Diablo III krijgt gratis Starter Edition

Net als World of Warcraft en StarCraft II krijgt Blizzards Diablo III een Starter Edition die gratis speelbaar is. De gratis versie komt in grote lijnen overeen met wat in de bètatest van de game speelbaar was en verschijnt tegelijk met de game zelf.

In tegenstelling tot World of Warcraft en StarCraft II verschijnt de Starter Edition van Diablo III tegelijk met de game zelf, wat wil zeggen dat de gratis versie vanaf 15 mei te spelen is. Spelers kunnen in de Starter Edition een deel van Act I van de game spelen, tot aan de confrontatie met de Skeleton King. Ze kunnen verschillende characters aanmaken, maar die kunnen niet verder doorgroeien dan tot level 13. Ingame-voorwerpen uit de Starter Edition kunnen niet te koop aangeboden worden in het real money auction house, wel in het gewone auction house, waar in virtueel goud gehandeld wordt. Bovendien is matchmaking alleen mogelijk met spelers die ook de Starter Edition spelen. Spelers die de game gekocht hebben, zijn niet zichtbaar.

Er is de eerste dertig dagen wel een voorwaarde verbonden aan het spelen van de Starter Edition. Om deel te kunnen nemen is een serienummer nodig. Wie de game koopt krijgt daar een guest pass bij, met daarop een serienummer waarmee de Starter Edition gedownload kan worden.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

What is Diablo III?

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

14-05-2012 • 16:26

109 Linkedin

Lees meer

Reacties (109)

109
104
62
4
1
21
Wijzig sortering
Er is wel een voorwaarde verbonden aan het spelen van de Starter Edition. Om deel te kunnen nemen is een serienummer nodig. Wie de game koopt krijgt daar een guest pass bij, met daarop een serienummer waarmee de Starter Edition gedownload kan worden.
In de eerste 30 dagen is een Guest pass nodig om de Starter Edition te spelen, na 30 dagen (15 juni?) is the Starter edition voor iedereen beschikbaar.

http://eu.battle.net/supp...tarter-edition-guest-pass

En ja, het is een soort demo. Je kunt de Starter edition op ieder moment upgraden met een cd key van het volledige spel, waardoor je verder kunt spelen. (In tegenstelling tot normale demos waar dat niet kan, en je het spel vanaf het begin moet spelen.)

[Reactie gewijzigd door Kser op 14 mei 2012 16:34]

je krijgt de Guest pass alleen als je de box versie koopt, niet als je hem digitaal heb gekocht.

"Guest Pass keys are included in all box copies of Diablo III"

[edit] De Guest pass key, had ik niet nodig, waarom is mij een raadsel. Als je inlogt met je battle.net account kun je gelijk spelen.

[Reactie gewijzigd door Floks op 15 mei 2012 10:20]

Uiteindelijk is de starter edition niet gratis en zit het inbegrepen bij het volledige spel. Zal wel weer van Kotick komen, deze zotte constructie. 't is nu niet echt uitproberen meer. Waarom zou je nog een veredelde demo gaan spelen als je de volle versie dan eerst moet hebben. Dan ga je meteen voor de volledige versie. Domme zet.
Je krijgt nu eerst de dat mensen die het spel hebben gekocht hun twee 'demo' keys aan vrienden/kennissen weggeven die enigszins geïnteresseerd zijn, waarvan de kans groot is dat ze daarna ook direct naar de winkel rennen om het volledige spel te kopen. Over 30 dagen kan iedere gek de 'demo' downloaden en spelen zonder die 'demo' speciale key. Zo wil Blizzard de druk op hun servers in de perken houden en niet 2 miljard mensen hebben die tegelijkertijd de 'demo' proberen te downloaden omdat er een hype is op TV/internet, terwijl de kans erg klein is dat ze het spel gaan kopen.
Dit is dus perfect voor mij. Ik heb nog nooit Diablo gespeeld (jaaa ik weet het, schande), mooie manier om gratis eens te proberen. Heeft er iemand een key? ;)
Geen schande hoor.

Snap de beperking niet.
De items zullen toch niet genoeg waard zijn om gold te farmen.
De content is maar goed voor een uur of 2 per character, maar het beroep maakt niets uit voor het stukje verhaal dat je voor geschoteld krijgt.

Heb de beta gespeeld en ben blij dat ik het kunnen testen heb, zodat ik nu gefundeerd kan zeggen dat ik het niet zal kopen.
Ik had voordien ook veel lovend gehoord over D3 en vraag me nu nog steeds bij elk bericht van D3 waar die mooie woorden vandaan komen.
Ik sluit me hier volledig bij aan. Ik heb de beta ook uitgespeeld en het is wel een aardig spelletje, maar niet meer dan dat. Ik zie de fun er niet zo van in.

Het skills systeem kent weinig diepgang, want je krijgt bij elke level-up gewoon een nieuwe skill of rune die beter is dan de vorige. Je hoeft zelf dus geen keuzes te maken, gewoon elke keer de laatst geunlockte skill of rune gebruiken :S

Het spel speelt wel lekker, het hack-en-slash gevoel is er wel, maar ik vind de gameplay een beetje beperkt, niet echt 2012.

Ik begrijp de hype dan ook niet zo goed. Wat maakt dit spel beter dan bijvoorbeeld Dragon Age? Of de iets meer fps-achtige Skyrim? De enige reden die ik kan verzinnen is coop...
Je krijgt helemaal niet een betere skill/rune met elke level up.
Vaak hebben de runes verschillende werkingen waardoor je degene kiest die bij je speelstijl past.
Daar komt uiteindelijk de keuze vandaan als je hoger level bent welke skills en welke runes je zal gaan gebruiken om de beste build te krijgen voor jezelf.
Ik had voordien ook veel lovend gehoord over D3 en vraag me nu nog steeds bij elk bericht van D3 waar die mooie woorden vandaan komen.
Nostalgie. Net zoals met SC2.
Niet alleen Nostalgie... Ze hebben met SC en Diablo 2 (meer dan in D1) gewoon een hele mooi speelwereld ontworpen. Vanalles heeft een eigen geschiedenis en is "interessant". Vergelijken met LotR gaat misschien wat ver, maar ze hebben gewoon ontzettend veel uitgewerkt en weten zo een goede sfeer neer te zetten.

Daarnaast zijn de game ontzettend lang gebalanced en gepolijst.

SC2 is nog steeds één van de weinig games die echt goed competitief te spelen zijn. Mensen vinden het misschien niets, maar dat neemt niet weg dat PvP matches gewoon vreselijk goed inelkaar zitten.

Diablo 2 is ook jaren na de release van het spel gewoon het beste topdown hack&slash RPG spel geweest. Ik zelf was ook niet bijzonder geïnteresseerd in het begin, en Diablo 1 heb ik nooit echt helemaal grijs gespeeld, maar D2 heb ik me echt jaren mee vermaakt en ik heb ook geen spijt van het feit dat ik deze uiteindelijk 3 maal heb aangeschaft.
De vergelijking met LotR gaat inderdaad te ver. Je kan het beter vergelijken met Warhammer 40000.
7/10 zou ik D3 geven op eerste gezicht. (na 8 uur game play)
Gepolished is het wel, dat zeker !
Inderdaad, ik zit te twijfelen of ik de game niet zou kopen. Heb al veel positieve dingen gehoord, maar weet niet of het mijn ding is. Jammer dat je er een serienummer voor nodig hebt.
Same here, heb nog niks in de serie gespeeld, en ook nauwelijks wat van gezien, maar best wel veel mensen die ik ken, halen het. Dus mss dat ik vrij makkelijk aan de SN kan komen om deze "demo" uit te proberen ;)
Geen schande hoor ;) er zijn er meer denk ik. Zelf heb ik ze alle twee gespeeld en meerdere keren, voorlopig heb ik nog nooit het eind gehaalt, omdat ik de verkeerde keuzes maakte in het upgraden van mijn spelprofiel, te weinig punten bij b.v. dexterity ;) en teveel bij ander keuzes in het spel, daar merk je in het begin niets van maar tegen het eind van Level 1 begin te toch echt te zweten, de levels 2 en 3 worden steeds beroerder als je de verkeerde keuzes maakte en ik sneuvelde dan altijd ergens in het laatste level, wat ik ook deed en hoever ik soms terug ging naar het begin van level 3 ik werd finaal in de pan gehakt :X

Dit spel heb ik ook besteld bij voorinschrijving, maar ik twijfel er geen moment aan dat ik ook hier mijn Waterloo ga vinden :X

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 26447 op 14 mei 2012 18:52]

sure, maar denk dat ik morgen pas tijd heb om hem door te instant messagen ^^

(dit is redelijk OT, is hier al een forumthread voor?)
Ga je dan niet krijgen dat mensen een spel kopen, het serienummer overscrhijven, en het spel 10 min later weer terugbrengen?
Ik denk niet dat winkels een geopend spel terugnemen.
Idd. dat doen ze nooit bij spellen die je online moet registreren.
Bij alle spellen met een code erin, maakt niet waarvoor, wordt het spel niet geaccepteerd bij het terug brengen.
Veel klanten die ik geholpen heb was dit een groot punt van ergernis, omdat ze (bijv. op de Xbox'360) niet eens online gespeeld hadden. Tja, wie weet wie er misbruik van maakt..
En toch is dat erg riskant voor de verkoper om te doen. Als de disc defect is bij aanschaf ben je verplicht te ruilen of geld terug te geven. Veel mensen weten dat niet en lopend dan maar scheldend de winkel uit en weer naar huis terwijl ze eigenlijk naar het politie bureau moeten lopen om aangifte te doen. Je hebt recht op garantie in Nederland! Ook op games.

En ja de winkelier aanklagen heeft effect, als hij niet wilt ruilen onder druk dan zal die dat na de rechtzaak moeten doen en dan betaald die ook meteen de kosten van het proces. Beetje dreigen met de wet en je krijgt in de meeste winkels je spel geruild ;)
(een hoop lawaai maken en maar blijven roepen dat je niet werkende games in de winkel krijgt als er net 7 man voor het games rek staan werkt ook heel goed bij de free record shop!)
Anoniem: 19339
@Static Don14 mei 2012 17:23
Ja, daarom koop ik alvast geen EA games meer... Ik kocht ooit NFS Hot Pursuit, vond het niks, maar gelukkig vertrouwde de verkoper mij op m'n blauwe ogen (en omdat ik vaste klant was) dat ik de Online Pass code niet gebruikt heb (had ik ook niet), maar voor hetzelfde geld had ik pech gehad.
Anoniem: 433761
@Rekcor14 mei 2012 16:41
Wanneer je Diablo hebt gekocht kan je dit spel ook niet meer terug brengen of ruilen.
Volgens mij doen winkels nog wel eens moeilijk met het ruilen van online spellen die geopend zijn. Juist om dat soort "fraude" gevalletjes te voorkomen
Ga je dan niet krijgen dat mensen een spel kopen, het serienummer overscrhijven, en het spel 10 min later weer terugbrengen?
Nee, want dat kan niet. Games met online activering mogen niet geruild worden en je zal dus nul op rekest krijgen. Dat vermelden winkels over het algemeen ook duidelijk. Dit is al een aantal jaren al zo.
Dit is dus eigenlijk een soort demo?
Maar alleen van iemand die het spel wel gekocht heeft.

Op zich ook wel slim want anders krijg je mogelijk wel erg veel accounts in één keer.
waarvan het grootste deel spambots / gold farmers; maar als ik hier zie dat ze sowieso niet in de 'echte' wereld kunnen spelen (en de economie kunnen beinvloeden) is dat op zich ook niet zo erg.
Ik weet niet hoor. Ik neem aan dat als ik items koop van iemand met de starter edition, dat ik ze wel in het real money auction house kan plaatsen? Althans als leek/buitenstaander lijkt dit toch zo.
Anoniem: 399803
@D-rez14 mei 2012 17:19
Nee je kan dus niets van iemand kopen in DIII van iemand met een starter edition omdat deze geen items in de Real Money Auction house kunnen zetten.
Je leest verkeerd, wat hij zegt klopt. Je kan namelijk met gold van deze mensen items kopen, vervolgens zou je die dan weer kunnen verkopen voor echt geld.

Verder is dit natuurlijk totaal niet relevant, we hebben het hier over accounts met level13 karakters, die items zijn natuurlijk geen fluit waard.
sorry, maar je kan helemaal niet samen spelen met mensen die een starter edition hebben, laat staan gold ruilen/traden, zoals er staat " Bovendien is matchmaking alleen mogelijk met spelers die ook de Starter Edition spelen. Spelers die de game gekocht hebben, zijn niet zichtbaar."
Jongens wat is lezen toch moeilijk .... welles nietes discussie terwijl het gewoon letterlijk in de tekst staat:
Ingame-voorwerpen uit de Starter Edition kunnen niet te koop aangeboden worden in het real money auction house, wel in het gewone auction house, waar in virtueel goud gehandeld wordt.
Je kan dus WEL items traden, alleen niet in het REAL MONEY AH, wel in de GEWONE AH. Vervolgens kan je het dus met je paid account het op de andere AH zetten.

[Reactie gewijzigd door InflatableMouse op 15 mei 2012 08:16]

ja maar geld dat andersom ook? Zien mensen met een gekochte game wel mensen met de gratis versie of niet? dat is de vraag. als zij die wel zien is het dus mogelijk om flink wat geld binnen te hengelen.
ik neem aan dat je een "demo" acc kan upgraden naar de volledige versie
dan is het een simpel verhaal van een X aantal farmers maken, alle items/gold naar 1 account overbrengen en dan die ene upgraden
kost je een paar centen voor de upgrade, maar daarna kan je alles verkopen
In WoW zit een soortgelijke 'starter edition'. Dat betreft ook een beperkte versie van wat betalende spelers krijgen. Zo kan je niet de auction house of mailbox gebruiken, en ruilen met andere spelers is ook niet mogelijk.

Ik vermoed dat de D3 Starter Edition dezelfde beperkte functionaliteit krijgt. Een beetje plagen natuurlijk. Zo kan je misschien wel zien wat er op die auction house staat, maar er niets mee doen. Verkapte stimulans om je het volledige spel te laten kopen.
Wat is er verkapt aan ? ;-)

Je mag gratis een stukje proberen, om te checken of je het wat vindt. Natuurlijk hopen ze dat je geinteresseerd raakt en 't hele spel koopt ;P

ik vind het gewoon slim, zo voorkom je enigszins dat mensen op zoek gaan naar hacks om 't spel uit te checken.
Het ontbreekt het nog maar net aan een 'BUY NOW' knopje, ja.
Of misschien moet ik eerst deze editie eens zien, eer ik cynische uitspraken doe die nog wel eens waar zouden kunnen zijn...
Je kan er donder op zeggen dat er in het hoofdmenu een knop zit die linked naar Blizzard shop om hem direct met ideal te kopen :)
Zou een goed idee zijn. Als je hem leuk vindt zo min mogelijk drempels neerleggen om er voor te zorgen dat je hem kan kopen.
Dat is sinds het Dos tijdperk de bedoeling van een demo..je laat mensen een stukje spelen om ze zo lekker te maken en dan het hele spel te kopen.
Dat is sowieso het hele idee achter een DEMOnstratie; Je publiek warm maken voor wat je te demonstreren hebt.
Anoniem: 406468
@Kevinp14 mei 2012 18:19
Juist, dus klopt de titel ook niet. Diablo III krijgt gratis Starter Edition maar je moet er wel voor betalen.
Nee, je kan een "guest pass" krijgen van iemand die de CE gekocht heeft.

Over 30 dagen kan iedereen een Battle.net account maken en D3 proberen zonder een guest pass.

Zie de link in het art;

"Note: The Diablo III Starter Edition will not be available without a Guest Pass until 30 days after the game launches."

[Reactie gewijzigd door Amorac op 14 mei 2012 18:27]

Ja, je kan maar een klein deel van het spel spelen, totdat je het echte spel koopt.
Volgensmij krijg je een starter serial alleen bij een fysieke box, niet bij een digital download.

Edit: volgensmij krijgen de mensen die in beta (niet de weekends) waren zowiezo een starter edition available op hun account

[Reactie gewijzigd door Cogency op 14 mei 2012 16:46]

Anoniem: 345845
@Cogency14 mei 2012 16:49
Het is goed mogelijk dat Blizzard je gewoon een automatische mail zend met een guest pass key. Hebben ze in het verleden ook gedaan :)
Volgens mij ook, ik heb meegedaan aan de beta en op mijn battle.net account is ineens een starter edition verschenen.
Leuk starter edition, maar kun je daarna verder groeien...?
Ik denk van wel maar het staat er niet in.
En het zou wel leuk zijn als je met de persoon kan spelen die jou die key heeft gegeven ^^
Nee; net zoals bij de beta kun je niet verder levelen dan level 13. Je kunt een tijdje doorspelen om wat betere gear te krijgen, maar ook daar zit een limiet op.
De game is nog niet uit, dus als het goed is heeft niemand nog een serienummer...
Maar wel raar dat je dus in principe alleen mag proberen als een van je vrienden hem al heeft.
Vreemd, ik moet dus iemand kennen die het hele spel koopt voordat ik deze demo kan spelen. Vreemde strategie..

Ik zit te twijfelen of ik dit spel moet kopen, nooit eerder een Diablo spel gespeeld, maar ik ben wel nieuwsgierig. Dan zou de Starter Edition van pas komen, maar dan moet ik dus iemand kennen die het spel al heeft gekocht. Vind ik vreemd want dan is het effect van een demo weg als je deze niet gewoon kunt downloaden en spelen?
Goeie zet. "Shareware" krijgt hiermee een revival. Zo laat je mensen kennis maken met de gameplay en interface, maar als je echt ver wil komen, koop je de hele mik.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee