Gran Turismo 7 bevat meer dan 400 verschillende auto's

Ontwikkelaar Polyphony Digital heeft een nieuwe trailer voor Gran Turismo 7 online gezet, waarin het aantal wagens in de game wordt bevestigd. De racegame zal bij release meer dan 400 bolides bevatten waar spelers in kunnen rijden.

In de trailer zijn verschillende wagens te zien die beschikbaar zullen zijn in de nieuwe Gran Turismo-game. Hoewel een complete lijst met alle beschikbare wagens in de game nog niet is gepubliceerd, bevestigt de ontwikkelaar wel dat spelers ruim 400 auto's kunnen verwachten in Gran Turismo 7.

In een eerdere blogpost benadrukte de ontwikkelaar al dat het verzamelen van auto's een belangrijk onderdeel zal zijn in de game. In de video zijn verschillende modellen te zien, van moderne hypercars tot aan echte oldtimers. Spelers kunnen de auto's die ze verkrijgen in de game upgraden, tunen en personaliseren.

Het is de bedoeling dat Gran Turismo 7 op 4 maart 2022 verschijnt voor zowel PlayStation 4 als PlayStation 5. Gran Turismo 6 stamt alweer uit 2013 en verscheen voor de PlayStation 3. Op de PlayStation 4 werd geen nieuw deel in de serie uitgebracht, maar een losstaande titel: Gran Turismo Sport. Deze game richtte zich voornamelijk op online racen en bevatte geen uitgebreide singleplayercampaign zoals de voorgaande games in de serie.

Door Robert Zomers

Redacteur

26-10-2021 • 19:33

114 Linkedin

Reacties (114)

114
112
67
1
0
27
Wijzig sortering
Deze game richtte zich voornamelijk op online racen en bevatte geen uitgebreide singleplayercampaign zoals de voorgaande games in de serie.
Maar dat is helemaal niet waar. Het klopt dat GT Sport in het begin niet enorm veel singleplayer content had, dat is echter binnen een jaar na de release opgelost met een flinke lading gratis patches. De game zit inmiddels bomvol met singleplayer content. Zoveel dat het niet onder doet voor eerdere titels.

Naast de arcade mode, is er een zeer uitgebreide driving school (48 missies), mission challenges (64 missies), circuit ervaring (ieder circuit, inclusief DLC) en GT League met enorm veel races (301!), van korte beginner races tot een stuk of 24 1-uur endurance races. En dat is allemaal gratis toegevoegd. Dan is er nog de (betaalde) Lewis Hamilton uitdaging. Ook is er een extreem uitgebreide foto mode, op zowel ingame locaties als speciale locaties.

Zelfs in de sport mode vind je veel spelers die nooit online racen, maar zich puur richten op de wekelijkse kwalificatie klassementen.

In totaal zitten er bijna 340 auto's in de game, waarvan c.a. 50% als gratis DLC is toegevoegd en je allemaal kan ontgrendelen via de singleplayer.

Wat wél ontbreekt is de uitgebreide tuning, althans, de performance tuning zit wel in de game, alleen is de aankoop hiervaan enorm versimpeld. Tevens is er geen uiterlijke tuning (uiteraard wel stickers e.d, maar geen spoilers, splitters, etc). Ook is er geen 2e hands markt.

Als je puur gaat kijken naar het aantal uur aan races en uitdagingen dat in het spel zit, dan komt het behoorlijk in de buurt van andere Gran Turismo games. Ter vergelijking, GT6 had c.a. 230 league races, GT Sport dus 301, en over het algemeen zijn de races in GT6 nog korter ook.

Ik kan iedere singleplayer speler van harte aanraden om eerst nog GT Sport voor een prikkie te halen. De game is met enige regelmaat afgeprijsd naar 10 euro, ziet er nog altijd fantastisch uit zonder ooit een frame onder de 60 te droppen, en bevat dus genoeg SP content om je wekenlang bezig te houden.
Uiteraard is er veel gratis toegevoegd, je hebt tenslotte een product gekocht wat verre van af was tijdens de release. In de jaren na de release is de game verder afgemaakt door toevoeging van content als auto's en circuits.
Ik kan dit be-amen, in het begin was het nogal karig qua content, maar het spel lijkt in de verste verte niet meer op de day one release.

Ik speel het nog regelmatig, met veel plezier.
Ik begrijp niet dat VR niet gepushed wordt door game ontwikkelaars. In zo'n game kun je jezelf maanden in verliezen.
VR voor PS5 is nog niet beschikbaar, dus dat zal vast een belangrijke reden zijn.
Het is zowel een PS4 als PS5 release.
De geruchten voor een PS5 VR gaan al tijden, dus ik snap wel dat ze het nu niet gaan ontwikkelen voor de PS4 VR. En to be honest, die VR-bril is behoorlijk outdated qua resolutie en schermkwaliteit. Dan zou ik als developer lekker achter de schermen werken aan een mogelijk nieuwe techniek en die update releasen zodra de PS5 VR het licht ziet.

Het is ook opvallend dat Capcom voor Resident Evil VII een uitgebreide VR mode heeft gemaakt, terwijl deze bij VIII afwezig is. Daarbij krijg ik toch het idee dat het wel degelijk bestaat, maar nog wacht op de nieuwe bril van Sony.

Daarnaast hoop ik dat Sony ook de toegevoegde waarde van VR gaat zien want vanuit hun eigen studio's is er maar weinig VR-content gekomen. Ik zou bijvoorbeeld graag een game van Guerilla of Santa Monica zien die zich volledig op VR richt.
de ps5 vr is zelfs al aan gekondigd
Ja, true. Ik doelde meer op een fysieke verschijning + releasedate & prijs.
Zelfs de ps5 heeft de horsepower niet voor een goede ervaring. Scherpte op afstand is zeer belangrijk voor simracing. Mijn rtx3090 trekt een oude simulator (assetto corsa) net tot aan de 90fps zelfs al met verlaagde resolutie. Of we moeten een foveated rendering headset hebben op de ps5 met eyetracking, dan zie ik het als een mogelijkheid.
Heb een PS5 gekocht voor GT7, baalde als een stekker dat het werd uitgesteld tot 2022...

Qua hoeveelheid merken en modellen vind ik het niet heeeel spannend.
Als de aanwezige modellen maar goed in elkaar zijn geprogrammeerd.
Rij overwegend GT3, hoop dat die wel zoveel mogelijk aanwezig zijn.
Als de aanwezige modellen maar goed in elkaar zijn geprogrammeerd.
Dat inderdaad! Is daar iets over bekend? In voorgaande GT-delen was er ook een tweedeling tussen auto's die compleet opnieuw werden geprogrammeerd, maar was het gros van het wagenpark een overzetting van de modellen van de voorgaande game. Dan leek het aantal auto's heel indrukwekkend, maar was een groot deel van die auto's ook zichtbaar "lelijker".

Dat gezegd hebbende is mijn ervaring dat het aantal auto's in GT vaak overkill is en een racegame niet beter wordt als er meer dan 50 auto's inzitten (en dat is al veel). Ik zie liever aanzienlijk meer circuits om te masteren met 1 auto, dan 400 auto's om een enkel circuit onder de knie te krijgen.
Als je kijkt naar het aantal klasses waar je in kan racen, dan is 400 auto's helemaal geen overkill. Je wilt binnen een raceklasse toch ook wat te kiezen hebben?

En het aantal circuits is volgens mij nooit een issue geweest bij GT.
Ik kocht mijn PS3 voor GT5. Wat een teleurstelling vond ik dat eerlijk gezegd. Ik was destijds nog GT2 gewend, en daar raakte ik maar niet uitgespeeld. In GT5 was die diversiteit wat mij betreft te ver teruggebracht.
Nu je het zegt, mijn PS3 kwam ook in een bundel met GT5, maar ik was daar ook best snel op uitgekeken.
Was dat niet enkel "Gran Turismo 5 Prologue"?
Dus enkel de demo/beta versie, omdat de uiteindelijke GT5 te lang op zich liet wachten.
Nee, het super slim model had GT5 en dat andere bekende spel. Ik kom er niet op.
En hoeveel als je de skylines niet mee telt? :P

Ben erg benieuwd, hoeveel 100 ook al genoeg zou zijn VOOR MIJ. Zin in een racegame op de ps5.
Ha, ik zat precies hetzelfde te denken. Waarschijnlijk een R32, R33, R34, R35 ("oude" en facelift model) en die allen in GTS en GTR variant en dan ook nog met team liveries.
Vergeet de Nismo varianten niet, en de C10 oer-GTR.. en zo kunnen we nog wel even doorgaan. :P
Je kunt nooit genoeg Skylines in een racegame hebben wat mij betreft, maar Polyphony Digital kennende zullen er aardig wat zijn.
Niet slecht, zal mooi divers zijn dus veel opties.

Forza Horizon 4 heeft er momenteel 752 (begon met 460) en FH5 zal beginnen met 520 + 42 van de Car Pass DLC en later wordt er meer toegevoegd (dat is te verwachten).

https://www.windowscentra...20the%20Car%20Pass%20DLC.

https://racinggames.gg/fo...-many-cars-will-there-be/
Niet slecht, zal mooi divers zijn dus veel opties.
Nou ben benieuwd of dat wel zo divers wordt. Gran Turismo staat er ook om bekend om van elke Skyline of Supra 35 versies toe te voegen. Dat krikt het totaal dan wel lekker op.
Zover ik weet komen de auto’s uit GT Sport ook naar GT7. Dan wordt het al lastiger om 85 Miyata’s en 107 Skylines toe te voegen. Hopelijk blijft er ruimte over voor wat rallykanonnen uit de groep C en de Sierra Cosworth RS500.
de makers van GT hebben de reputaties om auto's van meerdere versies terug rechtstreeks te importeren in de nieuwe GT.
Is vaak ook merkbaar dat die dan een pak minder polygonen bevatten.
Miyata, die spelling heb ik nog niet eerder gezien
Bestaat toch al sinds 1881.
Niet met een "y" toch?
Mr Miyagi's Miata....
Ja, als fietsenmerk. De auto die wij hier kennen als MX-5 is toch echt Miata
Miyata is een Japanse producent van fietsen en brandblussers.
Miata is een Mazda MX-5.
Daarmee zijn ze sinds Gran Turismo Sport gestopt. Van de 330+ auto's in GT sport zijn er 3 Skylines (R32, 33 en 34, vanaf de 35 is het toch wel een helemaal ander model) en 5 Supra's. Daar komen dus zo'n 100 auto's bij van wat ik had gelezen. Dat zullen vooral verschillende type wagens zijn.

Je kan ook de Sport list hier vinden: https://www.gran-turismo.com/nl/products/gtsport/carlist/
Vier Supra's als je alleen straatversies telt, en twee racewagens. En alleen het nieuwste model heeft twee versies (2019 en 2020). De andere twee zijn van 1988 en 1997, dat zijn echt compleet andere auto's.

Voor de volledigheid het aantal Miata's: welgeteld twee, de NA en ND.
'Het is de bedoeling dat Gran Turismo 7 op 4 maart 2022 verschijnt voor zowel PlayStation 4 als PlayStation 5.'

Dat zal wel ergens in 2024 worden dan.
Idd, bijna alle GT's zijn later uitgekomen. Best wel ontopic.

extra on topic: 400 niet echt boeiend... dat is GT eigen. Meer zelfs.
Anoniem: 159816
@Xfade26 oktober 2021 20:14
Ja, dat aantal is wel zo'n beetje standaard voor de grote first party race games.
Bij Sony wel tenminste...
Ook bij andere ook hoor, Forza Horizon 4 heeft 450+ auto's en deeltje 5 meer dan 500 stuks.
Het gaat er meer over dat Sony first party race games nooit op tijd uitkomen.

Forza Horizon 5 is klaar en staat al op mijn hardschijf te waren voor 9 november.
Ik ben benieuwd hoe lang na de release de mogelijke PC port zal verschijnen en wat er aangepast/toegevoegd wordt t.o.v. de console versie.
Al sinds de eerste GT wordt er gevraagd naar een PC port en die is er nooit gekomen. Denk niet dat Sony met concurrent MicroSoft op de achtergrond er belang bij heeft dat haar flagship titles op andermans hardware draaien.
Sony heeft Horizon al naar de PC gebracht, er gaat meer volgen.
Sony? Of Microsoft?....
Hij bedoelt Horizon: Zero Dawn, niet Forza Horizon. (Moest zelf ook twee keer nadenken)

Hij heeft wel gelijk dat Sony hun business-strategie heeft aangepast en meer games gaat porten in de toekomst. God of War komt volgend jaar ook uit, dus waarschijnlijk gaat Sony hun exclusives na 2-3 jaar naar PC brengen.

[Reactie gewijzigd door deknegt op 27 oktober 2021 09:06]

Ah juist. Die had ik even niet helemaal in de smiezen! Da's idd een interessante ontwikkeling, maar ik betwijfel of een titel als Gran Turismo de PC gaat halen eerlijk gezegd, maar het zou toch wel fantastisch zijn als dat zo is.
Ik denk Sony, ik neem namelijk aan dat hij Horizon Zero Dawn bedoelde.
Als de voorraad problemen zo blijft denk 2/3jaar anders 5/6 want ze verdienen dan weinig aan de consoles sales dus licht gewoon hoe de chip tekorten enzo maar natuurlijk dat de chip problemen snel voorbij is 😉
Ik hoop maar 1 ding en dat is dat het geluid van de auto's deze keer wel fatsoenlijk klinkt.
De vorige Gt games niet gespeeld vanwege het zogenaamde stofzuiger geluid, echt ik kon er niet tegen.
Dat heeft Forza toch beter voor elkaar.
Dit is volgens mij in GT Sport (niet veel gespeeld) al opgelost.
Tegen de tijd dat je de Skylines, Lancers, Imprezas en GTOs ervan afgetrokken heb blijven er 12 over :P

Don't care, ik heb alle GTs gekocht, de eerste heeft mij de consolewereld ingesleurd. Het gebrek aan een echte GT heeft er mede voor gezorgd dat ik geen PS4 heb gekocht (dat, en twee jonge kinderen).

Nu maar hopen dat je een PS5 kan krijgen als het spel in de winkel ligt.
Je mag toch hopen dat de consoles in 2024 toch wel een keer voorradig zijn?
Mja, mag je inderdaad op hopen. Een zekerheid is het zeker niet. Chiptekorten (en scalpers) blijven een groot issue.
Ik hoop dat ze deze keer ook zoveel energie stoppen in de audio als de visuals ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee