Afbeeldingen van AMD Radeon RX 6900 XT LC met aio-waterkoeler verschijnen online

Er zijn afbeeldingen verschenen van een AMD Radeon RX 6900 XT LC. Deze videokaart heeft onder andere een geïntegreerde aio-waterkoeler met 120mm-radiator. Mogelijk is dit een nieuwe versie van de Radeon RX 6900 XTX, waarover eerder geruchten rondgingen.

De Radeon RX 6900 XT LC verscheen in een oem-desktop van een Chinese systeembouwer. Daarvan zijn afbeeldingen geplaatst op het Chinese forum Chiphell, merkte ook Twitter-gebruiker harukaze5719 op. Er zijn geen concrete specificaties van de videokaart bekend. Zo zijn de kloksnelheden en de tdp van deze watergekoelde RX 6900 XT LC nog onbekend, maar het is aannemelijk dat deze beide hoger liggen dan die van de reguliere RX 6900 XT.

De videokaart lijkt gebaseerd te zijn op de onaangekondigde Radeon RX 6900 XTX, waarvan eerder al afbeeldingen online verschenen, schrijft ook VideoCardz. De LC-variant heeft een identieke koeler. Het is nog niet bekend of de RX 6900 XT LC ook los beschikbaar komt. Het is ook mogelijk dat de videokaart alleen beschikbaar komt voor oem's.

Het systeem waarin de videokaart zit, beschikt verder over een Ryzen 9 5900X-cpu in een ASUS ROG Strix B550-A-moederbord. Het systeem heeft daarnaast 16GB aan DDR4-3200-geheugen. De computer zou een prijs van 20.999 yuan hebben. Dat komt omgerekend neer op ongeveer 2700 euro.

Afbeeldingen via Chiphell en VideoCardz

Door Daan van Monsjou

Redacteur

05-06-2021 • 17:11

113 Linkedin

Lees meer

Reacties (113)

113
107
51
3
0
30
Wijzig sortering
Ik vraag me eigenlijk af waarom er maar een 120mm aio op de gpu zit terwijl er op de cpu eentje van 3x zo groot zit. Verbuikt een gpu niet veel meer dan een cpu op peak load? (300w vs 105w)
Een GPU wordt direct die gekoeld en de zelf heeft een veel groter oppervlak als bij een CPU, waardoor de warmte transfer sneller gebeurd en er minder warmte achter blijft in de GPU core.
Een CPU heeft een kleine diesize tegenover een GPU en daar zit dan nog een keer een IHS over, wat de warmte overdracht belemmert.

De meeste GPU cores worden 8-12°C warmer als de water temperatuur.
Bij een CPU gaat dat richting de 30-50°C en bij een overclock nog meer.

Dit betekend dat als je water 35°C wordt, de GPU maar +-45°C wordt. De CPU daarin tegen zou dan +- 75°C worden.
Dus als het water die de GPU koelt 45°C wordt, is het geen issue, maar voor een CPU wil je het liefst zou koud mogelijk.
Ligt aan je CPU en GPU natuurlijk, maar op zich wel. Het verschil is dat een GPU vaak meerdere fans heeft of een heel geoptimaliseerd ontwerp. Ook kan een GPU vaak hogere temperaturen aan dan een GPU, heeft een GPU beter beheer over stroomtoewijzing naar zijn RAM, een grotere IHS met meer contactoppervlakte met de koeler, etc etc. De CPU zit ook nog eens plat op je moederbord geplakt terwijl je GPU vaak rechtop staat, waardoor je sneller lucht door de koeler kan blazen in plaats van dat je het tegen de CPU en het moederbord plaatst (met betere aërodynamische eigenschappen en daarmee een beter fanprofiel van dien). Als laatste heeft de GPU vaak een groter contactoppervlakte voor de koeler, aangezien er vaak heatpipes over de hele GPU lopen, achter het plastic.

Je kan een GPU waarschijnlijk efficiënter koelen met een Noctua koelblok aan beide kanten, maar dat is gewoon niet praktisch. Bij het ontwerp van de koelers wordt een afweging van koelperformance tegenover onhandigheid in acht genomen, en die dingen moeten vaak in twee PCIe-slots passen. Dan is een kleinere ventilator met een hoger toerental en meer geluidsproductie waarschijnlijk beter dan een grote, onhandige ventilator die wel stil is. Wil je beide, dan kun je met een AIO of een algemeen waterkoelblok de hitte naar een externe ventilator afvoeren, die zijn vaak namelijk wel groter.

Ik ben benieuwd welke CPU jij koelt met een 360mm ventilator overigens, dat zal wel een threadripper moeten zijn. Vaak is één 120mm-ventilator genoeg voor een CPU als het koelblok maar groot genoeg is.
De CPU in de afbeeldingen van deze post worden gekoeld met een 360mm.
Eh die heat pipes taken enkel de package en niet de rest van de kaart, ook zijn ze nauwelijks langer dan de langere CPU heat pipes.

Het grootste verschil is dat het chip ontwerp tot gevolg heeft dat je een veel grotere die hebt en dus meer oppervlakte om warmte over te dragen, zie bijv. de 10+ core CPU's allemaal worstelen met temperaturen terwijl het totaal verbruik niet bijzonder veel hoger is dan oudere quadcore processoren die veel koeler bleven.

1x 120mm ventilator voor een Ryzen 5 3600 is al niet voldoende tenzij je hem standje orkaankracht laat loeien, een 120mm AIO gaat ongetwijfeld je turbo's beperken.

Vaak is een stock koeler voldoende maar dat wil niet zeggen dat je dan ook goede prestaties behaald, stock 3600 vs. een met een dikke Noctua koeler in een zeer goed geventileerde kast is al aanzienlijk, laat staan in een mindere kast.
De 5950x heeft een gekkigheid qua temperatuur.. Deze kan ineens ver omhoog springen bij load.
Een absoluut beest onder load waardoor hij gaat overclocken etc

Mijn AIO set met 2 fans trok dit niet, met Tmax als gevolg en daartoe viel mijn pc regelmatig uit.

Stevigere koeling erop en nu draait alles fantastisch! De keuze voor 3 fans is voor mij meer dan logisch en zeker een vereiste!
Voor wat gebruik/benut je al die cores dan? :) En kan altijd waterkoeling nemen hé, ik heb bij m'n ryzen 5900x nu een scythe mugen koeler besteld die me werd aangeraden..
Heb een paar VM's draaien welke data verwerken. Hier zit nu een Noctua op en dat werkt gelukkig prima
Ik word een beetje moe van al die aankondigingen van vette nieuwe kaarten en versies die je toch niet kan kopen. Ze gaan toch de mining rigs in, why bother?
Mining is maar een minimaal percentage van waar de kaarten daadwerkelijk heen gaan. Het tekort komt niet door miners, maar doordat 1) de GPU-markt opeens een enorme betaalbare stap vooruit maakte 2) de hele wereld ineens ging thuiswerken en daar een PC bij nodig had 3) de wereldwijde handel verstoord wordt door hele havens die stilliggen door corona 4) tegelijkertijd met de GPU's ook nog eens twee nieuwe consoles uit dezelfde fabriek kwamen rollen 5) overmatige vraag en ondermaats aanbod een enorme markt voor tussenhandelaren creëren en 6) de nieuwe kaarten onmogelijk duur worden gemaakt omdat de oude met verlies zijn verkocht (omdat winkels maanden moesten wachten op de kaarten die ze bij hun leveranciers bestelden, dat geld van een onvoltooide transactie op hun rekening is een enorm risico en de prijzen van de leverancier gaan ook niet omlaag). Tel daar dan nog een enorme droogte in Taiwan, waar de chips vandaan komen, bij op, samen met een brand in een van de fabrieken, en je hebt een chiptekort dat nog jaren zal duren.

Het aantal geproduceerde GPU's was vorig jaar hoger dan het jaar ervoor, maar de aanbod kon de vraag simpelweg niet bedienen.

Hoewel miners een probleem vormen en wat mij betreft de hele cryptohandel vanaf morgen verboden mag worden, zijn miners nou niet bepaald de oorzaak van het gebrek aan aanbod. Die kaarten verdwijnen in de kasten van de rijkere mensen die driedubbel willen betalen om ze nu te hebben.
Er speelt meer. Ik weet bijna zeker dat partijen grote aantal kaarten direct opkopen van distributeurs.
Hoe kan het anders dat er nog steeds mensen in de wachtrij staan voor kaarten die ze in september 2020 hebben gekocht?
Als er gewoon veel vraag zouden die wachtrijen heel lang zijn maar zou er wel redelijk beweging in zitten.
Als je simpelweg naar de omzet van Nvidia kijkt en de beschikbaarheid in vergelijking tot de 10 en 20 serie samen en de omzet die die 2 reeksen samen hebben kan je wel stellen dat het grootste deel van de vraag echt niet bij gamers vandaan komen.
Nvidia heeft duidelijk heel veel kaarten verkocht maar duidelijk niet aan games want het aantal gamers met deze kaarten is minimaal.
Ik ken anders meerdere mensen met een 30 serie videokaart.

En met de 20 serie moet je niet vergelijken, de meeste mensen hebben die overgeslagen vanwege de zeer beperkte prestatie vooruitgang (puur gebaseerd op mijn omgeving, waar letterlijk niemand een 20 serie heeft)
Een miner kan zich bij de KVK inschrijven en vervolgens bij een groothandel een pallet graka's bestellen.
Die groothandel vind dat dikke prima.. of ze die pallet nou aan Piet de Miner 'inc.' verkopen of aan Bol.com (voor particulier verkoop) zal ze een worst wezen.
Sterker nog, grote partijen zoals een bol.com of coolblue of zo hebben vaak gunstige(re) prijsafspraken met leveranciers dan kleinere 'bedrijven' / webshops dus ze verdienen er nog meer aan ook. :)

Het kost Piet de Miner wat extra geld en moeite maar op dit moment loont het gewoon om zó aan je kaarten te komen omdat de particuliere markt zo verrukt is én crypto 'the next best thing since sliced bread' geloofd wordt te zijn.
Ik kan me niet voorstellen dat een grote distri in Nederland zomaar een pallet videokaarten stuurt naar een nieuwe klant terwijl grote bestaande klanten (al jaren) goed inkopen. Daar zal echt wel een voorrangspositie in worden gehanteerd. En weet niet hoeveel knaken jij op de rekening hebt, maar een palletje 3080ti's... das echt veul geld. Even een fototje erbij gepakt, zie een palletje van 20+3 van MSI op beeld. Laten we zeggen dat die kaart 900 pst kost, da's een rieele prijs en zal zeker (zelfs als) inkoop nog duurder zijn. Heb je het over 20K die je effe moet overboeken.
20k heb je zo bij elkaar als je met een bedrijfsplan naar de bank gaat, dat is echt peanuts hoor :) kun je zelfs 2 pallets bestellen, de helft doorverkopen voor 3x de prijs, de bank terugbetalen en met de rest gaan minen
Ik denk er het mijne van
Ik vind het scenario dat ik hierboven schets overigens moreel verwerpelijk, maar puur hypothetisch, qua kosten is het geen probleem.

Edit: Haha.. mijne ..minen.. het kwartje viel wat laat

[Reactie gewijzigd door StackMySwitchUp op 5 juni 2021 22:04]

De bitcoin viel wat laat, jammer hoor...
Dat werkt niet zo, distributeurs werken “in opdracht van” Nvidia/AMD. Vaak zijn ze niks meer dan een doorgeefluik en zorgen ze voor de lokale logistiek. Nvidia stelt een lijstje op met partners die voorrang krijgen bij levering. Van iedere levering gaat er dan x procent naar megekko, x procent naar Coolblue, etc. Aangezien Piet de Miner een nieuwe klant is krijgt hij 0 procent en blijft zijn order net zo lang in backorders staan tot de leverancier een overschot heeft.
Nou geen enkele distributeur heeft graka's liggen. zo wel dan had ik er alleen 1-2 willen kopen daar.
Nou geen enkele distributeur heeft graka's liggen. zo wel dan had ik er alleen 1-2 willen kopen daar.
Heb er al meerdere gekocht (3060/3060ti/3070) allemaal netjes in de rij, maar tegen redelijk nette prijzen.
3060ti voor ~600 euro uit UK
3070 voor ~750 euro uit UK
3060 voor ~400 euro uit UK

Deze gaan gewoon voor de prijs waarvoor ik ze gekocht heb naar vrienden, zodat we iig samen kunnen gamen =)
Ahhh UK :) had het over de grote jongens hier.
net als uit het onderzoek blijkt dat ongeveer 80 procent van de wereldwijde Bitcoin-miningactiviteiten plaatsvinden via Chinese miners
Ik snap je punt niet helemaal. Je lijkt het sarcastisch te zeggen, maar voor Bitcoin mining worden geen GPU's gebruikt. Met een GPU sla je nog geen deuk in een pakje boter, daar gebruiken ze ASICs voor, gespecialiserde chips die niets anders kunnen dan SHA256 hashes berekenen. GPU's worden gebruikt voor Ethereum mining.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 5 juni 2021 22:08]

Dat artikel is correct, wat er niet correct is is jouw aanname dat dat artikel over GPU's praat. Bitcoin mining verbruikt misschien wel veel stroom en vindt idd voornamelijk in China plaats, maar het heeft echt geen enkele mallemoer met GPU tekorten te maken, simpelweg om dat GPU's niet gebruikt worden voor Bitcoin mining :). Dat artikel erbij halen slaat dus kant noch wal.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 5 juni 2021 22:15]

Miners zijn zeker geen minimaal probleem...

Neem de recente 3080Ti situatie. Er deze kaarten zijn nog "hardwarematig" rate limited voor Eth ook...

Natuurlijk zijn er mensen die er één weten te kopen, al dan niet dmv bots / tools / DOM manipulatie etc.

Als normale consument op een desktop met wired gigabit LAN / WAN kon je dit niet gemakkelijk winnen. Ik had 4 shops waar ik het heb geprobeerd, maar uiteindelijk heb ik bij allen achter het net gevist.

Ondertussen zie ik op de verschillende kanalen (Discords e.a.) screenshots langs komen van mensen die 20x FE weten aan te schaffen. Of die toch maar ongeacht type 3080Ti kaarten voor prijzen tot €2499 kopen. Zo gooide men de Alternate Inno3D X4 link erin voor €2399 en binnen de kortste keren waren 11 van de 14 beschikbare kaarten door één persoon op meerdere adressen / accounts ingekocht.

Het punt is dat de prijs van de kaarten mee gaat bij EU webshops met wat miners ermee terug kunnen verdienen. De tweedehands markt prijzen komen daar ook uit voort. Als je een FE koopt voor €1400, kan je daar gewoon rustig 700 boven op scalpen en is de kaart in een kwartiertje verkocht. Zie ook t.net V&A.

Het andere probleem is dat ze niet zoals gamers 1 of zeg hooguit 3 kaarten kopen. Maar dat ze er net zo lief 10 of 20 per keer kopen als je beschikbaar zijn. Het verdiend zichzelf toch wel terug.

Het gebrek in aanbod blijft, dat is een feit zoals je al in vol detail omschreef. Maar de vraag naar kaarten van een handje vol miners is net zo groot als van alle PC gamers op t.net. En dat drijft nu juist zo die prijzen op. En dat maakt dus dubbel dat ze niet beschikbaar zijn. Het is in geen verhouding met wat er toen de tijd met de 1080Ti / rx580 prijzen en vraag gebeurde.

En je zou dan denken dat Ant of Panda miners die rustig 16x of 25x een RTX 3090 hashen veel meer verkocht worden... Maar die zijn met een maand of 4 niet meer te verkopen, en verdien je met een jaar terug, of iet langer gezien de difficulty increases. Terwijl videokaarten na 10-15 maanden minen op dit moment nog met winst verkocht kunnen worden ook!
Wat je hier beschrijft is niet het probleem van mining, maar van scalping.
Het is letterlijk al maanden zo dat elke webshop van formaat in Europ 24/7 in de gaten wordt gehouden door stockbots, die óf die informatie doorzetten naar Discords, óf geautomatiseerd aankopen doen als de prijs interessant is. Omdat er ergens tussen de 500 en 1000 Euro winst te maken valt op een GPU is die technische infrastructuur inmiddels dusdanig ver en goed uitgebouwd dat het de consumentenprijs volledig bepaald. Overigens is het voor de botbouwers nog veel lucratiever : een instapprijs van 1000+ Euro en een maandelijkse fee van een paar honderd euro om je in te schrijven op zo'n service zijn geen uitzondering. Dát is waar het echte geld verdiend wordt.
De echte vraag is wie de kaartjes dan wél koopt, en dat is op zich redelijk makkelijk te achterhalen :
je kunt in alle Eth metrics terugvinden dat het aantal miners en de bijbehorende rekenkracht vanaf eind Januari is gestagneerd, maar als je naar de gamerkant kijkt zie je tegenovergestelde : het aantal nieuw aangemelde gebruikers/GPU's is als een malle gaan stijgen vanaf half Februari (ter referentie : kijk de statistieken van Steam en aantal aanmeldingen bij nVidia of de verschillende game-streaming services er maar op na). Het is ook niet gek : op een bepaald moment willen gamers ook wel eens een nieuwere titel spelen op die fijne nieuwe 4k monitor.
Om ook nog even terug te komen op je opmerking dat miners de prijs beheersen : dat was in Januari zo, maar inmiddels al lang niet meer. De grote partijen zijn zich uiteraard erg bewust van de horizon van Eth en de bijbehorende terugverdientijd, en dat sommetje klopt al vanaf eind Januari niet meer. Wat ik wel veel om me heen hoor zijn gelegenheidsminers die hun GPU laten draaien om de hogere aanschafprijs terug te verdienen, maar of je die nu onder miner moet scharen....

Edit : spelfoutje gefixt.

[Reactie gewijzigd door avandeenen op 6 juni 2021 16:04]

1. euh? welke betaalbare stap maakt het ineens mogelijk dat zelfs oude kaarten voor het dubbele verkocht wordt?
2. Die mensen kopen een laptop of een pc die werkt niet 1 waarbij de videokaart al net zo duur is als een stndard pc.
3. Welke havens liggen dan stil? Geen enkele haven heeft stilgelegen.
4. Hier je eerste valide punt alles is 7nm van TSMC en daar ligt het kern van het hele probleem. Weinig capaciteit bij TSMC.
5. oorzaak ligt bij punt 4 dit is een gevolg. 1 die deels in leven wordt gehouden door Tweakers.net door V&A toelaatbaar te maken voor bedrijven.
6. De orders zijn allang bij de makers van de GPU's Voor de afgesproken prijzen. Winkels gaan echt geen tonnen verlies zelf incasseren. Leveranciers ook niet.
7. TSMC heeft zelf gezegd dat de droogte hun niet raakt. Komt nog eens bij dat ze hun eigen koel mogelijkheden aan het vergroten zijn. Ze krijgen zelfs van de Taiwanese regering koelwater prioriteit.

En ja miners zijn wel degelijk een probleem daar in China gaan ze letterlijk met de pallet weg en ja die kopen ze rustig direct bij de fabrikant voor 2K de stuk. Ze kunnen dan wel meer produceren maar de consument ziet ze echt niet.

[Reactie gewijzigd door Hakker op 5 juni 2021 23:30]

Als ze een PC nodig hebben dan kopen ze er 1 met IGPU of een random 50/100 kaart. Maar niet een rtx 3xxx reeks.

En Miners zorgens weldegelijk voor problemen. Net zoals ze bij de vorige mining hype voor tekorten zorgen. Doen ze dat nu ook.
Alleen zit je met het feit dat zelf Miners te weinig krijgen. En naar laptops graaien.

Alleen is dat niet de enige probleem.

[Reactie gewijzigd door loki504 op 5 juni 2021 21:58]

Alleen zit je met het feit dat zelf Miners te weinig krijgen. En naar laptops graaien.
Dit is echt een aanname wat op sites als wccftech de wereld is ingeholpen vanwege welgeteld 3 hele van laptop based mining rigs in China. Jij kan nu gewoon een gaming laptop kopen hier met een 30XX gebasseerde GPU als je wilt zonder al teveel moeite.
En je kan ook gewoon een pre-build systeem kopen met een 30xx zonder al teveel moeite.

Maar ze zijn er wel.
@Sn0wblind Ja leuk man, zo`n prebuild rig kopen waar ze winst op maken met goedkopere alternatieve onderdelen afgezien van de cpu en gpu waarbij je alsnog wordt genaaid.

Dat is toch hetzelfde laken en pak? Ik moest een half jaar wachten op mijn 3080 terwijl je binnen een week een prebuild systeem met zo`n kaart kon ontvangen of een laptop met een high end GPU. Wat een onzin.
Hangt ervanaf welk epre-built je koopt, Dell systemen komen echt met een zeer goedkope uitvoering van de 3080RTX bijvoorbeeld. Maar in verscheidene anderen krijg je gewoon een mooie EVGA XC3 variant in je systeem.

Tuurlijk zijn prebuilts niet altijd even goed in elkaar gezet (al kan je wel goede parts selecteren bij merken zoals PC Specialist). Maar zelf je systeem bouwen is sowieso niet voor iedereen weggelegd.
Nee weet ik ook wel allemaal. Als je vervolgens filmpjes ziet met stellages vol gaming laptops die daar voor komen neergezet zijn, tja,dat voelt dan als verspilling van recources (en voor hen maakt iets hogere prijs geen bal uit natuurlijk).
Miners zijn niet een minimaal percentage en het is bizar dat je dit zo durft te stellen zonder enige cijfers hiervoor te hebben. Ik heb de cijfers ook niet maar kan afgezien van de pandemie die gaande is wel de trend volgen van cryptocurrencies en steeds meer mensen met geld die hier brood in zien.

Deze groep mensen kopen zoveel mogelijk GPU`s als ze kunnen omdat ze daar geld aan verdienen. Het is 1+1=2. Dus doe aub niet alsof het zo moeilijk te begrijpen is dat er mensen zijn die het 2 tot zelfs 3 dubbele voor een kaart betalen omdat ze over tijd daar hun geld weer uit terug verdienen, hiermee farms aanleggen en dan te zeggen dat het een minimaal percentage belasting is. Dat is gewoon niet waar.

Daarnaast is de vraag naar GPU`s vanwege de pandemie groter maar dat de GPU markt ineens een betaalbare stap voorwaarts maakte is onzin. De GPU`s zijn gewoon nog 700 tot 800 euro toen ze nog normaal geprijsd waren wat high end dure GPU`s zijn waarmee de cap qua prijs weer omhoog gaat. De middenklasse graphics cards zoals de 3060 is weer iets van 100 euro duurder geworden dan de eerdere lijnen die ze hadden. De performance gaat wel om hoog maar de prijs ook.

En ja de prijs is relatief gezien gunstig voor een 3080 in tegenstelling tot een 2080Ti toen die uitkwam maar dit zorgt niet ineens voor een massive overload op de markt zoals de cryptominers en de pandemie die voor leveringsproblemen zorgt in combinatie met de grondstof tekorten.
Cryptomining is alleen een issue bij de Proof of Work coins. Proof of Stake of hashgraph vormt 0,0 problemen op dit punt.
Huh, die mensen die meer thuis moesten werken hadden voorheen geen pc? Yeah right :D bovendien zijn net de high end kaarten die zo schaars zijn, die heb je niet nodig om in word en excell te werken.
AMD GPU's zijn nauwelijks gewild bij miners maar toch is er een tekort. Een tekort dat is zoals @GertMenkel ook aangeeft door vraag vanwege het thuiszitten tijdens corona, de supply chains welke vertraging hebben opgelopen vanwege corona (chip productie wordt heel veel maanden vooruit geplanned). De auto industrie welke eerst geen chips af nam omdat zij moeite hadden met het verkopen van autos tijdens corona wat maar van zeer korte duur bleek te zijn en dus nu ook hun gewicht in de strijd gooien. Ohja dan vergeet ik nog de medische industrie etc. Er is gewoon een heel hoop vraag in zijn totaliteit.
@Sn0wblind Er is ook een hoop vraag in totaliteit alleen dat wil nog niet zeggen dat mensen met veel geld die brood hebben gezien in cryptofarms te bouwen niet massaal GPU`s opkopen. Hoe meer ze er hebben hoe meer geld ze verdienen. Zo moeilijk is het niet.

Ja er spelen meerdere factoren alleen dat wil niet zeggen dat cryptofarmers die puur en alleen GPU`s kopen om geld te verdienen de markt die al zwaar belast was in deze tijd niet zwaar overbelasten of dat zij een minieme belasting ervan vormen.
Omdat dat echt niet altijd het geval is? Ik heb sinds launch een 6800 XT in mijn pc (tegen MSRP) . Het kostte wat moeite, maar het is wel gelukt. er zijn ontzettend veel mensen die gewoon een 6800 XT of 3080 hebben weten te bemachtigen. Je kunt ze dus wel kopen.
Een 6700xt is zelfs nog makkelijker te krijgen voor een normaal bedrag en ook best capabel. Een 6800 is een betere deal, maar zeldzamer.
grappig dat ik hier steeds meer lees dat het makkelijk te verkrijgen is terwijl elke tweaker hier die serieus probeert te scoren bij amd.com met scripts en weet ik veel werkt om het voor elkaar te krijgen. en ik heb het 2x geprobeerd zonder script en tegelijkertijd tweakers discord bijhouden. als normale gebruiker krijg je niet eens te zien dat ze te koop zijn terwijl ze op discord al gekocht zijn.

Het is haalbaar als je met scripts ga werken, anders lijkt het onbegonnen werk.
Wat stopt je om dat browserscriptje even aan te knallen? Het doet niets behalve de buy knop al zichtbaar maken van te voren. Ik vind het eerlijkgezegd ook meer een issue van de AMD website waardoor dat script nodig is.
Ben er niet meer mee bezig omdat het qua tijd niet haalbaar is om dan online te zijn. 2 weken thuis wegens corona waren mijn beste kans, maar nooit verdiept in script en was bang dat ik gebanned kon worden.

Blijf wel bij mijn standpunt dat de uitspraak dat iets goed verkrijgbaar is, een beetje misleidend is als er scripts voor nodig zijn.
Niets, maar het heeft ook niets te maken met het op een normale manier kopen van een product.
Voor een groot gedeelte is het gewoon niet te doen. Die klacht is gewoon terecht.
Zelfs met alle scripts is het me nog altijd niet gelukt.
Het is meer geluk hebben dan wat anders.

De mensen die zeggen dat het makkelijk is of de mensen die lekker inwrijven dat ze al meerdere kaarten gescalpt hebben vind ik dan ook lichtelijk misselijkmakend.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 6 juni 2021 00:31]

Adviesprijs van de 6700XT lag op 489,- nu verkrijgbaar voor 949,- niet echt een normaal bedrag. Vraag en aanbod doen de prijzen laten stijgen waarom gebeurt dit eigenlijk niet bij de Series X / PS5 / Switch. Series X heb ik wel voor een normaal bedrag 499,- gekocht.
Bij AMD is dat nog steeds ongeveer die prijs, 486,23 euro.
Verschil is dat de consolebouwers via de officiele kanalen de prijs bepalen. Die staan dus redelijk vast. Bij 3rd party bouwers van videokaarten ligt dat anders.

Daarbuiten zijn de prijzen ontploft. Waarom zou je 480 vragen als er genoeg gekken zijn die 1000 euro willen aftikken? Ook consoles zijn niet voor een normale prijs te krijgen hier op V&A.
We roepen dit over onszelf af.

[Reactie gewijzigd door arbraxas op 5 juni 2021 22:17]

In sommige landen mss, maar hier op tweakers alleen al was er constant aanbod.. Niet altijd voor beste prijzen, maar die 6700xt is toch veel te duur voor wat ie is, zelfs tegenwoordig. Dan betaal je beter iets meer en ga je voor een 6900xt.
Ik denk dat je een 6800 bedoelt, want een 6900xt is wel duurder dan 'een beetje'. Een 6800 is een betere keuze, maar de 6700xt is veel beter leverbaar via amd.com zelf.
In tegenstelling tot de rtx3090 is de 6900xt goedkoop hoor, ziet hem soms zelfs goedkoper dan 6700-6800XT.
Klopt ! Inmiddels alle familie en vrienden voorzien van team Red goodies, viel prima te doen.
Wel erg benieuwd overigens naar deze specifieke kaart, viel me tegen wat er uit een 6900xt met waterkoeling te halen is zonder echt hard aan de powerlimit te sleutelen. Dan moeten die XTX chipjes wel héél goed gebinned worden ;)
Kan je niet hier even komen zitten een donderdag. Mij is het namelijk nog altijd niet gelukt...
Als het veel mensen lukt, maar jou week op week niet, dan doe je waarschijnlijk iets verkeerd. Mijn tip: lees het topic in GOT goed door. Het hele topic dus. Ja dat kost veel tijd, maar minder tijd dan iedere week weer F5en. Mij is het de 2e poging al gelukt om een 6900xt te scoren. Een week later een 6800.
Precies het type comment waar we dus niet op zitten te wachten. Leuk dat het jou lukt maar dat is meer uitzondering dan regel. Velen met mij proberen het all heel lang maar je ben over geleverd aan de gratie van de server of je wel of niet door komt en of die oranje knop wel of niet werkt.
Nee hoor, het is niet de gratie van de server. Het is de juiste stappen nemen en de snelste zijn. Verder niets.

Maar je geeft aan niet zitten wachten op mijn reactie. In mijn reactie geef ik juist de tip hoe het mij en anderen wel is gelukt? Daar zit je niet op te wachten dus? Als jij liever wilt geloven dat je alles goed doet maar dat je pech hebt in een denkbeeldige loterij dan succes weer aankomende donderdag!
1. 503 errors = server overload = puur geluk.
2. oranje knop die niet werkt = puur geluk en lijkt ook op server overload het heeft immers al een keer gewerkt (redirect naar hoofd pagina = out of stock).

Verder werkt alles ik kom voorbij de captcha's zonder ook maar plaatjes te hoeven selecteren en is mijn enige vertragende factor buiten 503 errors de 10 sec delay die in de website zit.

Ik had afgelopen week niet 1 niet 2 maar wel 3 kaarten in mijn winkelwagen kunnen krijgen maar die oranje knop deed simpelweg NIETS. Dat is puur geluk hebben en er is geen verklaring voor anders dan 503 errors = serverload = geluk of je door de klik lotto heen komt omdat er nog tienduizenden anderen zitten te klikken.
Ik heb serieus alles onderzocht wat er te onderzoeken is en het ligt niet aan de browser het ligt niet aan je internet en het ligt ook niet aan mijn pc niet aan de door mij gebruikte methode.

Als jij van mening ben dat het dus geen dom geluk is snap je blijkbaar niet wat de problemen veroorzaken op de site. Die takke server kan de load gewoon niet aan niet meer en niet minder.
503 komt vooral door te veel refreshen. En dat moet je juist niet doen.
Als jij van mening ben dat het dus geen dom geluk is snap je blijkbaar niet wat de problemen veroorzaken op de site.
Ik heb de tip gegeven hoe het te doen. Ik heb zelf 2 kaarten kunnen kopen. Vrienden van mij hebben, op dezelfde manier als ik, ook kaarten kunnen kopen. Dat is dus meer dan N=1. Je hebt nooit 100% succes, want het gaat soms erg snel, maar eigenlijk heb je meestal wel binnen 3 weken een bestelling kunnen doen. Lukt dat niet, dan doe je wat verkeerd. Voorbeelden van wat je verkeerd kunt doen: refreshen, Paypal niet inloggen, adblockers aan hebben staan, tracking blockers aan hebben staan, verkeerde script gebruiken, verkeerde kanalen volgen om de drop op tijd te weten (1 minuut later en je bent te laat).

Als iets structureel lukt via een vaste methode is het geen geluk, dan heb je gewoon de juiste methode te pakken. Als iets structureel niet lukt en anderen wel kan er sprake zijn van geluk, maar niet meer wanneer er mensen ook structureel wel succes behalen.

[Reactie gewijzigd door cmegens op 6 juni 2021 13:09]

Ehh NEE 503 heeft geen HOL met refreshen te maken. Ik heb afgelopen weer meer 503 errors gehad dan ooit en je krijgt ze al zonder ook maar 1x te refreshen...
Ik klik niet 1x refresh tot de drop call dus alleen tijdens de echte sucsesvolle poging tot in het mandje plaatsen en je een 503 krijgt pas dan refresh ik. Dat slaat dus nergens op.

En je overige suggesties zijn al lang uitgesloten.
Hee, succes er mee dan! Blijven volhouden hè!
Idd dat is alles wat je kan doen met geluk hebben ..
Ik dwing geluk liever af. Maar ieder het zijne!
Wie van amd heb je dan in je kelder zitten? Want meer kan je niet doen...
Ik ken er geen een... En probeer al sinds november nvidia en amd te bemachtigen.
Ik ben altijd te laat voor amd wil een 6700 XT of een 6800(ik game op full hd)
Kom eens op de Tweakers discord, gebruik het script en probeer een kaart te kopen op 17.33. Geloof me aanhouder wint!
Kon, bij launch. Kan nu ook, 2200 euro als je geluk hebt.
Lukt mensen iedere week op amd.com voor mrsp.
Dus omdat jij pech hebt, mag er geen nieuwe hardware meer aangekondigd worden.. Juist, ja. |:(
Wat maakt het voor jou uit dat de kaart wel of niet beschikbaar is? Stel hij is morgen beschikbaar, koop je er dan een? Zo nee, maakt het dus voor jou niet uit. Zo ja, dat had je niet geweten als je dit bericht niet had gelezen, dus daarom :+
Deze nieuwste generatie amd radeons zijn niet efficient om te minen, dus kan me niet inbeelden dat deze met hopen worden gekocht. Had er wel meer van verwacht, toen ze werden aangekondigd leek het of ze de nieuwe rtx-generatie ging aftroeven, en zeker ook qua prijs maar dat blijkt niet het geval.
Mhm nee, een 120mm rad is echt te klein voor een ~300W kaart, je gaat gauw naar 60-65*C load tenzij je de fan flink laat werken. Been there, done that met een Vega64 LC.
Vreemde keuze van AMD aangezien alle andere GPU AiO's van nu 240mm+ zijn en met enkele uitschieters naar 360mm (Kingpin 3090).

[Reactie gewijzigd door Notenkraker20 op 5 juni 2021 19:56]

Ik denk dat dit een wat diepere radiator is dan een "normale" 120mm rad. De Fury X met waterkoeling had namelijk ook een vrij diepe radiator (= meer oppervlak) en een fan bedoeld voor het verplaatsen van lucht in een radiator. Je moet ze ook zo installeren dat de warmte direct je kast uit wordt gejaagd. Dan kan het prima. Ik denk dat deze oplossing gewoon beter werkt dan een 3x fan gebaseerde stock kaart.
Lijkt me niet dat AMD deze keuze heeft gemaakt, maar de oem-fabrikant/systeembouwer. Als is dit niet direct in het artikel terug te vinden.
60~65c is alleen dan wel een prima temepratuur.....
Inderdaad, waarom zou je een grotere koeler moeten installeren als een 120mm rad de GPU zonder problemen koel houdt?
Voor zover ze in voorraad zijn kan je ze alleen kopen tegen onzinnig hoge prijzen.https://tweakers.net/vide...WWJOUpW0UqGFoamZkqxtbW1AA
AMD is gewoon prima te doen, je moet enkel de trucjes weten...
Als je trucjes moet toepassen (hoe basaal of makkelijk ze ook zijn), die dus niet iedereen weet, kun je het moeilijk "prima te doen" noemen.
de reden dat het prima te doen is, is omdat er trucjes nodig zijn ;). Er zijn simpelweg 100x meer mensen die er 1 willen dan dat er zijn. Met eens simpel trucje kun je makkelijk een 6900xt of 6700xt pakken (die zijn soms wel 3(!) minuten beschikbaar). Alle andere kaarten zijn in 10 seconden weg, dus dat is relatief heel erg netjes, vooral omdat de tijdstippen altijd al bekend zijn
*bijtend op onderlip* Dit ziet er wel nice uit. Heb de stock variant, maar was wel nieuwsgierig hoe de watergekoelde versie zou gaan uitzien. Het ligt misschien aan de kwaliteit van de foto's maar op ene moment lijkt aanpasbare LED in de rode rand te zijn, maar overige foto's is de rand het zelfde als de stock-variant. Ik heb een black+white build en dat is het enige dat iets "vloekt" met de rest van de build.

Leuke samenstelling in zijn geheel, als snap ik de snelheid 3200 Mhz niet goed. De sweetspot was vanaf 3xxx CPU 3600Mhz.
Het zijn niet alleen cpus en gpus, Er zijn te korten in de hele chip industrie, al 2x een ontwerp kunnen aanpassen omdat een simpele OR-poort niet voorradig was.

Recent enkele stm32f427 besteld, 6a7 euro per stuk, nu, als je ze al kan vinden, van tussen de 20 en 38.

Dit zijn maar enkele voorbeelden, maar kan nog wel even doorgaan als je wil
Nog steeds jammer dat ze geen 90 degrees connectoren gebruiken.
Als ze deze gebruikten dan is de kaart bijna geschikt voor elke kast.
nu moet je een vrij diepe kast hebben zoals de Thermaltake Core X31/X71, of een kast waarbij het moederbord erin ligt, zoals de thermaltake core X9
Zal dit waterblok ook RAM koelen? En de VRMS? Overigens, krijgt iemand anders het gevoel dat dit al eerder gedaan is met de R9 Fury X?
Grappig om een B550 mobo te zien in plaats van de gebruikelijke X570. Blijkbaar toch prima te temmen zonder alle OC fluff. :)
Misschien een beetje off topic maar kan het niet goed vinden.

De fans die in de kast worden gebruikt, zijn deze echt speciaal voor die AIO of kunnen die ook los besteld worden?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee