Death Stranding komt op 2 juni uit voor pc

Uitgever 505 Games en ontwikkelaar Kojima Productions maken het al voor de PlayStation 4 uitgebrachte spel Death Stranding op 2 juni beschikbaar voor pc-gebruikers. De titel verschijnt op die datum zowel voor Steam-gebruikers als in de Epic Games Store.

505 Games meldt dat de pc-versie een foto-modus bevat en ondersteuning voor uwqhd-monitoren hoge framerates heeft. Daarnaast komen er cosmetische items beschikbaar die op elementen van Valves game Half-Life zijn gebaseerd. Zo zijn naast de bril van Gordon Freeman de iconische hoofdkrab uit het schietspel uit 1998 beschikbaar, evenals de handschoenen van Alyx Vance uit de komende vr-titel Half-Life: Alyx.

Death Stranding kwam in november vorig jaar uit voor de PlayStation 4. Het was al bekend dat er een pc-versie van het spel zou komen; de exacte releasedatum is nu pas bekendgemaakt. Zowel op Steam als in de winkel van Epic Games kost Death Stranding 60 euro.

In de post-apocalyptische spelwereld van Death Stranding draait het om steden die zich na een catatrofale gebeurtenis hebben geïsoleerd van andere steden en daarmee ook van de maatschappij. Aan de speler de taak om de verbinding tussen de geïsoleerde steden te herstellen.

Door Joris Jansen

Redacteur

02-03-2020 • 20:42

87 Linkedin

Submitter: TheVivaldi

Reacties (87)

87
74
20
3
0
34
Wijzig sortering
Hoop gemengde reviews omtrent deze game, persoonlijk niet mijn game denk ik. Als pc gamer wel altijd blij met dit soort "grote" releases, PCMR enzo :P.
Ik zeg altijd, kijk niet (altijd) naar reviews, maar bedenk wat je zelf wil. Ik vindt het juist belangrijk dat games als deze ook gemaakt worden, het is alleen maar mooi dat de game door Kojima zoveel aandacht krijgt, ik bedoel het is zowieso een AAA game maar dat voegt wel wat toe. De trailers waren vet om te kijken, cool dat hij al die acteurs wist te strikken. Mads Mikkelsen, Léa Seydoux, Margaret Qualley, Troy Baker, Tommie Earl Jenkins, Lindsay Wagner, Guillermo del Toro en Norman Reedus konden natuurlijk niet ontbreken na het PT fiasco en Nicolas Winding Refn (een paar namen ken ik eerlijk gezegd niet)... Hoe heeft ie het voor mekaar gekregen.

Je houdt ervan of je haat het maar het is hoe dan ook een unieke / originele game. En dat is broodnodig in de dichtgeslibde games-industrie waar fifa, cod en gta de dienst uitmaken. Dat het zo'n bizarre game is juich ik alleen maar toe, game devs moeten vaker durven buiten de paden te treden. Ik zit hier nu een uitgebreide PR talk te houden maar ik heb de game zelf nog niet eens gespeeld, hoop ik nog te doen, maar alleen al van de trailers die ik zag en de muziek die kojima er altijd zo goed bij uitzoekt had ik overal het gevoel; Dit is iets. Dit moet beslist uitkomen en mensen moeten dit spelen.

Ik vind het ook helemaal mooi dat het nu ook op Pc komt, het Pc volk smult van games die ze lekker kunnen opkrikken op hun game-rigs met uhd 12k monitors etc, ik wens ze er allemaal veel succes en plezier mee, dat ze hoge fps mogen halen. Zet die 2080 maar effe aan het werk :Y)

Deze post werd langer dan ik dacht.

[Reactie gewijzigd door Armselig op 3 maart 2020 00:56]

Mijn zus zocht een game, dus ik pakte gelijk deze. Ze wou hem niet, geloofde me niet toen ik uitlegde dat het geen shooter is maar een verhaal verteld wordt. Uiteindelijk heb IK hem gekocht en haar verteld dat als ze hem niets vind, ik geen geld terug hoef.

1 week later, kreeg ik boze berichtjes dat ze steeds te laat op haar werk was omdat ze tot 3-4 uur snachts nog pakketjes aan het bezorgen was en 60 euro op mijn rekening gestort.

Het is echt een game, waarvoor je in de juiste mindset moet zijn, maar de wereld is prachtig, en de muziek zuigt je echt het spel in. Ik vind het een kunstwerk, maar anderen vinden het inderdaad helemaal niets. Misschien dat dat nog wel de beste vergelijking is. Bij kunst vindt ook de een het prachtig en de ander niets.
Het is echt een game, waarvoor je in de juiste mindset moet zijn, maar de wereld is prachtig, en de muziek zuigt je echt het spel in.
Precies dit. Wanneer je open staat voor een game die eens niet om shooting en snelle actie draait is het echt een parel. Ik heb er al behoorlijk wat uren in zitten en merk dat ik hem lastig weg kan leggen.
Haha top reactie en je hebt helemaal gelijk wat betreft het zelf uitproberen i.p.v op reviews uit te gaan. Een paar van mijn persoonlijke favorieten hebben ook geen denderende reviews.
Mmm is er een demo van dan ? want dat "zelf uitproberen" is een prima idee maar vroegah had je daar demo's voor, iets dat tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend is.
En ik ga em niet kopen en weer voor minder verkopen als ik het niks vind omdat het spel mij bij voorbaat al niet echt aanspreekt.
Welkom in de wereld van pc-gaming.
Wij kunnen ze niet eens door verkopen, laat staan voor minder geld. ;)
Ik speel op PS4 tegenwoordig, ben gestopt met PC gaming en gebruik mijn PC alleen voor mijn fotografie hobby.
Je kan via Steam een refund aanvragen wanneer je niet meer dan 120 minuten gespeeld hebt.
Fifa, Cod en gta worden alleen op de console veel gespeeld. Op de PC zijn vooral battle royale en MOBA games al maanden de meeste gespeelde games. Opzich ook logisch gezien deze games veel beter speelbaar zijn op een PC.

Death Stranding is zeker een unieke game. Maar ik kijk liever een twitch stream dan dat ik zelf zou spelen. Hoewel, dat dacht ik ook over Escape from Tarkov terwijl dat inmiddels mijn meest favoriete game is geworden :)
Een review is ook gewoon een uitgebreide mening. En zoals ook daar, kunnen de meningen verschillen.
Dat is juist een hele slechte en biased review. Hoewel dit een soort love it or hate it game is zou een reviewer beide kanten moeten kunnen zien. Zelf vind ik het een unieke en geweldige game. De game weet enorm goed een sfeer van verlatenheid neer te zetten op een manier dat ik nooit eerder heb meegemaakt. De muziek is ook erg goed trouwens.
Hij geeft altijd zijn eigen mening over een spel en waarom, niet wat de massa er van zou kunnen vinden.
Bij een spel als dit gaat het niet om wat "de massa er van zou kunnen vinden". Je ziet namelijk dat de meningen zeer sterk uiteen lopen. Dat maakt een biassed review als dit minder waard in mijn ogen.
Mijn go to reviewer. Helaas zijn de meeste online reviewers toch van een net wat jongere of veel jongere generatie dan ik en kijken zij toch vaak net wat anders tegen games aan. Mac is wat dat betreft een van de weinige die lekker in lijn ligt met mijn mening.
7 uur en 15 minuten....grapjas
Tja, als ik in de blubber wil lopen kan ik met dat Hollandse weer ook naar buiten gaan. ;)
Tja, als ik in de blubber wil lopen kan ik met dat Hollandse weer ook naar buiten gaan. ;)
Het is het toch niet helemaal als je die baby in transparante buis niet bij je draagt :P
Waar een wil is..... :P
...is een baby :P

Was Death Stranding niet eerst exclusief voor de PS4?
Volgens het artikel wel, in de koptekst :)
Een berg oplopen kan daarentegen niet in Nederland. ;)
Sallandse Heuvelrug gaat nog... Met een beetje fantasie is het net een berg.
Zuid limburg heeft toch behoorlijke hoogte verschillen dat verder gaat dan een heuveltje..
Zuid Limburg is niet Nederland
Hoop wel voor de pc-gamers hier dat het een vlottere release wordt dan die van RDR2...
Anoniem: 459533
2 maart 2020 21:46
Nu hopen dat ze ook direct gaan porten naar de xbox one.
Zou toch niet al te lang tussen moeten zitten? Xbox one is toch in principe een pc met DirectX, of hebben ze dat idee alweer laten varen?

Er zal dan getweaked moeten worden wellicht beperkte hardware, maar verder zouden ze er in verhouding met een PC port toch niet veel andere dingen mee moeten doen? Ik zou zelfs verwachten dat ze als ze toch naar een PC gaan porten ze de Xbox daar gelijk zoveel mogelijk bij in gedachten houden.

Althans, volgens het idee dat ze een aantal jaar geleden over Xbox schetsten. Of sla ik de plank hier nou finaal mis?
de technische uitdaging is niet zo relevant. Sony is de uitgever en heeft flink geinvesteerd, ligt eerder aan hun "goodwill" of de game als Xbox release uitgebracht zal gaan worden.
Waar komt deze info vandaan? Xbox heeft juist ingezet op deze compatibility en heeft dx12 met dit in gedachte ontwikkeld, later het zelfde met Windows 10 en uwp.

De Xbox one is niet meer dan een hyper-v bak die een bepaald OS laadt. Voor xbox one games is dat gebaseerd op, je verwacht het niet, Windows 10.
Waarom deze pc haat? Primitieve high lvl api’s zijn eerder op de pc uitgefaseerd dan op jou xdoos. Directx12 is niet 1 op 1 compatible, maar met minor aanpassingen kan je xbox games makkelijk op een pc laten draaien. Hoe graag je ook zou willen dat het niet zo was, jouw favo xdoosje is gewoon echt niets anders dan een mediocre pc met een locked down versie van Windows. Daar zit echt niet een of andere geadviseerde tech in die op een pc niet beschikbaar is

[Reactie gewijzigd door ro8in op 3 maart 2020 08:38]

PC heeft ook low level toegang tot de hardware. Dat is de hele insteek van DirectX12 en Vulcan. Jij leeft nog een beetje terug in de tijd.
Zo een beetje elk multiplatform game heeft op de pc veel hogere graphics settings en het dubbele aantal framerates. Je xbox kwam uit in 2013 dat is alweer 7 jaar geleden. Naast was interface updates etc is de architectuur totaal onveranderd gebleven. Als er iets antiek is inmiddels is het de xbox wel. Ik weet niet wat je probeert te zeggen nu?
Als je een PC hebt die RDR2 kan draaien dan heb je ook genoeg geld om het te kopen lijkt mij.
Zo boeiend zijn de spec nu ook weer niet:

Red Dead Redemption 2 Minimum System Requirements

OS: Windows 7 64-bit - Service Pack 1 (6.1.7601)
CPU: Intel Core i5-2500K 3.3 GHz or AMD FX-6300 3.5 GHz.
RAM: 8 GB System Memory.
GPU RAM: 2 GB Video Memory.
GPU: GeForce GTX 770 2GB or Radeon R9 280 3GB.
HDD: 150 GB Available Hard Drive Space.
DX: DirectX 11.

14 jan. 2020

Death Stranding Minimum System Requirements

CPU: Intel Core i5-2500K 3.3GHz / AMD FX-8320.
RAM: 8GB.
HDD: 50GB.
GPU: AMD Radeon R9 380 or NVIDIA GeForce GTX 960 2GB.
OS: Windows 7 64 bit.
DirectX: 11 Compatible.
Screen Resolution: 720p.
Network: Broadband Internet connection.

30 jan. 2020

[Reactie gewijzigd door MarElo op 2 maart 2020 21:43]

Nee dan zit al zijn geld in zijn P.C.
Wat is het excuus om het niet gewoon te kopen?
Heb ik met Just Cause 4 gedaan.
Veel geld betaal voor een game die niet af was.
De prijs..., na zoveel tegenvallende games, niet af, veel bugs, disconnects all the time, etc etc etc koop ik al een paar jaar geen enkele pre order meer maar ook geen volle prijs meer voor een game.
Laten ze allemaal eerst maar eens stoppen met hun zogenaamde "winstmaximalisatie en mtx" gelul.
Geen dedicated servers meer in online games, goedkope p2p oplossingen.

RDO bijvoorbeeld met een gave SP maar een bugfest met vele disconnects MP.
Anthem ? hahaha disconnects ieder uur, ja nu nog steeds.
Ik kan zo een hele lijst opratelen maar daar heb ik echt geen zin in, ik denk dat mijn punt wel duidelijk is.

Helaas blijft de meerderheid gewoon de flappentap trekken..., en dus gaan game studio's etc gewoon door met dit spelletje*
Ik koop games alleen nog maar vanaf het moment dat ze 15 of 10 euro zijn, ze bekijken het maar ff, wanneer de meerderheid dit zou doen zijn al die "bezuiniging praktijken" bij game studio's etc zo verleden tijd.

Wat heb ik nou aan een prachtige grafische game waar ik mij alleen maar zit te ergeren aan de vele bugs, disconnects en mtx gelul etc ?!
Buiten het volledig gratis willen gamen hebben warez/piraterij wel hun plek.

Niet iedereen is financieel gezond genoeg om maar zo maar games te kunnen kopen en iedereen heeft toch een beetje entertainment nodig. Nogmaals, geen excuus om alles wat maar los en vast zit te downloaden. Maar persoonlijk gun ik mensen wel toegang tot een pleziertje of 2. Vooral omdat de mensen die geen cent te makken hebben, juist wel een beetje de mensen zijn die wel wat goede afleiding kunnen gebruiken.

Persoonlijk doe ik nog aan piraterij vanwege demo's. Ik heb iets te veel totale bagger in mijn Steam library zitten en tientallen, zo niet honderden fysieke games door mijn leven gekocht die het gewoon absoluut niet waard zijn, dus ik speel het liever 30-60min voor ik tot aankoop over ga (of de game delete). En gek genoeg vind ik de pareltjes beter op een torrent site dan op Steam, Epic of whatever met hun onoverzichtelijke stores vol met reclame/promotie.
En die spelen het dan ook op een gejatte pc of waarop precies? Als je niet precies de laatste triple A games wil spelen op release day dan kan je jezelf meer dan goed vermaken voor zeer weinig geld. En vaak is het ook nog een verstandige beslissing om even te wachten.

Het demo argument kan ik nog enigszins snappen, alhoewel je tegenwoordig genoeg knullen hebt op YouTube en dergelijke die je vrij netjes de gameplay laten zien.
Bij Steam kun je een refund aanvragen mits je een spel niet meer dan twee uur hebt gespeeld dus het demo argument gaat ook niet echt op. Twee uur moet ruim voldoende zijn om een goede indruk te krijgen hoe het spel op je pc draait en of het aan je verwachtingen voldoet.
Ah, kijk dat wist ik zelfs niet. Ja, dan vervalt het demo argument ook wel.
2 uur ruim voldoende juist... Never nooit niet dat genoeg is voor veel games. Sommige games misschien.
Als het puur om entertainment gaat. En je bent financieel niet erg gezond. Dan ga je regelmatig naar de budget bak. En koop je the division 2(1 jaartje oud) voor 3 euro. Of een van de vele f2p games. Maar niet de nieuwste tripple A 60 euro kostende games.
En wat wint een uitgever daarmee, precies? Die loopt die 60 euro evengoed mis, of hij 'm nou niet koopt, of een gekraakte versie speelt. Het enige verschil is dat batjes plezier heeft gehad. Dat is natuurlijk hardstikke verkeerd. Beter kan hij het een jaartje uitstellen, voor 3 euro uit de grabbelbak halen, dan heeft ie ook z'n pleziertje, en de uitgever nogsteeds niks, en de producent al helemaal niet, want marge enzo.

Wil je de gaming wereld echt steunen, dan koop je alleen nieuwe games. Die hebben de meeste marge. Of games die al jaren oud zijn en nog steeds het volle bedrag kosten....
Als de uitgever het voor drie euro verkoopt (op uplay) is het toch 3 euro, dat is exact 3 euro meer dan als je het kraakt
Ja want die krakers wachten echt wel tot een spel in de budget bak ligt voor ze hem kraken |:(
Daar ben ik het volledig met je eens. En sommige bedrijven verdienen ons geld gewoon niet vanwege hun idiote keuzes zoals overdreven microtransacties en pay2win onzin. Gelukkig kocht ik The Crew 1 en 2 voor een erg mooie prijsje en heb pas weer The Crew 1 geïnstalleerd en nu ik steeds verder ben het spel, kan ik ook wat auto's kopen met in-game geld door missies en races te doen. Maar toen ik de collecties wilde bekijken, blijkt dat het spel auto's te hebben die je alleen kan kopen met echt geld. Serieus?! En dat in 2020 terwijl dat spel uit is gekomen in 2014! Zulke onzin vind ik absoluut geen volle prijs waard, laat staan korting.
En gek genoeg vind ik de pareltjes beter op een torrent site dan op Steam, Epic of whatever met hun onoverzichtelijke stores vol met reclame/promotie.
Helemaal waar!
Kijk dan gewoon een walktrought of een Twitch stream. Daar krijg je echt wel in een uur tijd door of het voor jou een leuk spel is of niet.

Altijd maar het demo voorbeeld geven om games te downloaden. Persoonlijk voor mij een verschrikkelijk argument.
Kijken is anders dan spelen. Ook geen sterk argument van je.
Hij maakt toch een keuze, hij speelt zijn games gekraakt, dat is toch een keuze?
rond de kerstdagen kon je RDR2 voor 30 euro kopen in de Epic game store. Je bent wel erg armzalig als je dat niet over hebt voor een 45uur aan storymode en een online game. Bah....

[Reactie gewijzigd door Sn0wblind op 2 maart 2020 23:40]

Er zijn heel veel arme mensen in Nederland, waarvoor 30 euro een week boodschappen is, dan zit 30 euro voor een videogame er gewoon niet in, kan je hem wel armzalig noemen maar je kent zijn situatie niet.
Maar wel een PC hebben om RDR2 te spelen, wat niet de minste game is qua specs.
Je hebt geen goede pc nodig om R2D2 te spelen, je hebt een goede pc nodig om R2D2 soepel op hoge framerate te spelen in full hd.
Misschien neemt die wel genoegen met 720p low settings, dan kom je al een heel eind met een oude bak.
Mijn pc is 9 jaar oud, en ik kan ook R2D2 spelen, op lage settings met 30 fps.
Een pc hoef je maar 1 keer te betalen (en hoeft ook geeneens high end te zijn). Elke keer nieuwe of budget games kopen is vaak geld uitgeven. Zit helaas wel een grote verschil in. Vooral voor mensen in de schuld of die moeten even van een uitkering. En kinderen hebben meestal ook niet veel geld.
Mensen met een schuld moeten prioriteiten naar mijn mening op orde stellen en concentreren om uit de schulden te komen. Nothing comes for free.
Dan heb je ook geen PC dat fatsoenlijk RDR2 kan spelen. Ook verplaats je jezelf dan niet in de mensen die door meerdere crunch sessies zijn heengegaan om deze game te realiseren.
Dat dus, pc games komen zo snel in de aanbieding dat het geeneens meer de moeite waard is om naar gekraakte versies te zoeken.
En als je met oudere games genoegen neemt, valt er zelfs gratis heel veel te vinden.
De ps4 disc versie van death stranding kan je nu ook kopen voor 36 euro. En 25 euro op marktplaats. En die game is ook maar 4 maandje oud.
Helaas hoeft de prijs niet de enige reden te zijn waarom sommigen liever een gekraakte versie gebruiken (zelfs als ze netjes betaald hebben). Er zijn legio voorbeelden te vinden van slecht functionerende drm die de betalende klant dwars zit terwijl mensen met een gekraakte versie het spel probleemloos kunnen spelen met soms nog aanzienlijk betere prestaties (sneller opstarten, lager CPU-gebruik, stabielere framerates) op de koop toe.

Met een gekraakte versie ben je tevens niet overgeleverd aan een de grillen van een uitgever die besluit dat je spel-X ineens niet meer mag gebruiken op systeem-Y (hiermee doel ik op het gedoe rondom GeForce Now en sommige uitgevers). Vanwege drm heb je als betalende klant steeds minder te zeggen over het product (over beter gezegd: gebruikslicentie) dat je koopt.
Dan koop je de game, en ram je alsnog de crack erover. Iedereen blij? :)
DRM was een tijd ernstig. Noem eens een titel van de afgelopen twee jaar die nog echt drm problemen had?
Assassins Creed: Oddyssey had problemen met grote CPU overhead vanwege DRM
Deze video toont aan wat de impact van Denuvo is op een aantal spellen die de afgelopen jaren zijn uitgebracht en waar Denuvo inmiddels uit verwijderd is. Nu staan de ontwikkeling van Denuvo ook niet stil en zal de (mogelijk) nadelige impact per spel en per Denuvo-versie verschillen maar er zijn de afgelopen jaren toch wel sterke aanwijzingen dat Denuvo voornamelijk zorgt voor extra CPU-belasting wat nadelig is voor systemen/spellen die op de CPU leunen.

Inherent aan DRM geldt dat, voor spellen waarvan de kopieerbeveiliging nog niet is gekraakt, je dergelijke vergelijkingen zoals in eerder genoemde video niet kunt maken en daardoor ook niet kunt aantonen noch uitsluiten of DRM de oorzaak is van prestatie- of stabiliteitsproblemen. Dat ontwikkelaars er voor kiezen om Denuvo uit hun spellen te patchen geeft te denken, zoiets doen ze niet als daar geen goede reden voor is.

DRM heeft als doel om piraterij tegen te gaan of op zijn minst de verkoop in de belangrijke periode van de release te beschermen. Je kunt je afvragen of DRM onderhand niet een middel is geworden dat erger is dan de kwaal. Niemand betaalt graag de volle mep om als proefkonijn te fungeren en een onvoltooid c.q. slecht werkend product te krijgen. Als mensen hun aankoop uitstellen en wachten tot het spel in de budgetbak ligt of tot dat de DRM verwijderd is dan loop je als uitgever/ontwikkelaars ook geld mis.

[Reactie gewijzigd door Jorick op 3 maart 2020 15:57]

Dan speel je het toch niet?
De vraag is waarom?
Zou hij het niet moeten spelen omdat jij en wellicht anderen het verkeerd vinden?

Dat is een morele keus die ieder voor zich maakt..
Niet iedereen heeft immers dezelfde normen en waarden.

Ik koop veel games maar pirate ook regelmatig.
Bijvoorbeeld spellen die alleen op Epic uitkomen, waar ik principieel geen cent aan wil geven, maar vaak ook gewoon vanwege het budget.
Als ik een gepirate game echt goed vind koop ik hem vaak alsnog maar dan meestal wel in de aanbieding.

Zelf voel ik me absoluut niet schuldig dat ik voor sommige games niet betaal,
maar ik begrijp best dat mensen met sterke(re) principes dat anders zien.
Die kunnen dan gewoon betalen voor hun eigen gemoedsrust.

Natuurlijk kun je proberen anderen aan te vallen op hun keuzes, maar dat heeft meestal erg weinig zin.
Ik denk niet dat er veel mensen zijn die ineens niets meer illegaal downloaden omdat jij het zegt. ;)
Geef het een paar weken, zo gaat dat altijd.
RDR2 is al 118 dagen ongekraakt aldus crackwatch.com

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee