Forza Horizon 5 speelt zich af in Mexico en verschijnt op 9 november

Microsoft heeft Forza Horizon 5 aangekondigd, gameplay getoond en een releasedatum bekendgemaakt. De racegame komt op 9 november uit voor Xbox-consoles en Windows 10 en via Xbox-cloudgaming. Het spel is onderdeel van het Game Pass-abonnement.

Medewerkers van Playground Games geven in een video informatie op het spel. Forza Horizon 5 krijgt een nieuwe Expedition-modus, waarin spelers missies moeten uitvoeren. De spelwereld is gebaseerd op Mexico met diverse omgevingen, van woestijnen vol cactussen tot felgroene jungles. Ook heeft de ontwikkelaar muurschilderingen van bestaande Mexicaanse artiesten in het spel opgenomen.

Ten opzichte van Forza Horizon 4 zijn de omgevingen gedetailleerder. De ontwikkelaar heeft daarvoor foto's van omgevingen en steden gemaakt en die gebruikt in de game. Ook zijn er hdr-opnames van de lucht gemaakt, die in het spel gebruikt worden en voor een realistische weergave moeten zorgen.

In de Forza Vista-modus gebruikt het spel raytracing. Of dat ook tijdens het racen is geactiveerd, is nog niet duidelijk. Playground Games toont onder andere de AMG Project One, waarvan in het spel een speciale Forza Edition zit.

Forza Horizon 5 verschijnt op 9 november en komt naar de Xbox-consoles van de huidige en de vorige generatie. Ook komt de game naar Windows 10, zowel via de Microsoft Store als Steam. Het spel is ook te spelen via Xbox-cloudgaming.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

13-06-2021 • 20:33

111 Linkedin

Reacties (111)

Wijzig sortering
Of het spel ook naar Steam komt, is nog niet bekend.
Inmiddels is de Steam pagina ook actief met dezelfde releasedatum als die van de Windows versie.
Als TDU fan ga ik eindelijk aan mijn trekken komen, zo te zien kan het dak van een cabrio ook in open play open of dicht!

Mexico is interessant. Had gehoopt op Japan maar soit :)
Als ze nu ook nog eens politie, functioneel huizenbezit met een zelf in te richten garage en meerijden in de auto van iemand anders toevoegen zal ik nog veel blijer zijn.

Los van de wens om het meer TDU elementen te geven was ik ook veel blijer geweest met Japan of Italië.
Dat zou wel vet zijn dat je ook gewoon als politie zou kunnen spelen en andere spelers kunt aanhouden. Een soort van duel race zoals er nu al in zit.
Alsjeblieft geen politie, laten we dat gewoon lekker bij NFS series houden ofzo.

Forza horizon is juist puur om het racen en het rondrijden. Fijn cruises buiten de races om en de wereld ontdekken. Politie die je iedere 3 meter dat je te hard rijdt op de hakken komt zitten zou ongelofelijke afbreuk doen aan dit hele idee.

De races zoals infected dat je tikkertje kan doen of met vrienden in een bepaalde race setting zou meer dan voldoende zijn.
Of 'tikkertje'.
Dan is 1 iemand politie en iedereen die hij botst is af en wordt ook politie. :)
Dat zat in midnight madness geloof ik. (Xbox.. lang geleden)
Maar daar moeten de maps zich wel toe lenen.
Dit zat al in Horizon alleen hete het infected in een gelimiteerd stukje van de map. Maar met politie zou het logischer zijn inderdaad.
Een garage met walk around mode is de absolute droom. Dat je al je wagens uitgestald kan zien staan, super vet zou dat zijn 🤤
Een garage met walk around mode is de absolute droom. Dat je al je wagens uitgestald kan zien staan, super vet zou dat zijn 🤤
Ik heb 1000 auto's in Forza, hoe zie je dat voor je in 1 garage? 🤣
Een hoop verdiepingen!
Volgens mij kun je dan beter op die ene TDU game wachten die nu al veel te lang in ontwikkeling is.
die komt eerder dan Forza. Als we de berichten mogen geloven.
Ik hoop vooral dat de nieuwe Forza een stuk groter is. Tegen de tijd dat je iets snellere auto's hebt in FH4 rij je in enkele minuten naar de andere kant van de map. Dat was in TDU wel anders. Hoewel er best veel variatie in FH4 zat en de seizoenen een leuke toevoeging waren was de map echt te klein. Dan heb je alles snel gezien en wordt de omgeving snel saai. Daarnaast komen m.i. snelle auto's niet goed tot hun recht op zo'n kleine map.
Dat is ook precies mijn klacht. Na 40 uurtjes was ik overal wel doorheen, en omdat ik graag in hypercars rondrij was de map gewoon té klein.

Het hoeft niet van het niveau Crew 2 te zijn, maar een grotere map waarin je ook gewoon kunt cruisen zou wel héél welkom zijn. Uiteindelijk heb ik daarom flink veel meer uurtjes in TC2 verstookt, ondanks dat het in andere aspecten van mindere kwaliteit is. De race van New York naar San Fransisco in TC2 kan ik nog steeds wel vaak spelen omdat je in een half uur zo enorm veel variatie voorbij ziet komen, maar Colossus in FH4 had ik na 2-3 rondjes wel gezien :(
klopt, wat ik mooi vond aan de originele TDU was dat je die race van 200km had die de hele buitenring van de kaart besloeg. Super gaaf!
Volgens de ontwikkelaars is deze map 'groter dan ooit' maar dat zegt zo weinig zonder harde cijfers. Maar ik ben inderdaad met je eens dat je net iets te snel een rondje rond de map kon rijden, in de snellere auto's. Ik stoorde me er zelf niet direct aan, dus ik ben al blij als de map gewoon weer een stukje groter is dan de vorige :)

Hier wordt er nog iets meer op in gegaan (helaas ook zonder harde cijfers):
https://www.ign.com/artic...most-diverse-horizon-ever

Grotere map, met ook veel meer hoogte verschil. Daarnaast zal het weer ook niet meer op alle plekken op de map hetzelfde zijn, je kunt bijvoorbeeld hoog in de bergen heel andere weersomstandigheden hebben dan in de woestijn. Dat betekent ook dat de invloed van de seizoenen anders gaat uitpakken per deel van de map. Dat zijn wel toffe nieuwe toevoegingen die het geheel een stukje realistischer maken.

Ik heb er in elk geval zin in :)
Ja inderdaad, dit vult ook voor mij het plekje op als een goede vervanger voor de TDU series. En die komen het beste tot zijn recht in een tropische/exotische omgeving naar mijn mening.
FH4 in GB vind ik ook erg verfrissend en een geweldige game. Ben benieuwd hoe de aangekondigde TDU Solar Crown gaat worden. Dit kan nog eens een interessant worden voor arcade racers!

Even kort offtopic. Allicht ben je hier al bekend mee: de TDU Platinum mod.
Dit brengt de volgende veranderingen aan TDU 1 voor de PC:
Verbeterde physics
Meer dan 880 auto's (met correcte kleurcodes, dedicated camera's etc.)
Verbeterd weersysteem - HDiR compatible
Nieuwe map textures
Nieuwe radio stations
Eenvoudig te modden & te installeren + toolkit!
> echt een aanrader!
Hopen dat Test Drive Unlimited Solar Crown een leuke opvolger zal zijn.
Ik zit te wachten op meer nieuws over Forza Motorsport 8, dat soort games vind ik veel leuker.
Phil noemde FM nog even aan het einde van de presentatie, "De mensen van Turn 10 zijn er druk mee"
Aka: Ze waren vorig jaar te laat om het spel in november uit te brengen, en moeten nu twee jaar wachten om niet in hetzelfde vaarwater te komen als Forza Horizon :'(
Als ze vanaf FH5 weer een tick-tock release gaan doen zou ik een FM8 aankondiging ergens in de lente van 2022 verwachten, met een release in september-november 2022.
FM8 is al bijna een jaar geleden aangekondigd, we horen er alleen voor de rest heel weinig van, maar misschien komt dat door Corona omdat er geen fysieke game beurzen en evenementen zijn.
Was het ook niet eerst het gerucht dat FM8 voor FH5 zou komen? Dat zal denk ik niet gebeuren, er is weinig nieuwe informatie en het lijkt me sterk dat beide games uitkomen rond dezelfde tijd.
Laatste wat ik weet van een maand of zo terug is dat ze FM8 dit najaar uit zouden brengen, maar met FH5 die nu ook in eens rond die tijd gaat uitkomen lijkt het mij ook onwaarschijnlijk dat we FM8 dit jaar gaan zien verschijnen :(
Jammer, ik had echt gehoopt dat de geruchten van Japan waar waren geweest.

Ik zie voor mijn smaak veel teveel offroad / wijd open settings dus ik hoop maar dat ze Mexico City o.i.d. erin hebben zitten voor fatsoenlijke straat races aangezien 80+% van alle Forza cars toch echt exotics/hypercars zijn waar je offroad geen lol aan hebt.
Ik denk dat Japan zeker weten ooit wel zal komen voor Horizon. Het is een superlogische keuze.

Wel had iemand een tijdje geleden een goed argument: Japan rijdt links, en 3 keer links rijden achter elkaar werd misschien een beetje teveel van het goede. Misschien dat Horizon 6 of 7 Japan als setting gaan gebruiken.
Ik ben dan ook zeer blij met rechts rijden. Inhalen, rotondes, kruisingen, het wordt er op hoge snelheid veel makkelijker van als het verkeer rechts rijdt
in forza 4 speel ik ook alleen nog maar custom road series. Anders krijg je in 8 van de 10 races dirt en crosscountry. De verdeling van autos is anders best gebalanceerd, en je kan ook met een ferari enzo prima uit de voeten in een dirt race, als je maar de juiste tune hebt.
Met de Bugatti Chiron lekker raggen door de velden en bergen kan prima, tja hij is er niet voor gemaakt maar zo krijg je wel veel punten. Probleem is dat hij sommige steile stukken niet op komt door te weinig grip.

Japan was inderdaad ook wel een favoriet van velen denk ik, maar Mexico zit ook veel potentie in.
Had zelf wat meer gehoopt op grotere steden met wat meer asfalt, krijg het gevoel dat offroad nu bij Forza een erg belangrijk aspect is. Hopen dat Horizon 6 daar de focus weer wat meer op legt, net zoals Horizon 2.
Ofroad is in Mexico ook gewoon een stuk belangrijker, die racen amper op asfalt volgens mij. Ja misschien drag racing of zo, maar meer Baja e.d.
Ik hoop eigenlijk dat ze in deze game dat gewoon iets verder uitdiepen. Dus zandheuvels, verzakkingen e.d. Misschien een beetje dakar-achtige modus erin. Beetje rally misschien.

Tuurlijk, er moet ook asfalt zijn, maar met auto's die 300kmh gaan, zijn de parcours doorgaans wat minder interessant imo. Beetje botsen of een klein foutje en je verliest meteen 10 of 20 seconden. Liever een iets langzamere race en meer driften. Dat past imo meer bij de casual sfeer van FH. Asfaltenthousiastelingen kunnen dan beter bij Forza terecht zodat er een wat meer duidelijkere splitsing is tussen de doelgroepen.
Dakar kan alleen als de map een stuk groter is dan die van FH3 en FH4 denk ik :P

Rally daar werd nogal snel saai, omdat je nog geen 100 meter kon rijden voor je weer op asfalt zit, bij wijze van spreken. Zelfs de kleinste WRC stages pasten er nog niet eens in :(
Wellicht is dat omdat je in Forza Motorsport al heel veel asfalt hebt.
FH2 was voor mij tot nu toe de versie waar ik het meeste plezier aan beleefde.
Inderdaad. Lekker door Nice scheuren en zo.
Ik ben juist blij met meer offroad
Horizon 4 trailer had ook veel offroad footage, en in de game zelf is de balans prima.
Mexico is slechts de setting. De setting bepaalt de gameplay slechts in beperkte mate. Er zal dus een gebalanceerde verhouding asfalt/offroad zijn. Dat Mexico in werkelijkheid een shithole is waar je 's nachts nauwelijks verhard kan rijden omdat er geen verlichting is en de weg vol met gaten zit betekend dat dit in de game prima geregeld zal zijn.
Ben je weleens in mexico geweest? de snelwegen zijn best prima daar in sommige steden zelf is het soms wat minder EN er is gewoon verlichting ect geen onzin verkondigen svp.
Het is een pauperzooi en ja ik ben er op de Carretera Federal geweest. Niet dat dat nodig zou zijn, is prima via Google maps te bekijken. Zoals ik al zei, vrijwel nergens verlichting 's nachts en de kwaliteit van de snelweg is matig.

Maar goed als jij dat prima vind dan gok ik dat gij in Vlaanderen woont.

[Reactie gewijzigd door dezwarteziel op 14 juni 2021 15:29]

Ik kom er zelf regelmatig(mex) en heb zelf op de snelwegen(autopista) gereden dus vandaar, en nee ik kom niet uit vlaanderen...
Er word niet voor niks tol geheven op meerdere grote stukken snelweg en dat wordt wel in de wegen gestopt in ieder geval wat ik heb gezien.
Dus niet zo overdrijven svp.
Originele FH was in mijn opinie de leukste
Mooie plaatjes! Ik snap dat horizon geen sim is, maar de bewegingen in dit filmpje lijken zelfs bijna tegen natuurlijk..
Waarschijnlijk all assist settings op max voor de trailer.
Ik zag in de gameplay footage dat de TCS in ieder geval al aanstond, dus dat zal inderdaad wel het geval zijn.
Leuk! Zelf intussen een paar keer in Mexico geweest, ik denk dat het goed is dat het land een imago boost krijgt. Nergens zulke mooie omgevingen gezien als daar. Daarnaast zijn de mensen bijzonder gastvrij.

Ik hoop dat we in VR kunnen rijden :D

[Reactie gewijzigd door pretpik op 13 juni 2021 21:03]

Maar dan ben je nog nooit in Japan geweest. Mexico is niet echt een land waar je makkelijk met hypercars zou kunnen rondscheuren. De infrastructuur is gewoon ruk. Uiteindelijk is de locatie ondergeschikt aan de gameplay. Playground Games maakt er toch wel wat moois van.

VR zal hem niet worden denk ik, daar doet Xbox jammer genoeg niks mee
W.b.t. de mensen en omgeving ben ik het met je eens, maar Mexico staat nu niet bekend om zij goede infrastructuur, dus voor een racegame lijkt me dat toch nog een behoorlijke uitdaging.
Ziet er tof uit, hopelijk werkt het ook goed in VR
Ik lees dit steeds, maar hoe toegangelijk is dat VR nu echt? Het lijkt me ook niet echt een toevoeging bij een arcade racer, denk dat je snel misselijk wordt van al die bumps en minder wegligging.

Maar misschien zie ik het fout? :)
Het lijkt me wel cool, maar ik vind VR ook nog allemaal experimenteel.
Het is natuurlijk vrij subjectief, maar ik vind VR inmiddels behoorlijk toegankelijk. Bv een Quest 2 met Air Link werkt gewoon simpel en goed (als je een stevige PC hebt en goede wifi verbinding maar je Quest).
In hoeverre je misselijk wordt is ook enorm persoonlijk. Zelf heb ik daar helemaal geen last van gehad, andere mensen kunnen in het begin niet langer dan 15min gamen voor misselijkheid toeslaat. Lastig vooraf te zeggen dus.

Persoonlijk vind ik VR gewoon heel tof. Het geeft zo veel meer immersie dan gamen op een gewone monitor. Voor een arcade racer kan VR ook prima geschikt zijn, zeker als ze in de development goed rekening hebben gehouden met het gebruik van VR.
Mooi, ook op de huidige consoles nog te spelen. Hopelijk maken ze voor de one x weer een performance mode 60fps net zoals fh4.
Ik hoop dat ze er ook iets meer competitie element in gooien zoals Forza motorsport dat ook heeft . Fh4 was prachtig maar miste na een paar maanden wel een beetje uitdaging als je alle races al een keer gespeeld had.

[Reactie gewijzigd door pjdijkema op 13 juni 2021 21:54]

Ja, mee eens. De championships die er waren, waren ook gewoon veel te kort. 3 races is gewoon niet genoeg om het interessant te houden. Als je 1 race verknalt, dan heb je eigenlijk gewoon geen kans meer om terug te komen.
Sorry voor late reactie, maar is het verschil in grafisch opzicht groot als je vergelijkt tussen de twee opties?
Hier zijn 2 kanten aan het verhaal. Als je niet rijdt is 4K 30fps mooier en zie je ook wel verschil zij het niet groot. Als je rijdt is performance mode 60fps echter een stuk fijner om naar te kijken omdat het beeld vloeiender is en daardoor je race prestatie ook beter. Ik kies zelf liever voor performance mode.
Hoop dat de auto’s eens wat realistischer reageren en op het wegdek liggen en er niet boven zweven.
Als ik het filmpje bekijk en zie hoe de SUV door de jungle rijdt en over het water, lijkt er niet veel veranderd op dat gebied.
Dat vind ik ook een groot nadeel t.o.v. FM. De auto's reageren niet echt realistisch en het vliegen maakt ook wel er deel van uit (o.a. voor de bonus boards).

Wil je echt meer realisme met een vleugel arcade, dan komt denk ik FM meer in de buurt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee