Sony toont trailer van Uncharted-film die begin februari 2022 in premiere gaat

Sony heeft een trailer uitgebracht van de Uncharted-film die begin volgend jaar uitkomt. Ook maakt Sony bekend dat de film vanaf 9 en 10 februari respectievelijk in Belgische en Nederlandse bioscopen te zien zal zijn. De film speelt zich af voor de games.

Acteur Tom Holland, bekend van recente Spider-Man-films, speelt in de Uncharted-film een jonge Nathan Drake en Mark Wahlberg neemt de rol van Victor Sullivan op zich. In de trailer is te zien hoe de hoofdrolspeler allerlei bizarre avonturen meemaakt, in een zoektocht naar een schat. Ook andere personages uit de games zijn vertegenwoordigd, zoals Chloe, Sam, Elena en Nadine.

De Uncharted-film, gebaseerd op de games van ontwikkelaar Naughty Dog, is al jaren in ontwikkeling. Sinds 2009 zijn er diverse scenario's geschreven, maar die werden steeds gewijzigd. Zes regisseurs verlieten het project. Ruben Fleischer, die ook Zombieland, 30 Minutes of Less en Venom op zijn naam heeft staan, heeft de klus uiteindelijk geklaard.

Op het PlayStation Blog zegt hij dat de film is gemaakt voor zowel hardcorefans van de games als voor kijkers die nog niet bekend zijn met Uncharted. De regisseur stelt dat de actiefilm voor beide doelgroepen geschikt is.

Begin volgend jaar zal Uncharted 4 en de losstaande uitbreiding The Lost Legacy ook verschijnen voor de pc en PlayStation 5. De games kwamen eerder alleen uit voor de PlayStation 4. De titels worden gebundeld onder de noemer Uncharted: Legacy of Thieves Collection. Een exacte verschijningsdatum is nog niet bekendgemaakt.

Update: de film verschijnt op 10 februari 2022 in Nederlandse bioscopen en al op 9 februari in België, blijkt uit trailers van Sony Pictures Nederland en België. Dat is eerder dan de datum van 18 februari die Sony noemt op zijn PlayStation Blog. Het artikel is hierop aangepast.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

21-10-2021 • 16:01

85 Linkedin

Reacties (85)

85
85
26
4
0
40
Wijzig sortering
Ik vind Tom Holland niet echt geschickt als Nathan ik had eerder een persoon gewild die een om het effe kinderachtig te zeggen stoere uitstraling heeft en dat heeft Tom helemaal niet in mijn ogen....Maar we gaan het zien ;)

[Reactie gewijzigd door erikbrlk op 21 oktober 2021 16:08]

Deze rol had natuurlijk naar Nathan Fillion moeten gaan.
Dat was wel extreem cool geweest ja :)

Ik vertrouw op de kunde van Tom Holland, maar we kunnen enkel afwachten. Ik vind Mark Wahlberg als Sully misschien nog wel een slechtere keuze :o
Krijg gelijk zin om weer te spelen. Leuke fan film met best wat bekende.
Gezien zijn "oeuvre" vraag ik me werkelijk af op welke kunde Tom Holland volgens jou aanspraak zou kunnen maken, want zijn "karakteristieke" dom-overrompeld-tienertype lijkt me hier niet heel erg op z'n plaats.
Moet je dringend Cherry eens kijken ;)
Cherry maar ook The Impossible of Billy Elliot. Hij is nog jong, maar ik vind het geen slechte acteur hoor. Best een jong talent als je het mij vraagt.
Ik had J.K. Simmons wel als Sully willen zien. Chris Pratt als Nathan Drake.
10 a 15 jaar geleden? Helemaal! Fillion is nu wat te oud vrees ik (zeker met potentiële sequels in gedachten). Alhoewel hij mij wel een coole Sully lijkt, ff goeie snor er op 8-)
Die is te oud om een jonge versie te spelen…. Leuk voor een vervolg.
Inderdaad, die fan film was geweldig waar hij in speelt
Of David Boreanaz! Stoere uitstraling en bijna een kopie van Nathan.
Nathan als tiener is in dit geval even wennen moet ik zeggen.
Ja, was ook meteen mijn eerste gedachte... hopelijk weet Tom ons te verrassen, maar bij Nathan Drake had ik een meer volwassen/stoerdere acteur verwacht.

Buiten dat heb ik wel zin in deze film. Heb erg van de games genoten.
ik zit in hetzelfde bootje ik ga het op me af laten komen
.....volwassen/stoerdere acteur verwacht.

....
Volgens mij is ook juist het idee dat hij hier nog jong is, buiten dat heb ik ook nog zo mijn twijfels over Tom hiervoor. Maar goed ik ben benieuwd, hoe lager de verwachting hoe meer het kan meevallen.
Als hij nou lichtelijk zijn baardhaar liet groeien, dan zou ik het misschien iets beter kunnen verdragen.
Tom holland zou back to the future moeten doen
Ik vond dat eerlijk gezegt ook, maar is de film niet een soort prequel?
kwa acting denk ik wel dat TH het goed zal spelen
Ondanks dat veel mensen niet heel positief zijn ben ik toch wel aardig hyped voor deze film. Tom Holland kan opzich nog wel door voor Nathan, voor Sully had ik het haar van Mark Wahlberg op z'n minst grijs geverfd ;)
Aangezien het een jonge Nathan betreft mag je verwachten dat er ook een jongere Sully is, een zonder grijs haar dus :)
Ik meen me te herinneren dat in uncharted 3 er ook een jongere donker blond/bruin harige sully was.
Ik had Frans van Deurzen als Sullivan verwacht ;)
Mja het ziet eruit als een gemiddelde Hollywood film met actie scenes. Niks hoogstaand. Vermakelijk maar niet meer dan dat.
Ik denk dat heel veel mensen dit stukje vooral missen:
Acteur Tom Holland, bekend van recente Spider-Man-films, speelt in de Uncharted-film een jonge Nathan Drake en Mark Wahlberg neemt de rol van Victor Sullivan op zich.
Los van of je fan bent van de acteurs of niet, dit zou toch al een hoop moeten uitleggen.
Dat maakt niet uit, Tom Holland is gewoon miscast als Drake, zelfs een jongere variant, daar zijn we het eigenlijk allemaal wel mee eens. Ligt niet aan Holland zelf, die zal wel zijn best hebben gedaan, maar bij de trailer krijg ik bij hem geen Drake gevoel, eerder weer de zoveelste Teen-movie..
Niet helemaal mee eens. De jongere Nathan zoals in de game was kan denk ik wel stom voor gebruikt worden.
Ja ach, ik herinner graag iedereen eraan dat toen Breaking Bad aangekondigd werd dat de hele wereld ook struikelde over zo'n sukkelige sitcom-dad die Heisenberg zou gaan spelen; "dat gaat toch nooit werken?!" .. Moraal van het verhaal; een goeie acteur kan je altijd verassen, en Tom Holland is toch best een goeie acteur!
De trailer zegt voor mij al wat anders, dat Holland miscast is als Drake. Wil niets zeggen over zijn capaciteiten als acteur.
Ik had mijn kinderen gegeven voor de versie met Nathan Fillion. Hij heeft die suave en charisma van de echte Drake.

https://www.youtube.com/watch?v=v5CZQpqF_74
Dat had wellicht nog iets kunnen zijn ja. Deze interpretatie spreek mij in ieder geval helemaal niet aan. Sowieso hekel ik jongere versies van bestaande karakters meestal. Ik moet dan altijd denken aan die SG-1 200 episode: https://www.youtube.com/watch?v=Sd23slMhWQU
Ik kan hier nu niet bepaald enthousiast van worden. Het mist echt COMPLEET de hele "Uncharted vibe". Deels door de complete miscasting qua acteurs, maar ook de hele setting doet weinig goeds.

Dit ziet er uit als een soort Mission Impossible meets National Treasure met Peter Parker...
Ja. Dat voelde ik ook niet. Die fan film had dat wel.
Dit ziet er wel erg cheesy uit. En ik voel totaal niet de Uncharted sfeer uit de spellen. Hopelijk wordt The Last of Us serie beter.
Bijzondere cast voor de hoofdrollen, op zijn minst. Mark Wahlberg is een fantastisch acteur maar in de rol van de sigaar rokende Sully? En Nathan? Volgens mij hadden ze beter Nolan North kunnen nemen. Dan was in iedergeval de stem nog herkenbaar geweest. Zoals ik het zie speelt deze film zich dus af VOOR Drake's Fortune ondanks dat sommige stukjes uit de trailer wel teruggrijpen op de games maar Tom als Nathan... ik snap het echt niet maar gelukkig dwingt niemand me deze te kijken :)
De games waren leuk, ik hoop dat ze het een beetje over kunnen brengen. Ik vind Tom Holland wel een beetje jong uitzien voor een Nathan Drake.
Toch jammer van de bekende acteurs, haalt de hele beleving weg omdat je toch "naar de man uit Transformers" zit te kijken of "naar de man uit Spider-Man".

[Reactie gewijzigd door magnifor op 21 oktober 2021 16:06]

Op zich maakt bekende acteurs niet uit, alleen ik zie hier geen Nathan in of een Victor Sullivan.
Als ik naar Now you see mee kijk denk ik ook niet ik zit naar Harry Potter te kijken, de film is in mijn beleving hartstikke gaaf alle delen.

Dus misschien moeten we het eerst zien of het wat is, wellicht is het een hele goeie film en slaat die goed aan.
Nou als ik een spel heb gespeeld en ik zit naar die Transformer dude te kijken of naar Spidey dan haalt dat voor mij toch wel de beleving weg hoor? Als het minder bekende acteurs zijn dan komt het meer "realistisch" op mij over. Want aangenomen dat je alle delen hebt gespeeld en je kijkt daarna de film dan wil je toch niet een Mark Wahlberg of Tom Holland op het witte doek zien?
Dit staat voor mij helemaal los van vorige rollen. Stel ze zouden Nathan Fillion geboekt hebben, denk ik ook niet oh das die dude van Firefly of the Rookie. Het is gewoon miscasting, wat hun vorige rollen ook waren.
https://youtu.be/v5CZQpqF_74

Maar als je dit ziet, dat *is* gewoon de “echte” Nathan Drake…
Klopt ben ik helemaal met je eens. Dat was mijn punt ook niet. Dat vorige rollen van de acteur niks zeggen over wel of niet meer realistisch overkomen, de casting moet gewoon goed zijn. En Nathan zou perfect zijn geweest.
Firefly goh dat al weer tijd geleden dat ik dit gezien, heb het pas een paar jaar geleden voor het eerst gezien door een collega.

Maar zeker nog eens een keer opnieuw kijken :)
Sorry maar dat is toch hoe heel Hollywood werkt? Een productie als deze kost bakken met geld en dan wil je gegarandeerd kwaliteit. Een of andere nobody zal zich nog moeten bewijzen.
Alleen een bekende acteur staat niet garant voor kwaliteit. Genoeg goede acteurs die spelen in slechte films
Mogelijk is de remedie om naar wat meer films te kijken waarin Mark Wahlberg speelt, zoals
Lone survivor, The Fighter, The departed en boogie nights. Dan verdwijnt misschien of in ieder geval de associatie met 'transformer dude' haha ;)

Overigens begrijp ik de associatie wel hoor. Als je James Gandolfini in Sopranos heb zitten kijken. Zie je bewust en onbewust in enkel andere productie, Tony Soprano...

[Reactie gewijzigd door seez op 22 oktober 2021 11:19]

Wat verwacht je dan? Dat ze onbekende acteurs nemen die niemand kent?
Ja. In de film Cloverfield had JJ Abrams specifiek gekozen voor onbekende acteurs om de beleving en realisme te vergroten. Hadden ze hier ook moeten doen in mijn optiek
Totaal ander soort film. Bij de film Cloverfield kon je veel verbergen met het camera werk en waren goede acteer prestaties niet belangrijk
Men zou denken dat ze iets hadden geleerd van een jongere protagonist te casten met de vorige Tomb Raider, waar een jonge Lara, helaas een bijzonder saaie Lara was. Geen kritiek naar de acteerprestaties van de heren Holland en Wahlberg, maar ik had toch liever een iets oudere Nathan gezien, misschien opnieuw Henry Cavill in een game/boek IP. Een iets meer volwassen acteur geeft veel panache naar de avonturier, of zijn we Shia Biefstuk vergeten in de laatste Indiana Jones die de franchise niet heeft geholpen.

Het laat wel toe om misschien een jonger publiek te bereiken, maar opnieuw iemand als Henry slaagde daar al reeds aardig in met zijn recente successen. Nu laten we enkel hopen dat het een competente Nathan is, en niet de kluns die overschaduwd werd door een Mary Sue in de latere delen van de serie. Misschien dat ze geopteerd hebben voor een jongere versie, om dit te doen en zijn zwakte deels af te schrijven naar leeftijd, zo de meer mondige fans niet revolteren als ze deden met de Captain Marvel heisa.

Ik vrees echter dat deze telg de vloek van videogame naar film niet zal ontlopen. Of misschien is het een aangename verrassing zoals Free Guy, die uit het niets een geweldige videogame film neerzette, maar kon rekenen op het charisma van het hoofdpersonage. We zullen zien, maar voorlopig ben ik cynisch. Want fans van de game hebben gemengde gevoelens bij hoe de series is geëvolueerd. En mensen onbekend met de IP zullen het misschien zien als afkooksel van Indiana Jones of Tomb Raider.
Wat grappig. Ik vond juist de insteek van die jonge Lara veel toevoegen aan het verhaal en vond het daarom juist de beste, Jolie is in veel opzichten leuk maar juist té. En dat gevoel heb ik bij deze daarom ook.

Maar we zullen zien. Het verhaal moet goed uitgewerkt zijn en het acteerwerk moet goed/overtuigend zijn. En dat zit bij deze mannen wel goed denk ik....

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee