Sony toont dynamisch weersysteem en gamemodi van Gran Turismo 7

Sony heeft ruim 30 minuten aan beelden van Gran Turismo 7 getoond tijdens zijn State of Play-presentatie. Daarin deelt het bedrijf onder meer details van de verschillende spelmodi, ondersteuning voor DualSense-functies en het dynamische weersysteem van de game.

Het menu van de game is vormgegeven als een soort kaart van een resort, blijkt uit de trailer. Via die kaart krijgen gebruikers toegang tot de verschillende functies en spelmodi van Gran Turismo 7. Een daarvan is Gran Turismo Café. De ontwikkelaar noemt dit 'het middelpunt van de map'.

In de Café-modus kunnen gebruikers een menukaart met missies voor bepaalde auto's vrijspelen. Naarmate spelers die missies voltooien, komen ze meer te weten over de geschiedenis van die auto. Volgens Sony zullen de oorspronkelijke ontwerpers van de auto's in sommige gevallen langskomen in het Gran Turismo Café. In totaal krijgt de game 30 menukaarten, die functioneren als de primaire singleplayercampagne. Daarbij kondigt Sony een Music Rally-modus aan, waarin spelers van checkpoint naar checkpoint rijden terwijl er muziek wordt afgespeeld.

Verder krijgt de game drie verschillende autodealers: een voor occassions, een Brand Central en een Legendary Car Dealer. In Brand Central kunnen spelers 300 verschillende auto's aanschaffen die vanaf 2001 zijn gemaakt. Bij de Legendary Car Dealer worden meer zeldzame auto's verkocht. In totaal krijgt de game bij release meer dan 400 auto's en 34 circuits met meer dan 90 verschillende lay-outs. In toekomstige updates worden meer auto's en circuits toegevoegd.

De 'world map', het Gran Turismo Café en het tuning-menu

Gran Turismo 7 krijgt verschillende zelfgemaakte circuits, naast verschillende banen die echt bestaan. In de trailer zijn onder meer de Daytona International Speedway en het circuit van Spa-Francorchamps te zien. Wat gamemodi betreft keren verder de licentietests uit de serie terug. Er zijn 'missietests' voor bepaalde mechanieken, zoals driften en dragracen. Er is ondersteuning voor splitscreenmultiplayer en er is een Sport-onlinemodus. Het tuning-systeem is ook verbeterd, met meer aanpassingsopties.

De ontwikkelaar gaat daarnaast in op het dynamische weersysteem in Gran Turismo 7. De ontwikkelaar claimt onder meer dat het realistische hemellichamen simuleert, afhankelijk van de locatie van het circuit. Verschillen in luchtdruk moeten daarnaast de slipstream en autoprestaties beïnvloeden. Ook de track evolution en regensystemen zijn realistischer volgens de studio. Het spel krijgt een ingebouwde weerradar, waarop spelers bijvoorbeeld kunnen zien wanneer het ongeveer gaat regenen. Daarbij kunnen ook lokale buien vallen op bepaalde delen van een groot circuit.

De DualSense-controller kan volgens Sony verder verschillen in het oppervlakte doorgeven via haptics. Die haptische feedback wordt aangepast op basis van trillingen in de aandrijflijn en motor, samen met de resonantie van het chassis. De weerstand van de schouderknoppen is ook dynamisch. Zo geeft het rempedaal meer weerstand dan het gaspedaal.

Gran Turismo 7 verschijnt op 4 maart voor de PlayStation 4 en PlayStation 5. Het racespel stond aanvankelijk in de planning voor 2021, maar werd begin vorig jaar uitgesteld. De vorige game in de franchise, Gran Turismo Sport, verscheen in 2017 voor de PS4.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

03-02-2022 • 11:30

80 Linkedin

Submitter: SuperflipNL

Reacties (80)

80
80
73
3
0
3
Wijzig sortering
Het ziet er erg mooi en verzorgd uit. De controls waren ook altijd goed op orde. Het belooft een goede racegame te worden.

Hier staat trouwens een compatibiliteitslijst welke stuurwielen er ondersteund worden in Gran Turismo 7. Mijn ervaring is dat je echt een goed stuur nodig hebt om de strijd voor een top tijd aan te gaan.
Mijn ervaring is dat je echt een goed stuur nodig hebt om de strijd voor een top tijd aan te gaan.
Hier ben ik wel benieuwd naar, ik weet namelijk helemaal niks van stuurtjes af. Zit er echt zo'n verschil in de stuurtjes ? Je zou kunnen stellen dat het stuurtje alleen input registreert en doorgeeft, waardoor nog steeds de skills van de persoon voornamelijk het verschil maken.

Verschil tussen controller en een stuur lijkt me logisch, maar het verschil tussen een stuur van bijv 200,- en een van 500,- is voor een leek als ik niet te begrijpen.
Hier ben ik wel benieuwd naar, ik weet namelijk helemaal niks van stuurtjes af. Zit er echt zo'n verschil in de stuurtjes ?
Ja en nee. Zeker een groot verschil, maar het is niet zo dat het een vorm van hardware pay2win is. Met een duurder stuur koop je vooral een stukje beleving, en een stukje gemak. het is wat makkelijker een slide te pakken op een duur direct drive stuur dan op een goedkopere Logitech. Maar dat is niet iets wat je niet kan ondervangen met meer oefening en skill.

Waarom een duur stuur beter is: Race stuurtjes die je koopt zijn niet alleen een controller die een signaal terug stuurt naar de game. Maar bevatten ook motoren die informatie over het gedrag van de auto ontvangen vanuit het spel en daarop weerstand bieden aan de speler, een beetje zoals een echte auto dus. Een duur stuur met bijvoorbeeld direct drive techniek is daarin sneller, nauwkeuriger en meer gedetailleerd dan een goedkoper stuur. Kortom je kunt nauwkeuriger corrigeren, je voelt eerder wat er met de auto gebeurt en je voelt eventueel wat meer detail, bijvoorbeeld waar het limiet aan grip bij je banden ligt.

In het algemeen zijn een paar goede pedalen (vooral een goede loadcell rem) van veel meer invloed dan het stuur ooit is. Het advies is dan vaak ook om te investeren in een goede set pedalen. En eventueel een cockpit zodat je zit positie altijd hetzelfde is. Daardoor ga je ook meer consistent rijden.

Top spelers in iRacing rijden bijvoorbeeld ook met een G27 of DFGT. Dus om te zeggen dat dure apparatuur nodig is om goede prestaties neer te zetten is zeker niet waar. Maar in racen is consistent zijn het meest belangrijk en pedalen, een cockpit en in zekere mate een beter stuur kunnen daar zeker in helpen.
Om het vrij simpel te houden
meeste stuurtjes + pedalen van 200 euro waren met tandwielen
met de tijd zijn de instap modellen met 1 riem uitgebracht ( simracing werd laatste jaren in de verf gezet)
alles was/is ook plastiek , veel gereutel en lawaai :) , input frequency is vrij laag = minder accuraat
dit is dus met de tijd allemaal wel verbeterd(al houd logitech zich nog steeds aan tandwielen)

zelf jaren met logitech G27 gereden en je rijd hier evengoed goede tijden met en veel plezier aan gehad
over de 1300 uren hier met in AC alleen al met dat stuurtje.

na lange tijd toch beslist om upgrade te doen naar een Fanatec , frequency hiervan ligt hoger, beter input, afwerking, alles metaal/aluminium enz, 2 riemen, instapmodel van Fanatec is ook 1 riem, lees je meestal op forums dat er altijd beetje doorslipt.
Je kan de auto beter insturen enz en voelt vele sneller en beter wat er gebeurd wat de ervaring en simuatie hiervan verhoogd; rijd je betere tijden = neen :D

ga je weer stap hoger dan heb je direct drive ; dat is letterlijk het stuur op de motor , zeer krachtig dat je zelfs verhalen hoort van gebroken polsen :D

Ontopic
ooit gestart met de eerst Gt, echt onder de indruk van deze GT7

[Reactie gewijzigd door _Fulgore_ op 3 februari 2022 17:30]

Nog aanraders voor een stuur?
De t500rs is een prima instapmodel op de ps4/5
Ligt volledig aan je budget, is je budget hoog genoeg ga je voor een DD, fanatec heeft ze tegenwoordig voor instap prijzen, alsnog duur, maar goedkoper dan de oudere en krachtigere DD stuurtjes.
Heeft te maken met natuurlijk de nauwkeurigheid van de input, maar daarnaast ook voornamelijk de feedback van het stuur. Als het stuur betere (force) feedback geeft, voel je wanneer je gaat glijden bijvoorbeeld, waardoor je beter weet wanneer je op de "limiet" rijd qua grip etc waardoor je verder kunt pushen :)
Misschien wel om een serieuze plek op de leaderboards te bemachtigen, maar GT Sport was al meer dan de vorige delen toegespitst op de Dualshock en daar meer dan prima speelbaar mee. Aangezien men bij de ontwikkeling nu ook echt inzet op de toepassing van de haptics en weerstand in de Dualsense, vermoed ik dat dat voor GT7 niet anders zal zijn.
Eindelijk weer een echte Gran Turismo met een echte careermodus en upgrades. Ik ben erg benieuwd of die haptische feedback ook gaat helpen met de grensen van bandengrip op te zoeken.
Voor mij zijn dit soort spellen niet voor een controller. Mijn logitech stuur zal ik weer goed benutten hiermee. Speel ook Rally games met stuur is echt een wereld van verschil als je eenmaal stuur gewend bent. Je kan zoveel directer sturen.
Ben het helemaal met je eens dat een stuur absoluut superieur is bij Gran Turismo (en andere racespellen): Zo veel meer precisie bij het sturen en veel betere feedback. Destijds wel bij een vriend uitgeprobeerd en op bepaalde circuits kon ik zo 1,5 seconde snellere tijden per ronde neerzetten door het stuur.
Mijn playstation staat echter in de woonkamer, en dan wegen de voordelen van het stuur voor mij niet op tegen de nadelen (relatief groot apparaat in je woonkamer, of elke keer het stuur opbergen en van stal halen).
Klopt helemaal. Ik heb de playseat dan vouw je alles zo met paar seconde op en kan je wegzetten.

Maar met controller zal zeker ook fijn zijn vooral die PS5 controller.
Jouw standpunt is te begrijpen, de vraag gaat vooral zijn, hoe gaat dit spel spelen met de Dualsense? Sturen an sich, ja, een stuur tov een joystick, daar kan je niet overheen. Maar qua fysieke return kan je normaal echt wel wat feedback binnenkrijgen nu: de adaptive triggers en de vrij fijne haptic feedback. Dat zal al een pak meer zijn dan bij vorige Playstation controllers waar het gewoon ruwe rumble was en simpele triggers.
GT staat bekend om het feit dat je ook met controller snel kan zijn. Hier zijn een aantal tweakers die met controller sneller zijn dan anderen met behoorlijke simracingrigs. Als je daadwerkelijk met de wereldtop wil kunnen meten in het online deel, ja dan zal een stuurtje inderdaad je de mogelijkheid geven om nog sneller te worden. Maar dat ligt meer aan de persoon, dan aan de hardware.

Ik speel GT Sport behoorlijk vaak en de ene keer met controller en de andere keer met mijn simrig. Beide is goed te doen en met sommige auto's en banen kan ik met een controller net zo snel zijn als met stuur en pedalen. Andere banen heb je met een stuur inderdaad een voordeel, voornamelijk omdat je eerder voelt wanneer je grip verliest en moet gaan corrigeren. GT is wat dat betreft nog behoorlijk vergevingsgezind. Als je een spel als Assetto Corsa Competizione speelt, dan hoef je inderdaad niet te proberen met controller te spelen. Die zijn nagenoeg onspeelbaar met controller.
Anoniem: 159816
@PsyBill3 februari 2022 12:02
Ik denk dat de haptische feedback veel toe gaat voegen. Voor praktische alle andere genres is het een gimmick, maar bij race games zie ik enorm veel potentieel. Natuurlijk niet te vergelijken met een goede force feedback setup, maar niet iedereen zal dat in huis hebben.
Mee eens. Als ik kijk wat voor impact de Xbox' impulse triggers al hebben op een race game dan ben ik (positief) heel benieuwd hoe de ervaring met de adaptive triggers van de PS5 is bij een race game.
In vrijwel alle auto's die ik gehad heb (en dat zijn er nogal wat) biedt het rempedaal en het gaspedaal altijd evenveel weerstand. Behalve bij een hele oude Fiat Panda die ik gehad heb, daar zat nog geen rembekrachtiger op en moest je dus echt harder trappen om harder te remmen. Geen idee dus wat adaptive triggers zouden kunnen toevoegen.
Edit; toch iets kunnen bedenken. Het getril als de rem in abs schiet.

[Reactie gewijzigd door Retrospect op 3 februari 2022 12:24]

Ik denk ook niet dat de triggers het gevoel van de pedalen simuleren, want inderdaad zou dat alleen betekenen dat je het trillen van de ABS zou voelen. Ik zou het gaaf vinden als je onder- of overstuur zou kunnen voelen in je controler, of wegglijden bij natte stukken.
Dat zou je dan in de thumbstick moeten voelen. Aangezien je met de triggers slechts gas geeft en remt.
Het gaat meer over het overbrengen van wanneer je grip verliest.
Ik weet het nooit zo goed met deze serie. Het ziet er goed uit en zeker buiten de races om maar het racen zelf oogt zo emotieloos op een of andere manier ook in deze beelden weer, veel te klinisch naar mijn smaak.
GT Sport online is alles behalve emotieloos. In de single player kan het wat emotieloos zijn, omdat de AI van de tegenstanders niet super goed is. Echter zijn sommige challenges in GT Sport al behoorlijk pittig, dat zal nu vast niet slechter zijn.

Vergeleken met echt rijden op een circuit komt geen enkele sim in de buurt, ook niet met motionrigs e.d. Daarvoor is de emotie in het echt veel hoger. Er is geen reset en bij een crash is het ook echt over en uit. (hopelijk alleen voor de auto niet de rijder) G-krachten, die angst om te crashen, maken het veel meer een ervaring. Maar het is ook geen goedkope ervaring. Dan is simracing met welke rig dan ook altijd goedkoper, zelfs als je een state of the art motion rig van 50k hebt. ;)
Ja dat weet ik ook wel. Maar het oogt in ieder geval zo, dat heb ik met sommige andere racers een stuk minder.
Precies. Ik las nog in één van de comments 'steriel'. Omschrijft perfect wat ik er (momenteel) van vind.
Helemaal eens, het heeft voor mij altijd al een soort rare synthetische look en feel te hebben. Rijd zelf zeer af en toe met PC2 op een PS4 Pro met 4K en een T300 stuur. Voor mij geen racemonsters maar gewoon de Ginetta Junior instapper. Dat is iedere keer smullen hoor.

[Reactie gewijzigd door gijsmans op 3 februari 2022 23:01]

Wow! Wat een indrukwekkende foto-modus zit daar in! Dat is misschien toch het stukje Japan detailgevoel wat je in een westerse games mist.
Het ziet er verder wel iets intimiderender uit dan Forza Horizon wat ik nu speel. Ik zie mezelf dan ook geen switch maken. Ik krijg bij GT7 ook echt wel een gevoel van luxe en kwaliteit; alsof het spel het best te genieten is met een glas wijn of whiskey. FH is dan meer een spel waar je en glas Mountain Dew bij drinkt :9

[Reactie gewijzigd door zzzzz op 3 februari 2022 11:47]

Anoniem: 176636
@zzzzz3 februari 2022 11:47
Je moet deze game niet vergelijken met horizon. Compleet ander soort Game.
Precies, Horizon is een arcaderacers, dit is een simcade (net als Forza Motorsport). Net een stukje realistischer, maar nog niet op het niveau van de echte sims.
Denk dat GT7 toch wel weer een stapje meer richting echte sim gaat, hoewel het altijd wel simcade zal blijven denk ik, maar als je naar de details kijkt, en dingen zoals die weer radar dus echt dynamisch weer, niet een loop die iedere race herhaald wordt.
Eerder met forza motorsport
GT is ook meer te vergelijken met Forza Motorsport dan Horizon. Ziet er verder niet heel spannend uit, maar misschien komt dat omdat ik verwend ben met sims op de PC.
Anoniem: 159816
@Bose3213 februari 2022 11:59
GT en Forza Motorsport zijn ook geen sims, maar simcades. Maar natuurlijk wel een stuk realistischer dan de Horizon series of NFS.
Alleen schurkt Gran Turismo veel meer richting sim dan Forza Motorsport dat doet, zeker op het gebied van car handling. Forza is een stuk meer vergevend bij een foutje of wijde lijn. Het Youtube kanaal van 'Super GT' laat eigenlijk wel prima zien waarom FM7 meer een arcade game is dan sim, en GT Sport meer sim dan arcade:

Forza Motorsport 7: https://www.youtube.com/watch?v=a2PZjO2fS0Q
Gran Turismo Sport: https://www.youtube.com/watch?v=RGeqDwk0v6c
Beiden zijn wat mij betreft niet heel erg realistisch en de game die je zou moeten spelen als het om het realisme gaat. Daarvoor heb je iets als Assetto Corsa Competizione.

Overigens zal de nieuwe FM8 wel een stapje meer realistisch zijn. Tenminste als ik de geruchten mag geloven. De gehele physics engine gaat op de schop, van banden tot aan ophanging, luchtweerstand en luchtvochtigheid. Als ze het goed doen dan kunnen ze een stapje verder dan wat ze in GT7 kunnen doen, doordat ze daar rekening ermee moeten houden dan de oude consoles ook nog de physics engine kunnen draaien (dat is vooral CPU werk, en lastig terug te schalen zeker gezien de extreem trage CPU's in de oudere consoles).
Ik heb begrepen dat bij de volgende nintendo en Mario Kart 10 er hitte van de cpu naar een speciale heatchamber geleid wordt waar je dan een plakje rubber in kunt doen om de geur van de banden na te bootsen. Als je dan in een regenrace vraagt of je vrouw met een plantenspuit achter je gaat staan dan maakt dat de ervaring compleet.
Don't Drink and Drive ;)
De uitleg over het weersysteem was mooi. De baan gaat straks zeer dynamisch nat worden of opdrogen, waarbij er dus een droge racelijn komt. Overigens is ook van te voren al aangekondigd dat dit niet op elke baan kan, er zijn slechts een paar banen waar dit dynamische weereffect zal worden gebruikt.

Ik ben aardig hyped over deze nieuwe versie. Als Sony nu ook nog eens zou opschieten met het goedkeuren van de Base only GT DD PRO van Fanatec, kan ik straks met die nieuwe base met GT7 beginnen. Maarja dat zal wel een droom blijven. Dan maar met de Elite + beginnen.
Toch vind ik het jammer dat ze dan aangeven dat het alleen maar op een paar banen zal zijn. Dat duidt toch weer op het feit, dat het niet écht dynamisch is, maar voor geprogrammeerd. Als het echt dynamisch is, dan zou je het op elke baan kunnen doen. Blijkbaar moeten ze dus specifieke dingen in programmeren.

Wel iets wat weer typisch voor GT is. Bij de PS3 versie hadden ze auto's met high details, maar een groot deel waren van lagere kwaliteit.
Misschien omdat er een aantal fictieve banen zijn, waarbij je geen gebruik kan maken van locale weerdata? Zover ik begrepen heb, maken ze gebruik van echte weerdata, om dat dan als weer in de game te kunnen weergeven. Op een aantal locatie zal lokale weerdata misschien niet accuraat genoeg zijn en bij fictieve banen is dat natuurlijk helemaal onmogelijk. En natuurlijk moeten ze hiervoor specifieke dingen programmeren, want weerseffecten op grip en aerodynamica komt niet vanzelf in het spel.

De PS3 versie met high details, ging voornamelijk om de interieurs van de auto's in cockpitview. Iets dat voorheen in Gran Turismo qua view niet vaak gebruikt werd. Zelfs nu maak ik liever gebruik van de bonnet cam dan in de auto, omdat het een beter zicht geeft op de baan.
Als het fictieve banen zijn dan heb je toch juist alles in de hand? Je hebt het zelf gemaakt dus je weet van alles hoe het zou moeten zijn.

Als je informatie nodig hebt over de situatie op echte banen in verschillende weersomstandigheden klopt je simulatie dus niet en ben je eerder aan het reverse engineren dan aan het simuleren.

Dat is natuurlijk wel een manier om tot je simulatie te komen, maar die zou dan ook op andere banen moeten werken.

Klinkt meer als maatwerk dan simulatie in elk geval. Maakt voor het eind resultaat niet echt uit natuurlijk, maar het limiteert dan wel je toepassing.
Het gaat er juist om dat het niet door het spel gedicteerd wordt. Weersystemen zijn dynamisch en bij een aantal banen in het spel wordt actuele weerdata gebruikt om dit in het spel weer te geven. Stel dat dit voor bijvoorbeeld Spa geldt, dan is slecht weer in het echt, dus ook slecht weer op de baan in het spel. Luchtvochtigheid, neerslag, luchtdruk, temperatuur, allemaal zaken die van invloed zijn op de baan (grip) en op aerodynamica van de auto.

Als er bij een bestaand circuit geen uitgebreide weerradar is met verschillende meetinstrumenten, kan je dit niet gebruiken in de game. Je kan dit wel virtualiseren, maar dat is dus voorprogrammeren ipv uit te gaan van de daadwerkelijke omstandigheden die op dat moment gelden. En dit geldt natuurlijk in nog veel grotere mate bij virtuele banen.

De vraag is alleen welke circuits dit weermodel krijgen. En of het altijd zo aangehouden wordt. De Nordscheife is in de winter aardig vaak besneeuwd, waardoor je met dit systeem racen op dit circuit dus wel kan vergeten.

Hoe dan ook, dit is weer een toevoeging van een aspect dat realisme weer dichterbij komt in racesimulaties. Regen was in de oudere delen wel aanwezig, maar dan bleef het ook regenen of het stopte en de baan was bijna instant droog. Nu ga je dus op circuits krijgen dat er droge lijnen komen, maar ook regenpoelen die pas als laatste opdrogen. Er komt een weerradar in de hud, waardoor je dus ook tactisch kan beslissen om van banden te wisselen op bepaalde momenten omdat het droog of juist nat wordt.

De volgende vraag die ik voor dit spel niet heb gezien is welk bandenmodel ze gebruiken. Gebruiken ze gewoon een single point model, waarbij de band 1 entiteit is of wordt er een 5 punten bandenmodel gehanteerd, waarbij de vervorming van de band door de ondergrond wordt meegenomen, waardoor je een veel realistischer gedrag krijgt op de limiet en op kerbs? ACC heeft dit destijds na updates ingevoerd en hiermee een heel stuk realisme toegevoegd. ACC kent zelfs chassisflex modellen, om dat ook in het gedrag van de auto mee te nemen. Echter zal dit in GT7 waarschijnlijk minder interessant zijn, omdat GT an sich niet een hardcore sim is voor een nichemarkt. Het moet een groot publiek aanspreken en dan ga je je tijd liever spenderen in onderdelen van de game waar zowel de beginner als de gevorderde racer mee uit de voeten kan.
Wellicht hebben ze bepaalde data nodig van een baan wat ze niet van alle banen hebben. Oppervlakte ruwheid, hellingshoek edg zijn nodig om dit goed te kunnen bepalen. Voor die banen waar die data wel beschikbaar is kunnen ze dan heel goed simuleren hoe een bepaalde hoeveelheid regen zich op het stuk van de baan gedraagt. De buien zijn niet op elk deel gelijk dus dat zal echt volledig dynamisch kunnen.
Ik meende ergens gelezen te hebben dat voor sommige banen alleen een weertype gekozen kan worden, maar dat banen zoals de Nordschleiffe en banen waar 24h races op gehouden wel een volledige time-of-day + weer simulatie hebben. Maar goed, die 'weerradar' heeft men niet voor niets in de UI opgenomen dus het zal zeker een rol spelen, en wie weet wat er later nog met updates bij zal komen.
Tis inderdaad de vraag hoe dynamisch het is, maar als het gaat om "we hebben gewoon wat extra data nodig van de banen, en dan kunnen we het probleemloos invoeren" zou het nog wel eens kunnen dat we gewoon meer dynamische banen krijgen in latere updates.
Ik zal wel weer een hoop fans tegen het zere been schoppen, maar vindt de graphics zwaar tegen vallen. De auto's zijn rete gedetaileerd. Maar de omgeving ziet er uit als een gedateerde cartoon. In dat opzicht loopt Forza mijlen ver voor op GT.
Anoniem: 1439850
@Seth_Chaos3 februari 2022 12:34
Eens, ik vind al het "dynamische" ook niet heel erg indrukwekkend. Voor een Gran Turismo misschien, maar andere sim-racers hebben het al jaren. Mijn inziens zag het er vooral heel saai, steriel en kaal uit.

Ik sla hem in ieder geval over.
Ik neem aan dat je op fh5 doelt. Ik heb net nog een paar rondjes in fm7 gereden maar dat ziet er een stuk eenvoudiger uit.

Eind februari komt de next gen update van Assetto Corsa Competizione uit voor consoles, ben benieuwd of dat hierbij in de buurt komt.
Wow, ik ben erg onder de indruk van alle details. Daar kan de concurrentie niet tegenop. En dit in combinatie met de nieuwe Fanatec setup speciaal voor deze game, zal echt een fantastische ervaring opleveren.

Na wat mindere acties van GT, eindelijke weer een goede game met alle features van vroeger terug.
Hier ook sinds kort een GT DD van fanatec, fantastische upgrade van mijn G29, merk nu alleen wel dat GT Sport toch niet zo hele goede ffb heeft, hoop dan ook dat GT7 wel een betere ffb ervaring levert nu ze de samenwerking met fanatec zijn aangegaan...
Huh stond deze niet als pre order? Of al te koop? Ik wil de deluxe kopen die heeft 3 pedalen.
De Express bundle is met €100 in prijs gedaald, die is al beschikbaar.
Na het zien van de State of Play heb ik behoorlijk zin om deze game op de PS5 te gaan spelen.
Ben erg benieuwd of het gebruik van de haptic feedback en adaptive triggers de ervaring nog beter kunnen maken. GT Sport vond ik een erg leuke game, maar voelde wat oppervlakkig aan.
GT7 daar in tegen ziet er uit als een echte volledige game vol met (single player) content om te gaan spelen.
En de game is niet uitgesteld vanwege te geruchten eerder O-)
Ben benieuwd hoe gt8 wordt want we hebben alles eigenlijk want kwa graphics is het zelfde alleen raytracing en dynamisch weather en 4k@60 maar ben erg hyped voor en ze hebben niet uitgesteld 4 maart is dus officieel hypeed :D
Grootste voordeel voor GT8 zou het droppen van PS4 support kunnen zijn. Qua graphics zal de impact daarvan niet gigantisch zijn, die kan je tot op zekere hoogte prima schalen tussen meerdere platform versies, maar aan de CPU kant is het moeilijker schalen.

De PS5 heeft veel meer CPU kracht dan de 4, wat bijvoorbeeld voor een veel complexere/gedetailleerdere simulatie gebruikt kan worden, maar zolang ze de PS4 moeten ondersteunen en die versies qua simulatie hetzelfde moeten zijn (anders zou MP nooit eerlijk werken bijvoorbeeld) zullen ze zich tot visuele verschillen tussen de platformen moeten beperken.
In die tijd hoop dat de chip shortage all lang voorbij is dan kunnen ze volledig focussen op next gen _/-\o_
Ben bang dat deze versie te veel arcade gaat worden.
Ben erg benieuwd alleen jammer dat ps5 geen 1440p ondersteund waar nu mij pc met een stuurwiel staat.
Dat denk ik niet. Als je ziet dat ze druk bezig zijn met aerodynamica en weerseffecten op de baan, dan komt realisme juist misschien wel meer naar voren dan bij de voorgaande delen. Het zal nooit een full blown race sim worden, daarvoor moet het een te groot publiek aanspreken. Maar denk dat GT7 meer richting racesim kruipt in het simcade genre dan naar de arcadekant waar je NFS bijvoorbeeld vindt.

Vergeleken met een iRacing, ACC, rFactor, ja dan is GT meer arcade.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee