Ubisoft stelt The Settlers uit tot 2020

Ubisoft en ontwikkelaar Blue Byte hebben op de gamescom-beurs in Keulen een nieuwe trailer van The Settlers uitgebracht. Daarbij hebben de bedrijven ook laten weten dat het spel tot ergens in 2020 wordt uitgesteld.

Het spel komt alleen uit voor de pc en is momenteel vooruit te bestellen via de Ubisoft Store en de Epic Games Store, al wordt een releasedatum nog niet genoemd. Ubisoft noemt in zijn eigen winkel een release van 31 december 2020, maar dat is waarschijnlijk slechts een placeholder. Precies een jaar geleden, tijdens de gamescom van 2018, kondigde Ubisoft nog aan dat The Settlers in de herfst van dit jaar zou uitkomen. Bij een release in die periode zou de nieuwe titel van Blue Byte 25 jaar na de originele Settlers-game op de markt komen. Waarom de release wordt uitgesteld, is niet bekend.

Ubisoft kwam wel met meer informatie over het spel. Zo zijn er meer paden die naar de overwinning leiden, zoals de weg van grote legers en gevechten om territoria in te nemen. Maar er is ook een strategie waarbij je een held uitkiest die het in een een-op-eengevecht mag opnemen tegen een held van een andere factie. De factie van de verliezer raakt ontevreden, waardoor zijn territorium via rebellie is in te pikken. Daarnaast komt er een strategie waarbij geloof een rol speelt.

The Settlers wordt onder meer gemaakt door Volker Wertich, de man achter het origineel uit 1991. Volgens hem wordt het spel een combinatie van klassieke features uit The Settlers, gecombineerd met nieuwe systemen. In de nieuwe titel kunnen spelers een singleplayercampagne, skirmish-modus en multiplayer in zowel pvp- als pve-modi spelen. Het spel wordt gemaakt met Ubisofts Snowdrop-engine.

Door Joris Jansen

Redacteur

20-08-2019 • 10:38

44 Linkedin

Reacties (44)

44
43
19
3
0
19
Wijzig sortering
The Settlers heeft een flinke evolutie doorlopen sinds de allereerste versie in 1993 voor Amiga computers!
Zie hier een video van hoe dat er uit zag: https://youtu.be/5KtwvzevbRY?t=1203

Er is ook een artikel op https://www.rockpapershot...ttlers-ii-veni-vidi-vici/ over het ontstaan van The Settlers II. Een medewerker van Blue Byte deed QA playtesting en had een reeks suggesties, waaronder over de interface (in The Settlers 1 was nog niet van alle knoppen duidelijk wat ze deden zonder de handleiding te lezen). Omdat er geen tijd meer was dit nog in de game te verwerken kreeg hij de taak om aan The Settlers II te werken.

Op https://www.siedler25.org/ vind je een opensource remake van The Settlers II waarmee je (als je de originele datafiles hebt) de game op moderne computers kan spelen.

[Reactie gewijzigd door spellcoder op 20 augustus 2019 11:25]

Uuuuuuurenlang op mijn A600 Settlers II gespeeld destijds.

Tegenwoordig sla ik nog wat uurtjes stuk op Widelands, een complete remake.
Ja, ik heb op mijn Amiga 2000 toen één of twee zomervakanties vele dagen het samen met een vriend gespeeld. Meestal tegen de computer, af en toe tegen elkaar.

De Amiga versie had ook een bug waardoor je een vlag vlak bij de grens kon koppelen met die van een andere speler. Daar hebben we ook nog lol mee gehad, zowel om materialen uit te wisselen met elkaar als kijken wat het effect was als je dat met de computer speler deed.

Er was ook een savegame editor (EdSet) voor The Settlers op de Amiga: http://aminet.net/package/game/edit/EdSet08
In de documentatie staat ook wat informatie over hoe de savegames in elkaar zitten. Zo werd dezelfde byte die aangaf hoeveel goud er in een stukje berg zat bij een water tile gebruikt om aan te geven hoeveel vis er zat. De broer van de maker van de tool noemde het dan ook goudvissen 8)7

Zelf had ik 1995 in AMOS een tooltje geschreven (nooit ergens gereleased) die de verdeling van land in een savegame kon omzetten naar een plaatje. Deze konden we dan in DPaint editten om losse stukjes niemandsland tussen onze landen te verdelen. De afbeelding kon dan door het programma gehaald om de landsverdeling in de savegame aan te passen. De sourcecode staat hier nog op mijn iMac gebackupped.

