De AMD Ryzen 5 9600X is energiezuinig en blijft koel, maar of de prestaties ook een grote stap vooruit zijn ten opzichte van die van zijn voorganger, verschilt van applicatie tot applicatie. Vooral in multithreaded scenario's blijft die stap vooruit beperkt, tenzij je aan het overklokken slaat. Als de prijs echter nog wat zakt, is er weinig mis met de 9600X. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Gemiddelde gebruikersscore
Dit is een zeer goede cpu voor als je een krachtige gaming cpu wilt, maar het niet uit sluit om later te upgraden. Zeker een waardige instap naar am5
Niet veel bijzonders tov een 7600, maar voor slechts 30 à 40 euro meer, is het ook geen slechte optie. Hooguit zou je een 7500F (die significant goedkoper is) kunnen overwegen, althans, als je geen waarde hecht aan integrated graphics.
De Ryzen 5 9600X is een prima processor, hij verbruikt weinig stroom (65W) en is in mijn zeer compacte SFF build erg goed te koelen. Als ik op ultra + 1080P game komt de temperatuur bij mijn koel setup rond de 55C uit.
Het is geen wonder processor en hoogst waarschijnlijk het eerste onderdeel wat ik vervang maar de prijs (ongeveer €200) -performance ratio is goed.
ik zag geen reden om voor de Ryzen 7 9700X te gaan voor 50% meer kosten bij een performance winst van ongeveer 10%.