Fallout 76 krijgt vending machines waarmee spelers elkaar items kunnen verkopen

Spelers van Fallout 76 kunnen binnenkort goederen direct aan elkaar verkopen. In een nieuwe patch van het spel wordt 'player vending' toegevoegd, waarmee spelers hun eigen online winkel kunnen opzetten.

Dat maakt maker Bethesda bekend in de release notes van Patch 9, die op 7 mei uit komt. De belangrijkste toevoeging is die van persoonlijke Vending Machines in de kampen van spelers. Met zulke machines kunnen spelers items verkopen aan anderen die zij tijdens quests of elders in het spel hebben gevonden. Via de kaart is vervolgens te zien welke spelers wat verkopen. Spelers kunnen zelf bepalen hoeveel items gaan kosten. Items blijven in ondertussen wel in de inventory van een speler staan.

In de update van deze maand zit ook een nieuwe feature waarmee spelers legendarische items kunnen kopen met een nieuwe in-game valuta, de Scrip. Die kunnen zij verzamelen via nieuwe machines die in de wereld worden geplaatst. Ook kunnen spelers na de update display cases inzetten om items tentoon te stellen, en wordt er een nieuwe Survival-score aan het Survival-mode scorebord toegevoegd.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

03-05-2019 • 20:07

28 Linkedin

Reacties (27)

27
27
15
3
0
7
Wijzig sortering
Ik weet niet waarom maar ik speel het spel nog steeds elke dag, kijk ook erg uit naar dinsdag om m'n CAMP opnieuw te bouwen. Als het goed is hebben ze de retrictie eruit gehaald dat alle vloerdelen de grond moeten raken en hoeft er maar eentje met de grond in verbinding te staan. Niet realistisch maar wel mogelijkheid tot meer creativiteit
Van de ene kant is dit goed dat ze in de game blijven geloven en er nog het beste van proberen te maken.
Maar anderzijds is het ook weer zielig. Voor zover ik weet spelen relatief weinig mensen deze game nog, omdat de release een complete drama was.
Buiten dat, wens ik ze nog een goed vervolg. Hopen dat de andere games allemaal weer wel goed gaan, zoals zijn voorgangers.
Maar anderzijds is het ook weer zielig.
Ik weet niet precies hoe ik dit moet opvatten, maar als je hiermee sympathie voor Bethesda wil uitdrukken, dan kan ik mij daar echt niet in vinden. Ze hebben de staat van FO76 en de afkeer tegen dit spel volledig aan zichzelf te danken. De sterke indruk die ik er van heb, is dat het van meet af aan niet meer geweest is dan een cynische en uitermate luie poging om geld te slaan uit een populair genre onder de naamsbekendheid van Fallout. Het is op alle fronten een ondermaats product.
Niet helemaal mee eens. het internet zit gewoon vol met azijnzeikerds.
Zo was Battlefield V al ten dode opgeschreven voordat het ook maar uit was en dat alleen door 'het internet'.
En dat terwijl de enige flaw die ik kon vinden in de game te maken had met keyboard rebinds zijn iets waar bijna iedere game last van heeft tegenwoordig.
Je weet wel die verrotte forced hard binds met als resultaat dat je niet je vertrouwde keys kon gebruiken zoals in BF1.
Daardoor is tegenwoordig een keyboard en muis met full rebinds dan ook een vereiste voor pc gaming om dit soort onzin te overrulen.

Fallout 76 is zeker niet perfect er zitten gewoon onacceptabel veel bugs in maar mensen zeken de game al af vanaf het moment dat er bekend werd dat het online only was.
En dat terwijl als je realistisch ben het online only gedeelte van de game nog geen 1% is.
Je kan prima alles solo doen en de impact van andere spelers op een negatieve manier is minimaal. sterker nog mensen waren over het algemeen behulpzaam.
De rest is puur smaak maar wederom iets dat al afgezeken werd voordat mensen echt het spel gespeeld hebben.
Het antal bugs dat in de game zat en zit dat is iets waar mensen echt over mogen zeuren want dat zijn er meer als in welke andere game ook en ondanks dat je van meer als de helft geen last heb in solo gameplay zijn het er nog steeds veel te veel.
Maar wederom dit kon je pas weten na aanschaf en het kwaad was al geschied door de online community die massaal op de afzijkboot gesprongen was.

Dus had bethesda het beter moeten doen? ZEKER WETEN! Maar dit geld voor iedere uitgever deze dagen.
Ik kan me de laatste foutloze game waar ik niet in .json of .cfg files heb moeten klooien of mods als reshade nodig had voor de looks die er niet uit zaken of key rebond tools nodig had om het speelbaar te maken niet meer herinneren. Tombraider, doom, battlefield, call of duty, Metro, dishonored 2, apex, subnautica, ark, borderlands series en zo gaat de lijst van recente games nog wel even door.

Is de game zo slecht als iedereen doet geloven? Ja en Nee. De bugs zijn onacceptabel maar op zichzelf is de game best prima met genoeg content en speelt het lekker weg.
Is de game zo slecht als iedereen doet geloven? Ja en Nee. De bugs zijn onacceptabel maar op zichzelf is de game best prima met genoeg content en speelt het lekker weg.
Als de bugs al onacceptabel zijn dan is het gewoon end of story. Dan is de game dus gewoon slecht. Het is een dealbreaker. Daarnaast lijkt de game in niets op voorgangers waar het verhaal en interactie met NPCs centraal stond.

Ik snap niet helemaal waarom je blijft verdedigen met non-argumenten als "anderen doen het ook en dat is vandaag de dag de standaard".
Ik verdedig niemand ik geen gewoon de trieste harde waarheid weer. Er is deze dagen geen enkel game zonder serieuze problemen.

En als bug de game een dealbreaker maken dan kan je gaming wel dood verklaren want het is helaas regel ipv uitzondering.
Het is iets waar we mee moeten leren leven ben ik bang.
Als No Man’s Sky zich kan redden, kan Fallout het zeker.
Zijn niet met elkaar te vergelijken denk ik. Bethesda is niet onafhankelijk, Hello Games wel. Zenimax kan zomaar zeggen dat de stekker eruit moet omdat FO76 geld bloedt. Hello Games kan/kon doorgaan totdat ze erbij neer zouden vallen. Daarbij was No Man's Sky het geesteskindje van Sean Murray en die wilde volgens mij koste wat kost zijn game net zo vaak updaten tot het zou zijn wat hij voor ogen had. FO76 heeft iets dergelijks waarschijnlijk niet.

Daarbij is FO76 vanaf het begin al een puinhoop terwijl No Man's Sky gewoon een hoop content miste en niet helemaal was wat Murray min of meer had beloofd.
Yup. FO76 is gebaseerd op een single player engine die al jaren verouderd was en ze multiplay in hebben gekwakt. Zitten een aantal nare dingen in die denk ik heel lastig zijn aan te pakken (anders hadden ze die wel gefixt). Daarnaast nauwelijks visie over wat de game precies zou moeten zijn, het zwalkt alle kanten op.

NMS is gemaakt door een vrij klein team en de engine speciaal gemaakt voor de game, dus dat maakt aanpassingen/rewrites wel even een stuk makkelijker. En klein team = minder kosten, dus ze kunnen het lang volhouden met de hoeveelheid geld die ze hebben binnengehaald (en nog steeds binnenhalen).

[Reactie gewijzigd door NLxAROSA op 3 mei 2019 23:24]

Euhm, nee toch?

De Creation Engine is gebasseerd op een Gamebryo Enigne (voorheen bekend als NetImmerse). Wat juist een MMO Engine was?

Zaric Zhakaron heeft dit mooi toegelicht in de eerste 5 a 6 minuten van deze video:
https://www.youtube.com/watch?v=jqymg_prARI
(rest van de video is ook aan te raden, maar met een korrel zout want Zaric)

Nu weet ik uiteraard niet of het waar is wat hij verteld over deze Engine , maar het klinkt plausibel.
Bethesda is in een zekere zin onafhankelijk. Zenimax is namelijk opgericht door de “oude” Bethesda, ik geloof dat dat net voor Morrowind gebeurde, dus technisch gezien is het 1 ding.
Anoniem: 24417
@Ulas4 mei 2019 02:45
Lijkt me sterk, de codebase is gewoon te buggy. Niet te redden, beter gewoon weggooien en gauw vergeten.
Een codebase weggooien en opnieuw beginnen is ook niet alles.
Want met een nieuwe codebase komen ook allerhanden nieuwe bugs en kinderziektes naar voren.
Aan de andere kant, de TESO engine werkt prima in mijn ogen, waarom dat ze die niet hebben gebruikt als basis en een beetje getweaked zodat het ook voor FO76 werkte begrijp ik echt niet.
Het is een engine waar ze al jaren mee vertrouwd waren en die zich al jaren bewijst.
Mensen blijven er in trappen, dus tja. Zo houdt je die C- games in stand en bedrijven als o.a. EA smullen van de boel rehashen en players uitmelken :P

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 3 mei 2019 20:18]

Het blijkt dus dat we moeten kiezen tussen of microtansacties of halfgare games.....

Of in het geval van EA beide.
Ik bekijk het wel nog steeds van een afstandje in de hoop dat het goed genoeg wordt om aan te schaffen. Als meer mensen dat hebben kan het uiteindelijk nog iets worden.
Als je alle bugs weg zou laten en dat zijn er heel heel HEEL veel (heb er zelf meer als 54 geteld waarvan een deel toch wel game breaking) dan is het best een goede game.
Al dat gejammer over geen npc's vind ik echt onzinnig gezeur daarvoor gaan mensen maar een andere game spelen en content is er genoeg voor weken.
Maar het aantal crashes freezes en andere bugs zijn het grote probleem.
Ongeveer een derde daarvan is wel gefixed en een deel is alleen in coop een probleem maar dan nog zijn het er te veel.

Ik had de game voor €8.85 gescoord dus dan valt de schade wel mee maar genoeg ergernis aan het einde van de rit om toch teleurgesteld te zijn ondanks dat ik er neutraler in gegaan ben als de meeste zeurkousen van deze tijd.
Maar er zitten ook zat leuke elementen is. Zo is het launchen van een nuke echt geinig.
Verder is het online element verwaarloosbaar en ja er zitten zielige etters in maar daarbij log ik meteen uit en weer in en dan zit je in een andere server zonder die flapperds waarna je ze kan blocken in de recente lijst en zie je ze nooit meer terug.
Over het algemeen heb ik andere spelers juist behulpzaam gevonden.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 3 mei 2019 22:44]

Al dat gejammer over geen npc's vind ik echt onzinnig gezeur daarvoor gaan mensen maar een andere game spelen
Ze hadden het spel gewoon geen fallout moeten noemen... Jij kunt het wel onzinnig gezeur vinden, maar de game mist gewoon belangrijke punten wat fallout games fallout games maakten en zo vervreemd je de bestaande fanbase van je.
De gameplay voelde gewoon net zoals fo3/4 dus die mening deel ik totaal niet.
Ik denk dat het er vanaf hangt hoe je de game speelt (de vorige games ook). Om te beginnen denk ik dat jij nooit VATS gebruikte in FO3/NV/4? Want wat in 76 zit lijkt er in de verste verte niet op... Als je wél gewend bent om VATS te gebruiken dan is de gameplay in 76 compleet anders.
Verder vind ik persoonlijk verhaal ook belangrijk, het geeft de motivatie waarom je aan het doen bent wat je doet. Alleen maar naar mensen luisteren die al lang dood zijn, voor mij is dat saai. In de eerdere games was ik zelf onderdeel van het verhaal en in 76 lijk je er compleet buiten te staan.
Het is vooral zielig dat een bedrijf met zoveel kennis en ervaring niet in staat is om de behoefte goed in te schatten en het is nog veel zieliger dat ze nog steeds met die armzalige engine bezig zijn.

Dat probleem kan Bethesda alleen zelf oplossen, maar heel eerlijk, ik denk dat ze er te diep in zitten om het nog te kunnen zien. Ja, zelfs nu. TES 6 kan maar zo eens vies gaan tegenvallen - MTX? Ik denk dat de kans groot is. Deels online? Het kan maar zo. Ik houd mijn hart vast.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 4 mei 2019 12:01]

Als toch wel een behoorlijk fan van de franchise moet ik helaas zeggen ;
"Too little, too late"
F76 is in mijn ogen geflopt, en goed ook.
Bethesda heeft maanden de tijd gehad om iets te doen aan de game en in die tijd was bethesda zelf amper bereikbaar voor commentaar..

We kregen pas na maanden drammen iets van openheid over de patches omdat er eigenlijk alleen maar een hoop gesleuteld werd op een negatieve manier aan skills waar niks mis mee was zonder dat er verder ook maar een woord aan vuil werd gemaakt waardoor vele anderen met mij ineens een nutteloze builds hadden (los van het hele TSE debacle)

De reparatiekosten waren een doorn in het oog. Helemaal als je dan ziet dat de endgame boss letterlijk of niks laat vallen terwijl jij 3 van je wapens mag repareren.
De hoeveelheid aan reparatie kosten en verbruikte ammo maakte dat moest grinden.. om te kunnen grinden...
De enige reactie... maanden te laat... Was een pay2win oplossing via de Atom store.. waar echt niemand om gevraagd had..

Na weken van verloren loot drops. Vastzittende quests en onzichtbare vijanden die jou wel pijn doen had bethesda ook een geniale oplossing... ze doen daar niks aan... maar..... Je kan nu wel een roze prinsessen bed kopen..

En nu proberen ze krampachtig nog wat van de reddit klachten te adresseren van maanden geleden. Uiteraard via de Atom store..

Erg erg jammer.. op dit punt hoop ik alleen maar dat een andere studio de rechten van ze overneemt en er wel een waardige toevoeging aan de franchise bij weet te maken ..
Och, Second Life bestaat ook nog steeds.

[Reactie gewijzigd door MeMoRy op 4 mei 2019 10:01]

Dat Fallout76 doet me wel denken aan Elder Scrolls online. Dat was bij de start ook niet geweldig en er was veel kritiek. Na 2 jaar (!) hoorde ik hier steeds meer goede berichten over en heb het daarom aangekocht, abonnement was inmiddels afgeschaft. Ik viel van verbazing van de stoel hoe groot de speelbare wereld inmiddels was, hoe soepel het liep, hoeveel spelers er waren, enz. Ik heb het een hele tijd met plezier gespeeld, maar ik ben toch meer een liefhebber van single player dan MMO.
Fallout76 kan dus op termijn toch goed worden, schrijf het nu niet af.
Ja helaas met je eens release was een drama.
Vind ook niet dat de uitspraak van Todd Howard "Het is een game in progress" dit acceptabel maakt.

Ik speel het zo af en toe maar nog steeds teveel lag en bugs die frustratie oproepen. Vind dat ze daar eerst naar moeten kijken.

Gelukkig is het verder niet een abonnement.

Op naar ES6
Laat ze eerst maar eens gaan bug fixen i.p.v. continue alleen maar content toevoegen etc...

Elke 3 seconden staat het bij mij even stil.
Maakt niet uit hoe je je scherm instellingen ook aanpast, het is gewoon onspeelbaar zo ...
En ik probeer het te spelen op een 8-core AMD, 32GB werkgeheugen, Nvidia 970 GTX, all SSD ...

De engine is gewoon ruk.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee