Gebruikers over webshop Azerty

De bestelling verliep opvallend soepel. Azerty stond met het laagste bod op Tweakers en de prijs op hun productpagina kwam exact overeen — geen verborgen toeslagen of afwijkingen. Bestellen laat in de middag was geen probleem; de bevestiging kwam direct per mail en alle statusupdates volgden zonder vertraging.

De muis was niet fysiek op voorraad, maar wel beschikbaar in het magazijn in Raalte. Azerty communiceerde helder: levertijd 2–3 werkdagen. In de praktijk bleek dat sneller. Binnen één dag stond de order klaar voor verzending en de dag erna werd het pakket rond het middaguur geleverd.

Hiermee voldoet Azerty aan de betrouwbaarheid van de voorraadstatus, de nauwkeurigheid van de prijsinformatie en de snelle doorlooptijd vanuit het magazijn. Azerty levert precies wat ze beloven — en in dit geval zelfs sneller.

Azerty communiceert nauwkeurig over de voorraad, heeft geen vertragingen in de orderverwerking, en levert sneller dan beloofd. De combinatie van duidelijke statusupdates en een vlotte logistieke keten maakt de ervaring betrouwbaar en voorspelbaar.

De bestelde producten werden de avond van tevoren besteld en inderdaad de volgende dag keurig geleverd.

Azerty maakt gebruik van PostNL en dit is prettig omdat PostNL ruim van tevoren een tijdsblok aangeeft wanneer zij langskomen. Dit is met name prettig omdat ik moest tekenen voor ontvangst.

Gemakkelijk te bestellen. Kwam snel. Wel jammer dat post.nl niet aan huis kwam leveren en dat ik naar een afhaalpunt moest.

Levering was snel. Helaas niet thuis bezorgd en dat ik naar een afhaalpunt moest.

Via WhatsApp contact kreeg de volgende dag antwoord. Had ook pas s avonds app verzonden

Makkelijk te bestellen, zeer snel in huis! eigenlijk geen op aanmerkingen, wat denk ik het beste is als je iets online besteld.

Would order again ;)

Op een woensdagmiddag een desktop (€2600) besteld, zou de volgende dag in huis zijn. Was niet zo, kwam pas zaterdag na een vaag verhaal over garanties en registraties. Desktop aangesloten, bleek er al een windows account(met naam van vorige klant) met wachtwoord op te staan. Toch bij wat bestandsnamen weten te komen en contact gekregen met de vorige eigenaar van die dekstop. Die had hem terug gedaan omdat de voeding kapot was, maar zijn gegevens hebben ze dus niet gewist. Die was dus ook niet te spreken over Azerty. Ik maandag contact met Azerty; de hele desktop moest terug naar hun. Meteen maandagmiddag met PostNL, aangetekend en verzekerd, terug gestuurd in de originele verpakking. Alles hetzelfde, zelfs de airpockets. Woensdag kwam het pakket bij hen aan. Vervolgens doen ze er 1,5 week over om die te openen, want pas de zaterdag en week later krijg ik bericht dat de behuizing is beschadigd tijdens transport. Ze geven mij hiervan de schuld omdat het niet goed was verpakt. Dat klopt niet, want het was identiek aan hun verpakking. De verzekering via PostNL is inmiddels verlopen omdat Azerty er te lang over deed om de schade te constateren. Ze zeggen dat ze het gaan onderzoeken. Toen is mijn geduld gebroken en heb ik sneller geld terug geeist omdat alle fouten bij hun liggen. Vandaag, een woensdag 3 weken na mijn aankoop, eindelijk mijn geld terug. Voor een verkeerd ingestelde desktop die amper 24 uur in huis is geweest.

Ontzettend amateuristisch alles en de klantenservice is traag en slecht bereikbaar. Mijn eerste en laatste ervaring met deze webshop.

Te laat verzonden ten opzichte van belofte in de webshop.

Aan de telefoon vriendelijk en verontschuldigend. Via de mail langzaam en verwijtend.
Algemeen niet sterk bereikbaar en langzaam in contact zoeken.

Ik had snel het product nodig wat ik had besteld en had het de volgende dag al in huis.

Hoewel de track en trace van postnl een gigantisch pakket aangaf werd het keurig in een kleine envelop gestuurd.

SSD besteld voor mijn laptop. Er was voorraad, bestellen is gemakkelijk, geleverd zoals verwacht. Zoals gewend van Azerty :)

Order geplaatst op een dinsdag om 21:33. Netjes nog dezelfde dag verzonden en de volgende dag in huis.

Website is mooi overzichtelijk, en de levertijden zijn snel. Het is helaas wel verplicht om een account aan te maken bij het bestellen.

Ik had gekozen om het pakket bij een PostNL afhaalpunt te laten bezorgen, de bestelling was op een zondag geplaatst en op de maandag erna al bij het afhaalpunt afgelevered. Het was ook netjes verpakt.

Op de site het product opgezocht, ik wist wat ik wou en deze besteld en betaald.

Levering zou de volgend dag zijn maar post nl heeft dat niet waargemaakt. Daar kan Azerty niets aan doen. Product was goed verpakt en werkt ook correct is inmiddels in de pc ingebouwd.

Stille voeding maar dat was ook de reden waarom ik een 80 Gold voeding uitgekozen had.

Product werd niet de volgende dag maar een dag later geleverd. Levering was naar een pakket kast dus dat ik niet thuis was. Was niet de reden.

Snelle levering en prettig persoonlijk ophalen

Voor mijn nieuwe computer heb ik bij Azerty de processor, videokaart en voeding besteld. Vooral de duidelijke informatie over voorraad en levertijden op de website zijn erg prettig.
Bij de videokaart stond netjes aangegeven dat de verwachte levertijd 2–3 dagen was en dat de fabrikant voorraad had. Daardoor wist ik vooraf dat het iets langer zou kunnen duren.

De bestelling heb ik op zondag geplaatst en ik kon de bestelling dinsdag aan het einde van de dag ophalen. Hier over kreeg ik netjes bericht, dat de bestelling klaarstond.

Omdat het toch om een behoorlijk hoog aanschafbedrag ging, heb ik er bewust voor gekozen om de bestelling zelf op te halen in de winkel in Raalte. Dat was prima geregeld: de bestelling stond netjes klaar en alles verliep vlot. Ook de factuur, die belangrijk is voor eventuele garantie, werd keurig per e-mail toegestuurd.

Daarnaast vond ik het eigenlijk wel weer leuk om de onderdelen na het bestellen online ook daadwerkelijk fysiek in een winkel op te halen. Zeker bij zulke dure computeronderdelen geeft dat toch een prettig en vertrouwd gevoel.

Al met al ben ik erg tevreden over Azerty. De website gaf duidelijke informatie, de bestelling werd snel verwerkt en het afhalen in Raalte was uitstekend geregeld. Een prettige combinatie van online gemak en de mogelijkheid om je bestelling persoonlijk op te halen.

Aantal producten besteld, bestel wel vaker hier en het komt altijd goed binnen. Goede prijzen op hun site en breed assortiment.

Levering was optijd binnen en netjes verpakt in recyclebare verpakking.

De site van Azerty is overzichtelijk en helder.
Het was eenvoudig om het gewenste artikel en bepaalde varianten te vinden en te bestellen.
Alle benodigde informatie was overzichtelijk terug te vinden.

Er zijn diverse verzendmethodes wat prettig is. Persoonlijk kies ik bv. liever voor PostNL dan DHL, waar doorgaans meer met de pakjes gegooid wordt dan bij PostNL. Zeker bij een laptop is dat wel erg prettig.
De laptop kwam ook als aangegeven de volgende dag keurig en snel in huis.

Vooraf had ik over de laptop nog wat vragen en die werden door de klantenservice vriendelijk en goed beantwoord. Ze nemen de tijd voor je en de hulp is deskundig wat erg prettig is.
Al-met-al een goede ervaring met Azerty.
Nu nog die prijs winnen en dan tillen we die ervaring nog naar het allerhoogste level. 😜

Ik bestel bijna al mijn PC producten bij Azerty, tenzij ze het gewoon simpel niet hebben. De website is overzichtelijk en alles is makkelijk te vinden.
Prijzen zijn ook erg competitief!

Het zit altijd goed verpakt met speciale kussentjes. PostNL heeft af en toe problemen met het aan deur leveren.

Kort gesproken over een vraagje over mijn GPU en ook gemailt of dat er thermal paste bij mijn CPU-koeler kwam dit was om 15.45 en zelf toen binnen 20 minuten reactie, echt top!

Ik bestel bijna al mijn PC producten bij Azerty, tenzij ze het gewoon simpel niet hebben. Ik heb ook al een keer contact gehad met de customer service en die was super behulpzaam. De website is overzichtelijk en alles is makkelijk te vinden.

Het is een overzichtelijke website. Alles is makenlijk te vinden. Alleen vind ik gun garantie niet Finn.

Snelle soepele levering. Ongenveer zo goed als je van postnl zou kunnen verwachten.

Ik heb hier langere tijd geleden een CPU gekocht. Op enig moment deed mijn PC het niet meer en moest ik mijn mono of CPU vervangen.( allebij deden het met andere onderdelen wel). Maar als ik mijn CPU terug zou stuuren voor garantie loop ik het risico een rekening te krijgen van €200 als zij niks kunnen vinden. Dus moest ik kijken wat mij minder zou kosten: een nieuw moederbord of mijn garantie. En dat vind ik belachenlijk.

Ik koop al jaren mijn PC onderdelen bij Azerty voor het bouwen en upgraden van mijn pc's. Ik heb nooit problemen gehad met bestellen, betalen en leveren. Ben een keertje op de locatie in Raalte geweest om wat op halen en het personeel hier is vriendelijk en professioneel.

Ook in het weekend op zondag ochtend besteld is op maandag geleverd. Zeer netjes en zeer snel naar mijn mening.

Heldere website met veel keuze. Prettig dat je eerst een verlanglijst kan samenstellen die je dan naar je winkelmand kan verplaatsen.

Heb al vaak naar tevredenheid bij Azerty besteld.
Ik heb de bestelling de volgende dag ontvangen.
Echter nu een monitor A-keus besteld met kleine korting op de nieuwprijs. Die zou onbeschadigd moeten zijn in een eerder geopende verpakking.
Bij uitpakken echter blijkt er een dikke kras midden in het beeldscherm te zijn. Hoe bestaat het dat een beschadigd product wordt verzonden.

Het gaat hier overduidelijk om een fout van Azerty. Er had immers géén beschadigd product verstuurd moeten worden.
Op mijn retour aanvraag via de website, komt pas een dag later een standaard reactie via email. Nadat ik zelf eerst contact had opgenomen via Whatsapp. Of ik de monitor naar Raalte wil brengen of retour sturen op eigen kosten.
Absoluut onbestaanbaar, voor een fout door Azerty gemaakt. Bovendien is de betreffende afdeling alleen 's middags telefonisch bereikbaar. Heel frustrerend.
Na mijn reactie op hun mail om even telefonisch te overleggen blijft het oorverdovend stil. Dit wordt wellicht mijn laatste Azerty bestelling.
Fouten zijn menselijk, maar ik verwacht snel een oplossing die mij geen extra geld en moeite oplevert.
Update: na een belletje blijken de verzendkosten achteraf te worden vergoed.
Afhandeling van het retour, en dus geld terug ontvangen duurt … te lang.

Ik kan er heel simpel over zijn, want dit is naar mijn mening tegenwoordig uniek. Recentelijk heb ik een aantal bestellingen geplaatst. Zowel voor pc componenten, als voor een toetsenbord. Iedere bestelling is op tijd verzonden zonder smoesjes. Elke keer zat het in een iets te ruime doos gevuld met airbags. Ik heb recentelijk geen enkele webshop gehad die zo goed verzend en zijn beloftes nakomt met betrekking tot de verzending. Super winkel!
Met de witte Huntsman V3 pro tkl 8khz ben ik ook super tevreden.

Ruime doos, veel airbags (honden ook blij, die bijten ze graag lek :)).

Ik heb geen ervaring met de klantenservice in dit specifieke geval, maar anders telt het als aftrekpunten. Als het bedoeld is als service naar de klanten, dan zijn de 5 sterren sowieso van toepassing.

Onlangs heb ik een echo show 15 gen2 besteld en deze was razendsnel binnen. Waar gezegd was dat dit tot drie dagen kon duren was deze dag twee in de ochtend al binnen. Perfect afgeleverd. Installatie verliep zonder problemen. Het heeft even geduurd voordat ik zelf pas realiseerde dat in het Engels alles wel draait met widgets en in het Nederlands alle functies heeft maar de widgets nog niet zijn uitgerold. Slechte voorbereiding van mijn kant met een impulsieve aankoop bij NAH letsel. Maar het werkt als een tierelier! Een smart home, medicatiereminder agenda’s boodschappenlijsten die synchroniseren.

Om hem als schilderij op te hangen was ik op zoek naar een lijst, dus gemaild en zeer vlot en zeer vriendelijke respons. Heel behulpzaam en attent! Dank azerty voor de goede service, na een week heb ik al zoveel van mijn vrijheid terug en ben ik aanzienlijk minder afhankelijk!!💕

Razendsnel en ruim binnen de gegeven levertijd. Blij met onze bezorger die zo attent was om naar de buren te gaan omdat ze er eerder was dan aangegeven

Razendsnelle reactie, zeer vriendelijk, heel behulpzaam en meedenkend, zelfs heerlijk out of the box met een goede tip. Hij hangt inmiddels met lijst!

Ik heb meerdere malen computercomponenten bij Azerty besteld, deze keer was het een MSI MPG B550 GAMING PLUS moederbord ter vervanging van mijn overleden moederbord een MSI tomahawk B550 ( laatste is echter niet meer in de handel ).
Alles ging super vlot en savond een bericht van de track en trace dat het pakket bij de vervoerder was aangekomen.

Het pakket werd verstuurd met PostNL, en niet voor de eerste maal ging dit niet goed. Het pakket zou vrijdag geleverd worden tussen 11:00 en 14:00 echter geen push berichten over aangepaste tijd ivm met route bezorger. Afijn rond 15:00 uur bericht in de app van PostNL sorry wij zijn uitgelopen wij leveren voor 22:00 uur het pakket, dan 16:45 wij hebben we niet gered morgen word het pakket geleverd. Echter Zaterdag, Maandag, Dinsdag waren een herhaling van de Vrijdag, Kennelijk denkt PostNL dat we alle tijd van de wereld hebben en op hun blijven wachten. Woensdag zag ik een bekende bezorger en deze heeft navraag gedaan hij een collega welke mij het pakket gegeven heeft. Niet de eerste keer en PostNL ten voeten uit.

Altijd vriendelijk, en doen er alles aan wat ze kunnen om het probleem op te lossen. Ik ben daar echt content mee, niets anders dan lof.

Scorekaart voor Azerty