Gebruikers over webshop Coolblue.nl

voelde goed om hier aan te schaffen alles was goed totdat ik geld terug vroeg al 2x gebeurt ik krijg het niet terug of ik moet bellen en willen zetegoed ik wil geen tegoed ik wou geld terug al 5x aangegegeven
krijg het niet terug zit al 2 weken te wachten

groet wing

op tijd de dag erna bezorgd in de winkel om af te halen

super slechtem afhandeling financiele zaakjes
zelfs ordernummer uit geschiedenis gehaald

De digitale tak van Coolblue krijgt van mij alle lof, al heel vaak naar volle tevredenheid geholpen. Over de fysieke winkel in Den Bosch ben ik echter niet te spreken.

Situatie: ik had dezelfde dag nog een product nodig (Pokemon Pokopia), dus thuis laten bezorgen was geen optie. Online besteld, ophalen in de winkel dus.

Afijn, ik naar de winkel in Den Bosch en ga in de rij staan. Duurde erg lang, maar de persoon voor me zou ervan zeggen dat ze uitgebreid de tijd namen, dus dat is een kwestie van perspectief. Na tien minuten is dat gesprek klaar en doe ik een stap naar voren. Ik zeg "goedemiddag, ik kom mijn bestelling ophalen, Pokemon Pokopia". De reactie van mevrouw was "bent u al aangemeld?" Aangemeld, waarvoor? "U moet zich aanmelden op de zuil daar". Vond ik omslachtig om iets op te halen dat al betaald was, maar ok. Ik zag mijn aanmelding niet op het scherm verschijnen, maar zocht er niet veel achter. Er stonden immers wat ophaal opdrachten op dat scherm en er was verder niemand. Ondertussen kwamen allerlei andere klanten voorbij en was ik nog steeds niet aan de beurt. Toen had ik ook pas door dat de naam van de persoon, bijvoorbeeld "Piet, Ophalen" niet de naam van de medewerker was maar van de klant.

Toen nog een keer naar dat scherm gegaan, en toen bleek dat er nog een vervolgscherm was dat aangaf dat ik naar een kluisje ergens buiten het zicht moest om het zelf op te halen. Ik moest dus niet naar de balie waar heel groot OPHALEN op de muur staat. Uiteindelijk voor niets een half uur zitten wachten, wat gewoon voorkomen had kunnen worden als er iemand oog voor mij had. Ik had immers aan de balie al gezegd waar ik voor kwam, maar ik werd slechts naar een scherm gewezen. Vervolgens zien die medewerkers mij daar een half uur zitten, maar dat vond kennelijk niemand vreemd genoeg om te vragen of ik ergens hulp bij nodig had.

Ik ben nog steeds te spreken over Coolblue, maar ik houd het voorlopig wel bij de webshop.

Van topservice naar grote teleurstelling.

Ongelofelijk zonde van de ooit zo goede service, maar dit was mijn laatste bestelling. Not Cool!

Een bestelde Airfryer werd maandag niet bezorgd en de status sprong na twee dagen plotseling op "bezorgd", terwijl ik niets heb ontvangen.

Na ruim 45 minuten wachten aan de telefoon gaf de klantenservice toe dat het pakket kwijt was bij DHL. Er werd toegezegd dat er direct een nieuwe zending zou worden geregeld voor de volgende dag. Twee dagen later heb ik nog altijd niets ontvangen.

Gemakkelijk en snel deze mooie dji pocket 4 camera besteld!
Alles keurig volgens afspraak geleverd!
Alles werkt naar behoren, fijne camera.

Da's allemaal geautomatiseerd, dus dat werkt dan ook prima verder.
Maar ik moet hier kennelijk meer woorden aan vuil maken vanwege een word-count, dus laat ik me aansluiten bij de meningen van 'dozenschuiver geworden'.

Coolblue is voor de vezending helaas overgestapt van de betrouwbare PostNL naar prijsvechter DHL die notoir bekend staan als een incompetente bende die meestal adressen "niet kunnen vinden".
Ongetwijfeld een financieel gemotiveerde beslissing van Coolblue die hiermee The Race to The Bottom vol omarmen en daarmee geen steek beter of nederlandser blijken te zijn dan bv een Amazon...
Dit was een van de twee pilaren om bij CB te bstellen. Als de andere pilaar -de service- ook om zeep is, dan was dit m'n laatste bestelling...

ij de verkoop zijn ze ontzettend vriendelijk, maar zodra je service of hulp nodig hebt, is het helaas een heel ander verhaal. Het is jammer om te zien dat de ooit zo betrouwbare Rotterdamse winkel van Coolblue is uitgegroeid tot een grote speler met blijkbaar flinke personeelsproblemen en een slechte bereikbaarheid.

Voor mij voelt Coolblue inmiddels helaas als een gewone dozenschuiver, waarbij de service en persoonlijke aandacht ver te zoeken zijn. Dat vind ik erg teleurstellend. Na deze ervaring zal ik hier dan ook niet snel meer iets kopen

Gooien het gewoon voor de deur zelfs hele dure spullen.

Kastje muur en visa versa nemen geen verantwoordelijkheid. Doen net of ze het niet snappen en houden je zolang aan het lijntje tot je zelf stopt. Verspilde moeite

Vriendelijke klantenservice, snelle respons tijden. Veel informatie over het product op de site en genoeg aanbevelingen voor wanneer tweakers er zelf geen heeft.

Levering was snel en op tijd. Product was goed verpakt.

Ik kocht een dreame robot stofzuiger die al geopend was. Ik koos hiervoor omdat dit aardig wat geld scheelde, en omdat er bij stond dat er geen beschadigingen op zaten en hij compleet nieuw was. Nadat ik de stofzuiger geopend en geïnstalleerd had viel mij toch een erg grote kras aan de voorkant van de base unit op. Nadat ik contact heb opgenomen met coolblue boden ze mij twee opties, terugsturen en ruilen voor een nieuwe (wat een beetje te veel werk is) , of een aardig bedrag als store credit.

Uit elkaar vallende wasmachine (1,5 jaar oud) wordt "gebruiksfout" genoemd

Een wasmachine van €644 gekocht bij Coolblue. Binnen ruim een jaar ontstond eerst een probleem met lekkage en defect van de automatische wasmiddeldosering (hij gebruikte bijna een fles per wasbeurt). Daarvoor kwam tot twee keer een monteur voor de reparatie waarvan wij geen servicerapportage hebben ontvangen, maar drie wasbeurten daarna scheurde bij normaal gebruik de rubberen manchet en kwam de metalen spanring los.

Volgens CE Repair Services en Coolblue is dit “gebruikersfout”. Op basis van foto's wordt aangenomen dat er wasgoed tussen de deur en het rubber heeft gezeten. Concrete technische aanwijzingen daarvoor hebben we niet gekregen. Als dit werkelijk de verklaring zou zijn, getuigt dat van een product met twijfelachtige kwaliteit. Maar wij betwisten deze conclusie.

Wij hebben goed onderbouwd bezwaar gemaakt maar krijgen een simpele afwijzing. Coolblue blijft bij de conclusie dat wij dit zelf veroorzaakt moeten hebben. Na deze ervaring hebben we weinig vertrouwen meer in zowel de machine als in Coolblue.

Bij de levering van de wasmachine hadden we een meerprijs betaald voor het plaatsen op zolder, maar bij bezorging werd in de eerste instantie gezegd dat hij enkel beneden geleverd werd. Nadat ik de mail liet zien is hij toch boven gebracht.

We kregen een korte afwijzing op ons bezwaar die onvoldoende onderbouwd was.

De website was duidelijk en het bestelproces en de betaling verliepen soepel en zoals je zou verwachten.

De levering was snel en goed. Ik kon aangeven op welke dag ik mijn machine geleverd wilde hebben, en tegen extra betaling had ik ook een dagdeel kunnen kiezen.
De avond van tevoren kreeg ik een mail met een dagdeel van 4 uur en gedurende de nacht werd dat gespecificeerd naar een periode van 1 uur. De bezorger belde 10 minuten van tevoren en was op tijd. De nieuwe machine werd netjes afgeleverd en de oude werd mee teruggenomen.

Ik was vergeten om bij mijn bestelling aan te geven dat mijn oude wasmachine mee teruggenomen moest worden. Voor de zekerheid belde ik de klantenservice. Ik hoefde niet langer dan 3 minuten te wachten en de dame die mij te woord stond kon direct mijn bestelling terugvinden in het systeem en de gewenste aanpassing maken.
Alleen de geluidskwaliteit van de verbinding was erg slecht. Ik kon de dame moeilijk verstaan en moest meermaals vragen of ze wilde herhalen wat ze gezegd had. Maar dat probleem hoeft niet aan Coolblue te liggen, dat zou ook een andere oorzaak kunnen hebben.

Uitstekende service en echt klantgericht

Mijn ervaring met Coolblue is zeer positief. Ondanks de drukte nemen ze de tijd om mee te denken en zoeken ze echt naar een goede oplossing wanneer er een probleem ontstaat. De communicatie is duidelijk en afspraken worden nagekomen.

Ook op het gebied van garantie en retouren laten ze zien dat klanttevredenheid voorop staat. In mijn geval is alles perfect opgelost, zelfs na meerdere jaren gebruik met een zekerheidspakket. uiteindelijk nadat de nieuwe tv niet beviel geld terug gehad
Dat pakket heeft zich voor mij dubbel en dwars bewezen.

Waar veel bedrijven moeilijk kunnen doen, laat Coolblue zien wat goede service betekent: meedenken, problemen serieus aanpakken en zorgen dat de klant tevreden blijft. Dat geeft vertrouwen en is precies de reden waarom ik hier graag bestel! de beloofde glimlachstaat breed op mijn gezicht.

Een dikke pluim voor de medewerkers en de manier waarop jullie met klanten omgaan!

defect van tv met zekerheids pakket, na paar keer mail contact hier over uiteindelijk zaterdag avond gebeld, en zondag ochtend kwamen ze de tv onruilen met de tv die ik mocht uitzoeken zeer snel en op zondag

Doodzonde. Zelfs de bezorgers waren zeer uitgesproken over de gang van zaken bij de serviceafdeling tegenwoorden "het is iets van de laatste paar maanden dat wij ook steeds dit soort verhalen horen)"

En inderdaad, je krijgt vaak een Belg aan de lijn, op zicht aardige mensen maar vaak moeilijk te begrijpen.

Vaak gebeld en een nare bijsmaak er aan overgehouden, vooral hoe het wordt afgehandeld (zie verder)

Dit was gewoon goed en is ook altijd wel goed gegaan

Je wacht dus soms een uur op telefonisch contact, uiteindelijk doen ze niet veel en verwijzen zij naar de 15 werkdagen dat de backoffice mag reageren op de laatste mail van de klant, absurd.

Ik heb zeker 30 keer gebeld omdat ik geld terug moest krijgen, zeker steeds tussen de 30 en de 60 minuten op de wacht gezet.

Soms wordt aangegeven dat er een wachttijd is van 1 tot 5 minuten waarna je na 30 minuten nog steeds aan de (virtuele) lijn hangt.

Uiteindelijk bleek dat ze het geld naar mijn (inmiddels 3 jaar oude rekeningnummer) hadden overgemaakt) terwijl ik meerdere keren mijn huidige rekening had doorgegeven (per telefoon en per mail)

Ik zal twee keer nadenken om hier nog iets te bestellen want
Coolblue is niet meer wat het geweest is.

Oude smartfoon A53 5G deed het niet meer. Nieuwe aangeschaft na goed advies van Maurits (Coolblue Amsterdam).
Ook geprobeerd de oude tot leven te roepen. Zeker half uur geprobeerd maar helaas.
Daarna prima advies voor een nieuwe. Maurits toonde veel begrip en gaf goed advies.
Uiteindelijk de Samsung S25 met 256 Gb geheugen gekocht.
Protection screen door Maurits aangebracht.
Back cover volgende dag via de bezorgservice van Coolblue.
Uitstekende ervaring en goede keuze.
Goed gedaan Maurits!

Back cover S25 kwam op aangegeven tijd en was prima verpakt.
Werd op de fiets geleverd en dat in 32 graden!

Wilde een hoge drukreiniger. Zag er een paar tweedekans modellen bij staan. Eentje besteld. Super makkelijk hoe dit proces verloopt bij Coolblue.

Apparaat kwam in redelijke staat aan in originele doos, zoals in de omschrijving stond. Echter bij aansluiten bleek het apparaat kapot te zijn, of er bleek eigenlijk een onderdeel uit het apparaat gesloopt te zijn. Kwaliteitscontrole van de retouren niet in orde zo lijkt het. Mede omdat ik daarna twee andere apparaten nog bestelde die er nog slechter aan toe waren dan de eerste. Lang verhaal kort, alle drie de de tweede kans apparaten terug gebracht en uiteindelijk korting gekregen op een nieuwe.

Uitstekend geholpen in de coolblue winkel bij omruil naar ander apparaat.

Coolblue is niet meer het Coolblue van vroeger...

Waardeloze aftersales, retour wordt compleet verzonden en bij aankomst ineens incompleet. Wordt weinig mee gedaan bij Coolblue, schuiven het probleem in jou schoenen.

Verzending is prima, al ging dat vroeger beter met PostNL maar dat is personal preference denk ik

Om te beginnen zijn ze al zeeeer slecht te bereiken per telefoon, duurt gemiddeld 30-45min voordat je iemand aan de telefoon krijgt. Deze persoon kan en mag niets voor je doen, dus meer dan een receptionist is het niet.

Nu mijn ervaring: ik bestel al sinds 2012 denk ik bij Coolblue als soort van last resort als ik een laptop voor een klant moet hebben en er is een tekort aan dit model dan wilde ik bij hun nog wel eens een laptop of twee bestellen om mijn klanten te kunnen helpen. Ook nu in dit geval een chromebook, hier bleek achteraf geen touchscreen op te zitten. Toegegeven ik had dat kunnen weten door op tweakers naar de specs te kijken maar over het algemeen kloppen die specs bij coolblue , nu dus niet ook al stond erbij dat het erop zat. Nou dan moet het retour, als eens eerder gehad in een ver verleden, dat komt niet zo vaak voor bij mij. Dus de laptop in het bijzijn van de klant weer netjes ingepakt zoals het uit de doos kwam, inclusief de oplader.. Nu komt het, de retour kwam aan bij Coolblue en opeens was er geen oplader bij... Dus ik moet die alsnog sturen of een bedrag betalen of de laptop retour nemen. Geen van allen een optie.. Het lijkt er heel erg sterk op dat een medewerker bij Coolblue zelf wel een USB-C lader kon gebruiken en die gewoon achterover heeft gedrukt. Gelijk bij het ontvangen van deze melding gebeld met coolblue, ze zouden de retourafdeling op de hoogte stellen dat ik het compleet opgestuurd had en nogmaals controleren. Binnen 10 dagen zou je terug horen. Dus een week later een mailtje.. nee is niet compleet dus of betalen of het product terug naar mij. Nou en dan zit ik dus met een incomplete chromebook, dus dat accepteer ik niet. weer gebeld.. weer een uur aan de telefoon, ze komen erop terug. Na een paar dagen wederom een mail dat de laptop niet compleet is en dezelfde keuzen. Na aandringen per email dat dit door mij compleet is terug gestuurd en in het bijzijn van mijn klant notabene terug ingepakt is krijg ik na een aantal dagen TOCH een creditnota voor mijn retour. Een hoop drama dus om je gelijk te krijgen. Voor mij de laatste keer dat ik nog bij Coolblue iets bestel en na navragen bij anderen uit mijn kenniskring zijn er wel meer dingen die fout lopen tot zover dat de klant wegloopt.

Bestellen ging goed. Aflevering zit ik nog steeds op te wachten.
Het zou geleverd worden door hun eigen fietscourier. Ik was thuis en krijg bericht dat het aan het eind van de straat bij de buren is afgeleverd, zonder eerst bij mij aan te bellen of even te bellen ivm niet thuis. "Buren" hebben niets ontvangen.
"Klantenservice" zou een onderzoek instellen, maar na anderhalve week nog steeds niets. Ze kunnen mij ook niet vertellen welke straat het wel is afgeleverd.
De "klantenservice" is heel slecht te bereiken, eerst minimaal 15 minuten in de wacht en dan nog langs die digitale Truus zien te komen.

Nog steeds onderweg naar het juiste adres.
De gps-tracking van hun fietsen werkt blijkbaar niet (goed), want ze kunnen me nog steeds niet vertellen in welke straat de bezorger geweest is.

Nog steeds geen resultaat. Onderzoek zou binnen 5 werkdagen gedaan zijn, maar na anderhalve week moeten ze er nog aan beginnen.

Na lang zoeken naar een laptop kwam ik bij de Coolblue terecht.
veel keus voor de prijsklasse waarin ik zocht, en je kan heel gemakkelijk kijken wat deze kost met meer of minder opties geheugen /SSD ect..
ideaal!!

en super snel verzonden via dhl .
Bedankt Coolblue voor de snelle service .ok.

Snel duidelijk en goed op de hoogte gehouden.

Verzending .ok.

Bus dhl .ok.
Glimlach .ok.

Ooit fan van Coolblue maar service is waardeloos. Ben weer overgestapt naar Bol en andere zaken. Meerprijs is niet meer de moeite waard.

Klantenservice bestaat niet meer bij Coolblue. Het is echt jammer van ooit zo’n mooi Rotterdams bedrijf

Bestelling vrij snel geannuleerd ivm een vergissing. Product is niet geleverd, maar zit al 2 weken op mijn geld te wachten.

Bestelling geannuleerd voor levering. Betaling zou binnen 3 werkdagen teruggestort, maar na een week heb ik nog niks ontvangen. Klantenservice na heel lang wachten gesproken, zou nu toch echt voergemaakt zijn. 3 dagen later nog altijd niks.

Soms gaat er iets mis maar in dit geval had ik een 2e kansje besteld. Deze was denk ik bij retour nemen niet gecontroleerd. Want in plaats van een Sharp combi magnetron ontving ik een duidelijk gebruikte Whirlpool.
Dus retour en voor de zekerheid ook meteen maar even gebeld want ik wil niet in de discussie komen dat ik iets anders heb teruggestuurd. Dit koste me wel ruim drie kwartier maar kreeg ter compensatie 10 euro shop tegoed.

Zoals boven gemeld controleer svp je retouren beter. Een doos dit rammelt met de inhoud kan je niet op die manier versturen. Tevens jullie hebben een eigen bezorgdienst, biedt in het geval zoals van mij aan om hem retour te halen en een nieuwe te bezorgen. Het is iets van bijna 20 KG.

Prima geholpen en het is netjes opgelost al had zie ook verzending er nog wel een klantvriendelijker oplossing gekunt.

Ik was altijd heel enthousiast over Coolblue maar mijn laatste ervaring was minder. Ik had Apple Airpods besteld, ik kreeg een DHL track&trace, de volgende dag stond het busje voor de deur. De bezorger was 5 minuten aan het zoeken achterin de bus, en net toen ik heen wilde lopen sprong hij weer achter het stuur en reed verder. De track & trace status veranderde 's avonds naar "vertraagd / planning wordt gemaakt" en dit veranderde daarna niet meer. MIjn interpretatie: het pakketje is kwijtgeraakt. Coolblue houdt echter dit zelf niet in de gaten, je moet er zelf achteraan bellen (zie klantenservice hieronder). Uiteindelijk is het wel door Coolblue opgelost.

Coolblue gebruikt DHL. Mijn ervaringen met PostNL zijn beter, maar met DHL ging het tot nu toe altijd ook wel goed. In dit geval is het pakketje kwijtgeraakt / gejat, maar zie je dit niet terug in de Track & Trace, die blijft dagenlang staan op "uw pakket heeft 1 of 2 dagen vertraging"

Het vervelende is dat je tegenwoordig alleen maar via Coolblue kan communiceren met een AI chatbot (die heel empathisch probeert te zijn maar niks zelf oplost), en telefonisch (met een gemiddelde wachttijd van 10-15 minuten). Ik heb twee keer met ze aan de telefoon gehangen, de eerste keer was het vrij waardeloos (de medewerker las letterlijk voor wat er op de DHL track & trace stond, en zei: "ja u moet dus nog 1 of 2 dagen wachten", en hij gooide het op de hittegolf van alweer bijna 2 weken geleden), twee dagen later weer gebeld en nu wordt de bestelling opnieuw opgestuurd.

Al met al heeft de hele bestelling een dikke week vertraging opgelopen, en vraag ik me af of ik weer voor Coolblue kies (m.n. omdat het contact leggen zo lastig is).

(update: beoordeling iets aangepast, bij het tweede contact is alles snel en adequaat opgelost. Ook kwam ik er achter dat als je de chatbot er expliciet om vraagt, je ook met een medewerker kunt chatten, scheelt weer wachttijd)

Scorekaart voor Coolblue.nl