Pc-versie van God of War komt op 14 januari 2022 uit

Sony en Santa Monica Studio brengen God of War volgend jaar uit voor pc's. De PS4-game, die oorspronkelijk uitkwam in 2018, verschijnt 14 januari 2022 op Steam en in de Epic Games Store. De pc-versie krijgt onder andere een ontgrendelde framerate en 4k-ondersteuning.

Ontwikkelaar Santa Monica Studio schrijft op de officiële PlayStation-blog dat de Steam-versie van God of War verschillende grafische verbeteringen meekrijgt. Het spel krijgt volgens de studio verschillende grafische presets en opties, waaronder nieuwe ambient occlusion-opties met gtao en ssdo.

De studio maakt nog geen systeemvereisten bekend, maar meldt wel dat de game 80GB aan opslagruimte vereist. Op de Steam-pagina van het spel staat vermeld dat de game gebruikmaakt van DirectX 11. De pc-versie van God of War krijgt daarnaast ondersteuning voor 21:9-ultrawidemonitoren. Gamers met een RTX-videokaart kunnen de game spelen met Nvidia's DLSS en Nvidia Reflex. Het spel moet controllers en muis- en toetsenbordbesturing ondersteunen.

God of War kan al vooruit worden besteld op Steam en in de Epic Games Store. Het spel kost 50 euro. De pc-versie van het spel bevat extra digitale content, in de vorm van een armorset voor Kratos en Atreus en vier skins voor schilden. Santa Monica Studio meldt verder dat de PS4-versie van God of War tot augustus 2021 ongeveer 19,5 miljoen keer is verkocht.

Dit is niet de eerste keer dat Sony een exclusieve PlayStation-game uitbrengt voor de pc. Het bedrijf bracht eerder de PS4-exclusives Death Stranding, Horizon: Zero Dawn en Days Gone uit voor pc's. Volgend jaar verschijnen ook Uncharted 4: A Thief's End en de losstaande uitbreiding Uncharted: The Lost Legacy voor de pc.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

20-10-2021 • 18:38

74 Linkedin

Submitter: Jer0x

Reacties (74)

74
72
34
3
0
31
Wijzig sortering
Hèhè werd eindelijk eens tijd hier heb k best lang naar uitgekeken! Ik zou alleen voor dit spel al een PS hebben gekocht en nu hoeft dat lekker niet O-)
Nu hoef je enkel nog 5 jaar te wachten tot het vervolgdeel (Ragnarok oid?) eindelijk ook naar de PC wordt geport :+ en je uiteindelijk vanuit ongeduld alsnog een PS5 koopt. Ik denk dat dit de strategie is. Desondanks zal ik ook zeker de game uitproberen. Samen met HZD en GOT zijn dit de type games waarvoor je een PS koopt
Waar staat de afkorting GOT voor, als ik vragen mag? Toch geen Game of Throne?
GOT staat voor Ghost of Tsushima
Ah, dank je wel.
Nu hoef je enkel nog 5 jaar te wachten tot het vervolgdeel (Ragnarok oid?) eindelijk ook naar de PC wordt geport :+ en je uiteindelijk vanuit ongeduld alsnog een PS5 koopt. Ik denk dat dit de strategie is. Desondanks zal ik ook zeker de game uitproberen. Samen met HZD en GOT zijn dit de type games waarvoor je een PS koopt
Ach geen probleem toch, er zijn zo ontzettend veel spellen voor de PC dat je eigenlijk het niet mist, er zijn op de PC meer spellen dan alle nieuwere consoles bij elkaar.

Maar het is leuk dat nu ook eindelijk ook God of War na bijna 4 jaar (kwam uit op April 2018 op consoles) uitkomt op de PC.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 20 oktober 2021 19:07]

Ik denk dat dit de strategie is.
Sony heeft dit inderdaad al eerder aangegeven dat nieuwe PS5 games niet tegelijk voor PC uit zullen komen. Ook een zakelijk logische beslissing natuurlijk.
Eerste kwartaal 2022 worden het vervolg op dit spel en horizon zero down verwacht. In Ben er haast zeker van dat deze pc strategie de verkopen van de PS5 gaan boosten
Zeker, ik kijk ook uit naar een PS5 en dat komt voornamelijk vanwege het spelen van horizon zero down (op de PC). Als ze nu eens iets aan de beschikbaarheid van de console doen..
Was coorik de reden een PS4 aan te schaffen, en ook de PS5. Maar gezien deze door de tekorten ook op de PS4 zullen uitkomen zal in waarschijnlijk pas later een PS5 aanschaffen, zoals waarschijnlijk vele anderen.
Ik durf zelfs te stellen dat door de huidige situatie de PS4 gewoonweg 2j extra levensduur heeft gekregen
Grove berekening is dat de game 50 euro kost, een SSD met minimaal 80GB aan schijfruimte een euro of 20..

Daarnaast een zware PC om dit allemaal te mogen draaien.. ik denk dat je met een tweedehands PS4 en de GOTY edition van GOW een stuk goedkoper uit was geweest :)
Wie koopt er een PC speciaal voor één game? De meeste mensen niet!
Wie koopt er een console speciaal voor één game? De meeste mensen!

Zie iedere grote game voor iedere console. Van Mario tot Halo tot Uncharted..

En op een PC kun je ook nog andere dingen doen.
Ik heb letterlijk alleen Zelda BOTW op mijn Switch en verder niks. Ik zal blij zijn als BOTW2 uitkomt en ik eindelijk mijn switch weer kan gebruiken
Ik heb ook een switch gekocht speciaal voor botw. Heb wel wat moeite met die 27 fps en de lage resolutie.

Deze game verdient een pc port met 4k 120fps.... stel je voor, alle nintendo titels op steam...
Wie koopt er een console speciaal voor één game? De meeste mensen!

Zie iedere grote game voor iedere console. Van Mario tot Halo tot Uncharted..

En op een PC kun je ook nog andere dingen doen.
Dat betwijfel ik. Last gen 2de hands misschien. Maar de mensen die ik ken houden het bij 1 console of 1 PC. Af en toe iemand die beide heeft. Maar als je het over de meeste hebt. Verwacht ik toch minimaal 50% van de mensen die een Xbox/GamePC ook een. PlayStation hebben. En of ik heb arme/slimme vrienden. Of jij kent mensen die geld als water hebben en dus 580 euro over hebben voor 1 game overhebben.
Ik heb een paar jaar geleden 2e hands (van een vriend) zijn PS4 Pro overgenomen om Uncharted 4 te kunnen spelen, daarna nog 2-3 andere PS4 games gespeeld, en toen de console doorverkocht aan een collega.

Wanneer Uncharted 4 naar de PC komt ga ik 'm sowieso nog een keer spelen. Erg tof om te horen dat God of War óók naar de PC komt, zal ik waarschijnlijk ook gaan spelen.

Mijn droom/hoop is dat Gran Turismo ook naar de PC komt.
Wat ik bedoel is dat mensen een console kiezen vanwege een specifieke game. De een is dol op Mario, de ander God of War, de ander Halo. En ja, ik ken genoeg mensen die een console kopen omdat dat de enige manier is om God of War of Halo te spelen.
Wie koopt er nou telkens voor elk spel een nieuwe SSD? Niemand..
Bestaat er niet zoiets als een NVME M2 NAS oplossing? Ik kan mijn 12 hdd's niet meer zien.
Nou, een 1tb SSD kost tegenwoordig 80 euro. Dat maakt 50gb 4 euro. En je kunt hem er altijd weer afhalen. Dit zal trouwens ook wel draaien op een harddisk aangezien het niet voor een console met SSD was gemaakt. Dan is het 1 euro aan ruimte.
Weet niet hoe het met jou zit maar ik koop geen SSD omdat ik een game wil spelen, en extra opslagruimte is op PC nog altijd goedkoper en te installeren zonder dat je alles opnieuw moet downloaden en installeren :P
Ik ben er klaar voor :)
Een game gemaakt voor PS4 gaat nooit een "zware PC" kosten om te draaien. En wanneer je dat op een zware PC steekt, zal het veel vlotter draaien.

Appels en peren.
Die games draaiden op de PS4 op 30fps, dus 60fps is geen "must" om dit te vergelijken qua PC. Plus het is een feit dat consoles met verlies worden verkocht.
HZD was ook een vrij slechte port. Die game was vanaf het begin gemaakt rond 30fps. En het communiceert constant tussen systeemgeheugen en VRAM, waardoor PCIe een bottleneck wordt.

Ik had moeten zeggen, een game die goed geport wordt zal nooit een zware PC kosten. Een GTX 1050 kan Days Gone al vlotter draaien dan een PS4. Een 1060 draait die game vlotjes aan 1080p 60fps met high settings.

[Reactie gewijzigd door MGsubbie op 20 oktober 2021 21:35]

Wellicht komt dat omdat de checkerboarding die de PS4 (Pro) gebruikte om een speelbare framerate te halen niet in de PC versie zit?
Ik heb voor deze + Infamous Second Son + Spiderman + Horizon Zero Dawn + Uncharted een PS4 geregeld toentertijd, blij dat er straks 3 op PC zijn, alleen jammer dat Spiderman en Infamous waarschijnlijk niet over komen :(
Ik hoop dat Ratchet and Clank uit nog van de PS5 op de PC komt, dan hoef ik geen PS5 te kopen
Als ik zo kijk gaat Sony alleen PS4 exclusives op PC uitbrengen.

Ergens had ik ook een poos terug gelezen dat dit een tactiek is voor extra sales en om mensen naar PS5 te lokken (PS5 wil ik sowieso, als deze normaal in de winkel lag voor normale prijzen met normale voorraad)

In ieder geval als dit klopt kunnen wij wel dromen van PS5 games op PC, al zou ik dat spel ook graag op PC zien, en doe maar Gran Turismo 7 bovenop graag :D
Er was laatst een gelekte Nvidia lijst met allerlei onaangekondigde ports van psx voor de pc. Inclusief God of war en gran Turismo.
Ik neem dat soort lijsten altijd bewust met een hele royale korrel zout, eerst zien dan geloven zeg ik dan anders hype je op niks af.
Jaaaaaaaaa grand turismo plzzzz god geef ons grand turismo 7 op pc _/-\o_
Yesss!
Én Spiderman, Last Of Us 2 en Gost Of Tsushima please :)

Al zal dat allemaal nog wel een tijdje gaan duren denk ik helaas..
waarschijnlijk minstens tot ps6 launch maar ach ja het wachten was het zeker waard dan ;)
Hoezo minstens tot de PS6 launch wachten? Spiderman kwam in hetzelfde jaar uit als GoW en TLOU2 en Ghost of Tsushima slechts twee jaar later. Met de aanschaf van Nixxes kan en de wil van Sony kunnen deze games makkelijk binnen nu en twee jaar naar de PC komen (alhoewel ik dat voor Spiderman zeker niet verwacht).
LoU2 is nu op PS Now te spelen dus als je niet kan wachten.
Er zullen steeds meer PlayStation games naar de PC komen, ook current gen PS5 games. Sony zal wel moeten willen ze mee willen blijven doen, zeker gezien de hoeveelheid PS5 consoles op de markt nog beperkt is, zouden ze gek zijn de markt van gaming PC's links te laten liggen. Dit is ook één van de redenen dat ze Nixxes gekocht hebben, voor het maken en ondersteunen van de overige studios m.b.t. PC ports.
Zie je wel, je hoeft helemaal geen console te kopen als je al een pc hebt....en een beetje geduld :9
Ik game niet zo veel meer, maar van HZD heb ik genoten, en dat ga ik van deze game waarschijnlijk ook doen!
Als de port deze keer wat beter is, zelfs na zoveel patches heeft HZD nog steeds last van microstutters op PC.
Het schijnt dat horizon zero dawn zo moeilijk te porten was omdat ze vroeg in de PS4 cyclus uit kwam. God of war is 1,5 jaar later. Wellicht is die port beter. Oh, en Sony heeft nu Nixxes gekocht, dat zijn experts.
Ik hoop ook dat de pc versie van god of war beter is, maar bedenk wel dat het 5 jaar duurde om god of war te maken en deze kwam " pas " een jaar later uit dan HZD.

Ik hoop dat ze er ook ruim de tijd voor hebben genomen voor een goede port. Ik kan niet wachten om de valkery queen op give me god of war mode te vermorzelen.
Of dat zo is laat ik in het midden, HZD kwam in 2017 uit, God of War 1 jaar later en toen (2017) was de PS4 al inmiddels 3.5 jaar oud.

Misschien lag het probleem elders, maar als wat je zegt klopt dan zou de Uncharted 4 port slechter uitpakken, dat spel is nog ouder namelijk.
begin 2017, valt toch wel mee? :) Scheelt maar een maand of 14/15 met God of War.
HZD was vanaf het begin gemaakt rond 30fps. GoW had vanaf het begin een 60fps mode. Het zal waarschijnlijk wel vlotter draaien.
Hopen op het beste, ik haal hem sowieso dus ik kom er hoe dan ook wel achter.
. Een beetje geduld zegt ie... ik wacht al sinds de originele God of war, dat was in 2005....

Ik ben benieuwd hoe zwaar mijn GTX 1060 het hiermee gaat hebben, iets zegt me dat 3440x1440 zelfs op lage instellingen een zware kluif gaat worden
Slimme zet van Sony. Voor de release van Ragnarok deze game op pc uitbrengen. Als je deze op pc uitspeelde is de kans groter dat je vervolg oppakt op de PlayStation.
Nope, een console gaat er niet komen.. ik wacht wel.. net als horizon.. komt genoeg leuks op de markt om me in 2022 te vermaken. ;)
denk dat toch echt een significant aantal mensen daar anders over zal denken. 1 jaar ala, maar 3 jaar wachten dat geduld hebben de meeste niet als je ziet wat voor epische game/verhaal je mist
Misschien als de PS5 pro ook rond die tijd komt, dan denk ik dat die mogelijk er wel is ja... maar de huidige PS5.. nee, denk het niet. :)
Stel je voor dat n grand turismo game ook naar pc komt _/-\o_ O-)

[Reactie gewijzigd door Kaassaus3 op 20 oktober 2021 19:26]

Dat is ook zo'n game waar ik al bijna de helft van m'n leven wacht!
Volgens een lek van Geforce Now is dat ook het geval en komt GT7 waarschijnlijk naar PC, nog geen datum bekend.
Ja zag ik daarom ben ik enthousiast voor want god of war was er ook op 😊
Heel gaaf :) heb deel 1 en 2 met veel plezier gespeeld. Volgens mij nog op de Playstation 2
Irritant dat ze titels hergebruiken tegenwoordig, ik dacht al 2018?! Ik wacht al 15 jaar op de pc versie
Lekker dannnnnnnnn!!
Deze vond ik zo dik des tijds!
Miste deze game echt nadat ik m'n PS4 aan m'n neefjes had gegeven.
Word hier een insta-buy!
Christopher Judge FTW!
Fantastisch dat Sony games blijft uitbrengen voor de PC. Ik heb God of War inderdaad wel gespeeld op de PS4, maar wil 'm gerust nog wel eens spelen met verbeterde graphics. Of wie weet op de Steam Deck als ik er tegen dan eentje heb kunnen vastkrijgen :)
Werkelijk èèn van de beste games ooit. Niet voor niets GOTY 2018. Boeiende wereld, gave gameplay en een supermooi verhaal.. geen DLC fratsen. Heb hier met liefde 60 euro voor neergelegd destijds.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee