Sony toont woensdag tijdens PlayStation State of Play nieuwe PS4- en PS5-games

Sony belooft tijdens het aankomende Playstation State of Play-evenement verschillende games voor de PlayStation 4 en 5 te laten zien. De livestream is op woensdag 27 oktober om 23.00 uur Nederlandse tijd te zien via Sony's officiële kanalen. Het evenement duurt grofweg 20 minuten.

Tijdens het aankomende Playstation State of Play-evenement zal de focus ditmaal op games van derden liggen, zo laat Sony in een blogpost weten. Het bedrijf belooft meer details over reeds aangekondigde games en enkele nieuwe onthullingen van nog niet eerder aangekondigde titels. De livestream is onder meer op Twitch en YouTube te bekijken.

Sony geeft nog niets prijs over de games die tijdens het evenement getoond worden. Er zijn verschillende games die in aanmerking zouden komen, waaronder Ghostwire: Tokyo, Stray en Final Fantasy 16. Daarnaast komt Call of Duty: Vanguard begin november uit. Activision en Sony hebben al jaren een beperkte deal over de promotie van nieuwe Call of Duty-games. Games als Horizon Forbidden West, God of War Ranarök of de pc-versie van God of War uit 2018 zijn in elk geval uitgesloten aangezien deze gemaakt worden door studios van Sony zelf.

Afbeelding via Sony

Door Yannick Spinner

Redacteur

22-10-2021 • 21:13

140 Linkedin

Reacties (140)

Wijzig sortering
Hopelijk kondigen ze nu echts eens aan dat VRR naar de PS4 en PS5 komt, we wachten nu al twee jaar op deze feature...
Ik heb geen PS(5) maar op basis van de track record van Sony met betrekking tot feautres in toekomstige firmware upgrades kan ik je zeggen dat je nog heel lang kan wachten, en als je wat krijgt dan is het een half gebakken oplossing, zie de Mediatek soc discussie op de Sony tv's, of de zogenaamde PS5 ready tv's, vrr gedoe, enzovoort.

Ik probeer oprecht Sony of de PS niet te bashen, de laatste tijd valt het mij persoonlijk op dat er steeds meer klachten zijn over de tv's van Sony en de PS. Ik was (pc gamer/xsx) namelijk van plan om een PS5 te kopen (even de verkrijgbaarheid daarbuiten gelaten), en dat vooral voor de exclusieve games als Uncharted, Last of Us, New Horizon, God of War (nog nooit gespeeld), enzovoort maar op basis van de slechte track record toch maar gekozen om het niet te doen en PS4 te lenen van een kameraad om Last of Us 2 te kunnen spelen.

/edit, best jammer dat mijn mede-tweakers van mening zijn dat dit een zeer 'ongewenst' reactie is.

[Reactie gewijzigd door EN-IS op 23 oktober 2021 14:01]

Ik heb geen PS(5) maar op basis van de track record van Sony met betrekking tot feautres in toekomstige firmware upgrades kan ik je zeggen dat je nog heel lang kan wachten, en als je wat krijgt dan is het een half gebakken oplossing, zie de Mediatek soc discussie op de Sony tv's, of de zogenaamde PS5 ready tv's, vrr gedoe, enzovoort.
Ze zijn inderdaad niet altijd de snelste. Maar de beeldverwerking chips van Sony zijn de beste op de markt. De huidige soc's zijn meer dan prima om alles op te vangen. Denk dat je alleen het nieuws van de xh90 hebt gevolgd.
Ik probeer oprecht Sony of de PS niet te bashen, de laatste tijd valt het mij persoonlijk op dat er steeds meer klachten zijn over de tv's van Sony en de PS.
Het is maar net wat je leest. Als je veel artikelen over Samsung leest dan zal je daar ook veel klachten over lezen, idem LG. Dan kan je helemaal geen product meer kopen. Als je uiteindelijk je dan in de producten verdiept weet je waar de pijn punten zitten. En dat het maar sommige modellen zijn.

De ps5 is inmens populair en omdat vrr er nog niet is ga je geen ps5 kopen? Dan doe jij jezelf echt te kort. De ps5 is inmens populair en een enorm goede console. Ben ook erg benieuwd naar de echte reden waarom je geen ps5 hebt genomen. Wat mis je precies?

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 22 oktober 2021 23:29]

Volgens mij schreef hij toch echt vrr te missen....
Lees zijn reactie nog eens. Want dat zegt hij helemaal niet.
Ik zou even de video van HDTVtest kijken over de nieuwe VRR implementatie van de sony tv's.

Die is om te huilen.
Ik heb hem gezien. Vandaar dat er ook in mijn tekst staat, zeker alleen het xh90 nieuws gelezen.
Sony wás altijd de beste met beeldverwerking maar is echt ingehaald door lg en samsung. Tegenwoordig ontloopt het elkaar niet. Hoe fantastisch die console ook is, er zijn ook nog maar 2 games die je op ps5 moet spelen en dat is astro en ratchet. Plus, het argument dat vrr voor iemand onbelangrijk is kan jij niet bepalen. Als je van pc komt kan je echt niet leven met stotterend beeld.
Sony wás altijd de beste met beeldverwerking maar is echt ingehaald door lg en samsung.
Geen idee waar je deze informatie vandaan hebt. Maar deze is niet juist. Bekijk maar even de testen op o.a. Hdtvtest.
Het verschil is zo klein. Een gemiddelde kijker ziet het niet meer. En ik ben een pc gamer, ik zie het ook niet.
Een tv is wel wat meer dan alleen gamen. Ik heb het over de beeldverwerking chips. Die zet je bij gamen nou juist uit....
Ik mis bij de ps5 serieus de VRR, dolby atmos en uiteindelijk ook dolby vision. Daarom is het voor mij deze generatie de Xbox series x geworden waar ik boven verwachting tevreden over ben. Zou voor geen goud willen ruilen met de lawaaierige ps5
Ik heb geen XSX, dus ik kan niet vergelijken, maar op basis van mijn paar maanden met een PS5 kan ik moeilijk geloven dat de XSX stiller is "staat hij wel aan? Ik kan hem niet horen?".
Zou voor geen goud willen ruilen met de lawaaierige ps5
Ik heb ze hier beide staan en ik kan nou niet zeggen dat de ps5 meer lawaai maakt.
Ik mis bij de ps5 serieus de VRR, dolby atmos en uiteindelijk ook dolby vision.
Als elke game gewoon stabiel draait op 30/60 of 120 fps is vrr overbodig. Dolby vision zie je bij games het verschil niet t.o.v. Hdr10

Ik heb beide machines. Maar de series x staat eigenlijk nooit aan. Vooral omdat er ook geen games voor zijn.
Als elke game gewoon stabiel draait op 30/60 of 120 fps is vrr overbodig
In een ideale wereld zou dit zeker het geval zijn, maar dat is gewoon niet de realiteit ook niet op de PS5.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 25 oktober 2021 09:25]

Gost, daar Klopt niks van wat je zegd.
In de gamepass zitten wel degelijk trippel a games zoas Gears 5, Halo, Forza en natuurlijk alle BETEHESDA games. Net als een hele boel 3th party game zoals alle Battlefield games, Destiny en de star wars games.
En als je de lijst met beschikbare games er bij zoekt die 120 FPS ondersteunen dan zie je wel dat microsotft dit beduidend beter voor elkaar heeft dan sony

https://www.techradar.com...games-with-120fps-support
Als of Sony wel een vette next gen only game heeft :+
VRR is verder ook handig voor slechts een kleine hoeveelheid games. Bijna alles wat ik ondertussen heb gespeeld op ps5 heeft een locked framerate. Het is een handige feature maar er zijn andere zaken die hoger in de pikorde staan.
Als ik jouw was mooi op PC blijven en ergens in 2023 kijken naar PS5 Slims of PS5 Pro dan zijn de games van nu die 70€ kosten naar een 30€ of minder gezakt en dan kun je ook wel een tweedehands PS5 Phat met een stapel spellen vinden voor een bedrag waar je nu alleen een kale console voor krijgt ;)
Nou, in het huidige tempo kun je in 2023 een PS5 alleen via marktplaats bemachtigen voor €800 🤔
Kijk eens naar de vorige generaties die hadden omstreeks 3 jaar Slim en Pro versies en deze discussie heb ik jaren terug ook al gehad over dat de PS4 Phats weinig meer waard waren na vernieuwde modellen en dat alle PS4 modellen weinig meer waard waren als de PS5 zou komen en beide zijn gebeurt zoals gezegd.

De PS5 Phat staat in 2023 voor omstreeks de 300€ op marktplaats en 400€ in de winkels en de PS5 Slim zal een 500€ nieuw kosten en de Pro een 700€ gaan kosten in de winkels die dan vervolgens weer gescalped worden als Sony hun zaken niet voor elkaar heeft dus ga daar voor maar vast sparen want de PS5 Pro zou dan richting de 1200€ gaan..
Denk dat je de tv afdeling van Sony niet als hetzelfde bedrijf met zijn als de games afdeling van Sony
Net dat airco's van Samsung verdomd weinig te maken hebben met de telefoons van Samsung ondanks dat de airco de app op een telefoon heeft draaien.

Zijn echt 2 aparte takken van sport.
Check hdtvtest op YouTube en vrr op Sony's nieuwste TV werkt heel slecht, laat zie die maar eerst fixen voordat het na ps komt want het ziet er slecht uit vrr van sony. Nou is ps een andere tak dan de tv de misschien werkt het als er update komt voor ps5 op ander merk wel heel goed.
Dat is niet Sony's nieuwste tv. Dat is een oudere tv die een firmware upgrade heeft gehad.
Ok niet helemaal thuis in de Sony tv's dacht dat het om een nieuw model ging met een uodate, meer LG en Samsung verstand van. Maar vrr werkt daar niet op helaas en dat voorspelt voor nu weinig goed. Op dit moment mis ik het nog niet echt op me ps5
In 120 mode zijn gewoon drops hoor, check df reviews maar. Ook draaien games op ps5 niet native 4k maar veel dynamic dus dan is makkelijker om 30 of 60 vast te houden.

[Reactie gewijzigd door gerrit-jan83 op 23 oktober 2021 20:08]

State of Play is gericht op games dus snap niet helemaal wat VRR er mee te maken heeft. Bovendien is het een vrij nutteloze feature omdat zowat alle PS5 games een locked framerate hebben.
Anoniem: 562971
@ari323 oktober 2021 11:58
Hopelijk kondigen ze nu echts eens aan dat VRR naar de PS4 en PS5 komt, we wachten nu al twee jaar op deze feature...
Maar dan.. Sony's First VRR Effort is a DISASTER - More Firmware Update Needed?
Dat is op een TV van 1,5 jaar oud, waarbij op release v.d. TV er nooit gemarket was dat het een VRR TV zou zijn. Die nu een BETA firmware heeft gekregen (word nog eens duidelijk gemaakt door de Youtuber die jij linked) heeft om dat te implementeren.

Dus ja, je krijgt nu een functie erbij (nog steeds in test) waar je destijds nieteens actief de beslissing had genomen om die TV daarvoor te kopen. Hoe is dit een faal voor die TV?

Dit is net zo als de "drama" in het LG C9 kamp van mensen waarbij men nu aan het janken is dat er geen Dolby Vision support is op 4K/120hz. Dolby Vision gaming bestaat net nog maar een paar maanden, dus ver na de release van de C9 (en je moet ook nog eens rekening houden dat die C9 dan een jaar eerder al in ontwikkeling zat intern)

Dus wederom janken om dingen waar je je TV destijds niet voor gekocht had. Zo blijf je aan de gang.
Dat is een faal voor Sony omdat ie waarschijnlijk een LG OLED evangelist is.

Ik zou geen enkel rationaliteit zoeken bij particulieren die een serieuze mening over tv's denken te moeten hebben.

Vooral veel bias is aanwezig over het algemeen en iedereen verdedigd zijn eigen merkje (for whatever reason).

TV's interesseren mij werkelijk geen zak overigens, heb ook iedere keer een ander merk.
Heb je een vrr tv of monitor?
Is er voor VRR geen hdmi 2.1 vereist? Dacht dit ergens gelezen te hebben maar kan ook zijn dat ik het verkeerd heb.
2 jaar? De console is nog geen jaar oud 😂 en VRR is overrated. Beter fix je gewoon de framerate in je game ipv een pleister plakken op je gebroken product
VRR is niet altijd nodig, maar is absoluut een grote verbetering in veel situaties. Met goede VRR kunnen de grafische instellingen van veel games omhoog. Ook al haal je dan niet continu dezelfde framerate, bijvoorbeeld schommeling tussen 45 en 75 fps, en het voelt alsnog prima. Dat geeft altijd meer ruimte, en ook consolegames met unlocked framerate zullen soepeler draaien. Je voorkomt screen tearing zonder v-sync, en die techniek zorgt voor vertraging terwijl VRR informatie juist eerder op het scherm heeft staan.

Het is geen absolute noodzaak, en daarom wacht ik nog met de overstap naar HDMI2.1 totdat de prijzen lager zijn en de kwaliteit hoger. Dit artikel laat al wel zien dat monitoren op het moment bijna allemaal wel ergens steken laten vallen ten opzichte van het ideale voor gamers.

En "je gebroken product" is wel erg dramatisch niet? Elke pc-game kan stotteren afhankelijk van de hardware en de instellingen; dat heeft weinig te maken met "gebroken". Naast de mogelijkheid om de instellingen dan naar beneden bij te stellen, zou ik graag VRR als optie hebben.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 23 oktober 2021 10:22]

Elk* spel draait beter op de Xbox dan op ps5.
Wat is precies je bron? Want digital foundry zegt toch wat anders.
Ok troll. Ik wil je graag door verwijzen naar Digital Foundry
Staat op de agenda, jammer dat het altijd zo laat is.
Je kan ook gewoon de volgende ochtend kijken zodat je over de onzin trailers voor bijvoorbeeld CoD heen kan skippen. Werkt ook altijd zeer goed bij Nintendo Directs.
Niet dat ik het vervelend vind dat er trailers tussen de show zitten die mij niet aanspreken, maar wat wel een voordeel is van de trailers later terug te kijken is dat je ze dan vaak wel in 4K kunt kijken want live is het geloof ik maar 1080p.
En je kan kijken wat je wilt, en niet boeiend is overslaan :)
Begrijp ik ook maar het is toch leuk om met zn alle tegelijk iets te zien. Kan je ook gelijk over discussiëren, goed of slecht. Misschien ben ik gewoon ouderwets :)
Wat voor zin hebben nieuwe games als ik de huidige games niet eens kan spelen door geen beschikbare hardware.. nu nog in PS4 software investeren is weg gegooid geld omdat er dan mogelijk 10€ per spel bij komt om up te graden naar PS5 en investeren in PS5 hardware is weg gegooid geld omdat de kans groter is om via een scalper aan een Console te komen dan in de winkel één te kopen.

De PS5 is inmiddels al ruim een jaar op de markt nieuws: Sony gaat PlayStation 5 zelf verkopen in Benelux 6 maanden verder en er is nog niet eens een datum bekend om via Sony een Console te bestellen dus dat zal wel ergens in 2022 gebeuren of misschien gaat het wel over omdat het Sony teveel tijd en geld kost om zelf te regelen..

Één van de eerste regels van zaken doen is verkoop geen nee aan klanten en scalpers zijn eenmalige klanten die interesse in door verkoop van hardware hebben en geen interesse in de software hebben en de gamers die interesse hebben in meerdere software aankopen die kunnen tussen de pricewatch: Sony PlayStation 5 Wit, Zwart 600€ en 800€ voor een console van 500€ betalen.
Regelmatig de mediamarkt checken, daar heb ik hem vorige maand gewoon in de winkel gekocht.
Ik ga niet regelmatig even tussen de 5€ en 10€ aan benzine verstoken om even te kijken of er een console bij MM ligt...
Je kan de voorraad gewoon online controleren per winkel op de mediamarkt website.
Daar heeft hij het niet over om online de voorraad te bekijken maar bij deze https://www.mediamarkt.nl...766027.html?ga_query=PS5+ geen voorraad en pricewatch: Sony PlayStation 5 Wit, Zwart vanaf 900€ en https://www.budgetgaming.nl/ps5/playstation+5+console.html geen voorraad en https://nl.pepper.com/groep/ps5 geen voorraad en https://www.amazon.nl/Son...25GB-Europa/dp/B08LLZ2CWD geen voorraad etc. er is 23 uur en 50 minuten per dag geen voorraad en gisteren ook niet en vorige week ook niet etc.

Dat jij en anderen aan het ouwehoeren zijn dat je gewoon even een PS5 kan bestellen of ophalen is wel erg duidelijk door de prijzen die gevraagd worden of denken jullie dat de gemiddelde NL zo even 200€ extra zonder reden betaalt ? of dat web winkels ongwenste hardware en software bundles van 700€ zo door hun klanten hun strot douwt ?

De kale en officiële prijs voor een PS5 Disk is 500€ en die is nergens te vinden zonder hulp van bots en dat is niet normaal te noemen een jaar lang uitverkocht en dat de fabrikant toe kijkt maar dat feit kun jij en anderen niet aan met jullie tere zieltjes vandaar dat ik er ook niet praten mag.
Je kan ook een stockbot gebruiken. Die geeft een melding als er een online te koop is. Ik heb er zelf 2 op die manier gekocht.
Hey, het was maar een tip. Het is voor mij een wandeling van een half uurtje wat ik in alle rust en genot doe. Ik kan helaas niet ruiken waar jij woont.
Tja, dan heeft het voor jou inderdaad weinig zin. Ik heb wel een PS5 gekocht via een normale retailer (Bol), mogen er voor mij dan wel nieuwe games aangekondigd worden of moeten we wachten totdat iedereen een PS5 heeft?
Het gaat hand in hand.

Zolang de PS5 nog altijd matig beschikbaar is, is het ook minder interessant om dikke games voor het platform te releasen.

Ik wacht zelf lekker tot de PS5 beter beschikbaar is, leuk dat jij hem via een normale retailer hebt.

Dat is nog altijd lastig voor de meeste mensen.

Ik ga in elk geval geen geld uitgeven aan een platform waar de dekkingsgraad nog matig van is ivm online gaming.
Voor jouw wel en waarom zou ik het jouw niet gunnen maar voor mij maakt het niets uit waar Sony ook mee komt en mag ik van jouw dat zeggen ?
Wat voor zin hebben nieuwe games als ik de huidige games niet eens kan spelen door geen beschikbare hardware..
Er zijn miljoenen gamers die wel al een PS5 hebben, dus ja het heeft zin.
En ja de wachttijden zijn lang, maar wie zich pakweg een halfjaar geleden bij winkels op lijst liet zetten heeft er volgens mij ondertussen al lang een. Maar wie er gewoon een wil kopen als hij in de rekken ligt, zal nog wel een hele tijd mogen wachten, maar moet dan ook niet lopen klagen.
Als Sony en de web winkels een registratie systeem zou hebben dan kon ik en 10 miljoen anderen gewoon de PS5 bestellen en een maand later binnen krijgen of zelf ophalen uit de winkel maar dat vindt jij klagen dat een klant op een normale manier een product wil ?

Dit heel PS5 drama komt puur omdat een paar Aholes dachten ik kan wel 100€ verdienen en een andere A dacht ik wil wel 200€ extra uitgeven en de volgende A dacht dan vraag ik 300€ extra enz. daar ga ik niet aan mee werken.
Je had ook gewoon in het begin een reservering kunnen doen bij gamemania. Dan had je nu een ps5 gehad. Heb je blijkbaar niet gedaan. Dan moet je achteraf niet zeuren.
Ik ga niet een jaar lang een reservering laten staan en volgens mij was GM juist één van de winkels die zelf mijn pre order na 2 maanden geannuleerd heeft.
Was niet nodig geweest. Meeste mensen hebben hem binnen een paar maanden ontvangen. Als je iets beter je best had gedaan dan had je nu een ps5 gehad.

Grappige is dat je wel heel veel tijd steekt in het klagen dat er niks te krijgen is. Maar een beetje tijd steken om een ps5 te krijgen is teveel moeite... 8)7
Moet je bij GM zijn en het ging toen ook om een kale PS5 + controller en hun verkopen dat niet eens meer dus misschien vandaar de annulering want het zijn allemaal Bundles geworden vanaf 700€ en ik ga dat bedrag niet voor wat plastic en metalen uitgeven om een paar spellen te kunnen spelen.

Het gaat niet om tijd en moeite of centen het gaat gewoon om principes dat je als klant bij Sony niets voor stelt en dat zeg ik al jaren en blijf het doen want Sony geeft elke generatie sinds de PS3 redens om hun product zowel hardware als software tweedehands te kopen.

Met deze generatie dat Sony niets regelt om bij hun een PS5 te kunnen bestellen terwijl dat bij de rest wel kan o.a Microsoft en omdat Sony weer extra geld voor al eerder verkochte software vraagt terwijl Microsoft het gratis aan bied zorgt ervoor dat ik alles op XB nieuw koop en alles op PS tweedehands koop.

Maar dat vindt jij niet een logische reactie ? dat jij de BS van Sony slikt moet jij zelf weten maar haal mij niet naar jouw niveau en noem het klagen want ik heb er vele en goede redens voor en Sony blijft die redens maar geven en hun zullen het lesje ook nooit leren dus mogelijk wordt het weer een PS3 verhaal door ego en hebzucht.
Zat te krijgen en beter zoeken ! heb de seris X 3080Ti en Ps5 al van de 2de week release !

OOk via het buitenland zijn de systemen veel meer te krijgen.
Er zijn ruim 10x zoveel PS5s verkocht als de PS4 in t eerste jaar. Er zijn er meer dan genoeg voor de vraag die verwacht was, alleen werd de vraag vele malen hoger.

Het is echter extreem simpel een PS5 op de kop te tikken als je gewoon even een Discord server joined en voor een paar dagen de boel licht in de gaten houdt.

In Nederland maanden terug al 3 op de kop getikt voor de marktprijs en in Londen nu 2 binnen een week en daar bovenop een 3070ti, allemaal voor MSRP.

Al dat gezeik over beschikbaarheid, er zijn ruim 10 miljoen consoles verkocht..in een jaar waar Philips niet eens medische apparatuur kan leveren wegens chip tekorten
Waarom moet jij 5 PS5s hebben?
Want types als jij zijn nu net het probleem.

Ik heb het echt veelvuldig geprobeerd, maar heb al een jaartje pech. Dus om nou te zeggen extreem makkelijk.
Dan zijn er dus niet genoeg voor de vraag, want ze liggen niet op voorraad in de winkel en zijn online overal uitverkocht.

Bij beschikbaarheid zijn ze binnen enkele minuten uitverkocht. Dan zijn er wederom dus niet genoeg voor de vraag.
Volgens mij moet je iets verder kijken dan je neus lang is. Niemand had deze immense vraag vooraf kunnen inschatten, gebaseerd op historische data en de markt ten tijden van productie. Daar komt dan een pandemie en een chip tekort bovenop, en alsnog weet Sony 10+ miljoen consoles te verschepen binnen een jaar. Ik heb er voor mezelf en vrienden 5 weten te krijgen, zonder meer dan een kwartier tijd te spenderen. Als je er een had gewild, had je die al ruimschoots kunnen hebben.

Overigens liggen ze in Londen ondertussen met grote regelmaat voor de ramen in de winkels.
Waarom reageer je op de man? Ik geef alleen aan dat je opmerking over vraag-aanbod niet klopt.
Het gaat toch heel duidelijk om de verwachte vraag, die ze ruimschoots hebben volbracht.

[Reactie gewijzigd door Gubbel op 25 oktober 2021 09:27]

Maar wat is nu je probleem dan? Je wil graag een ps5? Dan kan je er toch een beetje moeite voor doen? Zo niet, dan koop je er geen. Al dat gezeur de hele tijd over de beschikbaarheid.
terwijl Microsoft en Nintendo hun zaken voor elkaar hebben.
Alleen de series S en de switch zijn leverbaar. Consoles met een simpele chip. De duurdere chips in de ps5 en series x zijn er niet. Dus ook Microsoft kan geen series x leveren.

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 23 oktober 2021 14:50]

Als je nu nog geen ps5 hebt via een retailer, dan heb je ook niet echt je best gedaan .
ik had hem voor vorige kerst via een telegram app groep van Amazon.
Die groep bestaat nog wel trouwens dus je bent (nog) niet de enige. succes!
Ik heb bij meerdere sites een bestelling gedaan en deze zijn door de web winkels geannuleerd of ik hoor er niets meer van en heb na maanden het zelf geannuleerd dat is toch niet normaal of wel dan om een half jaar op een product te wachten terwijl een ander in die zelfde tijd meerdere producten voor winst heeft verkocht.

Als bedrijf faal jij dan maar na een jaar interesseert het Sony nog steeds niets dus dan moet ik maar meer mijn best doen ? nee dank je als Sony niet wil dat ik nieuwe hardware en software koop prima dan koop ik alles wel tweedehands.
Pandemie gemist? Chip tekorten gemist? Iedereen in de markt heeft hier last van.
Chip te kort heeft er niets mee te maken om jouw product bij een klant te krijgen in plaats van nu dat bots in gezet worden om producten bij klanten weg te houden om het dan voor meerprijzen weer te verkopen.

En nee er zijn genoeg XB series S in de winkels te verkrijgen en te bestellen en zelf officieel via Microsoft te bestellen en ik heb een XB series S en het werkt prachtig maar ik kan er geen Demon souls mee spelen..
En nee er zijn genoeg XB series S in de winkels te verkrijgen en te bestellen en zelf officieel via Microsoft te bestellen en ik heb een XB series S en het werkt prachtig maar ik kan er geen Demon souls mee spelen..
Komt omdat niemand dat ding wil hebben. De series S is ook vaak in de aanbieding voor 250 euro. Series x is ook overal uitverkocht

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 23 oktober 2021 14:33]

Hoe weet jij hoeveel XB series S aantallen zijn verkocht als die informatie niet openbaar is ;) er zijn iets van 6 a 7 miljoen XB series SX in totaal zijn verkocht en denk ik dat een 30% a 40% Series S zijn dat is niet niets en een 30% a 40% meer beschikbaar via Microsoft dan Sony met 0% in NL.

Inderdaad een 250€ in de aanbieding of een 300€ met gratis spel van 60€ dat is een koopje tegen over een kale PS5 van 400€ en 500€ of meer via web winkels die er nog even een bundle van 100€ tot 200€ erbij proppen en via scalpers ben je al 600€ a 700€ verder voor een kale PS5.

Je bent op het moment alleen al voor een nieuwe videokaart die vergelijkbare met de XB series S is een 200€ a 250 kwijt terwijl de Series S iets van 80% van de spellen heeft die op PC zijn dus waarom zou er niemand interesse in de Series S hebben ?

Wat interesseert mij nu de resoluties als er toch Pro versies komen dus ik speel liever een spel dan niets en Microsoft bied die optie en Sony doet dat niet net als met het verschil tussen Sony en Microsoft als het om upgrades gaat en daar voor met Backwards Compatibility.

Zolang Playstation spelers blijven doorslikken gaat Sony gewoon door met melken maar ik doe dat niet en jij en anderen zullen dat maar accepteren moeten en anders maar niet dat interesseert mij dus weer niets en het is hier een openbaar forum.
Er is ook een kans dat Hogwarts Legacy word getoond. Sony heeft namelijk marketing rights.
dit zou echt fantastisch zijn maar ik betwijfel het eerlijk gezegd.
Zou leuk zijn om daarvan gameplay te zien.
Ik begin nu toch wel een beetje de E3 te missen, iedereen en z'n moeder heeft tegenwoordig een eigen evenement. Bij de E3 had je alleen in één keer, daar leefde je naar toe, nu met al die presentaties door het jaar heen is alles zo gespreid en is de beleving weg.
ttegen de tijd dat je zo'n PS5 kan kopen, en geleverd kan krijgen is de PS6 al in de aankodiging.
Had er graag ene gekocht, game incidenteel, maar dit is niet normaal meer, als je zo'n ding niet gefabriceerd en gedistribuurd krijg, introduceer het dan ook niet, want dit gaat nergens over.
in turkije op het vllegveld stonden overigens ze te koop voor 1100-1300eu.
Je zou bijna denken dat een globale pandemie en handelsoorlogen problematisch is gebleken :o
Zo heftig is het ook weer niet, het is verre van "te laat" oid. De meeste titels die aan het eind van de levensduur van je PS5 zijn uitgekomen moeten nu nog worden uitgebracht. Veel is zelfs ook gewoon voor de PS4 beschikbaar als je die al hebt, vaak met gratis upgrade voor je later aan te schaffen PS5. De titels die er nu al wel zijn iets later spelen is ook geen enorme ramp lijkt me, zeker niet als je slechts incidenteel gamed... maar ik begrijp de frustratie wel.
Ik weet niet of je het weet maar er is een wereldwijd tekort aan chips daar kan Sony weinig aan doen. Handelaren dat zijn de gene waar je kwaad op moet zijn.
Die zijn de gene die alles op kopen om er dikke winsten mee te maken.

Sony zou best meer PS units willen maken maar ze zijn weer afhankelijk
Van AMD welke weer klant is bij TSMC.

En geluk is dan wel dat Apple en AMD een stapje voor hebben bij tsmc. Maar duurt nog zeker een jaar voor we weer op niveau zijn . ASML draait op volle toeren kan ik je vertellen.
Dat is iets overdreven.. maar in 2023 zullen er Slim en Pro modellen komen dus de huidige Phats van nu met gemiddeld 700€ zullen dan naar een 400€ of minder zakken dan zou PC gaming nog een betere houdbaardheids datum hebben dan consoles.. als je nu een videokaart koopt van 700€ dan zal die in 2023 nog wel een 500€ waard zijn.
Denk een prijs verhoging :9 Nu maken op elke ps5 verlies.
nee hoor. De digital edition was al vrij snel winstgevend, en de reguliere versie sinds +/- juni 2021.
Ja vind je het gek met zulke hoge prijzen voor digital games. Dan kan je makkelijk verlies lijden op je hardware want de consument heeft geen keus dan de belachelijke hoge prijzen in je store te slikken.
Dat je verlies kan lijden op je hardware (wat vrij gangbaar is bij nieuwe consoles) staat los van het feit dat de hardware zelf inmiddels winstgevend is.
Prijzen van de games worden bepaald door de uitgevers. Niet door Sony.
Klopt, en Sony pakt daar 30% van.
Daarom zijn op lange termijn Sony first party games ook het duurste :+ tenminste de rest zakt eerder in prijs of heeft Sony geen zeg over hun eigen Studio's ?
Kwalitatief zijn het ook de betere games. Dus logisch dat je daar voor moeten betalen.
Hoe vaak ga jij jezelf tegen spreken ?
Wie koopt dan ook games in de eerste maanden.. eerst de volle 70€ betalen terwijl de games binnen een half jaar met 30% a 40% korting worden aangeboden en dan nog een 20€ a 30€ per seasonpass dus totaal een 130€ a 140€ om alles vanaf day 1 te spelen..

Terrwijl er binnen 1 jaar een Ultimate edition voor 90€ wordt aangeboden met 2 a 3 dlc packs en na 1 jaar gaat die Ultimate edition al richting de 60€ dus ik wacht altijd even dan krijg je meer content en betere kwaliteit voor minder geld :)
Ghost of Tuteshima is nog steeds flink aan de prijs. Was het maar zo dat die al in prijs gedaald was.
40 euro is flink aan de prijs?
Mensen die niet afhankelijk zijn van mam's zakgeld?
Kuch.. GTA 6.. kuch kuch👀
Dat zou wel mega dom zijn van rockstar zo vlak voor de release van de GTA trilogy. Daar gaat het marketing geld inzitten de komende tijd, het is immers een full price release.
Dan mogen ze wel opschieten met die promoties. Ze hebben nog 2,5 week
Nah .... denk het niet 😂
Dat zou echt fantastisch zijn.
Mijn gevoel zegd gta 6 een korte teaser
Ik vermoed dat de Apple Music app voor de PS5 hier wordt aangekondigd.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee