Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Bethesda reageert op klachten over Fallout 76-bta

Fallout 76-ontwikkelaar Bethesda heeft gereageerd op veel van de meest veelvoorkomende feedback op de recente bta van de game. Een fov slider komt er niet, ultrawide-ondersteuning volgt pas na de release en push-to-talk wordt alsnog toegevoegd.

De onderbouwing voor de afwezigheid van een fov slider is dat het 'erom bekendstaat dat het animaties stukmaakt en zorgt voor clipping issues,' vertelt een woordvoerder in een bericht op Reddit. Reddit-gebruikers melden onder deze post zeer ontevreden te zijn over dit standpunt. Het gaat volgens hen niet alleen om meer kunnen zien van de spelwereld, maar de 80-graden-fov in de bta zorgde ervoor dat gebruikers zelfs last kregen van bewegingsziekte.

Bethesda tekent aan dat de fov-slider nooit in zijn rpg's heeft gezeten, al was het in voorgaande games altijd mogelijk om met een console command de fov aan te passen. Bij Fallout 76 is het in principe ook mogelijk om de instelling handmatig aan te passen, maar deze bleek tijdens de bta sterk de neiging te hebben om vanzelf weer terug te springen. Het is onduidelijk of het na release mogelijk wordt om handmatig via de console de instelling blijvend aan te passen.

Wat betreft push-to-talk is Bethesda omgepraat door de stortvloed aan reacties. Voorheen wilde de ontwikkelaar dat de microfoon alleen op voice activation stond, zodat alles wat een speler zei automatisch gedeeld werd met nabije spelers. Spelers klaagden echter massaal dat dit leidt tot het moeten luisteren naar huilende baby's, televisies en blaffende honden op de achtergrond. Push-to-talk wordt ergens 'in de nabije toekomst' alsnog toegevoegd.

Meerdere spelers klaagden ook over de grafische instellingen in de game. Dankzij post-aa, depth of field en agressieve motion blur vonden spelers het moeilijk om dingen goed te zien in de game. Deze opties waren in de bta niet aan te passen en Bethesda heeft hier nog niet op gereageerd. Ook hier geldt dat het aanpassen van de instellingen via de console of het settings.ini-bestand niet leidt tot een blijvend effect.

Verder behandelt Bethesda in de post het vergroten van de stash, wat het ergens na de release gaat doen. Daarnaast wordt het bestaan van meerdere bugs erkend en zal de studio ze rechttrekken voor of na de release. De studio waarschuwde spelers eerder al dat de game meer bugs zou bevatten dan wellicht werd verwacht, gezien de beperkte ervaring met online games. Fallout 76 komt op 14 november uit voor de Xbox One, PlayStation 4 en Windows.

Door Mark Hendrikman

Nieuwsposter

08-11-2018 • 10:42

145 Linkedin Google+

Reacties (145)

Wijzig sortering
"Wat betreft push-to-talk is Bethesda omgepraat door de stortvloed aan reacties. Voorheen wilde de ontwikkelaar dat de microfoon alleen op voice activation stond, zodat alles wat een speler zei autoamtisch gedeeld werd met nabije spelers. Spelers klaagden echter massaal dat dit leidt tot het moeten luisteren naar huilende baby's, televisies en blaffende honden op de achtergrond. Push-to-talk wordt ergens 'in de nabije toekomst' alsnog toegevoegd."

Het eerste wat ik gedaan heb is iedereen in de omgeving gemute.

Hoef geen andere mensen te horen die gaan schreeuwen of whatever.
Het eerste wat ik gedaan heb is iedereen in de omgeving gemute.
Je lijkt niet de enige te zijn.

Dag 1: Iedereen praat en maakt geluid (wat ik echt kon waarderen)
Dag 3: Niemand praat meer, zelfs al spreek je ze zelf aan

Ook is het vervelend dat "mute" niet onthouden wordt voor spelers. Ik en mijn vrouw zitten op discord en moeten elkaar dus iedere keer weer muten in-game... Ook was er een keer een speler die echt een hele harde brom had over zijn microfoon. Ik kon dus heel fanatiek de mute-knop gaan zoeken weer :)

Al met al zal ik voip ook uit zetten denk ik

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 8 november 2018 11:32]

Dag 1 exact het zelfde...
Nu na inloggen.. ff iedereen muten.

Maar. In de menu opties bij Audio is een instelling die je op Area, Team, Automatic en None kan zetten.

Kan het daar niet mee worden uitgezet? Ik ga het vanavond proberen.
Daar kan het inderdaad mee uitgeschakeld worden.

Area is dus omgeving, Team is je eigen Team, automatic geen idee en none is niemand.
Hier heb ik me ook al wel aan gestoord. Vroeg me af waar die ruis vandaan kwam, dacht een of andere stroming of de wind ... nee leek het een speler te zijn met veel achtergrond lawaai |:(
Heel erg herkenbaar want in GTAO heb ik ook voice chat uit want teveel schreeuw trolls die je een hartaanval kunnen bezorgen.
Man man man. Je kunt het allemaal z voorspellen en alsnog, verbazingwekkend dat het ook echt gebeurt.

Dit was, is, en wordt een regelrechte ramp. Ik blijf vr weg. Bethesda belonen voor dit broddelwerk op nog altijd dezelfde engine kan echt niet meer.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 8 november 2018 10:45]

Het wordt nog veel erger dan veel mensen nu al vermoeden. Lees voor de grap deze reddit thread maar eens:
Get ready for endless fun on PC!
Welcome to 5 reasons not to use an engine that you made entirely open and provided all the tools needed to mod that engine in an online game. Oh and how to entirely not secure anything for your users.

I am as much a Fallout and Bethesda fan as everyone else, I've sunk around 4000 hours into Fallout4 and have been making mods for about 2 years. So when I got into the PC Beta and it allowed me to download the client and files, I started playing with them.

Number 1: There are no server checks to verify models or file integrity. Want to make trees smaller, or player models bright colors to see them easier? Go right ahead, here are the tools to do it!

Number 2: Terrain and invisible walls/collision is client side! Want to walk through walls? Open up that beautiful .esm file and edit it. The server doesn't care or check!

Number 3: Want to save money on server hardware and make ping a little more manageable? Go ahead and open up client to client communication but don't encrypt it or obfuscate it in anyway. Open up Wireshark while playing and nab anyone's IP you want! Send packets to the server to auto use consumables, all very nicely and in plain text! Even get health info and player location, why waste time injecting the executable and getting nabbed by anti-cheat when you can get all info from the network!

Number 4: Want to grief people and be a God? Go ahead and keep looping the packet captured in Wireshark reporting you gave full HP. Why would the server care about something as little and not game breaking like this?!?! It's a great idea to let the client tell the server it's state and the server not check anything it's being told! The possibilities with this are endless and probably able to just give yourself items by telling the server you picked it up!

Number 5: Someone in your game being mean? Again have Wireshark? Well let's just forge a packet with the disconnect command in it and knock them offline!

In conclusion: Bethesda should not have just made Fallout76 by throwing mods on it from Nexus and sold it as a new game. Have fun in the wasteland gamers.

Edit: To those crying "lies" and wanting "proof" here ya go the first cheat mod uploaded to Nexus. https://www.nexusmods.com/fallout76/mods/24

Oh wait, it's just lock picking that's still locked behind a card skill/requirement to do higher level locks. However this proves several things: No clientside file checks, and the majority of mechanics are clientside and the server just listens to the client.

Final Edit:

https://m.ign.com/article...uge-hacking-vulnerability

Bethesda responds, are investigating issues and fixing them. Claims some of my claims are invalid but why would they be fixing things if they weren't true? Thanks to everyone who participated in the awareness, maybe some things will be fixed. However I am sad to say that some things will not be fixed in time for launch. Have fun in the wasteland.

[Reactie gewijzigd door Blorgg op 8 november 2018 11:51]

Nog een mooie:
https://www.reddit.com/r/...ves_you_speed_hacks_just/

https://kotaku.com/fallou...framerate-1830140345?IR=T

https://www.youtube.com/watch?v=r4EHjFkVw-s

De ingame snelheid is gekoppeld aan je lokale framerate. Als je dus 200 frames per seconde hebt en je vriend 100 frames per seconde. Dan kan jij dus sneller lopen / rennen, vaker aanvallen per seconde en vallen objecten ook sneller op de grond dan bij je medespelers.
Op PC kun je zelfs het .ini bestandje aanpassen en de framerate limiet eraf halen.

Top gedaan Bethesda!
De ingame snelheid is gekoppeld aan je lokale framerate. Als je dus 200 frames per seconde hebt en je vriend 100 frames per seconde. Dan kan jij dus sneller lopen / rennen, vaker aanvallen per seconde en vallen objecten ook sneller op de grond dan bij je medespelers.
Op PC kun je zelfs het .ini bestandje aanpassen en de framerate limiet eraf halen.
Dit is al aangepast door Bethesda, je kan nu een maximale FPS halen van 63, wat een hoop ultrasmooth gamingfans zal gaan irriteren, maar voor nu is dit de beste oplossing.
Online gameplay zal dus een ramp zijn omdat dit een cheater festival wordt. Anti cheat zal niet veel kunnen doen, en ik kan me moeilijk voorstellen dat als Bethesda deze security flaters als ok beschouwd, ze daar de kennis in huis hebben om het te fixen. Of beter gezegd rewriten, want deze software is gewoon door en door rot.

Maar nog erger dan dat, dit is een security ramp. Het ip adres van andere spelers heb je al en je weet wat voor niet geecrypteerde of ondertekende packages de client daar verwacht. Nu nog een mogelijkheid om de client engine code die in een package zit, uit te laten voeren, en het hackersfeest is compleet.
Dit is dus niet het geval. Alles wordt encrypted naar de servers en terug gestuurd. het is niet mogelijk om IP adressen te achterhalen.

https://old.reddit.com/r/...uses_tls_to_encrypt_data/

Bovenstaande reddit thread geeft geen bewijs dat dit gebeurt
Sorry, maar "encrypted naar de server sturen" klinkt als een klassieke crypto blunder. Het feit dat iets encrypted is, betekent in beginsel dat je geen Man-in-the-Middle attack kunt doen. Maar Blorgg verwijst naar zaken als "replay attacks". Ook een encrypted packet kun je twee keer naar de server sturen. Encryptie zelf beveiligt daar niet tegen. Daarvoor heb je andere technieken zoals nonces.
Het haalt wel een boel van hun argumenten onderuit, zoals de argumenten dat je iemand anders offline kan halen met packet manipulation, dan zou je al fysiek een MITM moeten hebben gedaan tussen die persoon en de batheshda server en recorded hebben dat ze disconnecten en bidden dat de public key in de tussentijd niet veranderd is.
Waarom zou dat een probleem zijn? Het disconnect pakket mag dan encrypted zijn met de public key van Bethesda, zodat alleen Bethesda het kan lezen met hun private key. Maar iedereen met de public key kan het pakket maken. Daar heb je geen MITM voor nodig. Crypto is geen magisch middel; je moet de goede data op de goede manier beveiligen met de goede keys.

En zo'n gekke gedachte is het niet dat Bethesda de crypto verprutst. Recent zagen we dat ook bij Samsung en Crucial SSD's.
Je hebt gelijk inderdaad. Misschien dat je zou moeten gokken op basis van welke identifier ze iemand disconnecten en wat de precieze layout ervan is maar dat is niet bijster moeilijk. Waarschijnlijk heb je dat in zn 3 pogingen goed gegokt. Vraag me af of je het IP zou moeten spoofen voor dit soort packet injectie aanvallen, of dat de server de pakketjes dropped als het niet van het juiste ip adress komt.
Ook een encrypted packet kun je twee keer naar de server sturen. Encryptie zelf beveiligt daar niet tegen.
Dat gaat niet op als je elk bericht een eigen volgordenummer geeft.
Doet mij denken aan C&C Renegade, pokke oud spel. Was ook duidelijk dat ze geen ervaring hadden in het maken van multiplayer shooters. Ze hadden de keus om Quake engine te gebruiken, maar waren ze van afgestapt om eigen engine te ontwikkelen (dacht dat ze moeite hadden voertuigen physics aan de praat te krijgen, niet dat dit in het uiteindelijke product zo geweldig was, ahum), vergelijkbaar met Bethesda, ze zouden de IDTech engine gewoon moeten gaan gebruiken.

Dat spel deed ook alles clientside.
Download en installeer mod tools met GMax 3d modelling tool.
Maak mod, exporteer speler-modellen.
Open in GMax, gebruik Scale-tool op het hoofd, save en exporteer.
Run Mod
Tadaa, je kan nu heel erg makkelijk headshots maken en je ziet spelers achter cover, het hoofd steekt uit gebouwen etc.

Uiteindelijk is er een soortvan anticheat software gekomen die constant loopt te checken of al je bestanden in je client 100% origineel zijn, wat natuurlijk ook te spoofen valt, maar pakt in ieder geval de simpele "mod-cheaters" aan. Met leuke bijkomstigheid dat spelers gebanned raakte voor het per ongeluk connecten met een oude client of in een andere taal.

Affijn, dat is zo'n 16 jaar geleden, dat kan anno 2018 toch echt niet meer?

[Reactie gewijzigd door Zoop op 8 november 2018 12:42]

C&C Renegade, de herinneringen... _/-\o_
Kan me nog goed herinneren dat ik als 10/11 jarig ventje met een goede vriend bij een andere vriend langs ging die toen al serieus goed internet had. EN dan ook een aantal computers boven had staan waar Renegade fatsoenlijk op te spelen was. Hoeveel tijd ik wel niet aan dat spel gespendeerd heb en hoeveel plezier we wel niet gehad hebben daar mee...

Ja het was geen perfect spel, ja er was te cheaten, ja bepaalde tactics op bepaalde mappen zorgden voor een 100% guaranteed win, maar mijn god wat hebben we een lol gehad... :D
Klopt, is denk ik wel het slechtste spel waar ik zo veel van genoten hebt (al komt fallout4 een aardig eind in de buurt, maar dat is enkel omdat hij geen mp heeft).

Spel was zo ontzettend brak, maar zo leuk!

Als friendlyfire uit stond (wat default was), kon je een Orca/Apache pakke en de neus helemaal vol plakken met mines van een Technician, en dan Mammoth Tanks (of bepaalde gebouwen) instakillen door er tegenaan te vliegen. Prachtig.

Best lang gespeeld op Lan parties enzo (waar je de cheaters zelf in de hand hebt) en ook lang in modding community gezeten. Nog best een vrij uitgebreide Generals mod gemaakt, basically de 3d modellen (die eigenlijk veel ste laag detail zijn) van Generals gepakt en in Renegade geplakt, meeste werk nog zitten in het maken van interiors voor alle gebouwtjes, maar werkte aardig. Denk dat ik er alleen niks meer van heb. Oh well.

[Reactie gewijzigd door Zoop op 8 november 2018 14:56]

Dan spelen mensen op private servers, en voornamelijk in pve. Probleem opgelost.
Zo is het elke andere survival games vergaan. Bovendien kun je op private servers alles zelf instellen wat cheaten enigszins overbodig maakt.

PVP is nog nooit balanced geweest in dit soort games, en valt vaak dood of het word kapot gemod.
Zo is het rust, ark en conan vergaan iig.

[Reactie gewijzigd door Batauwer op 8 november 2018 13:49]

Kortom, de zoveelste Bethesda game die wel soortvan te fixxen is op de pc, maar console gamers (waar hij ook op uit komt) zijn sowieso fucked.
Yup. Seen it ;) Maar goed, dit was dus vantevoren al hartstikke duidelijk, daar had je de beta niet voor nodig.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 8 november 2018 12:14]

Het is wat he. Als Bethesda al zegt dat je bugs mag verwachten, hou je dan maar vast. Het merendeel van die bugs hebben ze al jaren en zijn al jaren onopgelost gebleven. De mammoets vliegen je om de oren. Toen het spel op 90fps moest draaien voor VR was dat ook een ramp. Het ding nog meer laten doen bleek ook niet zo'n goed idee, Fallout IV draaide voor geen meter.

En laat ons er nu nog multiplayer bovenop gooien, want waarom niet.
Hoewel ik FO4 met veel plezier heb gespeeld, en soms nog steeds speel, zaten en zitten er veel bugs in die voor een groot gedeelte niet door Bethesda maar door modders zijn opgelost. Ze hebben niet voor niets de bijnaam "Bugthesda" gekregen. FO76 laat ik voorlopig dan ook maar even aan me voorbij gaan.
Feit dat de meest gedownloade Skyrim mod op XboxOne en PC een verzameling community bugfixes zijn zegt eigenlijk al genoeg. Zelfs bij de remaster versie waren alle bugs die in de orginele versie zaten nog aanwezig, terwijl er 3,5 jaar tussen beide versies zit. Bethesda heeft echt een waardeloos bug-beleid, dat moge duidelijk zijn.

Of ze geven er gewoonweg geen zak om, want iedereen koopt de spellen toch wel. En ze komen er mee weg, gezien de miljardenomzet die ze elk jaar draaien

[Reactie gewijzigd door anargeek op 8 november 2018 14:07]

Het beleid lijkt haast: "Meh, community bugfixes - no effort".
Ik vindt het grappig dat ze dit een bta noemen. Spel ligt over een paar weken in de winkel! Onmogelijk dat ze veel dingen nog kunnen fixen.
Dat was het ook niet. Deze beta's zijn gewoon betaald de infra testen en heel misschien kunnen er nog wat kleine tweaks mee. Waarom denk je dat Bethesda er zo op reageert? Ze zitten muurvast qua release datum, en hun definitie van viable product is zoals we weten om je kapot voor te schamen. Waarvan akte... Ze weten het zelf ook, ze hebben het zelfs aangekondigd voordat de beta begon. Alle schaamte voorbij.

Maar goed, dit gaat natuurlijk gigantisch floppen, dus hopelijk is het een les.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 8 november 2018 11:10]

Als de initile verkoop in de eerste dagen goed is, hoe kun je dan spreken over een flop? Aan de marketing zal het niet liggen, want overal in de stad (utrecht) staan bushokjes met posters van de game.
Discussies grossieren het internet over het wel of niet pre-orderen van de games, maar veelal wordt het toch wel gedaan. Dus grote kans dat de game wordt terugverdiend in de eerste paar dagen, door gamers die hun aankoop niet laten afhangen van de eerste reviews

Een slechte game kan uiteraard wel gevolgen hebben voor verkoop van een mogelijk vervolg.
Als de initile verkoop in de eerste dagen goed is, hoe kun je dan spreken over een flop? Aan de marketing zal het niet liggen, want overal in de stad (utrecht) staan bushokjes met posters van de game.
Als zelfs grote fans flinke kritiek hebben dan doe je iets echt niet goed. Ik heb nog bijna niks positiefs gehoord over deze game. Als ik de titel intyp op Youtube krijg ik de volgende titels:

- Fallout 76 is a disappointment
- Fallout 76 Preview: "Is dit wel wat we willen?"
- The Fallout 76 PC Beta Was a Joke (Impressions)
- Bethesda Announcement Confirms Worst Fears Fallout 76 Launch
- FALLOUT 76 Why I Cancelled My Pre-Order!
- No ReeFunds: The Fallout 76 beta made us sick after 2 hours of play
- FALLOUT 76 BETA SUCKS
- I Do NOT Like Fallout 76 Right Now | But Is It Just Me or is it Bad?
- Fallout 76 Beta Review | Is It Really That Bad?
- Fallout 76 B.E.T.A Impressions - Could This Be Bethesda's First Major Flop?
- Why There Won't Be Any Fallout 76 Content On This Channel
- Fallout 76 Is Mediocre

En dat zijn veelal video's met tien- of honderdduizenden views. Dat soort video's zijn al een ramp een paar maanden voor je release, maar een week voor je release is gewoon dodelijk. Overal lees en zie je hoe slecht het gesteld is met Fallout 76 en dat zijn impressies van iedereen, dus ook fans. Bethesda heeft gewoon een enorm probleem. Het kan in de eerste week wel prima verkopen maar als het daarna stilvalt dan is de kans dat de game snel doodbloedt best groot en dat kun je best een flop noemen.
Je hebt volkomen gelijk.

En desondanks denk ik dat het meer dan goed gaat verkopen in de openingsweken; al die mama's die voor hun lieftallige kinderen een cadeautje zoeken voor kerst of de sint, volgen de internet fora niet en kijken niet naar dergelijke Youtube filmpjes.

Die lopen gewoon de Mediamarkt binnen, herkennen Fallout 76 van de tienduizend reclameposters, hebben bij zoonlief misschien ooit al wel eens de naam "Fallout" in een positieve context gehoord en kopen dat gewoon.

Wij, de 'gamers-connaisants', zijn maar een fractie van de doelgroep :-)
Maar we weten ook allemaal dat schreeuwers graag aandacht willen en het dus heel normaal is dat er veel negatief commentaar te vinden is, wanneer dan ook. Het zegt echt helemaal niks over de te verwachten verkopen, alleen maar dat de aandachtsh**ren hun 15 seconds of fame weer aan het vergaren zijn geweest. Alles voor de likes... Het is niet populair om tegen de stroming in te gaan en te gaan zeggen dat je het spel gaat kopen, ondanks het negatieve commentaar.

Ik twijfel er niet over dat er straks weer miljoenen exemplaren verkocht zullen worden, of het nou is puur uit nieuwsgierigheid, of door de fan of wat dan ook. Het zorgt voor inkomsten en daar gaat het om. Bethesda weet net zo goed als wij dat de storm vanzelf gaat liggen.

En ik ga het spel gewoon halen, ik wil het wel eens ervaren hoe het is om in de FO wereld rond te lopen met anderen. En ik heb mij ook prima vermaakt met FO4 en ook die kreeg erg veel negatief commentaar. Dus ik denk dat het allemaal wel mee zal vallen ;)
Dat is ook wel een teken van vandaag de dag, alles moet extreem anders valt het niet op. Een review waarin een game wordt bestempeld als "gemiddeld" krijgt geen aandacht, dus de review krijgt geen views.

Tegenwoordig zijn we gewend aan de first-day-updates, en kan er veel gefixt worden tussen de tijd dat de hard-copies worden gedrukt en de game daadwerkelijk uitgebracht wordt. Dus op een aantal vlakken kan de game anders spelen dan de beta. Jammer is het dan dat een test-versie zo erg wordt afgebrand.
Worden er tegenwoordig nog hard-copies gemaakt dan? Bijna alles op PC is in elk geval gewoon een hoesje met DL code als je een hardcopy maakt.
Voor consoles wel, gelukkig. Als dat niet zo zijn dan zou ik een stuk minder aanschaffen.
Digitaal heeft enkele voordelen maar wint het mijns inziens niet en nooit van een fysiek exemplaar op disc of welke ander medium dan ook.
Nee, het is niet jammer dat een testversie tot op de grond toe wordt afgefakkeld. In het stadium waarin je zo dicht op de release zit, mag je gewoon een game verwachten wat alleen nog rare foutjes.
Niet dat er moet worden gesmeekt om een PTT functie... dat is iets dat er gewoon van begin af aan in had moeten zitten! hoe knullig wil je het hebben?

Nu ben ik er mee eens dat een hoop 'reviewers en reviews' onder het kopje te scharen valt "kijk mij eens even mijzelf opgeilen". Veel van dit soort videos zijn zo ontzettend schreeuwerig en druk dat ik er de zenuwen van krijg. Alleen, de stijl doet niets af aan de inhoud. En dan blijkt FO76 totaal niet geschikt voor release te zijn.

De game zelf zal weinig mis mee zijn, no doubt dat het een tof verhaal heeft. Alleen de uitwerking laat te veel te wensen over. En die kritiek is meer dan terecht.
Mee eens. Natuurlijk zijn er valide argumenten over zaken die beter kunnen/moeten. Maar minstens de helft van de negativiteit komt voort uit meeloper-gedrag... Dit zie je best vaak, in de game industrie maar bijvoorbeeld ook bij films/series/muziek en zelfs in de kunstwereld. Als maar genoeg zogenaamde toonaangevende recensenten negatief/positief zijn gaat bijna iedereen hierin mee en gaat men door een heel ander -veel negatiever/positiever- kader naar het product kijken.

Ik heb me best vermaakt met FO76. Toch ga ik waarschijnlijk niet pre-orderen, laat ze eerst maar een paar maanden sleutelen. Of ze fixen de problemen met de exploits/cheats in die periode of we spelen gewoon lekker met een mannetje of 8 op een private server als die uitkomt.
Ik heb 3 die hard Fallout spelers tussen men vrienden en na de bta hebben ze allen hun pre-order afgezegd. Dat was voor mij genoeg om er zelfs niet meer aan te denken het aan te kopen alvast, de lijst met bugs blijft groeien en de enige response van Bethesda is 'nee' of 'een update na release', tja.
Ondaks alle negativiteit wil ik m ook gewoon kopen.
Als het echt zo slecht gesteld is zie ik dat dan wel weer.
Toch is het en blijft het een beta maakt niet uit hoe kort ze nog hebben.
Het is net Metal Gear Survive, maar dan zonder het Kojima drama.

Het voelt echt aan alsof ze ook een games-as-a-service spel moesten hebben voor die sweet sweet recurring inkomsten. Is daar al zicht op trouwens?

[Reactie gewijzigd door KaiZas op 8 november 2018 11:43]

Games as a service heb ik nog nieteens zo'n probleem mee, speel met veel plezier Elder Scrolls Online met een maandelijkse abbo. Deze scheen in het begin ook nog niet zo best geweest te zijn (ik startte pas dit jaar), dus wie weet wat er nog allemaal aangepast wordt voor F76.
Maar ik zie, voor wat ik gezien heb, Fallout 76 nu echt nog niet zitten en ik ben echt een grote Fallout 3/NV/4 fan.
Sinds 30 oktober zit de "atom store" de cash shop van bethesda in de game,
tot zover toe ziet het er allemaal redelijk oke uit.

Ze hebben echter alleen een paar test items toegevoegd dus hoe het zich in de loop van tijd ontwikkeld is nog moeilijk te zeggen.

Om de items ingame te verdienen moet je challenges volbrengen.
Er zijn veel dingen die atoms opleveren maar een groot gedeelte hiervan zijn eenmalig.

Daarnaast zijn er weekly en daily challenges die dus wel resetten.

Een zwarte fallout 76 pet koste 500 atoms, een zwart fisherman costume was 400 atoms.

dagelijks kun je ongeveer zo'n 50-100 atoms verzamelen mits je alle daily challenges doet.

Wat de prijzen gaan zijn van de atoms zelf is volgens mij nog niet bekend, maar persoonlijk heb ik daar ook weinig interesse in aangezien ik niet van plan ben ooit een cent aan microtransactions uit te geven :P
De modbaarheid zal dus wel ingeperkt worden voor deze, anders raken ze hun horse armour aan de straatstenen niet kwijt.
De prijzen stonden op het moment dat de atom shop online kwam ook gelijk al in diezelfde shop. Zowel Ingame als via de Bethesda launcher.

Goedkoop is het echter niet. Beetje a la destiny 2 qua prijs. Een paar duizend atoms voor 40 euro ofzo. No thx

[Reactie gewijzigd door Marty007 op 8 november 2018 15:00]

ahhh dat had ik niet gezien, ook niet echt op gelet..

Dat is meer dan ik voor de hele game heb betaald dus nee, maar zelfs al was het maar een tientje, 5 euro of een euro dan zou ik het nog niet kopen.
Principe kwestie :P

[Reactie gewijzigd door xenn99 op 8 november 2018 19:15]

Ik heb de beta nu, samen met 2 vrienden, meerdere uren gespeeld (ps4). En heb totaal geen klachten. Ja wij zijn wat kleine dingen tegen gekomen, waarvan grotendeels inmiddels al is geupdate. Maar elk beetje "fan" heeft de aankondigingen gevolgd en een beeld kunnen vormen wat je kan verwachten. Alleen spelen voelt inderdaad wat leeg aan, maar alsnog totaal niet onspeelbaar en zeker als we er even vanuit gaan dat er na de release meer spelers online zijn.

Over de mogelijke cheats en fouten in de verbinding kan ik niet oordelen.

Ik ga me hier tenminste heel wat uurtjes mee vermaken.
De ontwikkel kosten zullen geheid terug worden verdient, dus in dat opzicht zal het geen flop zijn. Maar Bethesda zal niet blij zijn als de sales targets niet worden gehaald of als ze een hele dikke deuk in hun imago lopen.
Verkopen zijn n ding, maar tegenwoordig is er nog iets net zo belangrijk en dat is concurrent player count. Dit zijn online games, en als een community niet leeft, dan kun je ontwikkelen tot je een ons weegt, maar dat is compleet kansloos en kom je in een kip-ei situatie terecht waarbij je alleen maar verliezers hebt. Verder gaat het hier ook om een stuk imago. Bethesda kan dit niet meer uitleggen.

Als die community nu al uiteen begint te vallen, dan weet je hoe laat het is.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 8 november 2018 12:16]

Ach, The Elder Scrolls Online werd ook door een grote schare mensen volledig afgebrand, ruim 4 jaar later is die er nog steeds.
Je kan er zeker van op aan dat een bedrijf zoals Bethesda die al lang geannuleerd had als het niet succesvol genoeg blijkt te zijn.

Maar om eerlijk te zijn, wat betreft bugs is Bethesda koning.
De games die ze zelf maken zijn inderdaad vergeven van de bugs, zeker iets waar ze zich voor zouden moeten schamen. Aan de andere kant, Bethesda bestaat al meer dan 20 jaar, dus er moet iets zijn dat ze goed doen.
Ruim 4 jaar later is het een free to play/buy to play afdankertje geworden ja. Noem de dingen wel bij de naam. Content updates zijn keer op keer uitgesteld en wat er nu ligt had er al na 2 jaar moeten zijn. ESO is geflopt en men maakt er het beste van, maar ondertussen zijn alle early adopters wel zwaar genaaid want ook die betalen nu voor alle content updates terwijl ze k voor de base game hebben betaald. Dat project is dus radicaal omgegooid en dat deed men echt niet omdat het zo fantastisch liep.

Dus misschien is het niet zo'n geweldig voorbeeld ;) Zie mijn post boven jou die dat precies aanstipt. ESO is nu precies zo'n community die volledig uit elkaar is gevallen.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 9 november 2018 11:16]

Een beta geven bij een pre-order is gewoon meer geld binnen harken voor je wat oplevert.
en hopen dat het weer in de game word gestopt om de problemen dan ook te fixen.

Dan verwacht ik in ieder geval wel een dezer dagen een update geven dat de release date verschoven wordt, of ze moeten al met het fixen bezig zijn geweest voor de Beta uberhaupt begon.
Want anders word het nog meer geklaag als dit word gereleased als een "complete"game.
Paar weken? Het is volgende week al hoor.. dit gaat never nooit goed komen.
Een Beta test op deze schaal rol je niet zomaar even binnen een paar uur uit. Zelfs niet binnen een paar dagen. Dus het is best mogelijk dat er maanden ontwikkeltijd zitten tussen de versie die gebruikt is voor de Beta en de versie die straks in de winkel ligt.

Vaak is het meer een (stress)test voor het platform dan een werkelijke Beta test voor de software hoor.
Het had de naam B.E.T.A... en daar hield het ook op.. Break it Early Test Access... maw; Stress test om te kijken of de servers het aan kunnen met als toegevoegde waarde dat spelers voor launch al een beetje kunnen spelen.. bugs die gevonden worden gooien ze op de backlog om gefixed te worden maar... het was geen beta in de zin van.. zoek bug en fix.
Heb je ook concrete voorbeelden van wat een regelrechte ramp is en wat een broddelwerk is?

Ik heb in mijn sessies nog niks extreem game-breaking gezien. Er is nog zat werk aan de winkel voor ze maar ik zie (nog) geen regelrechte ramp.
Off the top of my head:


Het physics en combat system af laten hangen van je FPS, in Single Player games nog tot daar aan toe, jij bent de enige speler dus kan geen unfair advantage zijn tegenover andere spelers, behalve jijzelf. In multiplayer is het een regelrechte ramp dat meer FPS = sneller aanvallen/lopen/acties uitvoeren.

Dat is pittig broken als je het mij vraagt 8)7
Dit hebben ze dan ook in de laatste patch "gefixed" door FPS voor iedereen te cappen op 63.
Stap 1.. pc gebruikers openen hun .ini
Stap 2... need I say more ?

De server check de files niet dus kan je aanpassen wat je wilt.
File readonly zetten en opgelost :)
Nope, wederom niet goed gelezen. Is serverside, je ini aanpassen doet niet veel meer.
Ehh... alle zaken die vanaf Fallout 3 al een probleem opleveren misschien? Al die zaken waarvoor de community mods uit moet brengen? De lijst is letterlijk eindeloos. Jouw definitie van game-breaking is wel erg ruim of je kijkt er heel selectief / met gebrek aan inzicht naar.

Het hele concept met een single player oriented game die always online heeft is al erg vreemd te noemen. Wat is dit nou helemaal? Een RPG? Battle Royale? Griefing mode unlimited? Bethesda weet het zelf niet eens. Alle randvoorwaarden voor een degelijk product worden hier grof geschonden en alle feedback van de afgelopen tien jaar wordt doodleuk genegeerd.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 8 november 2018 12:20]

Die engine van ze is gewoon klaar. Het ziet er echt niet uit (imo) als je textures van dichtbij ziet en dat de gamengine speed afhankelijk is van je framerate voelt ook prehistorisch aan. Ik ben echt fan van de serie, maar deze sla ik keihard over tot ik echt positieve veranderingen hoor langs komen.

Deze game wil ook van alles zijn, maar nergens voor kiezen. het wil de sp mensen bedienen, de survival en de mmo spelers. Dat gaat gewoon niet zonder overal iets te kort te komen.

[Reactie gewijzigd door Beakzz op 8 november 2018 11:31]

Is ESO niet een van de 3 grootste MMO's? Hoezo beperkte ervaring met online gaming dan. Ik weet dat ESO door Zenimax wordt gemaakt en Fallout door Gameworks maar ze vallen allebij onder Bethesda Software en zitten gewoon op een andere verdieping op kantoor.

Zolang verder alle graphic settings via de achterdeur aan te passen zijn is het wat mij betreft trouwens geen probleem en is dit altijd zo geweest en om eerlijk te zijn, er zijn weinig games die ik zonder aanpassingen als bv een reshade oid mooi vind.
Had iemand wat anders verwacht? Het feit dat ze hun waardeloze engine (een zwaar gemodificeerde Gamebryo engine die zijn basis heeft in Morrowind) wederom van stal halen had eigenlijk al voldoende moeten zijn om hier ver ver van weg te blijven.
Veel van de klachten zijn allemaal een direct gevolg van deze waardeloze engine.
Als het vergroten van de FoV zorgt voor clipping issues en kapotte animaties is er iets goed mis. Dit is bijna hetzelfde als een 3d model maken in 1 perspectief; zolang je er vanuit dat perspectief naar kijkt is het goed, ga je het model echter omdraaien of wisselen van perspectief blijkt alles verkeerd te staan (een kind van 5 zou zo een 3d model maken).

Bethesda kan beter een jaar lang de development van elk spel stilleggen en in de leer gaan bij DICE, Epic of CD-Project Red (om maar 3 goede voorbeelden te noemen) om te kijken hoe een goede engine gemaakt wordt.
Motion blur is niet aan te passen? FOV 10 graden lager dan aanbevolen voor normale breedbeeldschermen? Nou dat sluit meteen zo'n beetje elke gamer uit van deze game die last heeft van wagenziekte/motion sickness. Ik kan niet lang spelen voordat ik er ziek van wordt, ook de eerste instellingen die ik bij elke game aan pas, net als head bobbing.

Voor een bedrijf die leeft van de communities achter hun games, moet ik zeggen dat ze er met deze release er blijkbaar belabberd mee omgaan. Ik mag toch hopen dat dit geen trend wordt.
Dit is toch al een tijdje een trend? Bethesda misbruikt modders al heel lang om fouten met hun eigen product op te sporen en voor ze te verhelpen. Vervolgens kwamen ze met het idee om geld te verdienen met mods, wat ze maar weer in de ijskast hebben gezet omdat de reacties wel heel negatief waren (wat een verrassing!) en nu dit.

Het erge is dat het financieel niks uitmaakt. Uiteindelijk is er een enorme kudde schapen die toch de nieuwste Fallout of Elder Scrolls koopt. En zolang dat zo blijft zal er aan de houding van Bethesda niks veranderen. Dus verwacht ook het volgende spel op dezelfde antieke engine, met bakken vol bugs en ontwerpfouten bij de lancering die ze voor een deel zelf oplossen en de rest aan modders overlaten.
Dit is niet eens een overdreven reactie maar helaas de objectieve realiteit... Aangezien dit de derde keer is dat ze een onafgemaakt spel gaan uitbrengen en dan met DLC's de tekortkomingen deels goedpraten. Dan betaal je al snel 150 euro en denk je dat je een "uitbreiding" hebt.

Rockstar games lacht u even mee?
Wacht even... Functioneren Console Commands gewoon in deze Fallout? Dat lijkt met toch niet echt wenselijk in een multiplayer game.
Console is gelocked. Je kan er dus geen gebruik van maken.
De servers voeren geen validatie uit op de integriteit van bestanden van de clients. Je kunt dus zonder problemen mods installeren. Console aanzetten is dus geen enkel probleem. FOV aanpassen is geen enkel probleem.

De server voert ook geen validatie van input en dergelijke uit en netwerk verkeer is volledig zonder encryptie. Bevalt een speler je niet? Stuur je gewoon een disconnect packet naar de server voor een andere speler. Spel te moeilijk? Zet gewoon infinite health aan. Kun je ergens niet bij? Geen input validatie dus no-clip mod en gaan.

Bethesda games zijn geweldig voor single player. Dit multi player uitstapje is een drama. Ik blijf er ver van weg en ga deze absoluut niet kopen.
De servers voeren geen validatie uit op de integriteit van bestanden van de clients. Je kunt dus zonder problemen mods installeren. Console aanzetten is dus geen enkel probleem. FOV aanpassen is geen enkel probleem.
Als ik de tekst lees, lees ik wat anders aangaande de FOV in deze game als je die aanpast.
De server voert ook geen validatie van input en dergelijke uit en netwerk verkeer is volledig zonder encryptie. Bevalt een speler je niet? Stuur je gewoon een disconnect packet naar de server voor een andere speler. Spel te moeilijk? Zet gewoon infinite health aan. Kun je ergens niet bij? Geen input validatie dus no-clip mod en gaan.
Ben benieuwd hoe je dit werkend hebt gekregen in de Fallout 76 beta. :) Dat er geen encryptie zit op het dataverkeer zie ik zo 1 2 3 het probleem niet van; het is geen gevoelige data immers.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 8 november 2018 11:42]

Geen encryptie op netwerk verkeer van een multiplayer server zie jij niet als probleem? Dat is prima. Maar voor multiplayer zet dat de deur open voor cheaters. Omdat alle informatie gewoon uitgelezen kan worden door tools kunnen deze vervolgens via mods ingezet kunnen om te cheaten.

Mensen kunnen mij wel -1 modden omdat ze het er niet mee eens zijn of het niet leuk vinden dat iemand Bethesda bekritiseerd, maar je zult zien dat Fallout 76 een cheater festijn gaat worden.
Het versleutelen van netwerkverkeer is alleen een belemmering voor cheaters natuurlijk, het is geen totale blokkade, zoals jij dat lijkt te pretenderen. Je kan dan immers zorgen dat jouw aanpassingen meekomen voordat er versleuteld wordt; serverside validatie blijft dus benodigd en encryptie zorgt voor onnodige overhead (in dit geval, omdat het geen gevoelige informatie is, imo). Aangezien ik in elk geval niet weet hoe het met validatie zit bij FallOut: 76 ga ik daar verder geen uitspraken over doen, maar ik mag wel hopen dat men anno 2018 wel valideert.

Zoals ik jouw berichten lees, ga ik er vanuit dat je de beta zelf niet gespeeld hebt. Ook geef je geen bronnen die aantonen dat de problemen die jij aankaart, nog steeds spelen. Ik neem de uitspraken dus met een korreltje zout en gun FallOut: 76 dan het voordeel van de twijfel.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 8 november 2018 12:09]

Weet niet of het nu nog het geval is, maar op zich was de payload van WoW ook niet encrypted, als ik het mij nog goed herinner. Enkel de header. En WoW bestaat toch ook nog vandaag? :)

En als je het niet uit de gegevensstroom haalt, haal je het wel uit het geheugen. Ik denk persoonlijk dat unencrypted data de minst van de zorgen zullen zijn op vlak van cheaten.

En ik vrees er ook een beetje voor, klinkt eerder als een onofficiele multiplayer mod voor Fallout zoals ze het aanpakken :P
Is sowieso onzin. Als je 5 minuten langer op de reddit post gezeten had, had je ook het antwoord gelezen van iemand die wel bewijzen leverde met zijn uitspraken. Er worden soms unencrypted pakketjes gestuurd, maar hier zit niks in. Al het andere verkeer is gewoon encrypted.
En waar is die bron ? En niet de ene reddit post die 0 bewijzen post.
En waar is die bron ? En niet de ene reddit post die 0 bewijzen post.
Heb je die post wel gelezen? Er wordt gelinkt naar een mod die tijdens de beta gewoon werkte en die lock picking aanpast. In goed Nederlands heet dat: cheaten. En dat kan dus gewoon.
Niet dat lockpicken nou echt zo moeilijk is. Als je net zoals ik meer dan 500 uur fallout 4 gespeeld heb weet je hoe je er voor zorgt dat de bobby pins niet breken. En je hebt nog steeds perk cards nodig om hogere levels te kunnen openen.
Dat ligt er aan welke console commands. Dat o.a. Skyrim een tgm commando kent, betekend niet dat FO76 dat specifieke commando ook kent. Bovendien kan het wel effect hebben op je client, maar de server kan alsnog je attributes controleren en aanpassen.
Deels. Erger is dat het spel volledig open staat voor hackers omdat de gamebestanden niet gemonitord worden en het dataverkeer (vooralsnog) gewoon in onbeveiligde plain text gebeurt.

Ik speel de beta, zie bugs en ga de game gewoon een kans geven, maar vooralsnog voorspel ik dat hackers vrij spel krijgen om het voor de rest compleet te verzieken.
"Het gaat volgens hen niet alleen om meer kunnen zien van de spelwereld, maar de 80-graden-fov in de bta zorgde ervoor dat gebruiikers zelfs last kregen van bewegingsziekte."

Grappig, daar kwam mijn plotselinge misselijkheid dus wellicht vandaan bij de eerste beta dag op PC!
Standaard fov hebben ze inmiddels verhoogd naar 90 in First en 80 in third person (was 80 en 70)
Zelfde verhaal was ook met No Man's Sky destijds, heel veel klachten dat mensen misselijk werken en hoofdpijn kregen, dit was toen ook niet aan te passen met een slider.

weet niet of dat nu wel zo is maar het is kennelijk opgelost in de laatste update.

DUS Bethesda kan dit ook nog toevoegen in de release... hopelijk dan...
Zolang de game-snelheid afhankelijk is van je FPS zal dit nooit lekker werken in multiplayer... Jammer dat ze daar niet op in gaan.
Daar zijn ze al op ingegaan, dit wordt pas opgelost bij de release van de game. Nog steeds schandalig natuurlijk. Je zou denken dat het hun eerste game is.
Denk je echt dat ze dit structurele probleem van hun Creation Engine zomaar kunnen verhelpen? Dit probleem hebben ze al 10 jaar.

[Reactie gewijzigd door KaiZas op 8 november 2018 11:12]

Ik zeg niet dat ze het daadwerkelijk kunnen oplossen, ik zeg puur dat ze al antwoord hebben gegeven op die vraag. Naar mijns inzien is zo’n tekortkoming al funest voor een online game. Als de basis niet goed is dan wordt de rest ook nooit stabiel.

[Reactie gewijzigd door s1h4d0w op 8 november 2018 16:50]

Dat moet ik nog maar zien. Dit zijn geen nieuwe bugs voor ze en als Bethesda een bug oplost dan heb je weer 10 nieuwe bij.
Dit project lijkt eerlijk gezegd meer op een tech demo voor een toekomstig, online-centric AAA game dan op een volwaardig afgewerkt spel op zich.
Alsof Bethesda zich aan het klaarstomen is om nadien mee te kunnen spelen met de grote publishers wat betreft online games.


(Desondanks, en tegen de verwachtingen in, heb ik wel genoten van de beta :) )

[Reactie gewijzigd door PearlChoco op 8 november 2018 10:47]

Als early adopter is het nog wel leuk om deel te nemen aan deze "tech demo".

Het is eens iets anders dan wat we gewoon zijn, en dat maakt het wel leuker.
Ik ben eigenlijk niks anders gewent van Bethesda op Technisch gebied. Grote verschil dat er nu geen grote mod community achter zit om de problemen op te lossen...
Valt mee hoor. Er word al stevig gemod in f76.
Voornamelijk client side momenteel maar met de manier waarop de communicatie tot stand komt met de server is het niet heel moeilijk om bijvoorbeeld jouw clint side mod te synchroniseren met andere spelers die dezelfde mod draaien.
Of zoals payday2 bijvoorbeeld heeft met hun silent assassin mod.. alleen de host heeft dit nodig en dan werkt het onzichtbaar bij iedereen.
Nu is de server bij fallout76 de host maar die packages zijn simpel aan te passen zoals elders hier bij de comments al is genoemd
Wat is de reden dat push to talk wordt toegevoegd?
Ik maak geen gebruik van een headphone met microfoon (nog nooit gepraat in een online sessie)
maar gebruik van een surround set. Er is niets vervelender om ineens gepraat te horen over je surround set van andere spelers. Ik zet daarom ook communicatie direct uit. Kan dat met push to talk ook of juist niet?

Ik snap push to talk dus niet helemaal
De reden is dat je er dan voor kan kiezen om iets te delen met je omgeving. Dus dat je even met je vrouw kan overleggen zonder dat je team dat hoort, of de omgeving. Idealiter zou dit standaard aanstaan voor iedereen, zodat alleen relevante spraak gedeeld wordt en niet de eerder genoemde blaffende honden en huilende baby's. :)
Maar ja als je geen headset gebruikt (en dus geen microfoon hebt) is dat push to talk compleet nutteloos. Dan hoor je alleen de baby's en de zeurende vrouwen van de andere spelers. Of kan dat uitgezet worden?
Het is meer de mogelijkheid dat als je inderdaad een headset hebt met Mic dat deze niet altijd open is.
dus in plaats van standaard open, standaard dicht.

Ik denk ook wel dat je spelers kan Muten om ongewenst taal gebruik de minimaliseren.
Als je een PS4 hebt met camera zal dit altijd dus alles opnemen en doorsturen wat er in de kamer gebeurd.

Maar het gaat meer om het idee dat het meer problemen geeft als mensen het met de hand uit moeten zetten dan met de hand aan. De kans is namelijk groot dat chat eerder door externe software of Party mogelijkheden met consoles word gedaan.
Nee je zal horen wat de ander wilt dat je hoort. Het is nu alleen zo dat ze niet constant uitzenden. Dus je kan nog steeds lekker trollen met harde muziek enz :p
Nee joh, je snapt er geen snars van :)

Nu is het zo dat als je een microfoon ingeplugt hebt dat standaard gewoon wordt aangezet als er wat geluid is. En alle spelers krijgen dat dan te horen ingame. Stem, babies, honden.

Met push to talk kan/moet elke speler eerst een knop indrukken voordatie 'uitzend'.
Als je met anderen gaat spelen, met vrienden bijv. over internet.

Die geen teamspeak/discord/mumble hebben.

Dan is ingame ptt wel zo makkelijk.
De luisteraar heeft controle of hij andere spelers wil horen of niet (mute/unmute).
Hier verandert push-to-talk niets aan.

Indien er geen mute opstaat, hoort de luisteraar momenteel alles wat er door de microfoon opgenomen wordt (inclusief babies, honden etc). Als de spreker push-to-talk activeert, dan zal zijn microfoon enkel geluid opnemen wanneer hij deze knop ingedrukt houdt.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True