Door Paul Hulsebosch

Redacteur

Win een bètakey voor Diablo III - Update

20-02-2012 • 16:00

469 Linkedin

Het is geen toeval dat Blizzard nu bètakeys wil weggeven voor Diablo III. Bij monde van game director Jay Wilson heeft de studio net bekendgemaakt de laatste grote horde in het ontwikkelproces te hebben genomen. De studio worstelde al maanden met het uitdenken van het Rune System, bedacht daarvoor diverse opties en heeft inmiddels besloten wat het ermee wil. Skill runes zijn niet langer een soort losse edelstenen die je kunt verzamelen; je krijgt ze automatisch als je levelt. Via Patch 13 heeft Blizzard dat nieuwe systeem inmiddels ingebouwd in de bètaclient om het aan een serieuze test te onderwerpen. Aan die test kun je deelnemen, mits je een key weet te bemachtigen voor de test.

Daar geven we er 400 van weg. Omdat we verwachten dat de belangstelling groot is, hebben we de winkans een randomfactor meegegeven, eigenlijk net als in Diablo III zelf. Je kunt dus pech hebben en een key mislopen. Maar niet getreurd, we hebben namelijk wat keys achter de hand gehouden. Mocht je dus achter het net vissen, dan maak je later deze week nog een kans. We geven dinsdagmiddag en woensdagavond nog een stevige voorraad keys weg, niet zo veel als nu, maar genoeg voor iedere geïnteresseerde om een serieuze kans te maken. Hou het Diablo III-topic op het forum dus in de gaten voor de aankodigingen over de tweede en derde kans.

Update, 17:00: Alle keys die we vandaag beschikbaar hadden zijn weg. Wie geen geluk had, niet getreurd. We hebben nog wat keys achter de hand en die geven we morgenmiddag en woensdagavond weg. Wie nu geen geluk had, maakt dan opnieuw kans.

Update, 22 februari, 11:10: Vanavond geven we opnieuw wat bètakeys weg voor Diablo III. We hebben er 140 achter de hand gehouden om teleurgestelde fans een extra kans te geven. De laatste keys gaan vanavond om 21:00 online. Zorg dus dat je klaar zit, want de ervaring leert dat de belangstelling zo groot is dat ze zo weg zijn. De uiteindelijke aankondiging en de link naar de pagina waar je de key aan kunt vragen vindt je op het forum.

Update, 22 februari, 21:55: Alle keys zijn inmiddels vergeven!

Lees meer

Blizzard slaat BlizzCon 2012 over Nieuws van 25 januari 2012
Diablo III verschijnt pas begin 2012 Nieuws van 23 september 2011
Diablo III krijgt ook console-versies Nieuws van 22 augustus 2011
Video's van de Monk in Diablo III Nieuws van 27 augustus 2009
Blizzard werkt aan gamerscore-systeem Nieuws van 4 augustus 2008

Reacties (468)

Wijzig sortering
Vind het trouwens wel erg jammer dat 0day accounts ook kans hebben op een key. Een vriend van me, die geen tweakers account had, heeft een account aangemaakt. 0 posts, 0 reacties, maar wel een Diablo 3 key. Voelt gewoon zuur. Bij deze ook de vraag aan de mods, kunnen jullie accounts van jonger dan 1 dag buiten de contest houden?
Ik heb zelf geen diablo 3 key gewonnen voor de duidelijkheid, en hoezo zou dat niet mogen dan? Ik had een oud account maar was het wachtwoord vergeten vandaar de nieuwe account. ;) Iedereen verdient evenveel kans als iedereen? .. Waarom zou jij als langere deelnemer op Tweakers meer kans moeten maken op een Diablo 3 beta key van Blizzard dan ik? Ik heb alle Blizzard games en speel al meer dan 15/16 jaar exclusief Blizzard games?
Dat is ook niet het probleem in mijn ogen. Het is meer dat als er op twitter bekend word gemaakt, dat tweakers.net betakeys gaat weggeven, dat het dan ook puur en alleen accounts oplevert voor die beta key.

Bijvoorbeeld:
**http://tweakers.net/gallery/445813**
tot en met
**http://tweakers.net/gallery/446929**
Dus meer dan 1000 accounts in 1 dag worden aangemaakt.

Terwijl de dag ervoor:
**http://tweakers.net/gallery/445707**
tot en met
**http://tweakers.net/gallery/445812**
zijn aangemaakt.
Dus de dag dat er betakeys weggegeven op tweakers.net worden er niet zoals de dag ervoor 105 accounts per dag aangemaakt, maar 1116.

Ik denk dat ik hier gewoon een valide punt heb. Niets tegen mensen die net joinen, maar het lijkt mij duidelijk dat er gewoon wel misbruik van word gemaakt.

En dan nog, jij post tenminste nog iets op het forum. Moet je eens zien hoeveel mensen tussen de genoemde accounts niets doen. Zullen een hoop dubbele users tussen zitten, zeef was ook al met de ban hamer bezig.

@hieronder,

Tuurlijk groot gelijk, maar het verschil tussen 1116 en 105 is wel erg groot. Er zullen ook een hoop mensen tussen zitten die gewoon een dubbele al dan niet drie dubbele account aanmaken juist voor die betakey, die dan eventueel op ebay beland.

[Reactie gewijzigd door Biersteker op 20 februari 2012 21:15]

We treden streng op tegen dubbele accounts en er zijn gisteravond dan ook al de nodige accounts geblokkeerd; cheaten is gewoon niet toegestaan en erg eenvoudig voor ons te herkennen. Dat laat onverlet dat we deze praktijken niet in de hand willen werken en dus mogelijkheden onderzoeken om dit aanzienlijk moeilijker te maken.
Je mag best een account maken om mee te doen als de actie je aanstaat. En je nog geen account hebt natuurlijk. Voor de staatsloterij maakt het ook niet uit hoe lang je lid bent en hoeveel loten je hebt. We willen dat iedereen evenveel kans maakt bij de verloting.

Wat in ieder geval niet mag is extra accounts aanmaken om je winkans te verhogen. Dat bestrijden we met harde hand. Vandaag hebben we meer dan 300 accounts gebanned. Hoe we dat precies doen en in de toekomst gaan doen ga ik niet toelichten. Vragen daarnaar is zinloos. :)
Ik zit al erg lang op tweakers, maar had nog nooit een account aangemaakt, voor een kans zoals deze doe ik dat natuurlijk wel even, logisch toch!
Iedereen is erg enthousiast dat ze kans maken op een Diablo 3 key.. Als ze dan een account aanmaken bij Tweakers en dan eventueel nog weer terug komen dan is dat natuurlijk mooi meegenomen voor Tweakers. Natuurlijk zullen er ook tussen zitten die niet meer terugkomen maar het is een mooie manier om de fanbase uit te bouwen van Diablo en dat is in mijn opinie het doel van deze actie niet het aansterken van de Tweakers forum base posts.
Heb het spel even een uurtje kunnen spelen.. en ga zo verder.. maar eerlijk gezegd.. ik haal liever de D2 cd's weer onder het stof vandaan..

The Good:
Slecht ziende mensen kunnen het erg goed spelen.. alles is overduidelijk groot.. UI aanpassen is een must

Als je niet goed kunt focussen met een muis, geen probleem.. ook al hint je op een enemy, je raakt hem echt wel.

Je hoeft je hersenen niet te gebruiken, alles is overduidelijk wat je moet doen en ook erg voorspelbaar..

Verder, ik heb nog niet echt anders goed kunnen vinden...

The bad:

Tot nu toe niet echt een verhaal lijn, je moet dingen doen ophalen etc.. maar waarom?

Slechte voice over.. alleen Cain klinkt zoals het hoort (mijn mening)

Gericht op een erg jonge doelgroep, uitstraling vind ik (26 jaar) erg kinderlijk en niet echt tot de verbeelding spreken.. bij het inloggen waan je je in WOW en tijdens het spelen kom de felle kleuren je tegemoet bang dat je iets mist wat je zou kunnen aanklikken.

Veel nietszeggende dialogen, voorspelbare verwoordingen..

The ugly.


Waar is de sfeer?

[Reactie gewijzigd door SerealKiller op 20 februari 2012 21:21]

Anoniem: 441747
22 februari 2012 11:39
Mocht je hier geen geluk hebben, ga dan naar Www.DiabloExpressions.com die krijgen binnenkort ook beta keys!
Ben ik de enige die moeilijkheden heeft met inloggen op de Beta-versie? Krijg steeds de melding dat mijn wachtwoord + ID verkeerd is. :S
Stay a while and listen:

Ola ik ben ook weer een dag te laat pff... het leven verandert toch wel met kinderen. heb je niet de hele dag de tijd meer om forums en nieuws berichten in de gaten te houden.

Mocht er iemand deze ouwe old skool Diablo 1 en 2 fan een gat in de lucht willen laten springen met een key zou dat super zijn!

Excuses als dit al 10x beantwoordt is maar wat moet je doen om in aanmerking te komen? gewoon zo snel mogelijk posten op het initiele bericht?

denk dat ik het vandaag weer mis loop dan... nu even pauze :)

Greets my fellow Diablo worshippers!
Gewoon op de frontpage kijken of de thread op het forum. Gister had je van 16:00 tot 17:00 de kans om een key te kunnen winnen.

Hopelijk hebben deze keer tweakers van het eerste uur meer kans om een key te winnen, want eigenlijk voel ik me behoorlijk in mijn kuif gepikt door het feit dat mensen die bv pas gister geregistreerd zijn ook gewoon mee kunnen doen :(
Anoniem: 276045
21 februari 2012 10:26
Mij is niet helemaal duidelijk hoe je kan deelnemen aan het krijgen van zo'n key. Wel geinig om te zien hoe snel ze weg waren :)
Hou de frontpage in de gaten, Je kon hierbij aanvinken of je een key wou hebben en of je de key via DM of E-mail in ontvangst kreeg. Dit kon echter alleen van 16:00 tot 17:00
Jammer! Morgen weer een kans ..
Nee hoor, ik heb zojuist een key gekregen. Er zit dus blijkbaar gewoon een random element in.

Je kan natuurlijk altijd een extra account aanmaken ;).
Mensen die hiervoor een extra account hebben aangemaakt, zullen merken dat hun clone-accounts zijn geblokkeerd én dat ze met hun hoofdaccount - en als persoon - niet meer welkom zijn.

We hebben het niet zo op fraudeurs. Een volgende keer kan je dan ook verwachten dat we dat - helaas - er ook bij gaan vermelden dat accounts van voor de dag van de actie sowieso uitgesloten zijn. Jammer dat het zo moet...
Of gebruikers moeten minimaal een week lid zijn om mee te kunnen doen aan deze actie?
Ik zou het liever op karma gooien. Zodat ook accounts die (vast een aantal hebben voor dergelijke dingen) niet gebruikt kunnen worden zonder dat deze actief gebruikt worden.

Net als dat soms wel eens "leden" winnen die alleen maar een account hebben voor de prijsvragen.

Ik heb netjes één account. En ik ben blij dat diablo III gewoon op de pc nog lekker weg speelt.

Ik heb uiteraard wel wat kritiek.

1. waar ik als pc gamer een hekel aan heb, waypoints en niet kunnen saven wanneer ik wil. Alhoewel het aantal waypoints en dus savepoints wel goed gekozen is, vind ik het toch jammer dat ik niet vlak voor een gevecht wat je verwacht even kan saven.
2. Gevechten hoef je niet over te doen, je doet deel 1, gaat dood, en doet daarna het volgende stukje. Ik was zo de eerste keer met wat pilaren en een kist totaal overrompeld door 100'den skelletons. en ging dood, maar tot mijn verbazing kwam ik terug en was een deel al gebeurd.
3. De epische gevechten, ik snap dat je een deel van ACT I doet, maar het speelt wel erg makkelijk weg.
4. De steeds weer terugkomende "multikills" vind ik wel erg kinderachtig. Misshcien wel console achtig. Een achievement voor 10+ kills 20+kills 30+ (etc) in een gevecht, dat kan ik me voorstellen,maar iedere keer xp gain bij 10+ kills.

De echte moeilijkheidsgraad moet natuurlijk nog blijken, want vaak level je je wel erg snel. Daarnaast weet ik niet wel deel je van ACT I speelt. Maar als dit heel act I is begint bliz op EA te lijken(en dat is van een pc gamer geen compliment).

Ook de verhaallijn is nog wat dun verteld, maar mogelijk wordt dat beter als je zelf aan de slag gaat en niet zomaar begint (ik begon in co-op met iemand die gewoon bleef rennen).

En na wat lopen had ik decard cain (wel bekend natuurlijk) weer terug. Niks mis mee, maar ik had nog niet het verhaal gevoel.

Al met al moet ik toch zeggen dat ik zonder na te denken gewoon doorspeelde ondanks dat het "etenstijd" was. Slechts omdat iemand iets vroeg ben ik maar eten gaan klaar maken anders was ik gewoon door gegaan tot de beta klaar was. Wat toch wel positief is.
1. Ik neem aan dat je Diablo II nooit gespeeld hebt. Je characters worden constant gesaved. Elk item of xp puntje blijft bewaard. Je level progress is inderdaad afhankelijk van waypoints, maar dat is één van de principes van het action rpg type dat alleen online kan worden gespeeld. In een single player zou het misschien zo kunnen zijn dat je character wordt gesaved op de plek waar het staat, maar in Diablo II en III is elke game die je creëert een nieuwe instance van de game, wat je bijvoorbeeld ook in staat stelt om een eindbaas meerdere keren te verslaan, ofwel te farmen.
Zo lang geleden, ik wist het niet meer precies. Maar het zou kunnen dan trek ik deze in.
Ik ben het met je eens op veel punten.

Ik had heel Act I in iets van anderhalf uur uitgespeeld met de barb. Veel te gemakkelijk dus, maar dat zullen ze vast nog wel aanpassen. (Mag ik wel hopen, want ik wil net zoals D2 toch minimaal een paar maanden nodig hebben om hem rond te spelen. Een paar maanden ja, want ik heb een baan, en een leven, dus geen sessies van 12 uur per dag voor mij!) Het gaat er nu natuurlijk om dat je met alle classes Act I kan uitspelen. Zodat je alles kan proberen.

De sfeer klopte wel, het verhaal mocht wat verder uitgediept worden inderdaad. Maar het voelde wel lekker als vanouds! Graphics waren erg goed, geluid was fantastisch!

Ik ben het alleen niet helemaal eens met de Runes. Jammer dat ze het zo makkelijk hebben gemaakt. Waar is het uuuuuuuuurenlang raiden gebleven om de juiste combi van runes bij elkaar te sprokkelen?

Maar dit voorproefje smaakt wel degelijk naar meer.... VEEL meer!
Dus met je telefoon met ander ip adres ;).

Anyhow, je hebt wel gelijk hoor dat je dat doet.

Voor degene die het willen weten, de beta is zo'n 1-2 uur speeltijd. Dan ben je klaar en heb je alles ruim gespeeld.
We hebben het niet zo op fraudeurs. Een volgende keer kan je dan ook verwachten dat we dat - helaas - er ook bij gaan vermelden dat accounts van voor de dag van de actie sowieso uitgesloten zijn. Jammer dat het zo moet...
Begrijpelijk dat het zo moet en om eerlijk te zijn zou ik een dergelijke marge wel groter maken dan 1 dag. Of kondig zulke dingen gewoon niet aan van te voren.
Diablo III Beta Test Invitation

You're Invited: Diablo III Beta Test

Congratulations! You've been selected to participate in the Diablo III beta test.

As a beta test participant, you'll have the chance to check out all five hero classes -- barbarian, witch doctor, wizard, monk, and demon hunter. You'll fight your way through part of Act I and go head-to-skull against the Skeleton King, taking him on alone or cooperatively with other adventurers. You'll also get to meet up with some of the artisans, followers, and other key characters from Sanctuary, and try out the game's skill and crafting systems.


Yaaay! :D
Lol, en dan niet op zitten letten en per ongeluk je key posten :P

En dan kijken hoe lang (of hoe kort :P ) het duurt voordat je key in gebruik is genomen hahahaha
1 2 3 ... 38

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee