Forza Horizon 4 verschijnt op 9 maart op Steam

Microsoft brengt Forza Horizon naar Steam. De game die eerder alleen in de Microsoft Store te koop was voor de pc, verschijnt op 9 maart op het platform van Valve. Er is ondersteuning voor crossplay met de game op Xbox-consoles.

Zowel Forza Horizon 4 als de twee betaalde uitbreidingen Fortune Island en LEGO Speed Champions zijn vanaf 9 maart te koop op Steam. Er is volledige crossplayondersteuning met versies op andere platforms, meldt Microsoft. De Steam-versie bevat ook eerder uitgebrachte gratis uitbreidingen, zoals de recente Super7-toevoeging die spelers stuntbanen laat maken.

Forza Horizon 4 is de eerste Forza-game die op Steam verschijnt. Het spel kwam in 2018 uit voor de Xbox One en voor Windows 10-pc's via de Microsoft Store. In de afgelopen jaren heeft Microsoft meerdere games van de Xbox Game Studios uitgebracht op Steam, waaronder Flight Simulator, Sea of Thieves, Ages of Empires, Grounded en Halo: The Master Chief Collection.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

08-02-2021 • 20:00

60 Linkedin

Reacties (60)

Wijzig sortering
Echt een fantastisch spel. Ik speel hem regelmatig op de Series X en heb mij al vele uren kunnen vermaken. Als je nog een leuk en niet al te serieus race spel zoekt dan is dit een prima keuze!
Ik heb me er ook 40-50 uur mee vermaakt, maar toen was de lol voor mij wel voorbij - Multiplayer werkt nog steeds voor geen meter en de map valt uiteindelijk wel érg klein uit, dus een beetje cruisen is er ook niet bij. Rally events kun je ook niet echt doen, er zijn weinig gravel wegen langer dan een paar honder meter. Het voelt alsof de zandbak áltijd nét iets te klein is om écht plezier ermee te kunnen hebben, een probleem wat erger wordt naarmate je snellere auto's gebruikt.

Ook heb ik nog steeds een groot probleem met het concept van wheelspins. Het voelt té random aan als progression. Als je niet echt dedicated bezig bent met grinden kun je ook doodleuk wheelspin na wheelspin alleen maar outfits krijgen, geen wagens, geen credits, en dan heb je het gevoel dat je helemaal vastzit. Credit payouts voor events moeten (veel) hoger worden en outfits moet je ook gewoon voor credits kunnen kopen. Het is heel vreemd dat je je auto zoveel aan mag passen als je wil, maar je karakter is afhankelijk van een casino voor de kleren...

Zet FH5 (eindelijk) in Japan, met 1-2 vaste circuits op de map (Japan is een raceland - ik vind het vreemd dat ze dit niet al voor FH4 hebben gedaan), vooral veel touge mogelijkheden, maak de map 2-3x zo groot en maak progression logischer en consistenter, dan heb je een alltime great in handen. FH4 voelt te klein én te random om daar echt aan te komen.

YMMV though.
Wanneer FH5 in Japan is dan ben ik er volledig klaar mee.
Prima wanneer het FH6 of 7 is. Maar ben nu wel klaar met links rijden.
Of geef iig de optie om de driving side te wijzigen. Werkt natuurlijk niet met MP zo handig maar kom op.
Even 1 versie rechts rijden aub.
FH2.5 dan, in de alpen? Ben ik ook wel voor te porren :)
Dit is voor mij ook dé racegame, ondanks dat ik ze inmiddels allemaal al eens geprobeerd heb, met en zonder stuur. Qua auto's verzamelen en doelloos rondblazen is er helaas geen enkel spel dat ook maar in de buurt komt van FH4 _/-\o_
Mwah vond FH3 qua setting wel leuker tbh. Neemt niet weg dat FH4 echt een knaller van een racegame is.
Qua setting wel ja, maar in 4 hebben ze echt de kunst van het je bezig houden geperfectioneerd :)
Hopelijk krijgen we een mooie setting voor 5... Japan? :) Later dit jaar? :D (one can hope :+ )
In FH4 heb ik bijna alle auto's, ik mis alleen nog een pre order Aston Martin.
Iedere week start ik het spel wel even op om de achievements te behalen. Maar dan ben ik er ook wel klaar mee 8)7

Ik vind persoonlijk de Motorsport reeks toch echt wel leuker om te spelen!
Gevoel is beter, en vind een circuit sowieso leuker om op te racen dan op de openbare weg.
En het boeit ook gewoon veel langer...
Zelfde hier, heb de series X sinds donderdag met een gamepass erbij. Dit is een van de games die ik afgelopen dagen heb gespeeld.
Leuk spel inderdaad, maar vond persoonlijk 3 toch leuker. Ik vond in 4 de omgeving en wegen toch een beetje saai worden op een gegeven moment. Daarnaast vond ik dat er net teveel focus lag op het game as a service aspect (wekelijkse rotatie aan challenges en seizoenen). Ik had liever gezien dat je zelf in de freeroam je seizoen in kon stellen bijvoorbeeld, anders moet je weer een week lang in een seizoen rijden die je misschien helemaal niet leuk vind (niet dat er zo'n groot verschil is per seizoen).

Maar goed, ik start hem alsnog wel even af en toe op om een uurtje lekker rond te rijden.
Is het mogelijk om je save file over te tillen naar de steam versie? Heb in de ms store destijds de ultimate edition gekocht. Leuke game met veel uren erin.
Ben ik ook wel benieuwd naar. Om 1 of andere vage reden moet ik elke keer als windows weer een grote feature update heeft gehad de game volledig opnieuw installeren. Zou fijn zijn als ik van dat geklooi af zou zijn.
Ik zie dat MoMozes vertelt dat dit niet mogelijk is. Echter heb ik laatst mijn eerste Xbox (Series S) aangeschaft, en heb ik mijn progress en autos en dergelijke mee overgenomen vanaf PC.

De PC Microsoft Store en Xbox versies syncen dus wel progress, maar daarbij log je ook beide in met je Microsoft account.
Als je tijdens het openen van de game op Steam ook op Microsoft kan inloggen -zoals je bij RDR2 op je Rockstar account inlogt- zou je progress inprincipe dus mee moeten gaan lijkt mij.

Ik zie dat die feature er voorlopig nog niet is, maar stel dat dit in de toekomst toegevoegd wordt moet dit dus wel kunnen. Maar voor nu iniedergeval voor onbepaalde tijd nog niet.

[Reactie gewijzigd door Beroepskech op 9 februari 2021 09:01]

Mooi, dan hoop ik dat Motorsport 8 vanaf dag 1 op Steam staat, want de Microsoft store is niet mee te werken.
Ik heb vaak gehad dat mijn game plotseling corrupted is en moet hem dan opnieuw installeren. Geen idee of dit een MS Store issue is maar heb dat verder niet met Steam, Epic Games, Etc.
Dat zou goed kunnen dat een issue is met de store. Zo kan ik bijvoorbeeld de game alleen opnieuw installeren als ik 'm in de Store zoek. Mijn bibliotheek is leeg, dus dat geldt voor alle games die ik via de Store heb.

Een keer heb ik de game "verwijderd". Volgens de Store was ie weg, maar ik had nog steeds de game op m'n schijf staan die ik niet handmatig kan verwijderen, want je hebt geen toegang tot de game folders. Heb de schijf moeten formateren om de ruimte weer vrij te krijgen.
Er is een tooltje, of beter gezegd een regedit waarmee je bestanden kunt overnemen. Gebruik dat zelf al jaren, want is superhandig voor die files die echt niet weg willen.

https://www.google.com/am...-click-menu-in-vista/amp/

Als je geen zin hebt handmatig de regedit te doen kun je onderaan de pagina ook het tooltje downloaden die voor jou de reg-edit doet (1-click oplossing). Daarna de folder(s) selecteren die je zou willen verwijderen, rechtermuisknop op doen en dan op `Take Ownership` klikken. Even wachten en voila je kunt je folders verwijderen.
Goeie tip voor de toekomst, dankjewel!
dus jij zegt dat de MS Store een aantal folders op je schijf aanmaakt waar jij vervolgens geen toegang toe hebt / kan krijgen??

hoe kan MS daar in godsnaam mee wegkomen?? dat is toch te belachelijk voor woorden als je het mij vraagt?? je installeert wat en vervolgens heb je er dus eigenlijk geen controle meer over, afgezien van wat trucs die je moet gaan uithalen om controle over je eigen harddisk te gaan krijgen??

vind het nogal wat eerlijk gezegd

[Reactie gewijzigd door Pim0377 op 8 februari 2021 22:11]

De enige reden waarom Microsoft hier mee weg komt is dat game pass spotgoedkoop is/was. Voor de komst van game pass gebruikte zo goed als niemand de Windows Store voor games, onder andere om deze reden.
Elke game die je via de MS store download, kun je niet zomaar in die map. Zoals andere al aangeven zijn er wel omwegen, maar je kunt niet even zomaar die folder in zoals dat bij Steam/Origin/Epic/elke andere launcher kan.
sorry, ik zag het inderdaad, heb mijn reactie aangepast.

eerlijk gezegd vind ik dat echt niet kunnen hoor, is toch verdomme jouw pc of niet dan?? wat geeft hun het recht om dat effe zo te doen / wat is de toegevoegde waarde ervan?
Ja geef je volledig gelijk hoor, daarom is er ook geen haar op m'n hoofd die er nog aan denkt om een game via de MS store te halen.
een of andere achterlijk verkapte manier om proberen mods / cheats tegen te gaan ofzo?

was al geen fan fan de MS store, maar dit gaat mijn inziens echt te ver....als dit een anti cheat ding is, dan is het gewoon de lazy ass way om zef niet anticheat in een game in te hoeven bouwen en een verschrikkelijk inefficiente manier ook nog es, want die cheaters die echt zo ver gaan als je tegenwoordig hoort, laten zich echt niet stoppen door een simpel ACL trucje van windows.
Gezien er nog steeds gemod/gehacked wordt in Forza, kan ik me niet voorstellen dat het daarom zo werkt.
Cheaten gebeurt door waarden in het geheugen te veranderen. Het dichttimmeren van de installatiemap heeft daar weinig mee te maken.
een of andere achterlijk verkapte manier om proberen mods / cheats tegen te gaan ofzo?
Nee, zo ver gaat dit niet :)
Dit is hetzelfde als wat Microsoft op de Xbox doet. Ze laten de game staan op de machine omdat je die al een keer binnen hebt gehengeld. Pas als er schijfruimte tekort is, dan verwijdert Windows (Xbox? Store?) die "verwijderde" games om ruimte te maken. In principe merk je er als gebruiker dus niets van.

Wanneer de gebruiker de game weer wil installeren, dan staat de game er al, en hoeft die niet weer gedownload te worden en kan je gelijk gaan gamen. Dit is vooral handig voor gebieden waar relatief slechte of trage internetverbindingen zijn (een tiental GB's downloaden is dan echt drama). In ons ubiquitous-broadband-internet landje doet dit er minder toe uiteraard, maar Microsoft heeft nog geen intelligentie daarvoor in Windows ingebakken, neem ik aan.
Het idee is dus eigenlijk goedbedoeld en onschuldig, maar Microsoft kon dat idd beter communiceren (niet hun sterkste kant). Ik begrijp dat je je als Tweaker wel druk maakt over het feit dat Microsoft nu iets anders verstaat onder de term "verwijderen", maar feitelijk is dit niets anders dan de game in de Recycle Bin zetten, maar dan net wat anders :P
Bij Xbox kan je overigens wel ergens in de app-menu 'verstopt' nog een optie kiezen om alles van de app/game te verwijderen - dan pas wordt de app/game files echt van de schijf verwijderd.

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 9 februari 2021 09:17]

ah ok, helemaal duidelijk. dankjewel voor de opheldering.

Dat klinkt inderdaad wel als een handige "feature" voor gebieden waar het internet niet zo denderend is, en voor xbox zeker, alleen voor pc's inderdaad misschien minder handig, gezien die meestal voor meer dan alleen maar games wordt gebruikt :)
Jij moet maar nooit aan iOS beginnen lees ik. Of Android zonder root.
dat heb je helemaal goed. iOS doe ik niet aan en mijn android devices zijn allemaal rooted.
ik heb dit gehad en dit is ook waarom ik microsoft store haat. Je hoeft eigenlijk niet je hele schijf te formateren, er is namelijk een optie om als nog toegaing te krijgen om microsoft game folders te verwijderen, alleen tis wel een gedoe om t uit te zoeken hoe je toegang krijgt om een simpele game file te verwijderen.

Dit is wel een goeie trend voor de forza franchise !
Daar heb ik nog nooit last van gehad, alleen dat zo nu en dan na een update het online spelen even niet werkt.
Dit probleem heb ik ook eens gehad. Als je de onverwijderde spellen handigmatig opzoekt in de MS store en deze opnieuw instaleert op dezelfde hardeschijf, dan detecteerd MS Store automatisch de niet verwijderde installatie. Vervolgens komt deze weer als geinstalleerd in Windows en in de MS Store te staan en kan je de game opnieuw verwijderen.
Echt nooit last van gehad (knocking on wood) ben inmiddels 200*4 en heb 900M credits en speel het nog regelmatig
Zal vast dan aan mijn eigen PC liggen. Speel overigens alleen Forza Horizon 4 van de games die in de MS Store staan.
Misschien interessant om de nieuwe Xbox app te proberen. Lees veel dat die beter werkt dan de Store.
Ik kan op z'n minst m'n games erin zien, dus dat is al een +1, thanks!
Placebo.

De Xbox app is niet meer dan een Xbox-specifieke front-end voor de Store.
Lijkt me sterk. Als ik terug ga naar de Store staat er "Voeg een aantal apps toe. Er bevindt zich niks in je bibliotheek."
Leuk dat het je sterk lijkt, maar het is toch echt gewoon zo.

Download een game in de Xbox app en kijk in je lopende downloads in de Store. Zelfde game, zelfde voortgang. Er is een reden waarom alle games in de Xbox Store gewoon in de Microsoft Store staan.

De Xbox app is niet meer dan een Xbox-specifieke "Store explorer".
Wat snap jij nou niet? Als ik in de Store kijk, heb ik geen apps in bezit. Niks staat klaar om te installeren, behalve als ik Forza opzoek in de winkel zelf, dan staat er "je hebt dit al".

In die Xbox app, staat Forza wel bij mijn apps.
Heb je ook niet nodig en miet je ook niet doen daarvoor is er de gamepass Xbox app
Ik ben benieuwd of Microsoft ook Xbox Game Pass gaat ondersteunen op andere platformen. Het is 'jammer' dat alles via de Microsoft Store loopt. De games zelf werken best goed op Linux, maar dat gaat dan alleen om de Steam varianten.
Echt een heel leuke game, ik speel hem al sinds hij in prerelease beschikbaar kwam, inmiddels meer dan 2j geleden. De enige reden dat ik in de toekomst volgende versies ook via de Xbox Store / MS Store zal blijven kopen is omdat ik hem op die manier zowel op mn PC als Xbox kan spelen..
Fantastisch nieuws! Ik ben absoluut geen fan van de manier waarop Windows Store games geïnstalleerd worden in dichtgetimmerde folders, waardoor mods, tweaks en community content zo goed als onmogelijk zijn zonder ondersteuning van de ontwikkelaar. Ik ga er van uit dat de Steam-versie een klassieke win32 exe is.
Ik hoop dat hij het dan wel doet op Windows 10. Ik heb FH3 en FH4 Ultimate Edition vorig jaar gekocht in de MS Store maar bij FH4 kom ik niet verder dan het introfilmpje, daarna loopt hij direct vast. Laptop is een jaar oud met een RTX2070 mobile. Alles geüpdatet.
Nou, dat doet ie bij mijn computer met een Radeon RX 580 ook wel eens. Soms is het echt een kwestie van doet ie het, of doet ie het niet. Als ie eenmaal is opgestart, dan kan hij gewoon de hele dag door zonder problemen, maar het opstarten is wel een vervelend iets.

Dacht, dan koop ik maar een xbox series S, maar ook daar is Forza Horizon 4 niet zonder issues, want daar wordt ie weleens zomaar afgesloten zonder duidelijke reden.
Toevallig MSI Afterburner overlay aan staan? Vriend van me kreeg 't spel ook niet opgestart met die overlay aan.
Nice, misschien nu eens halen. Als er geen fullprice voor gevraagd word iig.
30 euro is wel de max voor game van 3 jaar oud.
Game krijgt nog steeds elke maand updates, dus 30 euro is misschien wat overdreven.
Tjah, daar zijn de meningen over verdeeld.
Game is nog van 2018. Dat ze het updaten is prima. Maar een andere game uit 2018 ga je ook geen 60/70 euro voor betalen..

Maar we zullen zien.

Ps: altijd mooi als mensen het niet eens met je zijn dat je weer gedownmod word..
Als ik een game uit 2018 het waard vind, en er komt nog regelmatig updates voor uit, gooi ik ook daar 60 euro voor neer. Uit Horizon 4 haal ik persoonlijk makkelijk honderden uren plezier uit. Dat is 60 euro meer dan waard.
Ik snap je punt, maar ze introduceren met regelmaat nieuwe game modes en iedere maand 2 of 3 nieuwe auto's die je met achievements kan verdienen.
Ik vond het spel op het begin het geld het niet waard, maar dat heeft meer te maken met dat ik circuit racen veel leuker vind dan de vaak onduidelijke routes die je nu racet. Achteraf heb ik er toch nog aardig wat uurtjes in zitten.
Dat komt ook vooral omdat ik vrienden heb die het heel regelmatig speelden...
Zeker als je het spel als nieuw speelt is het denk ik wel de moeite waard
En daar komt ook nog eens bij dat ondanks dat de game uit 2018 is er nog steeds geen enkele game is die op geen enkel vlak beter is in dit genre ;)
Dat klopt ;)
Maa toch vind ik de Motorsport reeks leuker 8-)
Helaas nog geen prijs bekent, staat zeer hoog op mijn verlanglijst. Gaat er zeker komen op Steam!
Hopen dat ze dan niet de hoofdprijs gaan vragen voor een inmiddels oudere game.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee