Fallout 76 bevat 'ontwikkelaarsruimte' met onuitgebrachte items

In Fallout 76 zit een ruimte voor ontwikkelaars om items te testen, waaronder onuitgebrachte spullen. Spelers hebben een manier gevonden om de ruimte binnen te komen, en hebben spullen uit de ruimte aangeboden op eBay. Bethesda is begonnen met het bannen van gebruikers.

De meldingen over het bestaan van de ontwikkelaarsruimte in Fallout 76 kwamen enkele dagen geleden via Reddit naar buiten, maar volgens bronnen van Eurogamer zou er op Discord-servers al weken over zijn gesproken. De bewuste plek zou niet moeilijk vindbaar zijn, maar om er binnen te komen zouden 'illegale methoden' zijn gebruikt, iets dat Eurogamer niet verder toelicht. Video's van spelers laten zien hoe zij gebruikmaken van de omgeving die bedoeld is voor ontwikkelaars.

In de bewuste ruimte kunnen spelers alle items in het spel vinden, inclusief onuitgebrachte spullen. Waarschijnlijk is het de intentie dat ontwikkelaars de omgeving kunnen gebruiken om spullen te testen, maar het is dus niet de bedoeling dat spelers deze kunnen betreden. Na het ontdekken van de ontwikkelaarsruimte verschenen er verscheidene nog onuitgebrachte spullen op eBay.

Bethesda zou inmiddels op de hoogte zijn en tijdelijke bans hebben uitgedeeld aan spelers die de ruimte betreden. Ook heeft de uitgever contact opgenomen met spelers om te vragen hoe zij de ontwikkelaarsruimte zijn binnengekomen, wat erop wijst dat er nog geen manier is gevonden om het probleem te verhelpen.

Daarnaast hebben spelers een npc gevonden in de ontwikkelaarsruimte, met de naam Wobby. Het lijkt erop dat deze npc gebruikt wordt om wapens op te testen, al is het ook mogelijk dat Bethesda op termijn van plan is om npc's toe te voegen aan het spel.

Door RoD

Admin Mobile

13-01-2019 • 12:32

142 Linkedin

Reacties (142)

142
135
71
7
2
44
Wijzig sortering
Je hoort de mensen alweer denken: alweer iets fout met deze MMO. Valt wel mee eigenlijk. Heel veel MMO's hebben een dergelijke ruimte. Bijvoorbeeld World of Warcraft, die had Dev Island. Een dergelijk afgeschermd gedeelte op de map hebben is niet zo heel vreemd. Soms wil je gewoon wat zaken kunnen testen in een live omgeving. En ja, dan wil je geen gebruikers in de buurt hebben.
Het feit dat er al 'illegale' praktijken (tegen de regels van de game) uitgevoerd moeten worden om er te komen, moet eigenlijk al genoeg zeggen. Je hoort er niet te komen en het heeft gevolgen als je dit wel doet. Dat was in WoW ook zo en nu dus ook in Fallout.

[Reactie gewijzigd door Zeror op 13 januari 2019 15:11]

illegale praktijken
Illegaal? 8)7

Snap dat je het van het artikel overneemt maar het is verre van illegaal :) Het is vooral onwenselijk, maar daar houdt het wel een beetje op...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 13 januari 2019 13:11]

En dan nog, als ze dit in het spel stoppen dan kun je als gamer er ook voor pleiten dat dit blijkbaar content is die je op een of andere manier kunt unlocken.
Het is tegen de regels van het spel. Wettelijk misschien niet, maar in dit geval is het binnen dit spel wel degelijk illegaal.
Je hebt gelijk en wel omwille van het volgende.
Tijdens het spelen van het spel begeef je je in een virtuele wereld.
Deze virtuele wereld is gecreëerd door Bethesda.
De wetten waar je je aan dient te houden als speler binnen deze virtuele wereld worden bepaald door Bethesda. Dit kunnen natuurwetten zijn zoals hoe zwaartekracht werkt, maar ook sociale wetten (wat is acceptabel gedrag en wat is geen acceptabel gedrag). Als je bewust deze wetten breekt en als je vooraf had kunnen weten dat deze wetten bestonden staat Bethesda volledig in zijn recht om het gedrag of de acties als illegaal te bestempelen en daarop te handelen.

Enige tijd terug is het spel negatief in het nieuws gekomen door homofoob gedrag wat is opgenomen en gepost via twitch of whatever streaming media. Dit is door Bethesda beoordeeld en bestraft op een vergelijkbare wijze.

Ik vind daar een tijdelijke ban ook een goede oplossing. Ik weet niet in hoeverre dat mogelijk is, maar een rollback of het verwijderen van het betreffende karakter vind ik eigenlijk ook nog wel een passende straf. Een permanente ban moet je denk ik wat voorzichtiger mee zijn, het is natuurlijk wel een klant die een product van je heeft gekocht waar je als commerciële partij ook een leveringsverplichting op hebt.

De vraag die ik hierbij wel heb: Heeft Bethesda voldoende gedaan om te voorkomen dat spelers in deze ruimte terecht kunnen komen? Zoals ik bij wel meer kwaliteitszaken vraagtekens heb. Als ik advocaat van de duivel speel: Heeft Bethesda het binnendringen van deze ruimte kunnen voorzien en hier zelf voldoende op getest om deze situatie te voorkomen?
"Illegaal" heeft toch meer de toon van rechtspraak, iets wat ik toch niet associeer met het binnendringen van de virtuele speelgoeddoos van de gamemasters/moderators van een spelletje.
Misschien in jou beleving, ik zal niet zeggen dat bij mij dat ook m'n eerste reactie is. Maar het word wel vaker gebruikt, Illegal Exceptions in software w/e heeft niets met wet en recht te maken, tenzij je het hebt over de wetten van de software, hetzelfde geld voor games je gaat akkoord met bepaalde voorwaarden, wat een soort van contracten zijn. Breek je die voorwaarden dan is dat binnen die context naar mijn mening gewoon illegaal te noemen.
Mee eens, maar dit is wel iets uit het Engels. Denk dat het iets te letterlijk is vertaald hier.
"ongeoorloofd" is het woord waar iedereen naar op zoek is.
Er wordt in het bronartikel over illicit gesproken en daar is inderdaad niets illegaals aan...
Definition of illegal in English:
ADJECTIVE
Contrary to or forbidden by law, especially criminal law.
‘illegal drugs’

Usage
Illegal and unlawful have slightly different meanings, although they are often used interchangeably. Something that is illegal is against the law, whereas an unlawful act merely contravenes the rules that apply in a particular context. Thus handball in soccer is unlawful, but it is not illegal. A third word with a similar meaning is illicit: this tends to encompass things that are forbidden or disapproved of by custom or society, as in an illicit love affair
https://en.oxforddictionaries.com/definition/illegal
of
Meaning of “illegal” in the English Dictionary
adjective
not allowed by law:

a campaign to stop the illegal sale of cigarettes to children under 16
Prostitution is illegal in some countries.
It is illegal to drive a car that is not registered and insured.
Cocaine, LSD, and heroin are all illegal drugs/substances.
https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/illegal
Heeft niet met 'beleving' of vertaling te maken, illegaal = niet toegestaan bij wet, heel kort gezegd.

[Reactie gewijzigd door DiaZ_1986 op 13 januari 2019 16:13]

“also : not sanctioned by official rules (as of a game)”
https://www.merriam-webster.com/dictionary/illegal

[Reactie gewijzigd door martenjacobs op 13 januari 2019 16:19]

"When obese bitches wear tops/pants 5 sizes too small with their flab hanging out everywhere"
https://www.urbandictionary.com/define.php?term=illegal

Het quoten van online woordenboeken is niet per definitie een winnend argument.
In dit geval hebben we het over wat de schrijver van het artikel bedoelt. Als DiaZ_1986 beweert dat dit ‘tegen de wet’ móét zijn omdat dat in OED en Cambridge als definitie staat lijkt het mij een valide argument om te zeggen dat andere woordenboeken andere definities geven. Dat geeft immers aan dat misschien de schrijver die definitie gebruikte. Het is natuurlijk ook mogelijk dat hij de definitie die je geeft uit UD gebruikt, maar dat lijkt me iets minder waarschijnlijk
Alle serieuze woordenboeken hebben in de kern van hun voornaamste uitleg voor (il)legaal het woord "wet" staan, ook Merriam Webster... Het verwijzen naar een ander optie is gewoon flauw.

Maar goed: ik heb het bronartikel gelezen (en geCtrl-F'ed) en er wordt nergens over illegal gesproken... Illicit is de term, dus er is gewoon slecht vertaald door Tweakers. Ongeoorloofd is de juiste vertaling.
Merriam webster vs oxford of Cambridge....

Hmmmmm.
Etymologisch is het trouwens duidelijk want legal/legaal (volgens de wet) komt uit het Latijn: lex, leges (wet/wetten) wat op haar beurt weer van het werkwoord "legere" komt (uitlezen). En gezien de grote invloed van het Romeinse wetsysteem op latere wetsystemen kun je niet zomaar de betekenis van het woord "legaal" opnieuw gaan interpreteren.

Ik denk dat ze beter hadden kunnen zeggen "against stipulation" als in: "against a condition or requirement that is specified or demanded as part of an agreement."
Volgens mij ligt het er vooral aan wat je er mee doet. Kijk je rond dan zal het niet zo'n probleem zijn en dat hoeft niemand te merken, maar zodra je objecten gaat doorverkopen, of gaat gebruiken buiten die ruimte en daarmee het spelverloop van andere spelers beïnvloed dan zou dat best eens strafbaar kunnen zijn aangezien je daarmee een bedrijf belemmerd in hun handelswaar (OK, lelijke omschrijving maar snapt wel wat ik bedoel denk ik?).
Ik meen dat er al wel eerder zulke uitspraken geweest zijn over trainers voor WoW. Een trainer maken is natuurlijk wat anders dan een dev ruimte gebruiken, maar de uitkomst kan wel vergelijkbaar zijn misschien?
Maar dan noem je het niet illegaal maar eerder in de trant van niet geoorlooft.
Eerder veranderen van softwarecode
geen hack toegepast toch?
Wetgeving is nu niet echt mijn specialiteit, maar ik kan me wel inbeelden dat software-code wijzigen om toegang te krijgen op een afgesloten deel op een server aanzien kan worden als hacking
dat weet ik zeker alleen zoals ooit in world of warcraft kon je via speciale weg in gm island komen werd je ook geband geen hacks niks.
Ja, ingame, als ik de community-berichten goed begrijp dien je voor FO76 echter een wijziging in de gamecode te doen
Yes of gamecode of een mod ofzo. Echter zijn mods die geen impact op het spel hebben verder wel toegestaan zo is er ook een globale/local chat mod. Geen ervaring mee echter
Daar vloog je gewoon naar toe. Je moest weten welke kant je op moest vliegen en welke potions je mee nam, en that's it. Dat heeft niets met een hack oid te maken.

[Reactie gewijzigd door Arokh op 14 januari 2019 15:07]

dat zei ik ook ;) geen hacks toch bans ;)
Zover ik weet is het gebruiken van computersystemen van welke je weet dat je er normaliter geen toegang toe hebt, wel degelijk illegaal.
De vraag is welke stappen deze spelers hebben doorlopen om "binnen te geraken" en in hoeverre het voor die spelers duidelijk was dat dat niet de bedoeling is.

Overigens denk ik niet dat dit een probleem is dat juridisch moet opgelost worden.
Kom nou. Je download een client, je download alle data naar je eigen computer, zoals gebruikt dient te worden. Dat is ook "die" data en die omgeving. Zelfs als de omgeving eventueel nog naar je PC gestreamed dient te worden. Ik denk dat het gewoon via CheatEngine of iets dergelijks je locatie veranderen. Dat is via een niet-toegestane weg je ergens in een game toegang verschaffen, niet "computervredebreuk", zoals jij en anderen lijken te zeggen.
Als ik me niet vergis worden gebruikers van cheatengine geband door Bethesda. Indien cheatengine draait terwijl je FO76 speelt heb je het vlaggen. Er zou wel sprake zijn dat enkel het character waar je juist dan mee speelt geband wordt
Fallout 76 detecteerde de meeste programma's die gerelateerd zijn aan cheaten. In het geval van bijvoorbeeld cheatengine zijn er maar liefst 10 niveaus van flagged en detectie. Ik heb ook geprobeerd om waarde te veranderen in de bèta. Ben ik gemarkeerd ?,waarschijnlijk wel maar ik deed niks bijzonders. Een corrupte package kan dit al veroorzaken en hier is ook geen simpele manier voor omdat die afgevangen worden.
De specifieke hack is ook niet zozeer een computer hack zoals elders in de comments al geroepen werd. Zie het meer zo..; een gebouw waar jij niet in kan omdat er nu eenmaal geen ingang is. Hoeft nog niet leeg te zijn.
Net zoals enemies soms onder het speelveld komen en achter muren etc. Kan ook de speler dit veroorzaken. Bijvoorbeeld met je rug tegen een muur je Power armor uitdoen kan al zorgen dat jij Door de muur heen gaat en zo buiten het speelveld kan bewegen. Deze hack is een combinatie van beide bovengenoemde punten . Door die gebundeld kracht kan je via cheatengine simpelweg je nieuwe xyz geven en voila.. een soort van teleporter dus. En dan kan je ook naar dat afgesloten stukje toe. Het is gewoon dezelfde map dus die room draait op elke server uniek net als de rest van Appalachia. Alleen heeft deze ruimte geen normale ingang. Bovendien markeren ze iedereen die er binnen gaat dus ik raad het je af ;)
Exacte details zijn te vinden. Ff goed Google.
Het is ook geen simpele kinderspel trainer ofzo je moet wel weten wat je doet en de detectie omzeilen vereist het aanpassen van de .exe en dat zie ik dan wel weer als een bewust kwalijke hack. (Al is het belachelijk dat er geen controle op de .exe is etc)
Veel van deze glitches en de mogelijkheid om dit soort hacks te gebruiken zijn inherent aan de engine(s) die Bethesda gebruikt. Al in Fall-out 4 bestonden al deze mogelijkheden, maar toen interesseerde het Bethesda niets, omdat Fall-Out 4 geen online-content had of multiplayer was. De enige voor wie het spel veranderde was/is de speler zelf. En ik spreek van engines omdat Bethesda voor Fall-Out gebruikt maakt van een vrij oude en relatief simpele basis-engine. Die engine kan een hoop dingen niet en daarom gebruikt Bethesda een tweede engine bovenop die basis-engine om allerlei mogelijkheden toe te voegen, ipv dat ze een nieuwe engine ontwikkelden. Door die implementatie van een engine-on-top-of-an-engine onstaan er vele situaties waar de engines niet goed samenwerken/in elkaar grijpen, wat het grote aantal glitches en mogelijke hacks verklaart.

Voor Fall-Out 76 heeft Bethesda er voor gekozen dezelfde engine-on-top-of-an-engine constructie van Fall-Out 4 te gebruiken, maar nu met een extra voorziening voor online/multiplayer gebruik. Er is dus sprake van een basis-engine met daar bovenop een tweede engine combinatie die uitgebreid bewezen heeft uiterst glitchy en gemakkelijk te hacken te zijn, die dan ook nog eens uitgebreid wordt met online/multiplayer ondersteuning.

Een kind kan nagaan dat dat niet goed zal gaan. Ten eerste omdat je een engine-combinatie die al bewezen heeft niet erg stabiel te zijn nog instabieler maakt. En ten tweede omdat er dus een grote groep mensen rondloopt die al jaren ervaring heeft met waar de zwakke punten van die engine combinatie liggen en dus weten hoe ze daar gebruik van kunnen maken.

Bethesda heeft jarenlang dankbaar ge/mis-bruik gemaakt van developers en modders die eigenhandig de glitches en instabiliteit van de engine-combinatie verbeterd hebben. Daarvoor bestaat de Creation Club. Bethesda heeft zelfs vaak allerlei mods bijeengevoegd tot een update die vele problemen oploste en dus de spel-ervaring verbeterde zonder dat Bethesda daar zelf iets voor hoefde te doen.
Nu Bethesda voor Fall-Out 76 ineens het verdien-model/de spelervaring veranderd heeft, zijn dezelfde mensen waarvan Bethesda zo dankbaar ge/mis-bruik heeft gemaakt als developers en modders ineens "hackers" die illegale handelingen doen.
Ze wisten dat het fout was en niet mocht, anders zouden ze niet nieuwe accounts aan maken om er in te gaan, de boel leeg te halen en de spullen naar een ander account te verplaatsen.
Interessant is dat ze tot nu toe alleen maar de accounts hebben aangesproken die daar daadwerkelijk naar binnen zijn gegaan, de accounts van andere spelers die het hebben gekocht of waar het naar is overgeheveld zijn nog niet aangesproken.
Met "Ze" moet je dan wel het onderscheid maken tussen de personen die zoals in de post boven je beschreven worden al jaren lang fouten voor Bethesda oplosten en mensen die hier nu voor eigen gewin misbruik van maken.
Op dit moment worden beide groepen gestraft en dat is niet geheel terecht.
Het is verboden in de voorwaarden van het spel, maar dat betekend niet dat het illegaal is.

Als ik een winkel heb en een bordje ophang met "verboden te springen" dan mag ik prima mensen die springen de winkel uit gooien, maar dat betekend niet dat springen illegaal is of dat het illegaal is om in die winkel te springen.
Het probleem is dat Cheat Engine open source is, dus iedereen kan het veranderen en laten lijken op iets anders
Zover ik weet is het gebruiken van computersystemen van welke je weet dat je er normaliter geen toegang toe hebt, wel degelijk illegaal.
Dit staat op je eigen computer, in software die op je computer is geïnstalleerd.
In WoW had je geen illigale praktijken nodig. Je kon door je goed voor te bereiden er naar toe komen. Veel health, water walking en levetation potions nodig.

Dit was wel in de vanilla tijdperk, devs reageerde er meestal vrij leuk op. Toen het mij eindelijk gelukt was, nam een admin redelijk snel contact op +/- 15min ingame en vroeg wat ik er deed. Even gebabbeld en heeft me erna naar het vaste land geteleporteerd, bij de horde (was Alliance, PVP server). :D
Kortom er werd niet spastisch op gereageerd, juist omdat er geen hacks voor nodig waren. Hoewel ik ook wel eens las dat er mensen zijn gebannen ervoor, dus misschien was het afhankelijk wie de GM op dat moment was.

'Bunny hopping' bracht je in de vanille tijd op bijna alle plekken als je het onder de knie had. }>
Uiteindelijk hebben ze dat gepatched, toen hebben mensen. Hun lokale game zo gewijzigd dat zappelins of boten er heen gingen.

Die mensen zijn wel gebanned
Ah vandaar, dan zal dat het verschil zijn geweest. Ik heb het ook maar één keer geprobeerd in het begin, er was niet zoveel te zien. ;) Behalve des tijds de 'spanning' of het lukte. :9
Tja, dat is menselijke aard.

Het is een gebrek van de ontwikkelaars om daar dan zo straffend op te reageren.
Als iemand hackt of glitched met doel om andere spelers het leven zuur te maken (aimbot, speedhacking, al dat soort onzin) dán is het logisch dat je ze hard straft. Dit is immers onwenselijk gedrag.

Mensen bestraffen vanwege hun aard om op avontuur te gaan en te ontdekken dát is waar je fout zit als ontwikkelaar. Een Dev die reageert door je weg te teleporteren is prima. Een dev (GM) die je banned dát is een stuk minder acceptabel als je het mij vraagt.
Anoniem: 310408
@Ayporos13 januari 2019 15:14
Een dev (GM) die je banned dát is een stuk minder acceptabel als je het mij vraagt.
Ook als je begint de objecten te verkopen zoals hier gebeurde? Dat is namelijk waar de bans voor waren.
Als dát is waar ze voor gebanned zijn is dat prima.

Ik maakte enkel melding van de menselijke aard om op avontuur te gaan (i.e. het proberen in die 'geheime' ruimte te komen). Om dan vervolgens de items die je daar tegen komt op ebay te zetten dat heeft niks meer met dat nobel streven te maken. :+
Ik zou ze lekker houden en hopen dat niemand erachter komt. Al zal dat tegenwoordig veel makkelijker te checken zijn dan in vanilla WoW. Stel je voor dat je daar een unieke pet hebt die niemand anders heeft, die zou ik niet verkopen, die zou ik koesteren :-D
Het probleem bij FO76 is dat je er niet zomaar geraakt, je moet in bestanden klooien om er te raken
Helemaal mee eens!
Zo kon ik een eeuwigheid geleden ook CoT binnenkomen. Ver voor deze geopend was.

Ik geloof dat ik daarvoor slow fall en blink gebruikte..
Kan ik bevestigen. Heb aan meerdere programma's en games meegewerkt door de loop der jaren heen en het hebben van een specifieke ontwikkelomgeving is vaak een luxe die de meeste zich niet veroorloven.

Komt ook vaak omdat het zo groeit: Als de winkel nog dicht is (spreekwoordelijk) kun je gewoon lekker op een server werken die vaak op het laatste moment, omwille van tijd en geld tekort, wordt gebombardeerd tot de productieserver. Eenmaal echter een grote infrastructuur in elkaar geschroefd blijkt het daarna vaak lastig om die weer eens in zijn geheel op een tweede server te zetten. Er is altijd wel een stukje ongedocumenteerde config of niet ingecheckte code.

De laatste game waaraan ik hebt gewerkt (studio ondertussen al vijf jaar failliet), had het ook niet helemaal gescheiden. Het draaien van de game instantie kon lokaal, maar er was maar een centrale databank waar ook de ontwikkelaars tegenaan praatte. Op zich al een verbetering, omdat de game daarvoor gewoon in zijn geheel online was. Dat was zo gegroeid en kon pas beter ingericht worden toen de volgende game in de stijgers stond.
Ze zeggen dat je inderdaad dat je niet toegestane middelen moet gebruiken om binnen te komen, maar tegelijkertijd vragen ze aan de spelers hoe ze zijn binnengekomen? Er zou natuurlijk altijd een bug in de bewuste beveiliging kunnen zitten waardoor je toch geen "illegale" middelen nodig hebt om binnen te komen.
Zo'n bug exploiteren is vaak ook een 'illegaal middel' in de ogen van de ontwikkelaar (imo ook maar dat is niet van belang hier). Voor de duidelijkheid, 'illegaal' bedoel ik hier als tegen de ToS etc. niet per se illegaal volgens de wet
Tja, wat is exploiteren. De bug tegenkomen en erin terecht komen is niet echt exploiteren. En wie zou er niet gaan kijken wat er in zo'n verborgen ruimte is als je er in zou komen? De makkelijkste beveiliging tegen zoiets zou zijn als je alleen mensen met een bepaalde naam toelaat in zo'n zone en zorgen dat de rest binnen x tijd dood is en er weer buiten respawned.
Ze vragen het, zodat in het geval van een glitch je he unbanned kunt worden. Mits je daar schappelijk bent geweest. Maar in dit geval had t niets met glitch en te maken.
Maar als ze niet weten hoe mensen binnen komen, hoe weten ze dan dat het niets met glitchen te maken heeft?
Je kunt dan toch aangeven (want je kunt een appeal schrijven) en dan komt het wel goed.

Echter is nog nooit iemand zo een dev ruimte ingegliched. Enkel via console, dus doet het al snel aan tempering denken)
Alleen op 'dev' island in wow kon je niet gratis items / goud pakken om een groot voordeel te krijgen in het spel t.o.v. iemand die niet op die plek is geweest. En dat is hier wel het geval.
Dat is een understatement.. was het alleen maar goud. Hier ligt ook spul wat toekomstige dlc etc zijn. Nog in testfase wellicht etc. Die meuk verkopen ze via ebay..
Elder Scrolls: Oblivion had ook een dergelijke test ruimte zover ik me kan herinneren. Daar lagen alle wapens + harnassen en vele items. Je kon er ook je lockpicking skills testen etc. Er was vooral wel een middagje vermaak te beleven.

http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Testinghall
Elder Scrolls V heeft er meerdere. Maar goed, dat zijn single player games waarbij het enige wat je aanpast je eigen karakter is.
Altijd een goed idee...., in productie testen.
Als dat op deze manier kan, zoals veel vergelijkbare games al vele jaren doen is dat alleen maar goed.
Je kan wel leuk alles in een testomgeving testen maar dan krijg je dus de vele bugs die komen van unieke situaties.
Het was gamemaster island in WoW. Er waren wel hacks om er te komen maar omdat er gamemasters rondliepen was je al gauw gepakt en geband :)

Zelf nooit gedaan maar wel eens op rondgekeken op een private server. Maar het is anders dan met dit want je kon er verder niks. Het was gewoon een gebied en een "kruisverhoor" kamer voor stoute spelers.

Er waren trouwens ook andere ruimtes die niet bereikbaar waren maar je met glitches wel in kon zoals old ironforge (later echt geopend in cataclysm) en onder stormwind. Die heb ik wel eens gedaan, was minder pakkans :) Maar ook daar werd nogal overdreven op gereageerd ondanks dat je er niks speciaals mee kon.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 13 januari 2019 17:44]

De gmpf (game master playfield) in anarchy online was voor de meeste mensen ook niet vreemd.
Ze gebruikten sommige delen van die map wel erg ludiek. Zo was er een soort van vierkante zwarte doos op die map. Dat was de prison waar spelers in gegooid werden na misdragen etc. Je werd dus niet echt gebanjerd maar kon dat poppetje dus gewoon een x aantal uren niet gebruiken.
Je hoort de mensen alweer denken: alweer iets fout met deze MMO. Valt wel mee eigenlijk. Heel veel MMO's hebben een dergelijke ruimte.
De aanwezigheid van die ruimte is ook het probleem niet, dat je er kan komen is het probleem en dat je toegang hebt tot alles game items is het probleem.
Dat Bethesda vervolgens mensen gaat bannen en vervolgens om unbanned te worden moet je Bethesda vertellen hoe je komt waar ze je zat (of een opstel schrijven waarom cheaten slecht is), in plaats van dat Bethesda dat bijvoorbeeld gewoon uit één of andere action log trekt.
Ook geen wonderschone oplossing.

Dat opzich was ergens verder niet eens echt een probleem geweest als Fallout 76 niet zo'n rijdende brandende trein is maar momenteel is het nog weer iets voor op de behoorlijk forse stapel oepsen van Bethesda in en rondom de marketing van Fallout 76.

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 14 januari 2019 13:46]

Typisch tweakers comments sectie... Eerste 50 comments gaan niet over het artikel maar over de exacte definitie van een-of-ander woord of interpretatie van jurisprudentie...
Ik vind dit wel erg krom. In plaats van dat zij gewoon de game patchen, en ontwikkelaarsruimte verplaatsen gaan ze mensen die betaald hebben voor het spel, en in impliciet dus ook voor de ontwikkelaarsruimte, te gaan bannen. Wat in mijn ogen de zwaarste straf is die je een gamer kan opleggen.
Veelal gaat het om mensen die gewoon nieuwsgierig zijn. Net als dat je vroeger een PC kocht, en als eerste met je schroevendraaier de kap opens schroeft om te kijken wat er in zit, en hoe het werkt..

Dit soort mensen, die in staat zijn om dit soort dingen te vinden zouden beloond moeten worden. Ik ben verre weg van achterlijk, maar ook echt niet inventief genoeg om zo'n ruimte te ontdekken. Laat staan dat ik van het bestaan ervan wist. Het feit dat je er dus ook wel wat voor moet doen, spreekt alleen maar meer voor de doortastendheid van gamers. Ik zou als ik gebanned ben van het spel, en vervolgens een e-mail krijg met 'hoe heb je dat gedaan?' denken 'dikke middelvinger' en nooit meer een fall-out game aanraken... beetje vreemd dat ze hier zo spastisch over doen. als je niet wilt dat mensen het eruit halen, dan moet jet het er niet in stoppen.
Helemaal mee eens. Als spelers de ruimte ontdekken of betreden uit nieuwsgierigheid verdienen ze wat mij betreft geen ban. Zodra ze het gaan uitbuiten door bijvoorbeeld in-game voordelen te behalen of items verkopen op e-bay, is het een ander verhaal.
Belangrijkste detail hier is wel:
Je moet de .exe aanpassen om een directe ban te voorkomen dus echt tijd om het te verkopen heb je niet.
En als je echt de code gaan aanpassen is dat in mijn ogen wel verkeerd.
Per ongeluk is deze kamer namelijk niet te betreden. Alleen werkt de hack heel specifiek en dat willen ze graag weten omdat het mogelijk wel een clipping issue is ergens die hiertoe leidt.
Hoveel mensen kopen wel niet een auto en gaan vervolgens zelf klussen?
Dat is zeker niet de meerderheid. Maar zou die enkeling die z'n auto pimpt meteen gebanned moeten worden uit de garage?

Je koopt een spel, om het te gebruiken. Sommige mensen vinden het leuk om "onder" de motorkap te snuffelen.. en er misschien zelfs voordeel uit te halen?

Misschien moet je als speluitgever gewoon niet de incentive geven om die spullen überhaupt te kunnen verhandelen..
Het blijven digitale spullen die alleen in-game waarde bevatten. En vervolgens wordt je wel 'keihard' in je portemonee geraakt omdat je account geblocked is. En je het spel dan opnieuw zou moeten kopen.
Ik vind deze vorm van digitale kapitalisatie erg gierig. Doe mij maar gewoon mensen die plezier hebben in hun vak.. speel ik wel de spellen van naughty dog en rockstar. Nog leuker ook.
Je mag sleutelen aan je auto wat je wil. Zolang je maar blijft voldoen aan de app wet en regelgeving.
Het vergelijk is niet echt helemaal soepel tussen software en hardware over het algemeen.

Dat je gaat lopen klooien in games. Prima toch. Doe ik zelf ook.
En ja waarschijnlijk ben ik ook al geflagged vanwege cheatengine. Beetje standaard voor sommige mensen zoals je zelf al zei.
Het probleem voor mij en ook de grens hiervan.. Zodra ik de .exe van de game moet gaan aanpassen om hacks werkend te krijgen ben ik niet domweg meer aan het sleutelen aan mn auto maar iets heel anders aan het doen.
Ja.. daar ben ik het dus niet helemaal mee eens.
Vroegah, was sleutelen aan je exe heel gewoon :P
Er wordt bijvoorbeeld vanuit Steam de optie gegeven om bijvoorbeeld parameters aan je exe mee te geven. Dit kende ik nog van vroeger, zodat je bijvoorbeeld de intro-film kon uitzetten zodat je CS sneller kon opstarten. Die lijst is inmiddels best lang met nieuwe opties: https://developer.valvesoftware.com/wiki/Command_Line_Options#Command-line_parameters

Dat je garantie vervalt, prima. En tijdelijke ban, totdat ze maatregelen hebben kunnen nemen omdat ze hier niet op gerekend hadden - kan ik ook inkomen. Mijn eerste reactie was geschreven met de aanname dat zij permanent gebanned waren. Dat was een misvatting kennelijk.
Neemt niet weg dat ik het knap vind, en je eerder een baan daar verdient dan dat ze je gaan blokken. Maar dat is gewoon een mening. :)
Het geven van parameters is een simpele optie binnen het bestaande programma.

Dit is domweg niet hetzelfde als een nieuwe compile maken waarbij je kwetsbaarheid hebt ingebouwd.

Met jouw context noem je iedereen die ms configuratie opent een hacker ?
Ik hou me expres weg van het woord hacker..
in deze context zie ik het meer als onderzoeker. In mijn ogen iets breder dan specifiek hacks.

Bij hacken probeer je ten slotte resultaat te zien, door dingen om te vormen waar ze eigenlijk niet voor bedoeld zijn. Een exe compilen is dan misschien niet de bedoeling, maar het is relatief makkelijk om met tutorials dit uit te zoeken.. het vereist een stukje kennis bij de jeugd die we moeten aanmoedigen. Als ze hadden gezegd: "de eerste speler die onze geheime kamer vindt, krijgt een baan" dan had iedereen het fantastisch gevonden, en meer mensen het spel gekocht. Waren mensen massaal naar die kamer gestormd. En op t moment dat de eerste zich zou hebben gemeld, sluit je de boel af met een patch. Wat er overblijft is een enorme user-base, die het spel heeft gekocht om een baan te krijgen bij ze. Zo kan het ook toch?

Ik vind spelletjes hacken meer iets wat je doet uit passie omdat je het leuk vind.. maar misschien klopt dat niet helemaal omdat een aantal hier wel resultaat probeerden te halen, door de spullen op een marketplace aan te bieden. Dat stukje, ben ik op tegen. maar vind het niet strafbaar, omdat het in mijn ogen te makkelijk is, en de schade zich in een fictieve wereld afspeelt. Makkelijk had kunnen worden voorkomen, bovendien. Bij een spel dat toch al niet denderend werd ontvangen, om hele andere redenen. Dit genereert in ieder geval gratis publiciteit.

[Reactie gewijzigd door dwarfangel op 17 januari 2019 20:15]

Waarom zou je mensen willen belonen die waarschijnlijk hacks hebben gebruikt om binnen te komen en de items aanbieden op Ebay om zelf een slaatje te kunnen slaan?

Leuk dat het gevonden is maar deze spelers verdienen gewoon een ban.
Je vindt bannen disproportioneel. Het betreft echter tijdelijke bans.
Ze zijn inderdaad heel barmhartig en de tijdelijke bans zullen ze heffen zodra er een fix is.
Dit verwacht ik in elk geval.

Met dit soort dingen moet een studio in de "Damn.. you got us." mode. Ik bedoel.. je weet toch dat er mensen gaan lopen grasduinen in je exe's en libraries. Zeker gezien het verleden.
Dat had ik gemist. Dankje voor de toevoeging.
De soap rond Bethesda en Fallout 76 stopt niet. Belooft alvast niet veel goeds voor de eventuele starfield en tes6 games van deze wereld ;(
Meh deze vind ik minimaal, soortgelijke exploits had je ook in spellen als WoW en ja dan werd je ook gebanned.

Het lijkt er nu op alsof alle dupe bugs voor nu opgelost zijn, bugs worden echt wel aangepakt, deze week weer n patch met 150 behandelde punten. En de meeste hiervan maakte het spel niet eens onspeelbaar.

Er zijn vele die sceptisch het spel zijn gaan Spelen, maar er nu heel blij mee zijn. Uiteraard ook een aantal niet, maar in mijn geval speel ik nog vrijwel elke dag zonder echte issues. Hier en daar een visuele glitch, maar dat vind ik eigenlijk juist weer leuk.

Als je bang bent dat starfield en es6 buggy zijn, niet kopen want alle bethasda studios games zijn nu eenmaal brak. Bij fallout 76 zijn te tenminste tot nu toe die fouten aan het patchen.
Het lijkt er nu op alsof alle dupe bugs voor nu opgelost zijn, bugs worden echt wel aangepakt, deze week weer n patch met 150 behandelde punten. En de meeste hiervan maakte het spel niet eens onspeelbaar
Hoe is het in eender welke manier acceptabel om een gold release 2 maanden na release nog te moeten patchen op 150!!! punten? HELLO?
Je kunt er om gaan huilen, maar het is goed dat er dingen gefixt worden toch? Zou het acceptabel zijn als ze de bugs er in laten zitten? Sure het was een bumpy release en dat hoort niet, het minste wat ze dan kunnen doen is dingen patchen, vind je kritiek maar een beetje raar wat dat betreft.

Daarnaast zit hier ook gewoon balancing e.d. in.
Als een Activision, EA, Ubisoft, CD Projekt Red zo'n zeik aflevert, is het internet te klein. Als Microsoft een buggy October update uitlegt, is er geen houden aan de kritiek overal....
Als Bethesda het doet, is de verhouding omgekeerd: teveel mensen die het gewoon slikken (kijk je eigen kritiek: Zou je ook zo 'tolerant' zijn naar UbiSoft die toen met Unity (of Syndicate - kan het me niet heel duidelijk meer herrinneren) zowat de brakste Assassin's Creed afleverden? Hoe stond jij tegenover de performance van GTA IV op PC bij release?

Keer op keer is het hetzelfde met Bethesda - een hoop patches die door de community moesten worden gemaakt want zelfs in de heruitgaves van Skyrim (op PC althans) zitten nog steeds bugs die in Vanilla zaten!
DAT is onacceptabel.
Op voorhand al aankondigen dat er grove bugs in Fallout 76 kunnen zitten, ruim(!) voor de release datum.... Om toch maar voor de koopjes- en feest-periode dat spel in de schappen te hebben liggen.
Laten we wel eerlijk zijn - dat is DE reden. De bottom line voor het kwartaal.

Nee, post-release patches en updates vind ik absoluut niet erg en zelfs fijn. Maar een game als Fallout 76 uitbrengen in die staat is zoals een auto bouwen waar de remmen niet zijn afgestemd op het motorisch vermogen en potentiele Vmax van dat voertuig. Of een tankje van 15 liter heeft op een 6.3 liter V8 turbo.

Gewoon niet doen. Heb je dan als publisher/developer geen trots? Je weet goed genoeg dat dit spel vooral over de toonbank is gegaan omdat er "Fallout" in de titel zit. Moest het eender welke andere (nieuwe) IP zijn van een andere dev/publisher, was dit spel gewoon beschouwd als een gigantische flop (a la No Man's Sky).

[Reactie gewijzigd door Tokkes op 13 januari 2019 18:16]

Nou nou, ik vind het nogal ver gaan om er van uit te gaan dat er zo'n vertekening is. Dit is een vrij beperkt begrijpelijk probleempje en zelfs hier is aandacht voor op Tweakers. Na een behoorlijk kritische review en berichtgeving over andere problemen.

Om dan nog te roepen dat dit spel of de ontwikkelaar de hand boven het hoofd wordt gehouden... Denk je echt dat de rest van de wereld een vertekend beeld heeft en jij niet?
Eerst zien dan geloven/oordelen. Bethesda of waarschijnlijker moederbedrijf ZeniMax heeft gepoogd om een snelle moneygrab te maken door Fallout 4 om te katten naar een MMO. Fallout is populair en MMO's zijn populair dus geen rare zet. Dat het resultaat verre van optimaal is dat mag duidelijk zijn. Alleen dat paniekvoetbal online dat Bethesda ten onder gaat hierdoor vind ik nogal uit de lucht gegrepen sensatie geblaat. Een bedrijf met zulke financiële middelen gaat echt niet onderuit na 1 misser.

Laat Bethesda gewoon lekker open world single player spellen maken, daar zijn ze erg goed in. MMO games kunnen ze beter neerleggen bij de Elder Scrolls Online afdeling, dat gaat ze een stuk beter af.
Een bedrijf met zulke financiële middelen gaat echt niet onderuit na 1 misser.
Wellicht is het niet zo erg dat ze kopje onder gaan, dat lijkt me inderdaad stevig overdreven, maar het is ook niet zo dat Fallout 76 "slechts" een misser is als game.

Fallout 76 wordt sowieso al mateige game ervaren.
BETA programma was een aanfluiting als je het daadwerkelijk beoordeeld als een beta test.
Bugs alom.
200 euro kosten collectors edition zou een canvas tas bevatten die er niet in zat om "redenen".
Afhandelen/communicatie van/rond klachten rond bovenstaande was niet handig.
"Vergoeding" rond bovenstaande (gierige hoeveelheid ingame currency) was niet handig.
Vervolgens bepalen dat je toch maar wel canvas tassen gaat naleveren om aan de verwachting te voldoen, die ze zelf gecreëerd hebben, door mensen een formulier in te laten vullen die vervolgens privé data lekt.
Nuka Cola Rumfles verkopen voor 80 euro wat stiekem gewoon een normale rumfles is in één of ander plastic omhulsel.
Jaarwisseling waar de game niet mee om kan gaan.
En nu dus weer één of andere devroom waar een goudmijn aan items ligt waar je als normale speler gewoon bij kan zonder dat je account als ontwikkelaar geflagged moet worden of iets dergelijks.

Ze hebben toch wel een pittig stevig gat zitten graven. En dit gaat toekomste games als Starfield of een volgende nieuwe Fallout PR technisch niet meezitten.
Die mooie verhalen van ome Howard gaan in het vervolg bij mij toch samen met een stevige korrel zout. En ik ben echt niet iemand die snel met het internet meepiept, ik vond Fallout 4 bijvoorbeeld een fantastische game, maar dit is wel echt super ontiegelijk slecht allemaal.

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 14 januari 2019 14:18]

Ik snap niet helemaal hoe deze items via ebay verkocht worden. Hoe werkt dat? Of bedoelen ze gewoon accounts verkopen die bijvoorbeeld een armor uit deze ruimte aan hebben?
Items zijn niet account locked. Je kunt items met elkaar traden in game. Dus je schaft via eBay een item aan en krijgt deze in-game van een personage. Veel van deze items zijn overigens dupes. Aangezien de game vol duping exploits zit. Als je ziet hoe vaak sommige items al verkocht zijn dan gaat hier aardig geld in om.
Ze dupliceren ze de items via glitches en verkopen ze dan. Je spreekt met de koper af om zijn game te joinen en hij dropt of trade dan dat item.
COC TESTQAITEMS was een developer console command in FO 3 die dit ook aanbood. Ik eb verder alleen New vegas van deze ontwikkelaar gespeeld maar geloof dat ook daarin een QA/Dev item test ruimte te betreden was via de console. Video voor de FO3 versie :https://www.youtube.com/watch?v=ZaLov5NIwnQ

[Reactie gewijzigd door Dafader op 13 januari 2019 12:53]

Die ruimte zit in elke Bethesda game sinds Morrowind (NV was geen Bethesda).

Je kon er alleen nooit komen zonder die console command, het was een afgesloten instance/interior.

Ik vraag me af hoe mensen er in FO76 in zijn gekomen. Of heeft Bethesda gederpt en die ruimte in de open wereld gezet ipv een eigen instance?
Naar ik heb begrepen binnen de Community zijn er mensen in geslaagd door een deel van de code lokaal op de pc te wijzigen .
Iets wat sommigen ook reeds deden om in de 3 andere, nog afgesloten, vaults te komen.
Ik speel de laatste weken intensief Skyrim, met als conclusie dat het naar mijn mening toch wel in de top tien beste spellen ooit hoort te staan.
Wat een contrast met Fallout 76.

Over dit specifieke voorval: het willen hebben van een test-omgeving is vrij logisch, maar het lijkt mij niet verstandig om die volledige test-omgeving in de bestaande servers voor eindgebruikers te plaatsen (oftwel, in het spel).

Iets anders: het lijkt wel alsof de devs (onder leiding van Todd Howard) expres alles fout laten gaan wat maar mogelijk is met dit spel. Soort stille manier van protesteren tegen moederbedrijf Zenimax?
Ik speel de laatste weken intensief Skyrim, met als conclusie dat het naar mijn mening toch wel in de top tien beste spellen ooit hoort te staan.
Alleen als je de mods meerekent. Skyrim zelf is zo breed als een oceaan maar zo diep als een plas water, en was (is) buggy. Met de juiste mods erbij is het een veel beter spel.

Over Fallout 76: Ik speel zelf geen MMO's, dus ook niet Fallout 76. Wel geniet ik een beetje van de schadenfreude die eruit volgt. Een bonus is dat ik daarvoor niet hoef te betalen. :)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 13 januari 2019 12:53]

Wat bedoel je precies met de schadenfreude, de meeste klagers spelen het niet of proberen maximaal te exploiteren.

Spelers waarmee ik speel zijn over het algemeen constant oprecht plezier aan het hebben.
Same here, ik heb weken voor de lanceren twijfels gehad. 1 week na de lancering nogmaals wat filmpjes opgezocht, omdat ik niet kon geloven dat Bethesda zoveel slechts in één spel had gestopt.

Ik heb de game gekocht en mijn ervaring was ook dat alle negatieve nieuws die erover verspreid is eigenlijk allemaal wel meevalt, het is echt een prachtig game om te spelen (ook grafisch). Nu kun je de Fallout-ervaring samen met je matties delen, hoe vet is dat. :)
Idem hier, vindt alle heisa nogal wat overroepen
Mee valt, heb je de spel wel gespeeld, er is niks voor niks alleen maar zo als slechte reviews over Fallout 76, omdat het letterlijk een slecht gemaakte spel is, dat jij dat niet erg vind, of misschien niet zo veel problemen heb wil nog niet zeggen dat de meeste mensen geen problemen heeft, hij woord niks voor niks ontzettend slecht verkocht.

https://www.youtube.com/watch?v=SjrDbSgB9IU

https://www.youtube.com/watch?v=LZM18ZK9mOY

https://www.youtube.com/watch?v=Ruc-4xjtNR8

https://www.youtube.com/watch?v=T5DbEJUn0II

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 13 januari 2019 22:45]

Sorry, ik speelde het wel tot halverwege december en ik ben er voorlopig mee gestopt totdat Bethesda eindelijk A) alle grote bugs en exploits eindelijk eens gefixt heeft en B) alle dupers en bewuste kopers van dupe-items permanent gebanned heeft. Game is razend irritant door alle DCs, bugs, lag door dupers, ongebalanceerde gameplay door cheaters, etc.
Nogal logisch, als je de game niet leuk vindt dan blijf je niet spelen natuurlijk.
Heb hem zelf wel even gespeeld maar vond het vrij saai en de gameplay niet erg fijn, dus al snel weer gestopt.

Zo nu weer verder met a tale of two wastelands :+
Alleen als je de mods meerekent. Skyrim zelf is zo breed als een oceaan maar zo diep als een plas water, en was (is) buggy. Met de juiste mods erbij is het een veel beter spel.
Dat zeg jij, maar een minderheid gebruikt mods en Bethesda raadt het ook af ten voordele van officiële DLC vanuit de Creation Club, wat een stuk populairder lijkt te zijn.
Natuurlijk raden ze gratis mods af, als ze geld kunnen verdienen met dezelfde mods in hun store.

Creation club is gewoon een scam. Betalen voor dingen die je elders gratis kan krijgen.

Volgens mij hebben we deze discussie ook al een keer eerder gehad, maar kan het zo snel even niet terug vinden. Wat ik wel kan vinden is dat jij in tig reacties helemaal weg bent van de Creation club. Heel bijzonder.

Ik denk dat je onderschat hoe veel mensen mods gebruiken. Ben jij niet dezelfde persoon die ik toen liet zien dat de Nexus site veel meer downloads heeft als de Creation club?
Ben jij niet dezelfde persoon die ik toen liet zien dat de Nexus site veel meer downloads heeft als de Creation club?
Omdat de Nexus al 7 jaar mods aanbiedt en de Creation Club slechts 1.5 jaar en dan nog na de piek? In de tijdspanne sinds de release van de CC is de CC succesvoller dan nieuw uitgebrachte gratis mods.

Neen, creations zijn niet veel beter dan gratis mods. Ze zijn beter (vergelijk Elianora's huisjes) maar niet significant beter. Het feit dat men desondanks bereid is er geld aan te spenderen terwijl paid mods in 2015 op een shitstorm werden onthaald (ook al ging het om gelijkaardige content voor een gelijkaardige prijs) is toch veelzeggend.
Wat ik wel kan vinden is dat jij in tig reacties helemaal weg bent van de Creation club. Heel bijzonder.
Ik ben een MA, dus natuurlijk ben ik weg van de Creation Club. Het is een manier voor hobbyisten om een carrière uit te bouwen en geld te verdienen zonder te moeten rekenen op de goedhartigheid van een massa ondankbare kleuters die je continu klachten naar het hoofd slingeren omdat ze de mod description niet hebben gelezen. Minder dan een op de tienduizend spelers doneert gemiddeld $3. Als je een youtuber of twitch streamer bent met enkele miljoenen abonnees, dan ben je uit de zorgen. Meerdere mod reviewers leven van hun inkomsten op Youtube, maar de MA's zelf kunnen dit niet en je bent een "verrader" als je je hier vragen bij stelt.

Jij noemt de CC "een scam". Denk nu aan iemand als Chesko die duizenden uren in Frostfall heeft gestopt en als dank bakken kritiek en doodsbedreigingen over zich heen kreeg in 2015 omdat hij een nieuwe mod via paid mods wou aanbieden. Het gevolg is dat hij zich volledig uit de community heeft teruggetrokken. Als Chesko door de CC wordt benaderd, waarom zou hij dan niet aanvaarden en voor Bethesda werken en de community laten stikken? Idem voor Elianora, Fadingsignal en alle anderen.

En daarom mik ik ook op de CC en kan ik me niet terugvinden in de verontwaardiging dat men moet "betalen voor dingen die je elders gratis kan krijgen". Iedereen verdiende aan gratis mods (de Nexus, Bethesda, youtubers enz enz) behalve de MA's zelf. Wanneer het onvermijdelijke moment komt waarop gratis mods gekortwiekt worden en je voor de beste mods via de CC zal moeten passeren, dan zal dit gewoon een rechtzetting van een scheve toestand worden. Sorry, but it didn't have to be this way.
Dat een hele hoop mensen niet beter weten, is de reden van het succes van de Creation Club. Iemand die er wat dieper in zit, kan de mods (of vergelijkbaar) gewoon gratis vinden op Nexus oid.

Dat de mods naar jou eigen zeggen niet eens significant beter zijn als de normale mods, zegt ook wel een hele hoop.
Feit dat mensen er geld aan uitgeven, laat alleen zien dat ze gewoon niet beter weten.

Natuurlijk is het leuk dat makers wat geld kunnen verdienen, maar dat moet in mijn ogen niet het doel zijn.
Zoals je zelf ook al zegt, die mensen doen het om te hobbyen. Dat hoeft toch ook helemaal geen geld op te leveren? Mijn hobby's leveren me ook geen geld op.

[Reactie gewijzigd door WEBGAMING op 13 januari 2019 20:00]

For the record, juist veel mensen die Bethesda games langdurig spelen gebruiken mods. En in dat geval zijn vaak de Nexus mods superieur (uiteraard niet allemaal) maar bijvoorbeeld de onofficiële patches en cut content weer toevoegen, grafische verbeteringen etc. Allemaal wel de moeite waard.

Ik weet niet wat momenteel in de Creation club speelt, maar destijds waren het vaak slechte ripoffs van oudere Nexus mods.
Ik speel de laatste weken intensief Skyrim, met als conclusie dat het naar mijn mening toch wel in de top tien beste spellen ooit hoort te staan.
Wat een contrast met Fallout 76.
De reden waarom Skyrim in die top 10 zou mogen staan is echter ook niet vanwege z'n technische perfectie. Denk nog maar even terug aan de release en dan vooral de PS3 versie, welke eigenlijk gewoon nooit het daglicht had mogen zien net zoals '76 in de huidige vorm. Wat dat betreft is het gewoon "business as usual" bij Bethesda en kijk ik er persoonlijk ook echt niet van op. Dat een dergelijke testomgeving niet goed genoeg is afgeschermd is ook weinig verbazingwekkend.
Iets anders: het lijkt wel alsof de devs (onder leiding van Todd Howard) expres alles fout laten gaan wat maar mogelijk is met dit spel. Soort stille manier van protesteren tegen moederbedrijf Zenimax?
Ik denk eerder dat het een deadline is van Zenimax die MOET en die ZAL gehaald worden, no matter the cost en vervolgens zitten wij spelers met de ellende. Normaliter zij ook, als de game journalistiek eens ballen zou hebben om zulke wanproducten een 1 te geven ipv 5,5 (= geslaagd), waaronder Tweakers.

Het is jammer dat software buiten de regelgeving valt, anders had Zenimax jaren geleden al problemen kunnen hebben met consumenten organisaties wegens de technische staat van hun 'product', wat zeker in het geval van Fallout 76 erbarmelijk was . . .
Die laatste zin, je bent toch niet serieus mag ik hopen?
het lijkt wel alsof de devs (onder leiding van Todd Howard) expres alles fout laten gaan wat maar mogelijk is met dit spel. Soort stille manier van protesteren tegen moederbedrijf Zenimax?
Dat doen ze al sinds de eerste Elderscrolls game, zal dus wel niet een protest zijn.
Als je Skyrim goed vindt moet je zeker Witcher 3 en Assassin’s Creed Origins eens proberen.
Aww, arme Wobby!
De Buster van Fallout 76.
Niks nieuws dit. In WoW had je inderdaad Dev Island waar je ook via wat glitches 'redelijk' gemakkelijk bij kon komen. Dev Island was vroeger trouwens west van Teldrassil, de Night Elf starter area. Toen er op een bepaald moment wel erg veel mensen kwamen heeft men de zone in een aparte worldspace neergezet.

Twee meest waarschijnlijke scenario's, de engine van FO76 kennende:
1) Iemand heeft toegang gekregen tot het console menu via een tweak ergens in de game files.
2) Iemand is in de 'void' terecht gekomen via een jump glitch, en een dev heeft ergens een item in de wereld achter gelaten waardoor je naar deze testspace wordt geteleporteerd.

Maarja...FO76 negatieve berichtgevingen is nu eenmaal gemakkelijk scoren op internet. Dit zag je ook bij The Elder Scrolls Online. Wat vervolgens volgde was dat TESO een super populaire en goede MMO is geworden voor het merendeel van de wereld terwijl nog een aantal roeptoeters denken dat de bugs nooit zijn gefixed. 8)7
Het enige dat ik hier interessant had gevonden was te weten HOE ze het gedaan hebben om een oordeel te kunnen vellen.
andere fallout games zoals fallout 4 hadden deze ruimte ook al, je kon er komen door het volgende te doen:

Type “coc qasmoke” to reach the dev room, which is an odd town square with boxes containing every weapon, consumable, bobblehead, etc. There is no door leading out of the dev room, so you will need to use the console again to teleport to a normal location.

al denk ik niet dat dat in FO76 zal lukken, als er al een console mode in zit :+

[Reactie gewijzigd door Khaelos op 13 januari 2019 20:51]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee