mensen aan de balie die ook nog meedachten over andere fans voor in mijn case, ik kon zelfs dan gelijk mee nemen als ik een keuze had gemaakt! Nogmaals goed stukje service door mee te denken.
Algemeenhet is geleverd verder prima, geen problemen gehad verder. de producten zijn allemaal netjes aangekomen
Verzendingsnel verstuurd en geleverd. geen problemen gehad verder. de producten zijn allemaal netjes aangekomen.
Klantenserviceverwarrend dat ze de link van de actie sturen naar deze pagina terwijl het niet wordt goed gekeurd als je via hier een review schrijft
AlgemeenIk snap niet hoe Azerty zo hoog kan scoren. Ik zou bijna denken dat die Tweakers actie zorgt voor misleidende reviews van mensen die het shop tegoed willen krijgen die deze actie biedt. Logisch dat je dan opeens lovende en slijmende reviews krijgt. Ook wel punt voor Tweakers dat zij aan deze - in mijn ogen - misleiding meewerken.
VerzendingEr werd op moment van bestellen bij 2 van de 3 producten bij bestellen gezegd 2-3 dagen levertijd. Prima. Logisch. Alleen als je mailt, krijg je andere dingen te horen na een tijdje en uiteindelijk is een deelorder anderhalve week later na bestellen geleverd. En het grootste onderdeel heb ik laten annuleren, omdat die meermaals was toegezegd geleverd te worden - alleen dit maar niet gebeurde. Ze hoeven zich niet te verschuilen achter de "leverancier", want 2 medewerkers zeiden letterlijk dat het product bij hen was en op transport ging die dag nog.
KlantenserviceNaast dat je tig keer kunt mailen en het dagen lang radio stilte blijft is hun telefonische support net zo slecht; je staat heel lang in de rij (en er zijn altijd twee wachtenden voor je tot je opeens aan de beurt bent) - en die telefonische service weet minder dan iemand die de klantenservice per email doet.
Ze beloven en zeggen je meermaals een leverdatum toe. Zelfs werd gemeld dat het bestelde artikel binnen was. Maar.. "Gereserveerd" bleef op 0 staan en tot twee keer toe niks gekregen.
Edit:
Wordt nog gekker.. Annulering wordt pas gedaan zodra de leverancier de annulering akkoord heeft gegeven. Wat is dat voor ongein. Ik heb geen aankoop bij de leverancier gedaan, maar bij Azerty.
Edit 2:
Nog gekker.. Order wordt nu gewoon "verzameld" en dus op de post gedaan vandaag. Ondanks echt belletjes en e-mails met dat ik de boel annuleer vanwege hun service.
AlgemeenHeb weleens vaker wat besteld bij Azerty en ook mijn laatste bestelling afgelopen week was weer snel en goed verzonden.
VerzendingProduct was goed en veilig ingepakt en er was geen shade of krasje toen het binnenkwam
AlgemeenMonitor is prima!
Daarnaast kloppen prijs en afspraken over levering!
Dit in tegenstelling tot de meeste vandaag besteld, morgen in huis toezeggingen.
Zoals gezegd levering, die wordt toegezegd wordt ook nagekomen.
Verpakkingsmateriaal netjes!
AlgemeenDe motivatie keuzes zijn suggestief,
maar ik vind het gewoon een goed bedrijf. Of ik een prijs win of niet!
Dit is al de 2e PC die ik in korten tijd heb laten bouwen door Azerty, deels mijn eigen keuze v.w.b. de componenten, maar ook mede op kundig advies. De bouwkwaliteit is gewoon goed, erg tevreden mee!
Klantvriendelijkheid is top! Zowel verzenden van spullen als het zelf ophalen was nooit een probleem.
Prijzen van de componenten zijn behoorlijk competitief en zeker als je de andere factoren meeneemt voor mij een reden om daar klant te blijven!
Ik wilde graag zien hoe de PC gebouwd was, dat was geen probleem. Werd keurig geshowed. Daarna 1x laten opsturen, ging prima, maar er heen is voor mij geen probleem. Als een product niet op voorraad is, krijg je een bericht wanneer dat wel zo is, of anders een goede suggestie voor een vervangend product.
KlantenserviceEigenlijk al genoemd... TOP! Zowel via mail als via de telefoon goed bereikbaar en aan de balie klantvriendelijk en behulpzaam.
AlgemeenIk heb onlangs de ASUS Prime GeForce RTX 5070 OC Edition videokaart besteld via Azerty en ben opnieuw erg tevreden. De prijs was scherp en de service zoals altijd uitstekend. De videokaart werd al de volgende dag geleverd, netjes verpakt en direct klaar voor gebruik.
Ik bestel eigenlijk al mijn pc-componenten via Azerty omdat ze betrouwbaar zijn, snel leveren en een ruim assortiment hebben. Tot nu toe altijd goede ervaringen gehad.
De levering via Azerty
was opnieuw top geregeld. Mijn bestelling werd snel verwerkt en de ASUS Prime GeForce RTX 5070 OC Edition videokaart had ik al de volgende dag in huis. Alles was stevig en netjes verpakt, waardoor de videokaart in perfecte staat aankwam. Erg fijn om op zo’n snelle en betrouwbare levering te kunnen rekenen.
AlgemeenEen A-keuze PSU gekocht. De omschrijving klopte en was zelfs beter dan verwacht. Ik kon namelijk zien aan hoe dingen verpakt waren dat slechts de doos was geopend en het product nog niet gebruikt was. Ondanks dat het een "tweedehands" product was.
VerzendingBinnen een dag na bestelling alles binnen, helaas naar het verkeerde pakketpunt maar dat was mijn fout.
AlgemeenAlle componenten voor mijn nieuwe PC in één keer besteld bij Azerty. Hieronder ook een combokit van AMD Ryzen 7 9800X3D en ASUS TUF Gaming B650-Plus WiFi, waar de CPU al op het moederbord geïnstalleerd was en de vereiste BIOS update al was gedaan. Alles was compleet en installeren geen probleem. Tot op heden werkt de PC perfect.
VerzendingBesteld en alle componenten werden de volgende dag in het aangegeven slot geleverd. Ik heb netjes moeten tekenen voor ontvangst bij de (toch vrij dure) bestelling. Levering was in twee dozen: een voor de behuizing en een ander voor alle andere componenten.
AlgemeenMijn nieuwe setup besteld bij AZERTY, levering ging niet in één keer goed maar prima opgelost na contact met support.
De onderdelen zijn goed verpakt en alles is heel binnengekomen.
De onderstaande videokaart besteld:
ASUS Prime Gaming Radeon RX 9070 XT OC Edition
Geweldige performance voor een goede prijs
De verzending was helaas incompleet de eerste keer maar via nazending opgelost
KlantenserviceDe klantenservice heeft het probleem met de zending snel verholpen
AlgemeenBuiten de advisering waarbij je bij de meeste webshops (dozenschuivers) niet terecht kan, hebben ze een ruim assortiment en zijn de prijzen concurrerend. Snelle levering en bij problemen worden deze snel opgelost.
VerzendingGoed verpakt. Snel geleverd. 1 Artikel niet juist geleverd maar werd snel opgelost. Postbode plaatste de dozen netjes in de gang.
KlantenservicePrima. 1 Artikel niet juist besteld/geleverd maar dit werd snel opgelost.
AlgemeenPrima website, duidelijkere voorraadmelding dan de meesten (intern vs. extern). Bestelproces is verder eenvoudig. Snelle levering.
VerzendingAltijd goed en degelijk; bestel er al jaren. Ook veilige verzending van (schok)gevoelige onderdelen.