Gerucht: AMD Radeon RX 6600 XT krijgt adviesprijs van 349 dollar

De komende AMD Radeon RX 6600 XT-videokaart voor desktops krijgt mogelijk een adviesprijs van 349 dollar. De lager gepositioneerde Radeon RX 6600 zou een adviesprijs van 299 dollar krijgen.

De geruchten zijn afkomstig van techwebsite Neowin, die zich baseert op een anonieme bron die bekend is met de plannen van AMD. De website meldt daarbij wel dat de informatie ongeveer een maand oud is, waardoor AMD de adviesprijzen inmiddels weer veranderd zou kunnen hebben. Zowel AMD als Nvidia hebben voorafgaand aan eerdere gpu-releases meermaals de adviesprijs gewijzigd, schrijft ook VideoCardz.

Neowin meldt dat de adviesprijs van de Radeon RX 6600 XT op 349 dollar ligt, omdat de gpu in rasterization beter zou presteren dan de Nvidia GeForce RTX 3060, die 329 dollar kost. De raytracingprestaties van de RTX 3060 zouden wel beter zijn. AMD zou aanvankelijk overwogen hebben om de RX 6600 XT een adviesprijs van 369 dollar te geven, maar het bedrijf wilde volgens Neowin niet dat gebruikers zouden overstappen op een goedkopere RTX 3060 vanwege zijn extra GDDR6-geheugen.

De Radeon RX 6600 XT is naar verwachting gebaseerd op een volledig ingeschakelde Navi 23-gpu met 32 compute units, die gezamenlijk goed zijn voor 2048 stream processors. De videokaart zou kloksnelheden tot 2,5GHz halen. Qua geheugen zou de Radeon RX 6600 XT beschikken over 8GB GDDR6-geheugen op een 128bit-geheugeninterface en een bandbreedte van 256GB/s. Daarmee zouden 16Gbit/s-geheugenmodules worden gebruikt. Er wordt ook gesproken over 32MB aan Infinity Cache.

De Radeon RX 6600 zou samen met de XT-variant geïntroduceerd worden. De videokaart zou een adviesprijs van 299 dollar krijgen. De AMD Radeon RX 6600 krijgt naar verwachting een Navi 23-gpu met 28 compute units, wat neerkomt op 1792 stream processors. De overige specificaties, zoals de kloksnelheden en de geheugenopsteling, zouden overeenkomen met de XT-variant.

Volgens eerdere geruchten kondigt AMD zijn RX 6600-videokaarten op 30 juli aan. De videokaarten zouden op 11 augustus uitkomen. AMD verkoopt zijn videokaarten via zijn eigen webshop tegen de adviesprijs, hoewel de prijzen bij retailers flink hoger kunnen liggen vanwege de wereldwijde chiptekorten. Eerder deze week berichtte het Franse Cowcotland dat de retailprijs van de Radeon RX 6600 XT naar verwachting niet lager zou liggen dan 499 euro of 549 euro.

AMD Radeon RX 6000-line-up
Videokaart RX 6800 RX 6700 XT RX 6600 XT* RX 6600*
Gpu Navi 21 XL Navi 22 XT Navi 23 XT(?) Navi 23 XL(?)
Compute units 60 40 32 28
Boost clock 2105MHz 2518MHz ∼2500MHz ∼2500MHz
Geheugen 16GB GDDR6 12GB GDDR6 8GB GDDR6 8GB GDDR6
Geheugenbus 256bit 192bit 128bit 128bit
Geheugenbandbreedte 512GB/s 384GB/s 256GB/s 256GB/s
Infinity Cache 128MB 96MB 32MB 32MB
Total board power 250W 230W nnb nnb
Release 18 november 2021 18 maart 2021 11 augustus(?) 2021 11 augustus(?) 2021
Adviesprijs 579 dollar 479 dollar 349 dollar 299 dollar

* Op basis van onbevestigde geruchten

Door Daan van Monsjou

Redacteur

25-07-2021 • 15:02

113 Linkedin

Lees meer

Reacties (113)

Wijzig sortering
Ik ben benieuwd of de kaart uiteindelijk ooit te krijgen is voor MSRP.

Tot op heden geen gelukt gehad met de AMD site, waarbij ik vermoed dat de scalpers met scripts je altijd voor zijn.
Mensen moeten gewoon stoppen met kopen van scalpers en van mensen die de nieuwe boxed kaarten op kopen en in het 2ehandse gedeelte voor winst aanbieden..

Als ze de kaarten niet meer kwijt kunnen, zullen ze of de kaart zelf moeten houden of voor minder van de hand moeten doen.

Als die prijs van verkopen onder die van de advies prijs van AMD komt houd het van zelf op dat mensen nog een kaart van AMD halen en deze willen door verkopen.. Want dan heeft het geen zin meer.
Precies. Maar meesten kunnen hunzelf helaas niet in de hand houden en leggen graag een hoop geld neer om er een te kunnen bemachtigen. nVidia en AMD ziet dat en verhogen de prijzen van hun volgende generaties GPU's.
Er zijn ook mensen die moeten kopen omdat hun huidige kaart kapot is of verouderd is.
Makkelijk praten wanneer je eigen PC werkt, maar die van een ander niet.
Ik bedoel, gamen is geen eerste levensbehoefte, en als je je pc nodig hebt om werkzaamheden te verrichten zijn er nog wel gnoeg alternatieven, of denk ik verkeerd?
Als je voor je werk een zware workstation nodig hebt lijkt me dat van niet.
daar koop je dan geen RTX voor ..
EDIT: Of het zou een Quadro RTX moeten zijn ...

[Reactie gewijzigd door whitteydefries op 26 juli 2021 21:46]

Als scalpers de kaart niet verkocht krijgen retourneren ze hem gewoon binnen bedenktermijn dus die lopen totaal geen risico. Tuurlijk als niemand koopt wordt het minder interessant om er tijd in te steken maar in de praktijk ga je dat toch niet voor elkaar krijgen. Zullen altijd mensen zijn die liever aan zo iemand betalen ipv zelf week op week de gok te wagen of zelf de kennis niet hebben om met scripts klaar te gaan zitten
Tsja ik zeg ook altijd tegen iedereen, NOOIT meer betalen dan de vraagprijs voor een huis, maarja....
Waar een tekort aan is, worden mensen hopeloos.
Zonder videokaart geen PC games, dus betalen PC gamers met een te verouderde of kapotte pixelplank vaak liever 'teveel'.

Zonder koophuis moet je huren, huren kost altijd meer dan kopen op de lange termijn (omdat de huurprijzen simpelweg mee omhoog gaan), dus betaald men graag 'teveel'.

Ik begrijp de vergelijking, maar hij gaat wel mank. Tenzij je ergens goede videokaarten voor je eigen PC zou kunnen huren natuurlijk! :P
Maar ook dan zou 'marktwerking' er, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, voor zorgen dat 'de huurprijs de verkoopprijs volgt'...

edit:
Al met al heb ik enorm mazzel gehad dat ik vlak voor de huidige ellende een RX 5700 XT heb kunnen bemachtigen om mijn RX 480 te vervangen om de overstap van 1080p ultrawide naar 1600p ultrawide goed te kunnen maken.
Ik hoop dat 'normaal' nog terug komt v.w.b. prijzen van pixelplanken! De broodnodige daling is gelukkig enigszins ingezet. :)

[Reactie gewijzigd door HuisRocker op 26 juli 2021 09:28]

Nou nee, je kan geen videokaart huren, maar je kan wel een XBOX, Switch of iets anders kopen als je echt wanhopig bent. Het gaat niet om de vergelijking, maar puur dat als er een tekort aan iets is / vraag > aanbod, dat de prijzen stijgen. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo zijn.

Dat ligt niet aan scalpers. Ook de winkels hebben de prijzen omhoog gegooid. Handelaren / scalpers bepalen niet de prijzen in de markt, dat doen de winkels. Wanneer een Megekko 1300 euro voor een RTX 3070 vraagt en een scalper kaarten weet te bemachtingen voor minder, dan verkoopt hij het voor 1200-1250. Mag ook vanuit gaan dat een scalper niet oneindig veel kaarten heeft, want dan doet Megekko toch iets verkeerd....
Nou nee, je kan geen videokaart huren, maar je kan wel een XBOX, Switch of iets anders kopen als je echt wanhopig bent. Het gaat niet om de vergelijking, maar puur dat als er een tekort aan iets is / vraag > aanbod, dat de prijzen stijgen. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo zijn.
Nou nee... ;) Een "XBOX, Switch of iets anders" kopen is compleet onvergelijkbaar met PC, vele PC games zijn immers überhaupt niet speelbaar op 'iets anders dan een PC'.
Zelfs als ik 'wanhopig zou zijn' zou ik letterlijk niets hebben aan een XBOX, Switch of iets anders (dan een fatsoenlijke videokaart!).
Dis Xbox of PS5 zijn net zo moeilijk verkrijgbaar als die videokaart.
Het ding is, de winkels zelf zijn ook gewoon de scalpers op dit moment.

Ik heb mijn (Aorus Master) RX 6800XT "gelukkig" mogen kopen voor €999 bij een bekende webshop hier, inmiddels vragen die er gewoon doodleuk €1299 voor.

[Reactie gewijzigd door smiba op 26 juli 2021 10:57]

Het beste wat je met die scalpers kunt doen is gewoon helemaal geen zaken. En als ze dan toch iets van jou willen overnemen gaat de vraagprijs voor hun gewoon met enkele honderden euro’s omhoog. Dan valt de hint vanzelf.
Check anders even het forum hier. "Scripts" zijn daar beschikbaar zodat je je kansen aanzienlijk vergroot.
Zelf bouwen is overigens ook niet zo moeilijk. Ik had zelf een scalper script gemaakt die hier op Vraag & Aanbod rondneuste naar GTX1080ti kaarten. Dat is eigenlijk de enige manier om voor max 650 euro aan zo'n kaart te komen.
Dacht even serieus dat je het over zelf een videokaart bouwen had 8)7
Haha mooie workshop :) :) :) :)
Er was wel laatst op Tweajers een mooi artikel over hoe een videokaart werkt. Maar nee, ik bedoelde de bot.
Die 6900xt is hier op V&A geregeld te krijgen voor ongeveer dezelfde prijs als bij de AMD shop of als ze nog in de seal zitten tussen de 50 a 100 duurder.
Voor de 6800XT zit ik zelf incl script naar te vissen, maar ik moet eerlijk bekennen zonder script ben ik er wel enkele keren heel dicht bij geweest en nu met script, kan toeval, zijn totaal niet.
Dus kan ook zijn dat er in het begin van dit jaar veel 6800XT waren en de laatste termijn niet.
als je dit forum volgt en wat leest dan weet je perfect hoe en wat, we geven zeer veel hulp daar.

en de reden dat je geen XT kan scoren is omdat hij de laatste 4tal weken gewoon niet beschikbaar is, ook dit kan je lezen alvorens de drop start

[AMD Radeon RX6000 series] Levertijden & Prijzen
Duidelijk dat je nog niet veel kennis hebt of echt goed gekeken welke info er allemaal op het forum staat.
Er is met 95% zekerheid geweten wanneer er juist een drop is (tot op de minuut normaal zelfs), script info en hoe wat waar worden netjes vermeld en info gegeven.

De basis scripts werken maar al te goed, hoe kan ik anders aan 2 * 6800XT MB komen in mijn eigen systemen? vorige vrijdag de 2de kunnen scoren, kunnen al mijn vorige 6700xt en 6800 de deur uit :)

De fout die de meeste maken is dat ze allemaal ineens diegene willen die er het minste is en dus ook het moeilijkste, want idd voor deze kaart heb je minder dan 1minuut om hem te scoren. Maar dat is perfect te doen als je weet wat je doet en hoe het moet.
Dus eigenlijk objectief bekeken ben je net zo erg als scalpers dat normale mensen dus niet meer op de gebruikelijke manier een video kaart kunnen kopen. *

Je moet dus een script hebben of gebruiken voor een kans .....

* met die verstande dat men het niet opkoopt voor verkoop en hogere winst dus een halve scalper eigenlijk .....
Dus eigenlijk objectief bekeken ben je net zo erg als scalpers dat normale mensen dus niet meer op de gebruikelijke manier een video kaart kunnen kopen. *

Je moet dus een script hebben of gebruiken voor een kans .....

* met die verstande dat men het niet opkoopt voor verkoop en hogere winst dus een halve scalper eigenlijk .....
Hoezo? Je koopt iets voor eigen gebruik, je zet hiervoor een script in om scalpers voor te zijn… dat kan je toch niemand kwalijk nemen, zeker niet met de huidige prijzen. Verwacht je dan dat hij wacht tot alles uitverkocht is om dan, net als de rest, geen kaart aan een normale prijs te hebben?
Ik heb me nog niet echt ingelezen in scriptjes enzo maar weet je toevallig zo een scriptje voor een Xbox Series X te bemachtigen? Ik heb ondertussen al enkele maanden een Series S maar zou toch (ooit) graag eens upgraden. Heb er om eerlijk te zijn nog geen tijd aan besteed. Woon in België.
De Xbox Series X is al meerdere keren ruim op voorraad geweest bij diverse webwinkels. Zelfs op marktplaats en v&a is de prijs nagenoeg gelijk aan de officiële verkoopprijs.
bij amd heb je voor de 6900xt en 6700xt echt *minuten lang* de tijd, soms wel een *kwatier*. Dus lastig te krijgen zijn ze echt totaal niet. Ja je moet inzet tonen, maar het is echt niks meer dan inzet. Gewoon een kwatier uitgeven en de volgende drop gegarandeerd succes.
Er zit toch een flinke geluksfactor in. Ik probeer het echt al maanden op AMD, uiteraard met de benodigde scripts. Toch zijn deze kaarten altijd binnen de minuut weg, ik kom sommige weken niet eens verder dan het bekende wieltje naast de 'add to card'-knop.
bij de 6900xt en 6700xt? Want dat is welke ik benoemde. De andere kaarten zijn direct OoS, want die wil iedereen...
Excuses, ik dacht dat het ook over de 6800(XT) ging, verkeerd gelezen. :+
Maar dan kun je toch beter een 6900xt kopen bij amd dan een 6800xt bij een scalper….
Ik heb een 6900xt gekocht via een Tweaker, geen marge (behalve flesje drank). Ben er erg blij mee :-)
Dat zijn ook de kaarten die het populairst zijn en het snelst weg zijn ;) Als je het niet erg vindt om wat meer uit te geven, kan je zoals cmegens al zei voor een 6900 XT kijken.
Ik probeer het al meer dan een half jaar, elke week. Het is nog nooit zelfs maar bijna gelukt. Ik krijg het niet voor elkaar een script te draaien op m'n mobiele browser, aangezien ik met de drops altijd aan het werk ben. Op de pc wel, maar die heb ik niet bij me als ik werk. Dus misschien met een script dat je een kwartier de tijd hebt, zonder script krijg je nooit een add to cart button omdat iedereen met script voorrang neemt.
Ik snap dat het dan lastig is. Dan ben je echt afhankelijk van wanneer je vakantie hebt...

Of je moet het je partner/kinderen/ouders laten doen. Maar dan moet je wel heel graag een GPU willen natuurlijk

[Reactie gewijzigd door dec0de op 25 juli 2021 17:09]

Ik zou een 3080 of een 6800xt willen, voor een normale prijs.
Ik heb een half jaar geleden een 3070 voor een redelijke prijs kunnen kopen en mijn oude 1080 redelijk goed kunnen verkopen. Dus de upgrade heeft me zo'n 400 euro gekost en daarmee kan ik nog wel even door, al kan ik nog steeds niet alle games vol open draaien op 4k.
Kan ik de 6800xt of 3080 voor een normale prijs kopen en ik verkoop de 3070 dan voor de prijs die ik ervoor betaald heb, heb ik een gratis upgrade van 3070 naar 3080 of 6800xt. Kan het niet, dan probeer ik de volgende generatie wel weer iets te scoren
de 6900xt is gemakkelijk te scoren in de drop en ook te koop met 50-100eur marge... dat was een veel betere koop voor je 4K build. De 3080 - 6800xt is daar eigenlijk nog te lucht voor, dus je wil investering doen die eigenlijk bij start al niet goed genoeg is.

Als je al 400eur opgehoest hebt om van 1080 naar 3070 te gaan dan ben je al veel te veel geld kwijt aan scalping.
Geen scalper, webwinkel, 3070 voor 719
Dan is die webwinkel een scalper op zich :), voor dezelfde prijs heb je een 3080FE of 6800XT via de drops.
Als dat zo makkelijk was zonder script op je mobiel, dan was dat vast al wel gelukt afgelopen half jaar.
Een vriend van me probeert het al langer en komt er ook niet aan.
mobiel is dan ook niet het standaard referentie platform waar je een GPU voor gebruikt :)
Afgelopen vrijdag (dus zonder dat iedereen klaarzit zoals op donderdag) was ik 4 minuten te laat en was de 6700xt al uitverkocht, evenals de 6900xt.

3 maanden geleden kocht je makkelijker bij AMD dan tegenwoordig, terwijl de V&A prijzen tegenwoordig lager zijn (een 6700xt kost amper 50 euro extra op V&A?) en aftermarket kaarten ook best oke verkrijgbaar zijn.
Ja je moet inzet tonen,
Zonder scripts?
Zelfs momenteel is de AMD shop site super traag en krijg ik een error als ik de 5800X in m'n cart probeert te duwen.

[Reactie gewijzigd door Olaf van der Spek op 25 juli 2021 23:23]

Iedereen gebruikt tegenwoordig scripts e.d., dat is niet enkel voorbehouden aan scalpers.

De beste kans heb je momenteel door dit topic goed te volgen: [AMD Radeon RX6000 series] Levertijden & Prijzen
Wordt lid van de genoemde discords, gebruik de scripts om 'add to cart' knoppen zichtbaar te maken en volg het patroon van drops.

Dit is zeker geen 100% garantie op een kaart, want ook mensen die dit al weken / maanden doen grijpen nog steeds mis, maar het is momenteel wel de beste mogelijkheid om een AMD kaart aan MSRP te verkrijgen en iedere week zie je weer Tweakers die wel het geluk hebben gehad een kaart te verkrijgen.

Verder zullen deze kaarten vast wel weer dalen naar MSRP, wanneer is echter de grote vraag uiteraard. Zolang productie nog altijd achterblijft bij de vraag zal je deze verhoogde prijzen nog wel een tijdje houden. Al lijkt momenteel het ergste wel geweest en lijken te prijzen iets te stabiliseren, echter nog altijd op +-150% van het MSRP.

Vind het MSRP van deze kaart wel wat vreemd, hij zal het wel flink moeten winnen op alleen rasterization daar op gebied van raytracing (als is het de vraag hoe bruikbaar dat hier is) en software Nvidia nog wel wat lijkt voor te lopen. Waardoor een vergelijking op puur MSRP (die de reviewers vast gaan maken) dan mogelijk niet al te gunstig is voor AMD tenzij ze rasterization echt heel fors winnen.
Ik heb een paar maanden terug scalper scripts gebruikt om aan een tweedehands GTX1080ti te komen. Kostte me 650 piek, maar je moet wat als je videokaart overlijdt, en dat is hoeveel die dingen tegenwoordig kosten.

[Reactie gewijzigd door Amanoo op 25 juli 2021 16:25]

Ik kocht 3 jaar geleden mijn 1080Ti nieuw voor €678. Je bent behoorlijk genaaid of je hebt jezelf genaaid. Had je die oude GPU verkocht nadat je de upgrade gemaakt hebt? Na de upgrade heb ik mijn GTX780 netjes schoongemaakt en bewaard mocht mijn 1080Ti kapot gaan.

En on topic, zo pessimistisch als ik ben, heb ik zeer grote twijfels dat de 6600XT daadwerkelijk voor MSRP verkocht gaat worden. Scalpers zitten al sneaky in hun poten te wrijven.
Genaaid of niet, het is gewoon hoe de markt toen was (en nu nog steeds een beetje is, maar dan in minder extreme vorm). Ik heb in die periode ook een 5700XT verkocht voor €675 :Y)
Ik heb de oude verkocht, maar ik geloof voor 20 euro. Er was een verzamelaar die wel een reference design 780 wilde en het maakte hem niet uit dat die artifacts gaf en niet meer kon gamen. Als die niet kapot was gegaan, had ik er winst op kunnen maken.

Tja, ik ben genaaid, dat klopt. Maar dat zijn tegenwoordig de tweedehands prijzen. Iedereen en zijn oma wil nu een videokaart, en omdat een nieuwe echt onmogelijk is, moet je zelfs gaan scalpen om een tweedehandse te kunnen krijgen. Met echt veel geluk had ik hem misschien voor 600 kunnen krijgen, maar minder ook echt niet.

[Reactie gewijzigd door Amanoo op 25 juli 2021 21:13]

Mijn 1080ti ging kapot die ik net voor deze hele situatie had gekocht voor 325,-. Hij gaf artifacts en crashes bij bijvoorbeeld een flashbang in Valorant. Heb ook een aantal weken dat script bij AMD gebruikt, maar geen geluk. Uiteindelijk voor iets minder dan 600,- een 6700xt gescoord en ook zeer tevreden mee.
Dat is IDD het geval, deze gebruiken tracking scripts en de seconde dat er een kaart online staat kopen ze deze allemaal op.
Dat is ook niet helemaal waar. Als consument is er echt wel een kans om een videokaart via de AMD webshop te bemachtigen. Je kan het beste het [AMD Radeon RX6000 series] Levertijden & Prijzen topic volgen en misschien ook wel voor een aantal tips. De RX 6800 en RX 6800 XT zijn het meest gewild, dus je kan verwachten dat die kaarten het snelst weg zijn tijdens een drop.

Toen ik m'n AMD videokaart kon scoren heb ik enkel gebruik gemaakt van de RadeonAlert Telegram groepsapp en een script die enkel de Add to cart button liet zien. Die zou je gewoon kunnen gebruiken mits er na 16 april iets veranderd is aan de beveiliging die het eventueel kan blokkeren.

En volgens mij zit er ook een limiet op het aantal kaarten die je kan bestellen, dus zomaar 5 kaarten kopen gaat volgens mij niet.
Dat klopt, die kaarten zie je dan ook hier verschijnen op Vraag & Aanbod voor een leuke meerprijs!
Sommige ja, maar daar moet je gewoon niet op reageren. Die van mij zit gewoon netjes waar hij hoort, in m'n PC :)
Sommige ja, maar daar moet je gewoon niet op reageren. Die van mij zit gewoon netjes waar hij hoort, in m'n PC :)
Ik zie er toch vééél op "gereserveerd" staan |:(
Onzin, mij is het ook gelukt bij mijn tweede poging.
Mij ook :) pretty much sinds launch een trotse eigenaar van een 6800 xt. Heerlijke kaart.
Onzin, mij is het ook gelukt bij mijn tweede poging.
Ja jou, maar niet voor de overgrote meerderheid, heb het al zo vaak geprobeerd om een Radeon RX 6000 serie kaart te kopen bij AMD, en ook op Donderdag tussen 16:00 en 18:00 en heb nog steeds geen een kunnen kopen.

Woord zo moe van mensen hier die zeggen " ja hoor je kan er zo eentje kopen van AMD, heb ik ook gedaan", nou heel leuk voor jullie bofkonten, maar de overgrote meerderheid 99,99% zal het niet lukken om er aan eentje te komen, en heb het al heel wat keren geprobeerd.

Ontopic: Nou we weten allemaal nu wel ondertussen dat ze niet te koop zijn voor €400 of €350, dat zal een stuk meer wezen, jammer genoeg zal dit normaal woorden, heb het idee dat de prijzen nooit meer normaal woorden.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 25 juli 2021 22:18]

Woord zo moe van mensen hier die zeggen " ja hoor je kan er zo eentje kopen van AMD, heb ik ook gedaan
Ik weerlegde slechts het idee van Cheranoiza en darknessblade dat alleen scalpers op deze manier een kaart kunnen bemachtigen. Wel graag de context van een reactie meenemen.
Jij zij heel duidelijk dat het jou ook gelukt was om een Radeon RX 6000 serie kaart te kopen bij AMD, en dat jij niet tracking scripts gebruikt, en daar reageerde ik op, dus wat was niet binnen de context van jou reactie?

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 26 juli 2021 14:05]

De context is de reacties waar ik op reageerde, je snapt toch wel wat context is?

Mijn reactie was niet bedoeld om te insinueren dat het gemakkelijk is, dat maak jij ervan.
De context is de reacties waar ik op reageerde, je snapt toch wel wat context is?

Mijn reactie was niet bedoeld om te insinueren dat het gemakkelijk is, dat maak jij ervan.
Nou sorry "Onzin, mij is het ook gelukt bij mijn tweede poging." klinkt toch echt dat het wel aardig makkelijk was.
Precies, voor mij wel. Dat geeft dus aan dat het heel goed mogelijk is, ook als het niet iedereen binnen een paar pogingen lukt.
Ja inderdaad wat hebben we aan hogere of lagere adviesprijzen.... |:(
Idd, ik wil gewoon een 3080 kopen voor de MSRP. Gelukkig heb ik geduld. Maakt het wachten niet minder erg btw...
Hmm, dus 50 euro/dollar meer tov een 6600 voor ... 4 extra compute units?
(32/28)-1=14% meer CU-units
(349/299)-1= 16,7% hogere prijs.

Dus je krijgt zo goed als dezelfde performance per euro.

En misschien is de XT een betere chip die hoger geklokt wordt of hoger kan boosten.
Los van de huidige markt, ik vind €350 MSRP voor een mid range kaart met 128 bit geheugen nogal fors... De die is met 237 mm^2 ook niet bijzonder groot, en met 2048 SPs lijkt de winst em vooral in wat architectuur en vooral clockspeed te liggen

voor de vorige mining boom, en nvidia die wakker werd en Turing prijzen x2 deed, was dit gewoon een €200-250 MSRP kaart geweest...
Videokaarten en advies prijzen die gaan helaas niet samen.
Als leek met AMD kaarten, met welke Nvidia kaart is dit enigszins te vergelijken? (Qua prijs en prestatie verhouding)
Neowin meldt dat de adviesprijs van de Radeon RX 6600 XT op 349 dollar ligt, omdat de gpu in rasterization beter zou presteren dan de Nvidia GeForce RTX 3060, die 329 dollar kost. De raytracingprestaties van de RTX 3060 zouden wel beter zijn.


staat letterlijk in t artikel.
Een RTX 3060, zoals ook in het artikel staat
rtx 3060 en 3060ti
Voor zover ik begrijp is het echt alleen de 3060, NIET de 3060ti.
Zo'n beetje de gehele gpu markt is verrot tot het bot met dank aan de scalpers.
Gaat om iedere branche in waarin dingen hot en gewild zijn. Hetzij de nieuwe PS5/PS4 of een nieuwe Iphone etc.

Overal waar (grote) vraag naar is eigenlijk.
Het ding is, het is een mooi "extra" inkomen als je er tijd voor hebt. Uiteraard is dat bij velen niet aangegeven, dusja zo legaal is het allemaal niet, maar er wordt niks aan gedaan. En iets is waard wat een gek er voor wilt geven
Mijn 5700XT heeft nog steeds regelmatig een blackscreenofdeath.. koop de eerstvolgende 10jaar niets meer amd
Komt ook bij Nvidia voor, of zelfsdoorgebrande kaarten zoals recent in het nieuws. In ander woorden defecten kunnen bij alle merken voor komen. Garantie claimen is dan ook het advies.
In theorie, maar daar zal nog wel 200e bovenop komen ofzo. Alle huidige kaarten worden ook voor honderden meer verkocht dan de oorspronkelijke prijs dus dit zegt niks.
Die rx6600 zie ik wel zitten als upgrade voor mijn rx470
Nou, da's toevallig, zat net 't zelfde te denken.....
349 dollar voor een 3080?

Omgerekend 296 euro....

Tegenover dik 1000 euro hier.. klopt het bericht wel??
349 dollar voor een 3080?

Omgerekend 296 euro....

Tegenover dik 1000 euro hier.. klopt het bericht wel??
...adviesprijs...
Laat ze dat advies dan aanhouden aub O-)
Ah neen, anders was geen adviesprijs.
Markt (vraag en aanbod) bepaalt

[Reactie gewijzigd door OxWax op 26 juli 2021 13:34]

Vond die 296 beter klinken :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee