Sony brengt Uncharted 4 en The Lost Legacy volgend jaar naar pc en PlayStation 5

Sony kondigt een remaster aan van PlayStation 4-games Uncharted 4: A Thief's End en de losstaande uitbreiding Uncharted: The Lost Legacy. De twee games komen in de Legacy of Thieves Collection naar de pc en PlayStation 5.

De Uncharted: Legacy of Thieves Collection komt begin volgend jaar uit voor de PlayStation 5 en pc, schrijft Sony. Een verschijningsdatum is nog niet bekendgemaakt. De pc-versie wordt gemaakt door Iron Galaxy en komt 'kort na' de release van de PlayStation 5-versie uit. Het is voor het eerst dat er een game uit de Uncharted-serie naar de pc komt.

Uncharted 4 verscheen in 2016 voor de PlayStation 4. In de avonturengame gaat hoofdpersoon Nathan Drake op zoek naar de verloren schat van Captain Avery. Het spel speelt zich onder andere af in de jungle van Madagascar. Uncharted: The Lost Legacy verscheen in 2017 als een losstaande uitbreiding, met de zussen Nadine Ross en Chloe Frazer in de hoofdrol. Deze uitbreiding speelt zich af in India.

Sony schrijft niets over de mogelijkheid om Uncharted 4 en The Lost Legacy te upgraden. Het is nog niet duidelijk of bezitters van de PlayStation 4-versies een mogelijkheid krijgen om de verbeterde versie te spelen op de PS5.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

09-09-2021 • 22:46

65 Linkedin

Reacties (65)

65
65
22
0
0
39
Wijzig sortering
GTA V, Uncharted 1 tot en met 4, KotR remake, pff het zou me niks verbazen als ABBA straks ook nog een nieuw album uit zou brengen.

Maar gekkigheid .. stop met die remasters..
KotOR gaat een remake zijn, geen remaster. Belangrijk verschil wel.
Met sommige games zoals GTA V ben ik het mee eens.

Maar Uncharted 4 + Lost Legacy port naar PC tel ik niet als een remaster, beide spellen waren PS4 exclusives hiervoor.
Ik ben een PC gamer en heb geen Playstation. Dus ik ben echt blij dat Uncharted nu voor de PC komt. Ik heb er zin in.
Je slaat de vergelijking mis. Het zou een goede vergelijking zijn als ABBA een remaster uit zou brengen. En remasters zijn in de muziekindustrie totaal niet vreemd.
Of ik sla de plank mis, of ik sla de spijker op de kop of mijn vergelijking klopt niet :-) maar idd je hebt gelijk. Was gisterenavond vooral gefrustreerd dat ze gewoon durven om GTA5 in een Playstation Showcase te stoppen. Dat spel is 8(!) jaar oud.. prima dat je dat op de ps5 wil uitbrengen maar maak er alsjeblieft niet teveel heisa over.
Dat doen we deels zelf door alles met re-title te kopen.

Werkt precies zoals Amerika, stemmen doe je niet met je stem maar met je portemonnee.

Geen campaign funds - geen president.
Geen re-title verkopen - eindelijk weer frisse content om te spelen.
Ja, bizar blijft het dat zulke spellen nog steeds zoveel remasters en nieuwe versies krijgen. Maar goed, het is het typische "het verkoopt, dus we maken er meer van"-verhaal. Ik deel je frustraties : )
Het is ook wel (op Tetris en Minecraft na) het best verkochte spel ever, met nog massaal veel backing van een grote ontwikkelaar. Het is stom, maar ook totaal begrijpbaar. De relatie Sony-Rockstar moet goed gehouden worden.
Ik vind remakes/remasters niet perse heel erg. Die van KOTOR vind ik bijvoorbeeld echt geweldig nieuws, daar kijk ik dan ook gelijk erg naar uit. M.b.t. Uncharted 4 en The Lost Legacy... mjah, het is ze vrij om te releasen en... heel eerlijk, ik zou ze nog spelen ook, want ik vind beide games meesterwerken. U4 is voor mij de beste Uncharted game en The Lost Legacy was ook erg leuk. Zijn zoethoudertjes tot GOW: Ragnarok, Horizon Forbidden West, Wolverine en Spider-Man 2 uitkomen voor mij.
Maar wel eerst nog ff Bloodborne op 60fps, daarna stoppen.
Uhh nee niet Uncharted 1 t/m 4, alleen 4 en de spinoff. Erg jammer dat 1-3 juist (nog) niet op de PC komt, want he wil die toch wel eerst spelen voordat je aan 4 begint.
Hahahahhaah😂😂
Uncharted 4 is prima speelbaar op PS4 Pro. Ja, 1440p, ja 30FPS, maar technisch gezien gewoon een prachtige, goed speelbare game.

Een PS5/PC versie is m.i. zonde van alle inspanning. Focus je liever op nieuwe IP's/games!
Naughty Dog is bezig met een nieuwe game. Sony outsourcet de ports aan andere studio's die gespecialiseerd zijn in het porten en remaken, dus zonde van de inspanning is het niet want die mensen doen iets waar ze heel goed in zijn. En er zijn zat mensen die geen PS4 hebben en de game op een PC willen spelen.

[Reactie gewijzigd door ashwin911 op 10 september 2021 01:55]

Daarvoor hebben ze zelfs recentelijk een studio overgenomen voor het maken van PC ports
bron: nieuws: Sony bevestigt dat Nixxes is overgenomen om PlayStation-games naar pc...

Dus ik verwacht er wel meer!
Uncharted 4 (& Lost Legacy) is gewoon goed te spelen op de ps4. Punt.
Behalve voor mensen die geen playstation hebben maar wel graag eens Uncharted zouden willen spelen. Zoals ik.
Alle games lopen vertraging op vanwege (ja je weet wel). Deze remasters en patches worden vaak uitgevoerd door andere studio’s waarbij de originele studio zijn focus meer kan behouden op nieuwe content.
Ja hallo, mogen wij PC bezitters misschien ook nog even een keer de kans krijgen om een Uncharted spel te spelen? En deze ports worden meestal niet door de oorpspronkelijke studio zelf gemaakt, maar door gespecialiseerde studios zoals Nixxes. Dus Naughty Dog kan zich helemaal concentreren op hun volgende game, maak je daar geen zorgen over.
Helemaal mee eens. Echter ben ik wel benieuwd of de port goed genoeg geoptimaliseerd word. Gezien er behoorlijk wat ports daarin gefaald hebben. :)
De reden waarom ze voor Uncharted 4 hebben gekozen is juist omdat er amper inspanning nodig is. De game is hartstikke modern en heeft nauwelijks wijzigingen nodig. Het zal vooral een kwestie zijn van enkele settings omhoog schroeven en dat testen en optimaliseren. Dat is genoeg om ervoor te zorgen dat het één van de mooiste PS5 titels wordt en dat zal het de komende jaren ook blijven.

Waarschijnlijk komt er nog geen remaster van de trilogie omdat Sony daar meer werk in wil steken. Wellicht willen ze de meeste texturen oppoetsen. En misschien willen ze wel een reboot of remake, zoals ze blijkbaar ook met The Last of Us doen.
De reden waarom ze voor Uncharted 4 hebben gekozen is juist omdat er amper inspanning nodig is
Ik denk dat dat misschien nog wel eens tegen zou kunnen vallen.

Naughty Dog staat er volgens mij om bekend dat ze hun engines behoorlijk extreem tunen voor het platform waar ze op draaien, tot op details waarin een PS4 en een gemiddelde PC toch best wel van elkaar verschillen (8x slome CPU core + unified RAM vs. zeg 4x snelle core met RAM+VRAM split). Ik maak me sterk dat er wel iets meer voor nodig is dan even recompilen en de settings opschroeven, in termen van timing/synchronisatie en de verdeling van wat er op CPU en GPU draait en wanneer. Je wil geen game die gemiddeld op 100fps draait op PC maar wel enorme framerate jitter en lockups heeft natuurlijk. Maar misschien kan @.oisyn daar meer over zeggen ;-)
Maarja, 1-3 is er ook op de PS4, dus ook weinig moeite, maar helaas die dus nog niet.
Sony heeft een studio gekocht voor PC ports. De andrere studios kunnen zich nog steeds op nieuwe games focussen. De winst op Horizon : Zero Dawn op PC was 3 keer de kostprijs om de game te porten. Dit brengt enkel en alleen meer geld binnen, geld dat gebruikt kan worden om hun first-party studios te ondersteunen.

En een game als Uncharted verdient absoluut 60fps of meer.
Vind dat het uitkomt voor de PC eigenlijk het grootste nieuws van de aankondiging.

Toevalling afgelopen weken weer eens Uncharted 4 uitgespeeld en nu bezig met Lost Legacy. Ben jaloers op de PC gamers die deze game nu voor het eerst kunnen (uit)spelen. Wat een ervaring!
Ik vind het vooral rot dat ik de eerste drie games niet kan spelen om in het verhaal te komen op PC. Of mis ik iets?
Marketing he, nu gaan pc gamers misschien wel een ps5 aanschaffen :>
Dat is inderdaad niet ideaal. Ik denk dat dit suggereert dat Sony grotere plannen heeft voor de trilogie en de huidige graphics niet goed genoeg vindt om naar de PS5 of PC te brengen. Best stom aangezien ze er nog prima uitzien.
Idd, ik zou dat ook wel graag willen als ik het zou kopen.
Waarom ben je jaloers op mensen die iets beleven wat jij al beleefd hebt? Onderdeel van de beleving is juist dat je later terugdenkt aan de ervaring die je gedaan hebt. Ik denk dat je heel graag andere mensen de beleving wil aanbevelen.
De eerste keer dat je iets doet is toch het leukst. Ik zou zelf graag wat films willen vergeten zodat ik ze opnieuw kan beleven
Yep dingen als Lord of the Rings blijft leuk maar die hersenkraker films met gigantische plotwendingen zijn niet meer zo intressant als je weet hoe het eindigt (6th sense, Memento, Shutter Island zo even uit me hoofd) en veel games hebben hetzelfde. met name puzzel games, portal vond ik erg vet maar als je eenmaal alle oplossingen weet vind ik er niks meer aan
Ik wil gewoon een nieuwe Uncharted :'(
Dan zou het eentje zonder Nathan Drake moeten wezen, zijn verhaal is technisch gezien voorbij.

Naja tenzij er een game komt met zijn kind in de hoofdrol, en dan Drake aan zij zoals Sully.

Wie weet, misschien ooit.
Er valt nog genoeg met Nathan Drake te doen hoor. Zoals dat zijn kind ontvoerd wordt en hij een bepaalde voorwerp moet krijgen. Of hij vertelt zijn dochter een verhaal wat hij in het verleden heeft meegemaakt. Of tijdens zijn duik werk dat hij iets speciaals tegenkomt wat opgelost moet worden. Het is alleen de vraag of ze het nog willen.

Of in plaats van zijn dochter zouden ze ook een vervolg kunnen maken van The lost Legacy.
De vita game is al een prequel....
Je kan er dus best iets meer mee doen... Liever dat dan weer een remaster
De Vita Uncharted game is overigens best leuk, dus daar zou ik wel een port van willen zien aangezien meeste mensen in tegenstelling tot mij geen Vita hebben, dus meeste mensen hebben nooit de kans gehad om die te spelen.

Maar voor de rest ben ik het er wel mee eens, achteraf gezien kunnen ze een game maken die tussen Golden Abyss en eerste deel plaats vond.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 10 september 2021 17:48]

Of gewoon nog een game waar hij wat jonger is, tussen 1 en 4 heeft hij nog wel meer avonturen beleefd.
Met elke PlayStation exclusive aankondiging voor pc komt Bloodborne hopelijk dichterbij. Voor hoe goed die game ook is (één van mijn favorieten) die had nooit op krap an 30 fps mogen draaien met zulke, voor From begrippen, snelle gameplay.

Wel goeie tactiek van Sony mondjesmaat wat van z'n AAA titels (system sellers) naar pc te brengen, winst behaald en consoles verkocht. Om zo een beetje de concurrentie met Microsoft gamepass op pc aan te gaan. Maar zorg dan wel aub voor een port die direct soepel loopt en niet van dat Horizon geouwehoer. Die loopt inmiddels goed, maar was niet al te best bij release.
Qua concurrentie ben ik benieuwd of dit ook "Play anywhere" wordt.
Vast niet. Maar het lijkt mij voor Sony een tamelijk makkelijke manier om mogelijk wat pc gamers aandacht voor zich te winnen. Het enige wat nodig is geld en een goed team/studio die overweg kan met pc ports/remasters.

Ik zei ook een beetje. Gamepass staat als een huis en wordt alleen maar beter qua aanbod. Volledig uit de lucht gegrepen maar ik neem gemakshalve aan dat veel fanatieke pc gamers gamepass hebben zoals veel lui ook Spotify en/of Netflix in hun maandelijkse kostenpost hebben zitten.

Sony haar exclusieve titels liegen er niet om en op geloof ik Bloodborne na allemaal voor een zo groot mogelijk publiek in de markt gezet. Naar mijn inziens kan dat een goeie troef zijn voor concurrentie op de pc markt.
Damn, had gehoopt op The last of us. Uncharted is wel leuk maar misschien moet ik dan toch nog de PS4 halen om ook nog de vorige versies GoW erbij te spelen.
Leuk voor de pc gamers (hebben die überhaupt wat met de uncharted reeks of zijn ze ermee bekend? Zo nee, dan missen ze toch deel 1tm3?), maar voor console overbodig. Laatst nog deel 4 van begin tot eind doorgespeeld, wat is die game belachelijk mooi!

Een 60fps patch had meer dan voldoende geweest. En dat had ook gratis gemogen.

[Reactie gewijzigd door Ocin32 op 9 september 2021 23:48]

Ook al hebben ze geen console kunnen ze best bekend zijn met de game. Ik had vroeger ook geen PlayStation maar ik kende wel Spyro en Crash Bandicoot. Ik heb nu geen game pc of VR set maar ik ken wel Half Life Alyx. Ik verwacht dus wel dat genoeg mensen dit spel wel willen spelen op de pc.
Ik ben benieuwd naar het prijs/upgrade-model voor deze verzameling op de PlayStation-platformen. Men heeft onlangs aangekondigd dat nieuwe games een upgrade zouden krijgen van 10 dollar/euro per titel, maar dat gaat dan hard bij een collectie als deze - zeker als je bekijkt dat beide titels al voor die prijs (of minder) in de sale hebben gezeten. Dan is de upgrade net zo duur of duurder dan het spel zelf....

Een paar opties:

- 2 x 10 afrekenen voor de upgrade, één keer 10 per game?
- 1 x 10 wanneer je allebei de games al hebt en dus rechten voor de collectie hebt?
- Is een losse upgrade mogelijk als je maar één game hebt?
- Toch een gratis upgrade?

We gaan het zien - wel interessant vanuit het business model bezien natuurlijk.
Deze gaan geen upgrade optie krijgen, dit wordt gezien als een GOTY collectie. Slim, kunnen ze weer het volle pond vragen. Blijft de vraag wat de meerwaarde van deze PS5 versie is, ik zie die niet. (voor de PC versie is dat uiteraard een ander verhaal)
Juist daarom vraag ik het me af, want welke bestaande eigenaar van de spellen gaat dat er voor over hebben? Uncharted 4 is al gratis voor PS5 bezitters met PS plus en speelt natuurlijk al heel goed weg op 'next gen', dan is de meerwaarde dus beperkt, al zal het er vast prachtig uitzien.
Jammer dat de trailer zo kort is zat al helemaal te genieten al weer :), maar ik denk niet dat ik hem nog eens ga kopen.
Ik heb de ps4 versie al enige tijd geleden uitgespeeld, en vind het prima zo op zich.

Wellicht dat ik het eens overweeg als die wat goedkoper is, want het blijft een prachtig spel.
Jammer dat de pc spelers niet the nathan drake collectie krijgen(Deel 1 t\m3), die zou je toch ook moeten spelen.
Deel 1 is wel een beetje stroef met gameplay nog ook in de nathan drake collectie, maar goed als je daar even door heen kijkt is het een prachtig spel en de rest ook.
Maak dan een bundel met deel 1 t/m 3 wat mij betreft is de serie gepiekt bij 2, daarna werd het allemaal te samey.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee