Door Paul Hulsebosch

Redacteur

Gamescom - Preview Diablo III

In de rij

Jawel, ik had het voor elkaar, ik was de allereerste die op de GamesCom in Keulen de kans kreeg om Diablo III te spelen. Kwestie van vroeg opstaan om vooraan in de rij te staan. Blizzard heeft met BlizzCon deze week dan wel zijn eigen feestje, de gamesgigant uit Irvine is wel degelijk in Keulen aanwezig, en heeft zowel Starcraft II als Diablo III in speelbare vorm meegenomen. Voor Diablo III is dat een Europese primeur, waar dan ook erg veel belangstelling voor is.

Al was ik lange rijen fans voor die nog moesten wachten om de game te mogen spelen, lang duurde de pret niet, want na een kwartier hield de demoversie er onverbiddelijk mee op. Op dat moment had ik alleen nog met de Barbarian gespeeld en niet met de andere twee classes. Er zat dus niets anders op dan weer achteraan aan te sluiten voor een nieuwe ronde met de Wizard en daarna nog keer voor de Witchdoctor.

*Twintig jaar

Zoals Blizzard een jaar geleden al aankondigde, borduurt Diablo III vrolijk verder op Diablo II. Ook het nieuwe deel speelt zich af in The Sanctuary, al is het twintig jaar later. Dat betekent dat een nieuwe generatie helden het op moet nemen tegen dezelfde duivelse krachten van weleer. Tot zover het verhaal; veel nieuws was daar in de demo namelijk niet aan te ontdekken. Dat speelt zich af in nogal anonieme woestijngebieden met weinigzeggende namen als Sundered Pass en Howling Plateau.

*Woestijn

Het zal doorgewinterde Diablo-spelers gelijk opvallen dat de wereld van Diablo III, ook in de woestijn van de demo, veel minder vrijheid biedt dan die van Diablo II. Er zijn veel smalle doorgangen, afgewisseld met delen die breder zijn en waar je iets van het gebaande pad kan afwijken. De noodzaak om van het pad af te wijken is net zo groot of klein als in deel II. Je vindt er de nodige kisten met goud en andere schatten, en je kunt extra monsters verslaan om zo wat extra ervaringspunten te scoren. Je kunt echter ook netjes op het pad blijven en alleen het hoogstnoodzakelijke afslachtwerk doen.

Inhoudsopgave

Lees meer

Diablo III Video van 14 mei 2012
Diablo III - Developer Diary III Video van 23 april 2012
Diablo III verschijnt pas begin 2012 Nieuws van 23 september 2011
Diablo III Video van 1 september 2011
Followers in Diablo III Video van 13 mei 2011
Diablo III Video van 19 augustus 2010
Gamescom trekt 245.000 bezoekers Nieuws van 25 augustus 2009
Bij Blizzard op de koffie .Geek van 10 juli 2009
Screenshots Diablo III Nieuws van 18 juni 2009
Blizzard kondigt Diablo 3 aan Nieuws van 28 juni 2008

Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee