AMD, Intel en Nvidia kondigen op 4 januari 2022 nieuwe producten aan

Zowel AMD en Intel als Nvidia houden op 4 januari 2022 een keynote waarin ze nieuwe producten zullen aankondingen. De presentaties vinden plaats in het kader van de CES-elektronicabeurs die een dag later van start gaat.

De presentatie van AMD start om 16.00 uur Nederlandse tijd. Dat betreft een virtuele persconferentie die via de website van het bedrijf te volgen zal zijn. In een e-mail schrijft AMD dat ceo Lisa Su tijdens de presentatie komende processors en videokaarten zal uitlichten.

Het is de verwachting dat AMD meer informatie zal geven over komende consumentenprocessors met 3D V-cache. Die techniek kondigde de fabrikant begin dit jaar aan en wordt al toegepast in EPYC-serverprocessors. Verder worden de Radeon RX 6500XT- en RX 6400-videokaarten verwacht. Daar gaan al langer geruchten over. Ook zou AMD een vooruitblik kunnen geven op nieuwe generaties van processors en videokaarten; de vermoedelijke Ryzen 6000- en Radeon 7000-series.

Nvidia volgt om 17.00 uur Nederlandse tijd met een keynote waarin allerlei onderwerpen aan bod komen. Volgens de omschrijving van Nvidia's CES-evenement gaat de presentatie over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van accelerated computing, design, simulatie en gaming. Volgens geruchten presenteert Nvidia mogelijk een RTX 3090 Ti en RTX 3080 Ti- en RTX 3070 Ti-gpu's voor laptops.

Intel houdt zijn keynote van 19.00 uur tot 19.45 uur Nederlandse tijd, blijkt uit het programma op de CES-website. Intel heeft zelf nog geen details gegeven over wat het bedrijf zal presenteren, maar het is al bekend dat de fabrikant zijn eerste Arc-videokaarten begin 2022 wil uitbrengen. Ook worden er laptopprocessors in de Alder Lake-P-serie verwacht en nieuwe Alder Lake-S-processors voor desktops.

De drie fabrikanten houden hun presentaties allemaal op of rond de CES-elektronicabeurs in Las Vegas, die in 2022 zowel fysiek als online zal plaatsvinden. Dit jaar werd de fysieke beurs geschrapt vanwege de coronapandemie. De beurs gaat officieel op 5 januari van start, maar grote bedrijven organiseren veelal in de dagen vooraf hun persconferenties waar ze producten aankondigen.

Bedrijf Presentatie op 4 januari 2022
AMD Vanaf 16.00
Nvidia Vanaf 17.00
Intel Van 19.00 tot 19.45

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

07-12-2021 • 11:16

75 Linkedin

Lees meer

Reacties (75)

75
74
22
1
0
13
Wijzig sortering
Misschien toch even wachten met die laptop kopen....Misschien valt er nog wat te besparen op de 'oude' modellen.
Misschien toch even wachten met die laptop kopen....Misschien valt er nog wat te besparen op de 'oude' modellen.
Er is iedere maand een nieuw oud model. Het is ook niet zo alsof 5 januari de prijzen opeens zullen dalen. Dat komt pas als de nieuwe hardware daadwerkelijk in de winkels ligt. En tegen die tijd is de opvolger ook al weer aangekondigd. De prijzen van hardware zijn de laatste tijd chaotisch en hoog door de lopende crisis. Je moet er niet te hard op rekenen dat prijzen alleen maar dalen. Als die nieuwe hardware niet geleverd kan worden zullen mensen meer betalen voor de oude hardware die nog wel op voorraad is.

Sowieso is mijn advies om computers en elektronica niet "op de groei" te kopen. Het is heel makkelijk om te denken "misschien wil ik in de toekomst wel X, als ik nu het topmodel koop dan kan dat ook". Mijn ervaring is dat het in praktijk zelden zo mooi uitkomt. Meestal ben je beter af met precies te kopen wat je nodig hebt en dat te upgraden wanneer het nodig is. Tegen de tijd dat je het nodig hebt is de upgrade misschien wel goedkoper dan als je dat onderdeel had gekocht toen het helemaal nieuw was. Of, vanuit een ander perspectief, door te wachten tot je het echt nodig hebt krijg je veel meer waar voor je geld. En je hoeft niet te gokken wat er in de toekomst nodig is. Af en toe zal je verkeerd gokken en meer uitgeven aan een upgrade maar je geeft in ieder geval je geld niet uit aan features die je bij nader inzien nooit gebruikt. Extra voordeel is dat het makkelijker is om een geschikt apparaat te vinden als je wensen en eisen beperkt zijn.
Toch koop ik liever een higher-end processor nu... en daar wat langer mee doen.
Destijds met mijn 2600K ook gedaan. Had ik het nodig? niet echt... had ook voor een i5 kunnen gaan.

Maar dan had ik eerder moeten upgraden (want dual-core was al snel niet genoeg meer), en dus ook, naast een nieuwe processor, ook een nieuw moederbord EN nieuw RAM moeten kopen. Terwijl ik nu nog steeds mij red met DDR3 geheugen.

Mijn plan is om nu weer hetzelfde te doen. Wachten op de 3D Vcache processors van AMD gaan doen, en dan kijken of dat de moeite waard is, of dat ik toch voor de 5900X of misschien zelfs 5950X ga. Om vervolgens daar weer een goede tijd mee vooruit te kunnen.

Op het hele systeem (moederbord, RAM, power supply etc) is de meerprijs procentueel een stuk lager dan wanneer je enkel naar de processorprijs kijkt...

Nadeel is dat je niet tussentijds gaat updaten. met elke 5 jaar heb je dan wel weer een snellere PC. Maar zolang ze geen onmisbare features toevoegen zal dat wel meevallen. Met de 2600K mis ik geen functionaliteit. Bij videokaarten worden er toch vaak meer dingetjes toegevoegd (nieuwe DX-versie, DLSS etc)

Ik ga dan ook geen nieuwe videokaart kopen :+ daar is het nu niet het moment voor. Maar processoren? Daar is het tijdens deze tijd van vrij heftige concurrentie toch best een fijne tijd voor. RAM idem, en moederborden voor AMD eigenlijk ook.

Aternatief zou zijn om nu een relatief goedkope processor te kopen die goed genoeg is (5600x) en over een paar jaar via MP te upgraden naar een 5900x. Maar ga toch voor direct goed :Y) (en kan de snelheid van een 5900X best gebruiken)
Wat je nu koopt is over een half jaar alweer achterhaald.
Let wel, dit is een aankondiging. Voordat het daadwerkelijk beschikbaar zal zijn, zijn we wederom een paar maanden verder.
Dit advies speelt toch altijd in de computerwereld? Ik kocht een laptop met een 2070 vlak voor de release van de 30 serie. Heb er sindsdien erg veel plezier van en kijk er zeker zonder spijt op terug.
Dat was vroeger het geval maar vanaf Intel Sandy Bridge tot aan de Tiger Lake is het erg stil gebleven en was het vooral pappen en nat houden met hier en daar een paar energie optimalisaties.

Laptops verouderen niet meer zo snel als vroeger het geval was, de 12e generatie is dan wel weer een serieuze stap voorruit.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 7 december 2021 13:28]

Wat je nu koopt is over een half jaar alweer achterhaald.
Klopt. Tegenwoordig kun je geen enkel apparaat meer kopen, want alles is na een paar maanden alweer achterhaald.
Het was vroeger al, als je de winkel uitliep, dat het al verouderd was. Zo is het tegenwoordig nog steeds.
Nee dat is de laatste jaren niet meer zo.
volgens de marketing wel. Of je het verschil ziet tussen de ene ultrahioge resolutie smartphone en de andere is natuurlijk de vraag.
Het is maar wat je achterhaald vind. Is het zo belangrijk om het nieuwste van het nieuwste te hebben? Zolang het aan jouw eisen voldoet, is het prima toch
Ik zeg ook niet dat het erg is. Ik ga echt niet mee met alle trends, dus voor mij is het prima.
Klopt. Alleen wordt dat half jaar in het echt een jaar omdat het nieuwste van het nieuwste sowieso bijna niet te krijgen is(tegen adviesprijs)
Ik denk niet dat er veel uitverkoop zal plaatsvinden, aangezien laptops momenteel slecht leverbaar zijn. Ze zullen dus de winst zo hoog mogelijk willen houden.
Ik verwacht ook geen uitverkoop, maar ik verwacht niet dat een nieuwer versie van hetzelfde model(met een nieuwe cpu) exact hetzelfde zal kosten als de oude.
Waarom zou je dan in godsnaam de oude kopen? "Omdat de nieuwe niet beschikbaar is" goed punt, maar ik heb het over een laptop voor studie, ik hoef er geen dedicated gpu in, als ik wil gamen pak ik m'n 5900x 3080 desktop.
Redelijke cpu ,16GB Ram en 512GB SSD....daar zijn er voor zover ik kan zien nog genoeg van te koop. Voor wat ik zoek, geen schaarste.
Aangezien “black friday” best tegenviel voor veel bedrijven terwijl ze het zo hebben proberen te verkopen dat er overal tekorten zijn,

hoop ik stiekem wel dat rond kerst een betere ronde gaat komen 😬
hoop ik stiekem wel dat rond kerst een betere ronde gaat komen 😬
Jij gelooft zeker ook nog in de Kerstman? ;-)

Nee, rond de kerst zeker niet beter, ik vermoed alleen maar slechter. Waar ik eerder naar kijk en op wacht is de daadwerkelijke launch van de (nieuwe) Intel GPUs en wat er rolt uit de crypto markt qua wijzigingen op hoe Etherium wordt verworven. Het kan zijn dat er niets veranderd aan de huidige situatie, alles nog steeds erg slecht en moeizaam verkrijgbaar is of er is opeens geen groot verschil meer tussen vraag en aanbod met sterk dalende prijzen. Ik ga op korte termijn in ieder geval niet 2x+ de prijs neerleggen voor een nieuwe videokaart.

Als ik echt iets wil spelen wat mijn huidige kaart niet trekt ga ik voor een maandje of een half jaar kijken naar een streaming dienst voor gaming om die periode te overbruggen.
Misschien een xbox series s een idee? Kpn heeft wel een leuke deal. Heb nu 1 jaar glasvezel internet afgenomen. Omgerekend vanaf mijn oude internet abbo betaal ik voor de xbox series s maar 175.- imaandelijke meerprijs +aansluit kosten). Er schijnt ook nog een gamepass trick te zijn met vpn op Brazilie. Dan kun je ongeveer voor 30 a 40 euro een jaar gamepass krijgen als je online een xbox gold kaart koopt.
“black friday” is juist bedoelt om oude voorraden te verkopen, gezien dat zwaar tegenviel denk ik niet dat er nog wat oude voorraden zijn.
Dat was het idee ja, en in meestal wel zo in de US. Hier is het gewoon een korting en zelfs nieuwere dingen krijgen een korting, niet altijd, maar hier kan je wel soms koopjes doen. Maar prijzen dit jaar vielen (toch voor wat ik gezien heb) beetje tegen
Dat dacht ik met de videokaarten ook anderhalf jaar geleden... het was voordeliger geweest om toen iets te kopen.
Goed punt....ik had zelf toen enorm veel gelukt met m'n 3080 voor 750 euro (wat ik op dat moment borderline te duur vond |:( )
Kunnen ze dat nieuws niet beter rechtstreeks aan de mining community voorleggen. Van consumer products kun je al bijna niet meer spreken.
Van consumer products kun je al bijna niet meer spreken.
Moeten we Giro 555 al van stal halen om al die slachtoffers die geen nieuwe chips kunnen kopen voor een lage prijs?

We weten het ondertussen wel en je gejammer veranderd niks en voegt daarom ook gewoon niks toe...

PS dit bericht voegt ook niks toe O-)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 7 december 2021 12:25]

Nee in plaats daarvan moeten we staan te juigen wanneer ze reclame willen maken voor het volgende product dat ze veel te duur in de markt zetten, en opzettelijk een schaarste voor in stand houden.

Het wordt bewust in bulk verkocht aan miners zodat de consumenten kunnen vechten om de kruimels die drie keer zo duur worden verkocht.

Voor hun een win win. Voor de rest van de wereld compleet markt verstorend.
Tja, dit soort aankondigingen zijn toch een stuk minder interessant/leuk als je bij voorbaat al weet dat er toch een belachelijke prijs gevraagd gaat worden.
AMD zou ook Rembrandt kunnen aankondigen, een laptop-APU met DDR5 en een flink krachtige IGP op 6nm. Dat zou ook wel eens de ryzen 6000-serie kunnen zijn.

[Reactie gewijzigd door bwerg op 7 december 2021 11:24]

Ik vermoed dat AMD nog zal afwachten met de aankondiging/cijfers van de 6000 series om zichzelf niet in de voet te schieten met de 3D V-cache CPUs die eerder gepland zijn voor release.
CES is doorgaans wel de plek waar AMD nieuwe APU's voor laptops introduceert, maar of dat Rembrandt zal zijn moeten we nog maar afwachten. Zen3+ die lange tijd op de roadmap stond schijnt geannuleerd te zijn, dus misschien komt er nu een nieuwe APU met 3D V-cache?
Zen3+ voor desktop is geannuleerd, maar alle beetjes informatie die naar buiten lekken wijzen er toch op dat dat voor laptop niet het geval is.

En een laptop-APU kan natuurlijk alsnog naar de desktop komen, de 5600G en 5700G zijn bijvoorbeeld hardwarematig ook gewoon de 5600H en 5800H. Al is dat met Rembrandt wel onwaarschijnlijk, omdat Zen3+ op AM5 met DDR5 zou komen, dus zouden ze een moederbord-fabrikant zo gek moeten krijgen om desktop-mobo's voor AM5 te gaan produceren voor enkel Rembrandt (tot de 7000-serie volgt op hetzelfde socket).

[Reactie gewijzigd door bwerg op 7 december 2021 11:56]

Ik dacht dat nvidia de Super reeks aan zou kondigen?
Hopelijk. Mijn 1660 Super is stilaan aan vervanging toe.
Ok, ik heb nog een 1060Ti... :'(

Maar als ik naar een echte stap beter wil, kom ik op 3060Ti, maar ik ga geen minimaal €900,- betalen voor een videokaart. Dus ik blijf het er voorlopig gewoon mee doen.
Ok, ik heb nog een 1060Ti... :'(
...
Ik denk dat je een 1050 TI hebt of een 1060 of een 1660(TI) maar de 1060 TI bestaat niet :)
Oh, dan een 1080Ti ;)

Zoals ik zei, het is al weer even geleden dat ik er iets mee heb hoeven doen. Hij draait nog steeds prima.
Dat is nogal een verschil. Maar dan weet ik zo nog niet of je de 3060ti echt een upgrade kan noemen. Althans, de 3060 is qua prestaties gewoon een 1080ti met raytracing, de ti versie is dan net even een stapje erboven. Dat is nauwelijks wat.
bedankt, dan ga ik de investering nu nog niet doen voorlopig. Ik zat al te twijfelen, maar ik heb nog niet eens een 4k scherm. Die staat wel op de planning, maar misschien moet ik het omdraaien en dat maar eerst doen :Y)
Mooi dat Intel met Alder Lake de prestatiekroon van AMD heeft weten te kapen. En dat Zen 3 V-cache die waarschijnlijk weer gaat terugpakken. Perfect voor de consument!

Alder Lake was lekker scherp met 10 gemixte cores op 325 euro in de markt gezet en als reactie is Zen 3 flink in prijs gedaald. Zen 3 V-cache verlaagt waarschijnlijk nog verder de Zen 3 prijzen en wellicht verlaagt Intel dan ook zijn prijzen weer. Marktwerking!
Ik hoop op meer nieuws over 12th gen entry/ mid level workstation xeons in 2022 met DDR5 (met full ECC support, niet alleen on-die).

Huidige Xeon W-1300 en vooral w- 2200 series op14nm (en bij 2200 alleen pcie 3) is niet helemaal je van het..

Verder benieuwd of AMD nog met een refresh komt van hun B550 en x570 chipsets voor AM4. Die chipsets hebben deels nog onopgeloste USB issues die firmware updates niet helemaal hebben kunnen oplossen.

[Reactie gewijzigd door PjotterP op 7 december 2021 12:10]

Waarom wordt alle kritiek op het beleid van AMD en Nvidia om de mining industrie niet te stoppen weg gemodereerd? Los van dat het onzinnig is voor consumenten om twee tot vijf keer meer dan de advies te moeten betalen voor een videokaart, is het ook in het kader van het milieu en vermindering van CO2 uitstoot beter om cripto mining een halt toe te roepen. Ik zou zelfs bijna China een aardig land gaan vinden, omdat zij wel stappen ondernemen.
Maar hopelijk zal er op 4 januari ook over gesproken worden. Dat zou ik pas belangrijk nieuws vinden.
Het "het beleid van AMD en NVidia om de mining industrie niet te stoppen"? Ik vraag me af hoe ze dat uberhaupt zouden kunnen stoppen, laat staan waarom het "beleid" zou zijn om dat wel of niet te doen. Hoe een klant een GPU gebruikt kunnen AMD en NVidia toch niet bepalen?

De grap is trouwens dat NVidia nog daadwerkelijk heeft geprobeerd om GPU's uit te brengen waarop niet gemined kan worden, dus tot zover je "beleid". Dat faalde jammerlijk omdat die beperking met de juiste firmware gewoon te omzeilen was. Niet gek, want de hardware om pixels op je scherm te toveren is toevallig precies dezelfde hardware waarmee je ook crypto kan minen.

Verder is AMD al tijden direct aan de consument aan het verkopen waarbij ze scalping en scripting zoveel mogelijk tegen proberen te gaan. Ook dat is geen wondermiddel, maar het geklaag "AMD en NVidia moeten dit oplossen" is nogal wishful thinking.

En discussie over moderatie mag hier. Ik gok dat het wordt weggemodereerd omdat iedereen de 10 pagina's aan "chiptekorten zijn stom!" wel een beetje zat is.

[Reactie gewijzigd door bwerg op 7 december 2021 11:51]

Dat de prijzen zo hoog liggen komt echt niet alleen maar door crypto miners. Praktisch overal zijn tekorten. Mensen die thuis werken en PC's aanschaffen e.d. Die productie schaal je niet even in een paar week op. Dat is een jaren planning met veel risico.

Argument om dingen te verbieden wat mensen met hun gekochte producten doen vind ik ook altijd wat zwak.

Jij vindt crypto misschien niet belangrijk genoeg, iemand anders vindt gamen misschien totale onzin en zorgt voor onnodige uitstoot. Ook maar verbannen? Streaming diensten en social media met gigantische datacenters, onzin ga maar een boek lezen kan de stekker eruit want zorgt voor uitstoot.

Zo kan je op alles gaan zeuren natuurlijk maar lost het onderliggende probleem totaal niet op.
Het probleem met mining is dat het een gebed zonder eind is. Voor gamen heb je normaal gesproken aan één gpu genoeg, maar voor minen is het gewoon: hoe meer, hoe beter. Bijvoorbeeld: https://cryptonewsbtc.org...illion-gpu-crypto-miners/

Dus zolang het lucratief is, blijft er een tekort.
Een paar uurtjes per dag of per week gamen weegt niet op tegen 24/7 minen.
Ik werk als embedded engineer. De prijzen van losse chips die op die spotgoedkope Arduino modules zitten zijn nu ook idioot duur. Ik had het er pas over met mijn projectmanager, hij liet me die prijzen zien. Ik schrok me een ongeluk. Voor een DS3231 (real time clock, daar ga je geen crypto op minen) betaal je zo 10-15 euro en zijn dan ook nog niet eens op voorraad. Een complete module met die chip erop kan je in Nederland voor een paar euro krijgen, en op AliExpress voor een paar cent. Maar dat zijn kant en klare printjes die je op een Arduino zet, en die zijn gewoon zo ingeslagen. Wij willen naar een geïntegreerd printplaatje, met chips van onze gebruikelijke leveranciers en niet uit China (waar je niet altijd zeker weet of het een namaak is die mogelijk niet helemaal correct werkt). Nu zijn er wel andere chipjes die goedkoper zijn, maar dan moeten we die eerst weer in de code zetten (of in ieder geval controleren of dezelfde code net zo'n ander chipje werkt).

Het is echt bizar, sommige prijzen.
Yeah! nog meer producten die niet geleverd gaan kunnen worden :)
CPU's worden wel geleverd.
Inderdaad. De AMD Epyc is gewoon leverbaar! Net nog 40 stuks besteld en waren er 3 weken later.
Ik werk in de datacenter wereld. 20 servers met elk 2x 64C Epyc samen met 1TB RAM per server (SuperMicro AS-1123US-TN10RT).

Zowel CPU als RAM (Hynix) is gewoon prima leverbaar. Prijzen zijn +10 a 15%, maar het is niet onleverbaar.
Yeah! nog meer producten die niet geleverd gaan kunnen worden :)
Yeah! nog meer producten die niet geleverd gaan kunnen worden
voor mij onbetaalbaar zijn :)

[Reactie gewijzigd door Xm0ur3r op 7 december 2021 13:06]

De grap is juist dat er record aantallen verkocht zijn. Ze komen alleen niet bij de gamers terecht door de hebbers op aarde die ook nog eens massaal energie verspillen.
leuk, zorg eerst dat de tekorten opgelost worden.
dubbele of driedubbel prijs voor een graka is absurd (als ze al leverbaar zijn)
Er zijn helemaal geen tekorten, er is tijdelijk meer vraag geweest, maar er zijn absoluut geen tekorten.
Ik heb zelf al in tijden niet gekeken naar de GPU situatie (want had in October 2020 een 3080 gekocht)
Maar nu ik bijvoorbeeld even random Alternate erbij pakt (want grote online store) - is alles weer inderdaad op voorraad. Het zijn gewoon alleen achterlijke prijzen. Maar je hebt gelijk , er zijn dus nu geen tekorten meer (lees: geen verkrijgbaarheid).

[Reactie gewijzigd door lithiumangel op 7 december 2021 12:07]

De hoge prijzen worden gecreerd door de zogenaamde tekorten. Meer vraag tov zelfde aanbod is een hogere prijs.
Vandaag hebben we een stabiele vraag, maar proberen ze nog steeds de hoge prijzen te hanteren. Over een half jaar merken we wel dat die zo zullen zakken.

De tekorten op vlak van consoles, die zijn normaal, heb je bij iedere release.
oke regel mij maar een 6800xt voor 800 euro.
Je kunt gewoon iedere week een 6800xt kopen voor €707,25 bij amd zelf.. waren een maandje terug zelfs nog €683,- :O
Nee jouw opmerking is dom. Want anders had je geweten dat graka's een drama zijn om te krijgen voor de aanbevolen prijs van amd. Waarom dacht je dat mensen als een gek afkomen op de drops van AMD...
ik wil best 20 a 30% meer betalen voor een kaart maar de prijzen zijn minimaal het dubbele.
Ik heb het over tekorten niet over hoge prijzen! Hoge prijzen zijn niet enkel een gevolg van een tekort MAAR ook van een hogere vraag of het gevolg van een instabiele markt.

Mijn opmerking komt voort uit economische ervaring, niet vanuit de prijs die een of andere gast vraagt voor een videokaart.

Dat de prijzen dubbel zijn heeft trouwens niks met een tekort te maken, wel met externe (verstorende) invloeden op een correcte marktwerking
Toch gek dat de meeste winkels geen videokaarten kunnen aanbieden
https://beneluxstockchecker.eu/nvidia
https://beneluxstockchecker.eu/amd
En Nee dit is geen moment op namen, ik ben in de markt voor een 3070Ti maar de prijzen blijven omhoog gaan de afgelopen 2 maanden is er weer 150 tot 200 euro bij gekomen.
Ik hoop dat Intel met een fatsoenlijk video kaart komt die ook op een AMD systeem werkt, dat zou de markt goed doen.
Oh nice! Nog meer spul wat niet voor een normale prijs kan worden gekocht (I'm looking at you, Nvidia..).
Ik zie anders ook AMD 6800's en 6900's gaan voor 1800 en 2000+ respectievelijk in NL Webshops, dus het is niet alsof Nvidia hier alleen de blaam heeft.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee