Bethesda bevestigt Fallout 76-spelers te bannen die 'ontwikkelaarsruimte' ingaan

Bethesda laat weten dat het tijdelijk de accounts van Fallout 76-spelers opschort op het moment dat ze zich toegang hebben verschaft tot de 'ontwikkelaarsruimte'. Deze ruimte werd onlangs ontdekt en bevat bijvoorbeeld onuitgebrachte items.

Bethesda heeft een verklaring aan Eurogamer gegeven waarin het aangeeft te onderzoeken welke spelersaccounts items hebben verkregen 'door zich toegang te verschaffen tot ruimtes die niet voor het publiek zijn bedoeld'. Volgens de studio zijn deze ruimtes, waarmee op de ontwikkelaarsruimte wordt gedoeld, alleen toegankelijk voor pc-spelers die 'applicaties van derden' gebruiken. Daarmee geeft Bethesda aan dat dit niet is toegestaan.

De accounts van spelers die de verboden ruimte hebben betreden, krijgen te maken met een tijdelijke opschorting. Of en wanneer deze opschortingen weer worden opgeheven, is niet duidelijk. Bethesda zegt dat de vraag van wat te doen met deze accounts deel is van het onderzoek. De ontwikkelaar roept spelers die de verboden gebieden hebben betreden op zich te melden bij het support-team van Bethesda.

Ruim een week geleden werd duidelijk dat sommige spelers van Fallout 76 in staat bleken ruimtes te betreden waar zich bijvoorbeeld onuitgebrachte spullen bevinden, maar bijvoorbeeld ook menselijke npc genaamd Wobby. In Fallout 76 zitten vooralsnog geen menselijk npc's. Sommige spullen verschenen later op eBay of werden naar andere accounts overgeheveld.

Er werd eerder al gesproken over vermeende bans die Bethesa in een reactie zou hebben uitgedeeld, iets dat het bedrijf nu bevestigt. De studio zegt niet of het er inmiddels in is geslaagd om de ontwikkelaarsruimte definitief af te schermen van spelers.

Door Joris Jansen

Redacteur

18-01-2019 • 17:25

89 Linkedin

Reacties (90)

90
79
42
3
0
25
Wijzig sortering
Moeten ze maar geen ontwikkelaarsruimte in een MMORPG gooien. :+
Zover ik het begreep is dit zelfs bij MMORPG's best wel normaal. WoW zou ook zo'n ruimte hebben.

Het probleem ligt zich er in dat Bethesda buggy zooi aflevert en niet eens vóór release problemen oplost die al jaren voorkomen in hun engine. Ik hoor dat het langzaam beter wordt en dat ze ondertussen al honderden bugs gefixt hebben. Mensen juichen dan, maar ik denk "waarom release je überhaupt een game met zoveel bugs?"

Ik hoop echt dat Bethesda hier van leert. Ze hebben nooit bekend gestaan als de ontwikkelaar met games zonder bugs, maar in een singleplayer game is dit meestal minder erg of merkbaar dan in een online game. Wanneer jij in een singleplayer game bepaalde bugs niet ontdekt dan kom je er nooit mee in aanraking. Maar in een online game zullen er altijd spelers zijn die expres op zoek gaan naar die bugs en er zo andere spelers het leven mee zuur maken.

[Reactie gewijzigd door lepel op 18 januari 2019 17:37]

Daarom hebben ze sommige bugs ((pump action rifle reload animation) die al in meerdere spellen zat) nooit gepatched. Nu het Online is en er extra geld verdient kan worden als mensen langer de game spelen is er ineens wel animo om deze bigs te fixen zodat mensen niet nog sneller het spel links laten liggen.

Sowieso is hun beleid kwa patches zo scheef als het maar zijn kan.
Atom shop fouten worden zsm succesvol gepatched maar game breaking bugs, crashes, infinite load screens, crash on exit blijven er gewoon meerdere patch rondes in zitten of onsuccesvol gepatched. Bizar!

Als ze meteen de prio hadden gelegd om maximal bugs te pletten hadden ze mijn waardering gehouden maar door de verkeerde prio’s te geven zijn ze mijn respect nu volkomen kwijt.
... maar ik denk "waarom release je überhaupt een game met zoveel bugs?"
Heel simpel: men wou/wil heel veel geld binnen harken met zo min mogelijke moeite. Lekker meeliften met de microtransaction hype en Bethesda is niet de enige die dat wil. EA was dat de vorige keer met Battlefront 2, Bethesda is nu het pispaaltje en volgende keer is het weer een andere developer/publisher.

Het grote probleem is toch wel regulatie: waar auto- en witgoed bedrijven met 10.000 regeltjes te maken hebben cq. krijgen mbt het uitbrengen van hun "product", hebben software developers en publishers wat dat betreft 'carte blanche'. Zij kunnen een full priced software product voor 60 euro de markt oppleuren, terwijl ze er maar een maandje of twee aan 'gewerkt' hebben (ik neem nog Fallout 76 als voorbeeld, wat gewoon een refurbished Fallout 4 is). Er is letterlijk niets en niemand die dat kan/wil tegenhouden, want als je wielophanging van alle modellen niet goed is, hebben autofabrikanten een probleem en als er stroom komt te staan op de trommel van alle modellen je wasmachine, hebben wasmachine een probleem. Waarom hebben software developers die zulke niet-werkende troep op de markt pleuren om te cashen dan GEEN probleem ??
Ik hoop echt dat Bethesda hier van leert.
Bethesda en leren is zowel een virtuele alsmede een reële onmogelijkheid! Hun volgende games hebben weer dezelfde bugs sinds Morrowind en kennen dezelfde problemen als Morrowind, dus ik verwacht helaas niets anders en ik weet dat dat er bij software development bugs komen kijken, maar als je een titel loslaat op drie VERSCHILLENDE systemen die VERSCHILLEND van elkaar opereren, waarbij iedereen DEZELFDE bugs ervaren, dan heb je als developer minachting voor je publiek. Ergens had ik gehoopt dat consumenten en weet ik het voor organisaties van zich laten horen en dat er een zelfde soort ophef zou ontstaan, zoals destijds bij het pay2win systeem in Battlefront 2, maar helaas, iedereen houdt zich jammer genoeg stil . . .
“Iedereen houdt zich stil” ..?

Het hele forum staat vol huilie huilie verhalen over bugs, zoveel, dat de mensen die zich wel vermaken met het spel zich er ondertussen kapot aan ergeren.

Er is nu weer een andere golf van klaagzangers gaande, met name van de mensen die gebanned worden.
Het bannen is namelijk niet alleen begonnen voor die dev room toegang, maar vooral vanwege het exploiten en dupen van items.
“Iedereen houdt zich stil” ..?
Ja, zeker als je het vergelijkt met de ophef die ontstond destijds met Battlefront 2. Die werd door de mainstream media massaal opgepikt, waardoor de politiek en anderen (zoals de kansspelautoriteit) er zich ermee gingen bemoeien en met het resultaat dat 'lootboxen' meer (terecht!) aan banden zijn gelegd. De 'fallout' van Fallout76 komt jammer genoeg niet door de niche-bubbel van de gamemedia heen, waardoor Bethesda gewoon hun gang kunnen blijven gaan.

Nog steeds blijf ik het jammer vinden dat dat niet is gebeurd, want een aantal automerken hebben nu te maken met miljardenboetes met hun gesjoemel (of zijn we dat weer vergeten?), maar software developers die willens en wetens gewoon een 'asset flip' of ander rammelend product op de markt brengen, blijven de dans maar ontspringen, maar misschien is weer een videogame crash zoals begin jaren '80 weer nodig om developers weer bij te brengen . . .
...maar misschien is weer een videogame crash zoals begin jaren '80 weer nodig om developers weer bij te brengen..

Duurt volgens mij niet lang meer: ik hoor best wel wat mensen die absoluut geen nieuwe game meer willen kopen. Te vaak op hun bek gegaan.
Vermaak me prima met zoveel mogelijk van kleinere developers spelen ;-)

Aanraders:
- Frostpunk (RTS, survival, post-apoc) van 11-bit (op Steam)
- Parkitect (RTS, builder, theme-park) van Texel Raptor (op Steam)
- PUBG (FPS, BR) van Bluehole (inmiddles Pubg corp) (op Steam) (niet echt meer een "kleine" dev, iig start-up'ish - en ja, was buggy, nu zeer goed te spelen)
- Civilization 6 (5 ook goed) (Turn-based-strategy) van Firaxis Games (op Steam)
- Kingdoms & Castles (RTS, builder) van Lion Shield (op Steam) - simpele opzet, erg tijd-rovend ;)
- Cities: Skylines (RTS, builder) van Colossal Order Ltd (op Steam)
- Unravel (Story) van Coldwood Interactive (op Origin)

Uiteraard ook wel games van grote devs, maar eerlijk gezegd kom ik daar meer fouten tegen dan bij die van kleine(re) devs. Misschien hebben ze, omdat ze grotere teams hebben, meer last van scope-creep (meer features toevoegen en dan veel dingen 'net' niet af krijgen).
WoW heeft inderdaad ook een zogenaamd 'GM island', en was in een ver verleden ook nog te bereiken door spelers. Maar in tegenstelling tot Bethesda, was Blizzard in ieder geval nog slim genoeg om daar geen kistjes met alle mogelijke items in te plaatsen.

https://www.youtube.com/watch?v=GqqJKruPUj4
Maar in WoW hebben ze geen ruimtes nodig. Het enige waar de GM Island ruimtes voor gebruikt worden is zodat GM's een plek hebben waar spelers niet kunnen komen(en soms om ze er heen te sturen als ze geband worden). GM's hebben tools om gewoon van alles te kunnen doen(bijv. in de Lich King veranderen in een Arena skirmish), maar alles is gelogd.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 18 januari 2019 19:27]

Die vijf spelers die nog online zijn? :+ Kunnen ze de servers in ieder geval vroeg sluiten.


Mag wel duidelijk zijn dat Bethesda met deze Fallout zwaar gefaald heeft en dat doet mij wel veel zeer, want was toch één van mijn favoriete games. Zou echt een natte droom wezen om Fallout door CD Projekt te laten maken!
Blij dat ik deze game heb overgeslagen. En voor het volgende deel wacht ik wel een paar dagen/weken nadat de nodige reviews te lezen zijn, en de bugs opgelost zijn. En dat zal de mensen leren om NOOIT te pre-orderen.
Fallout is naar mijn mening dood.

Cyberpunk 2077 daarentegen ziet er goooooeeeeed uiiiiittt , hopen da CDProjectRed de boel niet half aflevert :)
Als deze ruimte echt alleen bereikbaar is door applicaties van derden, is het een goede zaak dat mensen ervoor geband worden.
Kan dit zomaar? Stond dit in de voorwaarden? Mensen betalen namelijk geld voor deze (blijkbaar niet goed geteste) code.
Uit het artikel
Volgens de studio zijn deze ruimtes, waarmee op de ontwikkelaarsruimte wordt gedoeld, alleen toegankelijk voor pc-spelers die 'applicaties van derden' gebruiken. Daarmee geeft Bethesda aan dat dit niet is toegestaan.
Ze kunnen wel mooi zeggen "Ja nee dit is niet onze schuld want ze gebruikte 3rd party applicties" maar goh, zo werken de meeste hacks en cheats. Het betekent gewoon dat Bethesda geen of slechte anti-cheat in hun game heeft zitten. Iets wat bij een game van dit kaliber niet moet kunnen.
Cheats/hacks en anti-cheat is een wapenwedloop waar je als ontwikkelaar bijna altijd achteraan loopt. Het is dan ook over het algemeen nuttiger voor een ontwikkelaar om (tenzij er iets urgents is, zoals dit) niet direct gebruikers van hacks te bannen omdat hackmakers dan weten dat hun hack gedetecteerd word en weer een alternatief opzoeken, maar om later in grotere hoeveelheden mensen tegelijk te bannen.
De hack in kwestie was een teleport hack. Dat zoiets mogelijk is, ja prima. Maar dat er geen mechanisme is dat zegt "als de speler meer dan x meter in x tijd aflegt dan bannen" kan ik niet bij komen. Of natuurlijk zoals het nu werkt, spelers die die ruimte betreden meteen bannen.

Je kunt zeggen wat je wilt over de wedloop op cheats, maar dit zijn gewoon extreem domme dingen om in je game te laten. Wanneer je een gebied in de map zet waar alleen devs mogen komen en je zorgt er dan niet voor dat spelers gebanned/gekilled worden wanneer ze die ruimte betreden dan sla je als ontwikkelaar wel echt de plank mis. En ja, dat is extreem gemakkelijk om in te bouwen en met een simpele check zoals "als speler deze zone betreed en rol is niet admin, dan ban/kill", zoals Bethesda nu heeft laten zien.

Bethesda had Fallout 76 gewoon minimaal een half jaar moeten uitstellen, zeker aangezien ze niet veel MMO ervaring hebben.
Het grote probleem van je oplossing zit hem in het feit dat een dergelijke anti cheat measure 100% foolproof moet zijn. Met de hoeveelheden bugs kan je dat niet garanderen.
Het ding is, dat je in veel huidige games met cheats geen noemenswaardig voordeel meer kan behalen. Veel vormen van cheaten zijn "it's only a matter of time" bans geworden. Gameservers houden passief heel goed bij hoe mensen spelen. Weet patronen te herkennen en zodra je even op het niveau van een prof (of beter) speelt, wordt je sowieso geflagged.

Er wordt al lang niet meer gekeken naar client side, die vormen van anti-cheat zijn meer toevoeging op, dan "de anticheat".

Al zijn er nog genoeg games die client side anti cheat als 'de oplossing' beschouwen en daarbuiten nog maar weinig doen.
Je zegt volgens mij precies wat ik bedoel? Waar de anticheat draait maakt toch niet uit? Het blijft een anticheat, die patronen kunnen pas herkent worden als er ook daadwerkelijk patronen zijn om te herkennen ;)
Klopt ook wel, maar sinds een paar jaar is er nog maar weinig "achteraan lopen". Je kunt als cheater niet meer zo 'ownen' als vroegah. Het staat je enkel toe wat beter te spelen. Wat voor de meeste overige spelers eigenlijk maar weinig uit maakt. Die 100-0 cheaters zijn de volgende ronde toch weg.
Tja.. in elke online multiplayer game zijn cheats, hacks etc. te vinden. Zo vind ik het ook raar dat mensen makkelijk konden speedhacken in counter strike en las ik dat het ook een tijdje mogelijk was om te teleporten in cs:go. Deze mensen worden uiteindelijk ook gewoon door Valve permanent gebanned en kunnen fluiten naar hun centjes.
Oh ja, goed punt, in Fallout 76 kon je ook speedhacken in de beta. En weet je waarom? Omdat dit een bekend probleem is met Bethesda's engine (welke de snelheid van de game koppelt aan de fps) en omdat Bethesda het blijkbaar niet belangrijk vond dit te fixen in Fallout 76, ondanks dat men al jaaaren weet dat dit mogelijk is.
Zelfs WoW heeft last van Hackers/botters. En ook zij hadden een GM island waar je naar toe kon. Als zelf zij er last van hebben wat verwacht je dan van bethesda?
Maar GM island in WoW (iig in vanilla) was heel wat anders dan deze dev-room. GM island was vooral iets waar GMs spelers heen konden teleporteren als ze dachten dat het bots waren of op een andere manier cheaters waren.
Het testen van items enzo deden ze in de test-realm en QA-omgeving, en die laatste is een intern blizzard iets.

Ik ben er een keer geweest toen ik met 2 andere BM hunters world dragons aan het verslaan was omdat we een 'exploit' in de Mend Pet scaling hadden gevonden in de pre-patch voor TBC. Geen van ons is gebanned, we mochten de loot gewoon houden en de encounters werden niet gereset voor de rest van de server. Een dag later was er een hotfix die het kapot nerfde.
Ik kan je zeggen je staat best raar te kijken als Alliance speler als er ineens een Tauren naast je staat die level ?? is en vraagt wat je aan het doen bent.
Testen van items was in WoW ook aanwezig hoor? Zo zijn er mensen die (perongelijk) via de mail GM items gekregen hebben met een "Kill al players" use

Tevens een legendary item wat perongelijk aanwezig was in de loottable van een boss waar er 1 van gedropt is
https://www.engadget.com/...shard-the-lost-legendary/

En zoals ik ergens anders ook al linkte, een maand geleden zijn er nog verschillende spelers gebanned in WoW omdat ze actief een bug misbruikte waar een world boss bij iedere kill (kans op) loot gaf ipv de tegenwoordige standaard van 1x per reset.
Nee. Er is een groot verschil tussen een door de ontwikkelaar (onbedoeld) ingebouwde 'exploit' te gebruiken, en het gebruik van 3rd party software om te het werk van de ontwikkelaar te manipuleren.

En zelfs voor dat eerste kun je een ban krijgen, als eerder is aangegeven / jij had kunnen weten dat het een exploit is.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 18 januari 2019 20:02]

In de voorwaarden staat dat gebruik van 3rd party applicaties niet toegestaan is, dus als je daarmee betrapt wordt wordt je account geblokkeerd. Dat is niet anders dan bij andere online games.
Ook met applicaties van derden zou je niet rond moeten kunnen teleporten of door muren heen glitchen.

Beetje apart ook dat je voor een online only spel gebanned kan worden voor iets wat niet eens in de live omgeving zou moeten zitten.

Tevens is het volgens Reddit aannemelijk dat dit ook mogelijk is zonder hacks en de huidige ban methode is een script als je die room gaat looten…

Waar gaat dit heen met Bethesda.
Tevens is het volgens Reddit aannemelijk dat dit ook mogelijk is zonder hacks en de huidige ban methode is een script als je die room gaat looten…

Waar gaat dit heen met Bethesda.
Beste bron ooit...
Maar ook al zou het zonder hacks kunnen.. iedereen die na het laatste nieuws bericht actief (mis/ge)bruik van gemaakt heeft kon toch op z'n klompen aanvoelen dat er iets tegen hun gedaan zou gaan worden?
Wat is er mis met Reddit? Kan net zo betrouwbaar zijn als Tweakers. En gezien de staat van FO76, is het inderdaad best aannemelijk.

Dat is ook wel zo, alleen blijf ik het toch apart vinden dat een ontwikkelaar je de toegang tot een spel volledig kan ontzeggen waar je gewoon voor betaald hebt. Bij online diensten zoals WoW is dat toch wat anders.
Dat is ook wel zo, alleen blijf ik het toch apart vinden dat een ontwikkelaar je de toegang tot een spel volledig kan ontzeggen waar je gewoon voor betaald hebt. Bij online diensten zoals WoW is dat toch wat anders.
Leuk dat je dat zegt, juist bij WoW zijn er een maand geleden veel mensen gebanned omdat ze (moedwillig) een Raid Boss meerdere keren konden slopen en die iedere keer items gaf, waar het in WoW normaal is dat een boss maar 1x per week items dropt.
https://www.wowhead.com/n...ensions-for-ivus-loot-bug

(wat dus zelfs zonder externe tools kon, alleen staat in de voorwaarden dat je ook geen bugs actief mag misbruiken)

[Reactie gewijzigd door Puc van S. op 18 januari 2019 17:59]

Ook met applicaties van derden zou je niet rond moeten kunnen teleporten of door muren heen glitchen.
Als jij daar nou eens een oplossing voor implementeert, kan je dat vast voor grof geld verkopen aan praktisch ieder game development bedrijf.
Veel games hebben daar al een oplossing voor. Doe dit in BF en baf, doei.
Bijhouden waar spelers zijn en wat hun maximale potentiele snelheid is (lag ingecalculeerd) en als iemand ineens de halve map over teleport.. duidelijk.
Zelfs voor door muren heen glitchen, toen WoW zo populair was, had je Lineage 2. Dat spel werkte toen al met geodata van waar je wel en niet mocht komen. Muur door glitchen > systeem warned je en notificatie naar moderators.

Deze vormen van anticheat zijn al lang common good, zelfs een early access als SCUMM had dit al binnen enkele maanden geïmplementeerd.

Je kan vrij passief serverside cheaters vinden. Zie bv hoe die BF dev ex-pro in CoD gebanned werd.
Veel games hebben daar al een oplossing voor. Doe dit in BF en baf, doei.
Goed he, en nu bij Bethesda dus ook "BAF, doei!" volgens dit nieuwsbericht.
Yes, maar BF heeft een singleplayer! :+
Fallout 76 is een MMO
Ongelooflijk dat mensen een product als FO76 kunnen blijven verdedigen...
Ja alleen vereistte dit geen externe hack, maar is dit simpel gedaan door een power armor clipping glitch, waardoor je door de muur heenstapt. Dit is gewoon buggy behaviour, geen hack!
Betekent overigens niet dat dit per se waar is. Wellicht is het 1 van de manieren. Ik ben tijdens het spelen al een keer door lag door een muur heen gelopen en ben ook een keer door de grond gevallen. Zou me niks verbazen als je met creatief bewegen en laggen zo’n beetje alles kan flikken. Het zou niet de eerste game zijn waar je door muren kunt glitchen. Zie ook “zelda barrier skip”. Ben vroeger ook wel eens door muren gelopen in games door tijdens het uitloggen op auto-walk te drukken. De game haalde eerste de muren weg tijdens uitloggen, na opnieuw inloggen stond ik mooi aan de andere kant van de deur, zonder de subquest te hoeven doen.
Als je iets doet dat duidelijk niet de bedoeling is en daarvoor "software van derden" nodig hebt om dat te bereiken lijkt me dat niet de juiste vraag.
Er is ook niet betaald voor toegang tot die ontwikkelingsomgeving.

Dat de deur op een kier staat, wil niet zeggen dat je kan binnenwandelen en alles meenemen ;)
Aan de andere kant, als jij de deur op een kier laat staan zal je verzekering niet uitkeren omdat je de boel niet ordentelijk had afgesloten en beveiligd.

Bethesda wist dat als ze een dergelijke ruimte in het spel laten zitten, dat er vroeg of laat spelers zullen zijn die het zullen vinden. Dus hebben ze zelf de verantwoordelijkheid om de boel goed te beveiligen. Zo kan je je ernstig afvragen of een dev-room wel in de live omgeving moet zitten of dat je die moet beperken tot de QA-omgeving. Je kan serverside checks inbouwen die kijken of een speler te snel beweegt etc.

Het komt op mij een beetje over alsof Bethesda netjes "enable_console=0" in de ini heeft gezet en nu verbaasd is dat er spelers zijn die die 0 in een 1 hebben veranderd toen ze in de ini file hun FOV wilde aanpassen of een niet-standaard resolutie oid wilden instellen.

Bedenk je wel, dit is een MMO waarbij spelers sneller konden lopen als ze de FPS limiter die standaard op 30 stond uitzetten, omdat de interne klok van de engine gekoppeld is aan de framerate van de client. Iets wat sinds het einde van het XT tijdperk al niet meer gedaan werd. Je weet wel, toen je nog een Turbo knop op je PC had om hem langzaam te maken zodat je oude software die afhankelijk was van de CPU klok ipv de RTC op een normale manier kon draaien.
Dat de deur op een kier staat, wil niet zeggen dat je kan binnenwandelen en alles meenemen ;)
Was dat maar zo. Omdat de ban niet direct gebeurd kan je de spullen naar een ander account sturen. Bethesda heeft op dit moment niet de mogelijkheid om dit tegen te gaan omdat objecten geen individueel id nummer hebben.

Daarnaast zijn die items allang doorverkocht, ze nu alsnog verwijderen zorgt voor veel boze spelers.

[Reactie gewijzigd door Raphaelo op 18 januari 2019 18:03]

Ik heb begrepen uit een filmpje dat mensen met items uit die room gebanned worden. Dus ook die die de items kregen/kochten. En dat gebruikers due dus niet zelf daar geweest zijn hun moeten contacteren
Voor de items die alleen in de dev room te vinden zijn kan Bethesda dat inderdaad. Die zijn simpelweg niet 'legaal' te verkrijgen namelijk.

Helaas bevat de dev room bijna alle items uit de game. Stel dat je bijvoorbeeld een shotgun meeneemt en verkoopt aan een andere speler. Dat wapen is door Bethesda hoogstwaarschijnlijk niet meer te onderscheiden van eentje die in de wereld gedropt of gecraft is.
Je betaalt geld, maar krijgt daarvoor alleen maar toegang tot de software (game). Je wordt geen eigenaar. In de EULA (end user license agreement) staat meestal dat de ontwikkelaar je op elk moment de toegang tot de game kan ontzeggen om wat voor reden dan ook. Overtreding van spelregels is niet eens noodzakelijk
Er staat duidelijk in dat je geen applicaties van derden mag gebruiken om verandering te doen in de game.
Dat heeft elke mmo er wel in staan.
Het gaat niet zo zeer om de toegang, maar dat er items van die room de spelwereld in vloeien en daarmee de spel ervaring van andere spelers verpesten.

Wie z’n fout het is laat ik maar in het midden, dat die room er überhaupt is, of niet zit dichtgetimmerd zit, is gewoon prutswerk.

Dat spelers lopen te exploiten is net zo fout.
Als je vals speelt word je uit het spel gezet, dat is zelfs bij een potje klaverjassen zo.

Belangrijkste is dat er een oplossing komt, en wat ik uit de opmerkingen van Bethesda haal wordt daar hard aan gewerkt.

Denk dat men zich ook moet realiseren dat Bethesda een beginnende speler is op de online multiplayer markt, het is geen Blizzard veteraan.
Als het bedrijf voor de release een eerlijk statement op twitter zet van ‘jongens, bij release kunnnen er nog bugs in zitten’, dan heb je als koper de keuze om te wachten of het voor lief te nemen.

..als men dan toch nog achteraf komt met een huilie huilie klaagzang.
Tja, ik kan er niet helemaal bij met m’n hoofd.

Zou willen dat meer uitgevers dit deden.
Ik ben letterlijk gestopt met het kopen van EA games producten door hun cash grab mentaliteit (halve producten, vervolgens paid DLC en shitloads aan bugs).

[Reactie gewijzigd door sarcast op 19 januari 2019 09:14]

Belachelijk, ik heb 50€ betaald voor een spel, dat 5 dagen later voor nog geen 25€ in de aanbieding werd gegooid. Vol problemen en bugs zit, en nu gaan ze nog dreigen mensen te bannen ook. Ze zijn goed gek geworden bij Bethesda. Niet dat ik interesse heb om in de ontwikkelaarsruimte te gaan, het feit dat ze er over dreigen vind ik al belachelijk. Fix gewoon dat mensen er niet meer in kunnen komen die daar niks te zoeken hebben. Maar om mensen nu te bannen en hun product af te pakken, waar ze al te veel voor betaald hebben.. Belachelijk.

Met een offline spel kon je doen wat je wilt, je hebt het gekocht dus is het van jou. Of je het spel nu steeds laat crashen, wilt speedrunnen/glitches zoeken moet je lekker allemaal zelf weten. Alsof Lego gaat verbieden om zelf je eigen creaties te maken maar persee het boekje moet volgen..
Belachelijk, ik heb 50€ betaald voor een spel, dat 5 dagen later voor nog geen 25€ in de aanbieding werd gegooid. Vol problemen en bugs zit, en nu gaan ze nog dreigen mensen te bannen ook. Ze zijn goed gek geworden bij Bethesda. Niet dat ik interesse heb om in de ontwikkelaarsruimte te gaan, het feit dat ze er over dreigen vind ik al belachelijk. Fix gewoon dat mensen er niet meer in kunnen komen die daar niks te zoeken hebben. Maar om mensen nu te bannen en hun product af te pakken, waar ze al te veel voor betaald hebben.. Belachelijk.

Met een offline spel kon je doen wat je wilt, je hebt het gekocht dus is het van jou. Of je het spel nu steeds laat crashen, wilt speedrunnen/glitches zoeken moet je lekker allemaal zelf weten. Alsof Lego gaat verbieden om zelf je eigen creaties te maken maar persee het boekje moet volgen..
Tja, je wist dat je een online MMO (achtig?) spel gekocht had, dus je 2e paragraaf is niet van toepassing.

Daarnaast, wat vind je van het punt dat er dus mensen zijn, die moedwillig (met externe tools) zichzelf daar toegang toe verschaft hebben, daar items verkregen hebben die (nog) niet bedoeld waren om in het spel te gebruiken en deze items al dan niet voor echt geld verkopen?

De ruimte bezoeken is 1 ding, er actief misbruik van maken wat anders..

Daarnaast, developerfunctionaliteit zit wel in meerdere games (en zelfs normale applicaties, kijk maar eens hoevaak er niet nieuwe functionaliteit van WhatsApp "uitlekt" omdat er in de apk verwijzingen naar iets staan) dus zo raar is dat niet.
Ja je hebt gelijk, 2e paragraaf mis ik mijn punt een beetje.

Ik vind dat als je online een manier weet om items te bemachtigen binnen het spel, jou niks verwijten kan worden. Of het nu de bedoeling is of niet, je hebt gewoon gebruik gemaakt van de mogelijkheden binnen het spel. Moeten ze die mogelijkheden maar blokkeren, om ze nu te straffen omdat ze een fout bij bethesda hebben ondekt is omgekeerde wereld. (Waarom fixen ze het nu niet meteen, is er ook geen misbruik meer).

@ELD
We leven niet in een land als Amerika waar je maar iedereen aanklaagd en voor de rechtersleept iedere keer als je je zin niet krijgt. Ik ben gewoon teleurgesteld.

@Bouddieehh
Ja ik was hyped, heb niet gepreorderd maar op dag van release bij locale retailer gehaald. Kon toch niet wachten. Eigen schuld, en heb in het verleden wel spellen van deze uitgeven op niet legale wijzen gespeeld en veel plezier aan gehad, nu betaal ik en heb ik geen plezier. Maar staan we quite, dat geld zie ik dan ook maar als betaling voor het plezier dat ik uit vorige games heb gehaald.
Als we er in geloven zouden we KARMA!!! roepen.

Je mag super hyped zijn van me! En dat is maar goed ook (soms niet want teleurstelling). Bij Bethesda en in zekere zin BioWare/EA moet je gewoon op je hoede zijn. Ik denk, maar ja wie ben ik?, dat ze er nog wat patches tegen aan gooien en dat FO76 dan nog goed te spelen is zoals Mass Effect Andromeda.
Belachelijk, ik heb 50€ betaald voor een spel, dat 5 dagen later voor nog geen 25€ in de aanbieding werd gegooid. Vol problemen en bugs zit,
Welkom bij Bethesda!
Regel #1 NOOIT PRE-ORDEREN!!
Regel #2 Altijd wachten tot de reviewers de bugs hebben gespot daarna oordelen en overgaan tot aankoop

Sorry maar bij Bethesda weet je dat de eerste week/maand/kwartaal meer bugs zijn dan bij Blizz, Rockstar, From Software, Square Enix en andere.
Bethesda is dead to me. Er om treuren doe ik niet, aangezien ze bij hun engine blijven worden de games die ze gaan uitbrengen toch niks voor mij. Fallout 4 zal ik nog wel een keer spelen maar die is er al. De die hard fans die 100en uren in 76 hebben zitten gaan ze nu bannen lol.
Wat is dat nu weer voor onzin, hoezo gaan de die hard fans die 100en uren in 76 zitten bannen? nee hoor, behalve als die die hard fans 3rd party applicaties hebben gebruikt om in die ruimte te komen en dan de items meegenomen hebben en verkocht of overgeheveld naar andere accounts.. Ofwel je bent gewoon niet lief bezig geweest en dan terecht dat je (voorlopig) gebanned wordt.
Vind het wel komisch dat het spel constant door iedereen afgezeken wordt, maar ook constant over gepraat wordt. Blijkbaar is het redelijk succesvol, anders hoorde je er nu al niks meer over.
Vind het wel komisch dat het spel constant door iedereen afgezeken wordt, maar ook constant over gepraat wordt. Blijkbaar is het redelijk succesvol, anders hoorde je er nu al niks meer over.
om eerlijk te zijn, ik speel het nog redelijk graag, ja het is soms wat buggy en misschien ouderwets, maar wel speelbaar.
Bethesda heeft met Fallout 76 en alle fouten en leugens eromheen haar eigen doodvonnis getekend. Hetis wachten op een faillissement. Als je je spelers die grif hun geld naar je bedrijf oversluizen als stront behandelt verdien je ook niet beter.
faillissement, Yeah right.

Heb je er enig idee van wat voor een gigant er achter Bethesda softworks schuilgaat ? Die gaan echt niet over kop na 1 misser hoor.
In 2016 werd de waarde van moeder bedrijf Zenimax Media nog op 2.5 milliard dollar geschat.
Alleen zullen aandeelhouders op een gegeven moment wel eisen gaan stellen als Bethesda teveel verlies draait.
Er zijn bij Bethesda/Zenimax geen aandeelhouders, ze zijn een privaat bedrijf. ;)
hoezo behandelen ze die spelers als stront? je gaat zitten cheaten/misbruiken en dan piepen dat je gebanned wordt? Je kunt niet zo maar in die ruimtes komen, en zeker items meenemen en dan ook nog eens gaan verkopen.. terechte bans, en daarbij is het op dit moment nog niet zeker of je ook nog gebanned blijft.
En Bethesda gaat hier echt niet van failliet.
Pre-orders van de duurste editie werd onder meer een prachtige canvas tas beloofd. Wat ze kregen was een of ander goedkoop flanellen ding. De spelwereld is leeg en zit vol bugs, modden levert een ban op (zelfs als je alleen een LUT gebruikt om de kleuren een beetje aan te passen) terwijl de meeste mods juist de bugs van Bethesda zelf oplossen, en mensen DIE geband werden kregen mail dat ze een essay moesten insturen waarin ze vertellen hoe slecht modden is. Want je spelers behandel je alsof het schooljongetjes zijn.
enz enz enz.
En dat is nog niet de helft van wat ze de betalende spelers geflikt hebben.

[Reactie gewijzigd door Danny op 18 januari 2019 22:55]

Een publiciteitsstunt om de playerbase even aan te wakkeren? }:O

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee