Liberty Global wil mogelijk glasvezelabonnementen aanbieden in Benelux

Liberty Global wil mogelijk onder de naam VividFibre glasvezelabonnementen aanbieden in België en Nederland. Hiervoor heeft het bedrijf een site opgezet en een campagne op Facebook gestart. Liberty Global is mede-eigenaar van Telenet en VodafoneZiggo.

Volgens de VividFibre-site, die vermoedelijk is opgezet in het kader van een marktonderzoek, zou de provider een eigen ftth-glasvezelnetwerk op willen zetten met snelheden van 400Mbit/s tot 20Gbit/s. Daarnaast spreekt de site over drie 'Full Fibre'-abonnementen met prijzen van 45 tot 75 euro per maand.

Duurdere abonnementen krijgen 'early adopters keuze', waarbij VividFibre zegt een tot drie apparaten 'automatisch van updates te voorzien'. Bij het duurste abonnement spreekt VividFibre over een snelheidsgarantie. Ook wordt er gesproken over dekking via wifi en een Norton-beveiligingspakket.

De site heeft een postcodechecker, maar deze geeft aan dat het netwerk nog niet beschikbaar is. Verder staan er drie neppe testimonials op de website; afhankelijk van de Belgische of de Nederlandse website wonen de drie 'klanten' in België of Nederland.

Het Facebook-account van Liberty Global is twee advertentiecampagnes gestart gericht op Nederlandse en Belgische Facebook-gebruikers. Of en wanneer Liberty Global daadwerkelijk met VividFibre in België en Nederland glasvezelabonnementen aan wil gaan bieden, is niet duidelijk. Liberty Global was maandagochtend niet bereikbaar voor vragen.

De Nederlandse VividFibre-website staat op naam van het Rotterdamse ontwerpbureau Evers en de Gier. Het ontwerpbureau zegt desgevraagd dat de website 'in opdracht van een bedrijf' is gemaakt, maar wil daar geen verdere informatie over geven.

Dat Liberty Global in Nederland overweegt om een eigen glasvezelnetwerk op te richten, is opvallend. Het bedrijf is voor vijftig procent eigenaar van VodafoneZiggo, dat ook aan een eigen glasvezelnetwerk werkt, al is hierbij geen sprake van ftth. Daarnaast is Liberty Global voor 57,4 procent eigenaar van Telenet, dat in gesprek is met Fluvius om een ftth-glasvezelnetwerk op te richten.

Update, 15:22 uur: De VividFibre-website zegt inmiddels 'in aanbouw' te zijn. Onderstaande vier screenshots zijn genomen voor deze pagina werd getoond.

VividFibreVividFibreVividFibreVividFibre
Liberty Global-Facebookadvertenties voor VividFibre
De Facebook-advertenties van Liberty Global voor VividFibre

Door Hayte Hugo

Redacteur

07-06-2021 • 11:49

200

Submitter: DarkImpulZe

Lees meer

Reacties (200)

200
194
84
8
1
90
Wijzig sortering
Dit is niet fake. Mijn (bij Ziggo werkende) buurman melde me dit een paar weken geleden dat de directie toen serieus over verglazing tot aan huis aan in gesprek was. En hij is vanwege zijn functie goed ingelicht. Het argument : “Mensen zijn gevoelig voor termen zoals ‘glasvezel’” Hij is zelf van mening dat docsis wel goed meekomt, als de analoge frequenties er landelijk eenmaal uit zijn, maar blijkbaar zijn ze daar niet op gerust gesteld.

Als dit allemaal doorgaat, wat had ik dan graag even op een glasvezel marketingafdeling gewerkt… om al die destijds UPC anti glasvezel reclames tevoorschijn te toveren. Deurstickers zoals “Nee ik hoef geen glasvezel , Ja ik heb UPC” of “Ons netwerk bestaat al voor 97 % uit glasvezel. Dat is voldoende zat”. … die gaan ze geheid terugkrijgen #karma :+ _/-\o_
Maar dat zou betekenen dat Ziggo dit ook zelf nog aan het doen is, dat is niet wat dit bericht zegt.

Of (wat mij niet eens zo heel gek lijkt) Liberty Global is nu aan het peilen hoe succesvol dit gaat zijn onder de VividFibre vlag, maar gaat het straks uitbrengen onder de Ziggo vlag. Kan ook nog een soort dochterbedrijf constructie: Neem nu glasvezel bij VividFibre by Ziggo.
We zijn wel gewend dat ze onder andere vlaggen werken. LG nam Ziggo over en UPC bleef UPC alleen de merknaam werd Ziggo. Reden; de merknaam UPC was een stuk slechter vanwege alle klachten en het beeld wat klanten daarvan dan onthouden. Dan maar alles Ziggo noemen was een stuk beter. Slimme marketing zeker.

Verbaast me dus niks dat het nu ook onder een andere naam gebeurt. Als kabelaar altijd maar roepen dat je geen glasvezel hoeft af te nemen als consument en dan vervolgens wel aanbieden is natuurlijk niet geloofwaardig 8)7
Op de 'nieuwe' modem van mijn schoonouders prijkt fier het UPC logo. Zelfs ook in de web-interface.
Bijzonder ! Lijkt mij eerder een vervanging van een defect modem. Hier ook ooit defecte afstandsbediening van ziggo. Kreeg er ook eentje terug met het oude upc logo

Maar goed, daar hoef ik nu niet meer tegen aan te kijken met mn glasvezel verbinding en NLZIET account :)
grappige is dat in oud upc gebied modems vaak andere firmware hebben. vraag mij niet waarom. je kan dan vaak wel zelf bridge mode activeren etc. wat niet kan via de webinterface van de nieuwe.
Ik kan inderdaad zelf gewoon bridge-mode aanzetten
Nooit gesnapt dat anderen dat niet konden, maar blijkbaar komt dat dus omdat ik in oud-UPC gebied woon
Dat heeft met het UPC (Amerikaans) vs het Ziggo (Europees) netwerk te maken. Dit is (nog niet) gecombineerd omdat de hardware in de kasten gelijk getrokken moet worden.
Je hebt momenteel fUPC en fZiggo gebied, het zijn 2 gescheiden netwerken, dus voor bridge in upc gebied kun je dat zelf doen en in ziggo gebied moet je altijd bellen om dat in te laten regelen

Op papier wordt je dacht ik ook door ziggo services bv in oud upc gebied gefactureerd en door ziggo bv in oud ziggo gebied
Indien je de 'bloem' bedoelt, dit is het Liberty Global logo https://download.logo.win...erty_Global-Logo.wine.png
Inclusief UPC erbij dus.
Moederbedrijven en bedrijven kunnen meerdere merken hebben. Net zoals bijvoorbeeld KPN die allerlei merken hadden/hebben. Niks mis mee, zo kan je perceptie en reputatie scheiden. Ziggo was in het verleden wel agressief in het verdedigen van hun kabelnetwerk. Als je dit scheid van het glasvezelnetwerk met een andere merk kan dat beter zijn, ook kan je dingen met data beter tracker (Bijvoorbeeld hoeveel mensen willen glasvezel - je glasvezel klanten scheiden van je "normale" klanten).

[Reactie gewijzigd door Remzi1993 op 23 juli 2024 06:36]

Of ze spelen in op het anti-Ziggo sentiment door een andere naam te hanteren voor glas. Ik zou erin trappen :+
Mja.. KPN stopte bijv in Eindhoven de glasvezel uitrol, terwijl Reggefiber met Eindhoven had afgesproken heel Eindhoven glasvezel. KPN zette in op vdsl/pairbonding enzo, tot 400Mbps.. en nu moet ineens koper weg en overal glasvezel komen.
Yep. Wij zaten destijds met Reggefiber om te tafel om Apeldoorn geheel te verglazen toen KPN de meerderheid van de aandelen kreeg. Het volgende gesprek was ineens met Joost Steltenpool ( destijds KPN nu directeur KPN NetwerkNL ) Het verhaal was dat de investeerders op korte termijn geld wilden zien en met lange termijn investeringen zoals glasvezel was dat geen optie. Oftewel conclusie : koper werd verder uitgemolken. Uiteraard is dat nooit zo in de media naar voren gekomen. Toen een paar jaar geleden de gesprekken weer hervat werden was het ineens “voortschrijdend inzicht” en “nieuw bestuur” ( uh huh sure :z ). Die zagen Ziggo ook aan de weg timmeren en wisten ook wel dat ze het zouden afleggen met xDSL.

Ben het dus met je eens dat ze niet zoo hoeven te pronken met glasvezel want dat was ‘recent’ nog wel anders. Het was idd een stuk sneller gegaan als RF nooit was opgeslokt. Maar goed, dat is weer een andere discussie ( voordat sommigen azijners hier weer gaan minnen :O )
Op zich niet vreemd. KPN is in Rotterdam op snel tempo aan het verglazen en veel mensen die ik ken staan te trappelen om Ziggo te dumpen. Ziggo ziet het natuurlijk al aankomen dat ze hun monopolie op deze manier langzaam kwijtraken. Ze moeten snel reageren voordat het bergafwaarts gaat.

[Reactie gewijzigd door Relief2009 op 23 juli 2024 06:36]

Het is vast geen toeval dat iedereen in mijn omgeving die Ziggo heeft is gebeld voor een tevredenheidsonderzoekje en een "persoonlijk" aanbod
Mijn probleem met Ziggo zit h'm puur in de prijs. Alle glasvezelaanbieders zitten zo'n beetje op dezelfde prijs dus een aanbieder meer of minder boeit niet echt tenzij er iets met de prijs gaat gebeuren.
even een citaat uit de anti glasvezel campagne..

"We vinden de boodschap van Reggefiber misleidend. Ons internet is op dit moment vaak veel sneller dan dat van glasvezel", zegt Erik van Doeselaar van Ziggo. Hij zegt dat Ziggo al vaker tegen Reggefiber heeft geklaagd over de communicatie.

"Iedereen mag zelf weten of ze overstappen of niet, maar we zeggen alleen wel: 'Het internet zal met glasvezel niet beter zijn dan dat wat je nu hebt'", aldus van Doeselaar.
"

oh arme arme heer doeselaar wees maar klaar om die woorden in te slikken en exuses te maken..
Nee joh, dit wordt een gevalletje “voortschrijdend inzicht” :+

Maar wel mooi om te lezen dat ze het ‘licht’ hebben gezien … beetje laat maar goed.
Handig marketing gelul van Ziggo, ze kiezen bewust voor "niet beter" want als ze "niet sneller" hadden gezegd had de glasvezel concurrent ze naar de reclame commissie gesleept.

Glasvezel is namelijk al vanaf dag één sneller dan Ziggo die al jaren aan het proberen zijn om de aansluiting weer te vinden. Ze leveren nu pas jaren later op een klein stukje van het netwerk 1 gbit down, met nog steeds dramatische upload. Terwijl glasvezel dat al jaren geleden leverde en dan zowel up als down.
In Frankrijk is hier de oplossing voor om 'fibre' voor zowel kabel als glasvezel te gebruiken. Het is inderdaad beide een lang, dun filament ;)
Ik denk dat de directie blij is dat iemand die goed ingelicht is over de strategie van het bedrijf dit aan de eerste de beste buurman doorlult. Lekker integer. :o
Kabel is vaak hoge latency, veel storingen enz. Ben nu ruim 6 jaar over op glas, ik wil never ever ooit terug naar de kabel. Om maar te zwijgen over de kosten voor de abbo's en belabberde tv setop boxen van hun.

Die grapjassen van Ziggo liepen hier ook al rond, we hebben 97% glas, ik heb ze keihard uitgelachen en weg gestuurd.
Ik stap over naar de eerste glasaanbieder die hier levert in het dorp. Dan zeg ik mijn Ziggo koper op. Waarschijnlijk zijn er veel meer die dat signaal geven, de enige optie is meegaan.

Je zag het met KPN die in de buitengebieden in rap tempo klanten aan het verliezen was aan onafhankelijke aanbieders en binnen de bebouwde kom aan Ziggo. Toch jammer dat monopolisten van die blinde vlekken hebben tot ze bedreigd worden.
Je zult verbaasd zijn over de zeer lage percentages van bewoners die daadwerkelijk een abonnement afnemen op glasvezel.
Op dit moment draait het heel veel op subsidies en hoge abbo kosten.
Er wordt hier op Tweakers heel hard geschreeuwd over dat men direct over gaat op glasvezel, maar een normale burger kijkt alleen naar de prijs en inhoud als vergelijking.
Ik denk dat het verschilt per regio. In het buitengebied van mijn ouders was er meer 70% inschrijving op glas. En dat was met vrij hoge maandprijzen en ik meen €1500 aansluitkosten (kon ook maandelijks afgerekend worden). Daarbij aangetekend dat er veel huishoudens tussen de 6 en 10 mbit adsl hadden zonder optie voor iets anders en KPN aangaf dat adsl klaar was voor de toekomst en er geen business case was iets anders aan te gaan bieden.

Ik ben met je eens dat daar waar Ziggo is of KPN 50 mbit kan leveren de overstapbereidheid kleiner zal zijn.
Het is meer 20 % die daadwerkelijk een abbo afnemen
Anoniem: 390704 7 juni 2021 12:17
Raar. Ziggo zegt altijd dat ze al 99% glasvezel zijn, en dat glasvezel tot in huis nergens voor nodig is, en nu zegt de website van Ziggo's moederbedrijf "Beste netwerk (100% glasvezel)".

Nog wat quotes van de website:
Met Full Fibre is er geen koperen kabel nodig en hoef je niet te delen met je buren.
Zo, zo, zo. Dus het delen op de kabel is toch niet zo goed?
VividFibre is een nieuw merk van Liberty Global,
For the record

Ben benieuwd wat Ziggo ervan vindt.
Dat kabel delen is toch altijd en overal van toepassing?

Mijn coax kabel gaat vanuit mijn muuraansluiting rechtstreeks naar de wijkkast
Een glasvezelkabel gaat vanuit de muuraansluiting ook rechtstreeks naar de wijkkast
idem voor (a)dsl

Daar worden de diverse huizen samen gekoppeld en gaat de gezamenlijke data over een enkele kabel naar de volgende verzamelkast totdat je bij je ISP uit komt.

Of je nu adsl, coax of glas hebt, vanuit de wijkkast zijn het allemaal individuele kabels die gebundeld worden in de wijkkasten. Het probleem wat coax vroeger had (maar nu niet meer aan de orde is) is dat vanuit de wijkkast een enkele coax kabel naar de volgende kast ging, en dat was de gedeelde/beperkende factor. Nu zijn die kabels vervangen door glas, je deelt het nog steeds (net zoals bij glas of adsl), maar de capaciteit op glas is vele malen hoger en heb je er minder of geen last meer van.
Ziggo zegt 97% glasvezel, om het even goed te zeggen, maar ik snap je punt.

Desondanks: Ziggo's claim klopt qua km's kabel ongetwijfeld, maar als jij een 97 km 8-baans snelweg hebt waar je 130 km/u mag en de laatste 3 km een 1-baans afrit is waar het 30 km/u is, dan heb je daar ook zo goed als niks aan. Ja, ze halen nu afhankelijk van locatie soms tot 1 Gbit/s download snelheid, maar dat is nog steeds zwaar onderhevig aan drukte in jouw straat/wijk. Daarnaast komt de uploadsnelheid nog nergens boven de 50 Mbit/s.

Ik snap dat glasvezel nog niet zo breed beschikbaar is als kabelinternet, dus in dat soort gebieden is kabel the next best thing, maar Ziggo/Vodafone/LibertyGlobal gaat daadwerkelijk baat hebben bij een eigen glasvezelnetwerk.

En het is in dat opzicht slim om dat voorlopig onder een andere naam te doen, want de gemiddelde consument weet niet wie of wat Liberty Global is, dus als ze daar glasvezel zien en het niet op hun adres beschikbaar is, dan wachten ze netjes totdat dat wel het geval is. Maar moet je eens zien zodra Ziggo op een paar plekken FTTH zou aanbieden, nou dan heb je de poppen aan het dansen hoor, want dan is de wereld te klein dat het nog niet bij hun is aangelegd en wel op postcode X, "want het is toch Ziggo". Zo werkt het helaas anno 2021.
Ja, ze halen nu afhankelijk van locatie soms tot 1 Gbit/s download snelheid, maar dat is nog steeds zwaar onderhevig aan drukte in jouw straat/wijk.
Op basis waarvan doe je deze uitspraak? Er is voor dat 'Giganet' simpelweg extra spectrum aan de downstream kant beschikbaar in de vorm van Docsis 3.1. Daarvoor wordt eerst het netwerk op de schop genomen. nieuws: Ziggo begint aanbieden gigabit-internet in nog eens elf steden Bij de kabel is eigenlijk geen sprake van die 'tot' snelheden. Mits alles naar behoren functioneert, een oud AoP kan nog weleens een probleem opleveren, haal je de beloofde snelheid. Moment van de dag maakt daarvoor ook niet uit. Als ik nu test haal ik 512.2 bij 40.4 en ik neem 500/40 af. Dit was in mijn vorige twee woningen niet anders.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 23 juli 2024 06:36]

vond de aansluitkosten bij e-fiber (450 voor woning installatie + 75 aansluitkosten) vrij vors; geen glas voor ons. misschien dat liberty dit scherper kan aanbieden.

//edit; inderdaad niet meegedaan met initiele aanvraag; had nog lopende aansluiting bij huidige ISP voor >12mnd.

denk/hoop dat die aanlsuitkosten over 2-3jr niet een half jaar aan kosten zijn.

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 23 juli 2024 06:36]

Bij ons was het ook gratis bij een jaar abonnement. Ze hebben overigens zo goed als overal de fiber tot aan de voordeur gelegd, dus kan me niet voorstellen dat je voor een gat in de muur boren en kastje ophangen nog 450 euro zou moeten betalen.
Kabel gaat niet magisch zomaar in de woning.
Het dient eerst in het systeem aangemeld te worden, aannemer wordt op de hoogte gebracht, monteur gaat naar woning, gat boren kabel inbrengen en afwerken, wellicht nog een meting; het kan zelfs nog zijn dat er ergens een te hoge demping of breuk op vezel(s) zit (kan zelfs fabricagefouten kabel).
Dan moet alles nog geregistreerd worden en dan kan de belichter zijn werk doen.
zie mij bovenstaande reactie, delta durft 2k te vragen terwijl ze al voor de deur staan.
En delta heeft die kabel gratis tot aan je deur gelegd? Die kosten willen ze gewoon terug verdienen.

Al is het slimmer om het abonnement 5 of 10euro te verhogen om het zo langzaam terug te verdienen maar de drempel lager te maken voor de consument. In de zakelijke wereld zijn dat geen schokkende bedragen voor de aanleg van glas.
dat snap ik, alleen concurenten vraagen maar 500 euro dat is wel een heel groot verschil, Zeker als de werkzaamheden al langs je deur komen , ze hoeven alleen mar 1 extra vezel in de sleuf te leggen en 1,5 meter naar mijn deur graven dat kost geen 2K

Of andere vragen niks als je een 2 jaar abo neemt of iets dergelijks.

Dat noemt men investeren, In mijn oude huis legde men hem ook gratis binnen als je een abbonement af nam,
Ik begrijp je wel hoor. Bij mij in Den Haag heeft T-Mobile glasvezel aangelegd, gratis aangesloten en ik krijg omdat ik me vooraf had ingeschreven ook nog eens 12 maanden korting.
Verplaatsen ziggo aansluiting voor +- 3 meter kwam op circa 500 euro.
vond de aansluitkosten bij e-fiber (450 voor woning installatie + 75 aansluitkosten) vrij vors; geen glas voor ons. misschien dat liberty dit scherper kan aanbieden.
Hier in de omgeving geen aansluitkosten, als je vóór de straatwerkzaamheden een (jaar)abbo afsloot.
Eerste 6 maanden ook nog eens geen abonnementskosten.

De kosten NA het graven zijn hier ook 450€.
Al hebben ze bij een collega ( DeltaFiber ) de vezel tot aan de voordeur gelegd, maar niet binnen.
Ik ben benieuwd wat daar uitkomt als hij over een jaar of twee wel een aansluiting wil.

[Reactie gewijzigd door FreshMaker op 23 juli 2024 06:36]

Vorige week brief gehad van Delta dat men aan het graven ging in de straat of ik mee wouw doen,

Zeker natuurlijk interese, hele abo dienst door gelopen en dan net voor afsluiten komt er nog een adertje uit de kabel, aansluit kosten zijn 2000,- boven op een minimaal 1 jaar abo.

ja Daag, dan blijven we lekker bij ziggo
https://bestellen.delta.nl/site/nl

Hier tot aan de 'weet u het zeker' geen 2000€ aansluitkosten.

Dus of je valt nét buiten het verzorgingsgebied ( dat was hier nl ook zo prijzig voor E-Fiber kwam * )
Of je hebt ergens iets niet goed ingevuld.


In onze gemeente was al 10+ jaar glasvezel beschikbaar,
Zakelijk, aangesloten op een cityring/hub, 2000€ + een vast bedrag per meter graafwerkzaamheden.
En dan ook nog eens een vrij hoog maandbedrag ( door de 200€/m )
net nog gecked en het staat er nog steeds,

Nadat je je bank rekening in vult en abo kiest en door gaat staat er op de volgende pagina on de kosten heel sneaky een vastrecht overeenkomst van 15 euro per maand of 1900 euro afkoop.
Wij hadden dit tegen nultarief, als je maar een abonnement afsloot voor een jaar.

Ook E-Fiber en dus gedaan, nu ligt de lijn wel in huis namelijk.
Dan heb je dus nadat ze hebben gelegd besloten om glas te pakken en niet tijdens de eerste aanleg.
Later meedoen kan ook. De straat moet speciaal open, er komt een monteur, voorrijkosten, materiaal, arbeidsloon. Bij een na-aansluiting boort de aannemer vanuit de straat naar de gevel en maakt een glasvezelaansluiting in huis. De kosten hiervan zijn € 450,- voor een maximale afstand van 9 meter. Is de afstand van de straat naar je deur groter, dan volgt een offerte op maat
Indien je abbo nog 12 maanden liep. Had je aankunnen gegeven pas nadat die om was je nieuwe abbo in te laten gaan om geen dubbele kosten te hebben.

Waarom de kosten zo verschillend zijn geen idee zo vraagt glasvezel Helmond 198 euro ipv de 450 euro die e-fiber vraagt.

[Reactie gewijzigd door RobbyTown op 23 juli 2024 06:36]

Oh, wij kregen glasvezel als minstens 35% van het dorp voor glasvezel koos. We zijn bij Ziggo gebleven, met gratis glasvezel aansluiting in de meterkast. Vanaf 2016 internet only bij KPN en TV via Ziggo, maar uiteindelijk in 2019 compleet naar KPN gegaan.
Die fake testimonials vind ik wel echt de boel belazeren. Daarnaast komt alles over als een aangepast Wordpress-template. En wat in hemelsnaam heeft je ISP te maken met "apparaten automatisch geüpdatet"? Gaan ze mijn DS 3 Crossback voorzien van updates? :o

[Reactie gewijzigd door Geckow op 23 juli 2024 06:36]

ik heb sterk het idee dat dit een work in progress is, wat nog niet bedoeld is voor klant ogen. er zijn amper meta tags ingevuld en zoekrobots worden met noindex/nofollow buitengehouden.

overigens is het geen wordpress site, en gezien de toon van je opmerking is het misschien leuk om te weten dat 40% van het web op dat platform draait

[Reactie gewijzigd door increddibelly op 23 juli 2024 06:36]

Zet de site dan op z'n minst niet publiek vindbaar of achter een simpele login.

Ben het er verder mee eens dat Wordpress an sich geen reden is om een website/bedrijf tot onprofessioneel uit te roepen. Deze website ziet er echter wel heel amateuristisch uit.
overigens is het geen wordpress site, en gezien de toon van je opmerking is het misschien leuk om te weten dat 40% van het web op dat platform draait
De toon van de opmerking is dat het aanvoelt alsof het een aanpassing van een stock template voor Wordpress (of eender pakket) betreft. Het voelt als een asset flip. Dat heeft op zich niets met de kwaliteit van Wordpress zelf te maken.

Overigens; dat gevoel is tot op zekere hoogte correct. Als je de broncode inspecteert zie je een referentie die aangeeft dat deze site hoogswaarschijnlijk met Instapage in elkaar ge-'sleur-en-pleur'-d is.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 23 juli 2024 06:36]

Als je naar de www-site kijkt:
https://www.vividfibre.nl/

Dan zie je ook dat hij "under construction" is. Ik denk inderdaad dat er hier iemand een kleine fuck-up heeft gemaakt met het beschikbaar maken van de pagina's op de site ;-)
En ook met ads inkopen bij FB.
Blijkbaar wordt er wel actief verkeer gezocht via advertenties op Faceboek, dus blijkbaar wel bedoeld voor potentiële klanten. Ik heb wel het idee dat dit inderdaad een marktonderzoek is.

[Reactie gewijzigd door HashIT op 23 juli 2024 06:36]

Fake testimonials met stock foto's van personen! Geeft gelijk een beeld van een onbetrouwbare en oneerlijke bedrijf.
Ik denk dat deze site van iemand is die Liberty Global een hak wil zetten.
Jep, als je op de eerste foto van de testimonial een reverse image search loslaat, zie je dat dezelfde persoon ook in Rusland, Letland en de USA woont. Wat 'n leven :+
En nog een vrij slechte ook. De teksten in de header lopen door elkaar heen...
De foutmeldingen zijn niet netjes en heb zojuist ook een stukje JS als tekst gespot 8)7
Ik denk dat dit nog een eerste opzet is, het ziet er nog erg uit als een concept.
Die fake testimonials vind ik wel echt de boel belazeren.
Het valt hier extra op omdat ze nog niet eens begonnen zijn, maar mogelijk zijn testimonials vaker (of altijd) fake.
De basis van zo'n testimonial is al onzin, zelfs als dezer 100% van een legitieme klant en dus echt persoon afkomstig is. Immers, ze zullen er alleen (zeer) tevreden klanten voor gebruiken. Het maakt niet uit hoe verschrikkelijk slecht een bedrijf functioneert (in dit geval heb ik geen oordeel), er zijn altijd wel 3 tevreden klanten te vinden. Iemand die zo'n testimonial serieus neemt, laat zich graag belazeren.
Immers, ze zullen er alleen (zeer) tevreden klanten voor gebruiken.
Er is wetgeving vanuit de EU die dat verbiedt. Als je toestaat dat klanten recenties achter laten mag je deze niet manipuleren op een manier die effect heeft op de eindindruk die een lezer zou kunnen hebben. Je mag dus bijv. wel excessen modereren, maar mag niet bewust negatieve reacties weglaten om jezelf in een beter daglicht te plaatsen.

Een bedrijf dat recenties toont is het ook verplicht om na te gaan dat recenties waarheidsgetrouw zijn en van echte klanten afkomstig zijn. Zij hebben daar een onderzoeksplicht voor en dragen daarvoor de bewijslast.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 23 juli 2024 06:36]

Nee hoor, wat ikz eg is helemaal niet verboden. En wat jij zegt, onderbouwt dat. We hebben het hier namelijk over het uitlichten van enkele recensies. Dan pakken ze uiteraard positieve recensies, deze zullen niet " at random" uit alle recensies getrokken worden. En dat is helemaal niet verboden. Waar jij het over hebt, recensies verzinnen dan wel manipuleren, is heel wat anders.
Richtlijn 2019/2161 breidt o.a. de eerdere richtlijn 2005/29/EC inzake oneerlijke handelspraktijken uit met extra invulling onder annex 1 die praktijken vastlegt welke altijd als oneerlijke handelspraktijken worden aangemerkt. Daar worden twee relevante punten toegevoegd:
Beweren dat beoordelingen van producten zijn ingediend door consumenten die het product daadwerkelijk hebben gebruikt of aangekocht, zonder redelijke en proportionele stappen te nemen om na te gaan of deze beoordelingen afkomstig zijn van dergelijke consumenten;
Het plaatsen of een andere rechts- of natuurlijke persoon de opdracht geven tot het plaatsen van valse beoordelingen of aanbevelingen van consumenten of het op misleidende wijze voorstellen van consumentenbeoordelingen of aanbevelingen op sociale media, teneinde producten te promoten.
Dezelfde richtlijn stelt in overweging 47
Consumenten gaan steeds meer af op beoordelingen en aanbevelingen van andere consumenten wanneer zij aankoopbeslissingen nemen. Daarom moeten handelaren, wanneer zij toegang bieden tot consumentenbeoordelingen van producten, consumenten meedelen of processen of procedures toegepast worden om te garanderen dat de gepubliceerde beoordelingen afkomstig zijn van consumenten die de producten daadwerkelijk hebben gebruikt of aangekocht. Als dergelijke processen en procedures worden toegepast, moeten handelaren duidelijke informatie verstrekken over de manier waarop de controles worden uitgevoerd en de manier waarop de beoordelingen worden verwerkt, bijvoorbeeld of alle beoordelingen, positief en negatief, worden gepubliceerd, of er voor die beoordelingen is betaald en of zij worden beïnvloed door een contractuele verhouding met een handelaar. Bovendien moet het daarom als een oneerlijke handelspraktijk worden beschouwd om consumenten te misleiden met verklaringen dat beoordelingen van een product zijn ingediend door consumenten die het product daadwerkelijk hebben gebruikt of aangeschaft, wanneer er geen redelijke en evenredige stappen zijn genomen om te garanderen dat deze beoordelingen daadwerkelijk afkomstig zijn van dergelijke consumenten. Het kan bij dergelijke stappen gaan om technische middelen om de betrouwbaarheid te verifiëren van de persoon die een beoordeling plaatst, bijvoorbeeld door te verzoeken om informatie om na te gaan of de consument het product daadwerkelijk heeft gebruikt of aangekocht.
Het is de bedoeling dat men dus inzicht geeft in de selectie-criteria. Negatieve recensies mag je dus niet zomaar wegmoffelen; dan moet duidelijk vermeld staan dat deze intentioneel niet getoond worden.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 23 juli 2024 06:36]

Maar dat geldt voor iets als een recensie-pagina o.i.d. Een paar quotes op je voorpagina van tevreden klanten vallen hier niet onder. En daar gaat het hier om.
Ik gok dat ze met "apparaten" glasvezel modems/routers/switches bedoelen en dat die constant up to date gehouden worden qua firmware (snelheid/betrouwbaarheid/configuratie)
We weten dat de testimonials fake zijn omdat we hier lezen dat Liberty Global nog niet effectief deze diensten al verkocht heeft. Maar het gieren is dat je gewoon kunt lezen dat er tevreden klanten zijn uit Gent, vervolgens postcode 9000 in de checker keilt, en ziet dat daar geen diensten beschikbaar zijn. Wat een grap.
Inderdaad, dit zijn oplichters die zich voordoen onder de naam Liberty Global.
Er klopt niets aan die site.
Maar dan best knap dat ze via het echte Liberty Global account reclame kunnen maken.
Heb ik iets over het hoofd gezien?
https://www.facebook.com/..._unordered&media_type=all

Maar de site en claims etc zien er echt fake uit

Ik zelf zou het ook nog niet geplaatst hebben tot er meer duidelijkheid is. Of had er in ieder geval een .gerucht voor gezet.

[Reactie gewijzigd door loki504 op 23 juli 2024 06:36]

En dat Tweakers er dan op hapt is het ergste....
Dit zou best wel eens heel snel kunnen gaan groeien. De core routers in de backbone van ziggo hebben al lange tijd ook een aorta IP en hostnaam (Aorta is het transitnetwerk van Liberty Global). Ze zouden dus vrij snel glasvezelpops (KPN enz..) kunnen aansluiten op de backbone van Ziggo/LGI omdat die vrijwel overal al glas hebben liggen. En dan met eigen apparatuur in de glasvezel POPs meeconcurreren met de rest.
Aorta is een vrij standaard naam voor je main pipe, heb ze bij meerdere ISP's gezien.
KPN koopt ook transit in bij Liberty Global, dus daar kun je ook Aorta hops zien in traceroutes. De term Aorta wordt inderdaad in het algemeen wel eens gebruikt, maar het gaat hier om de naam 'aorta.net' in traceroutes, wat het LGI backbonenetwerk is.
Nope, KPN koopt alleen transit bij 2 hele grote tier1 partijen en dat is niet LG... Wat jij bedoeld is dat KPN peert met LG, waarbij je dus van het KPN netwerk naar eindpunten van klanten van LG op het LG netwerk over Aorta kan gaan. Dat is dus geen Transit maar Peering. Afhankelijk van waar op het LG of KPN netwerk het start/eindpunt is zou het verkeer ook nog via één of meerdere transit providers kunnen gaan (iigv een van de twee tier1 partijen van KPN) maar dat zou mij uitzonderlijk lijken....
Nee, ik bedoel geen peering. KPN koopt al zeker een jaar daadwerkelijk transitverkeer in bij Liberty Global. Waarbij naar een groot deel van het internet (niet via de bekende IXes in Nederland) over het LGI netwerk loopt :)

Zie peering graph op https://bgp.he.net/AS1136#_graph4 (AS6830 is LGI)
En peering policy op https://bgp.he.net/AS1136#_whois
Daar staat: 'from AS6830 accept ANY'.

Liberty Global heeft in Europa een hele goede positie qua verbindingen naar grote CDN of andere contentpartijen. Daar zijn weinig transitboeren die daar mee kunnen concurreren, omdat de meesten zich richten op de amerikaanse markt, en niet zo zeer op de markt in Europa/Benelux.

[Reactie gewijzigd door jk-5 op 23 juli 2024 06:36]

Oef heb de wijzigingen van de laatste 1,5 jaar niet goed bijgehouden blijkt maar weer! _/-\o_
"Reacties op je eigen reactie kan je niet modereren".

Da's jammer want je verdient gewoon een +2 informatief. Bedankt.
Pure speculatie: is het niet gewoon zo dat Liberty Global (LG) uit dochter VodafoneZiggo (VZ) aan het stappen is of gaat binnenkort? LG heeft ook nog een dochtermaatschappij Liberty Media (LM). Laatst genoemde is eigenaar van de F1 en de rechten daarvan zijn ondertussen verkocht aan een externe partij. Dat is natuurlijk best vreemd want ze zouden die rechten gewoon aan hun eigen dochter kunnen doorschuiven. Het geld blijft immers binnen de holding.
Krijg meer en meer het vermoeden/idee dat LG uit VZ aan het stappen is en dan met iets nieuws op de Nederlandse markt wilt komen.
Liberty Media is geen dochtermaatschappij, ze hebben dezelfde eigenaar maar zijn verschillende bedrijven.
Euhm, nee. Liberty Global is een in 2005 opgericht bedrijf dat ontstond door de samenvoeging van Liberty Media en UnitedGlobalCom, die werden op dat moment dochterondernemingen van Liberty Global.
Klopt maar dat is niet hetzelfde Liberty Media waar we het nu over hebben. @TunefulDJ_Mike heeft wel degelijk gelijk. Er zijn in de geschiedenis twee bedrijven geweest die zich Liberty Media hebben genoemd. Het bedrijf wat onderdeel was van Liberty Global heeft in 2010 Liberty Starz en Liberty Capital afgestoten. Deze divisies zijn later samen verder gegaan onder Liberty CapStarz wat zich niet veel later weer hernoemde naar Liberty Media. Dit nieuwe Liberty Media bedrijf (wat nu dus de F1 rechten heeft) heeft dus niets met Liberty Global te maken. Dit verklaart ook direct waarom deze rechten bij een andere partij terecht zijn gekomen. Het is geen broekzak, vestzak verhaal. Het ging er echt om wie de diepste zakken heeft.

http://libertymedia.com/overview/company-history.html

[Reactie gewijzigd door Jay-B op 23 juli 2024 06:36]

Welk knap dat er al reviews op de site staan van mensen uit Groningen, terwijl ze nog moeten beginnen...
Volgende keer eerst even het artikel lezen :P
In theorie kan docsis gewoon 10 gigabit synchroon aan maarja of ze ooit naar synchroon gaan overstappen ik weet het biet. Punt blijft dat dit al te duur lijkt.
"synchroon"? Of ben je in de war met symmetrisch?
Je MOET een MB uploaden voor elke MB die je download :P
Krijg je bij LibertyGlobal dan ook automatisch de F1 inbegrepen in het tv pakket?
De formule 1 is van Liberty Media, juridisch gezien een andere entiteit dal Liberty Global. VodafoneZiggo is ook voor een deel dan van Liberty Global en daar hebben ze ook niet “automatisch” de rechten van de F1 gekregen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.