[Reactie gewijzigd door spellcoder op 20 augustus 2019 12:36]

Ik lees niks over consoles. Wordt dit een pc only game? Zou graag de game op de switch willen spelen in handheld. De switch mist nog een leuke rts game
The Settlers wordt helaas alleen een pc-game. bron

[Reactie gewijzigd door RedPixel op 20 augustus 2019 10:53]

Eerste zin na de inleiding:
Het spel komt alleen uit voor de pc[..]
Northgard komt binnenkort naar de Switch en is een erg sterke RTS. Geen idee hoe die gaat spelen op console, maar is er wel eentje om in de gaten te houden.
Bedankt voor de tip ga ik zeker in de gaten houden.
Zeker! Ik speel het regelmatig op de PC met een maat, vaak is de snelheid RTS erg snel. Northgard is denk ik wel een goede RTS voor een console, aangezien de gameplay trager is dan bijvoorbeeld RA2/3, Generals ZH etc.. :)
Settlers is niet echt een RTS game. Het is meer een citybuilder met strategy elementen, een beetje vergelijkbaar met bijvoorbeeld Anno. Niet dat het daardoor een minder goed spel is natuurlijk (integendeel), maar het is niet echt een klassieke RTS in die zin.
Vwb consoles, voor zover ik weet is het PC only inderdaad, net als de Anno serie.
RTS = real time strategy. Sorry maar beide Settlers en Anno passen prima in die beschrijving.
Volgens die logica is internet via de kabel ook ADSL, want dat is ook een Assymetric Digital Subscriber Line. De afkorting impliceert natuurlijk meer dan alleen die specifieke woorden. The Settlers is gewoonweg geen typische RTS, maar het heeft idd wel RTS-elementen. City-building is een eigen genre, ook al heeft het te maken met strategie en zijn ze realtime.

Dit is wat Wikipedia erover zegt:
Though some game genres share conceptual and gameplay similarities with the RTS template, recognized genres are generally not subsumed as RTS games. For instance, city-building games, construction and management simulations, and games of the real-time tactics variety are generally not considered to be "real-time strategy".
Wat in mijn ogen iets typisch RTS maakt is toch wel het bouwen en controleren van units. Dat is iets wat bij de eerste paar Settlers games niet kon voor zover ik me kan herinneren (volgens mij moest je wachttorens bouwen aan de rand van je territorium, en de soldaten kon je hooguit de opdracht geven om iets aan te vallen maar niet zozeer handmatig verplaatsen over de map)

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 20 augustus 2019 13:02]

Probleem is dat het hybride spellen zijn. De originele city builders als simcity en de caesar reeks hadden in eerste instantie geen units om te controleren. Een game als anno, genoemd door @gimbal, combineerde klassieke real time strategy elementen (boten voor handel en zeeslagen) met het bouwen van een stad. Qua complexiteit komt een titel als settlers niet eens een beetje in de buurt van de klassieke city builders. Settlers was altijd meer een logistieke puzzel op micro niveau. Dus op het moment dat je heel streng gaat kijken naar de genre's dan zou ik settlers zeker niet onder city building scharen. Daar past hij niet zo min als onder RTS.

Het klassieke rts genre lijkt echter volledig op zijn gat te liggen dus ik kan mij best voorstellen dat de nieuwe generatie de hybride games gewoon onder real time strategy gaat scharen. An sich is daar wat mij betreft weinig mis mee.

Steam voorkomt dit probleem door alles onder strategy te scharen.

Hier op het forum gaat het overigens ook vaak mis. Er zijn redelijk wat strategy games te vinden die bij 'Sport & Simulatie Games' zijn geplaatst. Om dat even te duiden; Train Simulator 2019 is een simulatie game, railway empire is een strategie game.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 20 augustus 2019 17:04]

Mja technisch gezien wel, maar typisch gezien heeft RTS een focus op het strategische (oorlogsvoering) aspect, terwijl bij games als Anno en Settlers de focus veel meer op het bouwen van je stad en economie ligt, en vechten hier eigenlijk maar een heel klein deel van uitmaakt. Hoewel het technisch dus wel RTS elementen bevat, is dat (imho) niet de focus van deze games.
Uiteraard weet ik niet wat voor een RTS games sygys zoekt, en wellicht zijn het wel degelijk de Anno's en Settlers' waar hij van houdt, maar meestal als men naar RTS refereert bedoelt men eerder games in de trend van C&C, Warcraft, Supreme Commander, Iron Harvest (welke ook op Gamescom te zien is) en dergelijke meer combat-oriented titels.
Settlers III is ook uitgebracht door GameLoft voor iOS. Helaas heeft het spel geen 64bit ondersteuning gekregen en is het nu niet meer te koop. Het was jaren mijn vakantiespel op de iPad voor de regenachtige dagen.
Anno is niet geheel PC only overigens.
Heb zelf nog een Anno spel op de Wii en ik geloof dat er nog 1 op de DS is.
Fair enough, daar was ik me niet bewust van. Desalniettemin is het primair een PC-based serie. Maar je hebt inderdaad gelijk dat er dus toch wel uitstapjes naar de console zijn geweest :)
Als het voor de Wii was, kan je het dan niet alsnog spelen met de switch? Heb zelf geen switch maar is het niet te emuleren?
Ik heb geen idee.
Ik weet niet wat de Switch wel of niet kan, aangezien ik er geen heb. De Wii zit overigens ook in een doos op zolder :)
Lees de eerste regel van de tweede paragraaf even.
Jammer :) maar als het nodig was om de kwaliteit te verbeteren (aanname) is een uitstel niet zo erg. Liever dat dan bugs bij launch.
Helemaal mee eens, ik denk dat we het afgelopen jaar meer dan genoeg voorbeelden hebben gehad met hoe het niet moet, zoals bijvoorbeeld Fallout 76 of Anthem.

Dus prima als ze het uitstellen om de kwaliteit en speelbaarheid te verbeteren.
Afgelopen jaar? Zeg maar gerust meerdere titels de afgeloen 6-8 jaar... keer op keer. Niet alleen dit jaar
Helemaal mee eens, ik denk dat we het afgelopen jaar meer dan genoeg voorbeelden hebben gehad met hoe het niet moet, zoals bijvoorbeeld Fallout 76 of Anthem.

Dus prima als ze het uitstellen om de kwaliteit en speelbaarheid te verbeteren.
Je weet dat uitstellen niet voor een betere spel zorgt, ze hebben met Anthem er 7 jaar over gedaan, en het was nog steeds een bizar slechte spel.
Ja het aantal jaar wat je zegt klopt, maar vertel dan ook het complete verhaal dat ze het meerdere keren hebben aangepast in hoe je het zou beleven. De versie die je namelijk uiteindelijk hebt gekregen was niet waar ze 7 jaar geleden aan begonnen waren.
Dat zal best, maar dan nog hebben ze er totaal 7 jaar over gedaan.
Of een game dat gewoon niet af is (als in een halve verhaallijn bijvoorbeeld). Of bepaalde gebouwen / chains die niet af zijn.
Jammer, ik had hier erg veel zin in! Speel nu nog regelmatig S4 HE.

Zojuist wel een stukje sceptischer geworden.. Bij de gold edition krijg je namelijk gelijk een uitbreiding. Ben bang dat dit toch een soort van melkkoe moet gaan worden, waarbij je ontelbaar kleine DLC's gaat krijgen om 'speciale' mogelijkheden te krijgen.

Hoop dat de focus vooral op de eigen economie blijft en het maken van je leger om de wereld te veroveren.

[Reactie gewijzigd door tritimee op 20 augustus 2019 12:51]

Als je de oude games leuk vindt, kun je ook kijken naar de History edition. Dat zijn alle versies, vanaf het prille begin!
Dat is precies de versie die ik speel. Heb S3 & 4 uit nostalgisch oogpunt gehaald.
liever een remaster van de eerste settlers...nog steeds de beste van allemaal.

Engine is alleen niet sterk genoeg voor grote maps met 1000en units
Geluid en graphics update
AI update

en je hebt opnieuw de beste settlers :D
Probeer de "settlers 2 anniversary edition" eens. Een aanrader als je van de vroegere edities van settlers houdt.
Idd, kwa graphics helemaal vernieuwd maar de engine en de spelervaring waren nog steeds geweldig. Helaas hadden ze wel wat bugs van de oude engine meegenomen, zoals de pathfinding van schepen.
Widelands is een redelijk op de oude leest geschoeide remake met nieuwe features. Stiekem niet zo leuk als het origineel, maar toch wel leuk :)
Ja, idd. Een erg goede remake. Heb zowel S2 als de 10th Aniversary Edition helemaal grijs gespeeld. Speel de laatste nog geregeld even. Af en toe moet ik dat gewoon even doen. :)
Ben met name fan van Settlers III en Settlers IV. Daarna was het klaar.
Er is in elk geval de History edition. Geen remaster of zo, maar wel oude versies van games die werken op moderne machines.
Bizar dat mensen dus blijkbaar bereid zijn een spel meer dan een jaar van tevoren al bestellen.
Als je de game via Steam had willen spelen dan werd je door Ubisoft gewoon verplicht om te pre-orderen. Ze hadden al van te voren aangekondigt dat ze de Steam versie al enkele weken voor de release uit de store zouden halen. Blij dat ik toen niet gezwicht ben... Zoals het er nu naar uitziet speel ik de game over een jaar of 5 wel, als ze hem voor een paar euro gewoon weer in de Steam store hebben staan. Their loss, want anders had ik er graag de volledige prijs voor betaald.
Zowel Anno als Settlers heerlijke games al vond ik de laatste paar Settlers wat tegenvallen.
Ik speel de DOS versie van Colonization nog geregeld. Gameplay blijft belangrijkste.
Heel veel zin in een nieuwe Settlers. Nog eventjes wachten. De trailer ziet er qua army niet veel belovend uit met kleine gevechten en de poppetjes dragen niet een helm, we willen een goed tenue bij gevechten :)

[Reactie gewijzigd door rudyman85 op 20 augustus 2019 11:25]

In 1 woord: "Meh"...

Als fervent speler van de eerste 4 versies (nou 3 in elk geval) vind ik het bij elke versie minder leuk worden. Dat hele 3D hoeft van mij niet zo. En met "PC only" wordt waarschijnlijk "Windows only" bedoeld?

Nou ja, vermaak me nog wel een tijdje met Factorio :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee