Blizzard breidt WoW uit met 'transmogrification'-systeem

Blizzard gaat een systeem in World of Warcraft invoeren om spelers meer invloed op het uiterlijk van hun characters te geven. De transmogrification-optie verschijnt in patch 4.3 en maakt het mogelijk om gedragen voorwerpen aan te passen.

Tom Chilton, lead game designer van World of Warcraft, onthulde de nieuwe feature op een persconferentie tijdens GamesCom. De optie is onderdeel van patch 4.3 van de succesvolle mmog. Met transmogrification krijgen spelers de mogelijkheid om voorwerpen het uiterlijk te geven van een andere voorwerp in het spel. Dat moet tot meer variatie leiden. Nu zien veel topspelers er vrijwel hetzelfde uit: na verloop van tijd verwerven die dezelfde uitrustingsstukken, waarvan vast is komen te staan dat ze het meest waardevol zijn.

Met de invoering van patch 4.3 wordt het daarom mogelijk om het uiterlijk van voorwerpen aan te passen. Zowel wapens als kledingstukken kunnen het uiterlijk aannemen van een vergelijkbaar voorwerp uit het spel, terwijl ze hun eigenschappen behouden. Een bijl kan dus het uiterlijk aannemen van een andere bijl, zonder dat de eigenschappen veranderen. Dat werkt naar twee kanten: zwakkere bijlen kunnen er uitzien als sterkere bijlen en andersom.

Er is volgens Chilton één uitzondering: voorwerpen kunnen niet het uiterlijk krijgen van een Legendary-item, de hoogste categorie spullen die in het spel te vinden zijn. Een Legendary-voorwerp kan echter wel het uiterlijk krijgen van een mindere variant. Verder is transmogrification materiaal- en class-gebonden. Een metalen handschoen kan het uiterlijk van een andere metalen handschoen krijgen, maar niet van een leren of stoffen handschoen, en een Warrior kan zijn wapen niet het uiterlijk geven van een wapen dat uitsluitend geschikt is voor een Death Knight. Blizzard heeft over de nieuwe optie inmiddels een blog online gezet.

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

18-08-2011 • 09:57

124 Linkedin

Reacties (124)

124
121
58
2
1
39
Wijzig sortering
Anoniem: 251533
18 augustus 2011 10:04
Een hele goede toevoeging in de game vind ik persoonlijk. Zo zijn de looks van oudere gear sets weer terug te halen. Was je, een uitbreiding eerder, weken bezig om een bepaalde set te krijgen (mede vanwege de looks). Bij de volgende uitbreiding had je hier vrij weinig meer aan aangezien de stats achterhaald waren.
Let er wel op dat je de items *in je bezit moet hebben* om de looks ervan te kunnen gebruiken!

Blue posts (underline toegevoegd):

---------

"Will we have to own the item in order to use this new appearance feature?"

The question is a bit off topic for this thread, but yes. The item must be in your possession, and you have to be able to use (wear it), at the time of the Transmogrification.

---------

If you want to obtain the look of gear that you've deleted in the past, then yes, you'll need to farm that old gear back. Opening a petition for that old gear isn't likely to bear fruit unless the item was deleted quite recently (usually within a month or two). Please don't submit a petition as a shot in the dark, since that just bogs down the system for everyone.

Alts can hang onto cool looking quest items and drops that they get while leveling, to use with the feature. It won't be limited to tier items, but that does mean that if they want to sport a full set of tier 5, then yes, they'll need to acquire it, just as any other character would.

We are interested in providing a means for players to purchase certain gear sets which aren't available for one reason or another, such as the dungeon sets or death knight starter set. Such a vendor would not provide access to all the gear a player has ever owned, though.

Like most features, this one will probably be most useful to those who are willing to invest the time in getting the most out of it. Or, at least, those who already had items that they like the look of laying around.

Speaking strictly for myself, I plan to have fun revisiting those old raids to build sets that I disposed of in the past.

---------

zie: http://blue.mmo-champion....-it-transmogrification-is

[Reactie gewijzigd door Morrar op 18 augustus 2011 10:40]

Anoniem: 251533
@Morrar18 augustus 2011 17:44
"We are interested in providing a means for players to purchase certain gear sets which aren't available for one reason or another, such as the dungeon sets or death knight starter set. Such a vendor would not provide access to all the gear a player has ever owned, though."

Dit is wel wenselijk, persoonlijk zit ik er niet op te wachten om alle gear te moeten bewaren. Dit zal voor 1 of 2 looks nog geen probleem zijn, maar wanneer je van variatie houdt. Wellicht is dit daar een oplossing voor:

The "Void Storage" is a very large bank-esque storage which allows old equipment to be stored, freeing up inventory/bank slots for players. The developers aren't sure yet about the definition of "old equipment". The cost of the storage (and whether there even is one) is another thing that is not yet decided (Bron)
Zo kun je toch zien dat WoW niet meer de innovatiefste is.

Siege Engines hebben ze uit Warhammer Online gekopieerd, en nu dus dit systeem uit Rift.

Het idee is leuk, maar het is jammer dat de ontwikkeling van eigen dingen op dit moment niet meer aanwezig is in WoW. Vroeger was WoW de verzinner en deed iedereen het na, en nu helaas niet meer.

Dat wil niet afdoen dat dit systeem een leuke toevoeging is. Zo kan ik op mijn rogue lekker t5 aantrekken ( gewoon omdat het kan).
Het is wellicht waar dat wow niet (meer) de meeste innovaties biedt van alle huidige MMO's. Echter, waar wow en blizzard in uitblinkt, is de implementatie. Afgezien van een paar kleine onhebbelijkheden (er móet natuurlijk altijd wat te zeuren zijn ;)), is de UI ongeevenaard in de mmo wereld wat mij betreft.

Andere Mmo's vervallen, voor zover ik ze gespeeld heb, vaak in onnodig complexe schermen met veel te veel opties en andere tierelantijntjes. Als je er de tijd voor wilt nemen is dat overigens wel ok, het biedt immers ook meer mogelijkheden, maar het leeuwendeel van de wow spelers wil eigenlijk gewoon zijn of haar dagelijkse portie instant gratification. Daar past het 4 uur bezig zijn met een enkele gezichtsuitdrukking gewoonweg niet bij.

Het zal mij overigens benieuwen hoe wow het blijft doen in de nabije toekomst. Er komt dus nog een expansion aan, maar ze krijgen vrij hevige concurrentie (grote namen als star wars en guild wars) terwijl het er sterk op lijkt dat de interesse vanuit de groep mmo spelers in wow afneemt. Zal het aantal spelers redelijk gelijk blijven, of duikelt het aantal subscribers binnen afzienbare tijd onder bijvoorbeeld de 10 miljoen? In dat laatste geval kun je er van uit gaan dat het snel een aflopende zaak gaat worden; aandeelhouders zullen er op staan dat er haast wordt gemaakt met de nieuwe melkkoe en de wow infrastructuur zal óf worden afgeschreven en verwijderd, óf ingezet worden voor Titan.. Iets wat de spelervaring van wow iig niet ten goede gaat komen :)
Zo kun je toch zien dat WoW niet meer de innovatiefste is.

Siege Engines hebben ze uit Warhammer Online gekopieerd, en nu dus dit systeem uit Rift.
Behalve dat Lord of the Ring online dit al had (sinds 2008) voordat Rift werd gereleased.
http://lotro-wiki.com/index.php/Outfitting
Aion Online heeft dit ook.
http://aion.wikia.com/wiki/Remodel
Euhm, spelers van wow klagen al jaaaaaaaaaren over een systeem om dit te kunnen doen.

En er was ooit eens verteld dat ze het "misschien ooit" zouden implementeren.


Als Rift dat heeft, komt dat hoogstwaarschijnlijk doordat zij het gestolen hebben van WoW, en niet omgekeerd. Het is niet omdat het er nog niet in zit, dat het niet al jaren terug op de "possible features" lijst zal gestaan hebben.

De Rift-ontwikkelaars zullen de wow-forums wel goed onderzocht hebben naar zulke features/voorstellen van de community.

[Reactie gewijzigd door Ali3nSt0rmz op 18 augustus 2011 11:31]

Maar man toch...

Dus iets wat blizzard niet wou ontwikkelen en Rift wel heeft rift uiteindelijk gestolen omdat community van WoW het wou?
Gros van de WoW spelers kent ook geen andere MMO's, gaan er meteen vanuit dat alles gejat wordt van WoW. Als iets op de 'mogelijke' lijst zou staan, zou het meteen gejat zijn van 'hun game'.
Anoniem: 268141
@Dakreal18 augustus 2011 15:46
RIFT ? Het komt uit Aion Online.
Die is ouder dan dat RIFT.
grappig dat A'net vorig jaar al uitgebreid aangegeven had dat een dergelijk systeem in GW2 zal komen. Nu komt blizzrd met iets dat er op gaat lijken...(veel minder in detail dan straks in GW2) en je zal zien dat het straks (door veel wow fanboys) A'net is die blizz imiteerd.. jammer
Aion heeft dit ook al vanaf release en ik heb het altijd gemist in WoW. :)
Grappig inderdaad hoe mensen altijd lijken te denken dat WoW de eerste MMO RPG was en hoe ze alles hebben uit gevonden, Aion heeft dit inderdaad al geruime tijd (Skins) (ook op wapens en schilden en zelfs accessories (al zie je dit haast niet dus zinloos als je het mij vraagt).

Het is in mijn ogen in de hedendaagse games toch wel een must have om je character te kunnen aanpassen.. want niet alle armor ziet er even goed uit (of matched niet omdat je verschillende armor sets / delen hebt) dus is het fijn als je het uiterlijk kan aanpassen. en sommige erg goede armor pieces met geweldige stats.. zijn soms.. gewoon foei lelijk :P

erg welkome uitbreiding voor vele spelers lijkt mij zo..

[Reactie gewijzigd door GhostShinigami op 18 augustus 2011 11:50]

Maar dat maakt toch niks uit? Verandering is goed. Is juist alleen maar een compliment, dat ze een concept overnemen van een ander bedrijf.
Ah ja ? volg GW2 toch redelijk op de voet maar wist hier niets van.
ok vorig jaar was ik er nog niet zo fanatiek mee bezig, maar toch, iets uitgebreid zou ik toch moeten weten.

edit vlug even opgezocht , inderdaad sinds 10/10/10 staat dit op hun wiki

[Reactie gewijzigd door bigbadbull op 18 augustus 2011 11:00]

Ach, LOTRO heeft al heel lang het systeem van cosmetics waarbij je zelf kunt kiezen welke gear je wilt laten zien (overigens uitgeschakeld in PvP!). Beperking is dat dit niet mogelijk is voor weapons/shields :( Daarentegen is er een 'shared wardrobe' waarbij je cosmetics van je ene toon zo bij de andere kunt gebruiken (zonder class of level restricties!). Per char heb je 3 tot 5 'cosmetic' slots waarbij je met 1 click je volledige gear kunt wisselen. Scheelt een hoop storage aangezien je de cosmetics weg kunt gooien zodra ze in je wardrobe zitten.
Het zit al veel langer in Aion Online, onder "modelling"
Gezien laatste plaatje uit de blog, zou je dus ook terug mogen naar de oudere tiersets.
en een Warrior kan zijn wapen niet het uiterlijk geven van een wapen dat uitsluitend geschikt is voor een Death Knight.
Is dit niet enkel bij legendairy wapens? Dacht dat er verder geen class-restricted wapens waren? Of zou dit richting verschil tussen agi en str wapens zijn?

De uitzondering zit in ranged wapens:
Guns, bows, and crossbows will be the exception to this rule. You will finally be able to retain your dwarf’s racial gun bonus while appearing with all the splendor and elegance of a bow wielder (or at least the relative silence of one).
Wel jammer dat de items dus stats moeten hebben, de starters armor van DK vind ik echt geweldig, maar die heeft geen stats.
In anticipation of this new demand for additional storage space, they’ll be introducing a unique Void Storage service. What’s Void Storage, you ask? We’ll provide more details soon.
En nog een potentiele money cow :P

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 18 augustus 2011 10:11]

Is dit niet enkel bij legendairy wapens? Dacht dat er verder geen class-restricted wapens waren? Of zou dit richting verschil tussen agi en str wapens zijn?
PvP-wapens zijn vaak class-restricted.
Soms hebben verschillende classes verschillende rewards voor dezelfde quest. En er waren vroeger class-restricted quests. Dan zijn de wapens indirect ook class-restricted.
Rare bokkesprong van Blizzard. Het uiterlijk van de Tier gear is juist zo kenmerkend voor de hoogte van je Tier, waar velen zoveel waarde aan hechten. Dat het er op een gegeven moment allemaal hetzelfde uitziet, tsja, valt weinig aan te doen. Ik zou eerder kiezen voor variatie in de Tier zelf en niet kiezen voor alle mogelijke Tiers uiterlijken te mixen.
Maarja, misschien heb je nu toch nog wat aan je oude Tier sets. Kan je net doen of je über gear hebt.... zullen de pro-raiding guilds leuk vinden.....
voor de raid guilds maakt het niets uit, die kijken toch in de armory. of naar de gearscore ( die veranderd niet )

als tegenstander heb je het ietsepietjes lastiger, het is nou lastiger van afstand in te schatten wat voor gear iemand heeft
Dat is maar de vraag, als je bv Lotro ziet, daar kan je die cosmetische gear niet gebruiken in PVP. Ik hoop dat dat in WoW hetzelfde wordt.
Anoniem: 310264
18 augustus 2011 12:15
Erg zonde.
Dit had Blizzard vanaf het begin moeten doen, of niet meer.

Niet na 4 delen dit wel ineens toepassen, want dit is een beetje te ingrijpend als 'plotselinge' verandering.

Het ding van WoW, (met name pre TBC) was juist vet om te zien of iemand wel of niet Epic was. Ondanks dat de nieuwe Tier sets vrijwel nergens meer op lijken, word het hele principe nu wel echt om zeep geholpen met dit.

Had dan gewoon standaard armor keuzes gemaakt voor cloth/leather/mail/plate, en laat de epics hun eigen looks behouden.
Select -> Inspect.
Of een of andere addon gebruiken.

Ik altijd redelijk goede gear (voor mijn backwater server). Maar het eerste wat is zou doen als ik nog WoW speelde, was om mijn gear er als Shadowcraft (T0) er uit te laten zien. Ik liep al vaak in Devout rond (als rogue). Misschien zou ik mijn gear er als Bloodfang (T2) uit laten zien. Bloodfang is de ultieme rogue set.

Looks van epics maakt helemaal niks uit.
Uiteindelijk is het enige wat telt hoe hoog je boven de rest uit torent op de dps meters. (In raids natuurlijk. Dps in 5-mans doet er niet toe).
Nou me paladin zal er wel weer vet uitzien in T2 :)

Wordt wel veel lastiger om in te schatten wat voor gear iemand heeft tijdens pvp.
waarschijnlijk zullen ze het wel uitzetten tijdens BG's & arena.
Hmm,

Is wel nice natuurlijk.
Dit biedt wel de mogelijkheid om in PvP tegenspelers te gaan misleiden :).
Je doet een lower tier set aan maar met superstats. Dan denkt die even, vlug afmaken.. maar hij weet natuurlijk niet dat je met epic stats rondloopt.

ben benieuwd waar dit toe leidt.
Je ziet toch direct hoeveel HP iemand heeft... Of staat dit bij jou nog in percentages?
Mooi. Mijn level 85 mage gaat Elwyn forest in, farmed de normal cloth gear van trash en gaat het uiterlijk daarvan gebruiken voor zijn epic level 85 gear. Why?

Because it can...Because it can.. :)
Let wel op dat er stats op moeten zitten :P
In general, only items that have stats can be used in the transmogrification process
Ik denk dat ze bedoelen dat enkel gear met stats een andere look kan krijgen, maar deze wel de look kan hebben van iets zonder stats.
Anoniem: 411873
18 augustus 2011 10:00
Leuk, customizen is altijd goed :)
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee