Microsoft test Windows 11-bèta met ondersteuning voor Android-apps

Microsoft heeft een bètaversie van het Windows Subsystem voor Android uitgebracht. Daarmee kunnen Amerikaanse leden van het Windows Insider-programma Android-apps testen op Windows 11. Het is niet bekend wanneer de feature uitkomt voor alle gebruikers.

Microsoft schrijft in een blogpost dat Windows-insiders in het bètakanaal vanaf woensdag Android-apps kunnen testen op Windows 11. Deze testfeature is beschikbaar voor systemen met chips van AMD, Intel en Qualcomm. Het bedrijf meldt dat de test momenteel alleen nog beschikbaar is voor gebruikers in de Verenigde Staten.

Het testaanbod bestaat momenteel uit vijftig apps, maar dat aanbod moet gaandeweg worden uitgebreid. Momenteel worden onder andere mobiele games als Lords Mobile en Coin Master aangeboden, naast de Kindle-app en kinderapplicaties zoals Khan Academy Kids, schrijft het bedrijf.

Android-apps op Windows 11
Android-apps op Windows 11. Afbeelding via Microsoft

De Android-apps voor Windows zijn afkomstig uit de Amazon Appstore en kunnen via de Windows Store geïnstalleerd worden. De apps functioneren net als reguliere Windows-apps en bieden ondersteuning voor features zoals de nieuwe Snap Layouts uit Windows 11. Android-apps worden ook geïntegreerd in het alt+tab-menu en task view, meldt Microsoft. Notificaties uit Android-apps worden daarnaast weergegeven in het action center en Windows- en Android-applicaties kunnen ook een klembord delen.

De feature maakt gebruik van het zogeheten Windows Subsystem for Android-component, dat op Windows 11 draait. Dit is gebaseerd op de Linux-kernel en een AOSP-build van Android 11. Dit component wordt verspreid via de Microsoft Store als onderdeel van de Amazon Appstore-installatie. Het subsysteem draait in een Hyper-V-vm, net als het Windows Subsystem for Linux.

Microsoft kondigde Windows 11 eerder dit jaar aan en bracht het OS op 5 oktober uit. Het bedrijf meldde eerder al dat Windows 11 ondersteuning zou krijgen voor Android-apps, maar maakte later bekend dat deze feature niet direct bij release beschikbaar zou komen. De functie maakt gebruik van de Intel Bridge-compiler, waarmee Arm-only-apps kunnen draaien op x86-machines. Het is niet bekend wanneer het Windows Subsystem for Android uitkomt voor alle Windows 11-gebruikers.

Android-apps op Windows 11Android-apps op Windows 11

Afbeeldingen via Microsoft

Door Daan van Monsjou

Nieuwsredacteur

20-10-2021 • 19:11

60

Submitter: nickurt

Lees meer

Reacties (60)

60
60
54
2
0
2
Wijzig sortering
Aangezien Windows 11 geen Google Play store support krijgt hoop ik toch echt dat je tenminste zelf apks kan installeren.

Anders heb ik vrij weinig interesse hierin, sterker nog dan hoop ik dat je dit kun verwijderen omdat in zo'n geval het overbodig is voor mij.
Het punt is niet zozeer dat je geen APK's kan installeren (er zit gewoon ADB in en de hele codebase is AOSP, oftewel: open source Android), het probleem is dat wat in de play store zit vaak dependencies heeft op het Google framework, en dus feitelijk niet op een 'google-vrij' android zou kunnen draaien; dan moet je denken dat als er een kaartje in moet, dat het een google maps kaartje is, etc, etc... er zijn best veel tools die je android app kunnen de-googlen, maar een google-vrij Android is juist door het niet-open source karakter vrij fors.

Dit is ook waarom Microsoft de Amazon android store integreert: Amazon is al vrij lang bezig met een google-vrij Android, en de apps die daar in staan, doen ook geen gekke calls naar Google-zaken.

Neemt niet weg dat juist door APK/ADB support er vast wel een manier zou komen om het hele google closed-source framework te integreren en vervolgens élke APK te sideloaden ;) (inclusief play store). Alleen dat zal niet officiëel zijn.
Je kan als het goed is https://opengapps.org installeren en dan zouden alle Google integraties weer moeten werken.
Dat klinkt wel interessant. Met een beetje mazzel is het wat minder resource intensive dan een emulator draaien.
Eh... Het is een emulator draaien. Je draait tenslotte ARM-code op je x86.
Lijkt me dat je gewoon een x86 build van android draait. Hyper-V is geen emulator
Nee, maar je draait de emulator in de hypervisor.
The Windows Subsystem for Android is available across the full spectrum of Windows processor types (AMD, Intel, and Qualcomm). We are partnering with Intel to leverage Intel Bridge Technology to enable Arm-only apps to run on AMD and Intel devices, enabling customers to get the broadest set of apps on the broadest set of devices.
Naar mijn weten zijn er ook amper x86 Android apps, laat staan devices.

[Reactie gewijzigd door KaiZas op 26 juli 2024 09:35]

Android apps zijn platform agnostisch. De code wordt geinterpreteerd door de android runtime (ART), dewelke de calls vertaalt naar het platform waarop je ze draait.

[Reactie gewijzigd door Krimglas op 26 juli 2024 09:35]

Is het al bevestigd dat dit de ARM android build is en er altijd emulatie naar ARM gedaan wordt? Je kan namelijk Android prima voor X86 builden en van vele APK's bestaan ook al X86 builds dus waarom die niet gebruiken ipv de intel bridge compiler.

[Reactie gewijzigd door Lauwes op 26 juli 2024 09:35]

Kan het nog steeds zijn dat het minder resource intensive is dan een heel os draaien. Standaard emulator gebruikt zo'n 14-25%cpu makkelijk op mijn MBP met bootcamp.

Edit: voor developen

[Reactie gewijzigd door vanthome op 26 juli 2024 09:35]

Die installeert de normale Google services.

https://microg.org/ is aan te raden als je zo min mogelijk Google meuk wilt, maar sommige apps werken er niet mee.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 334725 op 26 juli 2024 09:35]

Volgens de documentatie zit er ingebouwde adb in, dus zou moeten werken.

Daarnaast is het net zoals wsl een apart component wat je kan installeren of niet, dus gebruik je het niet is het ook goed.
Zou het straks ook mogelijk zijn om lokaal Android apps te testen zonder heel Android studio te hoeven installeren?
In principe heb je nu ook alleen adb nodig om een apk te installeren op een emulator/device.

Al is de standaard download nu inclusief Android studio.
Ja true...

Je gebruikt vooral de AVD manager om devices te laden enzo.

Maar nu heb ik soms best wel een gedoe, om in WSL de code te hebben staan en dan vervolgens een emulator op de host (Windows)...

Zou super zijn als ik gewoon vanuit WSL de heleboel kon runnen (inclusief grafische emulator).

Vraag me vooral af of ik straks alles in 1 WSL VM kan houden en verder helemaal niks meer via de host..

Vind het heerlijk werken, vooral als je meerdere projecten tegelijk onderhoud met allemaal verschillende dependencies etc..

Opdracht klaar, WSL distro verwijderen en alles is 'opgeruimd'..

Dat mis ik nog een beetje met Android development in WSL.. de host word ook vervuild..

Iemand tips?

[Reactie gewijzigd door DutchKevv op 26 juli 2024 09:35]

Het gaat mij om de emulator (het grafische gedeelte), om die 'intern' (dus binnen WSL) te kunnen draaien..

Niet de code zelf ;)

Nu heb ik de emulator op de host staan (en ook alleen de emulator)..
WSL verbind met ADB wel met de host via IP, maar het liefst zou ik ook de emulator in WSL hebben staan..

Zodat ik bijvoorbeeld in WSL-klant1 een aantal devices heb, maar ook in WSL-klant2 een aantal devices..

Dan als ik klaar ben bij klant1, verwijder ik de distro en zijn alle emulator crap dingen ook meteen weg.. Dat lijkt me super chill!

De rest zit al in Docker :)

[Reactie gewijzigd door DutchKevv op 26 juli 2024 09:35]

Good point,

Maar Android emulator is buiten WSL al geen performance feest..

Leg daar een schil overheen zoals WSLG en t word nog brakker.

Punt is:

Iemand die kan zeggen, of de nieuwe Android feature, een ingebouwde emulator heeft? (Want dan pomp je er zo een lokale app in)

[Reactie gewijzigd door DutchKevv op 26 juli 2024 09:35]

Dat klinkt meer positief in mijn oren, ik wacht sowieso rustig af tot dit uit is, zeker gezien ik mijn systeem nog een poos op 10 laat draaien voor ik overstap.

(mijn notebook draait wel al 11)

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 26 juli 2024 09:35]

Heel eerlijk denk ik dat het een kwestie van tijd is voordat er een mogelijkheid is om google play apps te draaien onder Windows. Zo gaat dat immers ook met custom roms.

Ik ben meer benieuwd hoeveel windows machines nu meer features gaan krijgen die Android-toestellen al hebben, zoals een gps module en toegang tot mobiele netwerken.

[Reactie gewijzigd door e.dewaal op 26 juli 2024 09:35]

Maar dat hebben bepaalde laptops toch al (mobiele netwerken etc)

Het is niet dat door een emulator, opeens 4G gaat werken op Windows zonder simkaart etc..

Of bedoel je hem anders?
Het is niet dat door een emulator, opeens 4G gaat werken op Windows zonder simkaart etc..

Of bedoel je hem anders?
Ik bedoel dat ik hoop dat laptopfabrikanten meer het nut gaan inzien van deze sensoren met de komst van deze softwarefunctionaliteiten. ;)

[Reactie gewijzigd door e.dewaal op 26 juli 2024 09:35]

Ah, now it makes sense haha ;) Thanks.

Dat gezegd, best een kans dat, als eerste, de 'developer' laptops van Dell enzo (Die XPS bakken met Linux enzo), binnenkort inderdaad 'mobile' features erbij krijgen :) Zo had ik het nog nooit bekeken.

Het heeft nu wel meer nut inderdaad. Als mensen toch Windows machines meer gebruiken als telefoon met mega scherm.

[Reactie gewijzigd door DutchKevv op 26 juli 2024 09:35]

Lijkt me sterk dat ze dat ineens gaan doen vanwege de Android apps. Er zijn toch ook voldoende applicaties voor Windows die ook baat hebben bij dergelijke zaken? GPS is inderdaad wel schaars onder de laptops, maar 4G is toch niet zo exotisch meer?
Anoniem: 1657372 @Mizgala2821 oktober 2021 11:15
Anders heb ik vrij weinig interesse hierin, sterker nog dan hoop ik dat je dit kun verwijderen omdat in zo'n geval het overbodig is voor mij.
Maar met verwijderen bedoel je dan de hele compatibiliteit uit Windows slopen? Want dat lijkt me nogal overdreven voor een functie die je ook gewoon niet kunt gebruiken toch? Er zit genoeg in Windows wat niet iedereen gebruikt, maar wat voegt het toe om de code ook nog uit een mapje te slopen die anders nooit wordt geactiveerd? Ik heb ook geen HDR scherm, maar ik verwacht niet dat ze heel HDR uit alle drivers slopen omdat ik die niet gebruik toch?

Verder mee eens dat zelf apk's installeren top zou zijn (vooral omdat ik Amazon niet hoef te gebruiken), maar als dat niet kan lig ik niet wakker van die paar regels code die ongebruikt blijven staan naast de miljoenen rijen aan virtualisatie/remote/hdr/etc. code die er ook in zit maar die ik niet gebruik.
Hier zijn gedetailleerde instructies hoe apks te installeren: https://www.bleepingcompu...-sideload-apps-heres-how/
En waarom zou dit niet op Windows 10 kunnen?
Een jaar geleden had niemand nog van Windows 11 gehoord, het OS zou voortaan rolling releases gebaseerd updaten.
En ja Windows 10 is tot 2025 ondersteund maar dan zonder alle nieuwe functies. Het verdienmodel is de tol die we gaan betalen wanneer uiteindelijk de TPM wordt misbruikt voor DRM doeleinden* en het hele OS niets anders dan een drone wordt van de cloud.

Citaat van de Free Software Foundation
When fully controlled by the user, TPM can be a useful way to strengthen encryption and user privacy, but when it's in the hands of Microsoft, we're not optimistic.
We expect Microsoft to use its tighter control on cryptography that happens in Windows as a way to impose more severe Digital Restrictions Management (DRM) onto media and applications, and as a way to ensure that no application can run in Windows without Microsoft's approval.
* bronnen:

[Reactie gewijzigd door Mushroomician op 26 juli 2024 09:35]

Windows systemen bevatten al genoeg DRM zonder de TPM in te schakelen (PlayReady voor Netflix etc.). Daarnaast heeft Windows al lang een methode om applicaties te ondertekenen en eventueel te blokkeren (SmartScreen).

Daarnaast is het Microsoft nu al 9 jaar en 2 pogingen (Windows RT en Windows 10 S) niet gelukt om een besturingssysteem te maken dat enkel applicaties uit de Microsoft Store draait. In Windows 11 hebben ze het zowat opgegeven. WinGet en de Microsoft Store (specifieke applicaties) downloaden nu gewoon de .exe bestanden van de website van de maker.

De Unique Selling Point van Windows is dat er 20 a 30 jaar aan oude (bedrijfs)applicaties op kan draaien.

Hiernaast zijn alle doeleinden van de TPM beschreven in de Microsoft Docs, waaronder op deze pagina.
https://docs.microsoft.co.../how-windows-uses-the-tpm

Een van de doeleinden van de TPM is automatische full disk encryption. Windows loopt hier vrij op achter: Android-telefoons doen het al een tijdje met de ARM TrustZone of Samsung Knox, Apple gebruikt al sinds 2009 full disk encryption op de iPhone en sinds 2013 op een aparte Secure Enclave. Op macOS bestaat FileVault 2 sinds 2011.

Microsoft verplicht het gebruik van een TPM in OEM-apparaten sinds 28 juli 2016 (https://docs.microsoft.co...evice-experiences/oem-tpm) en schakelt Bitlocker encryptie automatisch in op appraten die gebruik maken van een TPM. Hier is er echter wel een probleem qua vertrouwen: de herstelsleutel wordt automatisch opgeslagen op een Microsoft-account, waaardoor mogelijk de data op een computer kan worden achterhaald door overheden.

Het is inderdaad correct dat er DRM-toepassingen bestaan in Windows: PlayReady (met de achterhaalde regels om Netflix in 1080p of 4K te kunnen bekijken) en de encryptie op UWP-applicaties (wat het moeilijk maakt om mods te installeren op Xbox Game Pass-games). Deze hebben echter niet de TPM nodig.

[Reactie gewijzigd door 30carbonclocks op 26 juli 2024 09:35]

DRM op basis van Attestation Key en de EK in een TPM gaan verder, maar inderdaad net als de ARM TrustZone of Samsung Knox, kan dit gebruikt worden om de gebruiker buiten te sluiten uit zijn eigen apparaten.
De spreker op Linux Conference Australia legt dit uitstekend uit.
Ik zal het stukje citeren/transcriberen met de dreigende toon:
@10:52 The original model were going to talk about for remote attestation involves (...) idealy not proving who you are: proving the state of your system without giving up your identity. And if all of those signatures are with the same Endorsement Key (signed by TPM Vendor, red.), then people would be able to look at signatures at different places, and associate them with the same machine.(..) A third party service could be uses to proof the EK and the AK were associated so you knew (...) it came from the real TPM, and then it would give you a certificate that you gave to a third party to proof your system state.
(...)
@11:43 This could be used for instance, a website providing some sort of DRM'ed content could want proof that you're running up to date firmware, (..)graphic drivers,(..) that you're running in a state were there are no known bugs that would allow you to obtain the content, protected material.
Nogmaals, het gaat hier over het potentiële machtsverlies dat extreem kan zijn: iedere vorm van autoriteit en autonomie van de gebruiker kan verloren gaan (zie mededeling FSF), als MS daarvoor kiest. En dát is het gevaar van de verplichte TPM.

[Reactie gewijzigd door Mushroomician op 26 juli 2024 09:35]

Wat heeft TPM met Android-apps te maken? Deepin (Linux-distributie) heeft ook ingebouwde Android-appondersteuning en dat werkt prima zonder dat ik TPM aan heb staan.
Eerste wat bij mij opkomt: The next best new entry point voor malware en virussen?
Ik weet niet hoe men in de Amazon store omgaat met het testen en toelaten van Apps, maar in algemene zin zijn Apps in Android wel redelijk veilig gebleken. In de 13 jaar dat Android nu op de markt is, heeft het een grote groep gebruikers weten op te bouwen. Kijk je naar afgelopen jaar, dan is het bijna het dubbele van het aantal Windows gebruikers. En toch hebben die Android gebruikers minder te maken met Malware en virussen. Dat is veelzeggend lijkt me.
Zelf heb ik daar andere ervaringen mee. Waar ik IT beheer op scholengemeenschappen deed met bring your own device, werden meer besmette Android telefoons aangetroffen dan besmette Windows laptops op de firewall en antivirus appliance.
Tevens de door jouw aangehaalde hoeveelheid gebruikers van Android apparaten is juist iets waardoor steeds meer virussen en oplichting daar opgericht worden i.p.v. op desktop OSen zoals Windows, zeker nu het steeds gebruikelijker wordt dat men bv. bankzaken doen via hun telefoon e.d.
Maar een "besmette" Android zal eerder een app zijn waar een gebruiker expliciet toestemming heeft gegeven tot locatie data, SMS, notificaties, display-over-apps, contacten, etc.... Als iemand een beetje gezond verstand gebruikt en zo veel mogelijk weigert dan is de impact van Android (en iOS) "virussen" redelijk beperkt tov Windows of Linux virussen.
Android heeft minder te maken met malware dan Windows? Elke maand wordt er bijna 500.000 malware gevonden voor Android.

Eind september nog een leuk stukje malware dat ruim 10miljoen toestellen geïnfecteerd had. In maart nog een stuk malware die ook vele miljoenen toestellen geïnfecteerd heeft.

Android is echt niet zo veilig als men lijkt te denken. Ze voeren de troon met malware infecties met ruime afstand op Windows.
Heb je een bron waarin het aantal malware infecties per jaar vergeleken wordt?

Want ik heb alleen maar rapporten gevonden waarin staat dat het aantal Windows malware minstens het 10-voudige is.
Waarom precies? Android apps draaien in een sandbox, hebben specifiek permissies nodig en maken gebruik van een ecosysteem dat is gebouwd op Linux. In een standaard win32 app kun je een stuk schadelijker zijn.
Ja lijkt mij ook een behoorlijk risico.
Het artikel schrijft, Het subsysteem draait in een Hyper-V-vm, net als het Windows Subsystem for Linux.
Ik mag hopen dat dit in een Sandbox draait, maar aangezien WSL standard niet in een Sandbox omgeving draait en ik ook nog nergens vernomen heb dat dit voor deze Android apps anders zou zijn, heb ik er vrees voor en zeker dat dit extra risico met zich mee brengt.
Hoe zet ik m'n pc om in de VS? Ik wil het graag al uitproberen :D
Je hoeft jouw pc niet om te zetten.

Je hebt twee opties.
Optie 1): Je creert een nieuw Windows account met een adres in de States. (Dat heb je hopelijk toch wel?)
Vervolgens installeer je een pc onder dat account (uiteraard met alleen de Amerikaanse instellingen) en geeft aan dat je deel wil nemen als insider.

Optie 2): Je vraagt aan MicroSoft of ze jouw account verhuizen van Nederland? naar de States.
Het is mij nog niet gelukt om mijn accounts over te zetten, maar ik ben slechts 5 jaar terug geemigreerd. Dus wie weet lukt het nog eens.

Success.
Nou de Amazon Store draait hier (dus het Subsystem voor Android draait), maar de login op de Amazon Store wordt geblokt ("Not available in your Country").

Edit:
Nou ik kan inloggen (gewoon nieuw Amazon-account gemaakt met een .com adres).
Lijkt erop dat VPN gewoon uit kan nu en het blijft werken: BBC Sounds App, United Airlines App. Audio/Video werkt, GPS lukt nog niet.
Ik draai overigens gewoon Windows Build 22000.258, geen Insider Preview.

[Reactie gewijzigd door localhost op 26 juli 2024 09:35]

Ik zit wel in het Dev kanaal maar in de laatste build werkt het ook nog niet. Het kan nooit zolang meer duren dus ik moet gewoon nog eventjes geduld hebben haha ;)
Klinkt alsof dat allemaal niet gaat lukken lol 8)7
Probeer did eens, werkt voor mij op dev branch.

https://www.reddit.com/r/...ws_11_to_windows/hhe9kgq/


Heb al verschillende apps geïnstalleerd.
sommige werken zoals "Ing bankieren", andere sluiten meteen af "Twitter" en andere lopen vast "Ziggo Go"
Apps die gelijk afsluiten zoals Twitter, zijn mogelijk afhankelijk van Google Play Services.

Je kunt MicroG installeren als vervanging. Enkel werkt inloggen niet.
De volgende stappen werken op iedere versie van Windows 11, 22000 (Stable en Beta) en Insider Dev. Ook werkt het zonder de regio van je PC om te zetten naar de Verenigde Staten.

1. Ga naar https://store.rg-adguard.net/.
2. Zoek naar het URL "https://www.microsoft.com/en-us/p/windows-subsystem-for-android-with-amazon-appstore/9p3395vx91nr" en zet de channel naar "Slow".
3. Download de *.msixbundle. De grootte is 1,21 GB.
4. Open Windows PowerShell als Administrator.
5. Installeer de msixbundle met "Add-AppxPackage {pad naar msixbundle}".
Ik vraag me af of het hiermee ook mogelijk wordt om de bluetooth stack van android te gebruiken.
Ik draag een hoortoestel, wat kan verbinden met android/iOS via ASHA (Audio Streaming For Hearing Aids): Heel handing om Teams calls, telefonie en notificaties binnen mijn hoortoestel af te handelen.
Windows ondersteunt dit echter niet, terwijl het hier voor mij ook wel enorm handig zou kunnen zijn.
Ik denk het niet, want het is een laag bovenop Windows. Uiteindelijk wordt alles wat je in Android apps doet dus omgezet naar iets wat Windows kan doen. Gebruik je in een app dus bluetooth, dan zet het Subsystem dit om naar de bluetooth van Windows (en die is dus blijkbaar niet voor jouw apparaat geschikt).
Zitten hier mensen op te wachten?

Apple heeft iPad apps op OSX, dus Microsoft moet ook maar mobiele apps in hun desktop OS?
OS X heeft geen ondersteuning voor iPad applicaties. MacOS 11 wel 😎

Verder kan het best ideaal zijn. 3 applicaties die ik voor klanten heb gebouwd hebben gedeelde code base en werken op zowel iPhone als iPad als MacOS alleen hebben ze ieder een andere interface.

Tot zekere hoogte is het echt ideale oplossing.

[Reactie gewijzigd door Snowfall op 26 juli 2024 09:35]

Veel iPad/ iOS apps zijn gewoon niet af te spelen op Mac OS. Daarvoor kan de de kiezen, en dat doen ze in de meeste gevallen, bang dat ze marktaandeel verliezen. Want ze kunnen hun app ook in 2 versies (Mac )S en iOS) verkopen.
Ligt er net aan hoe die applicaties geschreven zijn. Als je applicaties in swiftUI zijn geschreven werken ook iOS en iPad applicaties perfect op macos. En dat komt omdat je met swiftUI gewoon 5 verschillende User Interfaces kan inbouwen waardoor de UI voor het desbetreffende apparaat wordt gebruikt . (Macos, iOS, iPadOS, tvOS en watchOS). Dus 1 code base en 5 interfaces.

Applicaties die idd als iOS of iPad app op macos verschijnen is een heel ander verhaal idd maar dat is gewoon lui programmeerwerk.

Edit:

Wacht je bedoelt dat veel developers hun iOS/Ipad apps niet aanbieden op macOS. Dat klopt wel een beetje maar dit zal meer zijn om de gebruikers ervaring te waarborgen.

[Reactie gewijzigd door Snowfall op 26 juli 2024 09:35]

Ja! Zeker! Apps zijn vaak beter dan websites. Daarnaast zijn een heel aantal casual games gewoon niet te spelen op een computer.
Als Chrome OS gebruiker kan ik alleen maar bevestigen dat mensen hier op zitten te wachten. Misschien niet iedereen, maar dat hoeft ook niet.
Super vet!

Ik zie al veel mogelijkheden qua betere integratie tijdens het ontwikkelen van Android apps (tov de Android emulators) op Windows.
Denk dat met Wsl (2) wel bewezen is dat geïntegreerde virtualisatie meerwaarde heeft


Vraag me wel af of de andere functies ook direct gebruikt worden.
Ik heb het werkend gekregen. Ik weet niet of regio Verenigde Staten of Insider Beta verplicht is.

Echter zijn de packages in de Microsoft Store te vinden. Ook is het me gelukt om via ADB applicaties als F-Droid en Aurora Store te installeren. Amazon Appstore geeft enkel aan dat het niet in Nederland beschikbaar is.

Je kan proberen deze commands uit te voeren in de terminal.

Subsystem for Android

winget install 9p3395vx91nr -s msstore

Amazon appstore (not ready yet)

winget install 9njhk44ttksx -s msstore

[Reactie gewijzigd door 30carbonclocks op 26 juli 2024 09:35]

Leuk en aardig, maar ik denk dan steek eerst eens meer tijd in het verbeteren van teams.
Ik moet er elke dag mee werken maar is traag en buggy. Om gek van te worden
Ja, want het team in Microsoft dat aan Windows werkt is natuurlijk ook verantwoordelijke voor Teams...
Herkenbaar. Ik gebruik de webbased variant, waarin het -ondanks allerlei toezeggingen- nog steeds niet mogelijk is om een reactie te versturen op een bericht van een collega. (...) Zo'n basale functionaliteit en nog is het er niet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.