Ubisoft brengt The Settlers uit in herfst van 2019

Ubisoft heeft tijdens de Gamescom-beurs bekendgemaakt dat de game The Settlers in de herfst van 2019 uitkomt. Daarmee komt de nieuwe titel van Blue Byte 25 jaar na de originele The Settlers-game op de markt.

Het nieuwe The Settlers is gemaakt met Ubisofts Snowdrop-engine. Afgezien van de filmische trailer die tijdens de Gamescom-beurs zijn getoond, zijn er nog weinig nadere details bekendgemaakt. Een precieze releasedatum is ook nog onbekend, maar wel is duidelijk dat de makers met The Settlers voortborduren op de traditionele gameplay van de serie, maar daar ook een nieuwe draai aan geven. Er komt onder meer een nieuw voedselsysteem en de campagne en de overige missies kunnen solo of in co-op-modus worden gespeeld. Tevens zijn er meerdere multiplayermodi aanwezig in het spel.

Ubisoft heeft verder The Settlers: History Collection aangekondigd. Dit is een compilatie van alle zeven games uit de serie, die allemaal zijn gemoderniseerd voor hedendaagse pc's. De gehele verzameling komt op 15 november uit voor de pc, maar het eerste deel uit de serie is vanaf dinsdag al beschikbaar in de Uplay-winkel.

Door Joris Jansen

Redacteur

21-08-2018 • 13:04

78 Linkedin

Reacties (78)

78
78
61
0
0
11
Wijzig sortering
 • The Settlers
 • Age of Empires
 • Knights and Merchants
 • Stronghold
 • Anno 1602
== nostalgie

[Reactie gewijzigd door xoniq op 21 augustus 2018 14:45]

Knights and Merchants blijft een pracht game, zeker met de remake nog regelmatig plezier!
Remake? Welke remake?! Die moet ik hebben!!
Al was er altijd een level waar ik niet doorheen kwam.. dan verhongerden mn legers altijd, of het ging mis in de economie... of mn stokoude pc-tje liep vast haha.
Heb je een linkje?

Ontopic: trailer ziet er vet uit, hopelijk wordt de echte ingame footage net zo mooi!
@xoniq Haha heerlijk! De thema muziek was destijds ook spot on imho :)

@MrYinx http://www.kamremake.com/nl/download/ en ze zijn zelf bezig met een nieuwe versie van de game alhoewel ik de remake aka HD mod beter vindt ;)
Nice! Die ga ik eens proberen op de Mac.
Ik betrapte me er laatst op dat ik een deuntje aan het neuriën was, van één van deze games, terwijl ik ze allemaal al 15 jaar niet heb aangeraakt :+.
"if we are the only people here"

https://www.youtube.com/watch?v=Lrp_vOSLkXE

mijn eerste zelf gekochte spel :D

[Reactie gewijzigd door BasZer op 21 augustus 2018 18:52]

Van mij mag Anno ook wel in dat rijtje :)
Verhip! Hoe heb ik die kunnen vergeten ... Mijn nederige excuses! Aangepast.
Als we zo gaan beginnen dan moet Civ er ook bij
Daar heb ik dan weer helaas geen ervaringen mee. Zaken als Dune en Red Alert etc laat ik even achterwege omdat dat een heel ander kaliber game is.
Ja Knights and Merchants! Echt kapot gespeeld vroeger (die anderen ook:P), Lords of the Realm mag er van mij ook bij dan.

[Reactie gewijzigd door SXander op 21 augustus 2018 14:44]

The Settlers is echt zo een titel die mij altijd aangesproken heeft, maar ik eigenlijk nooit gespeeld heb...
Ik denk dat dit een mooie kans is omdat nu eens wél te gaan doen!
Ben erg benieuwd naar deze (nieuwe) game en ga als ik vanavond thuis ben eens een oude(re) versie uitproberen.

Wie raadt mij welke aan? (PC).


EDIT: Dank u allen voor de reacties. _/-\o_
Het lijkt mij duidelijk dat het The Settlers 2 (10th Anniversary) is :) Ga ik eens uitproberen!

[Reactie gewijzigd door Milo44 op 22 augustus 2018 09:13]

Settlers 2 Gold edition
(PS ik leer nu iets beter Duits door de Duitstalige versie (die Siedler 2) te spelen).
Settlers 2 staat samen met HOMM3 en Diablo2 op eenzame hoogte.
Best druk daar... RCT, Baldurs Gate 2
Dat is de echte ja haha.
Is ook de beste sindsdien. Alle overigen waren imho gewoon ruk.
Net als de meeste games uit de command and conquer serie helaas.
Het orgineel en later red alert blijven de beste uit de serie tot op heden.

Heb ik met fallout overigens niet. Daar vind ik 4 de beste tot nu toe al was 1 echt een geniale game.

Maar settlers is voor mij niet high end graphics en 3d enzo.. ik denk dat het niet gaat lukken om die game goed te voorzien van blitsende graphics zonder de feeling ervan te vernietigen.
Deel 2, maar als die graphics je teveel doen schrikken is de 10th anniversary version ook aan te raden (die verkopen ze bijvoorbeeld op GOG.com). Is een remake van deel 2 met alle goeie mechanics, ik speel het nog steeds op LAN parties :)
Elk jaar duik ik er nog een week in. Echt een top spel.
jup, deel 2 was briljant, ik speel 't nog steeds af en toe in dosbox... deel 3 is ook nog wel aardig, maar op eoa manier vrij snel gruwelijk moeilijk zodra je moet gaan veroveren met legers :) alle versies daarna zijn wannabe age of empires, helaas. dus als de settlers er niet als pseudolemmings uitzien, is het niet de moeite waard ;)
Settlers II 10 year anniversary. Die is meesterlijk (maar alles van deel 1 tot en met 4 is gewoon leuk) daarna wordt het snel minder
Ik zou The Settlers 2 10th Anniversary Edition aanraden. Dat is in principe de gameplay van Settlers 2 (die voor veel mensen de beste is) maar dan in een iets moderner jasje. Hij is te koop op gog
Settlers 2 10th Anniversary edition. Ziet er leuk uit, muziek is super zen. Echt dik genoten van dat spel.
Settlers 2 was de beste.
Als die uitkomt met de mogelijkheid om ook S2M-levels te spelen /likkebaarden/ heb ik er wel € 49 voor over (ik speel nog wekelijks Settlers 2 - wie wil levels ruilen? ;) )
Ik was vooral fan van Settlers 3 gold, een remake van die oudere games zou geweldig zijn
Die zijn er zat:
Er was natuurlijk een 10th anniversary versie van Settlers 2 van Ubisoft zelf. Deze hebben ze uitgebracht na de geflopte Settlers 5.

Van Settlers 1 heeft iemand een open source clone gemaakt (Freeserf uit m'n hoofd)
Van Settlers 3 is ook een open source project: https://www.settlers-android-clone.com/ - De ontwikkeling gaat alleen HEEL erg langzaam (geen kritiek, alleen observatie)
Triest om te zien dat Ubisoft zo'n project dan weer in de weg zit. Die gasten snappen echt niet dat marketing 1.0 inhoudt dat je dit soort dingen prima kan laten gaan, hetzij met wat duidelijke afspraken en regels (wat betreft winst). Een dergelijk project maakt alleen maar meer tongen los over the Setters serie, en verhoogt de kans alleen maar dat het nieuwe deel gekocht wordt.
Dat zou je inderdaad kunnen denken. In de praktijk is het echter voor bedrijven noodzakelijk om hun intelectuele eigendommen te beschermen.
Één zo'n open-source projectje kan op zich natuurlijk niet zo'n kwaad, maar als je er één met je intellectuele eigendommen laat werken, moet je dat in de praktijk ook met de rest van de wereld. De makers van de clone hadden gewoon even contact op moeten nemen met Ubisoft om na te gaan wat Ubisoft wil toelaten en wat niet.
Men zal in de praktijk (zolang het geen Electronic Arts is) dat de meeste bedrijven best wel mee willen werken met fandom projecten.
Kijk naar projecten als OpenTTD. Die hebben in de praktijk het hele spel nagetekend. Je mag iets wel namaken, (je mag best geïnspireerd zijn door iets natuurlijk), je mag het alleen niet klakkeloos kopieren.
Er is ook widelands, een settlers II clone, waar je ook nachten aan kan spenderen.
Bedankt voor de tip ivm Settlers 3!
Al die open source projecten zijn wel leuk maar een officiele versie is ook welkom

Theme hospital heb ik wel lang gespeeld via zijn opensource variant
Ja die was geweldig! Vond alleen het micromanagen van het goud erg onhandig. Zodra je een goudmijn had moest je naar ieder fort om op het muntje te klikken. En zodra je soldaatjes erin waren geupgrade ook weer, om te voorkomen dat er voor nop een muntje in het fort werd bewaard. Oplossing was zelf levels maken zonder goud :Y

Ook jammer dat als je zelf levels maakte met veel eilandjes, dat als er een supply store werd vernietigd, dit niet goed ging. Je kon over smalle watertjes weggetjes bouwen, maar die werden vervolgens volkomen genegeerd door de vluchtende mannetjes. Ook de AI snapte dit niet altijd, had ik het idee.
Ik ben niet zo heel erg thuis in the Settlers games, maar is dit de K&M killer waar ik al jaren op hoop? Ik ben niet erg onder de indruk van de graphics, misschien omdat dit filmpje heel veel close-ups laat zien terwijl je dergelijke games vooral uitgezoomed speelt, maar gameplay boven graphics any day he :)
volgens mij is het grote verschil dat the Settlers (en dan zeker de vroegere versies) vooral het economische aspect het belangrijkste was. Van K&M kan ik me herinneren dat dit meer op je legers gericht was waarbij de economie daar noodzakelijk voor is.
Zo herinner ik het me niet. Je moest je logistiek om van graan naar brood te komen (als een van de voorbeelden) goed opzetten. Maar als je zegt dat settlers zich richt op economie is dat dus een pluspunt voor mij :D
Het is ook lang geleden ;)
Maar ja binnen de settlers serie is logistiek en economie wel echt het belangrijkst. Zoals hier verder al eens is aangekaart, probeer the settlers II 10th anniversary maar eens. Heerlijk spel
Een ander groot verschil is dat je in K&M al je mensen (arbeiders én soldaten) moet blijven voorzien van voedsel. Anders sterft je dorp gewoon uit. Dat is in de settlers niet zo (dacht ik). Je voedselproductie en logistiek moet dus meegroeien met je economie.
Briljante game-serie. Vele uren van m'n leven aan gespendeerd. Ook al ging het allemaal vrij langzaam in de eerste delen, was het toch superspannend op bepaalde momenten.

Settlers 1 (Serf city) was natuurlijk uniek in de tijd. Er was niks wat er echt op leek. Simpele gameplay, tergend langzaam en weinig opties, maar een zeer verslavend muziekje, en toch ook heel spannend.
Settlers 2 was een briljante opvolger. Andere bevolkingsgroepen erbij maakte het spel net wat dynamischer. Het excuusverhaaltje van de campaign was op zich wel geinig. Voegde in de praktijk niet zo veel toe, maar was wel geinig.

Settlers 3 opnieuw een echte verbetering. En weer andere bevolkingsgroepen. De gebouwen hoefden niet meer persé met wegen verbonden te worden. De wegen werden automatisch gegenereerd op het moment dat het een druk bewandeld was.
Settlers 4 had veel weg van 3. Was echt een evolutie van 3, en met 'the dark tribe' werd het echt spannend. De politieke grenzen maakten niet zo veel meer uit. Gezien The Dark Tribe daar niets mee te maken had.

Vanaf Settlers 5 kreeg de serie in eens een compleet andere inhoud. Het had eigenlijk weinig (niets?) meer te maken met het concept van The Settlers. Ze waren grafisch gezien wel een stuk interessanter, maar de gameplay was voor toen wel meer van hetzelfde geworden. Er waren andere games die het concept beter hadden uitgewerkt (Knights and Merchants bijvoorbeeld)
Settlers 6 was toch eigenlijk meer van Settlers 5 in een moderner sausje.

Settlers 5 en 6 vond ik zelf dan ook eigenlijk gewoon 'stom'. Vond ze niet lekker spelen. En het was eigenlijk een verlochening van de serie (in mijn ogen)

Settlers 7 was toch weer net wat anders en was eigenlijk een beetje de middenweg tussen Settlers 3 en 4 en Settlers 5 en 6. Ik ben er na die jaren nog niet helemaal uit wat ik er nou van moet vinden. Het is wel leuk, maar voor mij blijven de echte Settlers spellen toch deel 1 t/m 4 (in de praktijk 3 en 4).


Voetnoot:
Het is natuurlijk logisch dat spellen over de tijd heen veranderen en aangepast worden naar de 'huidige' eisen van gameplay, maar wat ze met Settlers 5 hadden gedaan was toch meer de populariteit van de serie gebruikt (misbruikt?). Je ziet ook andere series als Heroes of Might and Magic (de spin-off van Might and Magic) die van deel 1 t/m 7 eigenlijk hetzelfde spel zijn gebleven, maar elk deel toch weer net een beetje toevoegde of veranderde zonder dat de essentie van het spel veranderd.
Of de kortere variant:
Setllers 1: Uniek
Setllers 2 (10th anniversary variant): Toppunt van de serie
Alles daarna: Weinig meer met 'klassieke' Settlers speelstijl te maken.

En voorbeeld dat je aanhaalt met HoMM... juist eenzelfde verhaal. Alles moest weer over the top en nog veelzijdiger na deel 3, waardoor in mijn optiek juist de 'eenvoud' en charme van deze games verdween. Ben sindsdien ook Ubisoft behoorlijk beu.

Als 'fan' van de klassieke Settlers series wordt ik dan ook niet echt opgewonden van dit bericht. Had liever een nieuwe game in oude stijl (3D ziet er nog prima bespeelbaar uit) gezien.

[Reactie gewijzigd door yinnemans op 21 augustus 2018 15:12]

Ik vind persoonlijk juist deel 3 en 4 leuker spelen dan deel 1 en 2. Deel 1 en 2 hebben in mijn ogen wel meer charme dan 3 en 4, maar hebben NET iets te veel beperkingen voor mij. Ik snap overigens heel erg goed, dat iemand deel 1 en 2 juist vanwege de eenvoud juist weer veel leuker vindt spelen. Ieder z'n voorkeuren :)
Settlers I nog op amiga gedaan geloof ik (als Siedler). Zelf heb ik altijd het meeste plezier gehad aan deel 4 van de serie.
Ik ook op mijn A1200. Die nam ik dan mee naar een vriend en sloot hem aan op een tv en spelen maar. Dat deed geen pc hem na🤗
De eerste Settlers was meesterlijk, origineel, ongeevenaard zelfs. Heel wat uurtjes besteed aan dit spel. Daarna werd het wat mij betreft met elke uitgave minder. My fifty cents.
De 1e die je speelt is de beste, voor mij settlers III
Niet altijd, deel een was de eerste die ik speelde, II is zoveel beter.
Zelfde voor Age of Empires ;)
kewl de laatste versies waren minder, vooral door gebrek aan de sandbox. Als er maar geen lootboxen in plaats van sandboxen in komen :(
oi, stukje jeugd. O+

ok, flink stuk uit mijn jeugd. :X
Zelfde bij mij, speelde The Settlers veel op de Amiga waar hij op begonnen is, was niet op ander computers te spellen in 1993, pas een jaar later kwam hij uit voor MS-DOS.

Erg leuke spel was dat en erg veel tijd in besteed, moeilijk spel vond ik het toen.
Hopelijk wordt de geweldige Settlers serie weer nieuw leven ingeblazen. En dan bedoel ik de oudere Settlers series (de laatste delen konden me niet echt raken)
Ik was toevallig vandaag nog even aan het zoeken naar nieuws over een eventuele nieuwe Settlers na het bericht van Anno 1800.
Settlers blijft toch een jeugdsentiment :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee