Epic Games noemde releasedatum Uncharted: Legacy of Thieves Collection voor pc

De Uncharted: Legacy of Thieves Collection komt op 19 oktober uit voor de pc. Dat blijkt uit een vermelding op de Epic Games Store, die inmiddels weer is verwijderd. Sony maakte eerder al bekend dat de game in 2022 naar de pc komt.

De releasedatum werd vermeld op de Uncharted-pagina van de Epic Games Store, merkte onder andere IGN op. In een nieuwe sectie deelde Epic Games details over een pre-orderbonus voor het spel, waarbij ook de releasedatum werd vermeld. "De Uncharted: Legacy of Thieves Collection, geremasterd en geoptimaliseerd voor pc, komt op 19 oktober uit in de Epic Games Store", zo luidde de tekst. Inmiddels is deze releasedatum verwijderd.

Op de webpagina werd daarnaast vermeld dat gebruikers die het spel vooruitbestellen een Fortnite-glider krijgen. Die wordt gebaseerd op het watervliegtuig van Uncharted-personage Sully. Ook dit is echter uit de listing gehaald. De optie om het spel vooruit te bestellen, lijkt ook te zijn verdwenen.

Sony en Naughty Dog brachten de Uncharted: Legacy of Thieves Collection eerder dit jaar al uit voor de PlayStation 5. Het betreft een bundel van Uncharted 4 en Uncharted: The Lost Legacy. Eerder werd al bekend dat de game dit jaar ook uitkomt voor de pc, via Steam en de Epic Games Store. Een concrete releasedatum werd eerder nog niet gecommuniceerd.

Uncharted Legacy of Thieves Epic Games Store

Door Daan van Monsjou

Redacteur

10-09-2022 • 11:00

62 Linkedin

Reacties (62)

62
61
36
0
0
13
Wijzig sortering
Is het nodig om de vorige delen gespeeld te hebben om goed meegenomen te worden in het verhaal? De games van deze studio hebben een zware focus op het verhaal en zijn daar in mijn mening heer en meester in. Om de een of andere duistere reden heb ik 1,2 en 3 nooit gespeeld maar ik weet dat het meeslepende roller coasters zijn. Ik heb ook TLOU 1 & 2 met enorm veel plezier gespeeld. Vooral deel 2 was een emotionele roller coaster :D
Ik zou ze zeker wel spelen. Er is veel background story die je anders mist. Alhoewel het an sich wel mogelijk is maar veel dingen in de game zullen je ofwel ontgaan ofwel nietszeggend zijn.
Wel apart dan om alleen de nieuwste delen naar de PC te brengen en niet te beginnen bij het begin...
De eerste drie delen zijn gemaakt voor de ps3. Wellicht moeilijker te porten.
Correct. Echter is het zware werk al gedaan door Bluepoint met de "Nathan Drake Collection" waarbij alle drie de originele delen een remake op de PS4 hebben gekregen.
Er zijn al lange tijd remasters van de eerste drie delen op PS4/5.
Dat is wel een bepaalde trend die ik steeds meer terug zie met ports, of ze releasen het eerste deel. Waarmee ze je prikkelen om de sequel op hun exclusive-platform te kopen of in dit geval dus de eerste delen op hun previous-gen console.
Dan zou het alsnog logischer zijn om met de remasters te beginnen lijkt me.
Klopt haha ik weet het ook niet.
Ik ben er vrij zeker van dat ze dat hebben gekozen omdat ze de trilogie opnieuw willen remasteren/remaken.
Ik was gewoon teleurgesteld toen ze dit aankondigde (en heel blij uiteraard dat Sony meer naar de pc brengt). Uncharted 2 vond ik de leukste van alle Uncharted games. Het kwam op het juiste moment, ik had de tijd, de console en een goede game. In de kerstvakantie twee keer uitgespeeld en alle achievements gehaald zonder een seconde verveling. Na HZD, Death Stranding en God of War keek ik echt onwijs uit naar het moment dat ik U2 op mijn PC zou kunnen spelen. Vooral ook omdat het zo lang terug is in vergelijking met de andere playstation-ports.
Er was al een remaster op de ps4, dus het moet kunnen toch? Deel 1 hoeft niet per se hoor ;)
Meh. Er is zoveel background story als in Indiana Jones. Je mist dus niet imo.
Dat beetje background story kun je wel achterhalen/begrijpen uit wat er gebeurt.
Ik deel de mening niet dat het om "slechts wat context" betreft wat andere commenters hier melden. De hele insteek van het verhaal zonder echt iets te spoilen is dat het een afsluiter is van het hoofdkarakter zijn saga. Ja het betreft hier om context, maar zonder die context zullen bepaalde tonen uit het verhaal niet op dezelfde manier aankomen dan als je de vorige delen wel gespeeld hebt.

Het eerste deel is redelijk speelbaar op de RPCS3 emulator en introduceerd een groot deel van de karakters die terugkomen in het 4de deel. Overigens nog steeds een zeer vermakelijke game en is het verhaal zeker goed te volgen zonder die context, in mijn ogen de ultieme zondagsfilm onder de videogames.
Dit ben ik absoluut met je eens.

Deel 1 tm 3 geven echt wel duidelijke voorzetten die in 4 zo vet veel meerwaarde geven aan de totale verhaalbeleving dat je die toch eigenlijk best wel gespeeld moet hebben om deel 4 als ultieme samenkomst van 4 fantastische games te ervaren.

[Reactie gewijzigd door remcheese op 10 september 2022 22:20]

Er komen personages terug uit de eerste drie games, maar het verhaal is prima te volgen zonder voorkennis. Ik heb de trilogie wel gespeeld, maar mijn geheugen is een zeef als het op onthouden van storylines aankomt ;)
Nee, je mist slechts wat context. Vindt je achtergrond e.d. belangrijk, dan moet je ze wel degelijk spelen.
Ik zou een story recap van de eerste 3 games op youtube op zoeken. Om 20 uur te besteden aan die games vind ik het niet echt waard.
Kijk even op Youtube een video met het verhaal van deel 1-3 en dan ben je er wel klaar voor.
Ik heb alleen Uncharted 4 op de PS4 gespeeld, en er zonder de eerdere games gespeeld te hebben, prima van genoten. Ik kijk ook erg uit naar de PC versie, zou de game graag nog een keer willen spelen.
Ik ben benieuwd naar deze game, altijd een Sony PlayStation exclusive game geweest. Ik heb nooit een PlayStation gehad, maar aangezien ik een fan van de Tombraider serie ben denk ik dat ik Uncharted ook leuk ga vinden.
De story-gameplay balans ligt wel nog wat verder naar story dan bij tombraider. Ik kwam er zelf daardoor niet doorheen (maar had datzelfde met the last of us en recenter Marvel's guardians of the galaxy).
Gameplay houdt je aan het spelen als je met een spel bezig bent, maar story zorgt dat je het spel een volgende keer opstart. Er zijn helaas nog te veel games die alleen leunen op hun gameplay. Dat soort spellen speel ik 1 keer en dan ben ik er klaar mee. Returnal is hier een goed voorbeeld van. Geweldige gameplay, als je het eenmaal start dan blijf je uren spelen, maar ik heb geen enkele behoefte om het op te starten. Aan de andere kant heb je een game als Stray, de gameplay an sich is niet bijzonder, maar ik kan niet wachten om verder te spelen om te zien hoe het verhaal afloopt.
Nou, dat geldt misschien voor jou, maar dat is geen universele waarheid hoor... Ik moet toch echt de gameplay leuk vinden. Ben helemaal klaar met door crappy/saaie gameplay heen worstelen om te zien wat het verhaal doet. Dan kijk ik liever een film (of een let's play als ik dan per se het verhaal uit die game wil zien).
Heel herkenbaar.

Een game met een crap verhaal en goede gameplay kan ook heel leuk gamen zijn.

Ik speel Borderlands 3 met 1/2 vrienden van me. Verhaal is ruk, maar gewoon even lekker raggen en knallen op vrijdagavond met zijn allen is super leuk. En ook degene met level 5 kan meedoen met de anderen op level 25.
Grappig dat je dat vindt. Ik heb het liefst geen verhaal. Ik kan niet tegen die cut scènes. Gewoon goede gameplay zoals Elden ring. Verder zo min mogelijk verhaal graag.
Oh dat is wel goed om te horen. TLOU is de enige game die ik uitgespeeld heb de afgelopen 10 jaar.
Ik heb ooit een playstation geleend en het eerste? deel gespeeld. Ik was volledig verkocht...
Ik heb net een PS5 gekocht (eerste sony console, buyers biased) maar ik bewaar deze serie voor een regenachtige dag. Alleen om het eerste deel opnieuw te kunnen spelen was het naar mijn mening al de aankoop waard.
Het is goed voor console te kopen vlak voor een winter, het is leuk tijdverdrijf enne ik heb tombraider ook best leuk gevonden op de console en op de pc te spelen.Die puzzels oplossen vond ik het leukste.
Qua gameplay zijn ze behoorlijk vergelijkbaar, al vind ik Uncharted een veel meer afgewerkte serie. De productiewaarde spat er vanaf bij Uncharted, dat had ik bij de laatste TR games niet zo.

Lara vond ik in de laatste trilogie ook geen fijn personage, veel te serieus, een humorloos/melancholisch type. Een karakter waar je op een gegeven moment een hekel aan gaat krijgen, terwijl dat eigenlijk helemaal niet bij originele Lara Croft karakter past. Van een zelfverzekerde vrouwelijke Indiana Jones naar een onzeker typetje.

Nathan Drake is precies het tegenovergestelde, humor, zelfreflectie, zelfverzekerd, en dat geldt eigenlijk voor veel karakters in de games. Zo is het karakter Chloe véél meer een Lara Croft dan de huidige Lara.
Ik vond persoonlijk de PS5 update enorm tegenvallen dus ik verwacht niet zoveel van deze pc versie
op visueel vlak.

[Reactie gewijzigd door Dracul op 10 september 2022 13:09]

Volgens mij is de PS4-versie nog altijd een van de mooiste games ooit. Ik maak mij geen zorgen.
Heb je de PS5 versie uberhaupt gespeeld? Ik vond de PS5 update ten opzichte van de PS4 Pro enorm tegenvallen en voor pc gamers met wat meer eisen moet er heel wat aan de lightning, textures en de kwaliteit en kwantiteit van de vegetatie gedaan worden maar dat is mijn mening. Verder prima spel hoor maar ik heb het nu even alleen over de visuals.
Ik heb alleen de PS4 Pro versie gespeeld. Zolang de PS5 versie niet lelijker is, heb ik niets te klagen.
Begrijp niet waarom ze niet eerst 1-3 uitbrengen, ze zijn ook op de PS4 beschikbaar dus een betere versie dan de PS3 is er. Toch wel handig/belangrijk om eerst 1-3 gespeeld te hebben.
Dit is gewoon makkelijk geld verdienen. Deze collectie is onlangs nog op de PS5 uitgebracht en ik vermoed dat het een koud (en goedkoop) kunstje is om deze te porren naar de PC. Uncharted 1 tot en met 3 remaken/remasteren kost meer geld en tijd.
Nouja, PS4 versie is ook gewoon goed, en die dan te porten zou ook niet heel veel tijd/geld kosten.
De PS4 versies uit de Nathan Drake collection zijn alweer bijna 7 jaar oud. Dat nu uitbrengen op PC kunnen ze echt niet maken.
Tja, daar denk ik anders over, zeker als ze de prijs daar dan ook naar maken. Alleen graphics hoeren maakt het werkelijk uit, de PS4 versie ziet er fantastisch uit.
Ik heb laatst een tweedehands PS4 gekocht (voor een habbekrats) speciaal om de Uncharted games te spelen, ik ben nu alweer bezig met deel 4. :9~ Echt een aanrader! Na deel 4 verder met Uncharted: The Lost Legacy :*) Oh, en zou ik het spel alsnog op de pc kopen? Nee dat niet. Het is echt een spel om lekker op de bank te spelen i.p.v. achter de pc.

[Reactie gewijzigd door Dappzor op 10 september 2022 11:59]

Dat is een kwestie van voorkeur zeker? Mijn PS4 hing gewoon aan mijn PC monitor toen ik Uncharted 4 speelde en dat was een prima ervaring. Bovendien kan je een PC makkelijk aan de tv aansluiten; elke gpu heeft een HDMI aansluiting tegenwoordig.
Precies dit. M`n desktop PC staat gewoon zowel aangesloten op een 21:9 LG 3440x1440 als main monitor voor productiveit . En op m`n Sony A90J TV in de woonkamer met HDMI 2.1 voor 4K/120/HDR

Als ik ga gamen doe ik gewoon windows toets + P voor naar TV only , dan controller aan (xbox one S/X controller via BT) is de xbox button de shortcut key voor steam library in big picture mode en gaan. Mocht ik een game met keyboard en muis willen spelen ? Geen probleem draadloze set hier (G915TKL & 502LS)

Makkelijker kan het bijna niet. Het is inderdaad zo`n achterhaalde idee dat veel mensen nog hebben dat PC gamen exclusief achter een buro is.

[Reactie gewijzigd door lithiumangel op 11 september 2022 01:01]

Het grappige is, dat alles ging reeds toen de TVs nog Scart aansluitingen hadden en de gamepad werkte via een gamepad connector, want usb kwam later pas.

Sommige mensen hangen nog in 1995 met hun ideeën over gamen vanaf de bank.
Ik denk niet dat ik ze nog een keer zou kopen (nog een keer spelen zeer waarschijnlijk wel). Maar ik denk wel dat met muis en keyboard voor veel momenten het een prettigere ervaring zal zijn.
Hopelijk komt hij ook gewoon op Steam.
Dat komt hij ook, zoals ook in het artikel staat, maar de releasedatum werd alleen in de EGS vermeld. Vandaar dat de focus vooral bij Epic ligt in dit artikel :)

[Reactie gewijzigd door AverageNL op 10 september 2022 11:10]

Vanuit het artikel waarop je reageert;
Eerder werd al bekend dat de game dit jaar ook uitkomt voor de pc, via Steam en de Epic Games Store.
Die anti Epic tic van je zorgt ervoor dat je zonder te lezen gelijk wat te zeuren hebt.

Ik wacht even op de kwaliteit van de release, kan bij dit soort ports alle kanten opgaan, maar daarna koop ik 'm wel, lekker bij Epic want dan gaat er meer geld naar de developer. Steam/Valve is rijk zat.
Ik ben er vrij zeker van dat Epic een pak meer geld binnen harkt met Fortnite skins dan Valve verdient aan royalties op de verkoop van PC games.

[Reactie gewijzigd door Ge0force op 10 september 2022 12:25]

Dat zal je vies tegen vallen.

Fortnite had een omzet van 5,8miljard in 2021.
https://www.businessofapp...5.4%20billion%20in%202018.

Valve heeft met Steam een omzet van 6,6 miljard
https://vginsights.com/in...er-reaching-6-6bn-in-2021

Alleen in 2018 zat Fortnite een stuk hoger in omzet.
Maar Fortnite skins gaan niet ten kosten van ontwikkelaars. Als ik iets aankoop, dan vind ik het een prettig idee dat het meeste geld gaat naar de partij die er het meeste moeite in stopt, niet naar een of andere tussenpartij die niet zoveel spannends er tussenin doet.
Maar Fortnite skins gaan niet ten kosten van ontwikkelaars.

No offense, maar dat is een raar argument voor een bedrijf dat als primaire doelgroep kinderen trekt met 'gratis' en daarna ze leegtrekt met FOMO... Dus die 'kosten' trekt men gewoon ergens anders weg, in dit geval 8-jaar oude (schreeuwende) kinderen. Beetje een facebook is niet evil want ze vragen je geen geld argument...
Tevens verdienen ze daarnaast ook gewoon geld met hun game marketplace over dezelfde ontwikkelaars rug (al is het iets minder).

Beide zijn bedrijven en hebben ze als primaire functie: geld verdienen. Dat jij het ene beter vindt wil niet zeggen dat de ander dat vindt (of dat het uberhaupt zo is).
Laat Valve nou de partij zijn die eigenhandig microtransaction troep populair heeft gemaakt en exact hetzelfde geflikt heeft, maar al 10 jaar voor Fortnite met o.a. CounterStrike.

Goed anti-EPIC argument O-)
Laat Valve nou de partij zijn die eigenhandig microtransaction troep populair heeft gemaakt
Mijn punt is:
Beide zijn bedrijven en hebben ze als primaire functie: geld verdienen. Dat jij het ene beter vindt wil niet zeggen dat de ander dat vindt (of dat het uberhaupt zo is).

En dan kom je aanzetten met 'Goed anti-EPIC argument'... Je bevestigd mijn punt, onbedoeld waarschijnlijk.
Beweren dat Steam niet meer doet dan investeren in stickertjes verhandelen geeft aan dat je niet eens moeite WIL doen waarom zoveel PC gamers gekant zijn tegen de strategie van EGS. Als Epic de moeite had gedaan om een portable PC uit te brengen, Windows games op Linux liet draaien of constant unieke features voor de gamer zou uitbrengen in plaats van 3rd party games weg te halen van andere storefronts, dan zou er nauwelijks gezeur over Epic zijn.
Ah joh, laat hem lekker, kan hij lekker uncharted gaan spelen op zijn Epic deck….
Ik wacht even op de kwaliteit van de release, kan bij dit soort ports alle kanten opgaan, maar daarna koop ik 'm wel, lekker bij Epic want dan gaat er meer geld naar de developer. Steam/Valve is rijk zat.
[/quote]

Ik denk dat het wel goed komt met een Sony Playstation port. De games die ik tot nu toe gespeeld heb (Days gone, God of war, HZDawn en Spiderman remastered) waren allemaal zonder grote problemen te spelen. Ik kan niet wachten op deze en Miles Morales. Eindelijk kwaliteit games en niet die beta zooi van EA/Codemasters en Uplay.
Het is niet echt, echt nodig denk ik, maar naast de avonturen die ieder deel op zichzelf staan is Uncharted ook het liefdesverhaal tussen Nathan en Elena (blijven ze nu uiteindelijk bij elkaar of niet?). Als je daarvan houdt is het wel raadzaam om ze allemaal te spelen...
Waarom noemt Epic Games niet een hd remake van Jazz Jack Rabbit? Of van Unreal Tournament 99. Een hele generatie heeft er nog nooit van gehoord maar heeft vast wel zin in mooie actie.
Epic was bezig met een nieuwe UT, maar toen Fortnite populair werd, werd al het personeel daarop gezet. Liever dat ze die afmaken...

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 10 september 2022 14:13]

Uncharted was één van de eerste games die ik speelde op PS3. Echt een super ervaring. Graphics, gameplay, verhaal, allemaal top. Voice acting van hele hoge kwaliteit, zowel in het Engels als in het Nederlands. Veel plezier aan gehad. Zou van de eerste delen nog wel eens een remake/remaster willen zien eigenlijk.
Uncharted is echt top, juist deel 1 uit en nu aan deel 2 begonnen, wat een prachtgame en topgameplay
gotta love it.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee