Pc-versie Horizon Zero Dawn komt uit op 7 augustus

Guerrilla Games gaat Horizon Zero Dawn, tot nu toe een game exclusief voor de PlayStation 4, uitbrengen voor de pc op 7 augustus. Het was al bekend dat dat deze zomer zou gebeuren, maar tot nu toe ontbrak een specifieke releasedatum.

Guerrilla Games heeft de Steam-pagina van Horizon Zero Dawn een update gegeven waarmee ook de releasedatum bekend is gemaakt. De ontwikkelaar meldt dat het spel niet alleen op dit gameplatform van Valve uit zal komen; op 7 augustus verschijnt de titel ook in de Epic Games Store. In beide digitale winkels kost de game 50 euro; het gaat om de Complete Edition, inclusief de Frozen Wilds-uitbreiding en bijvoorbeeld wat cosmetische items.

In een nieuwe trailer maken uitgever Sony Interactive Entertainment en Guerilla duidelijk dat de pc-versie van Horizon Zero Dawn Complete Edition onder meer ondersteuning voor ultrawide-monitoren krijgt. Ten opzichte van de PS4-versie ontbreekt verder een limiet voor de framerate, is er dynamisch gebladerte, zijn er allerlei aanpasbare grafische instellingen en ook zouden de reflecties zijn verbeterd. Verder zijn er opties voor het gebruik van controllers en is een ingebouwde benchmarktool beschikbaar.

Door Joris Jansen

Redacteur

03-07-2020 • 18:35

109 Linkedin

Submitter: Possemaster

Reacties (109)

109
106
54
4
0
37
Wijzig sortering
Horizon Zero Dawn PC System Requirements

MINIMUM:
OS: Windows 10 64-bits
Processor: Intel Core i5-2500K@3.3GHz or AMD FX 6300@3.5GHz
Memory: 8 GB RAM
Graphics: Nvidia GeForce GTX 780 (3 GB) or AMD Radeon R9 290 (4GB)
DirectX: Version 12
Storage: 100 GB available space

RECOMMENDED:
OS: Windows 10 64-bits
Processor: Intel Core i7-4770K@3.5GHz or Ryzen 5 1500X@3.5GHz
Memory: 16 GB RAM
Graphics: Nvidia GeForce GTX 1060 (6 GB) or AMD Radeon RX 580 (8GB)
DirectX: Version 12
Storage: 100 GB available space
Nice zeg, heel lage recommended specs. Knap toch wat guerrilla uit een Ps4 kan persen en uit zo'n lage pc specs die het waarschijnlijk 60 fps laat draaien.
Toch niets vreemds aan dat het spel goed zal draaien op een gtx1060 of rx580? Het spel draait toch ook goed op de ps4? Zou wat wezen als je minimaal een 2060 nodig zal hebben voor een spel dat in 2017 is uitgekomen ( 3.5 jaar geleden!).
Nee maar Ps4 draait aan 30 fps (ook de pro versie). Pc versie heeft meer toeters en bellen en recommended specs wil normaal zeggen 60fps
O ja? Waar haal jij die 60 fps vandaan? Recommended kan zomaar 1080p30 zijn. Er is geen definitie voor.

Goed, als een PS4 Pro 30 fps haalt zal een beetje pc met een RX580+ daar wel bovenuit kunnen komen op medium settings.
Het is inderdaad zo dat het logisch zou zijn dat het spel goed zou draaien op een gtx1060 of rx580, maar dat je ook als reden gebruikt dat het zou komen omdat het spel 3,5 jaar oud zou zijn...
Waarom zou dat geen reden zijn? Toch niet raar dat een mid range kaart uit 2017 een game uit 2017 zou moeten kunnen draaien op redelijke settiings? Wat is daar raar aan, als je ook zelf een reden geeft in plaats van puntjes, daar hebben we niets aan.
Ik vind 100GB opslag niet heel weinig hoor...
*Lacht in COD*
*Lacht zich kapot in Quantum Break*
Is quantum break zo groot dan? Heb de game wel gespeeld maar nooit gemerkt.
https://www.reddit.com/r/...one_x_enhancements_patch/ - 178GB

:) Diegene die mij downvoten zouden eens verder moeten kijken.
Hij rekent de filmpjes mee die bij bepaalde versies niet op je systeem komen. Zo kan ik het ook.
Dat maakt het niet minder valide wat ik zeg.
De hoeveelheid schijfruimte welke spellen van PC's vragen is prima meegeschaalt met de prijs van opslag. 20 jaar geleden vrat een beetje AAA game 1-1.5GB van je 25GB schijf op, 10 jaar geleden 10-15GB van een 320GB schijf, en tegenwoordig 80-120GB van een 2TB schijf.

Het lijkt misschien wel veel, en liggend aan waar je het mee vergelijkt is het dat ook, maar kijkend naar wat de gemiddelde consumentenbak heeft valt dat prima mee.
Opslagruimte is juist duurder geworden door de overstap naar SSD's. 12 jaar geleden betaalde ik €100 voor een 1TB schijf. Momenteel is dat €120, dus we zijn bijna terug op het oude niveau.
welnee een 4 tb schijf kost nu 110 euro :P
Daar kan je in principe van gamen ja, maar prettig is anders. Die 100GB aan data moet ook nog ingeladen worden. Ik verwacht ook niet dat het erg lang duurt voordat een SSD een minimumeis is voor de meeste nieuwe games.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 6 juli 2020 19:33]

Maar die verhoudingen maken mij niet uit. Het gaat erom dat sommige spellen onnodig groot zijn qua opslag, daar stoor ik mij aan.
Vroeger heb ik mensen horen zeggen: 1 GIGABYTE, wow, daar kun je een heel huis op zetten. Belachelijk groot. Dat heb je toch nergens voor nodig?

Technologie gaat vooruit. Graphics gaan vooruit met allemaal extra details. Textures gaan vooruit. Alles wordt mooier, vloeiender en beter.

Dat kan natuurlijk onmogelijk met dezelfde hoeveelheid aan data. Het groeien van de benodigde opslag is dus een logisch gevolg. Want we willen ook steeds meer, en steeds beter.

Ik stoor me er dus niet aan, ik vergroot mijn opslag gewoon naar de maatstaven van nu.
Dat neemt niet weg dat sommige spellen onnodig groot zijn in opslag...
Zeker bij zo'n AAA game kan je er redelijk van uit gaan dat het niet *onnodig* groot is lijkt me. Die proberen echt wel om eea zo compact mogelijk op op te slaan. Groter = duurder, ook voor de ontwikkelaar en verkoper.
Ding is though... met die logica is het prima dat evenveel spullen op eenzelfde schijf passen, 1 jaar, 5 of 10 verder. Nu passen 20 CoDs op een schijf, en 10 jaar later passen nog steeds 20 CoDs op een prijs van dezelfde schijf.

De vraag die je moet stellen is waarom dat prima is, en of hier alles klopt? Krijgen we een 1:1 verhouding verbeteringen in de game waar die opslag ruimte voor nodig is in relatie tot verbeteringen in compressie & opslag technologie? Ik bedoel er zijn genoeg voorbeelden van devs die simpelweg luier ontwikkelen als ze de kosten daarvan kunnen overhevelen naar de gebruiker (mits die het blijft slikken).
Nice zeg, heel lage recommended specs. Knap toch wat guerrilla uit een Ps4 kan persen en uit zo'n lage pc specs die het waarschijnlijk 60 fps laat draaien.
De prestaties van de cpu van PS4 en XBONE zijn vergelijkbaar met een 8 core pentium4. 2500K is een beest vergeleken met de P4. 4 cores gekoppeld met een dubbel zo hoge frequentie en dubbel zo hoge IPC.

Ik neem meestal de recommended specs als het minimum.
Mja dan maakt het nog zo knap wat de devs uit de ps4 weten persen qua graphics als ik kleppers zoals HZD, uncharted 4 en Last of us 2.

PS5 en XboxSX gaan Zen 2 cpu en RDNA 2 gpu dus vele malen sneller dan de Jaguar cpu. Ben benieuwd wat ze daar uit gaan halen als je als ze ziet wat ze met zo weinig power kunnen doen
Meestal zijn die specs niet helemaal betrouwbaar, in mijn ervaring. Opslag uitgezonderd. Toch wil ik op dit soort momenten een betere cpu dan mijn i5 760.

De reden dat het onnauwkeurig is heeft te maken met meerdere dingen. Bijvoorbeeld, wat is minimaal? Speelbaar op 720p 30fps? 1080/60? En hoe consistent moet het zijn? Workloads in games zijn variabel, omdat de game variabel is. Maar hetzelfde geld voor onze pcs en onze eisen. Bovendien hangt het ook van de gameplay af hoeveel graphics en responstijden verschillen.
Bijzonder dat Sony nu ook hun exclusives uit gaat brengen voor Windows. Hopelijk volgen er meer.
Mijn droom is Uncharted en Infamous te kunnen spelen, maar ik vrees dat die twee niet naar PC gaan komen.

Ik heb toentertijd een PS4 geregeld om die twee te spelen, en uiteindelijk ook Horizon gespeeld. Hoewel Uncharted en Infamouse geweldig waren, lijdt Horizon toch flink onder het gebruik van een controller wanneer je daar niet aan gewend bent. Voor alle drie (vooral Uncharted en Horizon, maar ook Infamous) geldt dat ik ze graag met mijn 2070 super en 6700k zou willen bekijken, waarmee ik hopelijk toch betere prestaties en beelden krijg dan op een PS4

[Reactie gewijzigd door Oon op 3 juli 2020 20:46]

Horizon zero dawn en death stranding zijn. Beide de decima engine en is geport naar de pc vanwege death stranding. Dit is denk ik mede de reden dat wij horizon zero dawn op pc zien en niet Uncharted. De laatste engine is enorm toegespitst puur op sony hardware.
Als ps5 er is kun je overwegen om een PS4 op marktplaats te halen, dikke aanrader om PS4 exclusives te kunnen spelen
Kun je nu ook al, mits je geen nood hebt aan de "Pro" PS4. Voor 2-300 euro heb je er al 1 met een berg spellen erbij.

Heb er 1 overgekocht van een vriend voor een vriendeprijs (100 euro, 2 jaar geleden) omdat hij een Pro gekocht had, en de normale dus overbodig was, puur voor de exclusives. Gebruik hem nu vooral als mediacenter voor Netflix & Prime omdat de software op mijn TV (Philips) om te janken is.
Ik heb al een PS4, om die reden, maar de niet-pro kan veel spellen gewoon niet fatsoenlijk draaien. In Horizon krijg ik veel lag tijdens belangrijke momenten, hetzelfde geldt in bijv. Spiderman.

Een PS4 Pro is voor mij het geld (nog) echt niet waard.
ik heb de slim versie, ik kom eigenlijk zelden lag tegen, zelfs bij Horizon ZD nergens last van gehad.
alleen soms misschien als je zeer snel over het open wereld raast, dat ie een achterstand heeft met open world laden :)

heb je de slim of de phat versie?
Eh, geen idee. Ik heb een Star Wars special edition die uit kwam samen met de eerste (nieuwe) Battlefront, al een paar jaar te leen van mijn broer in ruil voor het lenen van mijn gitaar. Ik doe er zo weinig mee dat het eigenlijk niet uit maakt, en ik heb me ook zeker vermaakt in Horizon, maar ik heb toch zeker wel ooit haperingen.
Dit is natuurlijk hartstikke slim met de ps5 en de nieuwe Horizon voor die console in aantocht.

Als een pc gamer dadelijk fan wordt van Horizon is de kans groot dat ie een ps5 aanschaft om het nieuwste deel te kunnen spelen. Daarnaast zullen er, zeker nu nog, weinig mensen speciaal een ps4 kopen voor dit spel.
Denk je aan de andere kant niet dat PC-gamers minder geneigd zullen zijn om een PS5 te kopen als ze verwachten dat exclusives uiteindelijk ook op PC zullen komen? Sinds de nieuwe consoles praktisch PC's zijn zal het porten van games een stuk makkelijker worden
Ja, maar ze gokken erop dat mensen het spel zo gaaf gaan vinden dat ze niet meer willen wachten op de volgende PC release en een ps5 gaan kopen... En dan later nog een keer op PC.
Ik denk niet dat dit de reden is..

Volgens mij zijn er maar heel weinig mensen die van de pc vrijwillig zouden overstappen naar een console.
Op de Exclusives na biedt een console namelijk alleen maar nadelen t.o.v. een pc.

Sony is al een tijdje bezig met zijn plannen om first party games naar de pc te brengen.
Waarschijnlijk volgen ze hiermee Microsoft die al jaren "double dipped" met support voor beide platformen in zijn first party games.

Als een spel op de console niet echt meer verkoopt, dan brengt Sony ze naar de pc voor een hoop extra winst zonder veel moeite, in mijn ogen een begrijpelijke stap.

Horizon Zero Dawn is dan ook zeker niet de eerste, en de afgelopen maanden zijn al een flink aantal Playstation exclusives naar pc geport.
(bijvoorbeeld de spellen van Quantic Dream, Persona 4, Journey enz.)

Ik ben er heel blij mee dat Sony deze keuze heeft gemaakt.
Ik zou nooit een console kopen vanwege het gesloten ecosysteem, de idioot dure abonnementen en geen mogelijkheden voor upgrades.

Voor mij is dit dus de perfecte oplossing.
Hopelijk verkopen deze games heel goed zodat Sony zich wel 2 keer bedenkt om er weer mee te stoppen.
Op de Exclusives na biedt een console namelijk alleen maar nadelen t.o.v. een pc.
Mwa. Ik kan toch nog wel een paar meer voordelen verzinnen hoor. Bijv. dat je je op een console niet druk hoeft te maken over compatibiliteitsproblemen met je hardware of software omgeving. Of dat er veel minder gecheat wordt in multiplayer, simpelweg omdat het een gesloten platform betreft.
Ik heb er zelf het geld ook niet voor over om het mijn main game platform te maken. Maar wat ik gedaan heb is bij de PS4 pro de eerste generatie PS4 overkopen van iemand voor de helft van de prijs van een nieuwe. Online gamen doe ik niet en de single player exclusives kan ik voor 20 euro in de aanbieding halen. Zelfde gedaan met de pc trouwens. Een tweedehands GTX1060 gekocht en games koop ik alleen gedurende de holiday sales.

Ja ik loop twee jaar achter. Maar als je consequent twee jaar achterloopt dan is elk spel alsnog een nieuw spel met mooiere graphics.
Ik koop de consoles van Microsft, Sony en Nintendo altijd samen met m'n broertje.

We spelen voornamelijk singleplayer games. Dus de ene x staat console A bij mij thuis en B en /of C bij hem. En of visa versa. En de consoles van een maat van ons staan allemaal ingesteld als mijn console. En die van ons als de zijne. Zo kopen we alle games met zn 3e-en, maar kunnen we ze allemaal spelen. En zijn games vaak max 2 tientjes, maar vaak nog minder.

Ja games speel je soms pas een paar weekjes nadat ze uit zijn. En soms als eerste.

Werkt prima en het blijft betaalbaar. Bijkomend voordeel, je koopt nog eens games die je anders niet geprobeerd had.
mwah, die exclusives gaan niet zomaar verdwijnen. Het blijven de paradepaardje van het platform, daarom is er vaak ook meer budget en tijd beschikbaar (en zijn het vaak ook daardoor betere games). Uiteindelijke doel blijft natuurlijk mensen binden aan je platform, met een abonnement erbij en natuurlijk directe toegang tot de eigen store met alle marges die daar bij horen. Maar het lijkt mij niet meer dan logisch om na een verloop van tijd die games ook ergens anders aan te bieden, want dan kan je er nog wat aan verdienen na verloop van tijd.
Volgens mij zijn er maar heel weinig mensen die van de pc vrijwillig zouden overstappen naar een console.
Op de Exclusives na biedt een console namelijk alleen maar nadelen t.o.v. een pc.
Ben ik niet met je eens. Ik ben al decennia lang pc gamer (in hart en nieren) maar heb toch ook alweer 20 jaar consoles.
Uiteraard voor de exclusives maar ook voor het gemak. Gewoon spel erin (of downloaden) en gaan. Zeker het gebrek aan instellingen maakt het leven soms echt makkelijker. Bij de PC ben ik toch altijd aan het tweaken om de beste performance te halen (dat heeft uiteraard ook z'n charme, maar zit ik niet 'altijd' op te te wachten...)

En dan nog het feit dat de console(s) aangesloten zijn op mijn 65" OLED en een dikke hifi-installatie. Uiteraard kan ik dit ook bij de pc doen, echter werken niet alle spellen even goed met een controller en heb ik geen zin om een zware kast naar beneden te slepen. Steamlink heb ik geprobeerd maar is geen optie. Net zoals een HDMI kabel van 20+ meter die over de trap, door het huis zou moeten lopen...
Ik denk niet dat dit de reden is..

Volgens mij zijn er maar heel weinig mensen die van de pc vrijwillig zouden overstappen naar een console.
Op de Exclusives na biedt een console namelijk alleen maar nadelen t.o.v. een pc.
Voor mij de reden dat ik nog geen PS4 heb gekocht is omdat console gamen zoveel nadelen heeft zoals: sub 60FPS, lange laadtijden, geen multitasking mogelijkheid.
PS5 klinkt als een apparaat die eindelijk 60+FPS kan bieden en geen laadtijden. Dus misschien kan ie mij over de streep trekken.
Je denkt toch niet dat de doorsnee PC gamer die normaal gesproken geen console koopt, nu opeens een PS5 gaat kopen met spel en mogelijke DLC voor €600+? We zijn niet op ons achterhoofd gevallen! ;-)

Maar zo zijn er zat gamers die op zowel de consoles als op de PC gamen, als inderdaad HZD goed aanslaat bij dat soort gamer zal die wellicht een PS5 kiezen boven de nieuwe generatie Xbox. Of zelfs een pure PC/Xbox gamer mogelijk converten tot PS5...

Maar zoals @xenn99 ook al aangeeft, Sony realiseert zich dat ze een enorme groep klanten mislopen voor hun product. Zo zijn er al jaren PS games naar de PC geport. Het is immers 1x uitgeven op Steam en vervolgens decennia lang de vruchten plukken. Later kunnen ze dan ook weer aan dat publiek een relatief goedkope remaster verkopen, volgens diezelfde formule. En 3.5 jaar na release op de PS is exclusief genoeg, niemand die nu nog een PS4 gaat kopen puur voor HZD. Daarnaast is PS Now ook gewoon beschikbaar op andere platformen dan PS4.
Ik weet niet hoe jij aan de prijs van 600+ komt, maar meestal krijg je bij een nieuwe console ook wel een gratis game. En ik denk dat er 2 versies komen waarvan de digital edition waarschijnlijk 400-450 euro kost en de andere 450-500. Doen ze dat niet dan snijden ze zichzelf zeker in de vingers aangezien Microsoft dan makkelijk onder die prijzen kan gaan zitten. Sony realiseert zich ook wel dat je beter verlies op hardware kan maken want de meeste winst komt van abonnementen en de PS store. Ik denk dat de prijs van 600 te hoog is en dat je voor 450 al klaar bent. Sony werkt ook heel nauw met Guerilla samen de laatste jaren dus een PS5 bundel met Horizon is realistisch.
Ik zie $500 momenteel (ex btw) in de media en €60=>€70 voor het spel en €20=>€30 voor weer een uitbreiding (zoals bij deel 1).
Wie is de media? Want als ik een beetje zoek zie ik prijzen vanaf 400 tot 700 dollar. Feit is dat niemand het op dit moment zeker weet. En in mijn vorige bericht gaf ik ook al aan dat een bundel vaak met een gratis spel komt. Wat hoogstwaarschijnlijk Horizon zal worden. Daar bespaar je dus 60/70 euro op. Daarnaast ga je ervan uit dat er DLC komt, wat misschien niet het geval is. Kijk bijvoorbeeld naar Red Dead Redemption waar iedereen er eigenlijk ook vanuit ging dat RDR2 een zombie DLC zou krijgen omdat dat zo een goede uitbreiding was. En als er wel een DLC komt is dat waarschijnlijk pas een half jaar tot een jaar later.
Wat hebben mensen toch met dat sinds het praktisch een pc is. Dat maakt zich geen fuck uit. Dat is een system seller. He koopt notabene studios om of richt ze om zo je product beter op de kaart te zetten.

Dat argument van het is een pc notabene heeft daar toch dan niks mee te maken.

Alle andere spellen komen toch wel gewoon voor alle platforms uit.
Assassin's Creed
Call of duty
Battlefield
Noem maar op. Het is notabene een pc toch.
Hadden vaak veel conversie en optimalisatie nodig. PlayStation draaiden ooit andere processor instructie sets dan pc. Momenteel is zoveel architectuur hetzelfde dat porten veel makkelijker is
Niet geheel de standaarddoelgroep, maar ik heb tegenwoordig zo weinig tijd om te gamen dat tegen de tijd dat ik Horizon uitgespeeld heb op PC de PS6 uit is, dus ik ga zeker weten niet halsoverkop een PS5 kopen om exclusives te kunnen spelen
Ze vergaven zelfs gratis bij ryzen processors cd keys voor dit spel, denk dat het inderdaad een lokkertje is voor het PC publiek

[Reactie gewijzigd door Tristanoz op 3 juli 2020 19:08]

Anoniem: 391619
@MazeWing3 juli 2020 20:05
De kans dat ik ooit nog een console zou kopen is nihil.
Een echte pc gamer koopt geen console ! :)
Een echte gamer heeft gewoon alles! Maar ik game eigenlijk zelden op de pc. Nu toevallig weer met C&C remastered. Een heerlijke game op mijn 4K scherm. Maar mijn voorkeur ligt echt wel bij de consoles.

[Reactie gewijzigd door Tweakers-69 op 3 juli 2020 21:35]

Yep helemaal mee eens (maar mijn voorkeur gaat toch naar PC). Ik game op zowel PC, PS4 Pro en Nintendo Switch. PS5 komt zeker in huis samen met de nieuwe PC die ik eind dit jaar ga bouwen.

[Reactie gewijzigd door SKdragon op 3 juli 2020 21:41]

Ik had alles, game PC, PS4, Switch en Xbox One.

Toen kwam er echter een junior-MrBrickALot om de hoek kijken en was het met de speeltijd snel gedaan. Een voor een moesten ze eraan geloven vanwege een tekort aan tijd en nu heb ik alleen nog mijn PC over.
Over een poosje gaat junior-MrBrickALot vanzelf zeuren om een PS6 of een game-pc. Misschien dat je er dan zelf ook wel weer eens een spelletje op mag spelen. :+
Wel een paar jaar na de orginele release. De game zal op de ps4 niet veel meer verkopen. Nu kunnen ze nog wat extra geld binnen halen voor weinig moeite.
Wel een paar jaar na de orginele release. De game zal op de ps4 niet veel meer verkopen. Nu kunnen ze nog wat extra geld binnen halen voor weinig moeite.
Wow, dit is nou een spel die ik zeker ga kopen als hij wat goedkoper woord.

VEEL mensen met een Game-PC hebben geen Playstation 4 of Xbox (ja weet hij is nooit uitgekomen geweest op de Xbox), dus ja denk dat er niet een beetje extra verdient gaat woorden aan dit maar een berg extra verdient gaat woorden aan dit spel op de PC.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 3 juli 2020 19:13]

Wel een paar jaar na de orginele release. De game zal op de ps4 niet veel meer verkopen. Nu kunnen ze nog wat extra geld binnen halen voor weinig moeite.
Én het is tegelijkertijd pc gamers aantrekken voor de opkomende PlayStation 5 exclusive Horizon 2.

[Reactie gewijzigd door BrbZrk op 3 juli 2020 19:33]

Ik vindt het nog steeds een exclusive zolang het niet op een directe concurrent wordt uitgebracht zoals de Xbox One. Pc zie ik als een grijs, neutraal gebied wat daar tussen in zit. Een game als Gears of War 5 zie je ook nog steeds niet op Ps4 en die heeft ook een Pc versie, dus ook nog "exclusive".
is gears 5 misschien een slecht voorbeeld omdat windows natuurlijk ook gewoon van microsoft is
Nou inderdaad, geef me Demon's Souls (remaster) en Bloodborne :)
Heavy Rain is laats op Steam gelanceerd. En zo nog wat PS3 exclusives. Ik zit echt te wachten op Demons Souls remaster (hopelijk op PC... wie weet)...
Denk dat de ouwe baas van Guerilla er iets te maken mee heeft :p
Ik moet zeggen, het zag op de Playstation 4 Pro al machtig mooi uit, maar die PC trailer ziet er misschien nog wel beter uit, zou ze eens naast elkaar moeten zien. Voor PC gamers is dit een prachtige aanwinst, alleen al omdat het van Nederlandse bodem is :D
Heel erg bedankt! :D ik heb zo lang hierop gewacht! Kan niet wachten om deze pracht van een game te ervaren.

Maar wat zijn er toch veel mensen die klagen over dat het naar pc komt zeg 8)7
Hoewel ik het spel al heb voor de de pc en inmiddels ook al heb uitgespeeld, koop ik het spel voor het pc.

Ik stimuleer graag deze uitgever. Niet zozeer omdat het van Nederlandse bodem is maar juist omdat de games die zij ontwikkelen vernieuwend zijn.
De game ziet er behoorlijk goed uit voor iets wat al 3 jaar geleden is uitgekomen.
En aangezien cyberpunk vertraagd is is dit misschien wel een leuke game voor de herfst.
Cyberpunk 2077 komt juist in de Herfst uit (17 November)
HZD is 7 Augustus, dat is nog gewoon rustig midden zomer :-)
Heb hem al gespeeld op de PS4, vond het een mooie en leuke game. Leuk dat hij nu ook voor pc-gamers beschikbaar komt
Slim. Als er nu wat PC gamers fan worden van deze game worden overwegen deze misschien iets sneller een PS5 te kopen voor deel 2.
Krijg deze game bij mijn nieuwe processor. Best snelle release! Had een paar uurtjes op de ps4 versie zitten maar nooit mezelf ertoe kunnen zetten om het af te maken. Misschien nu maar doen
Voor mij net na Bloodborne de beste PS4 game, de game trok me heel goed de wereld in waardoor ik het verhaal heel erg heb kunnen waarderen. Staat bij mij op de lijst als een "must play" als het genre je ook maar een beetje ligt.
Leuk! Heb net een couponcode voor deze game gekregen. Wat een timing!
Nice, toen deze uitkwam vond ik het al jammer dat ie Playstation only was. Hopelijk komt er voor die tijd ook de nieuwe iMac uit zodat ik hem kan spelen 🙂
Niet om het een of ander, maar kun je gamen met een iMac op dit niveau?
Zeker, de iMac uit 2017 had een Radeon Pro 580X waar je voor zover ik weet nog steeds aardig op kan gamen. Je moet wel dual booten naar Windows, want het aantal games dat onder MacOS draait is bedroevend.

Ik loop zelf een beetje achter, ik heb nog steeds een iMac uit 2011. Die ging aardig lang mee met 6970M die erin zit, maar ik kan games na 2016 niet of nauwelijks meer spelen. Ik ben nu wel aan een upgrade toe en als het goed is komt er binnenkort een nieuwe iMac die naar verwachting een 5700XT of iets dergelijks aan boord zal hebben.

Overigens gebruik ik een iMac primair voor mijn werk, dat ik er ook op kan gamen is een mooie bonus.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee