Gerucht: AMD werkt aan Radeon RX 6500 XT en RX 6400 met 4GB GDDR6

AMD werkt mogelijk aan nieuwe Radeon RX 6500 XT- en RX 6400-videokaarten. Die twee kaarten zouden een Navi 24-gpu en 4GB GDDR6-geheugen krijgen. Het is niet bekend wanneer AMD de twee videokaarten officieel aankondigt.

Twitter-gebruiker en bekende leaker Komachi_Ensaka stuitte op de eerste listings voor de Radeon RX 6500 XT en RX 6400. De leaker maakt niet duidelijk waar de twee videokaarten zijn opgedoken, maar meldt wel dat de videokaarten 4GB aan GDDR6-geheugen krijgen. De twee kaarten krijgen naar verwachting ook een Navi 24-gpu. Die moet beschikken over maximaal 16 compute units, meldt VideoCardz. Dat zou neerkomen op maximaal 1024 stream processors.

Eerder dit jaar doken er al verwijzingen naar de Navi 24-gpu's op in AMD's Linux-drivers. De gpu zou de codenaam Beige Coby dragen en 16MB aan Infinity Cache hebben. Het is niet bekend wanneer AMD van plan is om zijn Navi 24-videokaarten uit te brengen. Mogelijk doet het bedrijf dat volgens jaar tijdens de CES. Die beurs vindt plaats tussen 5 en 8 januari in Las Vegas.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

20-11-2021 • 17:05

72 Linkedin

Lees meer

Reacties (72)

72
72
30
1
0
22
Wijzig sortering
1024 stream processors, dat is net zoveel als in de RX560, die heeft ook 1024 stream processors.

Nu zullen de stream processors in deze nieuwe kaarten een stuk sneller zijn dan in polaris ( rx560)
Ik had toch wel gehoopt dat de 6500XT dik boven de Rx470 zou zitten qua performance, maar ik denk dat die nog niet eens erboven gaat zijn, ik kan er naast zitten.
De 6600XT is al meer dan 2x zo snel als een RX580 GB.
Als je dan een 6500XT hebt met de helft van het aantal shaders maar wel 10% hogere clocks heb je wel een kaart is +- 20-25% sneller zal zijn dan een RX470 misschien nog wel iets meer afhankelijk van het spel.

Kan best dat de 6500XT nog 60% van de prestaties van de 6600XT kan halen. Ik vermoed dat ze hem wat hoger clocken en dat het verbruik in verhouding ook wat hoger zou zijn (dus lagere performance per watt). De 6600XT zit rond de 160 watt. Dus 80 zou dan weinig zijn. Vermoed dat ze hem dan wel naar de 100-120 pushen om er nog even 10% hogere clocks uit te halen.

Kan wel zijn dat de performance hit met 1440p wat hoger zal zijn door een kleine IF cache maar de RX470 en 580 zijn toch 1080p kaarten voor 1440p wil je eigenlijk iets van een Vega56.

Dus dit kan best een interessant kaartje zijn voor sommige mensen. Vooral als de prijs voor de huidige markt een beetje redelijk is. Het is ook een manier voor AMD om wat markt aandeel te pakken want het zijn kleine chips ze kunnen er daar veel meer van maken dan van de 6600 kaarten en helemaal veel meer dan van de 6800/6800 chips. Denk dat ze voor een Navi 21 wel 3-3,5 van deze chips kunnen maken.

[Reactie gewijzigd door Astennu op 20 november 2021 19:23]

20-25% sneller dan een 5.5 jaar (mits de kaart ook echt uitkomt komende winter) oude mid-range kaart die destijds 180 dollar was bij release. Echt progressie kan je dat niet noemen, tenzij deze kaart dan onder de 100 dollar wordt (en dat betwijfel ik).
Nee klopt maar de tijden zijn nu heel anders. In de jaren na de Polaris is er ook niets meer zo goedkoop geweest. Polaris is nog uit de tijd van het oudere AMD wat een prijsvechter was. Maar dan krijg je nooit genoeg winst binnen om nieuwe producten te ontwikkelen. Daarnaast deden de AMD CPU's het toen heel slecht. Lisa Su heeft door dat winst marges nodig zijn om meer R&D budget te hebben en overnames te doen om vervolgens het product portfolio te versterken.
Voor ons als consument is dat niet zo fijn want we betalen meer. nVidia en Intel doen dat al jaren. Maar goed uiteindelijk krijgen we er wel sterkere concrentie door. Door dat AMD dit doet hebben ze wel de optie om RDNA3,4 en 5 naast Zen 4, 5 en wat er na komt te ontwikkelen waardoor we de komende jaren nog concurrentie kunnen houden.

Daarnaast heeft corona natuurlijk ook niet geholpen. De 6600 en 6700 zijn daar door duurder dan initieel gepland. Zie ook de prijzen van de 6800 en de 6800 XT die hebben in verhouding betere prijs prestatie verhoudingen.

Maar goed iets is beter dan niets.En het wordt wel tijd voor een Polaris vervanger die zijn door de best goede mining prestaties ook niet meer te krijgen en waren daarnaast ook niet meer voor 180-250 euro te koop maar ook al veel duurder geworden,
Dus als er nu een kaart voor terug komt die rond de 250 euro zit 25% sneller is en wel iets van 30% zuiniger zit is dat voor de huidige tijd al erg prettig. Mee eens het is amper vooruitgang maar goed we zitten in een hele aparte markt met veel schaarste door Corona en de hoge Crypto koersen dus iets is beter dan niets?
plus, straks komt intel met nieuwe videokaarten, waardoor de vraag naar amd/nvidia kaarten minder word, er meer voorraad is van hun kaarten, en die prijzen weer omlaag kunnen gaan. we horen er misschien weinig van, maar intel heeft toch wel een redelijk aantal eigen chip fabrieken. als er meer keuze in producten zijn, zal er in het algemeen meer voorraden zijn voor allemaal. intel kan een gat vullen die nodig aangepakt moet worden in deze tijden.
De vraag wordt misschien minder maar gok dat ze nog steeds niet aan de vraag die er dan nog wel is kunnen voldoen. Intel is dan ook een nieuwe speler. Net als dat dat meeste mensen voor nVidia kiezen gewoon omdat ze het kennen en ze reclames in games en tijdschriften / socialmedia en streams gezien hebben zullen die niet snel voor iets anders gaan. Als AMD al geen optie is dan Intel denk ik helemaal niet. die zullen qua GPU's de naam toch een beetje moeten opbouwen. Wat trouwe Intel fans zullen er wel meteen voor gaan.

Daarnaast is het ook nog even afwachten in wat voor een staat de kaarten en drivers straks zijn en of ze de geruchten van 3070 prestaties waar kunnen maken. Daarnaast moet de prijs dan ook niet te hoog zijn. Aan de andere kant als je geen nVidia of AMD kaart kan krijgen en wel graag wilt gamen dan kan het ook best zijn dat mensen dan toch maar de Intel kaart kopen en dat straks alles alsnog weer uitverkocht is. Dat zie ik eigenlijk ook nog wel gebeuren.
Intel als newbie (op grafisch gebied) afschilderen is wel een beetje kort door de bocht. Ze lopen al wat jaartjes mee met grafische processoren. En ze produceren er genoeg van. Met drivers hebben ze ook jarenlange ervaring. Het enige verschil is dat ze die processor nu op een aparte kaart gaan stoppen. (En ook dat hebben ze eerder gedaan). En dat ze de high-end gpu's nu wel al serieuze markt zien (al is dat mijn aanname).

https://www.computer.org/...pixels/intels-gpu-history

Voor veel mensen zouden die intel kaarten zeer interessant zijn; de meesten hoeven niet zo nodig een RTX3090 TI-SuperDeLuxe kaart te hebben (en hebben daar het geld niet voor over).

Betrouwbaarheid en ervaring, daar zit je bij Intel minstens net zogoed als bij AMD en nVidia.
Je moet dan vooral kijken naar de gemiddelde consument. Die ziet Intel voor het eerst videokaarten maken (dus nieuw) en denk er niet over na dat ze al een tijd bezig zijn met de chips in processoren.

Maar stel je hebt de volgende opties (voor nu op high-end gebaseerd):
- RTX 4080
- RX 7800 XT
- Intel videokaart die de bovenstaande kaarten ongeveer kan evenaren.

Verwacht dan maar dat de gemiddelde consument van boven naar beneden zal kijken. Nvidia kennen ze door de GTX en RTX naam en zie je over het algemeen vaker bij webshops. AMD is voor hen opzich vrij nieuw, maar zien ze eventueel als optie in het geval dat ze geen Nvidia kaart kunnen krijgen. En dan komt Intel... Het is de eerste videokaart die ze zien, waarom niet even afwachten hoe dat allemaal loopt? Als je honderden euro's gaat uitgeven wil je gewoon zekerheid dat het een goed product is.

Vrienden van mij willen gewoon Nvidia hebben, want dat kennen ze. AMD is voor hen nog vrij nieuw en zien ze (nog) niet als optie.
Als ik uit de reviews lees dat Intel prima videokaarten heeft, en de prijs is goed, dan zou ik er rustig een kopen. Nieuwe kopers zijn waarschijnlijk helemaal onbevooroordeeld, en een ervaren koper zal toch ook wel weten waar hij naar moet kijken om iets te kopen wat aan zijn/haar wensen voldoet?
Ze zijn niet nieuw op gpu gebied maar wel als het over serieus gamen gaat. Wie ken jij die serieus games speelt op een Intel. Gpu.

Ja doordat elke cpu van hun een gpu heeft hebben ze automatisch een groot marktaandeel maar dat betekend niet dst die dingen goed zijn voor gaming. De drivers zijn inmiddels wat beter maar qua features kunnen ze momenteel niet mee komen met nVidia en AMD.

Daar moet met XE verandering in komen en de beloftes klinken goed. XE SS ziet er erg indrukwekkend uit op papier maar nu mogen ze gaaan bewijzen dat het in praktijk ook zo werkt. We weten allemaal doe DLSS 1.0 het in praktijk deed tov de beloftes. Nu kan dat anno 2021 echt niet meer zeker nu dlss 2.2 (inmiddels 2.3) en FSR al op de markt zijn maar de moeten het wel laten zien.

En de laatste echt serieuze poging van Intel die ik mij kan herinneren is de i740 uit 1998:
https://www.anandtech.com/show/202/7

Larrabee is nooit als desktop gpu uitgekomen en alleen maar gebruikt in het datacenter. En de iGPU's die dssr na kwamen zijn nooit een bedreiging voor de AMD of nVidia desktop kaarten geweest.

En dat is wat ik bedoel. Als er een bedrijf is wat het voor elkaar zou moeten kunnen krijgen is het wrl Intel ze hebben de kennis en het geld om het te doen. Maar nu moeten ze het wel gaan waar maken en meestal krijg je niet meteen veel mind share Als je eerste generatie het goed doet. Zie ook AMD Ryzen 1000 pas bij de 3000 generatie begon het echt op gang te komen.
Intel laat zijn gpu's bij tsmc maken.
https://www.google.com/am...gpu-manufacturing-to-tsmc

[Reactie gewijzigd door lodew op 21 november 2021 13:10]

Zou op zich wel leuk zijn. De huidige kaart in mijn desktop is een bijna 10 jaar oude Radeon 86xx. In mijn andere desktop is het een bijna net zo oude NVidia Geforce 210.

Ben dus geen gamer. Heb de neiging ook niet, want games zien er nou ook niet zo geweldig meer uit en zijn zeer zeker veel te sloom voor AAA titels van 5 jaar terug. Alhoewel de nieuwe AMD kaarten niet op kunnen boksen tegen de betere klasse videokaarten van nu, voor mij met mijn oude meuk zullen ze een enorme verbetering zijn.

Nu maar even de prijs afwachten.
Als je geen games speelt zou een Ryzen 5700G of zo ook een prima optie zijn dan zit er ook een prima GPU in.
Vergeet ook even niet dat deze kaarten veel sneller geheugen hebben, infinity cache en dubbel zo hoge clocks. Maar een rx6500xt is wel een echte instapper, waar een RX470 net geen high end was, dus er zijn natuurlijk grenzen aan wat je kunt verwachten. Wat ook meetelt is dat een RX470 juist met modernere spellen veel beter uit de verf komt dan je bij release zou verwachten door de architectuur. Een RX470 tot en met een RX590 zijn kaarten met een bijzonder lange adem gebleken die met driver updates toch aardig ingelopen zijn op hun toenmalige concurrentie. Er zijn zelfs in 2020 nog nieuwe kaarten met die architectuur uitgekomen.

[Reactie gewijzigd door fapkonijntje op 20 november 2021 17:43]

"RX470 net geen high end was"

Onzin, Polaris werd ingezet als mainstream kaart. Middensegment dus.
Ik heb toen een RX 470 van Sapphire gekocht voor ergens tussen de 230-250 euro.
Dat is nooit een (bijna) high-end prijs segment geweest. AMD heeft wel eerder een concurrerende kaart gehad voor deze prijs. Maar dan gaan we terug naar de HD 4xxx en HD 5xxx series.

AMD hield daarboven hun niet succesvolle Fury X. En hoewel zeker geen slechte kaart met de huidige gasprijzen in de winter. Moet ik er niet aan denken in de zomer.

Ik moet wel toegeven dat deze architectuur het beter heeft gedaan op de lange termijn
Tijdens release was de RX 480 gelijkwaardig met de GTX 1060 6gb en de RX470 gelijkwaardig aan de GTX 1060 3 GB (welke gewoon GTX 1050(Ti) had moeten heten vanwege het kleinere aantal cuda cores).

Nu zijn de polaris GPU's beduidend sneller en komen de latere edities soms in de buurt van de aanzienlijk duurdere GTX 1070.

[Reactie gewijzigd door BarnET op 20 november 2021 18:21]

Is er momenteel dan geen goede vervanger voor mijn RX 580?
Qua prijs helaas niet. Ook heeft AMD in de budget categorie niks uitgebracht de laatste paar generaties.
Dat komt natuurlijk door de consument, die kiest met z'n portemonnee. :)
Niet helemaal, komt grotendeels door chiptekorten, cryptocurrency mining en de coronasituatie waardoor er meer thuis gedaan moet worden.
Hoewel dat zeker waar is had de consument theoretisch gezien de keus om de producten niet te kopen. Dat wil niet zeggen dat dat in elke situatie ook mogelijk is natuurlijk.
Het probleem is vooral dat het hele gamma van AMD naar de 7nm node ging, maar dat ze daar eigenlijk nooit genoeg capaciteit voor hadden. Datacenter producten gaan voor, net zoals de consoles. Hun CPU lijn is sinds een aantal jaar weer heel populair, dus daar probeerden ze zo veel mogelijk markt aandeel vast te grijpen voordat Intel weer op hun poten kon staan (en maar goed ook, want plots hebben ze weer echt goede chips out of nowhere).

Als je dan gaat kijken naar hun GPU divisie... Die zijn gewoon bijlange zo succesvol niet. GPUs pakken een stuk meer wafer ruimte in, en je verkoopt de chips ook eerst door aan de MSI/Sapphire/etc die zelf ook een deel van de winst willen. Het is dus gewoon interessanter om met de beperkte capaciteit ofwel CPUs te maken, of wel eerder high end GPUs waar je dikke winst op pakt. Dat is ook waarom de prijzen van AMD GPUs zelfs op papier, en voor de "recente" tekorten, toch systematisch hoog lagen t.o.v. de Nvidia kaarten die vaak toch net iets beter waren in de meeste segmenten. Het marktaandeel is niet heel belangrijk. Ze pakken de makkelijke winst op de paar dure kaarten die ze maken, en de rest van hun productie geven ze aan andere producten waar de concurrentie minder stevig is.

Nu met de tekorten zie je Nvidia hetzelfde doen. En AMD past het nu ook toen op de CPU lijn (met de 5600X als laagste CPU in de huidige generatie, aan toch een behoorlijke prijs). Het is gewoon winstmaximalisatie. Je kan niet echt stemmen met je portefeuille als je geen keuzen hebt buiten gewoon meer te betalen, toch niet zolang de vraag hoger dan het aanbod blijft.

[Reactie gewijzigd door Niosus op 21 november 2021 02:29]

Ik hoopte dat een RX6500XT dat zou kunnen worden, maar het lijkt er jammer genoeg niet op, vrees dat je RX580 sneller is. Ik zit in hetzelfde schuitje met de RX470. De eerste stap omhoog vanaf de RX6500XT is de 6600XT die dik 600 euro kost.
Mijn streven is daarom altijd om een kaart te kopen die in de huidige consoles zit. Op die manier kun je de meeste current gen games spelen.
Maar het lijkt erop dat je dan beter een PS5 kan kopen.

Mijn 580 is nu trouwens te koop voor €350.... MSI Gaming RX 580 8GB
€ 325,00
https://link.marktplaats.nl/m1774760750 8)7. Ooit gekocht voor €179,- Is er onlangs weer een mining bubble ontstaan door het de beperkingen van Nvidia ofzo?

Maar wie weet kan AMD van de kaarten wel voldoende produceren? Dan hebben ze een goudmijn te pakken :-p

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 20 november 2021 19:04]

De prijzen slaan echt nergens meer op. De afgelopen ~4 jaar is de prijs van de RX580 nagenoeg hetzelfde als toen ik het destijds kocht. Dat is met de meeste hardware.

Inflatie is gigantisch, alleen officieel op papier niet.
edit:
beetje dubbele zin

[Reactie gewijzigd door batjes op 20 november 2021 23:20]

als je maar lang genoeg mined haal je het er wel uit 😉
Ik zou dan net een generatie nieuwer gaan dan de huidige console GPU. Dat helpt tegen luie optimalisatie :)
Ik zit op een 5 jaar oude XFX RX 480 8GB, en hoewel het allemaal nog wel oké draait (speel voornamelijk Doom Eternal) begint het toch echt tijd te worden om te upgraden.
De kaart voor ~300,- gekocht en 5 jaar later worden ze aangeboden tot 350,-. Het is volkomen krankzinnig.
Dit was dus een semi-middenmoter voor 300 euro, nu moet ik met geluk +600 euro betalen om het te vernieuwen of +900 euro om er echt goed op vooruit te gaan.
Als m'n kaart het nu begeeft dan ben ik geruïneerd! Niet echt natuurlijk, maar kopen op de piek is een slecht idee en gevoelsmatig heb ik er niet +900 euro voor over.
GTX 1070 lijkt nu de beste optie voor je value :X
Nope. Linux. Nvidia closed-source driver is een nogo.
De enige serieuze optie zou zijn een rx6600xt of hoger via de AMD store zelf. En dan hopen dat 't lukt daar.
AMD heeft geen reference versie van de 6600XT. Het begint bij de 6700XT.
Ik weet niet of je hetzelfde bedoeld als ik.

Maar toevallig net via de Radeon software geklikt op "upgrade your GPU"
Echter word ik daarmee linea recta naar bol.com gelinkt, waar vervolgens alleen een paar Nvidia kaarten beschikbaar zijn 8)7
Als het nu eens mogelijk was om via een XB Scorpio met dev mode te minen :D die dingen kosten de laatste tijd niets meer met omstreeks de 150€ en met dev mode wordt de XB eerder een PC dan een Console.

[Reactie gewijzigd door Tri Force op 20 november 2021 18:00]

Kopt helemaal. Ik zit vast aan mijn 4 jaar oude Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 8GD5 omdat die gpu's zo duur zijn. Wil een RX 6700 XT.

Maar eigenlijk draaien mijn games op 3440x1440 helemaal niet zo slecht. Heb nog steeds erg veel plezier met mijn Assetto Corsa & Competizione, rFactor 2, F1 2020 en DiRT Rally 2.0. Alhoewel ik bij die laatste ik wel behoorlijk de specs moet terugschroeven.
De adviesprijs van deze kaarten zal dan ook best laag zijn lijkt me (de daadwerkelijke prijs uiteraard niet).
Ik denk dat AMD hiermee een antwoord wil hebben op de 730/1030 kaarten van nVidia, voor mensen die wel een GPU nodig hebben om beeld te krijgen of hardwarematige decodering willen, maar niet van plan zijn om er veel op te gamen. Daarbij is navi natuurlijk een ordegrootte minder heet dan polaris, wat ook erg helpt bij dat soort toepassingen.
Een 6600xt heeft evenveel cores als een rx470, maar is toch ongeveer 2 keer zo snel.

Als je dat weer deelt door 2, dan zal navi 24 ongeveer gelijk zijn aan een rx470 of 1060(3gb).
Met een beetje geluk maakt amd zoveel rx 6500xt's dat de prijzen gaan zakken, want een kleine die, 2 ram chips en een koeler kan niet zoveel kosten.
Inderdaad, op zijn best denk ik ook rond een rx470 qua performance, weetniet waarom ik waarom ik er meer van verwachtte. Als de adviesprijs rond de 100 euro zit is het geen slechte kaart denk ik, maar het zal wel rond de 200 zijn, wat bizar is, aangezien dat de adviesprijs was van de rx470, bijna 5 jaar geleden.
De goedkoopste gtx1650 is nu 329... |:(
Zelfs 200 zou een aardige verbetering zijn voor iedereen die nog geen gpu heeft.
Had het dan ook over adviesprijs. Geloof niet dat de adviesprijs van de gtx1650 329 euro is.
Naast het werkgeheugen en cache zoals @fapkonijntje heeft aangeven, kan het stroomverbruik ook nog lager liggen met de nieuwe kaarten.
Misschien is die kaart ook iets kleiner dan de oude serie waardoor het in alle (mitx) kasten past.
4GB? Is dat voor games tegenwoordig niet wat weinig?
Aan de andere kant, niet iedereen gamed en gewone desktops moeten ook beld kunnen produceren.
Als AMD een beetej redelijke prijs voor deze kaart zou vragen dan is er zeker wel een markt voor.
Meestal neemt die noodzaak voor meer vram toe als je hogere resoluties en hogere instellingen kiest. Niet bepaald waar deze kaartjes voor bedoeld zijn vermoed ik. Ze verkopen de 6600xt als 1080p/1440p kaartje. Dan gaat een 6400 of 6500 niet zo geschikt zijn voor 4k. Zelfs een 6700xt prijzen de aan als 1440p kaart met 12gb vram.
In VR neemt het geheugen gebruik anders alarmerend toe, 4GB is echt niet te doen.
Mooi nieuws dat er nieuwe Budget kaarten komen maar wat gaan die kaartjes kosten.. Vroegah (3 jaar terug) betaalde je voor een nieuwe budget kaart met 3 a 4 GB omstreeks de 200€ en nu betaal je dat bedrag voor dezelfde kaart maar dan tweedehands en 3 jaar later en zijn herkauwde versies van die kaarten omstreeks de 300€ nieuw 8)7 misschien tijd voor een XB series S voor 265€ nieuw en 220€ tweedehands ?
Precies de reden dat ik gister een xbox series s heb besteld, die gpu markt gaat nergens over, zelfs niet adviesprijzen, deze gpu gaat maximaal zo snel zijn als een rx470 die 5 jaar geleden voor 200 euro lanceerde, enkel als deze gpu 120 euro of minder gaat kosten kunnen we spreken van enige progressie.
Opzich nog een stevige prijs een 120€ want ik had een paar jaar terug (denk iets van 3) een GTX 1650 voor iets van 150€ nieuw en die in combi met een G4400 dual core draaide mijn spellen op middelmatige settings en 1080P omstreeks de 40 a 50 frames terwijl de Consoles amper 30 framerate haalden op 1080P en lagere settings..

Nu 3 jaar later met een nieuwe generatie Consoles die richting de 1080P en 60 framerate met middelmatige settings gaan voor 300€ en voor 500€ richting de hoge settings op 4K 30 framerate of 1440P 60 framerate gaan kost een videokaart om vergelijkbare settings en framerate en resoluties te halen net zoveel als de hele Console..

Ik wil niet op een PC topic de Consoles gaan verkopen en MS en Sony hebben een deel verlies voor eigen rekening genomen en met Online komen er nog kosten bij maar waar gaat het nog over dat één PC component net zoveel kost als één geheel systeem wat inderdaad een gesloten systeem is maar dan nog.

Ik wens ieder veel plezier op hun platform maar jij hebt een slimme keuze gemaakt en denk dat jij de komende 2 jaar meer dan genoeg hebt aan de XB series S en over 2 jaar ziet het er veel positiever uit tenminste dat hoop ik..
Ik vraag het me af. Die GPU fabrikanten zien ook wat de markt daadwerkelijk bereid is te betalen voor hun kaarten. Ik denk dat zelfs over n jaar of 2 als de markt weer "normaal" is, de kaarten voor meer in de markt gezet gaan worden dan in 2019 het geval zou zijn.
Dan vernielen de fabrikanten hun eigen markt beetje bij beetje ik ben nu al verbaast dat de PC gamers akkoord gaan met de prijzen van de laatste jaren terwijl er naast Consoles streaming diensten zijn als https://techjury.net/best/cloud-gaming-service/#gref er zijn alternatieven genoeg.
Interessante kaart om een micro-atx build te maken die super weinig stroom verbruikt. Ik ga ervanuit dat de 6400 en misschien de 6500XT geen extra pcie power nodig heeft, dus een prachtige kaart om in een dell pc met een 250W power supply te dumpen. Dit betekent dat het een vervanger van de GTX 1650 kan zijn.
Interessante kaart om een micro-atx build te maken die super weinig stroom verbruikt. Ik ga ervanuit dat de 6400 en misschien de 6500XT geen extra pcie power nodig heeft, dus een prachtige kaart om in een dell pc met een 250W power supply te dumpen. Dit betekent dat het een vervanger van de GTX 1650 kan zijn.
Ik hoop het, en dat ze normale prijs krijgen, maar dat zal wel niet.
4gb is echt slecht voor innovatie, ik hoop niet dat ontwikkelaars er rekening mee (blijven) houden. Troep.
Is dat zo?

In de demo scene zijn het juist de enorme beperkingen die voor innovatie zorgen. Door juist heel veel resources te hebben, kun je veel meer van hetzelfde tonen, dat is waar. Maar dat is niet hetzelfde als innovatie. Een betere term zou zijn: doorontwikkeling.

Innovatie klinkt beter en word maar al te graag gebruikt door marketing afdelingen om door-ontwikkeling te beschrijven.

Het maakt niet uit naar welk (vak-)gebied je kijkt, leg enorme beperkingen op en het menselijk brein is ineens flink wat creatiever, waardoor er veel vaker daadwerkelijke innovatieve ideeen opborrelen.
Wel leuk dat ze nog instappers maken. Als ze ook nog lekker klein worden, en met de stekker naar achter, of geen, zou het een mooie upgrade zijn voor de HTPC.
Al verwacht ik dat dit ook een scalpers object word met allemaal pakkende teksten in de advertenties.
Gaat Tweakers deze kaart ook testen als hij uitkomt volgens de geruchten?

[Reactie gewijzigd door Beeldbuis op 20 november 2021 19:13]

Als ze ook low profile versies er van uitbrengen ben ik heel blij.
Ik ben benieuwd wanneer Tweakers eindelijk die namaak winkel(s) verwijdert uit hun Pricewatch, die zogenaamd de goedkoopste grafische kaarten verkopen, maar ze zijn nooit op voorraad, en maakt niet uit hoe ontzettend veel mensen een lage cijfer (ster) geven, omdat ze niet de grafische kaarten leveren, ze mogen gewoon blijven, ook al nemen ze iedereen in de zeik, de meeste weten over wie ik het heb.

Ik sta echt versteld.

[Reactie gewijzigd door BamiJamJam op 20 november 2021 21:45]

Extra vervelend is dat zelfs wanneer je een filter instelt om die specifieke webwinkel Clickbaitshop niet te tonen, je alsnog bij het klikken op een item van je zoekresultaat, deze alsnog getoond wordt begeleid met de tekst: De onderstaande aanbiedingen zijn door de ingestelde filters uitgesloten
Wat snapt men niet bij Tweakers.net? Ik wil die shop helemaal niet zien! Nu niet, nooit niet meer! Eigenlijk hoort die shop niet eens de laagste prijs te mogen bepalen in de Pricewatch.

[Reactie gewijzigd door conces op 21 november 2021 08:37]

Extra vervelend is dat zelfs wanneer je een filter instelt om die specifieke webwinkel Clickbaitshop niet te tonen, je alsnog bij het klikken op een item van je zoekresultaat, deze alsnog getoond wordt begeleid met de tekst: De onderstaande aanbiedingen zijn door de ingestelde filters uitgesloten
Wat snapt men niet bij Tweakers.net? Ik wil die shop helemaal niet zien! Nu niet, nooit niet meer! Eigenlijk hoort die shop niet eens de laagste prijs te mogen bepalen in de Pricewatch.
Ja vervelend is dat hè, woord er ook dood moe van, al die zo als jij al zegt, Clickbaitshops, jammer die Clickbaitshops maakt Pricewatch niet goed werkende.
Daar ben ik het 100% mee eens. Eerder zelf ook kritiek op geleverd via shop reviews, echter word dat pardoes verwijderd aangezien dit 'geen afgeronde ervaring beschreef'.
Nu is het ironisch dat als er geen verkochte producten worden geleverd het knap lastig word om de beschreven ervaring af te ronden. Op dit punt is de kritiek meer naar tweakers gericht dan de shops die deze ongein uithalen.
Daar ben ik het 100% mee eens. Eerder zelf ook kritiek op geleverd via shop reviews, echter word dat pardoes verwijderd aangezien dit 'geen afgeronde ervaring beschreef'.
Nu is het ironisch dat als er geen verkochte producten worden geleverd het knap lastig word om de beschreven ervaring af te ronden. Op dit punt is de kritiek meer naar tweakers gericht dan de shops die deze ongein uithalen.
O ja, wow, lekker zooitje, kan niet begrijpen waarom Tweakers dat niet oplost, want nu woorden deze webshops beschermd via Tweakers, en gepromoot.
Goh wat mis ik de tijd toen videokaarten echt een lekkere ontwikkeling doormaakten
Gaan vast 550 euro kosten in de huidige markt 8)7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee