Sea of Thieves heeft 15 miljoen spelers en Steam-versie is miljoen keer verkocht

Sinds de release in maart 2018 hebben 15 miljoen spelers Sea of Thieves gespeeld. Begin dit jaar waren dat er nog 10 miljoen. In juni waren er 3,3 miljoen spelers actief. De game is sinds die maand een miljoen keer op Steam verkocht.

In de eerste helft van dit jaar hebben meer mensen Sea of Thieves gespeeld dan in heel 2019, zegt Microsoft. Juni dit jaar was de grootste maand voor de game tot nu toe; er waren toen 3,3 miljoen spelers actief. Volgens Microsoft is dat deels te danken aan de release op Steam. Het spel is daar sinds begin juni te koop voor veertig euro.

Sea of Thieves kwam in 2018 uit in de Microsoft Store en voor de Xbox One. Bij het verschijnen van de game was er veel kritiek op het gebrek aan inhoud. De game heeft naderhand veel uitbreidingen gekregen en werd toegevoegd aan het Game Pass-abonnement, waardoor er veel spelers bij kwamen. De pc- en consoleversies hebben crossplayfunctionaliteit.

Gebruikers die het spel sinds kort spelen, lijken positief te zijn over de game. Dat blijkt uit de gebruikersreviews op Steam, waar het spel gemiddeld als 'zeer positief' wordt beoordeeld. Met 4.4 uit 10 is de gebruikersscore op Metacritic veel lager. Daar staan veelal reviews van spelers die in 2018 met het spel zijn begonnen.

Update: In juni waren er 3,3 miljoen spelers actief in plaats van zoveel nieuwe spelers. Het artikel is hierop aangepast.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

20-07-2020 • 15:25

56 Linkedin

Reacties (56)

56
53
34
2
0
8
Wijzig sortering
Heel erg leuk spel, vooral als je met een paar vrienden een avond gewoon even in een andere wereld wil zijn. Het spel heeft momenten waar het er heel erg serieus aan te gaat, als je daarvoor kiest.

Je kan gewoon wat schatkisten zien te vinden met schatkaarten, de kraken bevechten, een spook armada aanvallen, een verhaallijn volgen, goederen vervoeren, een megalodon kan je schip vanuit het niets aanvallen. Kortom, heel veel mogelijkheden!

Voeg daar de mogelijkheid om ieder moment een vijandelijk schip op de horizon te zien aan toe en het kan voor hele mooie en memorabele momenten zorgen.


Het probleem met de openheid van de wereld is wel dat het wel enige teamwork/skills verlangt om een schip een beetje op een goede manier de map rond te krijgen. Als dit niet goed lukt, levert dit heel veel frustratie op.
De game is zeker niet voor iedereen geschikt.
Je moet je namelijk realiseren dat PvP onvermijdelijk is in deze game. Je kan het niet offline spelen en je vaart altijd met maximaal 6 schepen in 1 server. Je kan vluchten wat je wilt, maar als de tegenstander je neer wilt hebben zullen ze uiteindelijk altijd wel een manier vinden. Je zal gegarandeerd vaak zinken met je loot waar je een aardig tijdje aan besteed hebt. En verwacht ook dat er toxic spelers zijn die een vocabulary hebben die alleen maar uit vloeken bestaan.
Je zal in oneerlijke situaties komen waarbij het spel alles ervoor doet om het je moeilijk te maken. Tot zelfs spontaan te zinken omdat je toevallig over random gunpowder barrels vaart die je niet gezien had.
Je moet je realiseren dat er geen levelprogressie is, zelfs al besteed je honderden uren, het enige wat je verdient zijn cosmetics. Er is vrijwel geen reden om 'pirate legend' te worden. En completionists hebben een nachtmerrie aan bijna onhaalbare commendations waar er iedere maand in de content updates meer van bij komen. Niks wat je doet zal je ingame karakter permanent sterker maken en iedere speelsessie begin je met de zelfde uitrusting waar je op je eerste game ook mee begon.
Het is een co-op game, je kan wel alleen varen, maar dat maakt de game een heel stuk moeilijker en dan mis je een heel belangrijk deel van de game ervaring. Spelen met random matchmaking is soms geweldig, maar meestal een ramp. Dus je moet toch wel zorgen dat je vrienden het ook spelen, of een van de vele communities joinen waar de game in gespeeld wordt.

Maar als je dit hierboven niet erg vind, dan heb je 1 van de beste games ooit!!!
(In ieder geval voor mij is het de beste game ooit.)

Ten eerste, lees geen reviews van de tijd rond de launch. Al die oude reviews kan je samenvatten tot "vermakelijke game, maar te weinig content". Die reviews zijn nu vreselijk outdated. Lees dus alleen recente reviews van hooguit een paar maanden terug voor het beste beeld. Ik heb nog genoeg toekomst wensen, maar met de maandelijkse updates komt er genoeg bij.

De PvP in deze game is heel interessant, je kan extreem veel strategien vormen en moet je constant aanpassen op de strategien van je tegenstanders. Je cannonballs moet je op de juiste plekken raken om effectief te zijn, je kan focussen op gaten maken, of onderdelen van het schip zoals de masten of het stuur te slopen. Je hebt speciale cannonballs met verschillende effecten die in de juiste situatie de perfecte oplossing zijn. Je kan het risico nemen om gunpowder barrels aan boord te houden en die te gebruiken op je tegenstander. Je hebt een harpoen waar je verschillende dingen mee kan doen. Je kan gebruik maken van eilanden, skeleton schepen, andere spelerschepen en meer. Of je kan proberen je tegenstander te boarden op diverse manier en het schip saboteren of de spelers zelf te bevechten. Je kan jezelf zelfs uit kanonnen schieten. In een gevecht kan het heel chaotisch zijn met alles dat je moet doen en op moeten letten en 1 fout kan fataal zijn. Het is super spannend!

En je hoeft niet eens tegen andere spelers te vechten. Je kan ook een samenwerking vormen. Al moet je rekening houden dat een alliance altijd verraden kan worden. Maar ook jij kan juist dat doen. Of je kan stiekem je ergens verstoppen, je tegenstander al het werk te laten doen en er stiekem met de schat vandoor gaan.

Door veel te spelen wordt je steeds beter in gevechten en bereik je steeds meer. Na een paar duizend uur met veel plezier spelen kan ik ondertussen vaak solo een gevecht tegen een volle groep van 4 winnen en samen met mijn vrienden domineren we regelmatig een server. Ook ben ik extreem efficient geworden met missies zoals schatgraven en alle andere zaken buiten PvP om. Maar ondanks dat heb ik nog het idee dat ik veel kan leren in deze game om beter te worden.

Het is een game vol verassingen en risk-reward situaties. En niets is zo gaaf als veel risico nemen met een grote schat, in een episch gevecht raken, deze net aan winnen en daarna vol trots een giga schat te verkopen. Je weet ook nooit wat er gaat gebeuren, je kan spontaan aangevallen worden door sneaky spelers. Je kan ineens een jackpot aan schatten vinden. Of de kraken valt je ineens aan. Een route is zelden van A naar B, omdat onderweg van alles kan gebeuren. Je kan daardoor alles kwijt raken, maar des te spannender is de game.

De lore en verhaal van de game is constant in ontwikkeling met de maandelijkse updates. Er zijn ook officiële lore boeken en strips over de game, en er wordt vaak naar bepaalde details gehint. Er is dus zat onderwerpen die de developers in komende updates kunnen toevoegen.
Momenteel zijn er 12 tall tale missies waarvan:
1 een introductie+tutorial tot het spel is, de Maidens Voyage. Het is aan te raden om die eerst te doen voor je de game in stapt, het is de enige tall tale die je vanuit het hoofd menu start en vrij van PvP is.
9 tall tales die je naar de Shores of Gold brengen
2 tall tales die over een groot gevaar in de wereld gaan. Deze zijn het meest recent en komen gegarandeerd meer van.
Verder is het ook gewoon een game om je eigen verhalen in te maken. Je kan doen wat je wilt, er is weinig dat je tegenhouden. Je kan makkelijk een karakter roleplayen en doordat alle reward cosmetics zijn kan je je verkleden tot aangespoelde dronkenlap, vervloekte bloedlustige piraat, of een admiraal van de marine. Als je er ook nog eens een beetje mee probeert te stemacteren dan kan je hilarische situaties maken. Vooral als je dit met een groep vrienden doet en het geluk hebt andere schepen tegen te komen die dit ook doen.

En ik kan nog super veel zeggen over deze game... Maar ik begin hier al langzaam aan een boek te schrijven dus ik hou nu maar op...
Ik raad deze game zeker aan!
Gisteren geprobeert maar was weinig aan. Niemand had z'n voice chat aan, en iedereen was alleen maar rondjes aan het lopen op het schip, dat zonder stuurman letterlijk rondjes aan het varen was. Alleen leuk met vrienden denk ik dan.
Er zijn hier op het forum anders ook genoeg piraten te vinden om leuk mee samen te spelen!
Thanks, zal het een keer proberen.
Dat is inderdaad het grote nadeel van SoT. Ik heb het vrij lang best actief gespeeld, maar het is zonder groepje vrienden uiteindelijk gewoon geen bal aan. Met rando's moet je lang zoeken of geluk hebben om een leuk groepje te vinden. Maar zelfs dan nog wordt je in bijna elk gevecht door een groepje dat wel goed samenwerkt helemaal de kaart af geveegd.

Solo kan soms wel leuk zijn, door gewoon te kloten bij anderen, maar sinds de introductie van de Brig is de Galleon een stuk zeldzamer verschijnsel geworden en tegen een Brig met een beetje deftige bemanning is niet tegen op te vechten/kloten als solo sloepje.

Met een paar goede vrienden is het echt een geweldig spel, ik heb me er een tijdje ontzettend mee vermaakt. heerlijke sfeer, heerlijke graphics.
Met random's is inderdaad haast niet te doen.

Speel het zelf via de XBOX Live app op PC, en ik weet dat die in beta is maar man man wat een brakke app is dat. Het lijkt erop dat ze het ook zo moeilijk mogelijk gemaakt hebben om samen te spelen met anderen, van het simpel toevoegen van iemand als vriend tot een game joinen. Daar kunnen ze echt nog heel veel aan verbeteren.

Ander nadeel vind ik ook dat het spel gauw erg lang duurt, wil je een beetje spelen en wat voortgang halen moet je toch wel minimaal 2 a 3 uur spelen.

Af en toe kan het ook wat saai zijn als je uren niemand tegenkomt, en soms gebeuren er in een keer 5 dingen tegelijk.

Los daarvan, ik speel het best vaak en met een goeie crew, of anders solo, is het super leuk!

[Reactie gewijzigd door Navi op 20 juli 2020 16:02]

De xbox app op pc is inderdaad ruk voor social en lijkt ook steeds slechter te worden ten faveure van de game bar (windows + G). De game bar is dan weer wel aan te raden voor chat en social.
Het is met vrienden inderdaad een stuk aangenamer, ik denk dat we een uur of 15 ons hebben vermaakt met deze game, totdat het te repetetief werd.
Kom ik aan met een paar duizend uur in Minecraft haha
Gisteren geprobeert maar was weinig aan. Niemand had z'n voice chat aan, en iedereen was alleen maar rondjes aan het lopen op het schip, dat zonder stuurman letterlijk rondjes aan het varen was. Alleen leuk met vrienden denk ik dan.
Je moet inderdaad met een paar vrienden of met een vast groepje spelen. Dan doet iedereen waar die goed in is en wat ie leuk vind. Wij hebben bijvoorbeeld een discord server met 20 man met allemaal leuke mensen waar op kunt vertrouwen en fatsoenlijk mee kunt spelen.
Is dat een open discord server? Zou die wel willen joinen :)
Heb het een tijd gespeeld met 1 vriend en veel plezier aan beleeft.. echter na x aantal uur hadden we het beide eigenlijk helemaal gezien aangezien je toch constant het zelfde doet

Battles zijn erg leuk, maar ook erg moeilijk te winnen van gasten die dit spel al jaren spelen

Leuk spel maar voor mij bied dit spel niet genoeg om het maar te blijven spelen
Ik speel dit nu een paar weken op Steam. Leuk spel, maar de networking is echt superbrak. In ieder geval vanuit Steam. Er is amper integratie met Steam. Via een brakke browser in een popup kun je soort-van steam-vriendjes linken aan je verplichte xbox live account, maar vervolgens moet je nog maar mazzel hebben om je vrienden online te zien, er zijn enkele vrienden die ik consequent niet online zie terwijl anderen wel online zijn.

Het gaat iets beter via de XBox Companion app - vanuit die app kun je ook vrienden uitnodigen die "offline" zijn. Handig is anders.

Verder is het server-gebeuren ook verre van optimaal. Er zijn veel laggende servers, dus het komt regelmatig voor dat je meerdere keren het spel moet starten om een server te vinden waar je niet alle kanten op warped. En om het erger te maken is er een server-migration policy waarbij je soms samengevoegd wordt met een andere server als er weinig spelers op je huidige server zijn. Als je met je hele crew op de boot bent en je anker uitgooit kan dit gebeuren.

En gecombineerd met bovenstaande betekent dat regelmatig dat je alsnog op een laggende server terecht komt, waardoor je weer van voren af aan kunt beginnen. Dat leidt dus tot situaties waarbij iemand van je crew eerst overboord moet springen voordat je veilig het anker uit kunt gooien.

Maar dat alles buiten beschouwing gelaten is het een zeer vermakelijk spel. Jammer dat de maximale crew size 4 man is - ik zou het graag met 6-8 man willen spelen. Of in ieder geval de mogelijkheid hebben om met 2 crews samen op dezelfde server te spelen.

[Reactie gewijzigd door MadEgg op 20 juli 2020 15:53]

Anker uitgooien is nergens voor nodig en zonde van de tijd :) Beetje oefenen met goed aan komen varen en je komt op de juiste plekken wel tot stilstand. Zo sta je ook direct in de start blokken om er van door te gaan of je te verdedigen tegen inkoment gespuis.

Maar goed, uiteindelijk zit je dan helemaal ziels alleen in een server, of je daar nou zin in hebt.
Vastleggen met de harpoen wil op zich vaak ook wel en is sneller los dan het anker. Maar anker uit is ook een goede manier voor een handbrake turn, en bovendien wel handig als je snel wilt stoppen omdat je onderweg plotseling loot tegenkomt op zee.

Een lege server is niet alles, maar minder irritant dan een zwaar laggende server. Het is gewoon absoluut onspeelbaar, je warped alle kanten op. Een beetje hetzelfde effect als je te veel grog drinkt, maar dan is er niets wat je kan doen om het te vermijden ;)
Over je laatste punt. Je kunt ook 2 galleons pakken, alliance vormen en samen in groepschat zitten. Dan heb je dat alsnog.
Dat wist ik niet, er is me nog niets van alliances opgevallen. Ga ik naar kijken! Thanks!

Groepschat maakt niet uit, we doen toch alles via Discord.
In de crowsnest kan je de alliance vlag opzetten of alliance van andere schepen joinen.
Je ziet een alliance schip op de map en de spelers hebben paarse namen.
Alle schatten die jij verkoopt leveren voor jou nog de volle 100% op, maar de alliance krijgt een gratis 50%. Door met andere schepen samen te werken kan je dus veel verdienen. Als je een volle server alliance van 6 schepen hebt verdien je heel snel.

Maar hou er rekening mee dat een alliance ten alle tijden je kan verraden. Er zijn genoeg spelers die alleen maar om de gevechten geven en een alliance joinen om je alleen maar in de gaten te houden en op het perfecte moment willen aanvallen. Ook joinen sommige puur voor de gratis loot maar doen verder zelf niks. En door vriendelijk te zijn naar onbekende schepen zet je jezelf open dat zij het eerste schot kunnen vuren.
Interessant, maar hoe hoe zorg je hiermee dan dat je op dezelfde server komt? Als ik met 3 vrienden een galleon neem, en 4 anderen samen ook een galleon nemen en we zetten dezelfde alliance flag op, komen we dan automatisch bij elkaar op de server?
Nee, dat heeft niks met alliances te maken. Alliances is vrienden maken met de andere spelers op jouw server.

Er is wel een manier om meerdere vrienden op 1 server te spelen. Het zal meestal niet in 1x lukken, maar met een grote groep heb je grote kans dat het lukt. Als je met alle 8 personen tegelijkertijd een galleon in je 1tje op start dan heb je kans dat er 2 van de 8 in een zelfde server komen. zet dan de reapers vlag op zodat je schip zichtbaar op de map is zodat je elkaar kan zien. Ook kan je clues als een reaperchest en de locatie van actieve skullforts gebruiken om te zien of je op de zelfde server bent beland.
Zodra je 2 schepen hebt in 1 server vul je die schepen op.

Er komt in de toekomst ook een mogelijkheid om een custom server te nemen (is officieel aangekondigd). Maar dit kost geld en je kan geen gold/reputatie/etc in verdienen. Maar als je onderling met vrienden wilt vechten bijvoorbeeld is dat een leuke toekomstige optie.
"...en werd toegevoegd aan het Game Pass-abonnement..."

Jammer dat ze niet laten weten hoeveel mensen de game met een Game Pass abonnement hebben gespeeld.
Jammer dat ze niet laten weten hoeveel mensen de game met een Game Pass abonnement hebben gespeeld.
Zal wel zelfde reden zijn als: "Hoeveel actieve spelers er zijn, maakt Microsoft niet bekend."

Microsoft is altijd vrij selectief met de info die ze delen. Dat begon op een bepaald moment met de hardware van de Xbone. Maar volgens mij heb ik ook nooit gamepass revenue gezien, enkel aantral subscribers. Maar die dingen hebben ze nagenoeg gratis uitgedeeld. Logisch ook, je wil die groep natuurlijk groot maken. Alleen is het van die suggestieve info, waarvan ik persoonlijk de hele context wil begrijpen.
Ik heb dit spel bij mijn Xbox one gekregen, maar ik vond er echt niks aan/snapte er niks van. Je wordt zo in het diepe gegooid, zonder ook maar enige hulp wat je nou eigenlijk moet doen.

[Reactie gewijzigd door Lagonas op 20 juli 2020 15:32]

Er is nu een 'Maiden Voyage', soort tutorial waarbij je de basics leert. Het fijne van het spel leer je door online te spelen.
'zeer positief' wordt beoordeeld. Met 4.4 uit 10

Dat klinkt niet heel positief!
Zeer positief slaat op de score van Steam, niet die van Metacritic.

"Dat blijkt uit de gebruikersreviews op Steam, waar het spel gemiddeld als 'zeer positief' wordt beoordeeld. Met 4.4 uit 10 is de gebruikersscore op Metacritic veel lager."
Ik vermoed dat het verschil wordt verklaard doordat het spel gedurende zijn bestaan sterk verbeterd/uitgebreid is: Dat de Steam-reviews met name toezien op de huidige staat van het spel (het spel is nog niet heel lang op Steam te krijgen meen ik), en de Metacritic-score voor een belangrijk deel gevormd wordt (vervuild wordt?) door review-scores van toen het spel net uitgekomen was, en in heel veel opzichten een stuk leger en kariger was dan nu.
Op Steam, waar hij later, na een hoop fixes kwam ;)
De game was in het begin vrij matig, maar is mettertijd wel flink aangepast en uitgebreid.
De game is zo extreem geupdate dat reviews rond launch compleet outdated zijn.
Metacritic is waardeloos... Ik vertrouw altijd op steam reviews.. die zijn niet zomaar te faken (wordt een dure bedoeling namelijk)
Hoezo, de meerderheid van de Metacritic user reviews zijn van het moment dat de game uitkwam. Op dat moment was het werkelijk een tech demo die mooi water liet zien en veel meer was er echt niet te doen hoor. Het merendeel van het vermaak moest je zelf mee komen, een beetje roleplayen met je maten...

Het lijkt mij persoonlijk nog steeds een saaie game, ondanks dat ze wat dingen hebben toegevoegd over tijd.
Klopt! En naar mijn mening was de game ook zwaar ondermaats ten tijde van uitbrengen:
Je hebt gezien dat ze er €50 voor vragen? Daar verwacht je gewoon een goede complete game van en dat is SoT op dit moment echt niet.

Toen ik het zelf speelde een tijd geleden kreeg je voor dit geld:

- 3 missietypen.
- 2 boten om uit te kiezen: het 3-4 man galjoen of de 1-2 man sloep.
- 4 outfit sets: Admiral, Sea dog, Bilge rat, Sovereign.
- Kleine verschillen tussen outfitniveaus, E.G. de tier 2 soevereine hoed is exact gelijk aan de tier 1 maar is een iets andere kleur met een andere kleur veer.
- Geen character customisation: Alle karakters worden willekeurig gegenereerd en de speler plukt alleen wat hij wil, dit is permanent dus als je het niet leuk vindt om te kijken naar alles wat je moet verwijderen en alle voortgang verliezen om een nieuw character te kiezen.
- Een "fort"-raid die je met, zonder andere mensen in de buurt, gemakkelijk kan worden gedaan met 2 personen of zelfs alleen.
- Een enorme open wereld met minder dan 10 schepen op de hele kaart waardoor het lijkt vrij leeg.
- Gevecht waar blocking vrij zinloos is.
- Scheepsaanpassing kosten minimaal 70K goud, dus voor nieuwe spelers ben je gedwongen om te kiezen voor één scheepsaanpassing (zeilen, kleur of boegbeeld) of een outfit voor jezelf koopt.

Het is, zonder twijfel, eventjes leuk met vrienden. Dit is echter maar voor een paar uur. Dit spel heeft geen duurzame funfactor. De pvp is brak en levert eigenlijk weinig op omdat de meeste mensen die geïnteresseerd zijn hierin zelf geen loot aan boord hebben. Dus na een super veel gevechten heb je jouw voorraad verbruikt zonder enige beloning, dit komt veel vaker voor dan wenselijk is om het leuk te houden. Dit is puur grinden om het grinden maar ik vraag me bij deze game echt af aar het bduget van dit spel naar toe is gegaan. Ja het ziet er grappig uit, maar dat is het letterlijk, minimale cosmetica, eenvoudige scheppen en gevechten en drie soorten missies.

Als dit tegenwoordig al €50 euro waard is dan is het droevig gesteld met de game-industrie. Gelukkig heb ik er zelf geen euro aan uitgeven, want dit is echt een gevalletje veel beloftes weinig spel. Het doet me bijna denken aan no man's sky hype.
jdh009 in 'reviews: Sea of Thieves - Heeft te weinig leuke momenten'

Binnenkort nog maar eens opstarten om het nog een kans te geven, maar toen ik hem kocht vond ik de game, zeker voor die prijs, waardeloos. Nog steeds ben ik van mening dat een game uitbrengen wanneer het een minimal viable product is niet zou moeten worden beloond.

[Reactie gewijzigd door jdh009 op 20 juli 2020 16:45]

tenzij het een dev is die erom bekend staat dat ze heel lang supporten en kwaliteit leveren.. en dat lijkt nu wel het geval met Rare
Metacritic is waardeloos... Ik vertrouw altijd op steam reviews.. die zijn niet zomaar te faken (wordt een dure bedoeling namelijk)
Ik zou ook niet echt op Steam reviews vertrouwen; ook dat kent fake reviews (waar developers uiteindelijk voor gebanned worden van Steam, maar toch); https://kotaku.com/develo...g-fake-reviews-1825939184
Toffe game die zeker wel een kans verdient. Het is 1 grote sandbox game waar je zelf in kan doen wat je wilt. Bij de launch was de game aardig kaal met weinig content maar daar is de afgelopen jaren wel hard door Rare aan gewerkt. Je kan nu de Tall Tales gaan volgen waarbij je meerdere missies moet gaan doen.

Hier zitten echt wel leuke missies tussen met moeilijke puzzels. Ben het wel met @Wolfos eens dat de game wel een beetje valt en staat met je crewleden. Ik heb de game dan altijd gespeeld met een paar vrienden en is dan zeer vermakelijk.
Het spel was een poosje terug in de aanbieding op de Microsoft store voor € 20,- (50% korting). Mijn vrienden en ik zijn daarom aan het wachten op een mooie Steam aanbieding die daarbij in de buurt komt. We hebben het spel al eens goed gespeeld toen we een Game Pass voor 3 maanden konden kopen voor € 1,-. Dus haast hebben we niet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee