AlgemeenUit elkaar vallende wasmachine (1,5 jaar oud) wordt "gebruiksfout" genoemd
Een wasmachine van €644 gekocht bij Coolblue. Binnen ruim een jaar ontstond eerst een probleem met lekkage en defect van de automatische wasmiddeldosering (hij gebruikte bijna een fles per wasbeurt). Daarvoor kwam tot twee keer een monteur voor de reparatie waarvan wij geen servicerapportage hebben ontvangen, maar drie wasbeurten daarna scheurde bij normaal gebruik de rubberen manchet en kwam de metalen spanring los.
Volgens CE Repair Services en Coolblue is dit “gebruikersfout”. Op basis van foto's wordt aangenomen dat er wasgoed tussen de deur en het rubber heeft gezeten. Concrete technische aanwijzingen daarvoor hebben we niet gekregen. Als dit werkelijk de verklaring zou zijn, getuigt dat van een product met twijfelachtige kwaliteit. Maar wij betwisten deze conclusie.
Wij hebben goed onderbouwd bezwaar gemaakt maar krijgen een simpele afwijzing. Coolblue blijft bij de conclusie dat wij dit zelf veroorzaakt moeten hebben. Na deze ervaring hebben we weinig vertrouwen meer in zowel de machine als in Coolblue.
Bij de levering van de wasmachine hadden we een meerprijs betaald voor het plaatsen op zolder, maar bij bezorging werd in de eerste instantie gezegd dat hij enkel beneden geleverd werd. Nadat ik de mail liet zien is hij toch boven gebracht.
KlantenserviceWe kregen een korte afwijzing op ons bezwaar die onvoldoende onderbouwd was.