€ 299,- bij Informatique
  2. Specificaties | Gebruikersreviews
  3. Willen (3.795) Hebben (1.175)
Refurbished (1) Bekijk teruggestuurde en refurbished producten
€ 403,57

Prijsontwikkeling

Specificaties

Redactionele publicaties

Door Willem de Moor - Redacteur 18 oktober 2022

Samsung 990 Pro-ssd - Een nieuwe oude generatie

Samsung heeft tegen de verwachting in de 990 Pro-ssd met een PCIe Gen4-interface in plaats van Gen5 uitgebracht. De snelheid ligt een stuk hoger dan wat de 980 Pro haalde, maar de verschillen zijn niet groot genoeg om een upgrade te rechtvaardigen. De snelheid van de Gen4-interface is te zeer een beperktende factor, waar ook andere courante drives tegenaan lopen. Ook is de prijs van de 990 Pro, in ieder geval bij introductie, te hoog om deze drive te prefereren boven die van andere fabrikanten. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

Beste beoordeelde review

26 april 2023, laatste update op 21 juni 2023 Rapporteer
Product gekocht
Uitstekend

Deze SSD gebruik ik momenteel een aantal maanden in mijn nieuwe PC set- up. Terwijl dit systeem gebouwd werd kwam het nieuws naar buiten over problemen met firmware en dat de kwaliteit hard achteruit ging bij bepaalde productie versies.

Via de Magician softwaren heb ik de status goed in de gaten gehouden en updates direct uitgevoerd. De status is nog steeds 100% goed, dus ik heb hier geen klachten over. Mijn SSD zit in een ASUS ROG Maximus Z790 HERO moederbord en krijgt via het moederbord de koeling. Heeft je moederbord dit niet, dan zou ik zeker de versie nemen met de heatsink!

Ik heb tot nu toe veel gegamed in 4K, maar ook veel grote bestanden verplaatst. De SSD werkt naar mijn idee zeer goed, hij is snel en kan veel data verwerken. Precies wat ik wilde.

Pluspunten

• De prijs begint al mooi te zakken.
  • Snelheden.
  • Persoonlijk vind ik de Magician software prettig werken om alles in de gaten te houden.
  • De SSD heb ik nu een half jaar in gebruik en het heeft nog altijd een 100% status dus er komen geen problemen vanuit de firmwire.

Minpunten

• Bepaalde vroege versies hebben betrouwbaarheidsproblemen gehad.
Schrijf een review

Vraag & Aanbod

6 advertenties voor dit product
6 aangeboden, vanaf € 247,50
Wil je je eigen tweedehands product adverteren? Meer over handelen in Vraag & Aanbod »