Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Paul Hulsebosch

Redacteur games

Fallout 76 Review

Een game in een ongemakkelijke spagaat

Een online Fallout

Samengevat

Fallout 76 is een open spelwereld waarin je grootse avonturen zou moeten beleven, maar het ontbreekt aan de kleurrijke figuren die voor leven in de brouwerij moeten zorgen. Je moet veel lopen, voor quests die niet gaan leven doordat de personages waar je ze voor uitvoert allemaal al dood zijn. Het maakt dat de game leeg aanvoelt. De verhalen zijn er, maar je krijgt ze alleen via geschreven en ingesproken teksten toegediend. Dat gat zou gevuld moeten worden door de interactie met andere spelers. Die is er helaas niet of nauwelijks. Fallout 76 laat zich solo prima spelen en dat is ook wat gebeurt. Er is weinig reden om samen te werken en het wordt ook nauwelijks gestimuleerd. Als rpg is Fallout 76 nog steeds prima, en ook de actie is nog steeds vertrouwd, maar door de nieuwe opzet is Fallout 76 een game waar we moeilijk enthousiast van kunnen worden.

Getest

Fallout 76, PC (Windows)

Prijs bij publicatie: ¤ 38,-

Vanaf ¤ 29,-

Vergelijk prijzen

Bekijk alle uitvoeringen (3)

Dat ons leven zich steeds meer online afspeelt, is een enorme open deur. We praten online met elkaar, bestellen alles online, bedienen de verwarming online en starten zelfs de koffiemachine online. Toch is het een misvatting dat we alles maar online willen doen. Dat ondervond Blizzard toen het een maand geleden Diablo Immortal aankondigde. Een online mobiele variant van een serie die tot nu toe vooral solo kon worden gespeeld: dat viel slecht bij de fans. Die zitten kennelijk niet op een online variant van hun favoriete game te wachten.

Bij Fallout 76 speelt iets vergelijkbaars. Fallout is een serie post-apocalyptische rpg's die sinds 1997 offline wordt geconsumeerd, en Fallout 76 breekt met die traditie. Fallout 76 is niet een game die je naar wens een beetje online kunt spelen als je daar zin in hebt, zoals dat bij een game als Diablo III het geval is. Nee, Fallout 76 is enkel en alleen online te spelen, zoals Destiny of World of Warcraft. Dat kwam Bethesda, uitgever van de game, al bij de aankondiging op de nodige kritiek te staan. Net als bij Diablo Immortal bleek dat fans van de serie eigenlijk niet op een online variant zaten te wachten. Bethesda poogde de ophef vervolgens te sussen door te stellen dat de game weliswaar online is, maar toch zo goed als volledig solo kan worden gespeeld. De server bevat steeds maar maximaal 24 spelers en de spelwereld is ruimschoots groter dan die in voorgaande games. Je hoeft die andere spelers dus niet of nauwelijks tegen te komen, stelt de uitgever. Het lijkt een wat merkwaardige spagaat. Je speelt dus online, maar in een spelwereld waarin je vrijwel niemand tegen zult komen?

Goede reputatie

Dat waren de schermutselingen vooraf. De inleidende beschietingen voordat de echte test begint. Want zoals de Engelsen het zo mooi zeggen: 'the proof is in the pudding'. Todd Howard, als game director het hoofd van het ontwikkelteam bij Bethesda Game Studios, heeft met Fallout 3 en 4, en ook met The Elder Scrolls V: Skyrim, toch een goede reputatie opgebouwd. Dat maakt nieuwsgierig naar Fallout 76. De man weet hoe hij goede games moet maken. Heeft hij dat kunstje met Fallout 76 herhaald?

Merkwaardige game

Fallout 76 is een merkwaardige game, en niet alleen omdat het een game is die een online component toevoegt aan een serie die offline wordt gespeeld. Er is namelijk meer mee aan de hand. De game heet geen Fallout V, zoals je zou verwachten, en daar is uiteraard een reden voor. Die reden zal bekend zijn. Zoals in elke Fallout-game stap je bij de start uit een atoomschuilkelder, een zogenaamde Vault. Je stapt dan een barre spelwereld binnen, ergens in de V.S., ver in de toekomst. Vervolgens blijkt in alle Fallout-games tot nu toe steevast dat je niet bepaald de eerste bent die op avontuur mag in het Amerika van na die ene grote kernramp. Er zijn al allerlei mensen actief in de Wasteland. Het zijn kleurrijke figuren die zich hebben verzameld in allerhande facties. In Fallout 76 is dat voor het eerst anders. Hier ben je wel de eerste, want Vault 76 is de eerste schuilkelder die open mag. Het is het jaar 2102, slechts 25 jaar na de nucleaire ramp.

Je komt dus terecht in een lege spelwereld. Na de ramp was niet iedereen meteen dood, maar de fallout heeft inmiddels zijn tol geëist. Dat betekent niet dat er niets menselijks meer is, maar er is niemand meer met een gezond verstand. Je komt alleen Mutants en de nieuwe Scorched tegen, die beide zwaar te lijden hebben onder de gevolgen van de ramp. Het zijn twee varianten op de hersenloze zombie. Beide opereren in groepen en zullen je zonder aarzeling aanvallen als ze je in de gaten krijgen. Beide soorten kunnen niet meer praten, maar zijn wel in staat om wapens te hanteren. Communiceren kun je er niet mee, alleen knokken.

Een lange lijst met quests

Het was vooraf één van de grootste vraagtekens bij de game: hoe kun je verhalen vertellen in een wereld zonder mensen? Hoe kun je een Fallout maken zonder de kleurrijke npc's waar de serie bekend om staat? Het trieste antwoord is dat dit niet mogelijk is. Het is in Fallout 76 althans niet gelukt. De verhaaltjes en questlijnen zijn er wel. Wie aan Fallout 76 begint, ziet de lijst met quests die steeds rechtsboven in beeld blijft al snel groeien. Er is genoeg te doen, en aan al die quests zijn verhaaltjes gekoppeld die afkomstig zijn van echte mensen. Alleen zijn al die mensen dood, want niemand heeft de ramp overleefd.

Iedereen is dood

Het leidt steevast tot een lichte teleurstelling. Word je op het spoor gezet van iemand die je hulp nodig heeft en die je na wat tussenstapjes eindelijk weet te vinden, blijkt diegene toch weer dood. We merkten tijdens het spelen van de eerste missies dat we tegen beter weten in toch steeds hoopten op een andere uitkomst. Maar helaas, van Kesha McDermott rest niets meer dan een lijk in een rivier, de burgemeester van Grafton blijkt een cassettebandje dat zich herhaalt via een radiostation, en van Delbert Winters vind je niets anders dan een holotape, een geluidsopname die je af kunt spelen op bepaalde computers in de game. Zo gaat het steeds opnieuw, de game communiceert met je via briefjes en audioboodschappen. Het is hoe de personen en de verhalen tot je komen, en dat is mager. Want zonder een levend en verstandig wezen tegenover je valt er weinig te bespreken. De game heeft geen dialogen meer waarin je zelf een keuze kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld niet meer lekker tegendraads zijn of proberen iemand te troosten via je antwoorden. Dat maakt het lastig om je in te leven in het verhaal.

Het resultaat is dat West-Virginia, hier Appalachia gedoopt, een lege spelwereld is waar je moeilijk enthousiast over kunt worden. Leuk, al die verhaaltjes, maar je weet al hoe ze aflopen. De persoon waar de quest om draait is gegarandeerd dood, dus waarom zou je je best ervoor doen? Die wetenschap maakt het questen er niet leuker op, en dat is misschien wel het grootste manco van de game.

Appalachia

De wereld is uiteraard niet helemaal leeg. In West-Virginia heeft Bethesda een prachtige locatie gevonden. De staat is groen en heuvelachtig, en daarmee een haast ideale ondergrond. In Fallout 76 is het herfst, net als in het echte leven, en dat is in de natuur om je heen goed te zien. De groene, gele, bruine en rode tinten kleuren de bosrijke spelwereld waarin je prachtige vergezichten kunt hebben als je de vele heuvels beklimt. De game is daarin mooier dan zijn voorgangers, en niet alleen omdat de omgeving waarin het zich afspeelt fraaier is. De bergen, de riviertjes en de plantenwereld zijn allemaal net wat gedetailleerder dan in Fallout 4, al is de game vooral op zijn mooist tijdens zonsopkomst- en ondergang. Op die momenten breekt het zonlicht door de begroeiing op de heuveltoppen.

Toch gaat het ver om Fallout 76 een mooie game te noemen, en dat komt vooral door de levende have die je treft. De vele beesten en in mindere mate de Mutants, Ghouls en Scorchers spreken niet echt tot de verbeelding, en dat komt vooral doordat ze er nogal saai uitzien. Mole Rats, Mongrels, Rad Stags en ook veel van de sterkere beesten hebben veelal dezelfde bruine tinten, die het moeilijk maken enig detail in het ontwerp te ontdekken. Zelfs de sterkere tegenstanders in de game, zoals de vliegende Scorchbeast en het op plaatselijke folklore gebaseerde Grafton Monster spreken niet echt tot de verbeelding. Daarbij lijken de Scorchbeast bovendien iets te opzichtig gebaseerd op de draken uit Skyrim.

Eten en drinken

Tijdens je tochten door de bossen pluk je bloemen, sprokkel je hout, verzamel je vervuild water en tref je af en toe wat gemuteerde beesten die als voedsel kunnen dienen. Daarin is 76 een echte Fallout. Survival is nog steeds de basis. Je moet water en voedsel koken omdat je anders te veel straling binnenkrijgt. Het is constant zoeken naar proviand en medicijnen om stralingsziekte tegen te gaan en jezelf weer op te lappen na en tijdens gevechten. Uiteraard is het schipperen met de ruimte die je hebt in je inventaris. Aan het hele systeem van grondstoffen verzamelen, eten vervaardigen en je wapens en uitrusting blijven vervangen, is niet zo heel veel veranderd. Als je Fallout 4 hebt gespeeld, weet je wat je op dit vlak te wachten staat. Wie Fallout voor het eerst speelt klaagt waarschijnlijk over te weinig opslagruimte, maar dat is inherent aan dit type game waarin je nooit genoeg ruimte zult hebben.

Uiteraard is er weer een hele serie wapens voorhanden die je zelf kunt maken, maar ook kunt vinden. Hetzelfde geldt voor de kleding en vooral ook voor de bepantsering die je aan kunt trekken. Met als pronkstuk je eigen Power Armor, dat lompe, maar lekker stevige harnas dat bescherming biedt tegen de grootste gevaren in de game. Verder kun je weer een eigen basis bouwen, een huis dat je geheel naar eigen inzicht kunt inrichten. Het is vooral zaak om het niet alleen van luxe te voorzien, maar ook goed te verdedigen, want je basis trekt de aandacht van beesten en monsters. De basis van de game is daarmee vrijwel gelijk gebleven, en dat is maar goed ook, want het maakt dat 76 nog ergens vertrouwd aanvoelt. Het is het deel van de game waar we het meest enthousiast van worden.

Review Fallout 76

Lekker veel wapens

Ook het vechten in de game voelt vertrouwd. Fallout 76 is een game met veel soorten vuurwapens en haast evenveel munitie, en het is bovendien een game waarin alles dat je gebruikt aan slijtage onderhevig is. Je moet dus steeds blijven zoeken naar nieuwe wapens, waarbij de ruimte in je inventaris een belangrijke beperking is. Zoals dat hoort in een survivalgame is het constant schipperen. Omdat Fallout 76 zich volledig online afspeelt, moest Bethesda iets verzinnen voor V.A.T.S., het Vault-Tec Assisted Targeting System dat zijn intrede deed in Fallout 3. Daarmee kon je de tijd vertragen, wat richten een stuk gemakkelijker maakt. Het is een middel waarmee Bethesda de minder ervaren spelers tegemoet wil komen. De tijd vertragen in een online game is echter lastig te implementeren. Daarom is V.A.T.S. nu een soort target lock dat bovendien je kans op een treffer aangeeft middels een percentage. Dat percentage kun je beïnvloeden door net iets naar links of naar rechts te stappen. Het werkt prima.

Speelkaarten verzamelen

Verder is het aloude S.P.E.C.I.A.L., al van de partij in de eerste Fallout, op de schop genomen. Bij elk level dat je stijgt verdien je een punt dat je naar keuze toe kunt wijzen aan Strength, Perception, Endurance, Charisma, Intelligence, Agility of Luck. Verder verdien je om de paar levels een paar speelkaarten met perks, in een categorie naar keuze. Op basis van het aantal punten dat je aan een categorie toekent, kun je meer of minder kaarten aan de zeven categorieën toewijzen. De kaarten die je krijgt zijn random, dus daar speelt een zekere geluksfactor bij mee. In de praktijk krijg je genoeg kaarten. Het belangrijkste aspect is het aantal punten dat je toekent aan de zeven categorieën, en dat heb je volledig zelf in de hand. Het systeem is iets meer random maar ziet er met de vrolijke speelkaarten leuk uit, en met wat geduld krijg je perks die je wilt hebben. Het leukste is nog nog dat je kaarten die je dubbel hebt samen kunt voegen om zo een sterkere variant te maken. Dat maakt het systeem erg flexibel.

De actie in Fallout 76 is daarmee behoorlijk vertrouwd. Als je de juiste uitrusting hebt, de juiste wapens en genoeg eten, drinken, munitie, geneesmiddelen en medicijnen, kun je de wijde wereld in. Uiteraard zit Appalachia zo in elkaar dat het gebied rond Vault 76 tegenstanders bevat die gemakkelijk zijn te killen, en neemt de weerstand toe als je verder van de Vault komt. Het leuke is dat Fallout 76 weer een game is waarin je met de juiste voorbereiding en slim handelen de grootste tegenstanders de baas kunt. Mutants van twee keer jouw level kun je verslaan met de juiste wapens en wat slim gebruikmaken van dekking. Daarin is Fallout 76 opnieuw zeer bevredigend.

Review Fallout 76

Samenwerken

Nieuw aan Fallout 76 is uiteraard het sociale aspect. Als je Fallout 76 start, log je in op een server waarop plaats is voor maximaal 24 spelers. Je kunt dus nooit meer dan 23 andere spelers tegenkomen, en dat terwijl de spelwereld ruimschoots groter is dan die in voorgaande delen van de serie. Je ziet de andere spelers op de kaart, in de vorm van kleine gele stippen. Je ziet dus waar ze zijn en wat hun level is. Dat laatste is handig, want op basis daarvan kun je een beetje inschatten welke delen van de wereld geschikt zijn om naartoe te gaan. Als je gewoon je eigen gang gaat, zul je weinig van de andere spelers merken, juist doordat de spelwereld zo groot is. Het is een merkwaardige gedachte, dat er wel andere spelers zijn, maar je ze zelden tegenkomt. Het is zelfs wat vreemd als er opeens een andere speler voor je neus staat. Alsof iemand jouw spelwereld is binnengestapt. Samenwerken kan, maar het ligt niet voor de hand. Daarvoor is Fallout 76 te veel een game die je solo speelt, en het is solo ook allemaal prima te doen.

Denkfouten

Er zitten twee denkfouten in het concept van Fallout 76. De eerste is dat spelers overduidelijk geen zin hebben in samenwerken en dat samenwerking ook nauwelijks door de game wordt gestimuleerd. Iedereen die je tegenkomt gaat zijn eigen gangetje en als je contact probeert te leggen, komt er doorgaans geen of nauwelijks reactie. De bereidheid om samen te werken is laag. We werden tijdens onze uren in Appalachia welgeteld één keer door een andere speler benaderd. Waar we zelf het initiatief namen, kwam er in de meeste gevallen geen respons. Dat komt wellicht ook doordat Bethesda het niet echt gemakkelijk maakt om vriendschap te sluiten in de game. Elke keer dat je inlogt, is het maar afwachten bij wie je op de server terechtkomt. Je wordt op de eerste de beste server gegooid waar plek is, ongeacht wie daar verder op speelt. Dus als je net succesvol een quest hebt afgerond met L33tH4X0r83 kan het weken duren voor je hem weer treft. En Bethesda heeft ook niet voor uitgebreide communicatiekanalen gezorgd. Niet in, maar ook niet rond de game.

Tijdens een bezoek aan Bethesda in West-Virginia hoorden we Pete Hines, de vaste spreekbuis van Bethesda, zeggen dat de studio hoopt dat spelers clans vormen. Als dat inderdaad zo is, maakt Bethesda dat toch verdomd lastig. Op sociaal vlak valt er nog veel winst te behalen. Tijdens diezelfde bijeenkomst gaf Hines aan dat het dergelijke voorzieningen toe wil gaan voegen aan de game. Dat is hard nodig, want in zijn huidige staat is Fallout 76 een vreemde gewaarwording. Er zijn andere spelers, maar je komt ze zo goed als niet tegen. En als je ze we een keer tegenkomt wil niemand samenwerken, wat ook op geen enkele wijze wordt gestimuleerd. Door het gebrek aan levende npc's voelt de game al leeg, maar dat wordt hierdoor alleen maar versterkt.

Lange wandelingen

Dat is helaas niet alles. Het hoofdverhaal is prima, maar uiteraard ook een beetje een tutorial. Het leidt je langs de vele opties van de game en door de verschillende uithoeken van de kaart. Er zijn zes flink verschillende zones in de spelwereld die je zo leert kennen. Nadeel is wel dat het nogal wat reizen vergt, door de enorme spelwereld. Er is een systeem van fast travel, maar de hoeveelheid bottle caps die daarvoor wordt gevraagd is behoorlijk hoog. Je zult daardoor meer lopen dan je lief is.

Dat je weer een eigen C.A.M.P. kunt bouwen is leuk, maar strookt niet helemaal met het idee van de verschillende Workshops die je in bezit kunt nemen. Er is een aantal van dergelijke Workshops waar alle Workbenches in de game voorhanden zijn. Je kunt een dergelijke Workshop veroveren en in bezit nemen. Voor dat laatste betaal je een flink aantal bottle caps, waarna je de Workshop moet zien te verdedigen tegen hordes computergestuurde vijanden. Dat gaat gemakkelijker als je de Workshop uitbouwt met verdedigingswerken. Dat kan, al zul je daarvoor je eigen voorraad grondstoffen aan moeten spreken.

Review Fallout 76

De opzet is dat een Workshop daarna voor een stroom aan grondstoffen gaat zorgen. De opzet is bovendien dat spelers om het bezit van een Workshop gaan strijden, om zo toch nog enige competitie in de game te brengen. Dat lukt niet helemaal. Er is weinig belangstelling voor de Workshops. Iedereen heeft al een C.A.M.P. dat dezelfde functie vervult en dat je veel minder snel kwijtraakt. Bovendien is er ook zonder C.A.M.P. of Workshop geen gebrek aan grondstoffen. Met onderweg hier en daar wat oprapen en de verzamelde spullen vervolgens tot Scrap verwerken kom je er ook.

Bugs

Tot slot zijn er nog de vele bugs die de game parten spelen. Bethesda riep vooraf al dat we bugs konden verwachten. Sterker nog, Bethesda Game Studios heeft een reputatie op dat vlak, zowel met voorgaande Fallout-games als met de verschillende delen van The Elder Scrolls. De waarschuwing was niet voor niets, want er gaat inderdaad nogal wat fout. Er gaat veel mis bij de ragdoll physics, en lichamen en loot zweven herhaaldelijk in de lucht. De belichting laat het soms afweten en bij het bouwen van je kamp willen sommige delen om onverklaarbare reden niet passen. Hinderlijker is dat spawnpoints met enige regelmaat van de kaart verdwijnen, zodat het onmogelijk is om weer ergens tot leven te komen. Ook de crash die we mochten meemaken op het moment dat we bij het Grafton Monster de helft van zijn gezondheid hadden afgesnoept werkte niet echt motiverend.

Niet alle frustratie is op bugs terug te voeren. Er is hier ook gewoon niet goed nagedacht. Leuk al die schattige houten huisjes waar de heuvels van Appalachia mee bezaaid zijn, maar met een Power Armor aan is het lastig manoeuvreren in die kleine ruimtes. Vooral trappen zijn dan opeens behoorlijk smal. De game heeft sowieso wat moeite met krappe ruimtes. Als je daar samen met een Scorched of ander monster in bekneld komt te zitten, levert dat vreemde beelden op.

Conclusie

Fallout 76 is een game in spagaat. Een game in een meervoudige spagaat zelfs. Het is een open spelwereld waarin je grootse avonturen zou moeten beleven. Maar het ontbreekt aan de personages, de kleurrijke figuren die voor leven in de brouwerij moeten zorgen en die de vele quests kleur moeten geven. Daardoor ontbreken ook de keuzes die je kunt maken in de dialogen, wat ervoor zorgt dat de game leeg aanvoelt. De verhalen zijn er, maar je krijgt ze alleen via geschreven en ingesproken teksten toegediend, zonder dat de bijbehorende personages een gezicht krijgen.

Dat gat zou gevuld moeten worden door de interactie met andere spelers. Die is er helaas niet of nauwelijks. Fallout 76 laat zich prima solo spelen, en dat is ook wat er gebeurt. Er is weinig reden om samen te werken en het wordt ook nauwelijks gestimuleerd. Het ontbreekt bovendien aan de nodige communicatiemiddelen. Als rpg is Fallout 76 nog steeds prima, waarbij de vernieuwingen aan S.P.E.C.I.A.L. en V.A.T.S. goed uitpakken. Het is dit keer wat meer schipperen met opslagruimte, maar dat is niet onoverkomelijk. Ook de actie is nog steeds vertrouwd. Er is een flinke variëteit aan wapens, maar de monsters zijn uiterlijk wat saai.

Het maakt Fallout 76 een game waar we moeilijk enthousiast van kunnen worden. Je moet veel lopen voor quests die niet gaan 'leven' doordat de personages waar je ze voor uitvoert toch al dood zijn. En het sociale aspect van de game komt niet uit de verf doordat er geen motivatie is om iets met andere spelers te ondernemen. Waar dat laatste aspect in de toekomst wellicht nog recht is te breien, is het eerste lastiger te repareren. Het maakt dat we weinig hoop hebben voor de toekomst van deze game.

Getest

Fallout 76, PC (Windows)

Prijs bij publicatie: ¤ 38,-

Vanaf ¤ 29,-

Vergelijk prijzen

Bekijk alle uitvoeringen (3)

Reacties (274)

Wijzig sortering
Buiten dat het spel gewoon ernstig tekort komt in de lijn der verwachtingen of in de stijl van vorige FO games, is ook de klantenservice bedroevend.

https://www.reddit.com/r/...ctors_edition_comes_with/

200¤ Collectors Edition met een Canvas tas, en wat krijg je, Nylon.
En als reactie van Bethesda "Canvas was te duur om te maken" :Y)
Het spel een kans gegeven en de BETA gekocht voor een euro en na 3 dagen was ik er helemaal klaar mee. Ik was steeds bezig aan het verzamelen van voedsel, drinken en holotapes met veel geneuzel. Samenwerken met anderen was na 5 minuten iedereen voor zichzelf en ondanks het grote speelveld en opdrachten had ik na 3 dagen zoiets van wat is dit en miste gewoon fallout 3 of 4 qua gameplay. Het was niet wat ik ervan had verwacht.

Het spel is zelf rond de 26 euro na een paar weken voor de pc en dat geeft wel aan dat er iets niet goed gaat. Ik hoop dat men het speelveld gaat gebruiken voor een single player met een goede verhaallijn.

p.s. ik wil niet eens ingaan op allerlei bugs, storingen, etc. :) Het spel qua inzet van de makers qua grootte is een dikke voldoende ,maar de Graphics , UI etc haalt dit cijfer van een 9 naar een 6. De spelervaring is niet leuk en saai

update: prijs van het spel zit nu op 22,79 . Het wordt letterlijk gedumpt.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 30 november 2018 02:58]

p.s. ik wil niet eens ingaan op allerlei bugs, storingen, etc. :) Het spel qua inzet van de makers qua grootte is een dikke voldoende ,maar de Grpahics , UI etc haalt dit cijfer van een 9 naar een 6. De spelervaring is niet leuk en saai
Begrijpelijk. De vele bugs in FO76 slaan echt helemaal nergens op. Voor een spel wat de meeste assets heeft kunnen kopiëren van FO4 grenst dit behoorlijk aan nalatigheid.

Bugs still present in Fallout 76 that modders already fixed in Fallout 4.
A ridiculous amount of bugs fixed in the unofficial patch are still present in Fallout 76 which not only include model, texture, and text fixes, but also a ton of actual gameplay fixes. The extent of this one is extreme.

Stuttering due to movement speed being too fast for the engine it's actually even worse now

Lever action rifle reloading all bullets even if you only shot once

Widescreen support

Many incorrect texture layers which cause distant flickering

Movement speed variations from 1st to 3rd person

Reloads bugging out from 1st to 3rd person

Lightbulbs not actually lighting things up

Wrong lens flare alpha settings

Getting stuck in terminals

Incorrectly compressed shadow effects

Clipping power armor models

If they are going to re-use 3 year old assets it would be cool if they fixed them. They don't even have to figure it out, just google it and look how fans did it. For free. In a cave. With a box of scraps.

Bethesda owns almost all of the content that modders upload. If the fixes are stable enough, just steal em and say thank you, maybe throw some in game atom currency their way, make a joke or two. Embrace it. They would be overjoyed.
Dat is te verwachten van Bethesda toch? Bethesda is gewoon verschrikkelijk slecht in het stabiel maken van een game. Echt om te janken. Ze kunnen best goeie games maken, maar de laatste puntjes op de i blijven altijd liggen. Zelfs nu nog, JAREN na dato, is Fallout 4 niet stabiel. De game architectuur zit zelfs zo gammel in elkaar, dat een mod die alléén op de game engine werkt (dus geen uitvoerbare code injecteert) de game kan laten CTD'en. Compleet schandalig.

Over die lens flares: Kunnen die niet gewoon UIT? Want je kijkt immers door de OGEN van je karakter. En ogen hebben geen lens flare. Tenminste die van mij niet. Je zou hooguit wat chroma-abberaties in de hoeken kunnen toevoegen, en een *hele subtiele* lens flare, wanneer je karakter een bril draagt. In power armour is een lens flare is minder onlogisch, hoewel je dan nog steeds niet door een cameralens heen kijkt, maar wel een soort lens.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 30 november 2018 12:41]

De issue is dat ze dezelfde oude engine blijven gebruiken.
En alhoewel het subjectief is, zou ik zeggen dat de algemene kwaliteit van Bethesda games een beetje achteruit gaat.

In Fallout 4 werd je gedwongen een faction te kiezen en diens pad te volgen. Voor sommige leuk, voor mij voelde het alsof ik gedwongen werd een bepaald verhaal te kiezen (ipv mijn keuzes zich laten opstapelen tot een conclusie).

In Skyrim was de mages college veel simpeler dan die in Oblivion. I.p.v. een avontuur naar en in elk dorp om een korte questline uit te voeren kregen we een iets langere questline in een enkele stad. Ik vond het eerlijk gezegd teleurstellend. De quests die je kreeg per dropje waren ook gerelateerd aan het type guild waar je de questline kreeg. Dit gaf karakter aan de wereld waar het spel zich afspeelt.

De spellen voelen nu meer als een "ga hier heen en doe dit" marathon dan een "zoek uit hoe je dit doel bereikt" marathon.
In Fallout 4 kun je best om een aantal dingen heen werken. Je kunt bijv de Minutemen volledig negeren, als je wilt. Je kunt de Railroad kapotdood maken zodra je ze ziet. De Brotherhood kun je ook tegen je krijgen als je wilt. Wat blijft er dan nog over? De geëikte gameplay is wel een beetje lineair, maar je bent niets verplicht. Je kunt (helaas-ish) niet linea recta naar de grot van Virgil en naar het einde van het verhaal springen.

Wat betreft de engine: tweeledig. Enerzijds is het goed dat ze proven technology (nouja, proven... het werkt. ish) gebruiken, ipv weer een nieuwe engine bouwen met allemaal nieuwe bugs en crashes. Het voordeel is dat ze snel het grote missende element van Fallout 4 konden uitpoepen (multiplayer) in een game die een beetje hetzelfde lijkt en een beetje nieuwig. Het alternatief is nog 3 jaar wachten tot ze een nieuwe engine hebben gemaakt/gekozen en daarop Fallout 5 maken.
Fallout 4 en 76 hebben een hoop meer bugs dan de standaard AAA game. Er is een reden dat de meest gedownloade mod vrijwel altijd een community fix is. De "nieuwe bugs" die je zou krijgen van het overstappen op een nieuwe engine zijn voor andere game bedrijven geen probleem dus waarom voor Bethesda wel? En multiplayer was geen missend element van Fallout 4. Het zijn altijd singleplayer avonturen geweest, dus waarom is multiplayer opeens zo belangrijk? Het is duidelijk dat de sprong naar multiplayer niet alleen het spel maar het bedrijf zeer veel schade heeft opgeleverd.

En 3 jaar wachten op een nieuwe engine met fallout 5 is geen "alternatief" en er zijn zat bedrijven die daar mee bezig zijn en vervolgens een kleiner team inschakelen om de huidige content te blijven ondersteunen en porten. Skyrim was 7 jaar geleden uitgekomen en The Elder Scrolls 6 is pas geleden in productie gegaan. En die willen ze uitbrengen op dezelfde engine.

Ik weiger een Bethesda product te spelen totdat ze een nieuwe engine gebruiken.
"Dan zit je lekker lang te wachten". Ik ben geen fanboy dus ik "wacht" nergens op. Ik speel liever goede games.
Je verhaal hangt een beetje vreemd samen.

Ten eerste kun je Fallout 4 en 76 niet oprecht AAA games noemen. Alleen maar omdat ze door Bethesda gemaakt zijn en op Steam en wat consoles staat, maakt het nog geen AAA titels. Bij AAA denk je aan een bepaalde standaard in kwaliteit, en het (pro)actief oplossen van bugs ná de release, hoort daarbij. Daar heeft Bethesda snoeihard in gefaald, getuige de huidige staat van Fallout 4, en mark my words, Fallout 76 over 2 jaar idem dito.

De "nieuwe bugs" zijn voor iedere gamedev een probleem, alleen Bethesda is degene die laks doet over bugs. Ik weet niet waarom een nieuwe engine voor Bethesda een probleem is. Maar het kost geld, en een oude engine hergebruiken is cheap. Ik denk dat het zo simpel is. Ik snap dan ook niet dat ze zoveel geld voor hun games durven te vragen, want vergeleken met andere goeie titels zijn ze het simpelweg niet waard.

En wat nou:
multiplayer was geen missend element van Fallout 4
Dat was het wél, waarom denk je dat ze Fallout 76 gemaakt hebben? Niet omdat ze het zelf zo graag spelen. Dat is omdat de community vroeg om multiplayer. Want dat "hoort" ofzo, in een FPS game.
En 3 jaar wachten op een nieuwe engine met fallout 5 is geen "alternatief" en er zijn zat bedrijven die daar mee bezig zijn en vervolgens een kleiner team inschakelen om de huidige content te blijven ondersteunen en porten.
Als je de keuze moet maken tussen Fallout 76 maken, of een hele nieuwe Fallout 5 maken, dan zijn de twee wel degelijk alternatieven voor elkaar. Resources (mankracht, developers, designers, etc) hebben ze nou eenmaal niet onbeperkt. En huidige content ondersteunen? Haha. Het is Bethesda hoor.

De keerzijde is dat Fallout 4 wel een fantastisch spel was. Bugs daargelaten is het uiterst vermakelijk. Ja, het ziet er gedateerd uit, containers kunnen elkaar half overlappen, je kunt door het universum heen kijken op *veel* plekken, je kunt onder bomen en struiken door kijken, de game crasht als je een operator/disciple vermoordt in z'n eigen commonwealth kamp, ze game crasht ook als je iets randoms doet wat je al 37263 keer eerder hebt gedaan, de game crasht als je een kamp binnenloopt waar je uren hebt zitten bouwen, de game crasht TIJDENS HET FUCKING QUICKSAVEN, en tal van quests gaan niet "door" door scripting bugs of whatever.

Maar het blijft vermakelijk. Het is net als een oude auto.

Van mij mogen ze een nieuwe engine gebruiken, maar het hoeft niet per se. Als het maar werkt.
En hoe lang heeft Valve ook alweer gedaan met de Source engine? Het is geen sin om je engine te hergebruiken. De sin is om je engine te laten verroesten.
Fallout/Elder Scrolls games zijn objectief wel AAA titels:

https://www.quora.com/What-does-AAA-mean-in-AAA-title-game

https://gaming.stackexcha.../5722/what-is-an-aaa-game

AAA zegt niks over de kwaliteit. Het gaat over het budget en wie het maakt.

Dat ze Fallout 76 hebben gemaakt toont niet aan dat Fallout 4 een multiplayer component miste. Het toont hooguit aan dat er een markt is voor multiplayer games binnen de Bethesda games. De Bethesda games maakte zichzelf juist bijzonder door singleplayer ervaringen te zijn die tenminste een redelijk intressant plot hadden met wat leuke karakters. Dit is een van de onderdelen waar Fallout 76 misslaat. Op zijn best toont dit aan dat Bethesda niet in staat is om een singleplayer ervaring om te zetten naar een multiplayer ervaring. En ik vind dat Fallout 3 en NV niet "base-building" miste maar blijkbaar was dat ook nodig (met alle bijbehorende bugs).

Dat terzijde was Fallout 4 geen fantastisch spel. Het was ok op zijn best, en dan nog vele male zwakker dan Fallout 3 (Ik ben geen Fallout: NV fanboy en heb die game maar 1 keer uitgespeeld). Dat de Bethesda games zo afhankelijk zijn van mods is ook niet acceptabel. Ja je kan het spelen zonder mods, maar dan zou ik er nog geen 20 euro voor betalen op launch day.
Ok, het is dus een marketingterm. Er is geen lijstje van developers/publishers die AAA-titels maken. Het is gewoon een kwestie van de term opblazen tot een "kijk es wat wij kunnen" betekenis.

Fallout 76 slaat de singleplayer ervaring mis, omdat het het ontbrekende multiplayer-element van Fallout 4 was. Als daar geen vraag naar was, waren ze wel aan Fallout 5 gaan bouwen. Je spreekt echt jezelf tegen.

Wat betreft de waarde van de game ben ik het met je eens. Ik heb er ongeveer dat voor betaald, maar wel op een later moment. De launch-prijs wat echt schandalig hoog, en dan komen de DLC er nog bij, want blijkbaar was de game nog niet af.
Ok, het is dus een marketingterm. Er is geen lijstje van developers/publishers die AAA-titels maken. Het is gewoon een kwestie van de term opblazen tot een "kijk es wat wij kunnen" betekenis.
Nee die lijst is er wel degelijk. De eisen voor wat een AAA studio is, is gewoon anders dan wat jij dacht.
Fallout 76 slaat de singleplayer ervaring mis, omdat het het ontbrekende multiplayer-element van Fallout 4 was. Als daar geen vraag naar was, waren ze wel aan Fallout 5 gaan bouwen. Je spreekt echt jezelf tegen.
Ik zei niet dat er geen vraag naar is, dus mezelf op dat punt tegenspreken is onmogelijk. Ik zei dat Fallout 4 geen multiplayer miste omdat het gewoon geen multiplayer game nodig heeft. Wat het miste waren betere quests en meer keuze vrijheid (naast alle bugfixes).
En dan te bedenken dat ze gewoon id Tech kunnen gebruiken.
Je kunt compensatie krijgen in de vorm van 500 atoms. Beetje mager, maar beter dan niets.
Wat omgerekent neerkomt op $5,-, mager inderdaad.
En zover ik het zie, absoluut niet genoeg voor it schandaal.
Een "schandaal" vanwege een tasje. Is weer wat anders zeg. Ik heb de "Collectors Edition" niet, maar om te zeuren over de kwaliteit van een bij product, een "extraatje", in plaats van over de kwaliteit van het product waar je "werkelijk voor betaald hebt", wow. Het is niet alsof het spel verder perfect is, maar zolang er maar op iets gehaat kan worden... 8)7

EDIT: ik zie dat de boodschap niet aankomt!

Simpel gezegd, het tasje is de minste waarde van de collectors edition, waarvan zelfs het spel niet is of doet wat is belooft. Maar het feit dat het tasje in de reacties wint van de "bugs" en spelklachten laat staan de cheats en glitches, tja interessant. :?

Het schandaal is het hele spel en alles dat erbij komt een "alpha-release" op z'n aller best, niet het tasje. Gelukkig is het spel sinds de laatste patch in BETA gekomen wat betreft speelbaarheid vs. Bugs.

[Reactie gewijzigd door Zeph op 30 november 2018 11:47]

Volgens mij overtreed je federal law in amerika wanneer je liegt over de samenstelling van kleding/stof.
Volgens mij is dit strafbaar.
Na een snelle google:


(b) The sale, offering for sale, advertising, delivery, transportation, or causing to be transported, of any textile fiber product which has been advertised or offered for sale in commerce, and which is misbranded or falsely or deceptively advertised, within the meaning of this subchapter or the rules and regulations promulgated thereunder, is unlawful, and shall be an unfair method of competition and an unfair and deceptive act or practice in commerce under the Federal Trade Commission Act (15 U.S.C. 41 et seq.).
Het gaat niet om de kwaliteit, het gaat om het beloofde product (een canvas tas) dat niet wordt geleverd. Want het is een nylon tas. Niet hetzelfde dus ik vind dat je dan best mag zeiken aangezien je $200 betaald hebt.
Die $200 dollar is voor het hele pakket. Ik zou eerder zeuren over de staat van het spel (bij release) dan over iets dat bij 9/10 in een vitrine kast oid eindigt. Dat het niet netjes is, dat klopt. Maar zelfs al was het vooraf gecorrigeerd en gecommuniceerd dan waren mensen boos geweest. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die de special edition gekocht hebben vanwege het tasje :+

[Reactie gewijzigd door Zeph op 29 november 2018 10:05]

Dus als jij een Mercedes koopt en de dealer komt met een Clio aanzetten 'Want de Mercedes was te duur om te leveren' vind je dat ook OK? Beloof gewoon niet iets dat je niet waar kunt maken. Dat is ook meteen het probleem met de hele game: Allemaal beloftes die niet waargemaakt kunnen worden. Communiceer pas iets op het moment dat je 100% zeker weet dat je het kunt leveren en er is niets aan de hand. Er zijn teveel recente voorbeelden waarbij dat niet lukt(e) en de reactie is iedere keer (terecht) negatief, dus je zou bijna denken dat iemand er ergens wel iets van zou moeten leren...
Waarom zouden ze ervan leren? Gamers kopen hun shit toch wel. Misschien moeten de klanten zelf in dit geval maar 's leren. Dat het idee achter pre-orderen niet helemaal oké is enzo. Nu is deze discussie al honderd miljard keer gevoerd, dus ik zal er verder niet aan beginnen. Maar een ding staat als een paal boven water: zolang een bepaalde manier van zaken doen een bedrijf winst oplevert, zal het bedrijf in kwestie echt geen andere koers uit gaan zetten.
Je kunt ook gewoon dat leveren wat je laat zien. Doet Blizzard ook en andere bedrijven. Het komt bovenop de rest van issues met het spel. En dit trucje zorgt er wel voor dat je nog meer in het slechte daglicht komt te staan en je volgende game wellicht niet meer zo'n succes zal zijn..
Ik geef je gelijk. Maar ik heb ook nog even een opmerking over de review in het algemeen. Het is ook zo dat de journalisten wel erg coulant zijn geworden. Een 5,5 op een schaal 1-10? Dat is in mijn ogen nog steeds voldoende. Dit spel zou een 3 moeten krijgen. Het is gewoon incompleet, Juist dit niveau van gamejournalistiek is in staat om daadwerkelijk het koopgedrag van mensen te beinvloeden. Maar ze zijn gewoon hun ballen verloren.

Mijn conclusie. Spel incompleet. Onvoldoende. Klaar. 3/10. Zelfde geldt voor assassins creed Odyssey. Wordt de hemel in geprezen. Microtransactieshop in een single player. Niet acceptabel terwijl de rest van de game opzich okay is. 6/10 voor het moneygrab gehalte. (en dus geen 8 of 9) Maar dat doen ze niet. IGN niet en tweakers evenmin. Terwijl gamejounalistiek op dat niveau juist zn bek moet opentrekken. Maar ze hebben het er niet eens over. Die hebben voor jou en mij besloten dat dit gewoon de weg is die de gameindustrie inslaat en dus deal with it. Nee afstraffen. gewoon in je scoretabel opnemen moneygrab=-3 points van de eindscore. Poeplaunch met crashes. dito.
Als jij een huis van iemand koopt en die zegt dat hij zijn 77" oled-televisie laat hangen, maar als jij erin trekt hangt er een 26" lcd-televisie, vind je dan ook dat je niet moet klagen over de leugen omdat je dat huis niet voor de televisie hebt gekocht? Als je iets aanprijst als extraatje is het toch logisch dat de omschrijving klopt?

Natuurlijk koopt niemand de game om de canvas tas, maar het gaat om het principe dat de omschrijving van wat je krijgt niet klopt. Ik snap niet wat daar zo raar aan is.

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 29 november 2018 12:44]

Ik zou de vergelijking eerder maken met de opmerking: hij zegt dat hij zijn 77' OLED scherm laat hangen, maar bij overdracht blijkt het een 77' LCD scherm te zijn.

Ik vind de opmerkingen veel te overtrokken. Mercedes vs Clio, 77' TV vs 26' TV.

Kom op zeg, overdrijven is ook een vak.
Mercedes met stoffen zetels ipv. leren zetels dan ;)
Eerder een houten krukje waar je lederen zetels verwachtte. :+
Wat maakt het in godsnaam uit hoe de vergelijking gaat? Vind je een 77" LCD wel acceptabel als je een 77" OLED beloofd was? Het gaat om het feit dat je iets beloofd wordt en je iets minders krijgt. Of dat nou 5% of 50% in waarde scheelt, het is niet wat er beloofd was.
Heb je wel eens bij McDonalds gegeten? :+
Sommige mensen hebben nou eenmaal een versimpeld voorbeeld nodig om een ergernis te begrijpen.
Huh, dat heeft echt totaal niets met deze situatie te maken. Niemand verzint iets in dit geval, ze maken alleen vergelijkingen.
Je snapt het blijkbaar nog steeds niet. Het gaat niet om de tas, het gaat om de leugen. Er is iets anders geleverd dan geadverteerd, waarbij het niet uitmaakt wat het is. De manier waarop dit goedgepraat wordt maakt het vervolgens alleen maar erger. Als er met een nylon tas was geadverteerd en dezelfde tas was geleverd, was er wellicht niets aan de hand.
Nee hoor. Adverteren met 'canvas' en dan met het kwalitatief veel mindere nylon komen aanzetten is gewoon misleidende reclame en mag niet.
Volgens mij is dit volgens Europese regelgeving een uiterst geldige reden voor een refund, iets anders krijgen dan dat besteld hebt.
Daarbij heb je met koop op afstand sowieso recht om te retourneren zonder opgaaf van redenen, maar inderdaad zowel volgens Europees recht als Nederlands recht kan je door levering van de canvas tas als nylon tas de overeenkomst ontbinden.
Het tasje kan me gestolen worden, het gaat mij persoonlijk meer om hoe ze ermee omgaan.

We hebben in hun reacties meerdere dingen gezien;
- De andere tas was niet meer op voorraad.
- De tas was te duur om te maken.

En dan hopen ermee weg te komen met zo'n mager iets. Dat is het schandaal voor mij. Dit had aan alle kanten beter opgepakt kunnen worden.
Het voelt ook steeds meer als een snel opgezette cashgrab, alle signalen lijken te sturen op exact wat mass effect andromeda ook was. Slechte game, waarbij de fans worden overruled, gameplay en verhaal vrijwel non existent of slecht uitgevoerd zijn, de hele marketing ingezet is op het snel binnenhalen van de spelers om de game te kopen en dan liefst de dure versies uiteraard. Krijgen ze dit voor elkaar dan gaan ze ook nog eens goedkope varianten van de tas bij de duurste versie leveren waar eigenlijk alleen echte fans voor zullen gaan, tja en dan verwachten dat men dit als een goede game zal zien(dat denk ik eigenlijk niet eens)... Nee dit zal de eerste bethesda game zijn die ik niet eens ga proberen. :/ :X

[Reactie gewijzigd door SouLLeSSportal op 29 november 2018 10:51]

Niet helemaal een goede vergelijking vind ik, Mass Effect was zo slecht omdat ze laat in het ontwikkelproces ineens 180 graden van koers veranderden. Hierdoor zat het vol met bugs en die animatieproblemen.

Fallout 76 was vanaf het begin al niet best, want het is geen survival game... het is geen RPG en zeker niet zoals andere Fallout games dat waren... het is geen mmo... het is een gedrocht geworden. (Toegegeven, ik heb het al wat uurtjes gespeeld en de exploration vond ik leuk)
Ik vind het jammer dat ze het niet meer hebben geprofileerd als een spin-off van de normale Fallout saga / franchise. De verwachtingen waren verkeerd doordat Bethesda dit niet slim heeft aangepakt. Tevens natuurlijk niet zo handig dat Todd heeft lopen jokken op de E3.
De reden is misschien anders maar veranderd niet veel aan de overeenkomsten.
Maar om te zeuren over de kwaliteit van een bij product, een "extraatje", in plaats van over de kwaliteit van het product waar je "werkelijk voor betaald hebt"
Hoe is dat een "extraatje"?

Je betaald 60 euro voor de game en 140 voor de rest. Waaronder die tas dus het is geen gratis goodie ( "extraatje" wat je erbij krijgt ofzo. Je hebt daar "werkelijk voor betaald".
een extraatje? het is geen extraatje als je er 200 euro voor neergelegd hebt, in dit geval betaal je dus gewoon voor de spullen, als je dan iets anders krijgt is het nogal logisch dat mensen boos zijn

Dat jij in zo'n geval over je heen laat lopen is prima, maar niet iedereen is zo
Waar heb je het over? Hoezo is dit een extraatje? Bij de Collector's Edition betaal je gewoon voor deze extra's. Als ze een bepaald product beloven maar niet leveren is dat schandaal terecht. Als dit het enige was geweest maar het spel tip top in orde dan was er natuurlijk veel minder aan de hand geweest. Echter is het hele spel een grote farce. Dat dit dan ook nog eens extra opblaast is niet meer dan logisch.
Indeed, het spel is datgene waar mensen over struikelen. Dan zijn alle glazen half leeg en zoekt men nog meer reden om hun nijd te voeden.

And for what?

Er wordt al jaren geroepen: geen pre-orders doen. Pas kopen als het daadwerkelijk goed is. Er is genoeg reden om dat namelijk te doen.

En wat doet men? Pre-order. En de bak met azijn wordt opengetrokken. Tja, je had het anders kunnen doen.
Mwa niet geheel eens. Ik pre-order al jaren. Alleen collector's Edition overigens. Want dan krijg je extra's en zijn meestal limited in oplage. Ik zie het nut van een normale versie dan ook niet echt in. Wat dat betreft heb je gelijk.
De enige CE waarin ik ooit teleurgesteld over ben geweest is Fallout 4 met de Pip Boy. De rest van wat ik ook maar ooit heb besteld was altijd tip tip en de games geweldig.
Vals adverteren en dan vervolgens zeggen "we gaan er niks aan doen" is zeker een schandaal. En dan achteraf toch "compenseren" met 5 euro aan ingame currency.
De rede dat het tasje zoveel aandacht krijgt is omdat de bugs in het spel al een tijdje bekend zijn en zelfs verwacht waren (het is immers Bethesda).

Het tasje is symptoom van een groter probleem: Bethesda geeft niet zo veel om eerlijkheid naar de klant, en doet geen moeite om het probleem te fixen.
En wat hun geen $5,- kost want die 500 atoms kost hun geen geld. Op reddit worden ze afgemaakt. Ik denk dat dit nog wel een staartje krijgt...
En daarmee zeg je in feite "ik ga akkoord met de compensatie". De 500 atoms kost Bethesda niks maar zo voorkomen ze wel dat ze worden aangeklaagd.
Ik vind dit juist kenmerkend van Bethesda, zij zeggen iets te leveren en vervolgens leveren ze iets anders af, zie deze (of vele anderen) die het opsomt.
Bethesda heeft veel dingen gezegd en niet geleverd, ik vind 5.5 simpelweg te hoog voor een game van deze prijs voor zo'n grote uitgever/developer met zo'n grote schat aan IP. De game is gewoon bedroevend en heeft alle kenmerken van een cashgrab.
De 'canvas' tas is precies waar het allemaal omgaat, de canvas tas is in dit geval een game voor fallout fans maar dan met multiplayer elementen, wat vervolgens gewoon een zeer slecht uitgevoerde en ondoordachte game is waarbij multiplayer marginaal is (pvp heeft geen rewards) en kenmerkende fallout features ontbreken (storyline b.v.), geen loot, grafisch zwak, slecht geoptimaliseerd (waarbij een 20 jaar oude engine /doorontwikkeld- alsnog geen constante framerates kan halen op huidige highend hardware/1080ti en op xbox nog erger) Alle ingame assets zijn copy paste van FO4, VATS in realtime werkt gewoon niet, menu structuur ook niet (alles komt uit een game die bedoeld is om te pauzeren bij vats/inv.) De enemies zijn 1 op 1 uit FO4 en zijn dus ook ontworpen voor VATS, terwijl VATS zoals hierboven genoemd al niet lekker werkt realtime. Random server crashes, lage invetory carry etc etc etc. Internet staat er vol mee. (scorchbeast is een nieuwe skin met copy-paste dragon uit skyrim)

Bethesda mag hier niet mee wegkomen en dit canvas incident lijkt klein maar spreekt boekdelen over de mentaliteit bij Bethesda.

[Reactie gewijzigd door D0gtag op 29 november 2018 11:23]

Ben ik zo niet met je eens.
Je ziet een aanbieding en bedenkt je dat jij het waard vind om voor 140 euro deze dingen te krijgen.
Als dan blijkt dat 1 van die items ver onder de maat is kan het zijn dat je het de aanbieding niet meer waard vind.
Jij kijkt erna uit een oogpunt van ik vind die helm 140 euro waard en de rest is leuk voor erbij.
Maar niet iedereen zal zo denken.
Ik denk dat bijna niemand zo denkt. Stel dat jij een 4k tv besteld voor 8000 euro (ik noem maar wat) en de verkoper levert vervolgens een 1080p tv van nog geen 1000 euro 'omdat het te duur is', dan zou ik ook flink pissed zijn en mijn geld terug eisen.
Het tasje was niet de hoofdreden van de koop he. Je kan t beter vergelijken met dat je bij die 4k tv niet de beloofde gold plated hdmi-kabel krijgt maar een gewone (die het net zo goed doet), en dan als compensatie een maand Netflix gratis. Uiteraard een ergenis, geen significant verschil tegelijk vrij onhandig gecommuniceerd.
Dat weet je niet, als iemand de game zonder tasje wou hebben dan zullen ze wel de normale game bestellen, het klopt dus niet dat ze niet afleveren wat ze belooft hebben, en dat uit financiele redenen.
Dus omdat het niet de hoofdreden was hoeft het niet mee te tellen? Je betaald voor een pakket die tot in de puntjes beschreven worden (materiaal etc).

Dus als ik een auto koop die een lederen bekleding in het pakket heeft zitten en uiteindelijk zijn de lederen sportstoelen vervangen voor een normaal stoffen interieur. Dan is het weg te cijferen door te roepen dat het de sportstoelen niet de hoofdreden was voor de aankoop?
Hoe weet je dat? Het is een uniek collectors item, sommige mensen hebben dit er gewoon voor over. Alleen is er in dit geval niet geleverd.
Hoe kan jij bepalen wat de hoofdreden van de koop is?
Dus als het tasje van een andere stof is zou jijhet niet erg vinden.
Maar wat nu als de power armor headpiece ineens niet meer wearable zou zijn.
Maar een miniatuurversie, omdat een full size te duur was.
Zou je dan wel pissed zijn?
Dat is toch wel iets te kort door de bocht. Het woord canvas is ook expliciet genoemd in zowel de afbeelding als de tekst. Ook is op websites zoals Amazon gewoon een foto te zien met de woorden canvas. Ook word er in deze beschrijving gesproken over
"Full-Scale Wearable T-51 Power Armor Helmet with West Tek Canvas Carrying Bag"

Om dan te zeggen: "Ja dat kan allemaal veranderd worden" en "het is een demo " maar wel doodleuk overal ermee adverteren. En niet alleen in beeld maar ook in woord.

Ondertussen heeft Bestheda natuurlijk sneaky het naar nylon veranderd op hun eigen website.


Voor de 200 $ die je betaald voor deze collectors editie kan makkelijk een betere tas worden geproduceerd. Alleen gaat dit ten koste van de winst.


Dat is een beetje de leidraad in het hele Fallout 76 verhaal. Alles is ondergeschikt aan de winst.
Dit zeg jij totdat jouw nieuwe mercedes met ingebouwde hifi systeem gewoon een ouderwetse radio is die alleen cassette bandjes kan afspelen op mono terwijl er surround sound met alle nieuwste snufjes was beloofd. Of hou jij je hoofd dan hoog en ga je niet zeuren?
Dus als jij een wollen trui besteld en je krijgt er eentje van polyester dan geeft het niets?
Niet als je de trui gratis bij een mooie broek krijgt.
Je krijgt de trui niet gratis. je betaalt voor zowel de wollen trui als de mooie broek. Als ze niet leveren wat jij gekocht hebt dan heb je recht op hetgeen waarvoor je betaalt hebt.
Maar je krijgt die trui niet gratis. Je betaald 200$ voor een broek + wollen trui en je krijgt een broek en polyester trui. Je betaald niet 200$ voor een broek waar je dan als verrassing een trui bij krijgt.
Kan je mij precies vertellen hoe in dit geval je het gratis krijgt? Als Bethesda zelf aangeeft dat het te duur is dan ga ik ervan uit dat je er voor betaald.
Een trui draag je en kan allergieproblemen met zich meebrengen als je het materiaal gaat wisselen. Dat is een slagje kwalijker dan in een tas.

Desalniettemin: het blijven boefjes die steeds meer de grenzen van het boefjeszijn verkennen.
De pipboy in de ce van fallout 4 viel mij ook enorm tegen qua kwaliteit, ding ziet er super goedkoop uit met dat glimmende plastic. Voor mij nooit meer een collector's edition van Bethesda...
Bij fallout 4 vond ik het wellicht nog het ergste dat het er op leek dat ze de in game pipboy lelijker gemaakt hebben om op dat plastic gedrocht te lijken.
De power helmet is dan wel weer echt een mooi ding. Netjes gemaakt en afgewerkt. Ziet er erg profi uit. Ietsje groot, mja, one size fits all dus dat begrijp ik wel. Hadden ze dezelfde liefde ook maar in de game gestopt...
Het eerste wat me opviel bij het openen van de peperdure collectors box inderdaad. Be la che lijk! Aanfluiting van een game en dito box.

Hopen dat Fallout 5 ooit wel goed komt
Ik hoop van harte dat het niet Bethesda wordt die Fallout 5 gaat produceren, want dan kun je weer een jaar lang update na update installeren, totdat het een beetje speelbaar wordt. En dan nog loop je (letterlijk en figuurlijk) tegen bug na bug aan.
Bol.com had mijn Armor Edition (omdat ze van afhaalpunten wijzigde) gecanceld. Daar heb ik een vrij boze reactie op gegeven via de mail. Misschien moet ik ze nu toch maar even bedanken :+

Het gaf me namelijk de tijd om te kijken wat het nu eigenlijk voor game was en toen een vriend tegen mij zei dat het installeren van de beta al zonde van de tijd was (hij is een nog grotere Fallout fan) wist ik gelijk dat het niet meer goed ging komen met deze game.

De game is nu beschadigd, de marketing is kansloos tegen alle reviews en meningen van het internet en ze patchen nu nog wel wat, maar met deze slechte verkopen wordt dit een drol die niet meer recht te draaien is.

De release tijd is ook gewoon niet te doen. Deze game, BF5, Hitman en Tombraider verkopen allemaal zeer matig en Just Cause 4 is waarschijnlijk het volgende slachtoffer. Wanneer gaan bedrijven nou eens op andere datums releasen? Het is gewoon teveel tegelijk.
Ai... Heb heel serieus overwogen de collectors editie te kopen... Was snel uitverkocht, maar is nu gewoon weer te verkrijgen. Blijkbaar veel afzeggingen.
Blij dat ik het niet gedaan heb! Niet zozeer vanwege die plastic tas die erbij zit. Maar meer omdat ik een dergelijk enorm bedrag enkel wil besteden aan een game die ik dan ook écht gaaf vind. En dat is dit vrees ik niet (heb hem nog niet gespeeld). Vond Fallout 4 al wat saai... Veel herhaling, veel verzamelen, veel lopen en ik moet de verhaallijn nog steeds ontdekken terwijl ik er al heel wat uurtjes in heb zitten. Dus ik geloof dat ik deze oversla (al is het voor dik 20 euro misschien toch nog wel een keer de moeite....)
Customer service is slecht ondat een collectors edition op een cashgrab lijkt??? Wat voor logica zit daar dan achter?

FO76 is gewoon een super karig product, dus je kan niet anders verwachten, en collectors edition zijn altijd veel en veel te duur voor wat plastic prullaria.
NYLON stands for 'Now You Lousy Old Nippon' en stamt uit de tijd dat de Jap nog zijde spon.
5.5 is toch een voldoende, dat lijkt me niet besteed aan deze game, gezien deze review. De pluspunten en minpunten zijn in balans aan het einde van de review. Een 5 of 4.5 at best.

Dan hebben we in deze review de respons van developer over ander drama rondom FO76 nog maar even buiten de beschouwing gelaten blijkt. 50GB patch, special editions niet gekregen wat beloofd was, kille reactie van Bethesda, enkel beschikbaar op eigen gamestore, jaren oude FO4 bugs nog in FO76.... Had nog wel een puntje(s) aftrek mogen genieten.

[Reactie gewijzigd door Mathizsias op 29 november 2018 08:46]

Inderdaad, een dikke onvoldoende is wat hij verdient. een 5 op z'n hoogst, maar eerder richting de 3 a 4. Spel is niet af, werkt slecht, zit vol mer ergenissen, beloftes niet nakomen, super knullige bugs, magere content, en wel full price vragen ... Zelfs als een gratis beta is het spel nog steeds ontzettend slecht.
No man's sky heeft dat in het verleden ook gedaan, bleek een prima business model...
Is het? Had het niet veel beter kunnen lopen dan nu het geval was? Een hoop gemekker en mensen die hun game terug hebben gebracht. Dat de game nu wel ok is, is leuk voor de paar mensen die toch zijn blijven plakken of de game later op hebben gepikt, maar de meeste sales zouden ze toch in de eerste paar weken moeten halen, en dat is toch vrij dramatisch verlopen, dat komt achteraf niet meer goed. Had aardige verkopen in de eerste week (dankzij de sukkels die in pre-orders trappen). 2e week sales viel gigantisch tegen.

Ze wisten weer omhoog te krabbelen, maar een 'prima' business model zou ik het toch echt niet noemen.
Het spel heeft z'n momenten. Wat mij betreft zeker wel een zesje waard, op Xbox dan in ieder geval. Sommige delen van de spelwereld zijn zeer sfeervol vormgegeven, en best leuk om te ontdekken. Het is zeker geen keiharde aanrader, maar veel dingen worden ook gigantisch overdreven door gamers die overal boos om willen worden.
Eens oneens te zijn, ik vind het hooguit een 5. Zeker op PC.
Goede review. Na het spelen van de B.E.T.A. zou ik er zelf nog aan willen toevoegen:

- de UI is op PC best wel slecht. Daar zakte echt m'n broek van af. Echt ALLE Elder Scrolls en Fallouts op PC hebben UI mods gehad die miljoenen keren zijn gedownload. Konden ze zo na-apen. Maar nee.
- Graphics zijn heel inconsistent en ook nauwelijks aan te passen. Ik kon merken dat mijn PC echt hele hoge FPS haalde, geef me als PC-gamer de optie om wat van die overtollige FPS in te leveren voor betere graphics please.
- En iets waar ik en mijn vrienden allemaal tegenaan liepen: de wereld zit vol met dingen om te doen, maar wat je het meeste gaat doen is lezen en luisteren naar de briefjes en recordings. Of dat leuk is/blijft laat ik even in het midden, maar het is nogal lastig om verhaallijnen te volgen als je op comms zit met anderen in een MP-game. Dat zorgt ervoor dat je niet in het verhaal komt zoals je dat graag wil in een Fallout game.

Het spreekt overigens wel boekdelen dat de game nu al forst goedkoper is dan bij launch. Toch jammer, ik denk dat de Fallout franchise zich prima leent voor een goede MMO, maar niet op deze manier. Ik ben benieuwd hoe committed Bethesda gaat blijken de komende jaren.
Ik snap het ook niet. Er zijn diverse MMORPGs waar ze makkelijk van konden zien hoe het moet. Zelfs met scifi genre. Hebben ze gewoon met oogkleppen op en alle ramen en deuren dicht lopen ontwikkelen?
waarschijnlijk hebben ze veel te weinig tijd gekregen om het spel te ontwikkelen. Dat heeft Bethesda wel eens eerder geflikt, bijvoorbeeld met Fallout New Vegas, waar Obsidian maar 18 maanden kreeg om het hele spel te maken. Op dat punt zijn ze net zo erg als EA.
Grappig. Ik vond (vind) Fallout:NV de leukste van de Bethesda Fallout releases (3/NV/4/76).

Deze laat ik dan weer liggen. De eerste voor mij, hopelijk ook de laatste en is 5 over een jaar of 3 weer een echte topper.
En iets waar ik en mijn vrienden allemaal tegenaan liepen: de wereld zit vol met dingen om te doen, maar wat je het meeste gaat doen is lezen en luisteren naar de briefjes en recordings. Of dat leuk is/blijft laat ik even in het midden, maar het is nogal lastig om verhaallijnen te volgen als je op comms zit met anderen in een MP-game. Dat zorgt ervoor dat je niet in het verhaal komt zoals je dat graag wil in een Fallout game.
Eens met al je punten, maar deze springt er wat mij betreft het meest uit. Want de rest is eventueel te fixen, maar dit niet of nauwelijks.
Zo doet bethesda dat de afgelopen games. Wachten tot de modders de boel repareren en die mods dan 'officieel' onderdeel van de game maken. En uiteraars geen enkele credits geven aan de modders.
Je zou zeggen dat ze dat prima zelf kunnen idd maar Bethesda is enkel creatief niet technisch efficient. Ze hebben niet eens beta testers in dienst zo lijkt het.

Elder scrolls serie heeft hevige concurentie van the Witcher. De fallout serie hebben ze met deel 4 eigenlijk al om zeep geholpen. En nu dit gedrocht, die ik wss wel een keer even ga spelen met broeders voor een tientje of 2 (de game is nu al verkrijgbaar voor ¤22 zie ik nu)
Maar ik voorzie geen goede toekomst voor Bethesda. Ben ook meer benieuwd of de heren van Obsidian (interplay) niet de merknaam terug kunnen kopen voor een appeltje en een eitje straks.
Kunnen we weer terug naar échte fallout rpg's, waar keuze's invloed hebben en de mainstory maar bijzaak is.

[Reactie gewijzigd door Batauwer op 29 november 2018 15:59]

Zelf ben ik (pas) level 13, nog niet heel ver in de game, maar wel voldoende uren gespeeld om een ongezouten mening te vormen over de meeste punten :)

Ik vermaak me op dit moment prima.

Het stukje multiplayer is wel een belangrijk punt wat hier aangekaart wordt. Tijdens de launch van de game zijn we met drieën tegelijk gestart. Dit was een leuke ervaring, samen roamen en op onderzoek uit gaan. Puzzelstukken die in terminals staan samen proberen op te lossen (discord communicatie). Echter zodra iemand vaker speelt dan een ander is dit al niet meer relevant. Het level verschil, wat goed aangehaald wordt in de review, zorgt dan voor onbalans om samen verder te spelen.

Sindsdien speel ik solo omdat de andere twee al een stuk verder zijn (50+) en ook dat geeft mij een leuke Fallout ervaring. Er zijn veel bugs waar ik me natuurlijk aan irriteer. Zo begrijp ik ook dat er weinig tot geen end-game content is vanaf de hogere levels, dat is nog een belangrijk onderdeel wat hier niet goed belicht is. Ook kun je je statistieken (nog) niet opnieuw indelen, dus je zit vast aan wat je kiest, de s.p.e.c.i.a.l. punten verzamel je tot level 50, dus hier moet je goed over nadenken bij het indelen ervan.

De nuke codes verzamelen om een nuke te kunnen afschieten lijkt me machtig mooi, en is zeker een goed bedachte feature; echter blijken de nuke codes niet te veranderen en zijn inmiddels al op reddit te verkrijgen. (Zie hiervoor AngryJoe zijn review: https://youtu.be/SjrDbSgB9IU ) Dus als iemand tig uren besteed heeft om zo'n "zeldzame" code te bemachtigen waarna hij leest dat hij ze gewoon op reddit had kunnen bekijken zijn al zijn uren voor "nop" geweest.

Voor mensen die twijfelen, koop de game (nog) niet en wacht tot er verbeteringen zijn doorgevoerd.
Verder kan ik me goed vinden in de Review van tweakers.

[Reactie gewijzigd door nickko op 29 november 2018 10:12]

Toch jammer dat 'critics' meestal geen lage cijfers durven te geven. Geef het gewoon een 3 of een 4, niet een 5,5.. 5,5 is 'voldoende' en dat is het simpelweg niet!
https://www.youtube.com/watch?v=SjrDbSgB9IU&t=253s

Dit zegt genoeg toch. Wat ik niet snap is dat Tweakers een review schaal van 1 tot 10 hanteert maar eigenlijk nooit gebruik maakt van het deel onder 5.5. Zelfs voor een gedrocht als dit.
Dat er geen NPCs in het spel zitten klopt niet, ik heb nog niet heel veel gespeeld maar zelfs ik weet dat de Grafton mayor een robot is, en dat er een robot in The top of the world zit die onderdeel is van de main story. Ook ben ik een vriendelijke super mutant tegen gekomen, maar die heeft voor zover ik weet geen quests. Er zitten wel NPCs in, maar een stuk minder en geen menselijke NPCs.
Als je me vergeeft dat ik het bij de minpunten heel kort geformuleerd heb (daar past nu eenmaal geen uitgebreid, genuanceerd verhaal), staat in de rest van de review toch steeds netjes iets als "het ontbreekt aan de personages, de kleurrijke figuren die voor leven in de brouwerij moeten zorgen en die de vele quests kleur moeten geven". Er zitten inderdaad npc's genoeg in de game. Alleen al al je vijanden. Maar er zijn ook zat npc's die niet vijandig zijn. Maar een pratende machine als de burgemeester van Grafton en die op The Top of the World is - naar mijn smaak - toch een stuk minder kleurrijk dan wat we van vorige Fallouts gewend zijn. Vooral ook omdat je nu geen dialogen meer meer met ze kunt hebben waarin je keuzes kunt maken. Je kunt dus niet meer kiezen hoe je de (niet meer levende) persoon (of machine) wilt benaderen, wat voor de beleving van het geheel veel scheelt. Althans voor mij.
En juist daarom vind ik wat je in de conclusie zegt écht onbegrijpelijk. Ik heb het dan voornamelijk over:

"Als rpg is Fallout 76 nog steeds prima, waarbij de vernieuwingen aan S.P.E.C.I.A.L. en V.A.T.S. goed uitpakken."

Hoe kan je nu zeggen dat het als RPG nog steeds prima is?
Het enige dat je doet is bandjes luisteren en papiertjes lezen en dan broodkruimels volgen.
Voor mij is een RPG juist een game waarin je je karakter kleur kan geven door ergens een mening over te hebben of een standpunt in te nemen. NPC's vragen iets aan je, jij zegt ja/nee/sterf en de wereld om je heen reageert daarop. Je kan dan bijvoorbeeld een goed of slechtaardig persoon spelen, of juist iemand die goed/slecht doet om iedereen te kunnen pleasen etc. Nu heb je van dat alles helemaal NIETS. Je kan alleen rondlopen, luisteren, meer rondlopen.... etc.

Ik heb al best wat plezier gehad met rondlopen, de map verkennen etc, maar dat het als RPG prima is ben ik het écht niet mee eens.

S.P.E.C.I.A.L is inderdaad best een aardig systeem zoals ze dat nu doen en zal straks met een beetje respec mogelijkheid nog wel beter zijn, maar als afsluiter zeg je daar dan nog dat VATS goed uitpakt?
Woah, dat vind ik ook nogal een uitspraak! :P Dat is juist weer één van die zaken waarvan ik denk "Hoe hebben ze dat in GODSNAAM kunnen implementeren op deze manier?". Je kan dan nog veel beter gewoon zelf blijven richten en schieten, ipv een systeem wat constant om onbekende reden tussen 0% en 95% to-hit-mogelijkheid schakelt ook al staat een vijande alleen achter een .... takje ofzo. Ik vind dat ontzettend hinderlijk, zeker als je bijna letterlijk naast een vijand staat.

(hoop dat het niet nodig is, maar disclaimer voordat iedereen op de -1 knop springt: ik respecteer je mening, ik denk er gewoon anders over :P )
Met de quote die je aanhaalt bedoel ik vooral het technische aspect van de game, niet het verhalende. Dus overleven, wapens en uitrusting verzamelen en je character ontwikkelen. Vandaar dat ik SPECIAL en VATS in dezelfde zin aanhaal.

Ik weet dat er erg veel mensen je kritiek op VATS delen, maar daar ben ik het niet zo mee eens. Het is wat mij betreft logisch dat Bethesda VATS flink op de schop heeft genomen, want de oude vorm past niet in een online multiplayer game. Dus ze moesten er iets mee. De huidige vorm van VATS is niet heel sexy of baanbrekend, maar werkt wat mij betreft aardig. Ik had er (ik heb op pc gespeeld) in ieder geval weinig moeite mee. Al heb ik het weinig gebruikt.

Hoewel ik vrijwel niet anders gedaan heb, had ik veel meer moeite met het schieten zonder VATS. Ik heb sterk de indruk dat de game hits niet heel goed registreert, al kan dat ook een iets andere oorzaak hebben. Veel tegenstanders gedragen zich raar. Ze staan vaak even stil, op onlogische momenten, halverwege een gevecht. Alsof ze out of sync zijn. Dan zijn ze ook moeilijk te raken. Alsof ze op een iets andere plek weergegeven worden als de hits geregistreerd worden. Geen idee of het ook zo werkt, maar zo voelt het. Dat heeft alleen dus weinig met VATS te maken :)
Klopt wat je zegt. En die vriendelijke super mutant, was het ook wel echt een zombie? Of deed hij praten, wapens en gereedschappen gebruiken, en had hij zelfs een gemuteerde koe bij zich om al zijn metershoge opgestapelde spullen te vervoeren?
Een traveling merchant genaamd "Grahm", die praat en handelt, met een brahmin als "stash" :P. Best een leuke verschijning kom hem geregeld tegen (gisteren bij Charleston, eerder al bij Morgantown en ergens random op de weg nabij de vault).
Ik vraag me af of Bethesda reviews initieel tegengehouden heeft. Met de meeste AAA titels komen een hoop reviews op de dag van release. Bij Fallout 76 was het oorverdovende stilte, en kwamen de eerste reviews er maar na een dag of 4. Dan was het al lang duidelijk wat een slechte titel dit blijkbaar was.
Of is het gewoon een kwestie dat geen enkele reviewer pre-release al een versie kreeg ? En ze dus pas konden beginnen testen vanaf release date en er ook wat langer over deden juist omdat het blijkbaar zo slecht was ?
Nee, niet bij ons althans. Maar zo werkt het bij online only games. Recensenten kunnen niet eerder op de servers dan de rest van de wereld. En waar de rest van de wereld na een uurtje spelen al harde conclusies kan trekken, wil de gemiddelde recensent waarschijnlijk flink lang doorspelen om zijn vermoedens te onderbouwen. Met een beetje mazzel probeert de gemiddelde recensent iets genuanceerder te zijn dan de gemiddelde reaguurder ;) Bovendien kost schrijven en eventueel een video opnemen en editten ook tijd. Tegen de tijd dat de review dan online staat, hebben veel spelers hun mening al lang klaar en op internet geventileerd.

Bij singleplayergames werkt dat anders. Die worden vaak een aantal dagen voor release beschikbaar gesteld en kunnen dan ook door recensenten gespeeld worden. Bij dat soort games zie je dus vaak een review vlak voor of op release online verschijnen.Ik denk dus niet dat Bethesda iets heeft tegengehouden. Als het had gekund, hadden ze zelfs graag gezien dat de reviews eerder geplaatst waren. Voor de online shitstorm.
Ik snap alle kritiek niet..
Ja het heeft bugs.. maar dat heeft Battlefield 5 ook.

Ze hebben precies uitgebracht wat ze hebben beloofd.
Het is niet meer en niet minder dan ik er van had verwacht.

Ik zou zeggen probeer het spel eens met een of meer vrienden.
Dan heb je de hele dag fun, plezier en leedvermaak als 1 van je vrienden perongelijk zichzelf opblaast.

in je eentje zou ik het spel niet aanraden.
Het is zeker te doen maar veel minder leuk.
Grafisch is het spel mooier dan alle andere MMORPG's en de opties die je worden gegeven bij het RPG gedeelte is echt fantastisch.
Ik snap de kritiek wel, maar het is overdreven. Zoals metacritic bomben met 0 ratings. Er is ech toxiciteit in de game Community, zie ook Diablo I, er is zoveel haat, het is een ondankbare wereld om in te werken.

Maar ja er zijn gewoon dingen mis die in een fatsoenlijke beta gevonden hadden moeten zijn. En daar verdienen ze echt kritiek op. Maar pure haat reacties zijn nooit nodig.

Ik hoop op game en engine patches en tot dan vermaak ik me ook wel met bugs.
Als bedrijven als Blizzard en Bethesda zich op het makkelijke geld blijven richten zal die toxiciteit echt niet verdwijnen. Mensen zijn oprecht boos omdat deze bedrijven alleen nog maar kijk op centen hebben, in plaats van een goede game te maken die ze zelf als ontwikkelaars zouden willen spelen.

Het is toch belachelijk dat Fallout 76 nog steeds op dezelfde engine draait als Fallout 3, new vegas, Fallout 4, Skyrim en Morrowind (en veel meer natuurlijk). Dit zou acceptabel zijn als het een relatief goede engine was als FrostBite of SnowDrop, maar dat is de engine van Bethesda niet. Fallout 76 lijkt hierdoor simplelweg op een Fallout 4 asset flip, waar veel features van de vorige games uit verdwenen zijn (net zoals Fallout 4 zelf ook een 'downgrade' was), met als enige innovatie dat het een (mislukte) vorm van multiplayer bevat.
Tevens ook het nieuws dat TES 6 en Starfield hier ook op gaan draaien, dat is toch te belachelijk voor woorden?
Nee, ben ik het niet mee eens. Overigens is de engine van fallout 76 en vier al verschillend, zo zijn multiplayer opties toegevoegd.

Unreal engine 4 is ook gewoon 1 met grote refactors.

Uiteraard dient Bethesda Dan ook tijd in die refactors te stoppen in plaats van enkel features. Maar ze zouden de huidige engine dus gewoon kunnen updaten, in theorie ook toepasbaar op bestaande games, dat is dus iets wat ze nu niet doen.

Het is dus niet "dezelfde engine" dat de huidige status ruk is kan ik mee akkoord gaan.
Als de huidige engine nog steeds bugs bevat vanaf de allereerste versie, vind ik niet dat je dat kan vergelijken met UE1 -> UE4, sure basis elementen zullen zelfde blijven, maar engine is toch zeker wel meermaals grotendeels op de shop gegaan.
Die creation engine ellende blijft maar doorbouwen op bugs van voorgaande games (zonder ze op te lossen).
Daar ben ik het ook wel mee eens zoals ik aangaf. Maar simpelweg zeggen dat het "hetzelfde" is en een nieuwe betere gebruikt moet worden is nou eenmaal ook niet meteen realistisch.

Ze moeten gewoon echt dingen weggooien en opnieuw maken lijkt me, maar ik heb de code ook nooit gezien dus ik kan alleen speculeren, en soms lijkt het alsof er heel veel insiders zijn die alles weten :D.
Je kan behoorlijk wat "insider" info krijgen als je je bezig houd met het ontwikkelen van mods, dan krijg je achter de schermen te zien hoe het in elkaar steekt. Daarnaast heb je niet veel kennis nodig om bugs te herkennen die tot nu toe altijd in de engine hebben gezeten, of om te zien dat graphics al een aantal jaar flink outdated zijn.
Ik geloof echt niet dat missing iets zal laten zien van de core en de staat van de code. Dat er bugs zijn die er al decennia in zitten geloof ik wel :-)
Die toxiciteit en haat geeft imo aan hoe belangrijk dit soort series zijn voor een hoop gamers. Ik heb denk ik wel duizenden uren van m'n leven in games als Skyrim, Fallout 3/NV/4 en Oblivion zitten. Ik vind het zelf al erg jammer dat Bethesda zo lang wacht met een nieuwe single player TES maar dat valt dan weer op te vangen met goede FO games. Als ze dan ook die serie gaan gebruiken voor multiplayer experimenten dan zie je dus gewoon een van je favoriete hobby's verdwijnen.

En dat mensen daar heftig op reageren vind ik wel terecht. Schelden/haten zou ik zelf niet snel doen, maar ik snap de emotie wel die er bij komt.
Even los van deze Fallout 76 misser (dit mogen we wel zo zeggen als ik het zo lees) heeft Bethesda een grote staat van dienst met de Fallout en TES games. Wel valt mij op dat ten gunste van speelbaarheid (ingestapt in Morrowind) de spel ervaring steeds vluchtiger en oppervlakkiger lijkt te worden. Ik heb ook Whitcher 3 gespeeld, en doe nu Skyrim hierachter aan. Skyrim tikt heel veel boxen en wil ik nog steeds een game noemen die je in een open wereld sleurt, maar ten opzichte van Whitcher 3 voelt de game wat vlak. Deze trend zette voor mij bij Oblivion al in, een prachtige game, maar de sfeer die Morrowind ondanks al zijn mankementen had hebben de latere TES games niet meer kunnen vangen. Fallout 3 NV was nog wel een game bomvol sfeer.

Bethesda moet weg bij het herkauwen van technologie in duplicate games die aan voorgangers weinig toevoegen. Er moet meer verhaal en inhoud in, en heel veel inhoud bijt simpelweg een MMO format. Terug naar de roots Bethesda.
Ik vind dat niet meer dan terecht. Ze hebben willens en wetens een niet-af brak spel op de markt gezet. Dat moeten we echt niet gaan accepteren. Tot de grond afbranden die hap, hopelijk leren ze er iets van.
Game zit fundamenteel gewoon rot in elkaar, engine is echt niet gemaakt voor wat ze er mee proberen te doen, patches gaan alleen maar pleisters worden. Voorgaande games zitten ook nog steeds stampens vol bugs die nooit zijn opgelost.
het is een ondankbare wereld om in te werken.
Het is gewoon een industrie waarin je je als klant kan veroorloven om kieskeurig te zijn, zeker wanneer je titel 60 euro kost.
Je ziet inderdaad rants over "entitled gamers", maar de realiteit is dat je spel competitie heeft van honderden andere games die in hetzelfde jaar uitkomen. Als je dan 60 euro uitgeeft aan een product mag je inderdaad wel de mindset hebben van "ik wil dat dit goed is, anders geef ik mijn geld wel aan een ander spel".
Dat andere "AAA" games met bugs op de markt komen is geen reden om de bugs van Fallout 76 niet af te straffen, vooral als het weer dezelfde shit is die ook al in eerdere Fallout en Elder Scrolls games zat.
Daarbij kun je toevoegen dat een hoop problemen van oudere Fallout games zijn gefixed door de community en dat Bethesda het gewoon had kunnen overnemen maar dat ze dit niet gedaan hebben.

[Reactie gewijzigd door separhim op 29 november 2018 15:42]

Ow dat deden ze wel, telkens weer. Echter zijn ze te trots om toe te geven dat ze zelf de technische capaciteiten niet hebben en brengen ze hun nieuwe games uit met exact dezelfde problemen. Ook al hebben ze die meerdere keren met 'hulp' van de community gefixed. 8)7

Gewoon openlijk toegeven dat de spelers die de game kopen beta testers zijn... |:( Maar ik begrijp dan ook dat de prijs behoorlijk gedaald is. Waarmee het nu een verkapte 'early acces' game is van een 'tripple A' studio.

[Reactie gewijzigd door Batauwer op 29 november 2018 15:57]

mjah ach ik ben wel wat gewend van de open world games en ze hebben netjes gezegd dat die game nog niet echt perfect draait, maar dat betekent niet dat we moeten accepteren dat er grote bugs zitten in een grote release van een van de grotere devvers op dit gebied.

Waar bfV nog niet lekker draait qua bugs doet daar inderdaad niks aan af.

Ik ga ook niet een game 'uitproberen' voor 40e samen met vrienden als ik lees hoe matig dit spel is.... een beetje geld uitgeven aan een game die op deze manier gewoon niet had moeten zijn uitgegeven, ja dag! 8)7
Grafisch mooier? Hoe lang geleden heb jij een MMORPG gespeeld?
Een ding waar ze maar geen afscheid van lijken te kunnen nemen zijn de clunky character models, zeker met power armor aan.

Fun met vrienden kan in zo goed als elke multiplayer game, ik heb ook m'n share aan lol gehad in buggy indie games, maar van een triple A game verwacht ik toch wel iets meer.
''Grafisch is het spel mooier dan alle andere MMORPG's''
Fallout 4 was in 2015 grafisch al ronduit slecht en nu wil jij claimen dat fallout 76 3 jaar later op dezelfde engine de mooiste mmorpg is? nou nee.
vind het anno 2018 belachelijk om een zogenaamde triple A title uit te brengen met zulke graphics. nog niet te spreken over de minecraft physics in dit spel...
Ik vind het veel komischer dat het een mmorpg wordt genoemd. Er is weinig massive multiplayer in de spelwereld van deze game, en trouwens ook niet bij spellen als Destiny, of Diablo. Een 3d chat hub is imo geen mmorpg.
Alle games zijn "leuker met vrienden", in mijn ogen dus geen verkoopargument voor deze "bende van een release". Los van de huidige staat geven de reacties van Bethesda en hun track record geen vertrouwen in een spoedige oplossing van de problemen.

Tot slot: Als er mensen zijn die het spel leuk vinden en het graag spelen, dan moeten ze dat vooral doen. Maar dat maakt het spel niet perse "goed".
Battlefield 5 is ook een gedrocht. Die game mist de helft van de features en verkoopt ook voor geen meter.

Daarnaast is bijna alles leuk om te spelen met de juiste vrienden. Dat maakt een game niet goed.
Ja het heeft bugs.. maar dat heeft Battlefield 5 ook.
Daar is BF5 dan ook terecht zwaar op afgerekend. En weinig games hebben zo veel, zo lang bestaande bugs als games gemaakt door het Bethesda dev team (ter onderscheid Bethesda de uitgever).
Ik begrijp totaal niets van gamers die zo'n overvloed aan bugs proberen goed te praten.
Wil je battlefield hier buiten laten? Je vergelijkt een peer toch ook niet met een kiwi. Fallout is de kiwi die je eet met de schil eromheen
Ze hebben precies uitgebracht wat ze hebben beloofd.
Het is niet meer en niet minder dan ik er van had verwacht.
En daar ligt precies een gedeelte van het probleem, wat ze aankondigde en hebben beloofd was al erg mager en niet wat mensen wilden, echter aangezien het Bethesta is en Fallout wilden mensen het nog wel een kans geven, en dat is vele erg slecht bevallen, dus ja er is kritiek en ook terecht wat mij betreft

Persoonlijk zie ik me zelf ook niet een hele dag vermaak hebben met deze game, zelf als ik het met vrienden zou spelen, maar dat is natuurlijk persoonlijk
Als een spel leuk is wanneer je het met vrienden speelt betekent dat gewoon dat het leuk is om met je vrienden te spelen. Elk kutspel kan dan leuk worden.

Het is en blijft een slecht spel. Met vrienden is het alleen iets minder slecht.
Het ontbreken van NPCs is dan weer totaal geen probleem voor mij. Er zit zat verhaal in dit spel, door terminals te hacken, dagboeken van mensen te lezen, briefjes, holotapes, etc. te verzamelen zit er genoeg verhaal in. Ik geloof dat het vooral een probleem is voor het type mensen dat liever een film kijkt dan een boek leest. Klinkt dus als een 'jou-probleem'.

Bugs zijn vervelend en moeten eigenlijk niet kunnen. De halve map over om iets te repareren en wanneer je aankomt ontdekken dat het ding niet aan te klikken valt is gewoon enorm kut. Inloggen en al je quests kwijt zijn totdat je teruggaat naar het hoofdmenu en nog een keer inlogt zijn dingen die vrij makkelijk te voorkomen zijn.

Het vervelendste is de performance. Lage FPS in de paar grote "steden" is heel irritant. Hopelijk steekt Bethesda er veel energie in om alles op te lappen, want ondanks alles heb ik het zowel solo en met wat vrienden nog flink wat uurtjes volgehouden.
He ontbreken van NPC's is zeker wel een probleem. Dit is gewoon niet het soort spel dat zich leent om verhalen in item descriptions te zoeken zoals een BloodSouls game. Heeft niets met het type persoon te maken of een 'jou-probleem' zoals jij dat zegt, maar meer met t feit dat Fallout altijd zwaar heeft geleund op interactie tussen mens/machine/ghoul. Nu gaan we online en dan is de interactie alleen met medespelers.. Ik kan daar niet overheen stappen en skip deze gewoon. Is ook wel makkelijk als t toch geen Fallout 5 heet
Ik begrijp niet waarom iedereen klaagt dat er geen NPC's in zitten.
Ze hebben toch van te voren duidelijk aangegeven dat deze er niet in zullen zitten? Waarom gaan mensen dan klagen dat er geen NPC's in zitten? Ook hebben ze van te voren aangegeven dat er quests zijn en een verhaal is op basis van Holotapes (juist omdat alle NPC's 'dood' zijn vanwege die nucleaire oorlog).
En dan toch achteraf klagen dat dit er niet in zit...

Voor mij persoonlijk merk ik niet echt verschil in andere Fallout games. Maar ik ben dan ook niet iemand die echt voor het verhaal speelt. Dus NPC's zijn dan ook geen voordeel of nadeel. Ik wil gewoon mijn quests krijgen en deze af maken en mijn loot krijgen.

Ook wil ik zeggen dat ik het idee krijg dat 90% van iedereen die fallout games heeft gespeeld dit met mods heeft gedaan en ze daarom het idee hebben dat dit niet verbeterd is. Terwijl ik juist het idee heb dat er wel verbeteringen zijn gemaakt (ik speel letterlijk NOOIT met mods). Om een voorbeeld te nemen: terminals hacken. Ik heb letterlijk maar 1 keer een issue gehad in F76 met terminals hacken. Terwijl dat in F4 om de 3 terminals gebeurde.

Er zitten zeker bugs in die gefixt moeten worden en het had zeker nog niet uitgebracht moeten worden. Maar of het technisch gefaald is zoals velen zeg ik nee. Het idee dat ze in mijn ogen hadden is niet goed uitgevoerd. Daar is een verschil in.
Erkennen dat een spel een bepaalde feature niet heeft maakt het niet meteen helemaal goed.
Als de makers van Battlefield bij de volgende game zeggen dat ze geen voertuigen meer doen kan je toch ook gezeur verwachten? Dat is een van de grote redenen dat mensen Battlefield spelen over andere shooters, net zoals veel mensen interactie met de NPC's als een van de toppunten zien van de vorige Fallout games.
Er is een verschil tussen zeuren wanneer het bekend gemaakt wordt dat er geen NPC's in zitten en het achteraf zeuren met "Waarom zitten er geen NPC's in?". Het tweede is wat het gros doet en dat is gewoon verkeerd. Je wordt van te voren verteld dat er geen NPC's in zitten en dan ben je achteraf alsnog verbaast dat er geen NPC's in zitten?

Mijn reactie op de persoon boven was alleen niet goed geplaatst. Maar ik wordt een beetje ziek van iedereen die zeurt over dingen die van te voren gecommuniceerd zijn (en dan heb ik het niet over de bugs)
Nou nee, als ze NPC's weten weg te halen maar daar andere dingen voor in de plaats doen die evengoed werken, dan valt er waarschijnlijk weinig te "zeuren".
Maar nu komt de vraag, waarom zijn de NPC's überhaupt weggehaald? Wat is de beredenering daarachter? Want het laat wel degelijk een flink gat achter.

Dus zeker wel een valide vraag hoor, ook al wist je het van te voren, kan het nog steeds een verassing zijn hoe slecht dat uitpakt.
Ik probeer alleen duidelijk te maken dat er een verschil is tussen zeiken dat er geen NPC's in zitten nadat je de game gespeeld hebt en duidelijk beargumenteren dat het ontbreken van NPC's geen goed besluit was geweest van bethesda want (insert X reden)
En ik bedoel te zeggen, als Bethesda een fatsoenlijke reden heeft voor het weglaten van NPC's (behalve slappe lore-retcon), omdat er andere dingen voor in de plaats zijn gekomen bijv. Dan hoor je er niemand over. Spelers mekkeren er over omdat ze duidelijk iets missen. Of dat nou van te voren is gemeld of niet boeit dan helemaal niet. Dus blijf een geldig argument, imo.
Volgens mij snap je niet wat ik zeg...
Oh jawel hoor, volgens jou moet het uitmaken dat mensen mekkeren over iets wat ze van te voren hadden kunnen weten (al is dat een slap excuus, moet je ook maar net op de hoogte zijn, staat het op de doos als je het koopt? excl npc's?). Ik zeg dat mensen klagen omdat ze iets missen, of dat nou van te voren gemeld is of niet maakt geen zak uit.
"Waarom zitten er geen NPC's in?". Het tweede is wat het gros doet en dat is gewoon verkeerd.
Niks verkeerd aan, of je het nu wist of niet, blijft een valide argument.
Je wordt van te voren verteld dat er geen NPC's in zitten en dan ben je achteraf alsnog verbaast dat er geen NPC's in zitten?
Je bedoeld in de intro van het spel of wat? Zelfs dan kan je afvragen waarom ze er voor kiezen NPC's weg te laten.
Sentient ghouls en pre-war survivors zijn er altijd geweest, Raiders zijn super iconisch voor FO, maakt niet uit wat voor slap lore-excuus je verzint, als dat als een gemis aanvoelt, dan is dat zo.
De meeste kopen het spel blindelings met verwachtingen en zijn dan verbaast als er onderdelen zoals raiders en NPC's niet in zitten en gaan dan zeuren dat deze er niet in zitten. Als je vooraf niet een klein beetje onderzoek doet is het toch echt je eigen schuld als je een game koopt die niet aan je verwachtingen voldoet.
Of het op de achterkant van de doos staat zou ik ook niet kunnen vertellen op dit moment.

Als zoiets voor een gemis aanvoelt dan heb je een reden om te klagen maar doe dat dan goed en ga niet zeiken met "Waarom zitten er geen NPC's in?"
Beargumenteer dat je zonder NPC's en raiders een heel verhaal mist en en dat het hele spel gevoel voor jou daarbij weg is.
NPCs in sync houden tussen meerdere spelers die op andere punten in de quest zitten, is erg moeilijk. Vereist instancing en stationaire NPCs. Dit is de workaround.
Dat het moeilijk is, is logisch, de engine is er totaal niet voor gemaakt. Ook enemies enzo spawnen recht in je gezicht, of worden pas actief als je er recht voor staat. Dus dat probleem hebben ze al met normale vijanden. Dan snap ik dat (named) npc's bijhouden een hel zal zijn ja. Bewijst enkel verder dat de engine gewoon ontiegelijk brak is.
En toch zijn alle andere mmo's daar wel toe in staat.
Dus als ze bij Snickers een paar maanden van te voren aankondigen geen pinda's meer in hun repen te doen, dan heb je geen recht tot klagen op het moment dat je er 1 eet en die idd niet meer zo goed smaakt?

Volgens jouw logica zou Bethesda dus ook kunnen aankondigen dat er veel bugs inzitten, en dan zou niemand daar over mogen klagen. zo werkt dat niet.
Nee dat zeg ik helemaal niet?

Het van te voren klagen is juist wat meesten NIET gedaan hebben. Pas nu ze het spel hebben gespeeld en verbaast zijn dat er zo weinig/geen NPC's in zitten gaan ze zeuren dat er geen NPC's in zitten.
Je weet dit van te voren. Je weet ook van te voren wat het doet voor jou voor het verhaal. Ga dan ook op dat moment klagen. Niet pas achteraf nadat je in het spel erachter komt dat ze hun woorden waar gemaakt hebben...
En als ze vooraf geklaagd hadden, wat had je dan gezegd? Dat ze eerst maar eens het spel moeten gaan spelen zeker...
Tja NPC's zijn interresanter dan robots of terminals.

Zeker omdat het duidelijk is dat ooit er een idee was om NPC's te hebben, "Check even of Die nog in leven is." In Fallout 76 is NIEMAND in leven... dus maakt het ook iets meer uit.

In 3/4/NV als je iemand tegen komt en je kan/moet een keuze maken wat met ze te doen... dat was een mooi iets. Wat als ik deze persoon vermoord en lieg tegen de moeder? Wat als ik deze persoon veilig breng naar de moeder?

Nu... oh, moet weer naar een andere locatie YAWN.
Vind ik niet meteen een aanduiding dat het een idee was om NPC's te hebben.

Maar IMO is de interesse voor interactie eruit sinds Fallout 3. Alsof ze het eruit hebben gefaseerd.
1 en 2 waren de echte interactie delen van Fallout in mijn ogen. In deze delen vond ik het nog interessant om erachter te komen wat er kon gebeuren als ik andere keuzes nam in gesprekken.

Wel moet ik even aangeven dat ik het raar vind dat er geen ghouls zijn waar je mee kunt praten. Die zijn er ook wel genoeg in de andere fallout delen. Maar ik ging er wel in dit spel al van uit dat er niemand was om mee te communiceren buiten enkele robots en holotapes. Ik was dan ook blij verrast toen ik die super mutant merchant zag rondlopen.
NPC's kan je niet zomaar inwisselen voor briefjes en text entries op een terminal. Is het je opgevallen dat ook het mooiste deel van Fallout, het volledige dialoogsysteem met variabele uitkomst en verhaallijn, compleet is geschrapt?

Juist de verregaande interactie met NPC's en companions plus een open verhaallijn maakte Fallout zo mooi. Nu is het gewoon klusjes doen voor XP a'la World of Warcraft. Saai, repetitief en niet Fallout-waardig.

Daarbij zijn de bugs vervelend en is de engine totaal niet meer van deze tijd. Zowel mijn laptop (GTX1060) als desktop (GTX1080ti) hebben schermen op resp. 120Hz en 144Hz. Op de laptop is het met 24fps onspeelbaar omdat ik de refresh rate niet kan verzetten en op de desktop moet ik "rommelen" om het uiteindelijk aan de gang te krijgen.

Nee, ik heb 'm voor de heb maar blij ben ik er niet mee..
Op zich is het voor het verhaal wel logisch dat er geen (human) NPCs zijn die quests geven. Waarom iedereen dood is wordt ook uitgelegd en daar is mijn inziens prima mee te leven. De robots zouden op zich wel wat meer interactie (zoals een human) mogen bieden.

Wat volgens mij tot nu toe echt mist is een doel in het spel. In FO4 ging je duidelijk uit de vault op pad om je zoon te vinden in de grote spelwereld. In FO76 kom je de vault uit om Amerika weer op te bouwen. Maar... (ik ben zelf nog lang niet bij de endgame, misschien 30% van de map weten te verkennen) hoe moeten we Amerika weer opbouwen? Zijn daar tools voor? Gaan we een gigantische camp bouwen en Scorched uitroeien? Iets dat later in de game ertoe gaat leiden dat Raiders uit nog wel bewoonbare gebieden ook weer eens om de hoek komen kijken om te zien of er wat te halen valt?
Nee.. van wat ik heb begrepen gaan we een nuke silos veiligstellen en bommen gooien en is het daarmee klaar. En dan hebben alle quests en verhaaltjes zoals in deze review beschreven niet zo veel nut en geven ze niet zoveel voldoening.

Overigens vermaak ik mij alsnog prima met de game, maar dat is omdat ik het ontdekken van alle locaties wel leuk vind. Een echt duidelijk doel waar je mee verder kan zou het wel een stuk beter maken. Lag, connectieproblemen, crashes etc. zitten mij vooralsnog veel meer dwars omdat dat het spelen van een spel uberhaupt in de weg zit.
Het is niet per se het gebrek aan mensen, dat is deel van het verhaal. Maar het sturen van de storyline en het aangaan van companionships met NPC's (mens/robot/cyborg) waren pijlers van de Fallout franchise.

Dat is er niet meer en dat is enorm zonde. Het spel leunt nu alleen op het afwerken van quests, levelen van je karakter, uitbreiden van je wapenarsenaal en het bouwen van je kamp.
Wil hier wel aan toevoegen dat de manier van een verhaal vertellen via briefjes en tapes heel goed kan zijn. (zie gone home)

Maar Fallout 76 heeft verschillene quests die een verhaal vertellen. Waardoor het een 13 in een dozijn wordt. Ze hadden beter 6 grote quests kunnen doen dan 60.
Ja precies, het voelt erg als World of Warcraft nu. Opdrachtjes uitvoeren met wat storytelling :-)
Ik vraag me af waar je dan aan heb moeten rommelen? Ik heb totaal geen technische moeilijkheden om het spel op te starten/te spelen. Enige is de slechte optimalisatie waardoor ik af en toe fps drops heb.
Ook vermeen ik dat er mensen zijn waarbij het spel crashen als ze het spel afsluiten. Ook dit heb ik niet. Wel duurt het ontiegelijk lang voordat het spel daadwerkelijk afgesloten wordt.
Het heeft te maken met de engine die moeite heeft met monitoren met een hogere refresh rate dan 60Hz. Bethesda heeft patches uitgebracht maar die hebben in mijn geval nog niet geholpen.

Op de desktop moet ik eerst de monitor terugzetten naar 60Hz, het spel starten, daarna ALT-Tabben naar de desktop en de refresh rate weer naar 144Hz zetten. Soms werkt het, soms werkt het niet.

Op de laptop heb ik geen mogelijkheid om de refresh rate van de monitor terug te zetten naar 60Hz waardoor het spel op 24fps blijft hangen, zelfs wanneer alle instellingen op "low" staan.

Monitoren met een hogere refresh rate dan 60 zijn steeds meer gemeengoed, Dat Bethesda hier bewust niets mee gedaan heeft is kwalijk.
Ik heb hier geen probelemen mee. Verbaast mij dan ook dat dit een ding is. Zijn er meer mensen met dit probleem? (ook mijn broer met 144 hertz heeft hier geen probleem mee)

Mijn PC:
I7 8700k
16Gb geheugen
GTX 970

BenQ met 144 hertz.
Open de Fallout76Prefs.ini file in de My Games/Falout76 folder, zet iPresentInterval=0 en start de game opnieuw op. Mijn monitor pakte hij ook niet goed en bleef op 45 fps hangen (144hz rate, 90 geraporteerd naar game blijkbaar en dan door de helft). Mijn vermoeden is dat dit bij jou ook gebeurt.

Dit is overigens een probleem van de engine omdat alle dingen in de game bepaald worden naar de gewenste (60hz/90hz/144hz) gamesnelheid. Bij sommige spelers blijft het ook op 72 fps hangen. Mocht je iPresentInterval=0 zetten dan kan het zijn dat je sneller loopt of de picklocks sneller gaan.

Als ik in Fallout4 (bijna dezelfde engine) dit deed en alles uncapped zette met ~200 fps dan was het bijna onmogelijk om de picklocks te doen.

edit: zet vsync/gsync/freesync aan om de FPS alsnog op 60/90/144 te cappen

[Reactie gewijzigd door Sloerie op 29 november 2018 11:46]

Top! Je suggestie heeft op beide systemen geholpen :-)
Het ontbreken van NPCs is dan weer totaal geen probleem voor mij. Er zit zat verhaal in dit spel, door terminals te hacken, dagboeken van mensen te lezen, briefjes, holotapes, etc. te verzamelen zit er genoeg verhaal in. Ik geloof dat het vooral een probleem is voor het type mensen dat liever een film kijkt dan een boek leest. Klinkt dus als een 'jou-probleem'.
Gezien het feit dat er heel veel mensen over klagen is het niet meer een 'jou probleem' maar eerder een, zoals de reviewer ook aangeeft, inschattingsfout van Bethesda. Persoonlijk vind ik het ook niet erg om die audio logs te luisteren en briefjes te lezen. The mystery quest line is bijvoorbeeld heel leuk. Echter hoop ik wel dat ze wat gaan doen met de vaults die er nog 'over' zijn. Als daar nou leuke npc's in zitten hebben ze dit spel aardig gefikst.

[Reactie gewijzigd door Webgnome op 29 november 2018 12:50]

Goed om te lezen dat er ook spelers die het geen probleem vinden dat npc's ontbreken. Ik vond deze Fallout juist om die reden beduidend minder leuk. Maar dat geldt kennelijk niet voor iedereen.
In mijn beleving is er geen verschil tussen een NPC en een computer die mij verteld wat ik moet doen. In mijn achterhoofd is het beiden hetzelfde. Denk dat dat vooral de reden is dat ik het persoonlijk geen probleem vind dat er geen NPC's zijn.

Wel had ik verwacht dat er meer interactie mogelijkheid zou zijn tussen de spelers door bijvoorbeeld een winkeltje op te kunnen zetten om junk of w/e te kunnen verkopen. Maar helaas is dat volgens mij niet mogelijk vanwege technische beperkingen
Heb deze niet gespeeld, maar zal wel net zo zijn als in FO4. Daar haal ik in downtown Bosten maar ~30-40fps terwijl CPU en GPU op hun luie reet zitten te niksen. Vsync forced uit en een 60fps cap (wegens scherm en physics engine) levert ineens veel hogere fps op
Hopelijk steekt Bethesda er veel energie in om alles op te lappen
Bethesda kennende gaan ze dat niet doen.
Over een paar jaar zijn bepaalde bugs misschien opgelost dmv mods, maar dan is het allang te laat.
1 2 3 ... 7


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True