Door Menno Propitius

Videoproducer

Fans keken halsreikend uit naar Diablo III

17-05-2012 • 08:28

64 Linkedin

Afgelopen dinsdag, de dag dat Diablo III eindelijk verscheen, waren Leonard Boyarsky en Julian Love in een gameswinkel in Hilversum. De lead world designer en lead technical artist deelden handtekeningen uit en 'vierden' de release van hun grote passie met fans van de rpg. Tweakers.net sprak met beide Blizzard-kopstukken en vroeg aan de aanwezige fans natuurlijk ook wat ze van de opmerkelijk lange ontwikkeltijd vonden.

Reacties (64)

Wijzig sortering
Grappig dat iedereen zeurt over de graphics... terwijl Blizzard wel MOET zorgen dat élke pc het in ieder geval kan spelen... Als Blizzard dat ook maar 1x niet doen, zijn ze al hun fans kwijt, die vaak toch echt nog op oude pc's proberen te gamen.

En ik heb nog nooit een ARPG\Hack'nSlash gespeeld die zo lekker ''weg hakt'' als Diablo III. Geluid, visuele stijl, physics en alles werken gewoon erg goed en het loopt allemaal als een zonnetje.

Gezeur over servers word ik ook wel moe van: gamers van tegenwoordig: Leer nou eens dat elke ''grote'' game launch-issues gaat hebben... Skyrim was 100x zo erg want dat was soms onspeelbaar door de bugs, SWTOR had wachttijden van 4 uur en langer op sommige servers, enorme lag en laaaaange downtimes, WoW is een bekend verhaal wat uitbreidingen etc betreft etc etc etc.

Ik heb me niet laten beinvloeden door de enorme hype rond Diablo III, ging er van uit dat een launch niet 100% soepel zou zijn en ik ben enorm verrast door die spel: veel gesproken dialogen, zeer vloeiend geanimeerde actie (en sorry, maar als een hack'nslash niet lekker hakt, mag ie meteen de prullenbak in, dus dit is zeker een belangrijk punt), crafting, leuk visueel stijltje wat vrij typisch Blizzard is en toch voelt het geheel anders genoeg om geen Diablo 2.5 te zijn. Nee ik ben best tevreden so far.
swtor en wow zijn echter mmo's, die draaien rondom online zijn en grote servers, bij D3 is dat niet nodig waardoor het offline zijn van dergelijke diensten het spel ineens niet speelbaar meer maakt.

vergelijk het met een auto die niets meer doet als de servers van de leverancier plat gaan..
Gezeur over servers word ik ook wel moe van: gamers van tegenwoordig: Leer nou eens dat elke ''grote'' game launch-issues gaat hebben... Skyrim was 100x zo erg want dat was soms onspeelbaar door de bugs, SWTOR had wachttijden van 4 uur en langer op sommige servers, enorme lag en laaaaange downtimes, WoW is een bekend verhaal wat uitbreidingen etc betreft etc etc etc.
Omdat iedereen het doet moet het opeens acceptabel zijn? Ik wil het geen halszaak noemen, maar een hoop mensen hebben er de volle mep voor neergelegd bij Blizzard (via digital Battle.net preorder) om zo meteen te kunnen spelen (ik echter niet heb op release dag zelf de CE versie gehaald in Utrecht). Ik vind het een hele slechte zaak dat er niet genoeg capaciteit was om de launch op te vangen, die huur je of je zet even je test servers in (als productie servers) als je die niet wilt aanschaffen. Om maar niet te spreken over de mensen die een dag vrij hebben genomen...

Een bugje kan gebeuren, maar niet meer kunnen spelen zodra je je eerste follower voorziet van een shield is wel heel slordig (zelf geen last van gehad).

Blizzard heeft zelf gekozen voor het online model (zodat ze extra geld kunnen verdienen aan P2P transacties), dan moeten ze ook zorgen dat het werk onder de zware belasting van een launch day.
Na 6 jaar had ik toch meer verwacht van de graphics. En dan ook nog volop serverproblemen met de launch xD
Tja, die serverproblemen zijn niet zo gek, dat is net als bij de telco's nieuwjaarsnacht. Een enorme toestroom, die veel groter is dan 'gemiddeld'. Dan heb je de keuze: ga je extra servers inzetten, die je straks niet nodig hebt, of niet. Blijkbaar heeft Blizzard (deels) voor dat laatste gekozen.
Ze hebben beide gedaan, ze hebben een deel van (f helemaal niet zeker)de webstore down gehaald en die ingericht voor D3, als ik het goed begreep in de laatste bleu posts.
Voor een spel waar het singleplayer gedeelte ook niet zonder online DRM kan worden gespeeld is dat best treurig, zoiets verwacht je van EA maar niet van blizzard (misschien is dit toch iets wat voortgekomen is uit de samenwerking met activision).
Ik weet niet of je D2 hebt gespeeld.
Single player was er wel, maar werd zelden gebruikt.
Multi player had meer content.
Kan me daarom wel voorstellen dat ze het hele single player gebeuren er uit gesloopt hebben.
Anoniem: 230001
@ThaShadow17 mei 2012 08:56
Wat is er mis met de graphics?
Ik vind de sfeer van de game geweldig en als je er helemaal ingezogen wordt merk ik het verschil echt niet tussen Diablo 3 of bv BF3.
idd de graphics passen geweldig bij de sfeer, alsof je in 'n anton piek schilderij zit ofzo :)
Daarnaast is het slim, omdat het voor oudere pc's ook nog speelbaar is, dus een grotere afzetmarkt.
Even toegegeven, het heeft bij gewoon niet de grafische pracht en praal van Battlefield 3 of zelfs een andere grote RPG zoals Mass Effect 2/3
Leer even het verschil tussen grafische pracht en grafische hoogstandjes alsjeblieft. Die twee zijn nogal verschillend van elkaar.
Waarom heeft iedereen het over graphics...Gameplay en sfeer zijn wat mij betreft veel belangrijker. Neem jouw voorbeeld, Mass Effect, daar zit totaal geen sfeer in. Het ziet er goed uit, maar daar heb je alles mee gezegd. Door het ontbreken van die sfeer, grijpt het spel mij totaal niet. Ik heb het enkele uren gespeeld, maar na een tijdje start ik het gewoon niet meer.
Battlefield 3 is natuurlijk een heel andere game. Ziet er zeker mooier uit, maar ik denk niet dat je Diablo3 in first person wilt spelen. De chaos, hack & slash e.d. zou helemaal niet zo goed werken in dat formaat.
Leuk hoor zo'n 1e post. De graphics zijn zoals het hoort. Dat is nou de uitstraling van het spel . Dat je dat persoonlijk niet mooi vind prima maar dan heb je de opzet van blizzard niet begrepen.
Het is geen Crysis, nee, maar op zich zijn de graphics goed te doen. Je ziet dat het in de basis nog dezelfde engine is als degene die ze sinds Warcraft 3 gebruiken, maar het heeft de tijd goed doorstaan. Wat vooral grafisch aantrekkelijk is (imho) zijn de (detail)effecten; omvallende boekenkasten, animaties, etc. En natuurlijk performt het gewoon goed, itt bijv. Battlefield 3.
Persoonlijk heb ik helemaal geen problemen met de graphics.

Zijn ze cutting edge? Nee.

Zetten ze de een goede sfeer neer? Absoluut.

En gezien de populariteit van de Diablo reeks ben ik er van overtuigd dat ze met opzet hebben gekozen voor een iets minder high end graphics zodat het spel voor zo veel mogelijk mensen speelbaar blijft.

De problemen met de server waren eigenlijk wel te verwachten. Met zo veel spelers die allemaal tegelijkertijd verbinding proberen te maken resulteerd in niks anders dan een ddos.

Wat ze in mijn ogen wel hadden kunnen doen is de guest keys pas een week later activeren zodat in iedergeval de betalende spelers een betere spel ervaring heeft.

In die week kunnen ze de drukte analyseren en een capaciteit verhogen voor de guest keys.
Diablo is altijd al een franchise geweest waar graphics van ondergeschikt belang zijn. Ik ken geen enkele fan die teleurgesteld is in de graphics (de heisa rond de eerste beelden daargelaten, toen de community zeurde dat alles te "vrolijk" was; http://multiplayerblog.mt...8/10/diablorainbowtee.jpg)
Dus jij heb 6 jaar lang niks gezien van de game dat je teleurgesteld was in de graphics?

Volgens mij is het al jaren duidelijk hoe de game er uit kwam te zien en dat het geen top of the line graphics zou hebben
Diablo 1 en 2 waren ook al geen grafische hoogstandjes.

Diablo 2 had toen ook al een maximum resolutie van 800x600, alleen 2D, 2 jaar nadat Unreal en Quake 3 de graphics een hele stap omhoog hebben geschopt. Zelfs Baldur's Gate 1 was technisch superieur (2 jaar van tevoren), ook al had deze ook een max resolutie van 800x600.

Diablo 3 is vergeleken met de vorige games toch wel een stapje omhoog, relatief gezien. De graphics doen precies wat ze moeten doen. Meer detail was simpelweg niet nodig geweest.

De sfeer haalt het niet helemaal bij Diablo 1 en 2, maar de 3e game is dan ook net wat anders. Ik heb het met de filters geprobeerd maar het haalt toch niet het gewenste resultaat.
Ja maar ze zijn wel 1 van de weinige wat handtekeningen durven uit te delen. Ik heb het spel nu ook gezien en ik snap ook alle grote media opheg van te voren erover niet. Alsof het ohzo goed was.. zelf heb ik de connectie problemen op dat moment niet gezien. Maar kom op die graphics...
Gezeur over de graphics gaat nergens over.

Waarom niet? nou omdat blizzard precies voldoende gebruikt om het er goed uit te laten zien maar niet zoveel detail dat ik een nieuwe pc moet kopen.

Daarnaast is vaak al die detail extra niet eens mooier.
De graphics zijn wat mij betreft prima. Van blizzard zijn we gewend dat ze de graphics niet volledig uit maxen maar wel alles polishen. Het resultaat is dat ik de game op 1920x1200 op mijn 6 jaar oude imac soepel kan spelen. ( en dat ook doe! ) En graphics of niet, de gameplay is gewoon geweldig.
Anoniem: 401227
@LopendeVogel17 mei 2012 09:27
uw reactie slaat nergens op. allesinds die laatste 5 woorden .. Graphics ZIJN in orde.
Gameplay/Sfeer > Graphics
Uitgedrukt in polygonen en ander technisch geneuzel zal het inderdaad wel teleurstellen. Maar als je er gewoon naar kijkt zul je zien dat het fenomenaal is in hetgeen waar het om gaat: sfeer en uitstraling.
Je zegt hetzelf al met volle overtuiging :) Het gaat dus niet essentieel om de graphics, maar om de gameplay.
ik vond de server problemen wel meevallen, ja als je zo'n knakker bent die het meteen in HC op nightmare wilt uitspelen in 5 uurtjes had je pech, maar voor die andere miljoenen gebruikers was er weinig aan de hand :)

Het spel zelf valt wel iets tegen, maar dat is altijd na zo'n super hype. Starcraft2 was ook niet je van het, maar misschien is dat wel beter ook. Want ik zie mijzelf Diablo3 nog wel over een aantal jaren spelen.. itt de meeste games die de laatste tijd uitkomen en waarbij er wel een 'WOW' gevoel is dat na 10minuten eigenlijk al naar een 0 is gedaald.
Idd, mensen die het niks vinden zijn niet het type mensen dat een spel als Diablo speelt.

Grafisch is het spel gewoon erg goed voor een topdown actie rpg. Deze spellen hebben nooit supermoderne gfx omdat het vooral om veel actie, verhaal en de gameplay gaat. Als je alleen mooie plaatjes wil ga je maar lekker één van je shooters spelen welke naast wat rondlopen en knallen niks biedt dan mooie plaatjes.

Er is maar één shooter die me ooit langer dan 10 seconden heeft weten te boeien en dat is Half Life 2. Maar in die stijl zou je nooit een Diablo spel kunnen krijgen.
Als je alleen mooie plaatjes wil ga je maar lekker één van je shooters spelen welke naast wat rondlopen en knallen niks biedt dan mooie plaatjes.
Beetje gefrustreerd? 8)7
Anoniem: 63628
@9071017 mei 2012 09:00
Correctie: Blizzard spellen hebben altijd bagger graphics gehad, de rest van de wereld ontwikkelde wel grafisch betere spellen. Vergelijk maar eens met Titan Quest, wat dan misschien niet een geweldig spel is geweest, maar wel liet zien dat top-down spelletjes er heel mooi uit kunnen zien. Na al die jaren ontwikkeling is het storend en bijna zielig om te zien hoe weinig aandacht ze hebben besteedt aan het grafische deel, dat had wel wat beter gekund.

Het spel zelf valt qua content ook flink tegen, als je 't in een paar uurtjes al kunt doorlopen is de content wat aan de karige kant, zoals de laatste tijd wel vaker bij blizzard het geval is. Jammer, ik had veel, veel meer van ze verwacht.
Correctie: Blizzard spellen hebben altijd bagger graphics gehad, de rest van de wereld ontwikkelde wel grafisch betere spellen. Vergelijk maar eens met Titan Quest, wat dan misschien niet een geweldig spel is geweest, maar wel liet zien dat top-down spelletjes er heel mooi uit kunnen zien. Na al die jaren ontwikkeling is het storend en bijna zielig om te zien hoe weinig aandacht ze hebben besteedt aan het grafische deel, dat had wel wat beter gekund.
En kijk daar heb je precies het punt sommige spellen zien er mooi uit maar zijn ruk om te spelen. En sommige spellen zien er minder (maar nog steeds erg) mooi uit maar zijn geweldig om te spelen. Ik weet al wat ik kies. En als je een spel had gewild wat beide was had je nog eens vijf jaar moeten wachten, en dan zal het spel opnieuw er het minst* van allen uitzien.
Het spel zelf valt qua content ook flink tegen, als je 't in een paar uurtjes al kunt doorlopen is de content wat aan de karige kant, zoals de laatste tijd wel vaker bij blizzard het geval is. Jammer, ik had veel, veel meer van ze verwacht.
Knap zeg, dat je het spel op het makkelijkst met een groep in een 7-8 uur kan rushen. Dit spel heeft veel meer dan alleen een verhaal.

*) Het spel is mijn inziens erg mooi vormgegeven.

[Reactie gewijzigd door 90710 op 17 mei 2012 09:30]

Vooraf: Ik heb (nog) geen D1/2 gespeeld, Blizzard is voor mij WC1/2/3, SC1/2, een blauwe maandag WoW en nu dus D3.

Bagger graphics? Ik weet niet wat jij heb gespeeld, maar zeker geen D3. Het is niet foto realistisch en dat willen we ook helemaal niet, we willen onze anime of Donald Duck ook niet foto realistisch. Het is een stijl die bij het spel genre hoort. Heb je voor de gein wel eens op de details gelet in de achtergrond, op 2560x1600 (high) heb ik echt gewoon zitten genieten, helemaal in de Hell levels (even naar de randjes lopen en in de diepte staren).

Houd er ook rekening mee dat alles is gevoice act, alle NPCs en niet 20 keer dezelfde dorpeling stem, allemaal verschillend. Ook de vijf classes (10 verschillende versies met male/female) hebben ieder een eigen stem en verschillende tekst. Dat zorgt er imho voor dat ik veel meer in het spel blijf en ik in de afgelopen drie dagen 30 uur D3 heb weten te spelen.

Je kan een hoop over Blizzard games zeggen, maar het is goed afgewerkt. Tot op heden slechts een aantal kleine dingetjes tegen gekomen die beter konden (en één groot ding). Af en toe proberen twee versies van dezelfde NPC dezelfde positie in te nemen, dat ziet er best bizar uit. Ik mis een game manual en de website zelf is nog niet voorzien van alle content. Groot probleem is de disconnects en de downtime, die zijn nu wel al wat minder, maar nog steeds disconnects.

Paar uurtjes al uit? Misschien als je de levels al een keer heb gespeeld, maar ik heb 25+ uur gedaan om alle vier de Acts uit te spelen (DH34). Als je geen dungeons wilt verkennen dan is dit niet de game voor je en ga je het spel niet leuk vinden. Dat is iets heel anders dan slechte content dan wel een slechte game.

Ik heb een week of twee geleden even Path of Exile gespeeld, een moderne F2P D2 kloon. Nice, maar haalt het niet qua sfeer (en graphics) bij D3 imho. Maar heeft volgens mij meer mogelijkheden met character customization.
Anoniem: 26447
@9071017 mei 2012 19:08
_/-\o_ _/-\o_ _/-\o_
Jammer dat er zo'n draak van een DRM op moest...
DRM is misschien een groot woord; Blizzard heeft nooit problemen gehad met piraterij, hun spellen kunnen stuk voor stuk op recordbrekende PC verkopen rekenen, en de koppeling met Battle.net en online play helpt daar ook bij, daar is DRM niet echt voor nodig. De online play is vooral om zichzelf te beschermen tegen cheaters en de 'real money' auction hall.
Het niet kunnen inloggen en rolling restarts zijn toch wel behoorlijk vervelend als je geen gebruikt maakt van de online functionaliteiten, ze hadden toch echt een offline functionaliteit moeten implementeren.
mensen die blijven zeuren over de graphics en de content die in een paar uur uitgespeeld is snappen het spel diablo niet. Mensen die de eerdere delen gespeeld hebben (en met name deel2+ expansion) snappen dat het veel meer is dan het uitspelen van de questline (op normal mode) waarna je in feite het hele verhaal al kent lang niet alle content is.

Het is een spel waarbij de uitdaging op de lange termijn niet zal zitten in het uitspelen van het spel, maar meer zal zitten in het constant verbeteren van je personage. Je zit altijd in een zoektocht naar betere items, betere builds, betere strategieen voor pvp. Juist het item gedeelte in combinatie met Gems en je skills+Runes maakt het dat je hele verschillende personages hebt op lvl 60 ondanks het feit dat je Inferno diablo misschien al na een maandje hebt uitgespeeld.

Mensen die zich blindstaren op het feit dat een groep koreanen diablo op normal na 7 uur hebben gekillt snappen het idee achter het spel niet en al zeker niet de tijd en moeite die blizzard gestopt heeft in de game en dat is zonde want het spelis zoveel meer dan dat.

Je kan zien wat WoW de laatste tijd gedaan heeft met mensen, alles word daarmee vergeleken. Heeft het geen end-game contant waar je jezelf maanden op moet stukspelen dan is het een slechte game met weinig content. Het enige advies wat ik voor mensen heb is probeer het, is het je te makkelijk? probeer HC want uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat dat ECHT een uitdaging is.
Dus het is eigenlijk gewoon een grind MMO? Waarbij je bij elke update weer opnieuw moet beginnen?

Dat heb ik al eens meegemaakt met Lineage 2, ik pas!
Het is geen MMO, dit bedoel ik dus met wat WoW gedaan heeft. mensen zien niet dat dit een heel ander type spel is en verkijken zich erop. zonde in mijn ogen
In mmo's begin je niet bij iedere update opnieuw...
Het is geen MMO, en het krijgt GEEN Updates.

Alleen dat pvp gedoe wat ze straight van de WoW arena Ge-CTRL-C/V hebben word nog geimplement.
Daar moet je het maar mee doen.
Anoniem: 26447
@Alwinonline17 mei 2012 19:12
Tsja ik had het er gisteren al over, heb Diablo I en Diablo II al drie keer gespeelt, maar nog nooit het eind gehaalt vanwege de foute keuze's qua items en upgraden van mijn spelers profiel, b.v. te weinig Dexterity en Strenght en de verkeerde wapens wegmikken en met een slagroomklopper de eindbaas te lijf gaan :X .
Anoniem: 181786
17 mei 2012 10:47
Het lijkt mij wel een erg vermakelijk spelletje. Gisteren stond ik even te twijfelen maar mijn Mac voldoet net aan de systeemeisen en ik had op Tweakers gelezen over problemen. Dus helaas, ik sla even over. Hoe draait het spel eigenlijk op de minimale systeemeisen?

Misschien dat ik hem dan over een paar maandjes in de zomervakantie oppik maar eerst ga ik me volgende maand even vermaken met Heroes of Ruin. Niet echt vergelijkbaar, maar ook een RPG en lekker draagbaar.
Het verschil in de settings tussen low en high gaf bij mij het verschil tussen "net genoeg FPS als er niet teveel monsters zijn" naar redelijk vloeiend spelen zonder irritaties. ;)
Anoniem: 181786
@uNoTopia17 mei 2012 13:08
Hartelijk dank voor je reactie. Voor mij dus definitief geen Diablo 3.
Vanaf het begin van de review vroeg ik me af of er ook vrouwen aanwezig waren daar. Uiteindelijk werd, tegen het eind van de video, mijn vermoeden dan toch echt ongedaan gemaakt en ik was tevreden.
De dame in kwestie begint te praten ik ik was blij dat er toch nog vrouwelijke fans zijn. Maar naar mate het gesprek vordert detecteer ik toch niet de zelfde drive die ik bij de mannelijke geïnterviewden krijg en ja hoor, aan het eind van haar verhaal komt het hoge woord er uit: "het is eigenlijk voor mijn vriendje"

Vraag blijft dus: zijn er ook vrouwelijke fans?

En zoals een tweaker betaamt ben ik heel benieuwd hoeveel % van de spelers vrouwelijk is.

edit: Devilly hieronder heeft gelijk, daar heb ik overheen geluisterd. Maar mijn vraag blijft natuurlijk interessant :)

[Reactie gewijzigd door rommelkast op 17 mei 2012 11:29]

Deze specifieke aankoop is voor haar vriend, maar voordat ze dat zei, gaf ze al aan dat zij haar kopie van Diablo III na haar tentamens zal halen. :)
Mijn vriendin is een grotere fan als ik ben =P
Jammer dat ondanks dat de graphics niet 'super' zijn het spel toch relatief hoge eisen stelt. Had verwacht het met een Q9450@3.4ghz met en GTX280(20%OC) toch wel gemaxed kon spelen, maar helaas zorgt het spel op elke reso voor micro-stutter. Gezien de min. specs eveneens gedacht dat het op mijn laptop nog wel ging draaien (T7300 2.3ghz met 8800GT en 4gb ram) maar dat is op minimum settings niet eens in de buurt van mogelijk. Jammer, vooral omdat WoW (grafisch gezien gewoon veel zwaarder) wel op beide voluit draaide.

Neemt niet weg dat het verder een super spel is ;)
Ik vind de eisen toch wel erg laag hoor. De minimum specs eisen een videokaart en een processor uit 2005. Veel lager kan je niet verwachten van een spel wat nu uitkomt.

Om alles op max te kunnen zetten heb je toch iets meer dan een 280 nodig gok ik... 260 is al recommended, ik denk niet dat je van een 280 kan verwachten het op max te kunnen spelen...

Op je laptop is het je CPU die te traag is, dan maakt het weinig uit hoe laag je de grafische settings zet. Je hebt kwa snelheid een Intel Pentium® D 2.8 GHz of AMD Athlon™ 64 X2 4400+ nodig.
Bron

Ik denk dat je de grafische kracht van WoW overschat xD Het is misschien kleurrijker en grootser, maar kwa graphics is het een stuk minder.
(Ze eisen een CPU uit 2001 en een grafische kaart uit 2002.)
Bron
Ja de minimum specs zijn lager dan mijn specs en verwacht daarom dat ik iig op low kan spelen. Maargoed, dat van mijn laptop was uiteraard een randgeval.

Mijn PC echter heeft specs die binnen recommended vallen. Daarnaast maakt het niet uit of ik low/med/high speel en welke resolutie ik gebruik, de schokken die ik heb (alsof hij teveel fps rendert en daardoor overlapt in het volgende beeld (doet hij met en zonder vsync helaas)) vind ik gewoon irritant :P Zeker wel speelbaar maar precies het probleem is geen idee. Toch maar eens die nieuwe pc kopen die ik al lang geleden wilde ><
Ik vind het spel er mooi uit zien. Het klopt allemaal en voelt heerlijk vertrouwd. Als het er uit zou zien als BF3, had ik het veel lelijker gevonden.

Blizzard maakt duidelijk dat graphics minder belangrijk zijn als een ijzersterke game met een goed verhaal.
Waar blijft de review?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee