Ubisoft stelt The Settlers voor onbepaalde tijd uit

Ubisoft en ontwikkelaar Blue Byte hebben de release van de in 2018 aangekondigde game The Settlers opnieuw uitgesteld. Het spel werd eerder al een keer uitgesteld en dit keer hebben de makers geen nieuwe datum bekendgemaakt.

In een bericht op de website van The Settlers: Alliance laat de ontwikkelaar weten dat in de afgelopen maanden duidelijk werd dat er meer tijd nodig is om een goede game uit te kunnen brengen: '"We zitten op het juiste pad om een geweldige game af te leveren, maar we willen vooral ook een exceptionele game-ervaring bieden. Aangezien kwaliteit onze voornaamste prioriteit is, willen we de tijd nemen die nodig is om het goed te doen. Daarom hebben we de moeilijke beslissing moeten nemen om de release voor onbepaalde tijd uit te stellen." De ontwikkelaar zegt nog geen nieuwe datum te kunnen geven, maar belooft geïnteresseerden zo snel mogelijk nieuwe informatie te geven.

Tijdens de Gamescom-beurs in augustus 2018 kondigde Ubisoft de komst van The Settlers aan en zei toen dat de game in de herfst van 2019 zou uitkomen. Bij een release in die periode zou de game 25 jaar na de originele Settlers-game op de markt komen. Dat werd echter niet gehaald; in augustus vorig jaar lieten Ubisoft en Blue Byte weten de release uit te stellen tot 2020. Tweakers schreef in augustus 2018 een preview van The Settlers.

Door Joris Jansen

Redacteur

03-07-2020 • 18:59

50 Linkedin

Reacties (50)

50
50
27
0
0
16
Wijzig sortering
Als een die-hard Settler ( :+ ), heb ik wel vrede mee dat het uitgesteld is, maar voor een onbepaalde tijd? Dat is dan wel jammer en ook wel bijzonder. Ikzelf was bij de eerste demo's ook niet helemaal onder de indruk.

Hopelijk kunnen ze het zo omzetten naar iets waar ik naar kan uitkijken. :)
dit is gewoon een AAA-titel die ze deftig afgewerkt willen uitbrengen en daar moet je gewoon respect voor hebben. In het genre zijn er maar weinig titels van dat kaliber en zouden ze er mee weg kunnen komen om er schoonheidsfoutjes in te laten zitten, maar om het dan toch opnieuw zo'n uitstel te geven toont aan dat ze trots op hun werk willen zijn :)
dit is gewoon een AAA-titel die ze deftig afgewerkt willen uitbrengen en daar moet je gewoon respect voor hebben. In het genre zijn er maar weinig titels van dat kaliber en zouden ze er mee weg kunnen komen om er schoonheidsfoutjes in te laten zitten, maar om het dan toch opnieuw zo'n uitstel te geven toont aan dat ze trots op hun werk willen zijn :)
Oh nee, ongetwijfeld. Maar nu ik er verder over nadenk is het misschien wel slim om het als 'onbepaalde tijd' uit te stellen. Ook kijk ik uit naar Cyberpunk 2077 die nu twee maal is uitgesteld. Wellicht is de keuze naar onbepaald om teleurstelling te voorkomen ondanks het twee zeer verschillende games zijn natuurlijk.
Hoop of denk je.
beide, anders brachten ze het nu gewoon uit as is
Meestal is het het luiden van de doodsklok als een bedrijf zegt dat ze een product voor onbepaalde tijd uitstellen. Of het komt nooit meer uit, of oudated.

Hier ben ik daar niet bang voor. Dit is namelijk een reboot van een langlopende serie (game franchise) die in het verleden heel populair was. Om deze franchise na tien jaar opnieuw leven in te blazen in een nieuw jasje is het nodig om een perfecte game af te leveren. En daarom komt hij er niet voor hij helemaal af is.

Dat blijkt uit het feit dat Blue Byte actief update reports blijft uitbrengen en het contact met de fans levend houdt. Wanneer men een game wil afdanken treedt er juist een radiostilte in. Die stilte wordt dan gebruikt om intern de zaak reorganiseren.

Hoewel Blue Bite geen datum geeft verwachten insiders dat de game in de eerste helft van 2011 2021 uitkomt.

[Reactie gewijzigd door Elefant op 4 juli 2020 21:39]

Ik denk niet dat ze een drama zoals bij Blizzards Warcraft 3 Reforged willen. Daarom beter even uitstellen en wel een goed product uitbrengen.
Ze kunnen denk ik nog betere voorbeelden in eigen huis vinden bij Ubisoft. Denk aan Division 2 met z'n massa aan bugs of GR Breakpoint dat al helemaal een zooitje was (niet voor niks ging dat game 1 maand na release voor minder dan de helft in de uitverkoop)
Zelf heb ik Settlers III en IV helemaal grijs gespeeld (ja, ook cd-roms kunnen kapot.... :+ ) daarna af en toe nog wat versies geprobeerd (weet niet meer welke) maar geen daarvan kon III en IV benaderen op de manier waarop je je economie kon aansturen, naar mijn idee.

Weet jij misschien of een van de latere versies toch een beetje in de buurt komen?
Ik vind settlers III en IV ook de leukste. Die Roads bouwen gelijk settlers 1 en 2 vind ik persoonlijk minder, maar heeft ook zijn charmes. Settlers 5 en later is weer helemaal iets anders met hero's.

Ik begrijp niet goed waarom ze de formule van het spel steeds wijzigen. Waarom alles omgooien? In plaats van dat, zouden ze beter de bestaande mechanics behouden en extra features toevoegen. Kijk naar remasteres/remakes deze worden meestal (met uitzondering van een aantal games waaronder Warcraft 3) wel goed onthaald, omdat deze spellen goede game mechanics bezitten. Bv. C&C remasteres, hier zijn nieuwe features toegevoegd aan bestaande goede gameplay (beter navigeren in sidebar om gebouwen te bouwen) enzovoort.
die roads en de manier van bouwen maakte het nu net uniek in de settlers 1+2.
de duitse rebuild settlers rttr https://www.siedler25.org/ geven dan ook de mogelijkheid om dit te spelen op hedendaags systeem.

voor mij gewoon de content van 1+2, grafisch up to date met degelijk systeem om maps te maken met degelijke AI spelers....
Ikzelf ben begonnen met 4. Wat later de eerdere varianten ook eventjes geprobeerd. Het was wel grappig, maar je loopt snel tegen de beperkingen aan, je mist functies, visueel minder etc.

Na 4 heeft The Settlers een vrij andere draai gekregen, maar nog best vermakelijk. Op Wiki staat lekker kort geschreven wat de veranderingen zijn: https://nl.wikipedia.org/...Paths_to_a_Kingdom_(2010)

De reeks heb ik altijd SP gespeeld omdat online niet vaak altijd populair was.

The Settlers (2019) is nog de variant wat nog moet gaan komen. ;)
Als een die-hard Settler ( :+ ), heb ik wel vrede mee dat het uitgesteld is, maar voor een onbepaalde tijd?
Ik zie in de comments van het oorspronkelijke artikel dat ze preorders ook hebben geannuleerd en gerefund. Dus ik denk dat de release echt niet op korte termijn gaat zijn. Ik zou bijna denken dat ze iets redelijk fundamenteels in de gameplay willen wijzigen.
Het is meer dan logisch dat je daar vrede mee hebt als een fan van de game.
Het stuit mij alleen tegen de borst dat dit de laatste paar jaar het standaard verhaal is.
Games worden niet meer 1 keer uitgesteld, niet 2 keer, vaak wel meer dan dat.
Elke fan wil natuurlijk een game die meer dan af is voordat deze released wordt, echter is het meer regel dan uitzondering.
Voorheen werd een datum gesteld welke dan ook werd nagekomen, een enkele keer werd deze een paar maanden uitgesteld. Nu gebeurt dat vaak met een jaar, waar je vervolgens ook al bijna niet zeker van op aan kan.

Ik zou zeggen dat de ontwikkelaars eens beter moeten gaan nadenken hoe zij een prognose vaststellen.
Wat heeft het voor zin om een prognose releasedatum uit te geven wanneer deze nauwelijks tot niet wordt nagekomen.

Los van het feit dat het jammer is dat de game waar je op hoopt wordt uitgesteld gebeurt dat tegenwoordig met zo'n lange tijd en onzekerheid dat je volgende kind eerder zijn/haar eerste stappen op de iPad maakt voordat je de eerste keer de begeerde game kan spelen.
Denk dat er nu bij ubisoft ook veel aandacht gaat naar Hyperscape (closed-beta op twitch)
Zo gaat dat helemaal niet. Er wordt door verschillende studio's aan verschillende projecten gewerkt. Één studio werkt soms ook aan meerdere projecten samen met andere studio's. EA doet hetzelfde. Kijk voor de gein naar de launch trailer van The Division 2 waar een stuk of 20 studio's genoemd zijn.

Hoe dan ook wordt er ten alle tijde aan verschillende projecten gewerkt, stel dat Hyperscape gigantisch wordt dan nog zullen er studio's zijn die zich met hun eigen project bezig blijven houden.

[Reactie gewijzigd door Pimorez op 3 juli 2020 19:36]

niet alle studio's werken aan hetzelfde spel :X
Nee, maar Ubi is wel de uitgever en daarmee de voornaamste ontvanger van inkomsten en degene met het meest prominente logo op de voorgrond, natuurlijk.

Zou ook niet de eerste keer zijn dat Ubisoft game releases verschuift om kwartaal- en jaarwinsten wat "aan te passen".

[Reactie gewijzigd door Tokkes op 4 juli 2020 02:23]

Ubisoft Montreal is de ontwikkelaar achter Hyper Space.
Bluebytes is een heel andere studio de werkt aan Settlers.

Beide met eigen werknemers.

Het kan wel eens voorkomen dat een uitgever een game uitstelt omdat seze gelijk valt met een game die deels dezelfde markt bediend. Dit om te voorkomen dat de games elkaar qua verkopen in de weg zit.

In dit geval hebben ze beide een totaal andere fanbase.
Van de ene kant heel benieuwd naar het spel, maar als ik naar de laatste releases kijk van deze combinatie (Blue Byte en Ubisoft), dan hoop ik dat de extra tijd die ze nu hebben goed besteed wordt.
Zeg het maar eerlijk: Anno 1800 is een geweldig spel maar blijft een clusterfuck van bugs. Meerdere spelbrekende of questbrekende bugs zitten er al sinds launch in of komen bij elke DLC weer terug. Na elke grote patch staat het forum weer vol met mensen die helemaal niet meer kunnen spelen. Sommigen krijgen het spel twee maanden lang niet opgestart totdat dat opgelost is. Gameplaybrekende bugs kunnen gerust 3-6 maanden duren.

Maar ondertussen brengen ze wel elke 3 maanden een DLC uit.
Mijn liefde voor het spel (ik had er 500+ uren in zitten) is volledig bekoeld en ik heb het al 5 maanden niet meer gespeeld. Season Pass 2 ook niet gekocht.
Zolang het spel goed wordt hoor je mij niet klagen. Kijk er ontzettend naar uit. Ik heb liever dat binnen het redelijke (2 a 3 jaar na eerste releasedate) een game continu wordt uitgesteld en het product een leuke ervaring biedt, dan dat de ontwikkelaar zich houdt aan een random ingeplande releasedatum.
Mooi, want Settlers 7 vond ik geen ruk aan. Was meer een lane-defense spelletje dan een Settlers-spel.
Tja, Settlers 7 vond ik dan weer juist geweldig. Met als enige nadeel (en meteen dealbreaker helaas) dat je niet kunt saven in multiplayer. Met potjes die dan gemiddeld wat langer duren is dat de enige reden dat ik het spel niet echt speel.
Oei. Dit gaat mijn zoon niet leuk vinden (en ik ook niet). Die keek heel erg uit naar deze game. Hij speelt nu heel veel S2 Gold uit 1992. Samen met 3 de beste twee Settlers games uit de serie.

Snap serieus niet waarom ze zo lang nodig hebben. De gameplay zou mix van S2 en S3 worden. En ze hebben al eerdere remakes van de meeste edities uitgebracht. Dus volgens mij zouden ze de draaiboeken nog op de plank moeten hebben liggen.

Klinkt nu een beetje alsof het het nieuwe Duke Nuke Em gaat worden. Hopelijk komen ze snel met een reele release datum.
Samen met Anno mijn favoriete relax bouw-game.. Ga ik zeker in de gaten houden.. :Y)
Het bleef al enorm stil betreft de releasedatum. De nieuwe Settlers moet aanvoelen als de eerste 4 delen.

Je kan altijd je feedback geven op de forums van The settlers, door de ontwikkelaars wordt gelezen wat je wens is. Gelukkig is deze uitgesteld om minder mensen teleur te stellen zodat ze de game kunnen optimaliseren.
Laten we niet vergeten dat het vorige deel in de Settlers reeks ook meerdere malen werd uitgesteld na negatieve feedback van testers en de pers. Uiteindelijk werd het halsoverkop omgebouwd tot een action-RPG genaamd Champions of Anteria, en stierf het een roemloze dood (metacritic score 6.7).

Ik ga de nieuwe game zeker proberen als hij uit is, maar ik houd tegelijk mijn hart vast.
Ik denk dat momenteel veel games gewoon worden uitgesteld omdat als ze de release vooruit drukken alle AA/AAA games in dezelfde maand gaan uitkomen, dit zeer mogelijk dankzij corona. Dat is leuk voor ons, de consument, dat we veel keuze hebben, maar voor een publisher alles behalve. Een publisher zoals Ubisoft moet dan niet één maar misschien wel drie of meer games promoten voor dezelfde release week. Daar is geen budget en geen mankracht voor. Daarnaast, kan een game zoals Settlers best wel tegenover een Cyberpunk in de markt worden gezet voor een verkoop in Q3 2020. Maar dat gaat voor een game zoals (even bij Ubisoft blijven) Watch Dogs of Assassins Creed niet op. Dat is vissen in dezelfde vijver.

Dan heb ik liever dat een game wordt uitgesteld dan een overvolle release maand. Kan je tenminste rustig de tijd nemen om de juiste keuze te maken aan welke 70 euro kostende AAA titel je je geld uitgeeft en tijd in investeert.

En misschien, al sorry Ubisoft ik ben het vertrouwen verloren, zijn ze echt aan het bug fixen om een release zoals met Assassins Creed Unity en Anno 1800 die vol met bugs zitten/zaten te voorkomen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee