'Apple wil alle Android-hardware Samsung verbieden in Europa' - update

Apple wil dat Samsung al zijn hardware met Android in Nederland uit de winkels haalt. Wie toch nog een Galaxy S II of Galaxy Tab verkoopt, zou volgens Apple in overtreding zijn. Het zou een van Apples eisen zijn in een Nederlandse rechtszaak.

Als Apple de eis krijgt toegewezen, moet Samsung binnen twee weken zijn producten uit Europese winkels halen, schrijft Webwereld op basis van rechtbankdocumenten die het heeft ingezien. Het is onduidelijk in welke zaak Apple deze eis heeft neergelegd. Vermoedelijk gaat het om het kort geding waarvan op 15 september uitspraak komt, maar Apple en Samsung zouden minstens tien zaken tegen elkaar hebben lopen bij de rechtbank in Den Haag. De inbreukmakende producten zijn volgens Apple onder meer de Galaxy S II, Galaxy Mini, Galaxy Europa, Galaxy Tab 10.1v en Nexus S.

Apple en Samsung liggen sinds dit voorjaar met elkaar in de clinch. Apple beweert dat Samsungs smartphones en tablets met Android te veel op de iPhone en iPad lijken, terwijl Samsung beweert dat Apple zijn patenten schendt op gebied van onder meer 3g-technologie. Er lopen zaken in onder meer de Verenigde Staten, Australië, Zuid-Korea, Duitsland en Nederland.

Apple spande in Den Haag vorige week een kort geding aan tegen Samsung, waarin het ging over de Galaxy S, Galaxy Ace en Galaxy Tab 10.1. Op die drie producten zou een verkoopverbod moeten komen. De uitspraak in de zaak wordt verwacht op 15 september, terwijl een eventueel verkoopverbod pas zou ingaan op 13 oktober.

Update 15:01: Het verkoopverbod zou gelden voor heel Europa en niet alleen voor Nederland, zo heeft Webwereld gemeld.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

18-08-2011 • 09:34

688 Linkedin

Lees meer

Reacties (686)

686
607
290
20
0
73
Wijzig sortering
Schandalig eigenlijk, het merendeel van die samsung telefoons op android lijkt niet eens apple hardware? Sommige hebben keyboards, andere/kleinere schermen etc. etc.

Wel Cynisch:
Apple maakt veel gebruik van de chips en lcd-schermen van Samsung. Apple was vorig jaar de op een na grootste klant van Samsung. Het Amerikaanse concern kocht vorig jaar voor 5,7 miljard dollar (3,9 miljard euro) aan spullen bij Samsung.
Bron: Nu.nl

Basically maak je je iPads van andermans ruwe materialen en vervolgens klaag je ze aan omdat hun eindproduct op die van jou lijkt? Iets dat te verwachten is als je allebei dezelfde basismaterialen gebruikt?

Als ik Samsung was zou ik staken met het leveren aan Apple, bijvoorkeur vóór die sharp fabriek online komt...

[Reactie gewijzigd door Rey Nemaattori op 18 augustus 2011 09:52]

Basically maak je je iPads van andermans ruwe materialen en vervolgens klaag je ze aan omdat hun eindproduct op die van jou lijkt? Iets dat te verwachten is als je allebei dezelfde basismaterialen gebruikt?
Nooit gedacht dat dit misschien de reden is waarom Apple zo fel opstelt tegenover Samsung ? Dat men zich misbruikt voelt ? Zeker als die leverancier het niet onder de mat veegt dat jij het doel bent. Er kan ook wel iets gezegd worden over de vertrouwensrelatie tussen Samsung en zijn klanten.

Je kunt wel lullen over rechthoeken en dergelijke maar net zoals zovele hypocrieten die er op tweakers rondlopen ga je wel voorbij aan het feit dat Samsung al meermaals heeft aangegeven heeft dat Apple het doel is. Dat het doel is makkelijk mensen over te laten stappen en dat kun je niet door resoluut anders te gaan doen... . Het is een reden waarom Samsung IOS op bepaalde vlakken ontegensprekelijk kopieerde.

Als Apple opeens een paar mm van zijn tablet schaaft is het voor Samsung opeens een signaal om een .1 versie uit te brengen. Dus dan gaan verklaren dat Samsung hun gram niet haalt bij Apple is een van de grootste vormen van intellectuele oneerlijkheid die ik ken. Dat is puur je hoofd in het zand willen steken omdat je het niet onder ogen wil zien.

Er zijn trouwens zat fabrikanten die zich wel kunnen onderscheiden, waar je wel het verschil ziet tussen beide platformen. Die ik trouwens hoger inschat en die zelf misschien de opvolger van mijn ipad kunnen leveren. Ik ben altijd van mening geweest dat concurrentie goed is omdat het net zorgt voor onderscheiding ipv die eenheidsworst. Ik heb liever het origineel dan, dan als een kopie zeker als ze beide evenveel kosten.

Ik zou ook niet blij zijn dat mijn leverancier opeens zich tegen mij gaat keren. Mensen vinden het bvb "kinderachtig" dat ze nu naar TMSC overstappen maar ik wil wel eens zien hoeveel mensen bvb hun rechtstreekse concurrenten geld zullen toestoppen. Mag ik je het zeggen . Geen enkel.

Het is opvallend dat de strijd tegen Samsung veel feller is dan tegen anderen !

En sommige hun natte droom dat Apple klappen krijgt en je het hierin moet zien is nogal moeilijk te verklaren gezien ze deze maand nog de positie van wereldleider hebben overgenomen van nokia inzake manufacturing dus zo hoog zal het water wel niet aan hun lippen staan. Daarentegen Apple is nooit echt een bedrijf geweest die zich richt op de grootste koek van de taart en dat heeft hen nooit echt windeieren opgelegd.

De realiteit is dat in een half uur je op dit artikel even veel reacties krijgt dan op een artikel waar hetzelfde staat te gebeuren met HTC die Apple producten probeert te verbieden over 32uur !!!! En je kunt uw gram proberen te halen door te claimen dat het allemaal maar eigen schuld is, net zoals motorola eerst Apple voor de rechtbank daagde en alles wat er op volgende de schuld was van Apple, maar als je enige consequentie voor de dag haalt en tegen patenten en inkoopverboden bent. Dan ga je niet staan juichen.

* Als HTC apple hardware probeert te verbieden
* Ga je niet als een stel cheerleaders cartwheels gaan maken als een bedrijf een groot patentenportfolio aankoopt terwijl je anders wel de mond vol hebt hoe patenten het slijk zijn van de it industrie.

Het is net of wanneer sommige het woord Apple zien het mentale licht uit gaat. Men zegt dan dat Apple fans dat merkt zien als een religie, valt ook iets te zeggen over de anderen dan blijkbaar.

90% van de reacties op dit artikel is puur hypocritie en ik erger mij daar mateloos aan. En mod mij maar neer als "ongewenst", de waarheid kun je nooit downmodden.

[Reactie gewijzigd door simplicidad op 18 augustus 2011 10:27]

Ok ik begrijp je volledig hoor, don't get me wrong...

Maar echt geloof me, in een tijdperk waar alle telefoons bestaan uit voornamelijk een groot scherm en geen knoppen is het moeilijk om iets te maken dat niet op de concurrentie lijkt... Enkel HTC doet hier echt zn best in, ze hebben namelijk een designbureau overgekocht dat al hun GSM toestellen designt en probeer zo uniek mogelijk te blijven...

Vroeger, in het tijdperk van de Samsung D900 enzo toen had je nog enkele opties, de ene gebruikte een bump, de andere ging een combinatie maken van touch en knoppen, de andere ging kleine knoppen combineren met een groter scherm enzovoort...

Ik ben neutraal, de iPhone is een geweldig ding, maar niet voor MIJ. Ik heb liever iets dat niet veel personen hebben, zoals de HP Pre 3 of iets met WP7...
Maar Apple is echt raar aan het doen de laatste tijd. Je moet eens goed nadenken he, Vroeger kreeg je echt nog redelijk wat bang for the buck, nu krijg je voor 1200€ een Air met heel matige tot low-end specs... Sorry hoor maar behalve de SSD die je niet kunt uitbeiden voor minder dan 400€ krijg je dezerlfde specs als een cheapo back to school lappie uit de mediamarkt...

De Macbook verkocht heel goed, en daarom heeft Apple deze weggehaald. Oke de Pro is altijd beter, maar de gewone Macbook was een pak goedkoper, had een groter scherm dan het instapmodel Pro, en was niet zoveel achter qua rekenkracht e.d....

Ze hebben volledige controle als het ware over wat je doet met je iPhone of iPad, daarom zullen mensen als mij nooit iets met iOS kopen. Maar dat wil zeker niet zegen dat het slechte producten zijn, gewoon niet voor de prijs... Je betaald teveel de naam.

Ik mis de tijd dat Apple voor echte professionals was... Ze hadden beter nooit de iPhone moeten uitbrengen of iPad, maar verder innoveren in Logic Express en dergelijke software...
De eerste Galaxy Tab was dunner dan de iPad, waarop Apple een dunnere iPad2 op de markt bracht. Dan kun je er toch donder op zeggen dat Samsung ook met een nieuwe versie komt?

Voordat je andere beschuldigt van hypocrisie, moet je misschien eerst even de volledige productgeschiedenis naast elkaar leggen...

In het algemeen is je reactie nogal ad hominem, eerlijk gezegd.

[Reactie gewijzigd door mtsr op 18 augustus 2011 13:16]

Zie hierboven, door de marktwerking krijgen wij als consument dus steeds betere producten. Waarom zou je Apple dan willen verdedigen als ze iedere concurrent eruit werken? Wat schiet je er mee op? Nu worden er in ieder geval innovatieve producten aangemoedigd.

Overigens geef ik toe dat ik niks heb met Apple, maar het valt me op dat als je dat op internet roept dat je meteen een pure Apple-hater bent. Ik ben niet zozeer tegen Apple, maar meer tegen al die mensen die denken dat ze geweldig cool zijn met zo'n Ipod of Iphone. En dan vooral de mensen die nooit een pc aangeraakt begin jaren 90, laat staan een apple computer.
Deze hele patent-actie rechtszaak helpt daarbij overigens ook niet bij aan mijn beeld over Apple. Daarbij kan ik ook zeggen dat een groot deel van de mensen die "tegen" Apple is, niet zo snel zullen worden overgehaald om een Apple product te kopen. Dus eigenlijk vullen bedrijfen als Samsung gewoon dat gat in de markt op en pakken ze helemaal niet potentiele klanten aan.
ik denk dat apple niet meer afhankelijk van samsung is die hebben natuurlijk ook andere leveranciers nu anders zouden ze de stroom aan zaken tegen samsung natuurlijk nooit aangekaard hebben omdat dan hun produktie in gevaar zou komen he..
ik denk dat apple niet meer afhankelijk van samsung is die hebben natuurlijk ook andere leveranciers nu anders zouden ze de stroom aan zaken tegen samsung natuurlijk nooit aangekaard hebben omdat dan hun produktie in gevaar zou komen he..
Dat klopt niet helemaal. Voor dit jaar is Apple nog wel degelijk afhankelijk van Samsung.
Pas in 2012 komt de A6 processor en deze zal waarschijnlijk worden uitbesteed aan andere leveranciers. Probleem is echter wel dat je zo'n fabriek met productielijn niet 'even' uit te grond stampt. Dat is een een investering van jaren en ik weet niet of andere leveranciers zoveel risico willen lopen (veel investeren, maar weinig marge). Daarnaast zijn er nog steeds bestaande contracten tussen beide partijen, zo maakt Samsung nu zelfs nog schermen voor de iPad 2. ;) [bron]
ik denk dat apple niet meer afhankelijk van samsung is die hebben natuurlijk ook andere leveranciers
Think again. Ruim een kwart van de iPhone wordt geproduceerd door Samsung. Apple wil niet voor niets een miljard investeren in een display fabriek van Sharp.

[Reactie gewijzigd door k7of9 op 18 augustus 2011 19:22]

Ja, en dan kunnen ze Apple flink gaan betalen omdat ze aan contractbreuk doen. En voor dat geld staan genoeg andere makers in de rij.
Ja, maar je kunt er vanuit gaan dat de leveringsplicht contractueel helemaal is vastgelegd.
Als een leverings / productiecontract ten einde loopt is het goed mogelijk dat de vete een rol zal spelen, maar daar is geenszins mee gezegd dat Samsung 'dan maar niet meer levert' aan Apple.
Ze kunnen eventuele lopende rechstzaken e.d. in de onderhandelingen meenemen; "Wij blijven leveren, mits..."

Maar kan me voorstellen dat Apple z'n zegeningen telt en druk op zoek is naar andere mogelijke leveranciers / producenten opdat ze door Samsung niet in de hoek kunnen worden gedreven.
Maar dan plegen ze contractbreuk en krijgen ze nog een rechtzaak bij, iets waar Samsung niet op zit te wachten denk ik. En hoe ga je dat verklaren voor de rechter? "Meneer de rechter, Apple pest mij dus wil ik niet meer leveren!"

Apple gaat er in mijn ogen een wel wat over, ze zien in Samsung een zeer sterke concurrent en ik denk dat ze het daarom doen. Android heeft op de smartphone markt het grootste aandeel, als Apple een van de grootste producenten een verkoopverbod kan afdwingen gaat dat aandeel vanzelf wat zakken.
Staken is ook geen optie. Samsung verdient grof aan Apple ondanks de rechtszaken. Uit emotionele overweging stoppen betekend krimp in het bedrijf en wantrouwen van beleggers.
Toch vrij jammer dat (bijna) iedere Tweaker zich direct schaart achter Samsung. Ik had toch een wat eerlijkere opinie verwacht.

Android, top OS. Niets op aan te merken. IOS net zo, alleen misschien voor een wat andere doelgroep. (Al is er met een legale jailbreak ook veel te bereiken)

Ik vind persoonlijk ook dat Samsung veel te veel mee lift op het succes van de iPhone. De hele indeling van de schil van Android is hetzelfde als de iPhone. HTC heeft dit mijn inziens veel beter en mooier aangepakt.

Toevoegend wil ik niet zeggen dat ik het gedrag van Apple goedkeur, maar sommige reacties hier slaan kant noch wal....
ik sta 100% achter apple

hun gedrag is normaal voor elk kapitalistisch bedrijf

menig tweaker schijnt te denken dat ze een soort kiboet runnen die alles moet delen met de concurentie

samsung wist wat tim cook al 3 jaar vroeger had beloofd, maar de android manier is eerst nu stelen en later zien wat er van komt

wat er van gekomen is is dit:
- process van apple
- process van MS
- process van oracle
- verwacht process van GPL
- onderzoek tegen hen voor het blo keren van concurrerende diensten op android telefoons

sterk bezig!
Ik heb dit draadje met verbazing gelezen. De ene Apple basher weet zijn ongenoegen nog minder gefundeerd te uiten dan de andere:
ik heb me voorgenomen om nooit Apple producten te kopen want ik denk
Apple is echt maar dan ook echt zielig bezig.
Dit zijn slechts 2 van de 500 ongefundeerde reacties. En ik weet zeker dat niemand van die 500 weet waar het om gaat, waarom Apple de rechtszaken aangegaan is. Kij dan voor de lol eens naardeze link.

Daar kun je zien hoe tablets er in het pre-iPad tijdperk uitzagen, en hoe ze er nu uitzien. Verder kun je, als je daar even verder klikt, zien hoe Android eruit zag toen er nog geen iOS was. Dat was totaal anders.

Deze details onderbouwen elke rechtszaak van Apple tegen zijn schaamteloos kopiërende concurrenten, want als je nu nog durft te ontkennen dat de Samsung Galaxy Tab niet zeer zwaar op de iPad met iOS leunt, die mag zich, net als onze koningin, aan staar laten opereren!
Deze rechtszaak is er om Apple producten onderscheidend te houden!

Als iedere concurrent straffeloos de 'look and feel' van welke fabrikant dan ook kan kopiëren, wordt het vasthouden van onderscheidend vermogen haast onmogelijk. Klik de link van ikweethetbeter, en zie hoe tablets na de iPad daarop zijn gaan lijken. Hetzelfde geldt voor iOS en Android.

Als kopiëren de norm is, dan is de enige mogelijk onderscheidend te blijven telkens opnieuw ingrijpende veranderingen door te voeren: verandering om de verandering. Dat komt de gebruikerservaring niet ten goede, en daar staat Apple juist om bekend.
Zijn sommige Tweakers nou zo jong of zo vergeetachtig?
Apple was in de jaren 90 bijna dood omdat ze (net zoals Lotus of Netscape) al het werk en energie en geld in het ontwikkelen van een computer OS hadden gestopt, en Microsoft heeft dit blind en schaamteloos gekopieerd.(*)
Wat had Apple in de jaren 90?
Lege handen en geen marktaandeel & ze hadden geen patenten om op terug te vallen, alleen maar kosten en geen inkomen.
15 jaar later maakt Apple de iPod, de iPhone, iOS 2.0 voor ontwikkelaars/third party, de iPod Touch , de Apple TV en de iPad en Lion (een combi van de beide OS-en naar 1 hybride vorm) helemaal zelf, en laat iedereen zien dat het wel kan.
Microsoft heeft minder tablets verkocht dan Apple in de eerste week van de iPad, Nokia is niet meer de marktleider, Motorola is verkocht aan Google etc.

en nu worden ze links en rechts gekopieerd.
(voor de iphone hadden de androids gewoon nog psysieke knopjes, want "dat was het best" . Nu moet je zoeken naar een toestel met knopjes)

En wat vraagt apple?
Rechter: Wij zijn van mening dat deze leverancier ons schaamteloos kopieert.
We willen geen geld, we willen dat u dit stopt. Laat ze maar iets goeds zelf verzinnen.
Is dit te veel gevraagd na 15 jaar hard werken en stap voor stap de consumenten naar een hoger plan te tillen?

Apple betaald ook gewoon andere bedrijven voor de licenties als zij een beter idee hebben, de 3G licenties aan Nokia, licentiekosten aan Nortel, aan het MPG consortium , aan Microsoft etc.
Nee, ze beschermen gewoon hun harde werk en investering en willen - nogmaal - geen geld van Samsung, ze willen gewoon niet dat iemand hen schaamteloos kopieert.

Nee, Apple is het alleen maar voor het geld. Ze maken op alles patenten en hebben anderen niet. Bijvoorbeeld de ls ze dat goed vonden, hadden ze wel gewoon open source onderdelen uitgebracht.
Oww, wacht, dat doen ze ook nog gewoon. WebKit, bonjour, Unix.

Maar omdat Samsung android gebruikt, is Apple opeens evil.

(*) Ja, zowel Bill als Steve zijn heeeeeel vroeger bij Xerox geweest.
Allebei hebben ze gezien wat er mogelijk was. Alleen MS kwam met DOS, Apple kwam met Lisa. (gui en een muis ipv dos)
toch wel een verschilletje qua visie.

[Reactie gewijzigd door weeraanmelden op 18 augustus 2011 13:51]

dat is niet helemaal waar dus ..
in eerste instantie heeft apple dus ook van xerox gejat en daar hoor je ze niet over en om te zeggen dat microsoft het weer van apple gejat heeft is ook niet terrecht want die hebben het net als apple ook van xerox gejat /?
nee echt apple slaat te ver door in deze :)
dat is niet helemaal waar dus .. in eerste instantie heeft apple dus ook van xerox gejat en daar hoor je ze niet over
Zeker de film "Pirates of Silicon valley" gezien :)

De film is historisch onjuist en dat wordt bevestigd door Steve Wozniak

WOZ: Apple worked with Xerox openly to bring their developments to a mass audience. That's what Steve portrayed Apple as being good at. Xerox got a lot of Apple stock for it too, it was an agreement.

Bron: woz.org

Apple negotiated a deal with Xerox; in return for a block of Apple stock, Xerox allowed Jobs and his team to tour PARC in December 1979, take notes, and implement some of the ideas and concepts being bounced around at PARC in their own creations.

Bron: The Real History of the GUI

[Reactie gewijzigd door Carbon op 18 augustus 2011 14:30]

MS-DOS was dan ook niet gebasseerd op wat er bij Xerox te zien was maar op CP/M.

Het heeft ook niets met de visie van Gates te maken, de belangrijkste reden dat MS-DOS zo groot is geworden is omdat IBM naar zo'n type besturingssysteem op zoek was voor hun toendertijd nieuwste product, de IBM Personal Computer.

MS-DOS was overigens tweede keus voor IBM, ze hebben eerst geprobeerd een licentie op CP/M te krijgen maar dat mislukte.
(*) Ja, zowel Bill als Steve zijn heeeeeel vroeger bij Xerox geweest.
Allebei hebben ze gezien wat er mogelijk was. Alleen MS kwam met DOS, Apple kwam met Lisa.
En voor iemand er weer over begint
Apple heeft Xerox PARC betaald om gebruik te mogen maken van de GUI spullen, van jatwerk is dus geen sprake.

[Reactie gewijzigd door Carbon op 18 augustus 2011 13:42]

Anoniem: 399803
@Carbon18 augustus 2011 17:25
Windows 1.0 verscheen in 1985 hoor, die had zelfs al mijnenveger!!! Zeker een GUI dus.

Windows 3.0 en verder die kwamen veel later uit. gebaseerd op (MS)DOS. (niet qua GUI)
En in windows 1.0 is ook geen ongelicenceerde 'apple' gepatenteerde software gebruikt. Daarvoor hebben ze een licentie/contract voor getekend.

windows 3.0 had dan weer in samenwerking met IBM werknemers. In een joint venture met IBM om OS/2 te maken. Daarbij hebben ze zelf het een en ander aan icoonen en dergelijk toepassingen die in win 3.0 zitten ontwikkeld. Of dat gepatenteerd was door Apple kan ik niet zeggen.

Windows 95 daarintegen!!
Was een kloon van de destijds (verouderde) apple's besturingsysteem.
Toen kocht MS voor 150miljoen aan aandelen van apple en dat was in samenspraak om een deal te maken dat de ruzie over de GUI ten einde zou zijn. en dan is MS ook gelukt.

De Nieuwe GUI (van apple) was nu het huidige MacOS is op gebaseerd komt van het bedrijfje Next.. Die steve jobs destijds had opgericht opdat hij uit het zinkende schip genaamd apple was gestapt. Eenmaal overgekocht (Next faalde keihard in de markt) kon Apple het NextOS inzetten.

Dus MS heeft 150mljoen betaald aan Apple om te mogen klonen. zo zie ik het in ieder geval.
Toen kocht MS voor 150miljoen aan aandelen van apple en dat was in samenspraak om een deal te maken dat de ruzie over de GUI ten einde zou zijn. en dan is MS ook gelukt.
Microsoft heeft Apple 150 miljoen betaald om zo Microsoft Office en Internet Explorer voor de Mac te gaan leveren als officieel product (IE is een tijdlang de standaard browser geweest).

Het heeft zich dus een monopolie positie gekocht voor dat bedrag. Want de twee 'grote' besturingssystemen gebruikten beiden dezelfde formaten voor office documenten.
Windows 95 een kloon van Apple's besturingsysteem? BS, want het was gewoon een nieuwe 32bits versie van Windows 3.
Windows 95 is de eerste Windows versie waarvoor je niet meer "win"op de command line hoefde in te tikken om Windows te starten. Maar net zoals Windows 3.11 is het gewoon een grafische schil over het 16-bits DOS heen. Middels wat trucs kon er meer dan 1 MB RAM worden geadresseerd, maar het is niet 32-bits. De eerste 32-bits consumentenversie van Windows is Windows XP.
Dat wist ik niet. Thx! +1 :)
Van Jatwerk niet nee van Schaamteloos kopieren dus wel.
Hoezo schaamteloos? De GUI van de Alto lijkt in de verste verte niet op die van de eerste Mac. Het was geen copy/paste klusje.

Ook heeft Apple tijdens de ontwikkeleing van de eerste Mac een aantal dingen bedacht die we tegenwoordig vanzelfsprekend vinden (o.a. drag & drop, pulldown menu's, manipulatie van bestanden middels iconen)
En dus NIET zelf verzonnen.
Het idee van de GUI komt ook niet uit de keuken van Xerox PARC.
Ze hebben wel de eerste praktische implementatie gemaakt.

Apple was de partij die het concept betaalbaar heeft gemaakt voor het grote publiek.
Anoniem: 399803
@Carbon18 augustus 2011 17:31
Ja, maar de toepassingen die Alto had, ongeacht of het blauw, groen, vierkant of rond zijn, zou Apple niet zomaar mogen gebruiken als Xerox** daar patenten op had.

Daarvoor hadden ze die licentie. En heb je een licentie waarbij je schaamteloos mag kopieren zou ik dat ook doen. Opdat het niet helemaal schaamteloos meer is.
@well0549: Hoezo jatwerk? Xerox had wat nieuws uitgevonden (muisbesturing), maar zag er geen brood in. Apple zag dat, en heeft gewoon betaald voor dat idee. Niet gejat, niet gekopieerd, gewoon gekocht, en daar een eigen implementatie van gemaakt, die niet lijkt op die van Xerox.
Nou dat gaat wel erg ver zeg. Alles goed en wel, maar Apple is natuurlijk niet de enige die kan ontwerpen, en Samsung is niet de enige die kopieert.

Denk trouwens dat het ook iets is waar je als koploper rekening mee moet houden; je ontwerpt iets wat aanslaat, dan zullen andere proberen het zo legaal mogelijk te kopiëren. Als er echt patenten worden geschonden kun je die kopieën aanvechten en laten verbieden natuurlijk, maar op basis van een aluminium randje, schermafmeting en verpakking van een paar producten meteen alle producten van die fabrikant willen verbieden slaat nergens op.
juist met patenten is een 'verbod' op distributie lastig, een patent is geen alleenrecht maar vooral een mogelijkheid licentiegelden te claimen wanneer anderen ook de door jouw ontwikkelde uitvinding gebruiken...

Patentzaken lopen meestal uit op een schadevergoeding qua misgelopen licentiegelden en kan tot resultaat hebben dat fabrikanten hun producten aanpassen om zo niet meer een patent te schenden (wat best goed mogelijk is maar vrijwel altijd ten kostte van gebruiksgemak en capabiliteiten gaat).

Juist Copyright is een 'alleenrecht' en is ook inherent aan een mogelijk het 'kopieren' te 'verbieden'.. een auteursrechthouder kan ditributie van iets waarop hij eigendom claimt ook daadwerkelijk verbieden.

Om die reden kan ook bv niemand de distributie van Linux-distro's verbieden op basis van een 'patent-claim' op gebruikte technieken.. hooguit kan men achteraf financiele schade claimen als deze technieken waarop men een patent claimt zonder licentie verspreid zijn, van de verspreider.
daarentegen is een copyright/auteursrecht-claim wél een potentiele mogelijkheid tot een distributieverbod te komen, om die reden hecht ook bv Open Source ontwikkelaars véél meer waarde en aandacht erop dat de auteursrechten/copyrights klopen en de 'distributie-eisen' binnen licenties op elkaar afgestemd zijn..terwijl eventuele rechtzaken over patenten een zaak is van veelal fabrikanten die distro's verder verspreiden als onderdeel van hun product.
Dat is waar, maar zit er Apple-copyright op een schermformaat, alu randje rondom of foto op de doos?

Wat ik wil zeggen is dat fabrikanten altijd van elkaar Kopiëren. Ook Apple. Misschien niet zoveel als andersom (met betrekking tot verpakkingen, gebruiksgemak e.d.) maar het is vrijwel onvermijdelijk tegenwoordig.
Misschien niet zoveel als andersom? Apple is by far the vuilste speler op de markt. Die innovatieve dingen die ze op de markt brengen onder hun naam is grotendeels afkomstig van kleinere partijen, die geen schijn van kans maken in rechtzaken door het corrupte patent/copyright/community-design systeem. Apple steelt innovatieve technology en implementeert het in de eigen producten, en doet ons geloven dat Apple de Creator of All is. Helemaal niet waar dus. Recent bewijs: Aantal maanden terug had Apple software van jailbreak ontwikkelaars gejat.
een patent is geen alleenrecht maar vooral een mogelijkheid licentiegelden te claimen
Niet waar. Een patent stelt je in staat om een ander te verbieden het gepatenteerde te verkopen/distribueren. Of er licenties afgesloten kunnen worden is aan de patenthouder.
ook niet helemaal juist, als het tot een rechtszaak komt, zal een rechter wel degelijk meenemen of er al onderhandeld is over een eventuele licentie. Als jij als patenthouder stug blijft afzien van redelijke mogelijkheden om licenties af te geven, dan sta je een stuk minder sterk in de rechtszaal..
Daarom gaat het bij de voorlopige verkoopverboden hier ook om het ontwerp en niet de patenten...
Het punt in mij ogen dat Apple bewust heel basale patenten laat registeren.

Kijk hier maar eens, http://www.scribd.com/doc...gistration-001260624-0015

Af gezien van de button is dit gewoon een model waar 80% van de huidige smartphones aan voldoen. Het grote probleem in mij ogen dat het patentbureau helemaal niet kritisch is en alles maar als patent laat registeren (daar verdienen ze ook aan geloof ik) In mijn ogen moet er vanuit een patentbureau meer een maatschappelijke werking uit gaan.

En patent aanvragen is dus prima, maar dan moet hij echt specifiek zijn, en niet iets wat zo vanzelfsprekend is dat direct duidelijk maakt dat 80% van de markt zich al schuldig zou moeten volgens het patent.
Dat is ook waarom, een paar jaar terug al inmiddels, er werd geroepen (onder andere door Amerikaans patentbureau) dat er een wijziging moet komen in de te patenteren "uitvindingen" en dat een "manier van zakendoen" niet meer gepatenteerd mag worden.

Een veegbeweging over het scherm is gewoon te algemeen om als patent in te dienen; elk apparaat met een touchscreen zal die beweging ondersteunen omdat er anders niet te werken is met het scherm. Toch worden die patenten toegewezen en dat klopt niet.

Er is een tijd terug al een voorstel gedaan tot wijzigen van de "voorwaarden" om iets te mogen patenteren, maar er liggen veel bureaucratische lagen (en lobby's!) dwars.
Dat is het grote probleem binnen de VS, dit land hangt door de "vrije markt" en de "American way" zo van rechtszaken aan elkaar dat men het niet meer anders is gewend.

Daarbij zal het me niets verbazen als ook hier weer de politiek bij om de hoek komt kijken, een verandering is het patent systeem zou goed zijn voor de burgers, nu zal dit vast weer tegen worden gehouden door de politiek (veelal omdat de scheidingslijn in de politiek en bedrijven daar vaak heel troebel is)

Ik ben het helemaal met je eens wanneer je schrijft dat een veeg beweging te algemeen is, ook een bepaalde knop op een plaats zou moeten mogen. (in het geval van Samsung Galaxy S/S2 hebben ze er nog 2 knoppen naast gezet in vergelijking met de iPhone) In mijn ogen dus veel te algemeen om je merkenrecht te claimen.

Als deze "zaak" één ding duidelijk maakt is dat er iets in het "systeem" mis is, patenten zouden weer moeten worden gebruikt om uitvindingen te beschermen, niet om de verkoop van anderen te verbieden.....
Het systeem is ook verrot, maar de 'hervorming' (of hoe je het noemen wilt) komt niet van de grond. de bedrijven zijn ook niet gek en lobbyen tegen veranderingen; niet alleen omdat patentzaken geld opleveren, maar ook omdat ze bang zijn huidige patenten te verliezen als er andere eisen aan gesteld gaan worden.
Wat misschien wel relevant is dat dit de registratie van de iPod Touch is en níet v/d iPhone.
Nu ja, je kunt het in ieder geval proberen, maar zoals boven wordt gezegd lijkt het meer een averechts effect te krijgen. Ander theorietje: Misschien geeft dit moddergevecht ook aan dat Apple met de IPhone3GS/IPad2 voor het laatst een toestel heeft kunnen uitbrengen met enige voorsprong op de concurrenten. De komende modellen zullen het moeilijker krijgen om zich te onderscheiden. En waarschijnlijk ook steeds meer achter gaan lopen wat betreft technologie. Dan zijn deze rechtszaken een (tijdelijke) oplosssing en geeft Apple wat lucht.

Aziaten kennende zullen deze alleen maar sterker uit dit gevecht komen. Ze zullen nog harder gaan innoveren.
De slapende reus Huawei heeft dit nu kunnen aankijken en zal binnen 5 jaar naar voren komen als 1 van de grootste smartphone/slate-Pad concurrenten denk ik.
Ik begin deze acties van Apple een beetje beu te worden.

Ooit met een sneer naar IBM als zijnde Big Brother heeft Apple deze reclame gemaakt en uitgezonden.

Het lijkt wel of Apple er hard naar streeft om exact dat te worden waar men destijds tegen ageerde. Een dominante, alles bepalende fabrikant van smartphones en tablets.

Als Apple werkelijk vindt dat ze de markt moeten domineren, dan moeten ze dat doen door origineel te blijven en met nieuwe ideeën te komen. Niet door hetzelfde concept te blijven uitkauwen en als de concurrentie dan met wat vergelijkbaars of zelfs beters komt, dit met huichelachtige politieke spelletjes onderdrukken.

Uiteindelijk heeft Apple hun grafische interface ook alleen maar gejat van Xerox.
Indien Xerox destijds Apple had aangeklaagd en belemmerd in het uitbrengen van hun Macintosh, denk ik dat er van Apple nu nog weinig over was. Tijd dus om een pas op de plaats te maken en de vreselijk arrogante houding van Apple te veranderen in een gezonde concurrerende houding.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 22438 op 18 augustus 2011 13:08]

Uiteindelijk heeft Apple hun grafische interface ook alleen maar gejat van Xerox.
Apple heeft Xerox keurig betaald om gebruik te mogen maken van de Xerox PARC spullen.

Hier het antwoord van Steve Wozniak naar aanleiding van een vraag over de film "Pirates of Silicon Valley"

WOZ: Apple worked with Xerox openly to bring their developments to a mass audience. That's what Steve portrayed Apple as being good at. Xerox got a lot of Apple stock for it too, it was an agreement.
Indien Xerox destijds Apple had aangeklaagd en belemmerd in het uitbrengen van hun Macintosh, denk ik dat er van Apple nu nog weinig over was.
Jaren later toen Xerox zag dat dat GUI gebeuren een schot in de roos was hebben ze dat wel geprobeerd.

The first successful commercial GUI product was the Apple Macintosh, which was heavily inspired by PARC's work; Xerox was allowed to buy pre-IPO stock from Apple, in exchange for engineer visits and an understanding that Apple would create a GUI product. Much later, in the midst of the Apple v. Microsoft lawsuit in which Apple accused Microsoft of violating its copyright by appropriating the use of the "look and feel" of the Macintosh GUI, Xerox also sued Apple on the same grounds. The lawsuit was dismissed because the presiding judge ruled "that Xerox's complaints were inappropriate for a variety of legal reasons," although it is commonly believed that Xerox simply waited too long to file suit, and the statute of limitations had expired

[Reactie gewijzigd door Carbon op 18 augustus 2011 13:36]

Anoniem: 22438
@Carbon18 augustus 2011 16:16
Okay, dat nuanceert het verhaal. Blijft echter overeind staan dat ik vind dat Apple haar tijd en energie moet steken in betere innovatieve producten en niet in politiek gerommel.

Als dit zo door gaat komt het zover dat uiteindelijk niemand haar producten mag uitbrengen omdat iedereen elkaar in een juridische tang heeft.

Al die proceskosten maken de producten er niet betaalbaarder op. Uiteindelijk zijn wij, de consumenten, het die dit circus financieren.
Juist ja, das nou heel grappig, want IMHO lijkt het niet alsof Apple zelf richting die IBM gaat, maar dat zijn ze nu al ruim een paar jaar.. Applefanboys kijken maar 1 kant op en zouden zelfs nog een stuk stront van Steve Jobs kopen als hij zou zeggen dat dat het nieuwste en beste is wat Apple voortbrengt..
Ik hoop dat deze rechtzaak in het voordeel van samsung zal uitdraaien.

Ik vrees ervoor dat als samsung de verkoop zal moeten staken van alle android gerelateerde producten dit een precedent zal scheppen en dat er in de toekomst geen enkel android gerelateerd product nog op de markt zal mogen verkocht worden.
Apple is gewoon 100% de conccurentie aan het dwarsbomen.. maar dan op een zielige manier..

ze zien dat Samsung al bijna 20 miljoen van de galaxy S2 verkocht hebben en wel heel erg goed verkopen.. dus gaan ze bedrijven die een gevaar worden voor hun dominantie dwarsbomen..
Ja, en die zielige manier is dankzij europa!
Onze 'leiders' hebben dit veroorzaakt met een waardeloos systeem:
Community design
Wie dacht dat patenten een aardige juridische oorlog kunnen veroorzaken, die moet zich echt eens op "community design" gaan storten. Rode oortjes leesvoer ...
http://oami.europa.eu/ows...gulations/62002_en_cv.pdf

Article 1 Community design
1. A design which complies with the conditions contained in this Regulation is hereinafter referred to as a "Community design".
2. A design shall be protected:
[...]
Article 4 Requirements for protection
1. A design shall be protected by a Community design to the extent that it is new and has individual character.
2. A design applied to or incorporated in a product which constitutes a component part of a complex product shall only be considered to be new and to have individual character:
(a) if the component part, once it has been incorporated into the complex product, remains visible during normal use of the latter; and
(b) to the extent that those visible features of the component part fulfil in themselves the requirements as to novelty and individual character.
3. "Normal use" within the meaning of paragraph (2)(a) shall mean use by the end user, excluding maintenance, servicing or repair work.
Article 5 Novelty
1. A design shall be considered to be new if no identical design has been made available to the public:
(a) in the case of an unregistered Community design, before the date on which the design for which protection is claimed has first been made available to the public;
(b) in the case of a registered Community design, before the date of filing of the application for registration of the design for which protection is claimed, or, if priority is claimed, the date of priority.
2. Designs shall be deemed to be identical if their features differ only in immaterial details.
Article 6 Individual character
1. A design shall be considered to have individual character if the overall impression it produces on the informed user differs from the overall impression produced on such a user by any design which has been made available to the public:
(a) in the case of an unregistered Community design, before the date on which the design for which protection is claimed has first been made available to the public;
(b) in the case of a registered Community design, before the date of filing the application for registration or, if a priority is claimed, the date of priority.
2. In assessing individual character, the degree of freedom of the designer in developing the design shall be taken into consideration.

Ofwel, als ik het goed begrijp:
het moet een nieuw en individueel karakter hebben, b.v.:
- doordat er een nieuw, blijvend zichtbaar onderdeel in zit (=nieuw) of:
- er een nieuw niet eerder vertoont ontwerp gemaakt is (=nieuw)
en:
- de algehele indruk anders is dan van elk ander aan het publiek beschikbaar gemaakt ontwerp. (= individueel karatkter)

Dus een aangepast niet eerder vertoond ding met 1 nieuw blijvend zichtbaar icoon en je bent er ... een communicty design.
Bescherming is 5 jaar en kan verlengd met telkens 5 tot 25 jaar.
Moet iemand nog peultjes?

Welnu, ik laat me omscholen tot jurist, en ga me hier op storten. Werk zat tot mijn pensioen ...

edit: toegevoegd: Dus een aangepast ...[...] design.

[Reactie gewijzigd door Xubby op 18 augustus 2011 14:08]

Hier de Nederlandse tekst van de europese verordening betreffende het gemeenschapsmodel: KLIK

Hoewel ik geen IE rechten expert ben levert een snelle scan het volgende resultaat op:

Artikel 6
Eigen karakter
1. indien de algemene indruk die het bij de geïnformeerde gebruiker wekt, verschilt van de algemene indruk die bij die gebruiker wordt gewekt door modellen die voor het publiek beschikbaar zijn gesteld:
a) bij een niet-ingeschreven Gemeenschapsmodel, vóór de datum waarop het model waarvoor bescherming wordt aangevraagd voor het eerst voor het publiek beschikbaar is gesteld;
b) bij een ingeschreven Gemeenschapsmodel, vóór de datum van indiening van de aanvrage om inschrijving of, wanneer aanspraak op voorrang wordt gemaakt, vóór de datum van voorrang.
2. Bij de beoordeling van het eigen karakter wordt rekening gehouden met de mate van vrijheid van de ontwerper bij de ontwikkeling van het model.

Op grond van artikel 25 samen met 52 kan iedere (rechts)persoon een beroep op nietigheid doen als niet aan deze voorwaarde is voldaan. Op grond van artikel 86 kan hier een beroep op worden gedaan in de procedure tussen partijen door de partij die ervan beschuldigd wordt inbreuk te maken.

Dit betekent dat als er apparaten of vergelijkbare designs eerder zijn gepubliceerd (erg ruim opvatten, een presentatie op een besloten congres is voldoende) dan de tekeningen van Apple, Samsung hier een beroep op kan doen en het modelrecht van Apple kan vernietigen.

Wie weet of er voor 2004 vergelijkbare designs op de markt waren? Indien dat het geval is, dan is niet snel sprake van een eigen karakter en kan Apple hard om zich heen slaan, maar zal het niet ver komen.

De inrichting van deze verordening is met de insteek gedaan dat je makkelijk en goedkoop een modelrecht kunt krijgen, zonder dat je daarvoor langs een duur modelbureau hoeft. Dit maakt het voor kleine bedrijven mogelijk om een modelrecht te krijgen. In het geval er namelijk wel onderzoek op voorhand gedaan moet worden, kost een aanvraag al gauw tienduizenden euro's.
De andere kant van dit verhaal is dat het ook makkelijk vernietigbaar is. Er gelden wel strikte eisen, maar die worden vaak pas getoetst in een procedure.
Maar ook geldt dat indien lichtvaardig modellen worden geregistreerd en hier onrechtmatig mee geprocedeerd dit flink geld kan kosten aan schadevergoedingen.

edit: aanvullingen na research

[Reactie gewijzigd door piertje123 op 18 augustus 2011 22:05]

Misschien is de tekst een beetje een flame maar de Link van XGmode is wel interessant.

Community design.....wauw...
Anoniem: 274410
@G-bird18 augustus 2011 10:26
Ik ben het met G-Bird eens. De tekst is misschien wat flauw. Maar de link is zeer waardevol imho.

Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar het artikel ziet er genuanceerd uit. En alhoewel het niet helemaal op het nieuwsbericht hierboven van toepassing is, gaat het er toch wel weer enigsinds over en is het zeer interessant en nuttig voor de discussie om te lezen.

Voor diegenen die het niet willen lezen:

Oh wait, I actually do: the Community Design used to block Samsung's Galaxy Tab 10.1 isn't even about the iPad it is supposedly copying. Community Design 003781832 was filed on May, 25, 2004. One year before development on the iPhone started, and almost 6 years before the iPad 1 was announced. This means that Samsung's Galaxy Tab 10.1 has been barred from the EU market using a vague Community Design consisting of a few extremely generic sketches that was filed over seven years ago, regarding a product that, in all likeliness, considering the lack of further, more detailed iterations, didn't consist of more than an idea in some Apple engineer's head and some sketches on a cafeteria napkin.

En deze conclusie:

The Community Designs are not reviewed, by definition valid once granted, and by filing in a country like Germany, you can be served with a preliminary injunction without ever knowing you've done something wrong. This injunction is possible to lift, of course, by convincing the courts of the invalidity of the Community Design in question - but this requires lengthy court cases, lots of funds, and at the end of the day, larger companies can always dig up another Community Design for you to invalidate.

Link is dus het artikel van XGmode (specifiek pagina 2 en 3): The community Design, and you thought the USPTO was bad.

Edit: Falen linkje gefixed en stukje over toepasselijkheid toegevoegd

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 274410 op 18 augustus 2011 10:29]

Appel kan de boom in. terug naar zijn tak om opgehangen te worden waar hij van daan komt :+

OT: Ik vind het wel erg ver gaan. Appel probeerd zijn product te bechermen. Maar op deze manier raken ze een hele hoop klanten kwijt. Ik denk niet dat ze goed bezig zijn.

Ik vind dat ze het patent systeem moeten herzien. Grote bedrijven met veel geld worden alleen maar rijker. Het hele idee achter het patenten systeem word misbruikt.

[Reactie gewijzigd door 321370 op 18 augustus 2011 10:50]

Anoniem: 406468
@32137018 augustus 2011 11:19
Natuurlijk heeft Apple wel een aantal patentrechten, maar de mate waarin ze deze gebruiken - en dat in combinatie met het helaas bestaande Community Design - is gewoon ziekmakend. Dit is niet beschermen van intellectueel eigendom, dit is concurrentie uitschakelen. Apple is wat mij betreft erg laag gezakt, en in mijn ogen de tijdelijke hype die binnenkort door Google en Microsoft omver geblazen mag worden.

Het hele patentsysteem moet inderdaad worden hervormd, en niet alleen in Europa, maar ze mogen hier best beginnen met hervormen. Het enige voordeel wat deze recente zaken heeft, is dat de gemiddelde gebruiker iets bewuster wordt van alle patentzooi eromheen, met name de Tweakers.

Patenten zijn bedacht om FUNCTIONELE INVENTIES te beschermen. Copyright is er om KUNST te beschermen, ofwel het uiterlijk van de iPad 2 bijvoorbeeld. Zijn deze twee systemen in evenwicht, kan Apple pas alleen aanklagen als de functionaliteit gebruikt wordt, of letterlijk afgekeken is van de iPad 2 in plaats van dat ze er alleen wat op lijken. Alle auto's lijken ook op elkaar, toch?

Het probleem is echter dat door Community Design, onder andere, en de USPTO bijvoorbeeld, zo lek zijn, dat letterlijk alles vastgelegd kan worden. Ideeën, voornamelijk, en het patentsysteem is juist zo bedoeld dat ideeen niet vastgelegd mogen worden - software is ook een dubieus geval, dat zou eigenlijk ook niet moeten, software design kan uiteraard wel vastgelegd worden middels copyright.. Alleen werkende inventies, dus bij elk idee zou je eigenlijk een werkend prototype moeten presenteren. Maar dat maakt de patentbureaus niets uit, die willen geld zien en zien dus ook geld.

Kleine innovatieve bedrijven maken geen schijn van kans. Ze innoveren, leggen een functioneel ontwerp vast of ontwerpen een design to be copyrighted, en vervolgens zie je dat de grote bedrijven - APPLE - er mee aan de haal gaan. Aanklagen heeft geen nut, want door misbruik van de huidige systemen heeft het grote bedrijf tal van nutteloze maar helaas rechtsgeldende patenten en designs, dat het hoe dan ook het kleine bedrijf terug kan pakken. Gevolg: kleine bedrijf kan het niet betalen op den duur, moet toegeven aan het grote bedrijf, en de motivatie om te innoveren is weg.

En daar zijn we nu dus. Corrupt wereldje, bah.
Gelukkig heeft de EU een orgaan dat continu controleert of bepaalde beroepsgroepen door regelgeving in de weg worden gezeten. Dit orgaan zal denk ik binnenkort ook softwarepatenten definitief verwerpen en het hele community design principe aan de kaak stellen.

Edit: excuus, dit orgaan bestaat niet

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 415197 op 18 augustus 2011 14:34]

Nee hoor, ze raken helemaal geen klanten kwijt. Op deze manier worden alleen de anti_apple mensen, nog meer anti apple.
Anoniem: 170297
@107mb18 augustus 2011 13:20
Een Amerikaans bedrijf versus een Koreaanse, wie er wint ligt al vast, we doen toch altijd wat Amerika wil.
Dat is niet waar, en in dit geval al helemaal niet. Apple is bang voor zijn positie, dankzij Samsung. De enige manier waarop zij hun winst op korte termijn kunnen garanderen is dit soort acties. Samsung als conglomeraat zal namelijk de lopende supplier-contracten NIET verlengen en daarmee is Apple in gevaar. Samsung is immers 's werelds grootste elektronica-fabrikant, enkele malen groter dan Apple en heeft vooral uhm...fabrieken. Een grote klant is Apple, voor processors, condensators, etc.etc.etc.

Verder voelt Apple dat ze bij de volgende generaties het gaan afleggen met de superieure beeldkwaliteit van Samsung, die in december 2010 Liquavista hebben ingelijfd. Die kans had Apple ook, maar niet genomen omdat het niet in hun core-strategy pastte. Hiervoor is in januari 2009 al een medewerker van Liquavista naar Apple afgereisd, nadat ook al Nokia interesse had getoond. Hun retina-display is net een klei-tablet vs. papier als je het vergelijkt met schermen van Liquavista.
Met de honderden miljoenen EUR die Samsung heeft meegebracht, hebben ze hun portfolio strategisch enorm versterkt.
De eerste keer dat ze dit soort acties uitvoerde, raakte ze misschien wat goodwill kwijt.

Inmiddels is de zooi genoeg gepolariseerd dat het niet veel meer uit maakt. Totdat een dergelijk extreem verbod er komt, voor of tegen Apple, dan gaat men zich pas weer achter de oren krabben. Aanbodsvernietiging op deze schaal zijn we helemaal niet gewend in Europa en ik denk dat klanten wel zullen reageren.

De eerst komende periode zal Apple het misschien voelen, dat ze wegens zo'n verbod ondanks dat ze misschien het "next best thing" zijn, toch niet gekozen worden door een aantal mensen. Maar een jaar na zo'n verbod zullen ze daar ook geen last meer van hebben denk ik zo.

Ik zelf hou gewoon niet zo van Apple. (Het design, de manier waarmee je ermee werkt) Ik zou het vervelend vinden als alleen Sony en HTC overblijven in de kwaliteitssmartphone business wat Android betreft. (omdat ze bijna alleen maar Quallcom voeren)
Anoniem: 91169
@107mb18 augustus 2011 13:09
Dat zou dan geen verschil maken. Wat wel verschil zal maken is als mensen die nog geen keuze voor een merk hebben gemaakt Apple vanwege dit soort zaken links laten liggen.
Nee hoor, ze raken helemaal geen klanten kwijt. Op deze manier worden alleen de anti_apple mensen, nog meer anti apple.
Er zijn zeker wel mensen die niet echt blij zijn nu apple de microsoft toer opgaat, hoewel ik osx een fijn os vind om mee te werken zal mijn volgende computer (en tablet) niet meer bij apple vandaan komen.

overigens ben ik wel benieuwd naar de details mbt de galaxy s2, die lijkt in niets op een apple product (ander uitterlijk, veel meer functionaliteit etc).

[Reactie gewijzigd door blouweKip op 19 augustus 2011 03:21]

Anoniem: 288526
@107mb18 augustus 2011 12:10
Helaas voor jou is die groep tanende...
Het uiterlijk design zou niet "patenteerbaar" mogen zijn, enkel specifieke manier van bedienen van de interface.

En dan heb ik het niet over omlaag scrollen met vinger(s), wel het einde van een lijst aangeven met een bump.

Het draaien aan een knop van de wasmachine zou ook niet patenteerbaar mogen zijn, wel bijvoorbeeld heel specifiek het wasprogramma.

Interface en software patenten zijn zeer moeilijk te beoordelen. Laat staan design dat zou gewoon vrij moeten zijn.

Software algoritmes vallen onder auteursrecht, maar zolang de broncode niet is gepubliceerd is, zal niemand je kopieren. Dergelijke uitvindingen zouden in het geheim bewaard moeten worden in een centrale dienst.

Medische uitvindingen zijn weer een andere categorie. Ontdekkingen zouden openbaar moeten zijn in naam van de wetenschap. (bijvoorbeeld ontdekking DNA). Uitvindingen, bijvoorbeeld het effect van een bepaalde stof om te genezen valt onder uitvindingen, en zou gewoon geheim moeten blijven.

Natuurlijk moet de dokter weten wat er in een pilletje zit, zo zouden er mensen dan bevoegd kunnen worden gemaakt om in dit geheim centraal punt informatie op te vragen.

Uiteraard kan er dan weer misbruik worden gemaakt, informatie kan worden doorgespeeld. Iedere laborant nagaan welke stoffen er in een pilletje zitten, Ook programma algoritmes kunnen volledig worden gekraakt.
Maar stel dat iemand hetzelfde uitvind, dan is het niet gekopieerd.

Hoe maak je nu het verschil? Voordeel van de twijfel. Als iemand met hetzelfde idee komt, en kan bewijzen hier zelf onderzoek naar gedaan te hebben, dan is het niet gekopieerd. (uiteraard moeten ontdekkingen tijdens het onderzoek gepubliceerd zijn geweest om je eigen ontdekking te staven.

Het systeem zou nefast zijn voor makkelijke "uitvindingen", maar goed om ingewikkelde uitvindingen te beschermen.
Het was programma wel?

Dus: Voorspoelen - Wassen - Naspoelen - centrifugeren is volgens jou patenteerbaar? Fijn, kunnen we weer aan de handwas? ;)

Wil aangeven dat het heel lastig is om een grens te stellen op wat wel te patenteren en wat niet.
Designs zijn ook niet patenteerbaar :) De speciale manier van bedienen van een interface kan dat wel zijn. Designs worden via de hieronder genoemde community rights geregeld in Europa.
Anoniem: 27537
@g4wx318 augustus 2011 17:49
Hoezo is het een "uitvinding" dat stof X nuttig is bij probleem Y, en geen "ontdekking", zeker als stof X gewoon een van nature voorkomend iets is?
Ik weet niet waarom jouw post zo gedowngrade wordt maar jij geeft prima aan wat er aan de hand is. Het is toch van het zotte dat je op een zeer simpele manier iemands product kan weren in heel europa door deze wet. Het erste is dat het ook nog is 25 jaar kan duren. Dat betekent dat je bijna geen design meer kan doen want alles lijkt op elkaar.
Ik zou mensen adviseren om XGmode zijn link te volgen.
Anoniem: 401122
@zenica18 augustus 2011 11:08
Dit gaat inderdaad nergens meer over.

-Een zwarte bezel, zodat deze niet te veel opvalt
-Een scherm, zodat je ziet wat je doet
-Een metalen rand en achterkant, om je scherm en onderdelen samen te houden

en hop apple denkt dat het helemaal van apple is
Precies, het merendeel van alle plasma/led/lcd televisies lijken ook allemaal op elkaar, daar zie je echter dit soort onzin niet gebeuren...
Ik blijf ook altijd bij mijn voorbeeld van wasmachines. Deze apparaten hebben qua ontwerp zo ontzettend veel overeenkomsten, dat ze gewoon van dezelfde band af hadden kunnen komen, maar daar hoor je ook nooit iemand over.
En zieligste van allemaal, is dat er genoeg mensen/gebuikers zijn die het 100% eens zijn met Apple z'n uitspraken. Ik bedoel Apple heeft niet de touchphone uitgevonden of de tablet. Maar men heeft alleen beide producten verbeterd.
Het lijkt me alleen maar te prijzen dat het op een simpele manier mogelijk is namaak producten van de markt te weren. De vraag is of de ontwerpen van Apple niet te generiek zijn maar op zich ben ik er volledig voor dat een ontwerp te beschermen is en dat er snelle en goedkope manieren zijn om copycats tegen te houden.

En in dit geval heeft Apple natuurlijk wel degelijk een punt. Met name de Galaxy S kan qua uiterlijk gewoon in een rijtje van Chineze namaaktelefoons geplaatst worden. En ja, ik heb liever dat een "uitvinder" makkelijk volgers kan tegenhouden dan dat het volgers makkelijk gemaakt wordt de ideeën van de uitvinder na te maken. Dus ik hoop dat Apple de zaak rondom de Galaxy S gewoon wint. De Tab lijkt me wel gewoon een origineel ontwerp. Al doet Samsung ook daar er alles aan om maar zo dicht mogelijk tegen Apple aan te schuren.
Anoniem: 291781
@humbug18 augustus 2011 22:17
de galaxy s nu nog verbieden heeft geen nut voor apple. toestel is al meer dan n jaar op de markt en wordt nu massaal verplaatst met de s2.
Apple heeft ervaring met de gevolgen van lakse IP bescherming en te ruime licenties,
waardoor MS oneigenlijk gebruik maakte van Apple's uitvindingen. Verder chanteerde MS Apple vlak voordat de eerste Macintosh werd uitgebracht, MS weigerde de ontwikkelde
programma's tegelijkertijd uit te brengen met de introductie van de Macintosh, mits Apple bepaalde GUI elementen in licentie zou geven aan MS om hun programma's te ontwikkelen. MS heeft vervolgens die licenties misbruikt om hun OS verder te ontwikkelen ipv het in programma's te gebruiken zoals was afgesproken. Gedeeltelijk ook de schuld van Apple omdat de eerste licenties die Apple aan MS verleende erg ruim en multi interpretabel waren.

Apple is misschien de concurrentie aan het 'dwarsbomen' maar ze hebben daar ervaring in, en laten zich niet meer het kaas van het brood af eten. Dat is niet zielig, dat is bescherming van je IP.

Ik werk zelf voor een high tech bedrijf dat een paar jaar geleden ook in een patenten oorlog was verwikkeld (een grote patent portfolio helpt in dit soort zaken, maar was niet groot genoeg). De concurrent wou deze oorlog misbruiken om de vingers te krijgen achter een aantal technologische doorbraken die we hadden bedacht, de rechter doorzag dat en alhoewel de concurrent nu wat patenten van ons in gebruik heeft, zijn dat geen 'kritische' patenten, of waar die vernieuwingen en doorbraken in beschreven staan.

In de patenten portfolio van Apple zullen ongetwijfeld patenten zitten die een aanfluiting zijn, (diskwalificatie van het huidige patent systeem), maar er zullen ook patenten tussen zitten die waardevolle technologische vernieuwingen bevatten. Wat Apple doet is misschien niet 'netjes', maar wel legaal en Apple benut de mogelijkheden die de wet hiervoor biedt ten volle, en 'misbruikt' ook het patent systeem omdat het dat 'misbruik' toelaat. En Apple is niet de enige die misbruik maakt, als groot bedrijf zou het dom zijn om dit niet als strategie in te zetten.

Het is bijzonder zuur als je concurrent met jouw ideeën en en ontwikkelingen aan de haal gaat zonder iets zelf te hebben bedacht en ontwikkeld, en vervolgens mooi weer gaat spelen met jouw uitvinding...

[Reactie gewijzigd door obimk1 op 18 augustus 2011 17:07]

Er is verschil tussen 'beschermen van je IP' en misbruik maken van een rechtssysteem.

Net zoals er verschil is tussen een idee en een implemenatie van een idee. Apple's patenen gaan gemiddeld over claims op "een methode om A en B" te doen.

Hoe Apple A of B gaat doen, staat nooit in die baggertroep die goedgekeurd is door USPTO / EPO. Met als gevolg dat Apple geen staatsgegarandeerd monopolie heeft op een manier voor het doen van A of B, zoals het patentsysteem bedoeld is, maar op het doen van A of B. Zoek maar op het 'veegpatent' (zit bij de multitouch-meuk): Daar gaat het over 'gebruik van heuristieken om te bepalen of de gebruiker verticaal veegt als het net niet helemaal verticaal is". Hoe die heuristieken worden gebruikt, en hoe zij dat bepalen, vermeldt het patent niet. Maw: Afronden van 88 graden (bijna verticaal) naar 90 graden (verticaal) is wat ze dus claimen, maar ook alle andere manieren om dat te doen. De meest stompzinnige onzin-claim natuurlijk, omdat iedere groep 7 leerling die net met een geodriehoek heeft leren werken zoiets kan bedenken.

ed: Hier is 't genoemde '949 patent.

En zo heeft Apple nog 1000en stompzinnige patenten, waarin helemaal niets prijsgegeven wordt, niets over hoe ze iets doen. Dus wie de Apple-patenten leest, kan helemaal Apple's implementatie niet namaken!

Vergelijk dat eens met een gemiddeld farma-patent, waar tot in de puntjes wordt uitgelegd hoe je een bepaald medicijn kan namaken met welk proces met alle details erbij. Of met een 3G patent, waar helemaal beschreven wordt met welke algoritmes hun meuk communiceert, zodat degene die het patent leest het zelf kan implementeren.

Dus wat Apple doet heeft natuurlijk geen ene drol te maken met beschermen van je innovaties, want innovaties zou moeten zitten in een implementatie die je test en constant dmv. trial en error aanpast. Niet op een lullig ideetje dat toevallig niemand anders nog op het idee is gekomen om te patenteren dat je in drie dagen bedacht hebt!

Ideeen zouden geen bezit moeten kunnen zijn, dus de term 'IP' (intellectueel eigendom) is ook totaal misplaatst. Want hoe kan je iets beschermen dat niet je eigendom kan zijn? Immers, hoe kan je nu een idee bezitten? Alleen lobbyisten gebruiken die onzin-term; alle andere mensen snappen dat Apple hun 'staatsgegarandeerde monopolie' op ideeen aan het 'beschermen' is, en dat geen drol met 'bescherming van eigendom' te maken heeft.

Ed: Excuses voor de uitwerpselen in deze reactie, het is allemaal nogal frustrerend om innovatie op deze manier totaal naar de knoppen te zien gaan.

Gelukkig lijkt het erop dat het grootste deel van software-patentportfolio's in de VS in de prullenbak kan:

Zie Court Ruling Opens The Door To Rejecting Many Software Patents As Being Mere 'Mental Processes'

Hopelijk zijn de uitspraken in Den Haag overeenkomstig.

[Reactie gewijzigd door kidde op 18 augustus 2011 14:56]

Ik zou het er mee eens zijn als het echt om een uitvinding ging. Ze gebruiken nu gewoon een vage Community Design wat ik wel zielig vind. Zowiezo zou ik weleens willen weten wat er in hemelsnaam in het hoofd afspeelde van de bedenkers van de Community Design. Geen beschrijving, geen review en 25 jaar lang geldig....

Ik hoop echt dat een andere bedrijf nog een Community Design heeft met een vage tekening dat op een van Apple's producten lijkt en mocht Apple van Samsung winnen dan Apple gewoon sue-en.

[Reactie gewijzigd door Rutix op 18 augustus 2011 12:13]

Dat soort regelgeving wordt bedacht en ingevoerd gestuurd vanuit de lobby van grote bedrijven zoals Apple.

Ik vind deze hele zaak enorm interessant, juist vanwege mogelijke jurispudentie op dit vlak. Als Apple hier in het gelijk wordt gesteld, zijn HTC, Sony, e.d. de volgenden die hun Smartphones en Tablets uit de schappen kunnen verwijderen en is vooral de consument zwaar gedupeerd.

Apple heeft natuurlijk met de iPhone en iPad op de juiste manier, op het juiste moment, d.m.v. de juiste aanpak een serie hele bruikbare en consumentvriendelijke producten neergezet. Daarmee hebben ze absoluut een aantal nieuwe markten aangeboord en hebben er ook enorme hoeveelheden geld mee verdiend (Apple is dus zeker niet zielig op dat punt).

Had Apple deze vindingen niet gelanceerd, zou dan een andere partij (wellicht iets later) op een vergelijkbare manier deze markten geopend of liepen we dan nu nog allemaal met een dumbphone? Volgens mij het eerste.

Veel nieuwe producten (en zeker in gadgetland) worden niet enkel bedacht, maar zeker ook door technologische voortgang mogelijk gemaakt. Je kunt van alles bedenken, maar of het op dat moment ook technisch haalbaar is, is een tweede. En wat je vandaag bedenkt, maar nu technisch onmogelijk is, is morgen wel haalbaar.

Bestaande producten worden ook steeds verder verbeterd, of aangepast indien technisch haalbaar, om te voldoen aan een ideaalbeeld. De iPhone en iPad zelf zijn hiervan een perfect voorbeeld.

Als je iemand op zo'n product-ideaalbeeld een patent, merkrecht, ontwerprecht of wat dat ook laat vastleggen, ben je niet goed bezig en rem je innovatie. Dat is wat hier nu gebeurd.

Dat dat middels een Community Design (een dom bedenksel van slechts door lobby gestuurde marionetten) wordt gespeeld door Apple, toont imo definitief aan dat Apple een verachtelijke toko is.
Deze regelgeving is juist niet bedacht en ingevoerd door grote bedrijven. Door het modelrecht op deze manier toe te kennen, hoeven vooral kleine bedrijven juist niet veel geld uit te geven om een modelrecht te krijgen. Op de conventionele manier is er uitgebreid onderzoek nodig door modelbureau's wat duizenden euro's kost. Iets wat kleine bedrijven zich juist niet kunnen veroorloven. Men hoeft pas geld uit te geven als iemand inbreuk maakt op het modelrecht.
Zowiezo zou ik weleens willen weten wat er in hemelsnaam in het hoofd afspeelde van de bedenkers van de Community Design. Geen beschrijving, geen review en 25 jaar lang geldig....
Erg kort door de bocht. CD's hebben we duidelijke richtlijnen maar bij toekennen wordt er niet naar gekeken. Is vergelijkbaar met patenten trouwens. De reden is dat deze instanties die deze CD's toekennen geen rechterlijk macht hebben. Zij kunnen niet zeggen welk design gelijkaardig aan een ander design. Zij kennen dus gewoon toe en laten de rechter over de gelijkaardigheid beslissen.
Zo kennen we er nog een paar, apple geeft de GUI interface met muisinput gejat van Xerox. ;)

[Reactie gewijzigd door Jerronimo op 18 augustus 2011 12:30]

Get your history straight. Apple heeft Xerox flink betaald voor de ontwerpen, secondly hebben ze ook nog wat mensen van Xerox ingehuurd om überhaupt de muis van Apple te ontwerpen en productierijp te maken. Daarnaast was Xerox uiteindelijk totaal niet geinteresseerd in alle research die gedaan werd bij PARC en werden uiteindelijk heel veel zaken rondom UI/UX bij Apple zélf uitgezocht en geimplementeerd.

Zelfs Douglas Engelbart, notabene degene die bij Xerox de muis heeft uitgevonden heeft Apple credits gegeven voor de meeste huidige GUI paradigmas.

Geloof je me niet? Ga dan zelf maar eens even flink zoeken op het web en de bibliotheek, waar ik deze informatie ook vandaan heb.
tsja apple had geen budget meer om John Wang te betalen voor het gebruik van de rechtermuis knop.. ;)
een licentie afnemen is toch echt anders dan jatten, daarnaast hebben ze een aantal belangrijke dingen toegevoegd, zoals dubbelklikken. (bij xerox moest je dat met een toets op het tobo doen.)
Hebben ze licentie voor afgenomen, xerox zelf zag er namelijk niets in.
Anoniem: 170297
@ZpAz18 augustus 2011 13:43
Wie kent Gary Kildall nog? In de tijd van windows 1 rond 1985 werd het Gary verboden in een rechtszaak om een grafische user interface voor de PC te maken. Vergeet niet dat Bill Gates zoon is van een advocaat van de Rockefeller familie. Jammer dat Gary onder onbekende omstandigheden fataal hersenletsel opliep.

Gary heeft altijd gezegd dat Gates misbruik maakt van mensen. De zoon van Gary is zo bang voor Microsoft dat ze de memoires van Gary niet durven vrij te geven.

en.wikipedia.org/wiki/Gary_Kildall
Ik vind dat het steeds meer op een waardeloze strategie gaat lijken. Als je niet van de concurrentie kan winnen schakel ze dan maar uit.

Verder denk ik Samsung geen enkele inbreuk maakt op de patenten die liggen op het ontwerp van de iPad en iPhone, in mijn ogen verschillen ze veel te veel.
Niet geheel lullig bedoeld hoor. Maar zonder apple zaten we nu nog steeds met een pennetje op een drukgevoelig scherm te tikken.

Apple heeft het idee van smart phones en tablets naar een hoger niveau geschopt. Het is terecht dat zij de door hen bedachte techniek willen beschermen tegen kopieën.

Dat ze dit op deze manier doen vind ik zelf ook verre van netjes. Had een x aantal procent van de verkoopprijs toe geëigend. Maar nee apple hoeft geen geld (wat logisch is gezien ze inmiddels zat hebben).

Nou vind ik persoonlijk android minder prettig werken dan iOS. Mijn voorkeur zou dan ook uit gaan naar een iOS device en ik zou er niet mee zitten als deze apparatuur van de markt gehaald word. Maar eerlijk is eerlijk, de manier waarop is erg kinderachtig.
Al voor de iphone hadden we de, vaak aangehaalde, LG KE850, de prada met capacitief scherm zonder stylus.

Kijk het volgende youtube filmpje eens en zie hoe de techniek was voordat de iphone op de markt kwam:
http://www.youtube.com/watch?v=ESBuV8hSd4Y

Met andere woorden, zeer grote kans dat deze vorm van touchscreen vaker gebruikt zou worden, apple heeft met het laten ontstaan van concurrentie het gebruik mogelijk versneld. Jammer dat apple nu concurrentie op deze manier wil tegenhouden, driemaal raden wat dat doet voor de vooruitgang?

p.s. lijkt hij niet erg op de iphone? zwart, afgeronde hoeken, een balkje met de speaker bovenin, metalen band om het toestel...
Kijk dat van de lg ke850 wist ik dan weer niet :).

Ik geef ook toe dat dit een zeer zielige manier is om producten van de markt te krijgen. Ik had het liever anders gezien want een monopoly is iets wat je als klant niet wilt. Apple kennende zullen ze voor de iphone dan gelijk 1000 euro meer vragen. En waarom? Gewoon omdat het dan kan.

Ik ben benieuwd hoe dit af gaat lopen. Als ze 1 iemand aan willen klagen zouden ze eigenlijk zenithink moeten pakken. Dat is pas echt een product wat verschrikkelijk veel op een ipad lijkt. (zt-180 is 1 voorbeeld).

Als samsung slim is brengen ze een tablet op de markt die geen ronde hoeken heeft. Als ze daar dan meteen een patent op aan vragen dan kan het kat muis spelletje weer verder gaan.
Tormentor1985, daar gaat het dus in deze rechtzaak niet over.

Het gaat er hierom dat Samsung volgens Apple de producten te veel op die van de Apple producten lijken. Dat heeft Apple ook niet uitgevonden. Het probleem hier in de EU is de comunity designs die Apple slim weet te gebruiken om mogelijk concurentie te blokkeren van de markt om zo lokaal een bijna Monopoly te kunnen creeren voor zichzelf.
En dat allemaal gebaseerd op tekeningen met honderden iteraties die allemaal stuk voor stuk zo vaag mogelijk zijn maar toch wel een beetje precies zo zijn gemaakt om alles wat er maar een klein beetje op lijkt te kunnen inzetten. Heel goed van Apple, HEEL slecht voor de nederlandse markt. Wat wat lijkt je nou beter een 'vrije' markt of een markt waarop alleen de grote spelers (in dit geval is dat nu eigenlijk alleen Apple maar Microsoft en andere zullen nu wel volgen) de community designs inzetten om via de regelgeving te kunnen dicteren wie en wat er op de markt in Nederland mag komen. Want dat is wat er nu gaande is.

Oh en een community design hangt wel een prijskaartje aan. Dus de grote spelers kunnen dat makkelijk betalen. Die maken op een stuk of 10 tekeningen van hun product en daarnaast nog eens 100-1000 tekeningen van variaties van hun product zodat niemand enigszins ook maar een vergelijkbaar uitziend product kan leveren. Dit kan natuurlijk ook van tevoren. Dus op het moment dat jij een eigen bedrijf hebt, het beste idee van Nederland maar een andere fabrikant heeft daar een community design op van 10 jaar geleden. Dan kan die organisatie jouw aanklagen.
Het is dus nu nog even afwachten wat de uitspraak is op deze claim van Apple, maar volgens ons rechtssysteem (in community designs dan) staat Apple in hun recht (alsdus zo lijkt het). Ik hoop dat de rechters in Den Haag doorhebben dat dit niet de manier moet zijn om het te kunnen winnen van je concurrentie opdat je ze gewoon maar niet toelaat tot de markt. Want denk ook hierbij na, op het moment dat hier Apple een toezegging krijgt en Samsung niet tot de Nederlandse markt meer mag toetreden op het gebied van Andriod? (Wat trouwens echt wel veel heeft te maken met de design van hun producten.. NIET dus)
Zou Apple het dan ook bij andere organisaties gaan proberen, en andere organisaties? Iets met het zogenaamde sneeuwbal effect.

Hoewel wel wordt gepretendeerd dat Apple die uitvindingen doet klik hier maar Al deze uitvindingen heeft Apple niet uitgevonden, maar is het gaan gebruiken in producten en heeft het naar het grote publiek gebracht. Volgens mij waren er al meerder Nokia phones en navigatiesystemen die dit ook zonder een pennetje konden voordat de Iphone op de markt kwam.
De eerste captive touchscreen is uitgevonden in 1965 en captive heeft niet per se een pennetje nodig. Juist een geleidende oppervlakte zoals een vinger.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 399803 op 18 augustus 2011 14:03]

Wat betreft je "klik hier maar"-link word dus ook geclaimed dat de muis door apple is gemainstreamed:
quote: wiki
Engelbart never received any royalties for it [De muis zoals wij die kennen], as his patent ran out before it became widely used in personal computers.
Mooi voorbeeld van hoe goed patenten soms werken.
Alleen ff over je opmerking over het verbeteren van Apple aan de smartphone:

Denk 't niet; goede ideeen komen altijd wel boven drijven, en dan was iemand anders wel tot koning van de molshoop uitgeroepen door z'n volgers en door de rest verafschuwd. En of dat ze de 1e waren die 't bedacht hadden durf ik niet te zeggen; wel de eerste die 't patent 'r blijkbaar doorheen kregen. Goede ideeen worden vaak tegelijkertijd door meerdere mensen ontwikkeld (grootste voorbeeld: boekdrukkunst)

De rest van je commentaar kan ik me wel in vinden (hoewel ik iOS niks vind, maar idd, persoonlijk)
Niet geheel lullig bedoeld hoor. Maar zonder apple zaten we nu nog steeds met een pennetje op een drukgevoelig scherm te tikken.
Apple heeft toevallig als 1 van de (20?) eerste z'n type scherm toegepast, wil niet zeggen dat Apple het heeft uitgevonden of dat andere het niet zouden gaan gebruiken als Apple dat niet had gedaan...

edit: fly-guy was me voor

@fly-guy: zelfs het doosje van die prada is door Apple overgenomen (minimalistische stijl)...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 18 augustus 2011 15:20]

Natuurlijk wil appel de concurrentie dwarszitten, de vraag is alleen hoe lang ze dat kunnen doen.

Apple kan grote winsten halen omdat ze veel heel veel winst op hun hardware maken. Als klant betaal je een premium prijs om iets van apple te kopen.

Als dan Samsung en anderen met gelijkwaardige producten komen die stukken goedkoper zijn dan kan dan apple veel geld kosten als consumenten ineens zien dat het ook voor veel minder kan. Het is logisch dat ze dat willen verdedigen. Ik denk alleen dat ze dat vroeg of laat niet kunnen volhouden.
Het is natuurlijk hun goed recht om hun aandeel in de markt te beschermen, maar aan de andere kant, Mensen die voor een iPhone gaan kiezen hier vaak bewust voor. Veelal om de naam Apple....

Apple is nu gewoon met een hetze bezig tegen Samsung, ze komen met zulke makkelijke patenten aan die eigenlijk nergens op slaan. Apple is niet de uitvinder van de smartphone, hoewel ze dit soms zelfs wel denken lijkt het wel.

Het punt is dat ze veel te gemakkelijk een patent kunnen registeren, vooral in de VS kan je eigenlijk zonder al te veel moeite iets registeren zonder dat het patentbureau bekijkt als deze registratie wel nut heeft op feitelijke gronden.

De Smartphone zoals wij die kennen heeft een algemeen uiterlijk, het zou in mijn ogen eens goed zijn als het patentbureau zich zou afvragen als je zo iets algemeens wel zou moeten willen patenteren. (waarschijnlijk verdienen ze er grof aan, dus helemaal onpartijdig lijk mij zo'n bureau ook niet)
Vergeet niet dat we het hier over Europa hebben. Hier gelden de Community Designs.

Die zijn, voor zover ik kan zien, nog een graad erger dan de patenten in de VS:

An RCD is an exclusive right for the outward appearance of a product or part of it, resulting from the features (in particular, the lines, contours, colours, shape, texture and/or materials) of the product itself and/or its ornamentation
An RCD initially has a life of 5 years from the date of filing and can be renewed in periods of five years up to a maximum of 25 years.
During the examination, the applications are checked mainly for formalities (e.g. no search for novelty).
The RCD confers on its holder the exclusive right to use it in the 27 Member States of the European Union. It prevents any third party of using the RCD without the consent of the holder.
After any future enlargement of the European Union, any RCD registered or applied for will automatically be extended to the new enlarged territory without any need to make any application or pay fees.

Bron

Of tewel, een CD duurt 25 jaar en er wordt helemaal niet gekeken op inhoud. Als je je formele papiertjes op orde hebt dan is het goed. Volgens mij wordt bij het Amerikaanse systeem nog altijd wel enigsinds gekeken naar nieuwigheid etc.

Edit: Falende tags gefixed

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 274410 op 18 augustus 2011 10:44]

Vergeet niet, de OAMI kan blaten wat ze willen, maar ze vallen uiteindelijk altijd nog onder bevoegdheid van het ECJ. Men kan eerst bij het board of appeal en later bij de ECJ in beroep gaan tegen toekenning van dit gemeenschaps-ontwerp.

Dus het is uiteindelijk altijd nog het ECJ in Luxemburg. die hierover (in hoogste instatie) beslist. Het zou me weinig verbazen als deze zaak tot de ECJ wordt uitgevochten. Vervolgens kan de ECJ beperkingen stellen op bepaalde verleende gemeenschaps-ontwerpen.
Anoniem: 274410
@kidde18 augustus 2011 13:32
Inderdaad, het klopt volgens mij allemaal wat je zegt. Probleem is alleen dat, bijvoorbeeld in Duitsland (voor zover ik weet), eerst het verbod wordt ingesteld. Hierna wordt pas een echte rechtzaak gehouden waarbij wordt gekeken of het community design wel steekhoudend is.

Voor Samsung betekend dit dus dat het product eerst van de markt gehaald moet worden, in een latere rechtszaak kan dan eventueel het community design verworpen worden zodat het product weer de markt op kan. De schade is echter al geleden en dat vind ik er persoonlijk zo kwalijk aan. Het is een soort systeem met controle achteraf en dit werkt (imo) dit soort "abuse" in de hand.
Als Samsung uiteindelijk wint mogen ze bij Apple een acceptgiro neerleggen voor de geleden schade als in gemiste verkopen en wellicht imagoschade. Dan heeft Samsung alleen maar winst (al het geld, en gigantisch veel reclame door al het nieuws) en is Apple een hoop geld kwijt. Als ze winnen winnen ze ook echt.
Amerika kampt met grote budget tekorten, waardoor er heel slecht met patenten omgegaan wordt. Verder wil niemand voor de patentbureaus werken, dus er zitten alleen starten. Deze lijst kan ik nog stukken langer maken jammer genoeg. De meeste gekke patenten worden hier goedgekeurd. Ik noem: een horloge voor een hond, het schrijven van een verslag in de vorm inleiding methode kern conclusie etc.

Europa is het tegenovergestelde. Europesepatentsysteem bestaat eigenlijk niet eens echt. Elk land doet gewoon wat hij zelf wil en dan kan je het idd wat gemakkelijker in de andere EU landen aanvragen, maar daar houdt het dan helemaal mee op. Hierdoor is een patent in de EU duur en duurt jaren.

Het design gedeelte in Europa is inderdaad wel een ramp. Maar in zijn algemeenheid heeft Amerika meer bullox patenten.
Vergeet niet dat we het hier over Europa hebben. Hier gelden de Community Designs.

Die zijn, voor zover ik kan zien, nog een graad erger dan de patenten in de VS:
En dat zie je dus niet goed. De eerste voorwaarde om dit te verkrijgen is dat het design "new" is en een "individual character" bevat. Beide gaan Apple niet op.
Of tewel, een CD duurt 25 jaar en er wordt helemaal niet gekeken op inhoud.
Typisch voorbeeld van iemand die wat tekst kopieert, verkeerd interpreteert en het dan als waarheid voordoet. Een CD duurt geen 25 jaar. Het kan 25 jaar gelden. Er wordt niet gekeken naar inhoud maar dat is enkel bij het toekennen van het design. "New" en individual character" zijn wel vereisten! Om daarover te beslissen heb je rechters, die beslissen over de inhoud van het design/patent.
De Samsung producten vind ik anders niet zo goedkoop, qua prijs scheelt het niet zoveel. Voor de Galaxy s2 betaal je rond de 500 euro voor een los toestel, de iphone 4 is ongeveer 550 euro. De prijzen van de ipad en galaxy tab schelen ook maar een paar tientjes.
De iPhone 4 koste bij release € 750,=! Dat maakt wel even een verschil!
De iPhone 4 koste bij release € 750,=!
En de Galaxy S II was in Februari 2011 zo'n € 700,= (Zie tabel onderaan de pagina).

Wat is je punt nu Timo002?
Die was toen nog niet te koop....
Dat bedrag is ergens op internet beland als MSRP, maar die is nooit gevraagd geweest.
Startprijs in NL was 500-550€
Alleen jammer voor je dat deze telefoon pas rond mei gelanceerd werd en die 700 euro in februari dus geen realistische prijs was. De telefoon werd in feb. aangekondigd.

Mijn punt is dus dat een prijs 3 maanden voor de lancering niet te vergelijken is met de uiteindelijke retail prijs.

[Reactie gewijzigd door Fly-guy op 18 augustus 2011 11:29]

Dat is wel sterk aangezien hij pas in mei op de markt gekomen is aan 500 euro. De prijs die jij ziet is een exurbant hoge preorder-prijs.

"Probleem" is dat de S2 een stuk goedkoper is dan de iphone4 en nog eens flink zwaardere specs heeft ook. Dat schiet bij apple nogal in het verkeerde keelgat.

[Reactie gewijzigd door boe2 op 18 augustus 2011 10:53]

Ja natuurlijk zit dat niet lekker. Maar dat is toch concurrentie?!
Oh, wij hebben een 3,5" scherm van Sony, waarvan we dachten dat het het mooiste scherm zou blijven en nu hebben ze opeens iets beters en nog groter ook.

Daarnaast is dualcore zich nu al een tijd aan het bewijzen, maar Apple moet natuurlijk zelf weer chipjes maken zodat hun platform niet te porten is. Ik vraag me af of ze überhaupt wel een dualcore klaar hebben staan voor een opvolger. Het maakt niet eens uit als ze dat niet hebben. Anders gooien ze er gewoon iets tegenaan als:
"One you, one phone, one core. But the best ever".

Als ze nou net als de rest van de producenten ieder half jaar met een nieuw toestel zouden komen, dan hadden ze een stuk minder pijn van de snellere doorstroom van de concurrenten. En dan ging de concurrent ook minder proberen de introductie te verstoren. Als je het iedere keer van één model moet hebben, dan kan een flink verstoorde launch bijzonder veel schade doen. Aan de andere kant, de religieuze klant, die valt voor dat opgejut en gejuich van de winkelmedewerkers zal toch weer weer de introductieprijs laten afschrijven.
Dual core hebben ze allang in hun iPad 2 zitten. Dus hebben ze gewoon op de plank liggen.

Zelfs met hun 1,5 jaar oude iPhone 4 verbreken ze elk kwartaal weer de verkoopcijfers. Wat dat betreft hebben ze weinig last van dat ze niet elk half jaar een nieuwe telefoon uitbrengen.
"Probleem" is dat de S2 een stuk goedkoper is dan de iphone4 en nog eens flink zwaardere specs heeft ook. Dat schiet bij apple nogal in het verkeerde keelgat.
De iPhone 4 is ondertussen 14 maanden oud...
Het lijkt mij dat de iPhone 5 (of iPhone 4S, of whatever) betere specs zal hebben dan de 4.
En echt goedkoper is een Galaxy S II niet ten opzichte van de iPhone...
En de Galaxy S II was in Februari 2011 zo'n € 700,= (Zie tabel onderaan de pagina).
Duh. Import vs. retail. Nee, sterke vergelijking hoor!
En de Galaxy staat toch wel zeker 2 generaties voor qua specs en technologie...

En kost evenveel ongeveer
Laten we het hebben over de kostprijs om het te maken, en zodoende de winst die per device wordt gemaakt. Van Nokia weet ik dat ze op enkele procenten zitten per device. Apple maakt geloof ik 50-70% winst op een toestel.
Als je 'm in NL wilde kopen wel want veel bedrijven gingen 'm importeren en voor veel geld doorverkopen (dat zijn ook de prijzen die je in de pricewatch ziet).

Toen de iPhone nog niet in NL te koop was, was deze b.v. in Frankrijk voor respectievelijk EUR 629,- voor de 16GB en EUR 739,- voor de 32 GB versie.

In het begin was de iPhone 4 alleen met een abonnement te koop en pas later ook los simlock vrij. De prijzen waren toen al gedaald.
iPhone 4 is natuurlijk ruim een jaar geleden uitgekomen, dus vergelijken met de S2 kun je wat dat betreft pas over een klein jaar. De premium prijs die Apple vraagt loopt vooral via de aanbieders met i-abonnementen. Bij een vergelijkbaar abonnement scheelt het bijna 600 euro (aanschaf + abonnementskosten) in 2 jaar. Voor mij in ieder geval reden om mijn iPhone dit najaar te vervangen voor een high end Android toestel.
Er van uitgaande dat er dan nog een Android toestel te koop is in NL...
De Galaxy SII is dan ook een toestel dat een stuk jonger is dan de iPhone 4 en een stuk betere/nieuwere hardware heeft. (dualcore processor, groter amoled scherm, betere camera, 1 GB RAM...)
Zoals hierboven gezegd was de prijs bij de release van de iPhone 4 rond de 800 euro ( pricewatch: Apple iPhone 4 16GB Zwart ) en de SII rond de 500 euro (pricewatch: Samsung Galaxy S II i9100 Zwart)

Toch een behoorlijk verschil en zeker als je de hardware vergelijkt ;)

Maar Apple voelt gewoon de hete adem van Android in zijn rug. Android wordt heel bekend bij de massa en vanwege de prijs veel aantrekkelijker, zeker voor jongeren omdat er ook budget android toestellen zijn (niet iedereen kan zomaar even 500+ euro voor een telefoon neertellen, dan is een android van 100 - 200 euro een stuk aantrekkelijker) Ik begrijp ook totaal niet waarom de Galaxy Mini en Europe verboden moeten worden aangezien deze totaal niet lijken op een iPhone?
Als je de galaxy mini fotoshopt net als Apple doet, dan lijkt die er wel een beetje op.
Als prijzen vergeleken moeten worden zoals je nu doet, dan zul je de uiteindelijke release prijzen met elkaar moeten vergelijken. Niet de huidige 'actuele' prijzen. Pas dan zie je de werkelijke waarde van een toestel en het verschil.

Zoals Timo002 al aangeeft was de iPhone 4 bij release € 750,00 de Samsung Galaxy S 2 was bij release gemiddeld € 500,00 - € 525,00. Dan nog niet gesproken over de verschillen tussen de Closed Market van iPhone en de Open Market van Android. Naast prijsverschillen heb je dus een ongelofelijke grote community en mogelijkheden die Android te bieden heeft en te vinden is op de Galaxy's van Samsung.

Qua prijs, community en mogelijkheden zit je in dit geval dus met een Galaxy S 2 vele malen beter.
Qua prijs, community en mogelijkheden zit je in dit geval dus met een Galaxy S 2 vele malen beter.
Qua prijs bij release heb je gelijk, de rest is gewoon jouw mening. Overigens valt dat vele malen ook nog wel mee qua prijs.

Denk dat een hoop mensen totaal niet zitten te wachten op een "community" bij een telefoon (behalve een paar tweakers misschien), de AppStore is op z'n minst zo goed gevuld als de Android Market en gewoon uit de doos heeft een S2 echt niet zoveel meer mogelijkheden dan een iPhone.

Komt nog eens bij de iPhone in 2010 al geïntroduceerd is en de S2 dit jaar, dus de hogere specs die misschien wat meer mogelijkheden bieden mogen dan ook wel een keer.
Anoniem: 143912
@Vizzie18 augustus 2011 11:38
'Komt nog eens bij de iPhone in 2010 al geïntroduceerd is en de S2 dit jaar, dus de hogere specs die misschien wat meer mogelijkheden bieden mogen dan ook wel een keer.'

Lagere prijs (dan de S2) mag ook wel een x.
De iPhone 4 was bij release duurder en qua hardware is de Galaxy S2 natuurlijk beter. Dualcore processor, meer geheugen, Super Amoled.

Het is misschien niet goedkoop, maar vergeleken met de iPhone mag je niet klagen.
En de niet religieuze i-gebruikers om mijn heen valt het ook op dat de S2 gewoon een veel mooier scherm heeft en in veel dingen stukken sneller is. (sat-nav, maps, image gallery via NAS, webbrowsing) Daarnaast is de camera en de audio een verademing, het geluid uit de S2 is veel prettiger en fotografie werkt ook lekker snel en levert gewoon goede plaatjes.
(budget compact waardig)
Zei je in de tijd van de 3G en de 3GS vast anders.. en zei je vast dat het niks uitmaakt ;)

Effectief heeft een hogere resolutie pas echt nut als het scherm van de iPhone 4 ook groter was geweest. Nutteloos en alleen bedoelt voor marketing.

Binnenkort komen er 4 tot 4,5 inch Android mobieltjes uit met 720x1280 resolutie. Stap je dan ook over of ga je dan over andere dingen zeuren??

Leuk dat de lettertjes nog te lezen zijn als je de iPhone 4 tegen je neus aanhoudt.... voordeel? NIKS
ik vind de resolutie van de iPhone 4 wel vele malen mooier dan de s2
Je vindt een resolutie mooier? |:(
@bakman,

Dat browsen op de iOS komt voornamelijk ook door de iPad. Daarnaast kan je in iOS niet zo makkelijk je user agent aanpassen als in Android.
Als je in ANdroid de desktop versie wil zien van een website verander je de user agent en ziet de website hem niet meer als Android.

Ik heb namelijk nu permanent mijn User agent verandert in de settings en daarbij ziet tweakers mijn Android mobiel niet als een Android mobiel maar als een Desktop browser.

In de realiteit zal er met Android veel meer websites bezocht worden wat aanvankelijk wordt gezegd door de 'Valse' statistieken.

Jij weet dit wel want je bent een tweaker die hier al langer is... je wil gewoon alleen lekker bashen :) geeft niet hoor..

En die waas zie je alleen bij hele scherpe hoeken bij de telefoon die je in de praktijk niet gebruikt.... niemand niet. die 0 tot 10 graden hahaha...

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 18 augustus 2011 15:29]

Galaxy S begon met een standaardprijs van rond 500 euro, onafhankelijk van de opslagruimte(deze kan je namelijk goedkoop uitbreiden). Iphone 4 had een introductieprijs van 700 eu voor de 16gb en 850 voor de 32 gb als ik me goed kan herrineren.
Kijk eens onderaan deze pagina in de Pricewatch?

Lijkt mij toch meer dat de introductieprijs op 700 euro lag, niet op 500.

Aangezien eerder in deze thread de Galaxy S II er werd bijgesleept lijkt het me dat je die dan ook ermee moet vergelijken, niet de Galaxy S, zoals jij nu doet...
En kijk jij eens naar de data. Ik zal je op weg helpen, in februari werd op het mwc de galaxy s II aangekondigd, in mei kwam deze op de markt. Leg de prijs in je tabel naast deze data en je ziet je fout, die 700 euro gold niet voor de retail versie, maar was een verwachting/placeholder. Kijk eens naar de prijs in de maand mei en wat zien we daar? Een prijs van rond de 500 euro toen het toestel op de markt kwam...
Dat is allemaal heel mooi en aardig beredeneerd, maar je vergeet dat zoiets winstmaximalisatie heet.

Als Samsung als eerste was geweest met het uitbrengen van deze telefoon had je ook een hogere prijs moeten betalen.
Met die grotere winsten, die ze op een onderdeel van hun core-business behalen, financieren ze al hun rechtzaken.
Samsung maakt minder winst, op een bedrijfsonderdeel dat niet hun core-business is. Wanneer de rechtzaken te veel 'gedoe' worden, is de kans groot dat ze er mee stoppen. Dat is waar Apple op hoopt.
Anoniem: 83718
@bbob18 augustus 2011 10:09
Hoezo goedkoper?
het Samsung vlaggeschip op zowel telefoon als tabletgebied
kost ongeveer net zoveel als een iPhone, iPad.
Veel goedkoper, je krijgt namelijk veel meer/krachtigere hardware voor 100 euro minder (telefoon) :)

Daarbij betaal je gewoon 30 euro voor 32GB (micro-SD) extra ipv 100 euro! ;)
Met dat verschil dat je bij Apple het geheugen ook daadwerkelijk kan gebruiken. Ik heb een ipad met 64 GB. Heb geen enkele behoefte aan extra geheugen kaartjes (die de concurrentie nodig heeft om de 64 GB te halen voor zover uberhaupt mogelijk)
Met mijn 4 GB HTC Desire heb ik slechts 148 MB beschikbaar voor apps. Ik voel me hierdoor behoorlijk opgelicht. Uitermatig knullige eigenschappen van HTC icm Android. Met een iphone/ipad heb je dit gewoon niet. Dus hoezo is 100 euro dan duur? Hoeveel tijd is men kwijt aan apps verplaatsen naar sdcards, taskkillers draaien en programma's deinstalleren voor een systeemupdate?
Dat jij van de 4GB nog maar 148MB kan gebruiken klopt niet. Wel die 148mb, maar niet die 4GB. De desire heeft 512MB, dus waar je de 4GB vandaan haalt?
Heb je misschien geen desire, maar en ander type desire? (s/z/hd), dan nog heb je geen 4GB in je foon.

Daarnaast is het verplaatsen van een app naar je SD kaart of automatisch, of een kwestie van seconden. Daar heb je geen uren voor nodig. Taskkillers maken dit probleem niet beter, sterker nog, het maakt android slechter.

Met andere woorden, ook al heb je gelijk dat het app geheugen van de (originele) desire wat matig is, zie je je probleem toch verkeerd..
Buiten dat, een HTC Desire met een ipad vergelijken gaat ook een beetje ver.

En als je wil, kan je op je HTC Desire de hele SDkaart minus 512mb gebruiken voor applicaties, mits deze het ondersteunen. (tegenwoordig 85%) Je kan dus ergens richting de 3100mb aan applicaties plaatsen. Maar als je het toestel s-off maakt is het gebruik van apps2sd niet eens zo zeer nodig, met een nette Nexus One partitie, krijg je opeens 284mb voor applicaties, wat naar mijn idee ruimte zat is. Natuurlijk zijn er games die groter zijn en ook sat-nav zal wat meer nodig hebben, maar deze gaan vaak bij meer dan 25mb toch al de data download naar je SDkaart kopieëren.
En vergeet niet, dan heb je 11+32GB tot je beschikking, ipv gewoon 32. Waarvan je trouwens 2,1GB nog tot je beschikking hebt voor applicaties, maar je kan daar alleen geen muziek of film in gaan zetten.

Belangrijker: Die interne 11GB is op ext4 ingedeeld en haalt 15mb/10mb per seconden read / write respectivelijk.

Nou weet ik eigenlijk niet hoeveel van de 16 of 32GB je kan gebruiken in een iphone? De rom staat elders toch, dus gewoon alles? Of gaat er ook "werkgeheugen" vanaf?
Ik vind het helemaal niet zielig. Samsungs produkten lijken gewoon heel erg op die van Apple en het is Apple's recht om dat aan te vechten.
Innoveren is nou eenmaal een stuk moeilijker dan simpel kopieren en misschien her en der beetje verbeteren.
Apple spendeerd jaren en miljoenen aan onderzoek om met echte game changing produkten te komen en vervolgens worden ze gewoon door jan en alleman even snel gekopieerd met wellicht wat verbeteringen en omdat de genen die dan kopieren niet alle dure research kosten hebben gehad verkopen ze hun produkten ook even een stuk goedkoper.

Het is helemaal niet raar dat Apple hiermee naar de rechter stapt.
Apple is gewoon 100% de conccurentie aan het dwarsbomen.. maar dan op een zielige manier..
Als ze dat doen door in een rechtzaak met argumenten te winnen, dan staan ze toch blijkbaar wel in hun recht. Daar is weinig zeiligs aan, en ook niet dwarsbomen. Dat is simpelweg je recht halen.
Juist dit "recht" wordt aangehaald als onredelijk, dat is juist het hele punt in deze zaak.
Juist dit "recht" wordt aangehaald als onredelijk, dat is juist het hele punt in deze zaak.
alleen door mensen die geen verstand van de wet hebben volgens mij. die wetten zijn er om een reden.
Ik hoop juist dat Apple in het gelijk gesteld zal worden.

Het is gewoon overduidelijk dat de Samsung Android hardware overdreven veel lijkt op de Apple hardware. Mensen kopen de apparatuur ook "omdat het dan lijkt als ik een iPhone heb".

Apple heeft imho in deze gewoon groot gelijk dat ze klagen.
ik denk dat de S II het segment "lijkt alsof ik een iphone heb" wel een beetje ontgroeid is.

dit is meer van toepassing op de goedkopere smartphones imo.

de S II is gewoon een beest van een toestel, de mensen die het geld ervoor neerleggen doen dit om die reden.
dus niet omdat het ding op een iphone lijkt, maar omdat het zich kwa performance kan meten met een iphone (of wellicht beter is, dat is persoonlijk...)
Vanuit de bedrijven Apple en Samsung gezien hoop ik dat Apple wint. De Tab 10.1 en de presentatie daarvan lijkt te veel op de iPad. Ik vindt eerder de insteek van Samsung zielig, je ziet dat ze dit doelbewust doen. Ik vindt dat niet kunnen en dus is de aanklacht terecht.

Als klant gezien interesseert me dat allemaal geen zak en is er met de Tab 10.1 eindelijk een mooi alternatief voor de iPad. Dus vanuit dat oogpunt hoop ik dat de rechtzaak afgeblazen wordt.
Ja en nee. De Tab 10.1 is inderdaad een bewust antwoord op de iPad 2, een revisie van de 'oude' Tab 10.1v. Maar nee, ik vind niet dat het een doelbewuste kopie is. Samsung heeft met de Tab 10.1 meer een soort statement waarin ze laten zien dat Samsung ook erg dunne spullen kan maken.
Ik typ dit vanaf een Tab 10.1 en kan je vertellen, tot nu toe heeft nog niemand mijn Tab voor een iPad o.i.d. aangezien. De beeldverhouding is anders, er staat Samsung op ( ;) ), en het apparaat is duidelijk gericht op landscape gebruik.
Grappig detail: Samsung zelf zag zowel de rechtszaak als de uitspraak van de rechter niet aankomen. Bron: Geert Mol, Marketing Manager Telecom Division at Samsung Electronics Benelux

Zelfde verhaal met de Galaxy S II en de Nexus S. Ik heb zowel de Galaxy S als de Nexus S en de Galaxy S II (gehad), en kreeg alleen bij de Galaxy S sporadisch de vraag of ik een iPhone had, maar dat was vaak van een afstandje en vluchtig gekeken. Tuurlijk, de SGS en de iPhone 3GS leken op elkaar, maar hoeveel kan je veranderen aan een scherm met een rand en een knop? Want als ze de Galaxy S hadden gemaakt zoals de rest van de Android telefoons hadden ze daar weer gedonder mee gekregen.
En dat de Nexus S en de SGS2 op de iPhone 4 lijken vind ik wel gewoon uit de lucht gegrepen, zeker bij de Nexus S. Dude, dat ding heeft niet eens een fysieke knop aan de voorkant. En stock Android lijkt in de verste verte niet op iOS. Dream on, Jobs.
Probleem is dat er wel zoveel wazige patenten zijn dat je door het bos de bomen niet kan zien.

patenten systeem moet op de schop zoals vele al hebben gezegd.
wat er wel bij moet is dat de patenthouder al in vroeg stadium aantoonbaar aan de vermoedelijke patentschender moet aangeven dat hij /zij zich in discutabel gebied zit.

Zo kan iedere fabrikant zelf beslissen of ze aanpassingen maken zo niet dan mag je wat mij betreft ook actie onder nemen tegen de schending.


edit tevens is het niet handig samsung in het harnas te gaan jagen als je daaarna de amoled techniek wilt afnemen van hun.

http://www.nu.nl/gadgets/2593483/ipad-3-komt-begin-2012.html

[Reactie gewijzigd door Offens1490 op 19 augustus 2011 13:16]

Zoek dan maar eens de verschillen:

http://upcoming-android-p.../05/Samsung-Galaxy-S2.jpg

http://csimg.leguide.com/...l/apple-iphone-4-16gb.jpg

De algehele vormgeving van het apparaat schreeuwt gewoon gelijkenis.

Terwijl als je bv kijkt naar de toestellen van HTC of Sony Ericsson zie je duidelijk dat het zeer goed mogelijk is om een eigen ontwerp te hanteren:

http://productimages.wehk...t15i-smartphone-zwart.jpg

http://www.belcompany.nl/...tc-sensation-voorkant.png

Kortom, imho zit Samsung hier gewoon keihard mee te liften op het design succes van Apple en staat Apple in zijn recht om Samsung terug te fluiten.

[Reactie gewijzigd door Remcoder op 18 augustus 2011 10:07]

Lezen is ook een kunst.
ik denk dat de S II het
de S II is gewoon een beest van een toestel
En jij laat een foto zien van een Galaxy S!

Hoewel jouw foto duidelijke overeenkomsten laat zien geld dit toch echt niet voor het leeuwendeel van de toestellen van Samsung.
Mmh, dan heb ik scheef zitten kijken. Dacht dat dat de S2 was.

Post aangepast en de s2 erin gemikt, nog altijd meer dan genoeg gelijkenis. Dus verder niet van invloed op mijn argument. :)
Alle tvs en magnatrons lijken op elkaar. De vorm is functioneel... Daarbij draait er ander os op. Dat ze een streepje voor de luidspreker zetten... Tja kon ook rondje wezen, maar goed. Dit is echt zielig gedrag van Apple en zou verbaasd zijn als ze gelijk krijgen in Europa notabene...
Bij die bedrijven heb je ook patenten oorlogen alleen kan niemand dat ene moer schelen dat siemens het alleen recht heeft om blenders te maken. Smartphones zijn producten die eenmaal heel persoonsgebonden zijn. Wat Nu speelt gebeurt waarshijnlijk velen malen vaker bijandere producten of technieken.
Het is zwart, rechthoekig en heeft een touchscreen. Dan heeft Apple dat design weer gejat van eerdere touchscreen toestellen (van o.a. LG en Samsung).

Ook is Apple zo bekend dat mensen echt niet per ongeluk een Galaxy S2 kopen als ze een iPhone willen. iPhone is een begrip, dat kan zelfs niet fout gaan bij de grootste idioot.

[Reactie gewijzigd door Framoes op 18 augustus 2011 10:35]

Ik zou zeggen, hou ze eens alletwee in je hand, ze verschillen meer dan hard genoeg.
Grootte, omvang, vorm, afwerking, gewicht.

Dit zijn 2 verschillende telefoon...

Lage resolutie fotootjes op het internet zijn niet hetzelfde als de apparaten in het echt.
Anoniem: 399803
@LxxFxx18 augustus 2011 14:12
Jaaaaa, heel leuk en aardig.
Dat is ook zo!!!

Maar het EU systeem om je producten te beschermen, daarbij is een (beetje vage) tekening al genoeg! En dat laat toe juist die verschillen buiten de beschouwing te laten.
Want als je een Iphone 4, SSII en HTC sensation in de hand hebt. Merk je echt wel een wereld van verschil.
Maar teken ze maar eens heeel netjes na op een a4tje met potlood en even groot. Dan worden de verschillen in een keer niet zo heel groot meer. En dat vindt ik dus geen goede representatie van een product.
Maar het EU systeem om je producten te beschermen, daarbij is een (beetje vage) tekening al genoeg! En dat laat toe juist die verschillen buiten de beschouwing te laten.
Stop eens met die onzin te verspreiden en leer eens wat bij over patenten,CD's en IP voor je blaat.
Zoek dan maar eens de verschillen:
http://www.tmobileniles.c...one4-vs-galaxy-s-head.jpg
Dat is de SGS1, niet de SGS2, en daar draait het nu om. Met de SGS1 heb je gelijk, maar de SGS2 is duidelijk anders en niet te verwarren, niet met de iPhone 3 en niet met de iPhone 4.

Misschien valt de SGS1 ook onder dit verbod, maar ik denk niet dat Samsung dat heel erg zou vinden. De SGS2 is voor hen nu uiteraard wel van essentieel belang.
Ik geef je gelijk dat de Galaxy veel lijkt op de Iphone. Maar komt dat niet juist doordat de andere concurrenten juist heel anders zijn, strak design zoal SE of meerdere knoppen en glimmende accenten van HTC. Hierdoor lijkt de Galaxy meer op de Iphone.

Ik heb het idee als je een telefoon ontwerpt waarbij 80% een scherm is en je maar 20% aan design besteed, je weinig kan inbrengen. Het blijft een keuze van Samsung dat ze gekozen hebben voor minimale knoppen en een ronde behuizing voor betere ligging in de hand. Daardoor lijkt het snel op de Iphone.

Maar LCD tv's lijken toch ook allemaal op elkaar? Groot scherm en dezelfde zwarte bezel...

Je kan toch niet bedrijven aanklagen omdat het eerste ontwerp dat je had rond vormgegeven was? Geef je wel toe dat ze op elkaar lijken en dat Samsung daarop op mee lift voor de niet oplettende kopers.
Offtopic:
Ik heb hier ook nog een zoekplaatje dan... tussen een transistorradio en de iPod, of tussen een iMac en bureaulamp...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/4265374.stm
Pssst... Heb je al eens een foto van de LG Prada gezien... (zie LG had deal om eerste Android-smartphone te maken), die is begin 2007 al op de markt gekomen...
Zou Apple daar soms het uiterlijk van hebben gekopieerd naar de iPhone4?
Dus wie is er nu origineel?
Inderdaad, want Apple heeft z'n iPhone 2G alleen maar officieel inclusief afbeeldingen aangekondigd op 9 januari 2007 en LG kondigde de Prada officieel op 18 januari 2007 aan. Gelekte afbeeldingen tellen niet. De eerste afbeeldingen van de Prada zijn rond 15 december 2006 uitgelekt, is niet echt dat je in een maandje even een toestel bedenkt als je Apple bent...
LG heeft in 2007 een designaward gekregen voor de prada, maar daarvoor moesten ze al vroeg in 2006 hun ontwerpen insturen. Dus niets gelekte afbeeldingen, het ging toen al om een vaststaand ontwerp.
Kortom, imho zit Samsung hier gewoon keihard mee te liften op het design succes van Apple en staat Apple in zijn recht om Samsung terug te fluiten.
Het begint er steeds meer op te lijken en Apple lijkt het ook steeds meer toe te geven dat het design de enigste reden is om een iPhone/Pad te kopen.
Als je ze qua software en voor de hardware bekijkt lijken ze achter te lopen ivm voor.
Bijvoorbeeld een iPad met een antieke resolutie verhouding van 1024*768 (4:3) ipv 1280*800 (3:2).

Ik hoop dat Apple dank zij zijn opstelling flink in het zand zal buiten.

Persoonlijk vind ik de Samsung en de Apple producten niet noemenswaardig op elkaar lijken. Niet meer dan auto's in de jaren tachtig toen ze naar meer aerodynamische auto's overgingen. Nu gaan fabrikanten over naar smartphones en tablets met een touchscreen interface.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 112442 op 18 augustus 2011 15:25]

En het grootste verschil zit van binnen. Het Android OS heeft een lichtjaar voorsprong op iOS. Zeker als je alle functionaiteit van de iPad2 vs Galaxy 10.1 vergelijkt.
Tja, dat is natuurlijk een mening,
ik gebruik beide platformen,
en vind het gemak van de iPhone + Appstore
vele malen hoger dan Android + Appstore
Aldoor dat geneuzel dat software niet/wel werkt op jouw telefoon,
jouw schermresolutie etc.

Tweaken hoeft van mij niet op een telefoon, ding moet bellen,
de weg vinden, paar nuttige progjes, en wat intermezzo-spelletjes.
Één van de redenen tot aankoop van een Samsung Android-phone is juist het tweaken van deze telefoon. Het grootste voordeel van Android is dat het allemaal OpenSource is!
Android is dat het allemaal gedeeltelijk OpenSource is!
Iets met HoneyComb en MarketPlace plus elke andere Google app.

Study: Android Is Least Open of Open Source Mobile Platforms
Qua android 3.0 heb je gelijk, ook al zie ik wel wat in de reden die google geeft, het blijft twijfelachtig.
Qua android <3.0 verwar je google apps met het opensource gedeelte. Google apps spelen een grote rol op de meeste android foons, maar zijn er geen inherent onderdeel van android. Het OS(<3.0) is opensource, punt. Sommige apps niet, maar android werkt prima zonder deze en alternatieven zijn er dan ook, van de market tot (g)mail.

[Reactie gewijzigd door Fly-guy op 18 augustus 2011 12:12]

voor een aantal tweakers wellicht, 95% van de markt wil een telefoon die werkt.
? Hoe komt je daar bij? Op elk Android toestel wordt het aanbod van software die wel of niet werkt bepaald vóór het wordt weergegeven. De resolutie is sowieso niet een punt vanwege de manier waarop Android omgaat met DPI en interface objecten.

En verder: stel DAT je programmeurs hebt die wél pixel based gaan programmeren, wat zelden voorkomt (eigenlijk alleen de schiphol app voor zover ik herinner), dan vallen er hardware eisen en min- en max APIlvl op te geven in de manifest van de app voordat hij gepubliceerd wordt. Kortom: een app die de camera nodig heeft, zal nooit op een device zonder camera kunnen worden geïnstalleerd: hij zal zelfs nooit worden weergegeven.

Je enter knop is trouwens iets te gevoelig, je hebt gekke regeleinden in je post. En ik onderschrijf je mening dat Tweaken niet moet hoeven, en dat is de kracht van Android gelijk: het HOEFT niet. Geen kunstgrepen met copy-paste om iets van een website te kunnen mailen of sms-en, geen moeite om een plaatje ergens anders vandaan te halen om het met tweetdeck te kunnen twitteren: de intent-API (verzenden scherm) is binnen Android een verademing! Net zoals de "alles zoeken" functie, en de mogelijkheid tot widgets, om je hele agenda te zien op je startscherm is praktisch.

Maar ik val in herhaling: er zijn natuurlijk voor- en nadelen voor beide systemen. Ik vind dat Apple, bijvoorbeeld, hoewel het eigenlijk té veel controle is, de malware-detectie in hun repository goed op orde heeft. Helaas is hun pers-cencuur een bijkomend nadeel en geeft het aan dat netneutraliteit een must is (ik vraag me dan ook af hoe de appstore restricties zich verhouden met de Nederlandse wet eigenlijk). Het feit dat de appstore het ENIGE medium is vind ik erg jammer weer eigenlijk: een losse APK ergens van downloaden is onmogelijk.
Inderdaad, want er zijn zeker toch al wel 10? aplicaties die daadwerkelijk geschreven zijn voor HoneyComb. Ja, dat geeft ze echt een grote voorsprong.
ja inderdaad, het aantal applicaties zegt alles over de voorsprong van het OS op een ander OS. [/sarcasm] Niet dat ik het met postma eens ben, android (en diens onderliggende OS, linux) zijn opensource. Apple kijkt hier ook naar en optimaliseert onder andere die code voor zijn gestandaardiseerde hardware. DAARNAAST is er ook niet veel mis met iOS' grafische schil (quartz&aqua? weet ik niet voor iOS..) dus inderdaad, de voorsprong is gering.

Het gebruik van standaarden (en het kopieren van bestanden zoals dat hoort, niet via iTunes) en het open karakter geeft android wat mij betreft wel echt een grote plus ten opzichte van iOS. Dat android voorloopt; ja dat durf ik ook nog wel te geloven, MITS jij zelf custom roms op je telefoon laadt! Anders valt het best mee met de voorsprong en voor eindgebruikers (niet-tweakers) is het geoptimaliseerde OS waarschijnlijk nuttiger dan een veel bijgewerkt OS.

Desalniettemin begint mijn hekel aan apple steeds groter te worden...
een zo-generiek-mogelijk design en even zo generieke patenten en dan iedereen aanklagen die enige concurrentie zou kunnen leveren.

Lekker bezig!
Anders maakt Samsung van de grote midden knop een capacitieve knop, dan lijkt ie opeens een stuk minder.
idd, naast een Samsung SII ziet de iPhone er een beetje zielig uit.
idd, hij heeft ook afgeronde hoekjes en is ook zwart zoals 80% van de smartphones....

[Reactie gewijzigd door KoalaBear84 op 18 augustus 2011 10:02]

En hoe zagen de telefoons er uit VOOR de iPhone?
Zo: http://asia.cnet.com/i/r/2007/hp/40024560/sc004.jpg

Dat is de LG Prada. Een jaar voor de iPhone gereleased. En zo zijn er nog wel meer mobieltjes, inclusief van HTC en Samsung.
De LG Prada is aangekondigd op 12 december 2006.
De iPhone is aangekondigd op 9 januari 2007.

Dat is geen jaar.. Dat is nog geen maand zelfs.. En van die maand die ertussen zit ligt de halve wereld 2 weken plat.

Apple heeft zelf al verteld dat ze het tablet ontwerp al jaren geleden gestart zijn en op die manier tot de iPhone zijn gekomen. Natuurlijk waren er smartphones voor de iPhone, zoals deze LG Prada, welke zeker geen slechte telefoon was, maar het OS was zo traag als dikke stront door een trechter.

De belangrijkste ontwikkeling kwam natuurlijk pas met de App-store. Dát heeft de smartphone wereld op z'n kop gezet. Niet het ontwerp.
De belangrijkste ontwikkeling kwam natuurlijk pas met de App-store. Dát heeft de smartphone wereld op z'n kop gezet. Niet het ontwerp.
Lekker boeiend daar gaat de discussie niet over mensen zeggen dat ze op elkaar lijken en er wordt aangetoont dat de SGS2 ook op andere telefoons lijkt die ouder zijn dan de iPhone :) Hoef je niet ineens een ander excuse te hebben wat totaal niet relevant is aan de discussie die hier gevoerd wordt...

De appstore (of linux package manager) is een prima uitvinding daar hoor je niemand over dat dat niet een slimmme zet was van Apple!
toen was de Nokia N95 de meest hippe telefoon
Precies. Vind persoonlijk de SII er net iets strakker en gelikter uitzien. De gemiddelde Dect telefoon die ik bij mensen zie staan hebben ook allemaal dezelfde vorm. Weliswaar een ander kleurtje maar je kunt uiteindelijk er niet omheen dat een bepaalde basisvorm het makkelijkst is voor gebruik. Dat Apple blijkbaar een alleenrecht wil hebben op een bepaalde standaard vorm moeten ze zelf weten, maar ga dan de consumenten niet onthouden van het recht om een ander merk te kopen.
Beetje zielige vertoning dit en net iets té agressief. Hier maken ze geen vrienden mee.
Inderdaad. De verhouding vindt ik raar bij de iPhone. Veel zwarte vlakken. Waar de SII het scherm beter heeft verdeeld over de voorkant.
Ik heb zelf een Samsung Galaxy S II en ik vind hem totaal niet op een iPhone lijken. Compleet zwart, geen silvere bumpers aan de zijkant, plat en niet zo baksteen (qua vorm) als de iPhone, betere camera, snellere processor, mooi groot scherm en zo kan ik wel door blijven gaan. Niks 'omdat het dan lijkt dat ik een iPhone heb' ik vond de iPhone 3gs een erg mooi ontwerp en de 4g niet.

De Samsung Galaxy S II heb ik gekocht omdat dat ding op dit moment één van de betere mobieltjes zijn qua hardware en features. Apple is op dit moment gewoon erg zielig aan het doen ze klagen alles en iedereen aan. Gelukkig dat HTC nu ook hard tegen Apple gaat inbeuken.
Ik heb ook een GSII en vind hem (van voren) juist wel erg op een iPhone lijken. Zwart glas met ronde hoeken, met een knop onderin, streepje met speaker boven... maar de grootste verwarring komt vooral door de Android interface wat mij betreft. Google heeft heel duidelijk iOS als basis gepakt en daar botst Samsung nu tegenaan.
In de basis vind ik iOS fijner werken, maar door de extra interface tweak mogelijkheden heb ik nu wel een wezenlijk ander 'eigen' toestel.
Android lijkt op iOS?

Als je de app-drawer (of aanverwante benaming) opent, dan is dat inderdaad een lijst van icoontjes zoals Apple gebruikt. Alleen is dat niet de standaard interface, maar een lijstweergave.

Standaard heb je een aantal homescreens, waar je naast icoontjes ook de meest uiteenlopende widgets kan zetten en een achtergrond plaatje (al dan niet interactief) kan instellen.

Hoe lijkt dat op de iOs interface? Dat is ongeveer hetzelfde zeggen als 'Kijk het lijkt precies op elkaar, als je bij de concurrent eventjes dit doet, en hier naartoe gaat, en dan daar op klikt, en de telefoon dan zo een beetje scheef houdt... Zie, ze hebben de look gewoon gejat!'

iOs is qua desktop interface enorm beperkt. Goed, sommige mensen vinden een minimalistische aanpak fijn, maar ik heb graag wat afwisseling...
Ik weet echt niet of je het beseft maar dat glas noemt Gorilla Glass en is NIET van Apple of wie dan ook. Het is gewoon een soort van plastic dat gehard wordt en wordt gebruikt door bijna alle merken.
Je hebt het grotendeels over specificaties, daar gaat het niet om. Maar je hebt wel gelijk op de overige punten, het enige wat overeenkomt is een beetje de vorm.
Het gaat om ALLE android hardware..

Dus ook voor deze modellen
http://www.samsung.com/galaxyace/mini_overview.html
http://www.samsung.com/nl...ype=prd_detail&returnurl=

Apple overdrijft en is meer een bedrijfs strategie om Android zoveel uit de markt te halen.... vergeet niet.. elke dag dat Apple Android buiten de markt houd.. des te meer iphones verkocht kunnen worden.

Ook zal deze zaak een precedent zijn... dus nu Samsung Android, dan is het ZEER makkelijk om ook HTC, Motorola and SE
Klopt, Apple kweekt door Samsung aan te pakken sentiment, Stel (en ik hoop het niet) dat Apple in het gelijk gesteld wordt dan is het heel makkelijk roepen, Android is een ripoff van iOS en alle Android toestellen kijken op iPhones.

Terwijl dit dus beslist niet het geval is, Apple probeert dus de gewone burger met deze zaak op het verkeerde been te zetten en sentiment tegen Android producten te kweken.

Je zou kunnen discussiëren als een Galaxy S niet veel op een iPhone lijkt, de SGS2 is echter al een heel ander apparaat. Het is dus (in mijn ogen) onmogelijk om op basis van het uiterlijk deze twee op een hoop te vergen en te zeggen dat alle Samsung Android apparaten het patentrecht van Apple misbruiken.

Ik hoop dat de rechtbank verstandig zal zijn...... Weet iemand eigenlijk als Samsung of Apple ook in beroep kan gaan als de rechter uitspraak heeft gedaan?
Als dat echt klopt, is dat heel erg dom van Apple. Ik denk dat je de rechter dan makkelijjk kunt overtuigen dat Apple gewoon spijkers op laag water aan het zoeken is en dat de eis van Apple om een compleet verkoopverbod te eisen buiten proportie is.

Net zoals in de zaak van de Galaxy Tab waarbij ze het plaatje opgerekt hadden om hem meer op de iPad te laten lijken. Dat moet bewust door iemand gedaan zijn (kan misschien door Apple gedaan zijn, misschien door de advocaten van Apple). Wanneer je je verlaagt tot dat soort tactieken maak je je zaak alleen maar zwakker.
Een fiets lijkt op een fiets, een auto op een auto en ja ook een tablet lijkt op een iPad tablet. Zijn ze in China en dat soort landen ook zo fel op dat soort look-a-likes ? Daar zie je kopieen van alles, ze willen gewoon een monopoli postitie...

Ik snap best dat je vind dat hij erg lijkt maar zoals al gezegd een fiets lijkt....
Anoniem: 19339
@bonus18 augustus 2011 09:59
Zijn ze in China en dat soort landen ook zo fel op dat soort look-a-likes ?
Nee, maar daar voorziet de wet (dacht ik) niet zo heel erg in de middelen om daar wat aan te doen.
Laat het posten dan gewoon achterwege zeg. "Omdat het op een iPhone lijkt". Het is gewoon een ander product, Apple is niet de enige producent van smartphones. Bij autobanden kopen mensen toch ook geen QuickFit eigen merk "omdat die op Goodyear banden lijken"?

:+
Als je het enigszins nuchter bekijkt kun je toch niet andrs zeggen dan dat Apple erg aan het zoeken is en zoals al eerder aangegeven "zielig" bezig is. Bedrijven worden toch ook niet aangeklaagd omdat laptops zoveel op elkaar lijken.

En "omdat het dan lijkt als ik een iPhone heb" alsjeblieft zeg waar haal je het vandaan. Er zitten best goede dingen in iOS en er is een duidelijke doelgroep voor maar voor mezelf zie ik er niks in en dan is concurrentie alleen maar goed.
Als je het enigszins nuchter bekijkt kun je toch niet andrs zeggen dan dat Apple erg aan het zoeken is en zoals al eerder aangegeven "zielig" bezig is.
Met zielig bezig zijn win je geen rechtzaken. Dus we zullen zien.
Ik heb geen Samsung Galaxy S2 gekocht omdat deze op een iPhone lijkt, ik heb deze gekocht omdat ik een Android-toestel wou en in vergelijking met HTC Sensation kwam deze er het beste uit.

Een beetje kort door de bocht lijkt me...
dat vergelijk trekken veel mensen wat ik net jammer vind.

de S2 is absoluut geen iphone look a like en zo zie ik het ook niet.
ik vind de S2 mooier en strakker uitzien en dan wordt hij vergeleken met die baksteen van een iphone...

ook vind ik een algemeen verkoopverbod jammer, dan moet ik mijn tab ergens anders gaan uithalen.
ook slecht voor de concurrentie.

ook vind ik dat Microsoft Apple moet aanklagen, er zit standaard een browser en media speler is OSx. Microsoft meost toen aparte versies maken en apple kan alles ongestraft doen?
Dit is onzin. Ik heb zowel een Iphone 4 als een GSII in handen gehad en ze lijken totaal niet op elkaar. Niet kwa formaat en uiterlijk. Alleen de kleur misschien beiden zwart.
Net als toen samsung terug in de tijd ging en producten maakte die er uitzagen als iPads, die design hebben ze ook gestolen:
http://www.samsung.com/hk...dex.idx?pagetype=type_p2&

Dat die "photo frames" uit 2006 zijn en de iPad uit 2011 wil niet zeggen dat ze het design niet van Apple hebben gestolen natuurlijk 8)7
"omdat het dan lijkt als of ik een iPhone heb"

Dat denk/hoop jij misschien. Ik kocht juist een Galaxy S omdat ik géén Apple wil!
Geen van beide gaat hier 'winnen'. Beide gooien hun patenten in de strijd en de zaak wordt geschikt dmv een geldbedrag voor de 'meest-rechthebbende'.

Het probleem van Apple is de overpriced hardware. Het is voor alle andere fabrikanten erg eenvoudig om voor veel minder geld een soortgelijk apparaat te bouwen.

De enige manier voor Apple om hun markt en winst te beschermen is door patenten.
Het probleem van Apple is de overpriced hardware. Het is voor alle andere fabrikanten erg eenvoudig om voor veel minder geld een soortgelijk apparaat te bouwen.
Waarom zijn er dan nog steeds geen stapels iPad-killers voor de helft van de prijs?

Waarom zijn er dan nog steeds geen stapels iMac-killers voor de helft van de prijs?

Ik denk dat als je gewoon je gezond verstand gebruikt, je zelf ook kunt begrijpen dat de marketing- en designmensen van de Apple-concurrenten echt wel doorhebben dat een deel van de verkoopsuccessen van Apple wordt bepaald door het strakke design in combinatie met de geboden functionaliteit, daar hebben die lui tenslotte voor geleerd.

Maar de welbekende strategie van Apple om in een vroeg stadium een nieuwe techniek te adopteren, en hardware-producenten daar investeringspremies voor te bieden in ruil voor gegarandeerde productiecapaciteit en in een later stadium een scherpe kostprijs, zorgt er voor dat jouw bewering dus geen realiteit is: Andere fabrikanten kunnen niet voor minder geld een ECHT gelijkwaardig apparaat leveren (en met ECHT bedoel ik dan ook werkelijk op alle fronten, dus software- en hardwarematig, kwantitatief en kwalitatief).
Wil je nu echt beweren dat er geen markt is voor goedkope non-mac laptops? 8)7
Ik ben blij dat je jezelf nu al met dat hamertje op je kop tikt, aangezien ik die conclusie van jou werkelijk nergens in mijn reactie zie staan.

Sterker nog, ik geloof persoonlijk dat die markt bestaat, net zo als een markt voor supergoedkope laptops, op het niveau van gebruik ze een half jaar en gooi dan maar weg. Maar daar ging het helemaal niet over, ook al schijn jij dat er graag in te willen lezen.

Ik reageer echter (vandaar dat ik voor de duidelijkheid ook nog de originele quote geplaatst heb) op de opmerking dat "alle andere fabrikanten voor veel minder geld" dezelfde apparaten als Apple kunnen bouwen en leveren.

En mijn reactie is redelijk uitgebreid in een poging dat te onderbouwen.

Had ik kort door de bocht willen gaan dan had ik gepost:

"Oh ja? En waarom doen ze dat dan niet?".

;)
Waarom zijn er dan nog steeds geen stapels iPad-killers voor de helft van de prijs?

Waarom zijn er dan nog steeds geen stapels iMac-killers voor de helft van de prijs?
Als je nu het nieuws en dit artikel had gelezen, dan had je je eigen vraag kunnen beantwoorden: die killers zijn er niet omdat ze door rechtzaken en patentoorlogen uit onze winkels worden gehouden door een handjevol electronica-marktleiders.
die killers zijn er niet omdat ze door rechtzaken en patentoorlogen uit onze winkels worden gehouden door een handjevol electronica-marktleiders.
Ik zie anders Apple - bijvoorbeeld - geen enkele poging een apperaat als de Asus eee Transformer tablet uit de winkel te houden. Terwijl dat ding in mijn optiek in alle opzichten nog beter is dan de Samsung Galaxy tab 10.1.

Waarom? Simpel, het is een ander - eigen design van Asus, waar de eigen ontwikkeling en innovatie van Asus werkelijk waar vanaf SPAT.

Het is dat ik geen Tablet hoef, ik vind zo'n ding voor mij persoonlijk geen nut hebben, maar anders moest ik echt serieus gaan nadenken of 't een iPad werd of een Transformer. En dat terwijl alles thuis Mac is.
LOLTROLOLOL dat geldt misschien wel voor een deel van de gebruikers, maar ZEKER niet voor diegene die er bewust voor kiezen! Ik heb nu al twee jaar lang een android en ben zeer tevreden met wat ik er allemaal mee kan! Ik doe er meer mee dan menig mobiele telefoon gebruiker en kan je vertellen dat mijn broertje, die rondloopt met een iphone al liep te mekkerren omdat hij er verder niet zoveel mee kon doen en hij had em al gejailbreaked... Ik heb een desire, en zal binnenkort overgaan op de s-e ray, OMDAT het android is! Ik wilde zelfs nog overstappen op de S II omdat die gewoon de beste resultaten neerzet van het moment. (Maar ik wil graag iets anders dan een telefoon die op een iphone lijkt.) Appletjes zijn daar intern wel jaloers op, ergo aanklagen die handel!! Ik hoop dat ze geen schijn van kans maken, gewoon al omdat ik ze dat niet gun. Begrijp me niet verkeerd, zonder bescherming van ontwikkelingen, zullen we niet ver komen, maar hoe apple, htc en noem maar op, generieke patenten proberen te beschermen, kan ik echt niet waarderen. Phillips, sony en weet ik het, beschermen de dvd en blueray, kijk daar kan ik me in vinden, dat is werkelijk een ontwikkeling.

Kijk eens naar de auto industrie, een fiat, opel, seat, alpha, volkswagen, audi, ondanks dat er een paar onder hetzelfde concern vallen, lijken er een hoop van die wagens op elkaar, vooral als je er geen verstand van hebt.....
Dat is ook het probleem van velen: Ze hebben er geen verstand van dus bij de eerste oogopslag meldt men dat het een kant-en-klare copy is van de betreffende hardware. Maar laat ze er maar eens een maand mee klooien.
Haha, hoor uzelf bezig. Eventjes het meest generic en simplisitsch design ooit maken en dan klagen dat alles erop trekt.
Wat willen mensen? Een gsm die zo klein mogelijk is en zo'n groot mogelijk scherm met een touchscreen. Resultaat: een groot scherm met een rand op. Elke smartphone heeft dit ongeveer. Asde al wilt voorkomen da apple u aanklaagt moede al afkomen met een driehoek als scherm.
Wat een onzin.. dan is er iets mis met je als je dat doet. Ik spot het verschil in 1 oogopslag, en daarnaast zijn de kosten voor beide toestellen niet zo verschillend. Geen enkele reden om het 1 te kopen, terwijl je het ander wilt.

Apple moet gewoon niet zo zielig doen, er zitten notabene Samsung onderdelen in hun toestellen.. Niet bijten in de hand die je voed.
Een tablet is eenmaal plat en niet rond of een ander vorm.
Apple doet gewoon zielig.
Een tablet is eenmaal plat en niet rond of een ander vorm.
Apple doet gewoon zielig.
Daar gaat 't Apple ook niet om, de Asus eee Transformer laten ze bijvoorbeeld volledig met rust.
@ Daeron....

Dit is nu precies de Apple houding..... Altijd vanuit eigen perspectief. En altijd een zeer beperkte view.

Ik heb een S2 juist omdat het geen Apple is maar een beul van een telefoon die in iedere test gehakt maakt van alles waar je het mee vergelijkt.... (ja ja zelfs de Ipad 2)

Dus mijn koopargument was niet, ik wil iets wat op een apple lijkt, mijn koopargument was ik wil de beste telefoon money can buy.... en sorry dan kom je op dit moment echt niet bij een apple uit maar bij de S2.

Zeker omdat de SII gewoon 100 euries goedkoper is, dan wordt het elemaal een ABC-tje
Je hebt 'de snelste telefoon' what money can buy, dat maakt hem niet direct de beste.
Nee 'beste telefoon money can buy', dat zegt ie al vanuit zijn perspectief :) Er staat niet voor jan lul (tenzij jij jan lul heet) nog wat voor: "mijn koopargument was ik wil de".
Grapjas!

Ik koop geen Apple omdat het te duur is voor wat je krijgt!
Ik heb een Samsung omdat ie beter is en goedkoper, niet omdat ie op een Apple lijkt!

Wat een redenatie weer zeg...

Zoals al vaker gezegd: Apple verliest terrein (en geld) en gaan darom huilie huilie doen op de meest kinderachtige (Amerikaanse?) manier.

Ik wordt een beetje Apple moe en moet onderhand alleen maar lachen als ik mensen met Apple spullen zie. Ze hadden immers betere spullen kunnen hebben voor veel minder geld. Maar ja dan missen ze dat logootje natuurlijk...
Kijk eens in een willekeurige computerwinkel naar de verschillende computers? Pc kasten en laptops lijken ook allemaal op elkaar. Tv's in de media markt ook, eentje is groter dan de andere, maar ze hebben allemaal dezelfde verhoudingen en dikte. Toch zijn ze niet het zelfde. Een telefoon met een touchscreen zou niet door Apple geproduceerd mogen worden. En telefoons zijn een stuk handiger als rechthoekig voorwerp dan in de vorm van een ster.

Is het zo moeilijk om te accepteren dat je nu een keuze hebt voor een bepaald product?
*Hap*

Als je het perse wil weten, ik heb thuis niets van Apple. Ik vind gewoon dat Apple recht van klagen heeft omdat de Samsung hardware daadwerkelijk overdreven veel lijkt op de Apple hardware.
Deze patenten oorlog kost klauwen met geld, Nu hebben we dat misschien nog niet door omdat het vooral proces kosten zijn, maar wat als Apple er in slaagt om de Samsung Galaxy apparaten te laten verbieden.

De volgende stap is dat LG of HTC? Kortom er blijft steeds minder ruimte over in dat geval voor concurrentie, Apple zal dan een dus danige positie op de markt kunnen krijgen dat ze de prijzen helemaal kunnen bepalen en e.v.t. verhogen.

Dit soort "spelletjes" zijn voor de consument nooit goed (in elk geval wanneer Apple weet te winnen).....
Idd, klauwen met geld voor de consumenten! Het is algemeen bekend dat Apple 'overhypte' produkten heeft en deze enorm duur weet te verkopen.

De paar produkten die Apple levert moeten ook wèl scoren: Bij een tegenvallend product zal Apple van het 'meest gewaardeerde beursfonds' een enorme duikeling gaan maken. Het geringe aantal produkten van Apple is een enorm risico. Concurentie betekent dat de marges omlaag moeten en dat er weinig meer te 'hypen' valt. Met het uitschakelen van de concurentie kan Apple een koersval voorblijven.
Simpel op te lossen, gewoon geen producten kopen van dit soort bedrijven...
Als Android een van de problemen is, dan zouden ze m.i. de maker daarvan moeten aanpakken, Google dus, benieuwd of ze die stap durven te zetten bij Apple.
Dat is het probleem niet. Het probleem is hoe Samsung Android implementeert. Dus de skin die Samsung over Android gooit.
Als dat zo is lijkt me een verbod op de TouchWiz interface een veel reëlere optie.

Ik hoop dat er snel een schikking komt tussen beide partijen en dat wij (de klant) daar niet de dupe van zijn.

Ik heb zowel een Android device (Samsung) en een iPod touch en beide apparaten hebben zo hun voordelen. Ik begrijp eerlijk gezegd ook niet op welk vlak Android en iOS dan zoveel op elkaar lijken. In mijn ogen hebben ze beide een compleet andere interface.

Menustructuren zijn compleet verschillend. De notificaties komen op een compleet andere manier binnen. Widgets vs. geen widgets. Zo kan ik nog wel even doorgaan. De icoontjes lijken misschien op elkaar, maar daar is volgens mij dan ook alles mee gezegd.
Het artikel van tweakers noemt ook de Nexus S en deze bevat afaik geen Samsung Skin.
"Het probleem" dat Apple ervaart gaat dus wel wat verder dan die skin.
heb je wel eens gekeken dan naar het beginscherm? die is echt zo ontzettend anders. Dan geef ik de voorkeur aan samsungs versie tov het kale iphone beginscherm
Het enige voordeel dat dit heeft voor alle andere fabrikanten is dat steeds mensen op deze manier een hekel krijgen aan Apple.

Het bedrijf dat zo slecht is in het maken van producten die beter zijn dan de concurrentie dat ze op basis van allerlei vage ideeën ooit op een papiertje gezet en bij de EU ingeleverd de concurrent moet blokkeren. Het zelfde bedrijf ook wat keer op keer met advocaten en rechtszaken welke concurrentie, of zelfs rand apparatuur dan ook probeert te verbieden tenzij zij er zelf geld aan verdienen. Een bedrijf ook dat zich zelf steeds kwetsbaarder maakt door altijd maar een product te maken dat jaren lang het zelfde blijft. Een product dat maar zelden en dan alleen met een belachelijk hoog prijskaartje verbeterd wordt. Uiteindelijk is die positie niet houdbaar en dan is de enige oplossing die dit bedrijf lijkt te zien verbieden en blokkeren en dat zullen klanten al heel erg snel minder kunnen waarderen.

Het grote argument van Apple is het Samsung product lijkt te veel op dat van ons. Maar dat argument is maar heel erg moeilijk waar te maken omdat je nu eenmaal niet veel andere opties hebt met de huidige stand van de techniek. Een rond scherm of een driehoek is geen optie een rechthoek is de enige echt beschikbare optie. En als je een product maakt dat vierkant in plaats van een dunne rechthoek is dan verkoopt het niet. Dus kom je al heel erg snel op een zelfde type behuizing uit. Omdat we allemaal ongeveer de zelfde elementen gebruiken is het niet heel erg vreemd dat na een gedegen onderzoek naar het geen de markt wil je als bedrijf met een product komt dat zeer veel op dat van je concurrent lijkt.
Te veel is eigenlijk geen echt argument, wat is te veel? Het is een ander apparaat met een ander besturingssysteem en een net even ander uiterlijk. De bediening is gelijk maar dan kun je Apple ook verbieden nog langer een laptop te maken omdat deze te veel op een HP of Dell model lijkt, ze hebben immers beide een toetsenbord...

XGmode heeft helemaal gelijk het probleem is niet Apple zelf maar de wetgeving die hen instaat stelt met een vage schets een volledige markt te claimen voor altijd want zij hebben immers het ontwerp gemaakt. Het zou men dan ook niets verbazen als binnen de kortste keren ontwerp studio's worden opgericht die alleen maar zo veel mogelijk logische voor de hand liggende en voor al vage ontwerpen in zullen leveren om deze allemaal als hun ontwerp te claimen. Zo kan men vervolgens de hele EU van nieuwe technologie en producten onthouden want zij hebben het ontworpen en dus mag niemand anders dit soort producten meer op de markt zetten.
Het grote probleem is dat de EU helaas totaal geen verstand heeft van het geen ze doen en veel al alleen maar op voorspraak van grote bedrijven of lobby groepen dit soort regels invoert. Het is het grote voordeel van democratie en kapitalisme dat het voor de bedrijven mogelijk is om eigenlijk alles wat ze maar willen in wet om te zetten. Het is alleen een kwestie van tijd en geld en wat je maar wil is mogelijk. En zo als je ziet kan dat heel erg goed betekenen dat men met vrijwel niet meer dan een paar schetsjes een tien tal jaar geleden de hele EU als markt voor zich zelf claimt omdat niemand anders meer een vergelijkbaar product mag maken.
Kom op, dit gaat toch echt stappen te ver. Ik snap dat je niet blij bent met concurrent, maar dit is wel heel erg overdreven... Tegenwoordig is IT veranderd in een patentenoorlog in plaats van automatiserende techniek. Ik vraag me af hoeveel mensen nu een slecht beeld krijgen van Apple hierdoor...
Want hoeveel 'normale' consumenten lezen dit nieuws? Dat tweakers het lezen, prima, maar de meeste hebben al een bepaald beeld bij Apple, en ik denk niet dat dat erg veranderd door dit nieuws.
Dit nieuws staat tegenwoordig ook op Nu.nl. En gezien het vrij forse aantal reacties op nujij, lijkt het me dat vrij veel mensen bekend zijn met deze 'streken' van Apple.

Apple mag overigens inderdaad wel een beetje oppassen. De goodwill van de consument lijkt mij een belangrijk iets om te behouden, en het is maar de vraag welke impact dit heeft daarop. Ik kan me goed voorstellen dat er veel mensen zijn die geen begrip kunnen opbrengen voor een verkoopverbod, al is het juridisch gezien de juiste beslissing. Men zal het al snel zien als; concurrent is succesvol = procederen = kinderachtig.
Ik denk dat Apple fans het niet erg vinden dat Apple de concurrentie aanklaagt. Immers, als je zelf een iPad hebt is het alleen maar fijn als soortgelijke apparaten verboden worden. Het bevestigt je alleen maar in de gedachte dat je de 'juiste' keuze hebt gemaakt.
Ik denk dat Apple fans het niet erg vinden dat Apple de concurrentie aanklaagt.
Het punt is alleen dat Apple fans toch wel voor Apple hardware gaan. De "neutrale" niet vooringenomen consument, daar gaat het in deze om. Die consument beoordeelt een product meer op z'n meritus ten opzichte van concurrerende apparaten, en kijkt niet zo zeer naar het appeltje.

En die niet-vooringenomen consument kan wel degelijk het idee hebben dat Apple er blijkbaar alles aan gelegen is om zijn/haar keuzevrijheid zo veel mogelijk te beperken, om hem/haar daarmee zo veel mogelijk richting Apple te dwingen/lokken. Emotie is vaak ook een belangrijk aspect bij een aankoop, en daaraan gerelateerd de uitstraling welke een bedrijf heeft.

Als ik rond me heen kijk merk ik dat het meestal Apple fans zijn die het prima vinden dat Apple op deze manier de concurrentie probeert een loer te draaien, of ze nu vinden dat Apple echt gelijk heeft of niet, en uitzonderingen daargelaten. En daartegenover de overigen die Apple veel te ver vinden gaan wat dat betreft. Wat ik merk is dat Apple door dit hele gebeuren een negatief imago aan het opbouwen is bij de niet-vooringenomen consument.

[Reactie gewijzigd door houseparty op 18 augustus 2011 10:55]

Inderdaad, mensen die ik ken die zelf apple apparaten hebben, die zijn overwegend positief over deze zaak en behoorlijk overtuigd van het feit dat andere producenten alleen maar gejat hebben.

Wat minder apple gebonden vrienden zijn wat kritischer over ontwerprechten op een rechthoek met afgeronde hoeken...
Persoonlijk zou ik als ik een iPad had dat ding verkopen en een Galaxy tab kopen.
Heb wel een aantal keer met de iPad gewerkt, en het is een fantastisch apparaat. Echter als je je concurrentie op deze manier de markt uit moet werken, i.p.v. door gewoon betere producten te maken(zoals in de tijd van de iPhone 3gs bijvoorbeeld, Android is pas met de introductie van dualcores echt volwassen geworden), ben je mij kwijt als klant...
Ik heb een iPad en zou die zeker niet verkopen om een Galaxy tab te kopen. Probleem is niet het apparaat op zich (de Galaxy is technisch superieur aan de iPad), maar de nog steeds beroerde markt voor Android app voor de tabs. Daarnaast voelt Android 3.1 nog steeds "buggy" aan. Op deze beide gebieden heeft de iPad nog steeds een grote voorsprong, ook al is het veel geslotener.

De Android Market moet in korte tijd snel groeien op het gebied van kwaliteit, anders is de Galaxy geen concurrentie voor de iPad.

Ik heb zelf in Amerika 3 weken zitten testen, wikken en wegen en heb uiteindelijk vanuit een absoluut neutraal standpunt de keuze op de iPad laten vallen.
Ik niet, ik heb inderdaad een iPad. Ik vind concurrentie een goed ding. Ik ben tevreden met mijn tablet, maar overweeg niet om een mcBook te kopen. Ik zit te azen op Asus ultralight (of misschien Acer).

Persoonlijk vertrouw ik de rechtbank wel toe een overwogen besluit te nemen.
Ik ben misschien een beetje een Apple fan maar soort kinderachtige rechtszaken vind ik echt overdreven !
En dat geld voor alle bedrijven die laatste tijd alleen maar bezig zijn met dit soort patenten rechtzaken.
Ik vind het wat anders als Samsung of welk bedrijf dan ook een regelrechte kopie hadden gemaakt van de iPad of iPhone, maar niet dit soort geneuzel met van die vaage algemene patenten.
Ik vind dat iedereen vrij moet zijn om zij eigen keus te maken op welk gebeid dan ook.
Dus ik denk dat wat jij in je reactiezegt hoogstens bij een paar mensen op zal gaan.

Uiteindelijk lijkt alles op elkaar.
Nou kan Apple wel een aardig potje breken bij z'n klanten...

NRC had onlangs een artikel over Apple en z'n aanhang. Een onderzoek van een Nederlands Apple forum liet zien dat de meerderheid van de ondervraagde mensen de iPhone 5 zouden kopen zonder de specs & prijs gezien te hebben. Dat is een ongekende loyaliteit voor een merk!

Apple is trendsetter op het gebied van de tablets, maar ik vermoed dat ze de hete adem van de concurrentie in hun nek voelen. Waar ze eerst op technologie de race wel konden winnen wordt dat nu een stuk lastiger. Patenten zijn dan een probaat middel om je voorsprong te behouden.

Samsung zal een boel moeten 'investeren' in advocaten om al deze rechtszaken te winnen. Wellicht ook her en der wat moeten afkopen. Concurrenten die ook een tablet op de markt willen brengen zullen terughoudender zijn met zoveel juridisch spektakel in het vooruitzicht. Dus ja - deze rechtszaken helpen Apple wel de markt te behouden.

Laatste redmiddel zou concurreren op prijs zijn. Apple koopt z'n onderdelen goedkoper in dan de rest, en kan dus verder zakken in prijs...
Ik vraag me af of het loyaliteit is of simpelweg schapengedrag in de zin van altijd de laatste mode in huis willen hebben.
Wij van wc-eend....
Anoniem: 240197
@benji8319 augustus 2011 15:52
Veel mensen zijn niet loyaal aan Apple. Het intereseert ze niets of het nou van Apple is of van welk ander willekeurige naam. Wat die mensen wilden was perse een product wat gehyped was en dus "erbij horen". Veel mensen wilden perse een iPod of iPhone, zonder dat ze uberhaupt wisten of het wel aansloot bij hun wensen, puur om het feit dat je "cool was" omdat je ook een iPod of iPhone had. Dat is dus geen loyaliteit, dat is niets anders dan schapengedrag om erbij te willen horen.
Dit nieuws staat uiteraard ook op Nu.NL en andere sites waar minder-technische gebruikers op komen. En je zult er van versteld staan hoe moeilijk het is om vertrouwen te krijgen, maar hoe ongelofelijk simpel het is om een lang opgebouwd vertrouwen te verliezen. Dat is bij bedrijven (en ja, ook bij Apple) net zo.
Ik denk dat je dat nog vies tegenvalt. Kijk eens op http://www.nu.nl/tech/, daar staat het momenteel ook met een grote kop op!

"De gemiddelde consument" komt echt wel op Nu.nl, dus deze zaak zal ook wel bij jan-met-de-pet bekend worden.

Onvoorstelbaar hoe ver die paentenoorlog is doorgeslagen, dat bedrijven elkaar gaan lopen aanklagen omdat een verpakking teveel op jouw verpakking zou lijken! Zeker in tijden dat heel veel elektronica op hjet www wordt aangeschaft zou zo'n verpakking -minder- belangrijk moeten zijn. Natuurlijk gaan er schandalige budgetten rond om zo;n doosje te ontwerpen, maar zou een klant nu echt voor een Galaxy Tab kiezen omdat de doos op die van een iPad lijkt , maar wel goedkoper is? (even los of de verpakking er echt teveel op lijkt). Dat zal toch wel niet??

Apple moet eens ophouden met het verwende jongetje van de klas te zijn en eens een keer goed gaan opletten wat de meester (Lees: klant) verteld! Ze hebben tijden kunnen draaien op een uniek OS en mooi samenwerkend eco-systeem met o.a. iTunes en de app-store. Dan moet je niet zodra je concurrenten je bijbenen of inhalen gaan lopen zeuren, maar juist verder innoveren!

Maar ja, een kat in het nauw maakt vreemde sprongen!
Het stond een paar dagen terug op het voorblad van de Stentor (regionale krant, 160.000)
Het nieuws dat de Galaxy Tab 10.1 niet meer verkocht mocht worden kwam volgens mij zelfs op RTL Nieuws. Dit is nog een stapje verder, dus de update zou zomaar kunnen komen. Nou, dan bereik je een heel groot deel van de Nederlandse bevolking hoor :o

En inderdaad, websites als Nu.nl en ook grote kranten nemen dit nieuws over, het is te sappig om te laten liggen :)
De tijd dat er alleen nerds op Tweakers kwamen is al lang en breed voorbij. Heb volgens mij een keer gelezen dat 90% van de mannen tussen de 18 en 65 minimaal een keer per maand Tweakers bezoekt. (correct me if I'm wrong)
de Apple fanboys zullen dit nieuws alleen maar toejuigen, echter zijn er grote getale apple gebruikers die het ding kopen voor het mooie en omdat die ene persoon het ook heeft.

Deze mensen zijn de personen die apple maken of breken (fanboys zullen altijd kopen) als deze groep dus een negatief beeld krijg dan houdt het op een gegeven moment gewoon op.
Alleen de mensen die dit lezen krijgen er een slecht beeld door. Ga er maar vanuit dat dit niet in het 8 uur journaal komt, en mocht het het toch wel halen, dan vergeet je het al vrij gauw door de rampenverhalen van hongerkindjes die ervoor en erna komen.

Apple kan dit maken omdat het een groot deel van de mensen niets kan bommen wat er allemaal wordt uitgevreten om de IT markt; zolang er maar leuke speeltjes geproduceerd worden zijn ze (/we) al lang blij.
Kijk je uberhaupt zelf het NOS nieuws wel? Het gaat namelijk best wel vaak over Apple vs Samsung. Zoals bijvoorbeeld dit item:

http://nos.nl/op3/video/264970-apple-vs-samsung.html

Komt gewoon op het NOS 8 uur journaal hoor.
Echt in dat filmpje expres de witte variant pakken he :') Als het de zwarte was zei iedereen, ja dat lijkt toch wel op elkaar.

[Reactie gewijzigd door ZpAz op 18 augustus 2011 10:56]

Ben ik het mee eens, eerst zei Apple dat het ze echt niet te doen was Samsungs producten uit de schappen te krijgen, maar om hun gelijk te halen wat betreft kopiëren van designs en het gebruik van gepatenteerde technologieën. Maar nu wordt het wel erg kinderachtig. Vind het eigenlijk niets voor Apple om een concurrent zo dwars te zitten, zeker niet als je weet dat Samsung een belangrijke leverancier van Apple is.
En een deel van de aanklachten slaat nergens op: Want de Nexus S lijkt toch echt niet op de iPhone.
Indirect willen ze dus ook Google dwarszitten (een deel van de aanklachten gaat ook specifiek over Android).
Iemand aanklagen over patenten, goed, daar kan ik nog wel in komen, maar dit wordt steeds meer een ruzie tussen twee verwende kinderen die alles proberen om de ander te pesten, waarbij Apple voorlopig nog aan de winnende hand is.

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door Chris7 op 18 augustus 2011 09:50]

Dit verbetert mijn beeld niet in elk geval. Ik heb een iPhone 4, en die bevalt mij prima, maar ik zie liever dat Apple zich bezig houdt met innoveren om voor te blijven op Android dan met rechtzaken en het proberen te laten verbieden van producten van concurrenten.

Ik ben persoonlijk best geinteresseerd in een Honeycomb tablet.
@ mat.hi.as

Je schreef:

Want hoeveel 'normale' consumenten lezen dit nieuws? Dat tweakers het lezen, prima, maar de meeste hebben al een bepaald beeld bij Apple, en ik denk niet dat dat erg veranderd door dit nieuws..Apple heeft vaak rare streken, zie hieronder

* nieuws: Apple tracht tienermeisje met ontploffende iPod monddood te maken

* nieuws: 'Garantie vervalt bij roken in de buurt van Mac'

* nieuws: Apple draait omstreden prijsbeleid App Store terug

nieuws: Apple bewaart locatiegegevens iPhone op desktop , in India worden ze hiervoor ook aangepakt, bron

en zo kan je wel door blijven gaan.

Apple maakt mooie producten maar het zal niet mijn voorkeur hebben.
Ik heb ooit een Ipod gekocht, het apparaat werkte goed, maar je muziek erop zetten is omstreden. Eerst Itunes installeren dan Ipod aansluiten en dan data doorsturen naar de Ipod. Maar wi je er muziek afhalen dan kan het niet (officieel dan , alternatief bestaat er wel genaamd Yamipod. Maar deze werkt niet 100% goed i.v.m. namen van nummers en artiesten die dan niet altijd kloppen of weg zijn.)

De makkelijke methode is vul een usb kaartje /stick vol en je bent klaar


Maar iedereen zo zijn eigen keus of ze voor Apple kiezen

[Reactie gewijzigd door aliberto op 18 augustus 2011 11:05]

Kom op, dit gaat toch echt stappen te ver. Ik snap dat je niet blij bent met concurrent, maar dit is wel heel erg overdreven... Tegenwoordig is IT veranderd in een patentenoorlog in plaats van automatiserende techniek. Ik vraag me af hoeveel mensen nu een slecht beeld krijgen van Apple hierdoor…
Alsof Apple de enige is die andere bedrijven aanklaagt. Dit gaat over en weer.. Als je spreekt van een patentoorlog dan moeten er meerdere partijen bij betrokken zijn niet waar? Anders was het een patentaanval.. Het zijn altijd de grote jongens die de wind van voren krijgen of het nu Apple is of Microsoft, ze zijn altijd schuldig, oneerlijk, kinderachtig.. Het systeem daagt uit voor commerciele bedrijven om dit soort dingen te doen. Als dit oneerlijk is is dat een fout van het systeem, niet van een bedrijf, het is niet een broer die zijn zus aanklaagt, het is een commercieel bedrijf dat een commercieel bedrijf aanklaagt. En laten we eerlijk zijn als die 2 dozen op de plank staan ziet een consument dat het verschil?
Alleen, zie je niet wat deze zaak zo bijzonder maakt? Apple wil puur concurrentie uitschakelen, en dit heeft niets meer met inbreuk op intellectueel eigendom te maken.

En dit intellectueel eigendom is ook zeer omstreden, Apple maakt nu zo'n misbruik van Community Design en het patentsysteem, ik ben hierdoor eens gaan uitzoeken hoe het daadwerkelijk zit, en op de link gekomen die in de eerste reeks comments gepost is. Ik raad aan dat je dat doet. Tuurlijk ligt het aan het patentsysteem dat het allemaal zo gaat, maar Apple weet dit donders goed en zoekt elke mogelijkheid om er misbruik van te maken. Wie is er dan fout bezig?
Erg offtopic maar Watercoolertje...

Wel eens gedacht aan mensen die tussen schip en wal zitten, ik kan wel werken en doe dit ook, maar soms heb ik last van epileptische aanvallen en zware depressie buien.
Bij een normale baas kan ik niet werken omdat ik arbeidsgehandicapt ben , dit wordt niet geaccepteerd.

Er zijn nog meer redenen waarom ik niet bij een normale baas kan werken maar ga ik niet hier aan de grote klok hangen. Ik werk op een werkplaats van de gemeente en ik ben blij dat die mogelijkheid er is. Zo'n werkplaats kost de overheid ook geld.
Vroeger heette die werkplaatsen melkertbanen omdat je heel weinig verdiend.

Ik wordt buiten mijn melkertbaan nog wel aangevuld door het WIA, uit vorig dienstverband,(voordat ik ernstig ziek werd) zonder dit zou mijn leven er minder rooskleurig uitzien.
Ik hoef niet te werken ivm de WIA uitkering (ben 80 tot 100 procent afgekeurd) maar ik heb 3 jaar thuis gezeten en de muren kwamen op me af. Dus ik werk vrijwillig maar wel betaald door de werkplaats en UWV, wat beiden trouwens overheid is.

[Reactie gewijzigd door aliberto op 18 augustus 2011 13:58]

Wat een farce zeg, en waarom moet het ineens alle "Android" hardware zijn? Zo laten ze zich wel erg kennen.

Dat de doos erop lijkt, tja... witte doos met een afbeelding erop van wat erin zit had ik al voordat Apple bekend was bij het grote publiek.

Ik vraag me af wat mensen die Apple apparatuur kopen hier nou van vinden, dit is toch gewoon niet normaal?
Anoniem: 241040
@Dakreal18 augustus 2011 09:41
Wat een farce zeg, en waarom moet het ineens alle "Android" hardware zijn? Zo laten ze zich wel erg kennen.

Dat de doos erop lijkt, tja... witte doos met een afbeelding erop van wat erin zit had ik al voordat Apple bekend was bij het grote publiek.

Ik vraag me af wat mensen die Apple apparatuur kopen hier nou van vinden, dit is toch gewoon niet normaal?
Geen idee, want ik koop zowiezo geen Apple producten. Maar je zou je iPad altijd kunnen terugbrengen en zeggen dat je dacht dat het een Samsung was en dat het schandalig is dat Apple Producten zo sterk op Samsung producten lijken en je geld terugvragen.

In ieder geval zou ik gewoon oproepen op een boycot van Apple&Samsung artikelen totdat beide bedrijven zich gaan gedragen.
Het is wel Apple die begint ...

Daarnaast heb ik inderdaad overwegend Samsung spullen, maar dat is juist omdat het GEEN apple is ...
Ik heb die produkten overwegend gekocht omdat ze op het moment dat ik ze aanschafte gewoon beter waren dan de concurrentie en vaak ook nog voor minder geld.....
Zo hoort het. Dat is tenminste nog een beetje eerlijke competitie. Wat Apple doet daarentegen is laf en sluw.
Anoniem: 162126
@Dakreal18 augustus 2011 09:42
Ik heb een Macbook pro en een nexus s, kwalificeer ik? En ipv een ipad wordt het nu een galaxy tab. De houding van apple bevalt me bijzonder slecht.
Mijn huis is ook gevuld met veel Samsung apparatuur en Apple spul. Ben fan van beide merken, maar moet zeggen dat Apple met deze acties een minpuntje krijgt in mijn boekje, maar ben bang dat het weinig aan mijn koopgedrag zal veranderen. Beide merken komen nog steeds in mijn huis :+
Hier nog een, heb apple flink gekocht de laatste jaren
( ipod 4gb, ipod classic, ipod classic voor de vrouw, ipod toch 32gb, iphone 3Gs,iphone4 voor de vrouw, ipad1, ipad1 voor de vrouw)
.
Godzijdank mijn 2 jarig contract afgelopen, heb nu een samsung galaxy s2...Nog nooit zo blij geweest !!!

Geen apple voor mij meer, langzaam aan het shiften naar samsumg.
(Helemaal na alle vage nieuwsberichten)
Hier net zoiets. Macbook Pro omdat ik het 1: geweldig vind werken en 2: het ziet er mooi uit.
Maar een iPhone, iPad, iFartinyourgeneraldirection, whatever, hoef ik niet te hebben.
Ik heb een Android telefoon, om dezelfde 2 redenen als hierboven.
Merkvast ben ik niet, wat mooi is, goed werkt en betaalbaar is op dat moment is hetgene wat ik aanschaf.
Inderdaad de doos van de iPad en Tab lijken op elkaar, de rechter kan dan toch gewoon eisen dat Samsung de doos aanpast? Dit mag van mij nooit een reden zijn om het hele product maar een verkoop verbod te geven.

(Dit is gelukkig ook niet de enige reden)
De dozen van een 42" LG TV lijken ook op de dozen van een 42" Sony TV. Beide dozen van hetzelfde formaat, beide dozen bruin, alleen de print is anders.
Ik heb zelf een Ipad, maar dit is inderdaad te triest voor woorden. De Ipad bevalt, Apple niet.
Ik vraag me af wat mensen die Apple apparatuur kopen hier nou van vinden, dit is toch gewoon niet normaal?
offtopic:
Ik heb een iMAC van 4 jaar oud. Apple was toen de enige die een all-in-one verkocht en kleine PC's waren er nog niet. Ik draai er Windows 7 op, want dat MAC OS is een groot drama.
Ik zou nooit meer een Apple kopen. Je bent zeer beperkt in uitbreidingen (je kunt niet eens de HDD vervangen bv) en de drivers voor Windows zijn een ellende. De keyboard driver veroorzaakt regelmatig blauwe schermen.


Ik heb een paar collega's die helemaal weg zijn van de Apple spullen, maar die zijn het ook niet eens met de werkwijze van Steve en kornuiten.

Verder op de verschillende fora (Tweakers, Webwereld) zijn de meeste Apple adepten het helemaal eens met de werkwijze. Die vinden alleen Apple wat en de rest is eng en boos. bv. post http://tweakers.net/react...=Posting&ParentID=4911896 .
Bij de weg, hoeveel mogelijkheden zijn er nu om een telefoon te maken? Ze hebben allemaal een scherm van 3" - 4.5" en je kunt er ook nog mee bellen.
Voor tablets geldt hetzelfde.

Het zou me niet verbazen dat in Mac OS X een verborgen brainwash feature zit, die alle gebruikers volledig brainwasht tot Steve-lovers... :+

[Reactie gewijzigd door BushWhacker op 18 augustus 2011 10:26]

Ik ben het ook volledig eens met de werkwijze die Apple nu volgt hoor.

Ten eerste omdat ze gerust mogen klagen als ze denken dat hun modellenrechten en patenten worden geschonden. (Die moet je ten slotte ook verdedigen, ze zijn vastgelegd voor een reden.) Ten tweede omdat een uitspraak in deze zaak mijns inziens een precedent kan scheppen voor andere zaken m.b.t. modellenrechten en patenten.

Als ontwerper is deze zaak voor mij heel relevant. Ik heb er dus ook geen problemen mee dat ze dit proces gestart zijn.

En ja ik heb ook Apple-spullen. Ik vind ze goed ontworpen en gebruik ze graag.

Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om een unieke touchscreentelefoon te ontwerpen. Da's heus niet zo moeilijk. Ongeacht het feit dat ze een groot touchscreen gebruiken. Er zijn genoeg concurrenten die bewijzen dat dit kan. Het is dus een non-argument als er weer eens iemand komt aandraven met de "Ja maar het kan toch alleen op die manier bij smartphones.".

EDIt: Woordje vergeten.

[Reactie gewijzigd door 6129(15) op 18 augustus 2011 11:07]

1 2 3 ... 18

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee