Fallout 76 krijgt in de zomer Steel Reign-uitbreiding

Bethesda voorziet Fallout 76 in de zomer van een nieuwe verhaaluitbreiding. Steel Reign zet het verhaal van de Brotherhood of Steel voort en bevat nieuwe missies, locaties en npc's. In de herfst belooft Bethesda andere 'flinke veranderingen', daarover is nog weinig bekend.

De komst van de gratis verhaaluitbreiding staat op de Content Roadmap voor 2021. In de lente komen de eerste vernieuwingen, in de vorm van nieuwe functies, die momenteel al getest kunnen worden op testservers.

Steel Reign volgt in de zomer en is het vervolg op Steel Dawn, een uitbreiding die vorig najaar verscheen. Met die uitbreiding bracht Bethesda de Brotherhood of Steel naar Appalachia en dat verhaal krijgt nu een vervolg.

Verder belooft Bethesda 'flink veranderingen' in de herfst, waaronder een evolutie van Private Worlds. Daarover gaat het bedrijf de komende maanden meer bekendmaken. In de winter krijgt Fallout 76 nieuwe legendarische wapens en pantsers met vier sterren. Ook maken huisdieren dan hun intrede.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

22-03-2021 • 17:01

38 Linkedin

Reacties (38)

Wijzig sortering
Sindskort weer begonnen met spelen en ik was ook zo'n zure hater.

Wat een briljant spel is het geworden. Echt niet normaal. Wereld van verschil gewoon.

Zit er nu 200 uur in met m'n vriendin en we spelen regelmatig met veel plezier het avontuurtje in Appalachia :-)
Sorry hoor, maar ik als azijnpisser eerste klas (ik was écht onwijs zuur over deze game, want ik ben Fallout fan sinds deel 1 en 76 leek echt nergens op) geloof het eigenlijk niet dat het nu 'briljant' is geworden.

Kan je wat uitgebreider onderbouwen waarom je het eerst ruk vond en wat je er nu briljant aan vind?
Ik vond het zelf eerst ook maar meh, en nu is het een prima game. Grotendeels door de content, maar vooral door de vele QoL dingetjes die ik nu niet zou kunnen opnoemen, maar zodra ze er niet meer zijn merk je het direct.

Als je het nog nooit geprobeerd hebt, geef het zeker een kans.
Hoe lang zou je het een kans moeten geven dan zou jij zeggen? Heb het laatst een paar uur met een vriend gespeeld, we waren allebei net de vault uit... Eerste quests gedaan maar de afstanden waren groot en er gebeurde weinig buiten af en toe even vechten. Dat eerste stuk in ieder geval was puur ren ren ren vecht ren ren doe iets op een terminal ren andere kant op ren ren ad nauseam...

Misschien is het ook dat we allebei fan zijn van de vorige Fallouts en dit is toch gewoon echt anders, maar de eerste indruk die we allebei kregen was dat het erg saai was.
Lastig te zeggen. Duurde voor mij ook wel even voordat ik erin kwam, maar ik heb de eerste paar uur sowieso de quests links laten liggen. De wereld zit vol met verhalen, net als in de vorige Fallouts. Als je het verhaal van de Overseer volgt kom je op een bepaald moment in de Vault Tec University. Toen ik wat logs las en erachter kwam wat daar gebeurde was ik wel hooked aan de wereld van FO76.
Ik snap ook echt niet waarom een alom slecht beoordeeld spel op Tweakers telkens en telkens weer zo veel aandacht krijgt (ja, ik klikte alleen op de titel om me weer te kunnen ergeren!).
Het is sterk verbeterd, de NPC quests zijn zeker leuker dan de originele quests, maar het is gewoon geen goed geheel. Wat heb ik aan sfeer als ik de quests in de meest random volgorde kan doorlopen?

Ik ben FO76 pas beginnen spelen na de Wastelanders update, dus ik moet leunen op informatie van anderen in mijn team om te weten welke quests oud zijn en welke nieuw.

En uiteindelijk blijft het maar grinden grinden grinden. Naar wat werk je toe?
Op level 24 had ik al een scorchqueen neergehaald omdat al die hogere level players die aan het farmen zijn.

Ik geef Bethesda ook geen krediet om van een drol een goed gepoetste drol te maken. Kom gewoon niet met een drol op de markt, dan heb je deze problemen allemaal niet.

Dit misbaksel krijg je gewoon niet meer rechtgezet met updates en patches. Ik wil de verhaallijn vanaf de eerste keer fatsoenlijk kunnen doorlopen, zodat alles logisch past in één geheel. Daarna kun je expansions gaan uitbrengen. Maar daar is het nu te laat voor...

[Reactie gewijzigd door humpus op 23 maart 2021 08:48]

Ik heb de game gekocht, maar nog nooit gespeeld. Is dit ook leuk in je eentje of moet je het echt met een groepje spelen?
Is prima te spelen in je eentje, sommige missies kunnen alleen soms een beetje moeilijk zijn. Mijn ervaring is dat random doodgaan niet een ding is, de paar keer dat je een andere speler tegen komt is het vaak niets meer dan naar elkaar zwaaien en weer doorrennen.
het spel is prima speelbaar in je eentje je kan altijd een public group joinen.
er zijn ongeveer 3 echte grote missies die je wel in een groepje moet doen de rest van de game is solo perfect te doen
Ik speel het spel al meer dan een jaar dagelijks en is nog steeds erg leuk om te doen ook gewoon solo. Zeker ook het feit dat bethesda actief het spel blijft ontwikkelen en verbeteren is wel erg fijn het gaat langzaam maar wel goed.
En er zitten nou eenmaal enkele bugs in de game al is dit wel veeeeel minder dan in het begin maar he wat is een bethesda game zonder bugs ?

p.s. het spel i momenteel via verschillende wegen erg goedkoop te kopen en als je de game eenmaal hebt hoef je niet persee per maand te betalen tenzij je bepaalde perks wilt hebben die je game "leven" beter maken.

Ik heb zelf de basis game geheel uitgespeeld zonder 1 euro uit te geven.

[Reactie gewijzigd door copywizard op 22 maart 2021 17:45]

Een maandje geleden heb ik het voor de 2e keer opgepakt. De eerste keer heb ik er een weekje spelen in zitten. Nu wilde ik het nog eens proberen en heb even doorgezet, maar ben er weer mee gestopt.
Ik kom er niet in. Het ziet er goed uit en er is niet echt iets mis mee.
Maar het voelt zielloos. Het voelt leeg.
Ik kan het niet anders beschrijven.
Ik heb Fallout 4 helemaal kapot gespeelt (meer als 350 uur ) en ben om het "lege" gevoel te testen weer even terug gegaan naar Fallout 4 en daar heb ik het "lege/zielloze" gevoel helemaal niet.

Het is natuurlijk persoonlijk. zoals ik andere reacties lees zijn er mensen die het leuk vinden. Als je het spel toch heb gekocht spendeer er een weekje aan dan weet je het zelf.

Ik hoop dat je er veel plezier mee hebt
Ik had geen verwachtingen van de game, kon hem spelen via de game pass. Maar moet zeggen, na even inkomen, ik er wel van genoten heb. Juist het alleen rondtrekken.
Ja sommige events en dingen zijn niet alleen te doen, maar ook daar ging ik de charme van inzien om met mensen te doen. Als je hem dan toch hebt, hij is nu naar mijn mening leuk om te spelen. Zelf honderden uren per andere fallout zitten. Deze zal me niet zolang zoethouden, maar zit toch al op de 90 uur :).
Langzaam maar zeker wordt het het spel wat het van in het begin had moeten zijn.
Enkel gespeeld (of geprobeerd) in de beta, vervolgens vorige maand nogmaals opgestart en echt 10x beter en leuker geworden. hopelijk met deze uitbreidingen nog meer QOL updates.
Ik zie een paar leuke toevoegingen waar de community al jaren om vraagt. Overigens een leuke game waarvoor verder geen in-game aankopen met geld nodig zijn. En ik had geen zin in Fallout multiplayer, maar ben zeker overtuigd van de meerwaarde. Inmiddels zeer speelbaar en een uitstekende community.
Ik heb destijds zoals zo velen de game gekocht, een uurtje of 5, misschien wel 10 gespeeld, en daarna echt verveeld geraakt. De stomme bandjes afspelen en totaal gebrek aan NPCs of een goede verhaallijn was niet voldoende om mij geïnteresseerd te houden. Dat nog los van het bouwen van een basis wat nagenoeg onmogelijk was met alle beperkingen in bouwstenen, aantal blokken, en het verplaatsen dat eigenlijk nooit werkte.

Is het inmiddels echt tijd om de game nog eens een kans te geven, of kont het nog steeds niet inde buurt van de voorgaande delen?
De game toch maar eens geprobeerd, zat al een tijdje in de game pass. Moet zeggen, is een prima spelleke geworden.
Heb het onlangs geprobeerd via gamepass maar als shooter vind ik de gameplay gewoon ruk. Het is het allemaal net niet. Het is duidelijke jank van Bethesda wat ik nu gewoon niet meer vind kunnen. Als ik binnen een uur al meer frustratie dan lol heb, dan houd het voor mij op. Het is was acceptabel in singleplayer aangezien je toch de boel kon modden e/o cheaten. Maar ook voor de volgende in de reeks(en), they need to step up.
Kan je nagaan dat het bij release nog veel erger was?
always on voice chat, bugs, crashes,. etc.
Kunt zeggen wat je wilt over always on voice chat, maar ik heb de meest hilarische en leukste interacties in een multiplayer game ooit beleefd daardoor.
Het word tijd dat besthesda is met de 4K60 upgrade voor de PS5 komt! Dan stap ik meteen weer in!
We zijn met 3 casual zaterdag-avond gamers. Vonden the Division 2 erg leuk. Sluit dit aan bij ons?
ja zeker het is leuk om coop met ze drieen te spelen maar je zult dan wel minimaal zelf een goede teamspeak/discord server moeten hebben voor de voice-chat.

er is namelijk geen echt echte chat aanwezig en de voice chat heb ik persoonlijk nooit geprobeerd het zit er wel in maar geen idee hoe en of het goed werkt.

je kan dan het gehele spel samen doorlopen en er valt een boel te doen!
Wij zijn van 76 naar div2 gegaan. Het is een prima game om met je vrienden te spelen.
Dat is best wel appels met peren vergelijken, antwoorden ja, nee, misschien en yolo zijn allemaal geldige antwoorden op die vraag.
Klopt het is niet geheel dezelfde game maar heeft wel vergelijkbare aspecten je kan de game in first en third person spelen ook heb je veel opties kwa armor en modificaties hiervan en net als met wapens.

Tuurlijk the division is geen fallout en fallout is geen division begrijp me niet verkeerd maar voor een online coop game hebben ze best veel dingen gemeen.
Ik ben wel een beetje klaar met deze game om eerlijk te zijn. Ik speel liever solo en waarom moet je allemaal punten kopen om uberhaupt een muur te krijgen. Het hele concept is betalen en nog meer betalen voor goodies. Ik ga niet zeggen dat de game super slecht is, want het speelt allemaal soepel als je dat vergelijkt met het begin toen het uitkwam, maar zit blijkbaar ook niet te wachten op een online versie van fallout.
Punten om een muur te kopen? Waar heb je het over? De cosmetische opties de optioneel zijn? Deze game is prima te spelen zonder er een euro extra aan uit te geven.
Nou ik ben opnieuw begonnen op de Xbox en voor ik een muurtje van hout kan neerzetten heb ik eerst 500 atomic punten nodig, terwijl ik gewoon gratis hout kan haken van oude boomstammen. Ik kan wel een complete houten steiger neerzetten, maar een houten wall NOP :)

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 22 maart 2021 22:09]

Dan doe je iets fout want ik kan dat gewoon zonder punten te gebruiken.
Ik heb mijn hele basis gebouwd zonder ooit een euro in het spel te hebben gestopt. Compleet met brick walls, defence, echt alles erop en eraan. Dus kennelijk doe je iets fout.

Veel quests doen, dan krijg je Atomics.
Ik heb een maandje gespeeld en heb een complete huis set kunnen kopen van de store. even een beetje focus op het krijgen van punten en voila je kunt best veel uit de store halen. Ik zie het probleem niet.
Dat is wel een beetje het businessmodel van de game ja.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee