Horizon Zero Dawn voor pc krijgt laatste grote patch met verbeteringen

Guerilla Games heeft de laatste grote patch uitgebracht voor de pc-versie van Horizon Zero Dawn. De Nederlandse ontwikkelaar zegt dat het zich nu vooral gaat toeleggen op de ontwikkeling van zijn volgende game, Horizon Forbidden West.

In een korte verklaring laat de ontwikkelaar weten dat de patch 1.10 inmiddels live is. Deze moet net als eerdere patches de nodige problemen oplossen, zoals het voorkomen van crashes na bepaalde handelingen. Ook zijn er wellicht prestatieverbeteringen te verwachten voor gebruikers van AMD-gpu's en wordt er een aantal algemene grafische verbeteringen doorgevoerd.

Volgens Guerilla bevat patch 1.10 verbeteringen en oplossingen voor issues die door de community zijn gerapporteerd. De ontwikkelaar laat weten dat het ontwikkelteam doorgaat met de ontwikkeling van de komende titel Horizon Forbidden West. Dat betekent dat er vanaf nu minder frequent updates voor de pc-versie van Horizon Zero Dawn zullen volgen.

Afgezien van de patch die tijdens de release verscheen, zijn er nu tien grote patches uitgebracht om de talrijke issues met de pc-port van Horizon Zero Dawn op te lossen. De pc-versie van deze PlayStation-game kwam in augustus vorig jaar uit. Al snel werd er geklaagd over slechte prestaties in de vorm van ongewoon lage framerates en haperingen, terwijl een deel van de gamers nergens last van had. Ook waren er de nodige bugs. Met de komst van patch 1.10 moeten de grootste problemen zijn weggewerkt. Tweakers schreef een review van Horizon Zero Dawn voor Windows.

Door Joris Jansen

Redacteur

20-01-2021 • 11:31

76 Linkedin

Reacties (76)

76
74
35
2
1
6
Wijzig sortering
Tip voor mensen met instabiele framerates: zet je power mode in Windows op high performance. Dit spel zorgt er hier voor dat cpu constant in power saving mode gaat en het constante power mode switch tussen 800 en 4300 MHz en alles ertussen zorgt voor hele irritante microstutters. Veel games hebben hier last van tegenwoordig helaas.
De grote vraag is natuurlijk nu - hebben de patches allemaal geholpen? Of zijn er nog steeds bugs aanwezig die spelen onmogelijk maken, voor een brakke framerate zorgen of saves kunnen aantasten?

Heeft iemand daar meer informatie over?
Ben in de kerstvakantie weer opnieuw begonnen, had het spel na release vrij snel aan de kant gelegd door alle crashes die binnen enkele minuten na opstarten al voorkwamen,evenals grote fps drops.

Eigenlijk heb ik de gehele game gedurende de kerstvakantie uit kunnen spelen (inclusief uitbreiding) zonder überhaupt een crash te hebben gehad. Voor mij was patch 1.09 dus al voldoende om een geniale spelervaring te hebben (inclusief erg stabiele hoge fps op 1440p met een rtx 3080). Voor mij een van de beste games ooit gemaakt (nooit gespeeld op PS4).

[Reactie gewijzigd door Craftop op 20 januari 2021 14:14]

Niet vervelend bedoeld hoor, maar niet iedereen heeft een RTX 3080. Ben benieuw hoe de verbeteringen zijn bij midrange* kaarten en systeem.

* = Zelf denk ik met GTX 1060 t/m RTX 2060 en AMD kaarten in hetzelfde categorieën).
Ookal heeft niet iedereen een 3080, ik denk niet dat de stabiliteit van de game afhangt van de GPU. Ik deel mijn ervaring met de game. De hoeveelheid fps is daarbij niet eens heel relevant. Het feit dat hij nooit crasht zou voor mij niet veel anders moeten zijn als voor iemand met een 1060.
Jawel vooral het VRAM kan veel uitmaken. Waarbij dynamische geswapped moet worden, vooral bij midrange kaarten omdat die vaak minder VRAM bevatten. Terwijl high-end misschien wel niet geswapped hoeft te worden. De games die wij ontwikkelde DirectX12 hoefde we bij midrange high end, volledige levels niets eens te swappen. Een keer erin knallen en niet meer aankomen. Bugs kwamen pas naar voren toen we in beta gingen testen op minder goede kaarten.
De games die wij ontwikkelde DirectX12 hoefde we bij midrange high end, volledige levels niets eens te swappen. Een keer erin knallen en niet meer aankomen. Bugs kwamen pas naar voren toen we in beta gingen testen op minder goede kaarten.
Games zoals Horizon Zero Dawn of meer in de richting van Tomb Raider ;)
ja ik wil er maar mee zeggen dat je niet op alle situaties kan testen.. of aan denkt. en dat zeker op midrange devices meer scenario's zoals race-conditions kunnen voorkomen. die je niet tegen komt op high end. wat developers meestal mee ontwikkelen.
Er zijn genoeg youtube filmpjes die aangeven dat er problemen waren met verschillende videokaarten bij mij deed bvb de rx 590 vrij moeilijk en heb ik weinig problemen ondervonden met een 980 ti terwijl die kaarten in prestaties vrij dicht bij elkaar liggen.
Na de kerst gespeeld met een RTX 3060ti (i5-9600k). Uiterst stabiel rond 60fps op 1440p. Het zakt wel eens richting 40fps als er van alle kanten beesten aan komen rennen. Van de nieuwe patch verwacht ik geen betere ervaring. Het is al gewoon top.
Met mijn 1070 ervaarde ik weinig problemen als ik heel eerlijk ben. Ik had soms wel eens een crash maar als heel vervelend ervaarde ik dat niet, Misschien te veel geduld? Wel kon ik merken dat het spel aardig zwaar was her en der maar voor het meeste van mijn speeltijd zat en bleef ik op 60FPS (RTSS Lock) soms een dip naar ~50fps. Dit was op 1080P. Het is en blijft een spel uit 2017 met wat visuele verbeteringen. Ergens dacht ik dat het spel beter zou moeten lopen dan dat het deed. Maar het draaide ook niet verschikkelijk slecht op mijn PC dus ik accepteerde het, andere mensen hadden ergere problemen dan ik had.

Ik heb van het spel genoten en kon van geluk spreken dat ik niet kampte met veel issues die de pret bederft. Ik was zelfs instaat te streamen, al merkte ik dat via "Game Capture" in OBS het spel ging zeuren en de crashes toenamen, in "Display Capture" was dit niet het geval, dus ik vermoede dat HZD het niet zo tof vond om gehooked te worden, maar dit is een issue dat zich ook voordoet bij andere games, ik kan niet met zekerheid zeggen dat het een bug is of dat dit is zoals het is.

Al met al draaide mijn 1070 met 3700X het spel goed, Niet geweldig, maar speelbaar was het zeker en vaak vergat ik überhaupt dat er bepaalde issues speelde, ik raakte soms meer gefrustreerd bij mijn eigen idioterie.

Ik zal eens kijken of ik verbeteringen ervaar dit weekend!
Ik heb ook een positieve ervaring, geen serieuze bugs, geen crashes, goed te spelen.

Framerate met een GTX 1060 6GB op 1440p was bij mijn PC vaak "cinematic" ~40 fps, dus dat viel een beetje tegen wetend dat dit spel op een PS4 draait en mijn pc vele male krachtiger is en de Tweakers review hogere scores neerzette (dus geen verbetering daar), maar de spelervaring was alsnog goed.
1440p met 40FPS op een 1060 klinkt opzich niet zo vreemd. Op de PS4 was dat spel gelimiteerd tot 1080p op 30fps.

Vraag me dan dus af hoe je de rest van je settings had, als je die nou allemaal op medium/low had kan ik begrijpen dat 40fps een beetje teleurstellend is.
1440p met 40FPS op een 1060 klinkt opzich niet zo vreemd.
Sterker nog; Dit is heel netjes. Mijn 1080ti heeft moeite om hem op medium/high op 60 te houden. Dat was echter zonder de laatste patch, wellicht dat deze nog wat verbeteringen doorvoert.
Sinds patch 1.7 heb ik het hele spel met een 1080ti zonder problemen kunnen spelen op 1440p medium/high met een fps boven de 60 met nauwelijks dips eronder. Vooral dat anisotropic filtering het deed zonder crashen was prettig. Als je dat forceerde, crashte het spel vrij vaak bij mij.

Merk wel dat CPU ook veel uitmaakt. Mijn 3700x heeft er geen enkel probleem mee, maar mijn i5 4590S en een GTX980 heeft er behoorlijk veel moeite mee. Daar wordt de 980 zwaar gebottlenecked door de i5.
Goed om te horen! In de desktop hangt de trusty 8700K op 4,5Ghz, dus dat zou goed moeten komen :-)
Ja wat verwacht je vandaag de dag nog met een low-end gtx1060 op 1440p. Zelfs met mijn rtx2070 super draait de game niet vlekkeloos op 1440p ultra. Tijd voor een upgrade. Die van mij wordt straks ook vervangen zodra de 3070ti beschikbaar is
Dat is niet zo heel gek toch?
De pc versie is en blijft toch een port.

Daarom zal die beter draaien op een systeem (ps4) waar die specifiek voor is ontwikkeld ondanks de minder krachtige hardware dan een port versie op een krachtiger systeem.
Beetje kort door de bocht. Het spel was gecapped op 30fps op de PS4 en PS4 Pro. Dus beter draaien?
Dan vind ik 60fps op pc beter draaien...
De pc versie is en blijft toch een port.

Dat is zo'n nietszeggende uitspraak. Een "port" betekent niet per definitie dat het inferieur is. Het gaat gewoon om de kwaliteit van de opgeleverde software. Sommige native games draaien veel slechter dan sommige goede ports. (En ja, ook andersom.)

Sowieso is "port" niet een heel exacte definitie. Wat nou als de beide systemen dezelfde (CPU) architectuur hebben, is het dan nog een port? En wat nou als een spel voor meerdere platformen tegelijk wordt ontwikkeld, is het dan een port? Nee? En als ze het ene platform eerst doen, en het andere later, dan is het ineens wel weer een port? Zowel de PS4 als PC is X86 platform, maar wel met een ander OS en sommige andere systeem verschillen.

Kortom, of het een port is doet er niet toe, het gaat om de kwaliteit.
Heel logisch eigenlijk. Een console bestaat uit een de zelfde hardware waardoor optimaliseren makkelijker maakt en je meer performance eruit kan halen dan een soort gelijke pc, en de engine is dan ook speciaal ontwikkeld voor de console. Om de code over te schrijven naar een pc toe is nogal lastig, dit kan vele jaren in beslag nemen wat dus eigenlijk niet te doen is terwijl het team beter kan focussen op het vervolg ervan.

Ik wil niet zeggen dat de devs lui zijn maar de moeite die erin gestoken moet worden is het echt niet waard en ondertussen zal de game dan ook zwaar verouderen. Was het maar zo makkelijk anders hadden ze het wel gedaan.
Wij hadden een project waarbij we een game-engine maakte. De ontwikkeling begon op PC Windows 10 - DirectX 12.
Ik was project lead, en graphics specialist. Ik had de volledige render pipeline geschreven in mijn eentje. Daarna kregen we de opdracht om de engine die we aan het bouwen waren voor een game die erop gebouwd moest gaan worden, dat we die ook voor een *NDA* handheld moesten bouwen en dat de game daar ook op ging draaien. Een Graphics programmeur zat onder mijn vleugel en hij heeft onder mijn toezicht en met mijn expertise de renderpipeline aangepast voor deze handheld. Toen ik door zorg verlof uit het project stapte en mijn positie als tech lead overgaf aan een ander, en andere verantwoordelijk maakte om de graphics te onderhouden (finetunen) op het Windows platform. Was alles op zowel handheld als Windows in goede conditie en werkte het uitstekend. Goede framerates en geen crashes.

Toen ik daarna terug kwam van verlof en het project was gepublished een paar weken later. Was de Windows performance zo zwaar verneukt en ongelofelijke crashes dat we met een gtx 1080 niet eens fatsoenlijk konden spelen. Terwijl de performance op handheld obvious veel minder krachtig, gewoon goed werkte. (GTX 1080) was toen de beste kaart.

Conclusie de aanname geldt niet. Als je mensen hebt die niet weten wat ze doen kan je native versie veel slechter zijn dan een Port die door iemand anders of daar een andere studio wordt gemaakt.

[Reactie gewijzigd door Zezura op 20 januari 2021 15:00]

Klopt, als je aan een project begint dan kan je dat meenemen maar als de game eenmaal klaar is en moet gepoort worden dan wens ik je veel succes.
ja dat is ook wel weer zo, hoe later je andere of meer "Targets" krijgt om voor te bouwen. Hoe lastiger het word om daarvoor te ontwikkelen/porten. Ja we hebben ook wel een paar keer gestaan voor probleem waarbij we dachten.. hmm ja hier verschilt DX12 wel redelijk met *NDA* SDK. en dat we soort van extra vertaling(transformatie) moesten doen van een interface of data structuren.

Maar als je je engine architectuur goed ontwikkelt, dan hoeft dat zo min mogelijk en als je weet waar je mee bezig bent dan hoeft zon extra vertaal stapje niet veel performance in te leveren. Ik ben weken bezig met alleen de engine architectuur te ontwikkelen. rekening houdend met de verwachte toekomst (dat scheelt echt een hoop hoofdpijn).

Gaat meestal vooral om dat je niet onnodig veel gaat data gaat verslepen wat niet nodig is, of dat je in te kleine stapjes gaat doen, terwijl je specifieke geoptimaliseerde functies hebt die dat voor je kunnen doen.
En dat is een kwestie van expertise.

tegenlijk heb je ook mensen die geoptimaliseerde functies gaan implementeren omdat ze geoptimaliseerd heten. en niet daadwerkelijk vooraf of achteraf beoordelen of het in het huidig scenario wel voordeel heeft of juist nadeel.
ik heb het spel begin 2021 opnieuw geprobeerd na alle patches en heb niet echt problemen meer gehad. Prestaties waren goed met geen fps drops. Alleen 3 crashes over een time-span van 65 uur. Voor de rest is het spel echt goed te spelen nu.
Ik vind drie crashes nog steeds niet acceptabel. Praktisch geen één spel crasht zo vaak. De crashes die ik heb gehad waren meestal aan hardware te wijten (te ver overgeclocked of kapotte voedingsfan) en heeeel incidenteel crasht een spel één keer. Als na zoveel patches je nog steeds drie crashes krijgt in 65 uur, dan ben ik benieuwd hoe anderen dat ervaren en of de patches echt de oplossing hebben geboden.

Edit: gezien de overige comments denk ik dat het wel goed zit met de stabiliteit na de patches :)

[Reactie gewijzigd door Luuk1983 op 20 januari 2021 12:02]

Dan speel jij niet veel games op PC blijkbaar. Vergis je ook niet, dat op PC je eigen configuratie ook de oorzaak kan zijn van crashen. En nieuwe games kunnen crashen, vooral bij PC.
En nieuwe games kunnen crashen, voor bij PC.
Daar zijn de meningen over verdeeld maar dat terzijde. Ik vind dit niet bepaald een nieuw spel meer en die zou gewoon niet moeten crashen.

[Reactie gewijzigd door Brummetje op 20 januari 2021 12:26]

Ik kan wel een paar games zo even uit mijn hoofd opnoemen. PUBG, Battlefield 1 en 5, Cyberpunk, COD Warzone en genoeg andere games. Problemen met api's als DX12 wat volgens mij nog steeds een draak is voor velen ontwikkelaars, zeker toen met BF1 en 5 waren daar erg lang problemen mee.
Ik ontken niet dat er geen games zijn die problemen hebben bij launch maar ik vind wel dat games tegenwoordig te snel worden uitgebracht. Afgelopen jaren zijn er genoeg games geweest die uitgebracht zijn, te veel problemen hadden, terug zijn getrokken om te verbeteren en toen weer opnieuw zijn uitgebracht. In mijn ogen een slechte zaak en dat maakt het spel eigenlijk alleen maar slechter.
Oh, dat is een zekerheid ja, onze kantoorapplicatie heeft helemaal niets speciaals, maar op sommige systemen heeft die gewoon problemen om 1 of andere reden, dus als een 'simpele' kantoorapplicatie al crasht in sommige gevallen op niet (zichtbaar) uitzonderlijke systemen, moet je nagaan hoe een zeer complexe game die zwaar op de hardware leunt dan wel niet moet draaien.
Klopt, nu moet ik wel zeggen dat mijn oude CPU (i7 7700k) en moederbord wat defects hadden, random blue screens of vast hangen bij windows opstarten. Nadat ik mijn nieuwe CPU had gehaald heb ik geen crashes meer gehad, dus het kon ook aan mijn kant liggen :).
Kort na de eerste 2 patches was de game al voor mij zeer goed te spelen. Eigenlijk geen klachten.
Ik heb het spel bij mijn videokaart gekregen deze zomer, daarna een uurtje gespeeld zonder problemen, na een paar patches kreeg ik er juist bugs bij.... tijdje links laten liggen, maar sinds twee weken (en versie 1.09) speelt het heerlijk. Nog géén bugs gezien, geen crashes, en loopt allemaal heel vlot. Erg leuke game!
Op de pc heb ik zelf nog nooit problemen ondervonden met mijn ryzen 5 3600x en AMD Radeon rx 5700xt en ook geen cracky frame rates altijd 100fps of hoger op 1440p
Mijn performance problemen zijn iig verdwenen. Heeft wel 6 patches geduurd. Dus ik had hem ook weggelegd. (vooral frametime spikes elke seconde, nu vloeiend)

[Reactie gewijzigd door Xfade op 21 januari 2021 01:25]

Deze week terug begonnen met spelen omdat ik altijd stutters had in het begin
Krijg nu 90-100fps 3440x1440 op ultra met een 3080 en amd 3600xt
Ook de shaders die een half uur moeten laden iedere keer je de game opstart is weg
Bij mij was de release versie al helemaal goed om te spelen. Geen enkele crash of echte bugs tegengekomen en helemaal 100%uitgespeeld.
Het verschilt dus erg per systeem.
uitgespeeld na release, op mijn surface book 3, daar zit een 1660TI in, geen crashes, en prima te spelen op deze hardware.
De pc-versie van deze PlayStation-game kwam in augustus vorig jaar uit. Al snel werd er geklaagd over slechte prestaties in de vorm van ongewoon lage framerates en haperingen, terwijl een deel van de gamers nergens last van had. Ook waren er de nodige bugs.
De haperingen waren bij release nog niet het ergste. Dat waren de crashes. ;)

Ik heb het gestreamd uitgespeeld met een GTX 1080 op 1080p na patch 1.04. Speelde soepel genoeg. Aardig wat plezier van gehad.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 20 januari 2021 11:37]

Volgens Steam heb ik 53.8 uur in het spel zitten, en ik heb welgeteld 0 crashes of bugs gemerkt.
Het was een beetje zoeken naar de juiste grafische instellingen - hij gaf eerst wel wat motion sickness.
Zal dus wel al wel flink wat verbeterd zijn sinds de release.

(gespeeld Q4 2020 op een Ryzen 3600 + 5700XT @ 1440p)
Welke instellingen heb je veranderd om de motion sickness tegen te gaan?
[...]
De haperingen waren bij release nog niet het ergste. Dat waren de crashes. ;)

Ik heb het gestreamd uitgespeeld met een GTX 1080 op 1080p na patch 1.04. Speelde soepel genoeg. Aardig wat plezier van gehad.
Ik wil hem ook kopen, maar ben eerst nog steeds met The Witcher 3 - Wild Hunt - Game of the Year Edition, als ik die klaar heb wil ik Horizon Zero Dawn Complete Edition Steam CD Key wel kopen, die kan ik kopen voor €20,- en dat is een mooie prijs, en dankzij al die updates zo goed als geen problemen, en speelt hij het beste.
Ik had gelukkig weinig last van gekkigheid op de pc. Ik moest alleen het venster een keer minimaliseren omdat anders de grafische wijzigingen niet werden toegepast. Heel vreemd.
Maar het is een geweldige game die er ook nog eens heel mooi uit ziet. Frozen Wilds moet ik nog spelen, ik denk dat ik daar komend weekend maar eens aan begin :)

En nu maar hopen dat een pc versie van Forbidden West minder lang op zich laat wachten, maar dat zal wel niet...
Frozen Wilds was ook niet onaardig om te spelen, al vond ik het hoofdverhaal boeiender.
Als het inderdaad te lang duurt voor een Forbidden West, dan moeten we maar een PS5 halen?
(al hoop ik stiekem dat tzt er ook een minder lelijke PS5 versie is :X )
Frozen Wilds was ook niet onaardig om te spelen, al vond ik het hoofdverhaal boeiender.
Als het inderdaad te lang duurt voor een Forbidden West, dan moeten we maar een PS5 halen?
(al hoop ik stiekem dat tzt er ook een minder lelijke PS5 versie is :X )
En Ik wacht stiekem op Playstation 5 met grotere SSD opslag en ik hoop dat Sony uitbreidingsmodules voor opslag snel gaat uitbrengen.
Het verhaal van Frozen Wilds is niet bijzonder noemenswaardig, maar de moeilijkheidsgraad gaat wel een tikkie omhoog. En dan op Ultra Hard, dat was een leuke uitdaging.
Kan ik me wel voorstellen met die enorme beren. Zelf niet zo meegemaakt, ik speel op story mode (Ik heb al genoeg stress, dus gamen is voor ontspannen en het verhaal)
Hebben meer mensen last van blikkerig geluid wat betreft de stem van o.a. Aloy? Is dit in één van de recentere patches opgelost?

Met een Sennheiser HD6XX is dit (voor mij) enorm storend en is daarom de game (voor mij) onspeelbaar.
Een game tot onspeelbaar bestempelen omdat op je headset de stem van een hoofdpersonage blikkerig klinkt, serieus? :D
Dadelijk gaan mensen een game met matige mond-animaties nog tot onspeelbaar bestempelen...

Zelfs de originele Tomb Raider (ja, die uit 1996) is even wennen maar prima te spelen als je er een beetje in zit.
Audio is even belangrijk als video, wanneer het hoofdpersonage niet goed gerenderd wordt is dat ook een issue, zelfs al zou je technisch gezien het spel kunnen spelen.

Het zou de eerste port niet zijn waar audio in een te lage bitrate wordt meegeleverd. Als je fatsoenlijke speakers of een goede headset hebt kan ik me zeer goed voorstellen dat je een spel dan liever uitstelt in de hoop dat het gerepareerd wordt. Je wordt er immers 60 uur lang aan herinnerd.
Een andere koptelefoon proberen misschien, de Sennheiser is niet voor gamen bedoeld
Ehm. Het maakt niet uit of een koptelefoon nou wel of niet voor gaming bedoeld is. Dat hij niet speciaal voor gaming gemaakt is wil nog niet zeggen dat het in eens het geluid niet meer goed afhandelt. Het werkt wat de koptelefoon betreft exact hetzelfde als muziek...
Mijn AKG K601 ook niet, maar heeft wel super geluid.
De kwaliteit van de koptelefoon laat juist zien(horen?) dat de audiobron inferieur is. Oplossing is dan niet om je headset te downgraden, maar de bron te verbeteren. Er bestaan overigens geen 'gaming headsets', wel equalizer presets die handig (kunnen) zijn bij specifieke games.

Zo had CoD (vóór de advanced audio settings) ook een tijd lang zeer matige audio omdat ze de bass teveel deden boosten om het 'acceptabel' op TV speakers te laten klinken, maar het klonk alsof je in een aquarium zat met een fatsoenlijke headset.
Gaming headsets bestaan wel zeker. Dat zijn koptelefoons met een microfoon er aan welke voornamelijk bedoeld zijn voor het gamen (communicatie), en niet om muziek mee te luisteren.

Audiofiele koptelefoons hebben over het algemeen geen dedicated mic in de koptelefoon zelf, wel krijg je soms een kabel met een mic/volume control erbij.

Het grootste verschil overigens ligt voornamelijk aan de tuning van beide soorten koptelefoons. Met een gaming headset is de tuning zo afgesteld dat bepaalde frequenties (voetstappen/schoten) beter naar voren worden gebracht dan andere frequenties (geen gebalanceerde frequentierespons).

Audiofiele koptelefoons zijn over het algemeen neutraal afgesteld wat op zijn beurt weer beter werkt met muziek.

Sennheiser zelf heeft ook een aantal gaming headsets op de markt waaronder de nieuwe pc38x, welke volgens een aantal reviewers het perfecte geluid zou moeten bieden voor gamers.

edit; Van de 6XX is het ook bekend dat deze koptelefoons heel "warm" en intiem klinkt met de nadruk op vocals. In een verhaalspel zoals Horizon Zero Dawn zijn de stemmen ook meestal wat luider dan andere soorten geluiden, om je meer het gevoel te geven dat je midden in het verhaal zit.

Dat in combinatie met het warme geluidsprofiel van de Sennheiser kan leiden tot blikkerig geluid.

[Reactie gewijzigd door Darknight op 20 januari 2021 19:57]

Was ook al zo op ps4, soms zelfs een galmende stem. Beetje misplaatst in de openwereld.
Bij release proberen te spelen maar kon nog half uur volmaken voordat ik en Crash to Desktop kreeg. Daarna eigenlijk niet meer geprobeerd. Binnenkort maar weer is oppakken.
Ik heb hem in de 1.0.7 versie gespeelt, met enkele crashes in 49 uur speeltijd, hier heb ik mij dus niet echt herkent in de problemen die rond gingen op het internet. Verder speelde het wel iets minder soepel dan bijvoorbeeld GTA 5, maar dat vind ik ook logisch bij een nieuwer spel.

Grafisch een prachtig game, een ontzettend mooie wereld en een van de mooiste verhalen die ik de laatste jaren in een spel heb ervaren. Zelfs mijn vrouw was benieuwd naar what's next. En dat voor een spel van eigen bodem, ik ben er trots op dat een Nederlandse studio op dit niveau produceert. _/-\o_
Ik kijk ontzettend uit naar Forbidden West. Jammer dat deze laat naar de PC en waarschijnlijk nooit naar de Xbox komt.
Ik speelde in de kerstvakantie al op 60 fps stabiel (1080p) amd 3600+ 3060ti
Merkte dat de in game settings waar je fps aangeeft niet goed werkt, op 60 geen vloeiende framerate. Die had ik hoger op 70 gezet daarna geen issue meer. En in Nvidia control panel voor de game op 60 zetten. Inmiddels beland in de DLC (+40 uur) en geen enkele crash of issue gehad.
Fantastische game, zelfs na een eerste playthrough op ps4.

60 fps of hoger maakt het een nieuwe game!
. De ontwikkelaar laat weten dat het ontwikkelteam doorgaat met de ontwikkeling van de komende titel Horizon Forbidden West. Dat betekent dat er vanaf nu minder frequent updates voor de pc-versie van Horizon Zero Dawn zullen volgen.
Beetje rare statement, het is niet alsof je jou gehele devteam nodig hebt om dingen te patchen?

Dat je wat coders kwijt bent, sure. Maar mensen in je team zoals 3D modelers, animators, storyboard/level/scenario writers, level/environment/ UX designers/asset designers, sound effect mensen, motion-cap mensen etc. etc. die kunnen gewoon hun ding doen voor Forbidden West lijkt me?
Ze communiceren enkel hun interne planning, zodat je dat weet als gamer. Er staat nergens dat ze nooit meer updates doen of iets onaardigs. Gewoon uitleg. Dat zouden meer developers en publishers mogen doen wat mij betreft. Gewoon netjes op de hoogte gehouden worden :)
Beetje rare statement, het is niet alsof je jou gehele devteam nodig hebt om dingen te patchen?
Dat zeggen ze toch ook niet. Ze zeggen dat ze doorgaan met de ontwikkeling van. M.a.w. Er was al een (groot) deel bezig met forbidden west en daar komt het ‘patch team’ nu bij.
net gekregen met Sint, ben benieuwd. Ik wacht even de patch af

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee