Sony stelt racespel Gran Turismo 7 uit naar 2022

Sony heeft de PlayStation 5-exclusive Gran Turismo 7 uitgesteld naar 2022. Eerder zou het spel nog in 2021 verschijnen. Het is het eerste genummerde Gran Turismo-spel sinds PlayStation 3-game Gran Turismo 6 van eind 2013.

Wanneer in 2022 Gran Turismo 7 moet verschijnen, zegt Sony niet tegen GQ. Het uitstel komt door de coronaviruspandemie. Daardoor zou de ontwikkeling van het spel de laatste maanden langzamer hebben verlopen dan verwacht. Een uitgave in 2021 is daarom niet meer haalbaar, stelt Sony.

Gran Turismo 7 werd juni 2020 aangekondigd. Er zijn nog maar weinig details over het spel bekend. Wel lijkt de game van Polyphony Digital minder op e-sports te richten dan Gran Turismo Sport. Eerder leek het erop dat het spel in de eerste helft van 2021 zou verschijnen. Een concrete datum heeft Sony echter nooit genoemd.

In het artikel geeft Sony Interactive Entertainment-ceo Jim Ryan aan dat er meer PlayStation-spellen naar de pc komen. Het eerste spel is Days Gone, wat deze lente moet verschijnen. Days Gone is een survivalgame waarin twee bikers proberen te overleven na uitbraak van een zombievirus. Dit spel verscheen april 2019 voor de PlayStation 4. Tweakers schreef eerder een review van de PS4-versie van Days Gone.

Door Hayte Hugo

Redacteur

23-02-2021 • 20:20

98 Linkedin

Submitter: Elazz

Lees meer

Reacties (98)

98
94
37
6
0
49
Wijzig sortering
Eerst maar eens afwachten de laatste paar Gran Turismo's waren zo enorm afgedwaald van het origineel. Alles wat de game interessant maakte was eruit gesloopt. Ik zie nu dat ze in ieder geval weer parts hebben toegevoegd, dat is al een stuk beter dan enkel stats wijzigingen.

Ik hoop op weer een volwaardige game en geen half baksel omdat ze meer tijd nodig hebben een volledig spel te bouwen. Ik hoop op een goede career mode. Een realistische car handling. Schade modellen. Alles op 4 wielen te kunnen kopen en tunen. In game rijbewijs en licenties halen. Dat is voor mij Gran Turismo. De laatste paar games waren meer tech demo's dan goede en volledige games. En ik hoop op betere graphics. De graphics van de laatste paar waren veel te blurry. Ik kon het gewoon niet meer spelen.
De laatste paar? Alleen Gran Turismo sport wijkt af, maar Gran Turismo 6 was volgens mij een Gran turismo zoals vanouds? Welke onderdelen miste jij hier precies? Volgens mij was dit zeker geen tech demo, hier zaten 1200 auto's in en een volledige carriere modus. Heb je niet toevallig Gran turismo 5 prologue gespeeld? Dit zijn inderdaad uitgeklede versies.

Daarnaast dat je aangeeft dat de graphics veel te blurry waren dat ben ik zeker niet met je eens. Gran turismo sport is echt enorm mooi en scherp. Bij Gran Turismo 6 op de ps3 had ik ook niks te klagen.
Gran Turismo 6 was zeker niet zoals vanouds. complete zeer uitgebreide carreer mode, eerst je race licenties halen (wat opzich al een game is en heel leuk), dan allemaal verschillende type races en klasses om steeds verder te komen. Ook een volwaardige B spec mode.
Nee de laatste echt GT was GT5
Wellicht ben je wat te verwend met ps4 en ps5 graphics? Maar GT6 haalde alles uit de ps3 wat er in zat. Dit waren voor die tijd enorm goede graphics: https://www.youtube.com/watch?v=vn8ikN3gVSE
Wat een regelrecht rampzalige release van een nieuwe generatie consoles is dit gebleken zeg, wow. De consoles zelf zijn maanden na release amper te verkrijgen. De games die er voor uitkomen zijn stuk na stuk remasters / remakes van franchises die al jaren meegaan. Je moet bij die games zelfs ook al vaak de keuze maken tussen max performance of max graphics (was dat niet de hele bestaansreden van consoles om dat nu net niet te moeten doen in tegenstelling tot de pc?). Volgens mij nog geen enkele echt 1st party next-gen game voor xbox series X. Demon's Souls voor de PS5 (een remake van een game van 10 jaar geleden). Amper zicht op echte next-gen titels de komende maanden. En nu uitstel van één van de grote titels toch voor Sony van begin dit jaar naar volgend jaar. Lijkt mij toch dat de hardware release veel te vroeg kwam ten opzichte van de software die er voor ontwikkeld wordt.

Don't get me wrong, ik heb van elke generatie minstens 1 console, I want these babies to shine maar momenteel is het toch de PC die weer mijn interesse wekt (als er ooit nog eens een video kaart voor te kopen is daar natuurlijk).
Tja, welkom in de Covid-19 crisis wereld..

Ernstige tekorten en achterstanden qua producties en leveringen van computer-chips etc, en games die toch vrij lastig te maken zijn als hele studio's verplicht thuis moeten werken etc..
Toch wel geinig dat alles als oorzaak: covid-19 krijgt meegegeven. Vanzelfsprekend is dat een grote speler in deze release doordat alles en iedereen thuiswerkt, thuis zit etc. maar intussen duurt dat hele gebeuren al een jaar... je zou toch zeggen dat daar intussen enigszins op is ingespeeld?
Het zou logisch zijn als het volledig nieuwe titels betreft die pas in 2020 in ontwikkeling zijn gegaan. Maar in dit geval zijn ze toch al enkele jaren aan het sleutelen aan GT7. Het thuiswerken belemmert vooral de creatieve stadia van game development, ontwikkelen en optimaliseren kan perfect vanaf thuis en is geen goed excuus.

Al met al toch liever uitstel dan een CP2077 release (ookal werkt die nu bij mij op PC geweldig).
Covid-19 zal zeker niet helpen maar bij elke console release heeft aan het begin moeite met het leveren van consoles.
Ik denk dat je iets teveel aan covid + thuiszitten toedicht.

Ook in Nederland gaat de industrie, bouw, retail, logistiek en veel andere dingen gewoon continu door.
Iemand moet toch zorgen voor dat pak melk in het koelvak, dat nieuwe shirt op je deurmat, dat gerepareerde stuk vangrail etc.:
Lang niet iedereen zit thuis en digital development zoals bij deze game kan prima vanuit huis voor het grootste deel. In mijn ogen slechts een handig excuus want de releases van GT over de laatste jaren zijn keer op keer uitgesteld met vage redenen.
Voor de 1 een ramp voor de ander een zegen 😅

Heb de Xbox series X gekocht naast mijn main platform PC en de Switch en kom om in de backlogs.

De Xbox geeft mij kwaliteit die niet ver onder doet voor de pc met gamepass en een heel groot deel van mijn Xbox library. Nee ik hou het nog wel een jaar of zelfs langer vol zonder first party games 🙃
Misschien even het eerste jaar jaar van alle voorgaande consoles erbij pakken en je zult zien dat het echt reuze meevalt. Returnal komt volgende maand uit en binnenkort Ratchet & Clank, beide volledig exclusief op PS5.

Verder heb ik echt genoten van Miles Morales en Astro's Playroom. De 60 fps updates voor Ghosts of Tsushima en God of War doen het als nieuwe games aanvoelen. Heb Ghosts uitgespeeld en nu bezig met Game Mode + in God of War. Deze upgrades maken de PS5 het al waard. Ik heb ook niet alles op PS4 gekocht en dat zal voor de meeste mensen zo zijn. Waardoor die upgrades toch goede toevoegingen zijn. Control bijv. speelt uitstekend op 60fps en zat bij PS Plus, had de game anders nooit een kans gegeven.

Voor de lijstjes verwijs ik naar:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_5_games
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_4_games

Uitgegeven door Sony op PS4 jaar 1:
- Killzone Shadowfall
- The Last of Us Remastered
- Knack
- Flower, Flow
- Escape Plan
- Hohokum
- Dead Nation
- Infamous Second Son en First Light
- DriveClub
- MLB

Uitgegeven door Sony op PS5 na 4 en half maand:
- Demon Souls
- Spider Man Miles Morales
- Spider Man Remastered
- Sackboy A Big Adventure
- Astro's Playroom
- Destruction All Stars
- NioH remastered 1 en 2

Aankomend jaar 1 bevestigd:
- Returnal
- MLB
- Ratchet & Clank
- Horizon Forbidden West

Dan lijkt me de lineup van PS5 toch veel interessanter. Zeker als je de PS5 patches van Sony games meerekent terwijl dat niet mogelijk was op PS4.

[Reactie gewijzigd door Elazz op 23 februari 2021 21:01]

Je haalt het argument aan om te vergelijken met alle voorgaande consoles en vervolgens lijst je enkel titels op van PS4 en PS5. Voor mij was de PS4 ook maar een matige entry in de volledige rij van Sony consoles maar dit terzijde. Gamesradar heeft de vergelijking die jij wou maken effectief gemaakt en ik nodig je inderdaad eens uit om te kijken naar het verschil van de launchtitels nu tegenover vroeger. Best wel trieste evolutie.
Ik moet wel zeggen dat je enorm negatief bent. Heb je het nieuws het afgelopen jaar niet gevolgd dat er wereldwijd een pandemie is? Er is een enorm tekort aan chips, iedereen moet thuis werken, daardoor zijn veel producten vertraagd. Daarnaast zit iedereen thuis en kunnen ze nergens geld aan uit geven. Dit heeft gezorgd voor een enorme run op games, consoles videokaarten etc. Daarom is er bijna niks van hardware leverbaar.

De lineup is gewoon prima van de ps5. In het begin zijn er niet altijd enorm veel games beschikbaar. Logisch ook, want het risico is natuurlijk enorm hoog voor ontwikkelaars. De install Base is in het begin erg laag, dus je zal nooit veel aantallen verkopen als je een game lanceert bij de introductie. Dus logisch dat ontwikkelaars afwachten. Het is dus nu veiliger om een ps4 game te maken en een ps5 upgrade te leveren. Wat veel ontwikkelaars nu ook doen. Zelfs Sony brengt zijn games nog op ps4 uit. Zoals miles morales.

Het mooie van de ps5 dat hij de gehele collectie van de ps4 kan spelen en stabieler met een hoge framerate. Dus mensen hebben genoeg te spelen op de ps5.

Ik ga niet alle exclusives opsommen, want dat is hierboven al gebeurt. Maar ik vind dit zeker geen slechte launch. Als corona er niet was geweest was er waarschijnlijk ook geen productieproblemen geweest en had niemand geklaagd. Maar goed, je geeft aan dat je weer naar de pc gaat. Maar ook daar kan je geen videokaarten krijgen, zullen games vertraagd zijn door de corona pandemie. Ik kan mij niet voorstellen dat er geen ps4 games zijn die je nog niet hebt gespeeld en interessant voor je zijn. Die kan je dan perfect spelen op de ps5.
Heb je mijn post wel gelezen? De install Base van ps4 is 106 miljoen consoles. Die van ps5 momenteel 5 miljoen. Als jij een bedrijf hebt en moet kiezen tussen een doelgroep van 5 miljoen of 106 miljoen. Welke kies je dan? Ja juist... Dit zijn gewoon bedrijven die winst moeten maken. Als je een veel grotere doelgroep kan aanspreken dan ben je als bedrijf kapitaal aan het vernietigen als je dat niet doet. Dit heeft niks met corona te maken. Maar gewoon met economie.
Dat is ook een van de redenen dat er zo lang PS2 games gemaakt zijn. De userbase van die console was gewoon enorm.
Ik had het niet per se over de directe launch (day 1) maar vooral het eerste jaar en daaruit concludeer ik dat de PS5 toch betere releases kent (subjectief natuurlijk). Makkelijk te filteren in wikipedia om de eerste 12 maanden te vergelijken. Tijdens de PS4 launch speelde ik vooral Killzone, Infamous en The Last of Us met wat kleinere titels zoals Resogun of Dead Nation tussendoor terwijl ik toch op de PS5 het gevoel dat ik meer erop speel. Natuurlijk zijn veel van die games ook gewoon op PS4 te verkrijgen.
Valt mee hoor, je moet dit heel anders bekijken.

Bij vorige generaties was het technisch niet mogelijk, of op zijn minst zeer uitdagend, om spellen uit te brengen voor huidige en next gen. Er moest dan wel gekozen worden voor next gen.

Deze launch hebben ze uiteraard de keuze gemaakt om spellen op beide platformen uit te brengen indien mogelijk, heel logisch als je het mij vraagt en er zal in de toekomst ook geen launch ooit nog anders zijn.

Trieste evolutie? Dacht het niet, eerder een hele fijne bijkomstigheid dat niemand de nieuwe game releases van afgelopen maanden heeft moeten missen en daarbij gratis de upgrades van deze games krijgt bij aanschaf van een ps5.

Nee hoor, voor iemand die al mee gaat sinds de Sega master system is dit in mijn ogen de meest succesvolle launch ooit, een nagenoeg perfect werkend platform (ik heb 0 last gehad van op internet genoemde bugs met oa. Downloaden), met echt fantastisch mooie games.

De beschikbaarheid van de console? Man, mensen lijken meer geld dan ooit te hebben, de vraag was simpelweg groter dan bij welke console launch dan ook.
Deze launch hebben ze uiteraard de keuze gemaakt om spellen op beide platformen uit te brengen indien mogelijk. En dit terwijl Jim Ryan zei we believe in generations toen xbox zei dat ze op beide platformen hun games gingen uitbrengen.
En haal nu de games er tussen uit die op ps4 zijn hou je demon souls over en astro's playroom en destruction all stars. allemaal games die kwa grafics met gemak op een ps4 hadden uitgebracht kunnen worden ze doen niks bijzonders kwam hoe het er uit ziet. Astro heb je natuurlijk de controller nodig maar als je naar de game zelf kijkt kon het een ps4 game zijn.
Jezus man, heb je ook maar iets meegekregen van de wereld het afgelopen jaar? Wordt eens tijd dat je onder je steen vandaan komt. En ik heb trouwens even het artikel dat je gelinkt hebt gelezen. Conclusie uit het artikel:
If the lineup looks a little light compared to PS4 or PS3, that's largely down to the third-party multi-platform releases failing to align.
En
Overall, it's a solid launch lineup from Sony.
Zet dat tegenover jouw conclusie:
Best wel trieste evolutie.
En houd rekening met het afgelopen jaar plus het feit dat de PS5 volledig backwards compatible is met de PS4... Dan snap ik echt niet waar je over door blijft zagen.
Eigenlijk is iemand die reageert zoals jij geen antwoord waard maar ik wil toch even verduidelijken dat het amper bestaan van echte next-gen launch titels slechts 1 puntje was in mijn totale gedachte waarom deze console launch gewoon triest is en blijkbaar wordt mijn idee hierover toch wel gedeeld door een aantal mensen hier. Objectief gezien kan je ook amper een andere conclusie trekken. Wat dit te maken heeft met "OnDeR JE StEeN VaNdAaN KomEn" ontgaat mij totaal en zou zo'n reactie in het vervolg gewoon achterwege laten.
De releases van de PS3 en PS4 waren het eerste jaar ook karig. Ik heb nooit echt een drang gehad om meteen te upgraden, nu ook niet. Nu GT7 is uitgesteld wacht ik mooi tot 2022, zelfs al ligt de winkel er vol mee.
Dat lees ik dus totaal niet in zijn post. Hij geeft aan dat de ps4 games nog beter draaien op de ps5. Niet heel raar toch. Als je een nieuwe videokaart koopt speelt de game ook met meer fps op je pc.

Er is totaal niks mis met de ps5. Wat is volgens jou precies het probleem?
Met de hardware niet maar software kan echt wel beter. BC op PS5 is middelmatig en Microsoft heeft dat deel echt veel beter voor elkaar. Microsoft stopt moeite in zoveel mogelijk games beter laten werken en bij Sony is het take it or leave it, en save games enzo is een nachtmerrie cross-gen.

En waarom kan de PS5 mijn digitaal gekochte PS1 games die de PS2 en PS3 we konden draaien niet afspelen? Weinig respectvol.
BC op de ps5 werkt zeer goed, dit heeft Digital foundry ook aangetoond: https://www.youtube.com/watch?v=bKQ6NeTjccA

Wat betreft oudere games, daar moet je ook niet doen alsof Microsoft wonderen verricht. Er zijn namelijk welgeteld 38 xbox classic games backwards compatible... Maar het is jammer dat ze ps1 t/m ps3 games niet spelen. Maar de vraag is uiteindelijk hoeveel mensen zouden hier gebruik van maken?
Meer dan genoeg op basis van Microsoft cijfers over BC.
There are 461 games made backward compatible out of 997 that are released for Xbox.
https://en.wikipedia.org/..._compatible_with_Xbox_360

Iets meer dan 38.

En het is ook een mooi staaltje #whataboutism want het kost Sony nagenoeg 0 moeite om het te implementeren. Het is een business keuze.
Je stuurt nu een wikipedia pagina over de xbox games die compatible zijn met de xbox 360. Volgens mij had de ps3 CECHC04 die backwards compatible was met ps1 en ps2 games ongeveer 98% compatibiliteit.

Maar waar ik het over heb is de xbox classic games die op de series x speelbaar zijn. Omdat je zelf aangeeft dat wij het nu hebben over de next gen consoles. Beetje vreemd dat je nu ineens de xbox 360 erbij haalt, terwijl je het zelf over de series x en ps5 hebt..... En dan is het echt 38 stuks volgens de officiële pagina van Microsoft: https://www.xbox.com/en-u...-compatibility?cat=xboxOG

Dat het geen moeite kost voor Sony om BC te implementeren voor PS3 games ben ik het niet met je eens, omdat Sony elke generatie voor de PS4 compleet andere architectuur had gebruikt. Hierdoor is het best lastig om hier een emulator voor te schrijven. Vooral voor de PS3 games. Microsoft heeft altijd X86 architectuur gebruikt, dus het porten van die games is een heel stuk makkelijker. Sony is vanaf de ps4 ook overgestapt naar X86 en vandaar dat de PS5 nu ook BC is met de PS4.

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 24 februari 2021 10:16]

Is ook wel logisch hè. 98 procent compatible als je de ps2 hardware ingebouwd hebt.

In de latete iteratie zijn ze overgegaan op deels emulatie. Om het er vervolgens helemaal uit te slopen en alleen aan te bieden via PSN (emulatie)

Dit terwijl de emulator die gebruikt werd best goed werkt voor de ps1 en iets minder voor de ps2 dat is een beetje hit en mis. Dit kun je zien als je voor de ps3 zelf packages maakt om ps2 rips uit je eigen collectie om zetten naar een ps3 package.
Wat maakt het uit hoe ze het doen? Als het maar werkt toch? Maar daar ging het punt niet over. Het ging om de BC van de next gen consoles, niet de oudere consoles.
Wel grappig. Enigzin snap ik wat je wil zeggen. Geen first party games is zeker jammer. Maar vervolgens koop je liever een videokaart. Wat ga jij dan met je gamepc en nieuwe videokaart doen dan? Precies games spelen die je al aan het spelen was met betere performance. Dat is niet veel anders dan een nieuwe console kopen.

Nu heb jij de keuze waar jij op kan gamen. En is upgraden van een console voor jou het misschien niet waard. Maar ik ben zeker wel blij dat ik de huidige games en nieuwe releases (xone games) op de xsx kan spelen. Heb ik geen first party games voor nodig. Die komen wel als ze klaar zijn. Het is niet dat de xsx staat stof te happen. Maar goed ik heb dus geen gamepc meer.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 23 februari 2021 22:50]

Je assumptie is fout dat ik games ga spelen die ik reeds aan het spelen ben. Ik heb een redelijk grote backlog aan games die ik bewust niet gespeeld heb vorige generatie aangezien ik de grafische sprong van PS3 naar PS4 heel ontgoochelend vond + de PS4 pro gewoon weigerde te kopen.

Mijn idee was altijd om te wachten op een echte next-gen console maar bij vrijwel elke nieuwsbericht over deze generatie verdwijnt er weer een voordeel ten opzichte van de pc voor mij. Ik bekijk het nog even vanop een afstand, switch bevalt me ook nog fantastisch momenteel dus geen haast.
Daarmee bevestigd je dus mijn punt. Jij speelt oude games met je nieuwe dure videokaart die nog eens bijna 2x zo duur is. Waarom is het nu anders dan nieuwe generatie console te kopen. Bijde speel je oude of huidige games en nieuwe games die op de vorige generatie ook uit kwamen/komen. Het is dus zeker wel waard om nu al een nieuwe generatie te kopen. De upgrade is heel groot ook al zijn er nog geen first party games. Speel toch echt liever de jaarlijkse games zoals Assassin's Creed op de xsx of ps5.

Kijk bijvoorbeeld naar cyberpunk. Los van de problemen van het spel. Speel ik het toch echt liever op de nieuwe generatie. Zou er niet aan moeten denken om dat spel op de vorige generatie te moeten spelen. De vorige generatie consoles is aan zijn einde. Nee de xsx en ps5 hadden niet later moeten komen.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 24 februari 2021 17:48]

Ding is dat niemand momenteel games durft uit te gaan brengen voor next-gen consoles omdat niemand de hardware bezit (leve de productietekorten!), en tegen de tijd dat mensen de hardware in bezit hebben raakt je investering ondergesneeuwd door andere games (launchtitels op DVD zijn voor oudere consoles tweedehands vaak een van de duurste om nog aan te schaffen, iets met een gebrek aan aanbod). Dankzij backwards compatibility kan je bovendien je PS4/Xbox One-titel gewoon met wat grafische verbeteringen naar de nieuwe consoles pushen, dus waarom het risico lopen? Launch games zijn overigens van oudsher redelijk vergetelijke titels op een paar uitzonderingen na (Halo: Combat Evolved is daar veruit het bekendste voorbeeld van), terwijl de bekendere titels meestal een à twee jaar na de launch uit beginnen te komen.
Ik snap deze reacties nooit zo goed. Volgens mij is al vergeten dat de PS4 pas in 2016 op stoom kwam, terwijl die console in 2014 releasde. De beschikbaarheid is niet best, maar de PS5 is en veel meer geproduceerd en al veel meer verkocht dan de PS4 bij launch. De vraag is gewoon extreem.

Wat mij betreft is de PS5 nu al de fijnste playstation die ik ooit heb gehad (Ps3, 4 en pro gehad). De ervaring is zeer smooth en games draaien echt een stuk beter. Ik speel elke PS4 game liever op een PS5. De games komen vanzelf.
De release van de vorige generatie consoles was ook al geen vetpot qua aantal games.
Eigenlijk heeft elke console die uitgebracht wordt aan het begin problemen met leveren. Zelfs de ps4 pro (wat maar een kleine upgrade was in vergelijking met de ps4) was lang niet op voorraad. Vergeet niet dat het maken voor wereldwijde levering veel tijd en geld kost. Stel dat ze nog een jaar zouden uitstellen dan zouden ze een jaar lang alle consoles en andere hardware een jaar langer in opslag hebben. Dat is een hoop winst wat dan stof aan het verzamelen is en een hoop extra opslag wat nodig zou zijn. Nu kunnen ieder geval een aantal mensen er van genieten.
max performance of max graphics (was dat niet de hele bestaansreden van consoles om dat nu net niet te moeten doen in tegenstelling tot de pc?)
Op de ps4 pro had je dit ondertussen ook al. Maar de voordeel van console is vooral dat je geen hardware hoeft te upgraden.

Qua games gaat het inderdaad niet echt snel maar gelukkig kan je de ps4 spellen ook nog spelen.
Volgens mij zijn er al meerdere titles aangekondigd en gereleased voor de nieuwe generatie. Of tellen ze alleen als ze niet op de PS4 of Xbox uitkomen? Dan blijft er weinig over natuurlijk maar dat is een beetje een vreemde manier van het bepalen of een console lancering een succes of niet. COVID heeft gewoon voor veel problemen gezorgd waardoor veel games zijn uitgesteld.
Volgensmij worden alle games uitgesteld omdat er gewoon veel te weinig consoles in omloop zijn. Je wilt toch tientallen miljoenen verkopen in de eerste weken wanneer je nog de hoofdprijs kunt vragen voor de game. Dat kan nu niet.
Je word gedownmod, maar je hebt gelijk. De meest GT games waren flink vertraagd.
Schijnbaar ontbraken er nog een paar Nissan skylines :+
Dan kopiëren zie die toch van gt sport (uiteindelijk komt het dan uit gt6)
Ik wilde net commenten: is er een GT wel op de eerst beloofde datum verschenen. Heb de 1e ps3 GT nog gespeeld, daarna niet meer. Laatst GT1, GT3, en GT4 uitgespeeld. 2 heeft mij nooit zo kunnen bekoren om 1 of andere reden. Vooral de ps2 games werken super goed op emulator, render alles in 1080p, ziet er serieus goed uit dan.
(En ja ik mag emuleren ik heb de systemen plus games in bezit).
En als ze dan verschenen waren er ook bij die maar half af waren. GT Sport werd geroemd om al zijn gratis content maar in feite werd de game gewoon af gemaakt. Speel het overigens wel met plezier en ik hoop dat ze nog extra content toe blijven voegen nu we nog minstens anderhalf jaar op GT7 moeten wachten. Het uitbesteden van een hoop werk aan studio’s in India is dus niet echt zinvol geweest vooralsnog.
ik dacht deja-vu, maar traditie verkoopt beter indd :)
Klopt, volgend jaar nog een keer. :P
Jammer! Ik heb een ps5 kunnen bemachtigen en dit is de eerste game die ik in m'n vizier had.

Voor nu zijn er nog geen ps5 titels die ik de moeite vind.

Polyphony kennende en gezien de aankondiging dat dit spel back to the roots van GT gaat zal het alsnog een top game worden. Liever uitstellen dan half werk leveren.
Voor mij (en vooral mijn vader) is Gran Turismo ook zo'n beetje de enige PS exclusive die interessant voor ons is, hebben dus ook geen PS4 in huis gehaald aangezien gt sport voornamelijk een multiplayer focus had terwijl wij ons enorm vermaken met de singleplayer content (auto's tunen, tweedehands markt, etc.). Kijken uit naar GT7 en als deze weer terug gaat naar de oude stijl wordt het zeker waard om een ps5 te kopen, al wordt die misschien na een paar weken veer verkocht als we zijn uitgespeeld :+.
Mijn eerste game op de ps1..gt1
Mijn eerste game ps2..gt3
Ps3 gekocht vanwege gt5
Ps4 gekocht vanwege gt sport.

Ik heb geen haast met ps5 iig
Off topic, maar ik kan echt niet overweg met de "rubber banding" in de game. Zeer frustrerend. GT Sport gekocht voor m'n zoontje en zelf een poosje gespeeld om wat moolah binnen te krijgen. Uiteindelijk gestopt wegens bovengenoemde feature.

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door mcbeef op 23 februari 2021 23:48]

Speelde jij hem meteen vanaf het begin? Ik weet nog dat de banden grip engine zegmaar niet verfijnd was en niet prettig reed. Na update voelde het weer als vanouds zegmaar, net wat anders dan met de oudere maar goed vergelijkbaar. Baal ook dat de triggers nu eigenlijk verplicht zijn geworden nu de oldschool knoppen niet meer pressure sensitive zijn.

Weet niet exact wat je met rubber banding bedoel.
Ik speelde GT Sport ongeveer een maand geleden voor het eerst en voorlopig laatst.
M'n zoontje is nauwelijks enthousiast.

Rubber banding wordt in de openingspost van dit topic zo uitgelegd als ik het ervaren heb. Erg frustrerend.
Heb dat zelf nog niet ervaren, maar dat is dan wel keifrustrerend. Wel heb ik af en toe zoiets van nou nou, die houden het lang met hun banden uit. Dan wordt ik trager en komen ze idd weer dichter bij..althans zo zag ik het altijd. Heb er nooit dieper naar gekeken
GT sport is single player nog redelijk de moeite. Maar is idd niet hetzelfde als de gewone GT games. Ben wel blij dat m'n Logitech stuurtje er compatible mee is :*)
Ik had ook die hoop maar je weet toch dat Gran Turismo standaard meermalen wordt uitgesteld die gasten hebben nog nooit een deadline gehaald :+
De uitstel van dit spel is puur en alleen omdat de PS5 niet leverbaar is. Als je het nu uitbrengt is je doelgroep te klein en tegen de tijd dat de PS5 wel leverbaar is, zou de game alweer "oud" zijn. Slimme zet van Sony
Het lijkt erop dat we het konden voorspellen! Dit was ook gebeurt bij GT sport, erg jammer! Als GT7 komt, koop ik een PS5.
Grappig ik heb dit dus met GTA én GranTurismo
PS3 destijds gekocht met GranTurismo 5. Daarna GTA5.
Vervolgens PS4 compleet overgeslagen en nu wachten op de PS5 en GTA6 of GranTurismo 7.
Days Gone op pc is fantastisch nieuws! Ik ben benieuwd welke games nog zullen volgen. Bloodborne en Ratchet & Clank zou ik erg leuk vinden.
Bloordborne kun je vergeten. Daar is niet eens een PS4 Pro patch voor uitgekomen. Dus tenzij er iets gaat gebeuren voor de PS5 zul je geen PC versie uit zien komen.
Ik heb van één van de testers vernomen dat de pc-port van Bloodborne al geruime tijd in ontwikkeling is. Dit is weliswaar geen garantie dat die port ook effectief wordt uitgebracht. De pc-versie van Kingdom Hearts bijvoorbeeld was reeds begin vorig jaar afgewerkt, maar wordt pas in de loop van dit jaar gereleased nadat Epic er een smak geld tegenaan gooide.
Een racegame die vertraagd is, is nooit grappig...

Sorry :+

[Reactie gewijzigd door Vrijdag op 23 februari 2021 20:43]

Te weinig chips om alle auto's te produceren? ;)
GT is voor mij de PS system seller. Vanaf de PSX de console gehaald pas als er een GT game voor was en de PS4 geskipped omdat GT Sport wat mij betreft geen echte GT is.

Voorlopig dus nog geen PS5 hier ;)
Same, Ben toen per ongelijk bij me zwager achter Forza MS6 begonnen.
Uiteindelijk mijn PS4 geruild voor zijn Xbox 1 en nog steeds staat hier een Xbox en wordt er elke week wel geracet. Totaal geen spijt van, maar komt simpelweg tot stand door lacking race games op de PlayStation(s)
Ik had niet anders verwacht. Er is nog nooit een GT game optijd uitgebracht en GT5, 6 en sport waren bij release een regelrechte grap. Sport is nu acceptabel, maar heeft nog niet eens de helft van de features van GT3 en 4 op de playstation 2. Dat is best droevig. Maargoed, iedereen die verbaasd is over deze berichtgeving is kennelijk niet op de hoogte van deze langlopende traditie. GT7 kan mij gestolen worden, kijkend naar de laatste paar games verwacht ik er helemaal niets van.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee